Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΥΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

..

ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ "ΒΕΤΟ". ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜOΡΦΩΜΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ"...

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ... ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ (ΕΠΙ ΛΕΞΗ) ΟΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ -ΜΠΕ... ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΣΗ...

Σε καταρχήν πολιτική συμφωνία τείνει να καταλήξει το Συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα των διαπραγματεύσεων ΕΕ - ΠΓΔΜ. Η Σουηδική προεδρία υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι ένα κείμενο τελικών συμπερασμάτων του συμβουλίου στο οποίο αναφερόταν ότι η ΕΕ θα εξετάσει τον Μάρτιο αν πληρούνται οι συνθήκες για την έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων, κάτι το οποίο δεν ικανοποιούσε την ελληνική διπλωματία.
Επί του θέματος αυτού η ΕΕ εμφανίστηκε σε μεγάλο βαθμό διχασμένη με σειρά χωρών να υποστηρίζουν ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων αποτελεί παράγοντα σταθεροποίησης στα Βαλκάνια και ορισμένες άλλες χώρες υποστηρίζουν ότι η ΕΕ πρέπει να δείξει στάση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.
Μετά από μακρές διαβουλεύσεις επετεύχθη μια καταρχήν πολιτική συμφωνία η οποία σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις ικανοποιεί την ελληνική πλευρά αφού δεν υπάρχει αναφορά περί έναρξης των διαπραγματεύσεων τον Μάρτιο. Επίσης η ελληνική πλευρά εμφανίζεται ικανοποιημένη και από το γεγονός ότι αλλάζουν οι διατυπώσεις και συνεπώς δεν τίθεται θέμα δέσμευσης της ΕΕ για έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η καταρχήν πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά αύριο. Οι 27 θα συμφωνήσουν σε ένα κείμενο το οποίο αναμένεται να ικανοποιεί την ελληνική διπλωματία.
Ανάλογες διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν αύριο και για το θέμα της Τουρκίας όπου η ΕΕ εμφανίζεται επίσης διχασμένη με σειρά χωρών να υποστηρίζουν ότι πρέπει να σταλεί ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία, ενώ άλλες χώρες εμμένουν στη θέση ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοθεί ανάλογο μήνυμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις