Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Πολιτικές Αξίες

Tα πολιτικά κόμματα ξεχωρίζουν όχι μόνο από πρόσωπα και θέματα, αλλά και από πολιτικές αξίες.

Η Δεξιά πάντα έδωσε μεγάλη σημασία σε ελευθερία, πατριωτισμό και ατομική ευθύνη. Το σύνθημα της Ελληνικής επανάστασης ήταν «Ελευθερία ή Θάνατος». Η ελευθερία έχει πολλές έννοιες: πολιτική, οικονομική, κοινωνική, κλπ. Ελευθερία είναι και ατομική από την παρείσδυση του βαθιού κράτους στη ζωή των πολιτών. Ελευθερία σημαίνει και ηθική συμπαράσταση σε άλλους λαούς στους αγώνες τους για λύτρωση από διεφθαρμένα και τυραννικά καθεστώτα.

Η Δεξιά θέλει ένα κράτος ευέλικτο και αποτελεσματικό στις ανάγκες των πολιτών. Προωθεί εθνική ανάπτυξη και στρατηγική. Ενισχύει και ενθαρρύνει την ιδιωτική πρωτοβουλία με ίσιες ευκαιρίες και αξιοκρατία.

Η Δεξιά αφήνει τον κόσμο να κρατάει τα λεφτά από τον κόπο της εργασίας του και να πάρει αποφασίσεις για την χρήση του παρά το κράτος να συγκεντρώνει το κοινωνικό πλούτος και να αποφασίσει από ψηλά την διαμονή για όλους με πολιτικές σκοπιμότητες.

Η Δεξιά θεωρεί τον άνθρωπό ελεύθερο στη βούλησή του και υπεύθυνο για τις προσωπικές του επιλογές και αποφάσεις. Ενθαρρύνει ατομική ευθύνη και προωθεί την συλλογική υποχρέωση να υπηρετήσει ο καθένας τον συνάνθρωπο του για το κοινό καλό. Τιμωρεί αυστηρά αντικοινωνικές συμπεριφορές και καταχρήσεις.

Η Δεξιά υποστηρίζει αξιοκρατική παιδεία που προωθεί το άριστο. Διδάσκει σεβασμό σε διαφορετικές απόψεις με ειλικρινές ανταλλαγές απόψεων απ’ όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Δεν αναγνωρίζει κρατικά μονοπώλια στη γνώση. Απαιτεί συνειδητή αξιολόγηση για διατηρήσει τα ψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης. Αφήνει ελεύθερα και τα κρατικά και τα ιδιωτικά ιδρύματα και ασχολείται μόνο με ποιοτική αξιολόγηση. Εξασφαλίζει την ίσια πρόσβαση σε ανώτερη παιδεία ποιότητας. Επιδοτεί την τεχνολογία και έρευνα.

Η Δεξιά ενθαρρύνει ιδιωτική πρωτοβουλία παρά κρατικό δανεισμό σαν μοχλό ανάπτυξης. Δεν προστατεύει ανικανότητα και αποτυχία. Επιβραβεύει την επιτυχία και μεγαλώνει επί το πλείστον την πρόσβαση για όλους σε οικονομική και κοινωνική εξέλιξη.


Μιχαλολιάκος και Καραθάνος για λαθρομετανάστες

Αποδείξεις Βορίδης Λαθρομετανάστες μέρος 2ο

Αποδείξεις Βορίδης Λαθρομετανάστες μέρος 1ο

Αθέατος Κόσμος Λαθρομετανάστευση #2 20-05-2009

Αθέατος Κόσμος Λαθρομετανάστευση #1 20-05-2009

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...