Ερώτηση δημοσιογράφου της EXPRESS για το πρόβλημα στέγασης του Δημοτικού σχολείου Ντίσελντορφ

Ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας απηύθυνε το ερώτημά του
στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο

Επιστολή στην οποία αναφέρει το ιστορικό του προβλήματος της στέγασης του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντίσελντορφ και με την οποία απευθύνει τέσσερις ερωτήσεις απέστειλε στο Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βερολίνο ο δημοσιογράφος της τοπικής γερμανικής εφημερίδας στο Ντίσελντορφ, EXPRESS, κ. Günther Classen. Ο κ Classen στην επιστολή του χαρακτηρίζει ως λάθος την αγορά του κτιρίου στην Mettmannerstr. η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κόστισε συνολικά 1.500.000 Ευρώ (1,1 εκατ. για αγορά του κτιρίου, 200.000 Ευρώ μεσιτικά και άλλα 200.000 Ευρώ συμβολαιογραφικά και άλλα έξοδα).

Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρει επίσης ότι κατά την αγορά του κτιρίου το κρατίδιο της Βόρεια Ρηνανίας Βεστφαλίας, που ήταν και ο πωλητής, είχε τονίσει τους αγοραστές, το ελληνικό δημόσιο, ότι το κτίριο είναι με ασβέστη επιβαρυμένο και γι΄αυτό είναι τόσο φθηνό, και ως εκ τούτου, οι αγοραστές γνώριζαν τι αγοράζουν. Ο κ. Classen σημειώνει επίσης ότι, όπως λέγεται η συμφωνία έκλεισε με γνώση της τότε Γενικής Προξένου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κας. Κάτιας Γεωργίου καθώς επίσης και της πρώην Συντονίστριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας κας. Παλαιολόγου.
Ο Γερμανός Δημοσιογράφος απευθύνει ερωτήματα στο κ. Παντελούρη και παρακαλεί να διαβιβαστούν στους αρμόδιους για να απαντηθούν. Μεταξύ άλλων ο κ. Classen ρωτάει αν ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας είναι ενήμερος για τα γεγονότα, τι θα γίνει με το κτίριο και που θα βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την επιδιόρθωση του.

Αναδημοσιευση - www.provoles.de

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις