Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Αυτοκρατωρ Κωνσταντινος 'ΙΑ Παλαιολογος

Ένα βίντεο για τον Μεγάλο Βασιλέα και Αυτοκράτορα των Ελλήνων Κωνσταντίνο ΙΑ' Παλαιολόγο, τον Αυτοκράτορα που με την Ηρωική του θυσία έδωσε το νικηφόρο μήνυμα της μη υποταγής και αφομοίωσης των Ελλήνων απο τον τούρκο κατακτητή.

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι ο πολυθρύλητος Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, είναι ο αναμενόμενος, ο λυτρωτής του Νέου Ελληνισμού, ο φέρων την Ανάσταση του Γένους και του Αυτοκρατορικού του Μεγαλείου.

Είναι εκείνος που η Ελληνική πολιτεία του οφείλει τα πάντα και δεν τον τιμά ποτέ.

Τον τιμούν όμως κάθε χρόνο οι Έλληνες Πατριώτες οι οποίοι καρτερούν, να πάρει το ίδιο σπαθί που είχε στη μάχη...

Γεώργιος Παπασημάκης

Modern Greece

ΤΣΑΜΙΔΕΣ

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για την δράση των αλβανοτσάμηδων δοσιλόγων και των εγκλημάτων που διέπραξαν κατά των Ελλήνων της Θεσπρωτίας.

Οι ίδιοι τώρα προκλητικά ζητούν αποζημιώσεις από την Ελληνική Δημοκρατία, αυτοί που ερήμωσαν στην κυριολεξία την περιοχή κλέβοντας χιλιάδες αιγοπρόβατα, άλογα, όρνιθες κλπ.

Κατάλογος των εγκλημάτων των Αλβανοτσάμηδων

Δολοφονηθέντες υπό των Τσάμηδων, μόνων ή εν συνεργασία με τα στρατεύματα Κατοχής
632

Εξαφανισθέντες και αρπαχθέντες ως όμηροι
428

Βιασμοί γυναικών και κορασίδων
209

Απαγωγαί
31

Πυρποληθείσαι οικίαι
2.332

Λεηλατηθέντα ολοσχερώς χωρία
53

Διαρπαγέντα Αιγοπρόβατα
37.556

Βοοειδή
9.285

Ιπποειδή
4.148

Πουλερικά(ολίγων μόνο χωρίων)
30.000

Κυψέλαι
742

Και συνεχίζουν οι Εκθέσεις ως εξής: «Τα ανωτέρω (είναι) κατώτερα της πραγματικότητος… (και έγιναν) Πανστρατιά Τσάμηδων» και «Όλος ο Μουσουλμανικός πληθυσμός της Θεσπρωτίας, από 17-70 ετών, είχεν εξοπλισθή από τους Ιταλούς, οι οποίοι στους περισσοτέρους έδωσαν στρατιωτικές στολές (…) ενώ περί τους 2.400 Τσάμηδες είχαν ενταχθή εθελοντές στον Αλβανικό Φασιστικό Στρατό».


Γεώργιος Παπασημάκης


Προβολή της υποψηφιότητας του Ολύμπου για τα νέα επτά θαύματα της φύσης

ΕRΤ3.GR

07:58


Η υποψηφιότητα του Ολύμπου για τα νέα επτά θαύματα της φύσης και η Πιερία θα προβληθούν στις 24 Ιουνίου στο Όσλο, στο πλαίσιο του 14ου ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Αθλητικών Επιστημών (ECSS), που τελεί υπό την αιγίδα του πρίγκιπα της Νορβηγίας Haakon, ο οποίος και θα τελέσει την έναρξη του.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον τομέα του αθλητισμού στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως, όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.200 επιστήμονες από 79 χώρες, μεταξύ αυτών και 52 Έλληνες από το χώρο της Ιατρικής, της Βιολογίας και της Φυσικής Αγωγής.

Η προβολή της Πιερίας στο συνέδριο έγινε εφικτή χάρη στη πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας. Η επιλογή των φωτογραφιών και των κειμένων για τον Όλυμπο, αλλά και για την κίνηση πολιτών της Πιερίας για την προστασία του μυθικού βουνού, με τίτλο: «Χαρίζω μία ημέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος», έγινε από τον Έλληνα τεχνικό διευθυντή του ECSS Ηλία Τσολακίδη. Στα περίπτερα του ECSS θα υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής, ειδικά για την προβολή της υποψηφιότητας του Ολύμπου για τα νέα επτά θαύματα της φύσης, ενώ μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας θα αναλάβουν την προσέλκυση ψηφοφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι η καμπάνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, που είναι και ο επίσημος φορέας υποστήριξης της υποψηφιότητας του Ολύμπου για τα νέα επτά θαύματα της φύσης, εντείνεται με στόχο στις 7 Ιουλίου ο Όλυμπος να είναι στις πρώτες 11 θέσεις στην κατηγορία «Βουνά και Ηφαίστεια». Η Νομαρχία Πιερίας προτρέπει όλους να συνεχίσουν να ψηφίζουν στο: http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:278

Αυτή τη στιγμή ο Όλυμπος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην κατηγορία του στο Group C: Mountains, Volcanoes (Βουνά και Ηφαίστεια). Στη 2η φάση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των νέων επτά θαυμάτων της φύσης οι 261 υποψηφιότητες έχουν χωριστεί σε 7 ομάδες. Ο Όλυμπος είναι στην τρίτη ομάδα (Group C: Mountains, Volcanoes (Βουνά και Ηφαίστεια).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Νομαρχία Πιερίας στη ηλεκτρονική διεύθυνση: olympus@pieria.gr . Επίσης μπορούν να ψηφίσουν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας τη νέα διεθνή τηλεφωνική γραμμή ψηφοφορίας, η οποία είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο: 0041 77 312 4041 και ο αριθμός 324 είναι ο κωδικός που αντιστοιχεί στον Όλυμπο.

ΑΙΣΧΟΣ

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΡ.Κ.ΕΛ Γεώργιος Παπασημάκης με κλιμάκιο της Οργάνωσης επισκέπτεται τα καμμένα της περιοχής Σουνίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...