Ενημέρωση της Συντονίστριας Α/θμιας Εκπαίδευσης για το ΕΔΣ στο Βούππερταλ

Η Συντονίστρια της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Λαζαρίδου ενημερώνει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του ΕΔΣ στο Βούππερταλ για τις ενέργειες, που ήδη είχε κάνει πριν το περιστατικό που συνέβη στη Β´τάξη του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Βούπερταλ την περασμένη Τρίτη 25.08.09, όπου αποκολλήθηκε κατά την διάρκεια του μαθήματος φωτιστικό και κομμάτια από το ταβάνι της αίθουσας
Ακολουθεί η ανακοίνωση:


Ντύσσελντορφ, 28.08.2009
Α.Π.: Φ.26/2770

Π ρ ο ς
τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του ΕΔΣ
στο Βούππερταλ
(μέσω του Δ/ντή του σχολείου)

Κοιν.:
1) τον Ειδικό Γραμματέα ΠΟΔΕ του ΥΠΕΠΘ, κ. Στέφανο Βλαστό
2) την Προϊσταμένη της Δ/νσης ΠΟΔΕ του ΥΠΕΠΘ, κ. Άννα Κρέτσα
3) τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων
του ΕΔΣ στο Βούππερταλ

Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες της Συντονίστριας Α/θμιας Εκπαίδευσης για το κτιριακό πρόβλημα του ΕΔΣ στο Βούππερταλ»

Το γεγονός της πτώσης του ηλεκτρικού λαμπτήρα στο σχολείο αποκάλυψε το κτιριακό πρόβλημα του ΕΔΣ στο Βούππερταλ που χρονολογείται από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου συμβολαίου στέγασης του ΕΔΣ στο κτίριο επί της οδού Uellendahlerstr. αρ. 400 και για το οποίο δεν δόθηκε λύση όλα τα χρόνια λειτουργίας του.

Επειδή ασχολήθηκα από τη θέση της Συντονίστριας ουσιαστικά με το θέμα αυτό, σας ενημερώνω για τα εξής:
Η αλληλογραφία μου για την επίλυση του θέματος έγινε και γίνεται με τους αρμόδιους φορείς και ενημερώνεται ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, του οποίου ο ρόλος είναι σύμφωνα με τη νομοθεσία συνεργατικός και όχι παρεμβατικός. Η αλληλογραφία με τους αρμοδίους φορείς μέσα στον έναν χρόνο της θητείας μου για ένα πρόβλημα που ξεκινάει από το 2004 και δεν έχει επιλυθεί ούτε στο ελάχιστο όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του σχολείου, αριθμεί τα 30 έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον μου για την επίλυσή του και επικεντρώνεται στα εξής:
στην τακτοποίηση των ελλείψεων στα μέτρα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας και των ηλεκτρολογικών προβλημάτων του κτιρίου, στην αποκατάσταση των συνθηκών υγιεινής καιστη διαπίστωση, καταγραφή και αναφορά των ελλείψεων που απορρέουν από τις ανεκτέλεστες υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη βάσει του μισθωτηρίου συμβολαίου.
Για το θέμα της καταλληλότητας και της ασφάλειας του κτιρίου του ΕΔΣ στο Βούππερταλ έστειλα στις 21/5/2009 (Α.Ε.Π. 117) έγγραφο στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κ. Π. Μαρκουλάκη, με την παράκληση να δεχτεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς, ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην επίλυση του κτιριακού, στο οποίο δεν έλαβα καμία απάντηση.
Για το θέμα της καταλληλότητας και της ασφάλειας του κτιρίου του ΕΔΣ στο Βούππερταλ ο πρώην Δ/ντής του σχολείου με ενημέρωσε εγγράφως ότι έγιναν από την πλευρά του όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των ελλείψεων του κτιρίου σύμφωνα με τις υποδείξεις των γερμανικών υπηρεσιών.
Για το θέμα της καταλληλότητας και της ασφάλειας του κτιρίου του ΕΔΣ στο Βούππερταλ σε συνάντησή μου στις 30/06/2009 με τον πρώην Δ/ντή και Υποδιευθυντή, τον νυν Δ/ντή του σχολείου, καθώς και τον κ. Ζυγά, ο τελευταίος δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απορρέουν από το μισθωτήριο συμβόλαιο του κτιρίου για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μέσα στο καλοκαίρι και πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Ως εκ τούτου διαπιστώνετε έμπρακτα το ενδιαφέρον μου για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου σας, για το οποίο τώρα ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων με το όψιμο ενδιαφέρον του απαιτεί άμεση λύση, παραγνωρίζοντας ότι οι αρμόδιοι έχουν επιληφθεί ουσιαστικά επί του θέματος.

Τέλος, για το συμβάν της πτώσης του ηλεκτρικού λαμπτήρα και τις ενέργειες της Συντονίστριας σχετικά με το θέμα αυτό σας επισυνάπτω το σχετικό έγγραφό Α.Π. Φ.26/26.08.2009 για ενημέρωσή σας.
Η Συντονίστρια Α/θμιας Εκπαίδευσης

Μαρία Λαζαρίδου M.A.
Δασκάλα – Φιλόλογος Γερμ.

Αναδημοσιευση - www.provoles.de

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις