Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009

Αριστερά, Τρομοκρατία και Ολοκληρωτισμός


Η ορολογία της Αριστεράς προέρχεται από την περιόδου του τρόμου της Γαλλικής Επανάστασης. Από τότε η Αριστερά συνδέεται στενά με την τρομοκρατία και αυθαιρεσία αξίων να προωθήσει τις απόψεις της. Όποιος διαφωνεί με την κεντρική γραμμή κινδυνεύει ή την σωματική ακεραιότητα ή την συκοφαντία.

Με το πέρασμα χρόνου, η Αριστερά κατασκευάστηκε πιο ύπουλους μεθόδους πειθαρχίας. Ενώ δεν πίστεψε ποτέ στη λαϊκή δημοκρατία, υιοθέτησε την ορολογία για παραπλάνηση ως δημοκοπία, εφαρμόζοντας στην πράξη οχλοκρατία. Γιατί δεν συνέφερε ανοιχτά να υποστηρίξει χρήση βίας, έτσι δημιούργησε τους «άγνωστους γνωστούς» σαν τους κουκουλοφόρους (η «αστυνομία τους») και τους τρομοκρατικές οργανώσεις (ο «στρατός τους») για τις πιο βαριές δουλειές. Η μέθοδος αυτός τους αφήνει και το πλεονέκτημα να ρίξει την ευθύνη των αθέμιτων και εγκληματικών πράξεων τους σε αντίπαλους για παραπληροφόρηση.

Η πολιτική τους τακτική είναι να προωθήσει οτιδήποτε παράπονο σε αγώνα δικαιωμάτων, έστω να είναι εις βάρους του γενικού καλού. Η αντίληψη τους για ελευθερία είναι ο καθένας να επιβάλλει τη θέλησή του στον άλλον για δικούς τους σκοπούς. Ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται για τις ασθενέστερες τάξεις, αλλά προωθούν τα δικά τους ομαδικά συμφέροντα σαν ελίτ.

Το αληθινό τους πρόσωπο φαίνεται όταν εκφράζουν ανοιχτά την αγάπη τους για τυρρηνικά, δικτατορικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν διαμαρτύρονται ποτέ να υπερασπίσει αστικές δημοκρατίες, ιδιαιτέρως Δυτικού τύπου ούτε καταδικάζονται ποτέ πράξεις βίας και νοθείας από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ο πάγιος στόχος είναι οι αστικές δημοκρατίες που υπερασπίζουν και προωθούν τις ελευθερίες που περιφρονούν. Έτσι δικαιολογούν τη δική τους βαρβαρότητα και συστηματική χρήση βίας για τους σκοπούς τους.

Στην Ελλάδα, έχουν κρατήσει τη χώρα όμηρο πολλά χρόνια. Ενώ σε χώρες σαν τη Γαλλία και Ιταλία τα κομμουνιστικά κόμματα έχουν εξαφανιστεί, στην Ελλάδα η ολοκληρωτική τους ιδεολογία ζει ακόμα και επηρεάζει βαθειά το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Οι αντιλήψεις τους είναι συχνά βαθειά συντηρητικά. Κάθε φορά που εκάστοτε κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει μια μεταρρύθμιση σε καίρια τομή, πάνε στους δρόμους στην Αθήνα σαν κουτσαβάκηδες να εμποδίζουν την αλλαγή.

Το φαινόμενο είναι τραγέλαφο, αλλά πρόσφατα έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις με τα επεισόδια στο κέντρο Αθηνών πέρσι το Δεκέμβριο μήνα και την έξαρση τρομοκρατικών επιθέσεων σε αστυνόμους.

Η ΝΔ έχει αποδείξει ανίκανη να σπάσει το παραπάνω φαύλο κύκλο που κρατάει τη χώρα σε ομηρία πολλά χρόνια και εμποδίζει την πρόοδο. Για να κερδίσουμε μια δίκαια θέση στην ΕΕ βασισμένη σε παραγωγή, εισφορά και σεβασμό παρά ταμεία συνοχής, αποδεσμεύοντας τις δημιουργικότητα και εφευρετικότητα του πληθυσμού μας, πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες της Αριστεράς για το γενικό καλό του τόπου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...