Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Σαγγάριος 1921

Ο Πούτιν ύπεγραψε στρατηγικές συμφωνίες με την Τουρκία

Ο Πούτιν ύπεγραψε στρατηγικές συμφωνίες με την Τουρκία

Υπέγραψαν πριν απο λίγες ημέρες τη συμφωνία για συμμετοχή της Τουρκίας στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream οι πρωθυπουργοί της Ρωσίας ΒλαντίμιρΠούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνπαρουσία και του ιταλού ομολόγου τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πήγε στην Αγκυρα για να παραβρεθεί στην τελετή υπογραφής. Η συμφωνία αυτή ενισχύει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Αγκυρας στην ευρύτερη περιοχή εφόσον πλεόν οι περισσότεροι σημαντικοί αγωγοί μεταφοράς των καυσίμων της Κασπίας προς την Ευρώπη θα διέρχονται απο το έδαφος ή τα χωρικά της ύδατα. Πούτιν και Ερντογάν υπέγραψαν και μια σειρά από άλλες συμφωνίες και μεταξύ άλλων και το πρωτόκολλο συνεργασίας για την κατασκευή του πρώτου τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ρωσικής τεχνολογίας, ως το 2012, τεσσάρων αντιδραστήρων στη Μερσίνα με κόστος 18 δισ. δολαρίων, γεγονός που αναβαθμίζει σε μεγάλο πλέον βαθμό την Τουρκία η οποία εκτός απο μεγάλος ενεργειακός πλέον εταίρος της Ρωσίας και Στρατηγικός των ΗΠΑ θα καταστεί σύντομα καιΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Αντιλαμβανόμενος την μεγάλη σημασία αυτής της συμφωνίας και την μέγιστη απειλή που θα αποτελέσει για τη Χώρα μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή μια εξοπλισμένη με πυρηνικά όπλα Τουρκία θα επιχειρήσω μια αναδρομή στο παρελθόν όπου μπορόυμε να πάρουμε κάποια μαθήματα και να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για τους εκάστοτε συμμάχους μας αλλά και για την τακτική που εμείς ακολουθούμε σε σχέση με αυτους.

Εάν θυμηθούμε τη διαγωγή των μεγάλων δυνάμεων απο τα Ορλωφικά (Ρωσσία), την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την Μικρασιατική Εκστρατεία (Αγγλογάλλοι και Ιταλοί) κλπ, θα δούμε ότι κινούνται με γνώμονα τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, οι δε συμμαχίες αλλάζουν κατά περίπτωση. Εμείς δεν τηρούμε αυτή τη βασική αρχή της διπλωματίας και πιστεύουμε σε αιώνιες συμμαχίες και φιλίες χαρακτηριζόμενοι απο μια μεσσιανική αντίληψη περί μιας κραταιάς δυνάμεως που θα μας σώσει ως δια μαγείας. Η δύναμις αυτή ήταν παλαιότερα η Ρωσσία, κατόπιν η Γηραιά Αλβιώνα, μετα οι ΗΠΑ, εσχάτως δε ξανά η Ρωσσία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή και προσπαθούν να τα εξασφαλίσουν με τις ανάλογες συμμαχίες, υπολογίζοντας ψυχρά, πράττοντας σωστά προς όφελος των χωρών τους. Δυστυχώς η Μικρασιατική καταστροφή, η μεγαλύτερη ίσως καταστροφή που έχει υποστεί ο Ελληνισμός μετα την Άλωση της Πόλης, η οποία είναι κλασσική περίπτωση χρησιμοποίησης της Ελλάδος απο τους συμμάχους για την πραγματοποίηση των στόχων τους.

Οι Άγγλογάλλοι ενώ επέβαλλαν δια των όπλων την είσοδο της Ελλάδος στον Ά παγκόσμιο πόλεμο με εδαφικά ανταλλάγματα στην Ιωνία και την Θράκη, εδωσαν τα εδάφη αυτά στην Ελλάδα και την προέτρεψαν σε περαιτέρω προέλαση στα βάθη της Ανατολής προκειμένου να καλύπτει η Ελληνική Στρατιά Μικράς Ασίας τις ισχνές αγγλογαλικές δυνάμεις που κατείχαν τα στενά της Κωνσταντινουπόλεως.

Όταν οι δήθεν σύμμαχοι επέτυχαν τις συμφωνίες εκείνες που θα διασφάλιζαν τα συμφέροντα τους, συμμάχισαν με τον αιμοσταγή, δολοφόνο και αρχιεγκληματία Κεμάλ τον οποίο εξόπλισαν ως αστακό και προδίδοντας τον ηρωικά μαχόμενο στα σπαρμένα απο κόκκαλα Ελλήνων Ηρώων και Μαρτύρων Οροπέδια της Αλμυράς Ερήμου.

Οι Έλληνες τότε είχαν μια μόνο στρατηγική επιλογή, την κατάληψη της Κωνσταντινουπόλεως, προ της οποίας εστάθμευαν Ελληνικαί Δυνάμεις. Η κατάληψις αύτη θα εξανάγκαζε τον Κεμάλ να αλλάξει την αδιάλλακτη στάση του και ίσως να ανέτρεπε τελείως την κατάσταση, οι αγγλογάλλοι, όμως έχοντας πλέον αλλάξει στρατόπεδο παρατάχθηκαν μπρόστα στους πρώην συμμάχους τους Έλληνες, πρόστατεύοντας τους νέους συμμάχους τους τούρκους.

Η τακτική αυτή των τότε συμμάχων μας σε συνδιασμό με την λανθασμένη πολιτική μας να μην κατανοούμε ότι οι συμμαχίες αλλάζουν κατά περίπτωση και κατά τα συμφέροντα που αυτές εξυπηρετούν, είχαν σαν αποτέλεσμα 500.000 νεκρούς και 1.500.000 πρόσφυγες και την κατοχή μέχρι τις μέρες μας σημαντικών Εθνικών Εδαφών του Ελληνισμού όπου άκμασε απο την αρχαιότητα ως το 1922 ο Πολιτισμός προς όφελος της ανθρωπότητας.

Εγώ δεν πιστεύω ότι οι πολιτικάντιδες του κατεστημένου δεν γνωρίζουν αυτή την βασικά αρχή της διαρκούς αλλάγής συμφερόντων και συμμαχιών, απλά λειτουργούν ως έμισθοι εντολοδόχοι των εκάστοτε μεγάλων δυνάμεων προσδένοντας τη Χώρα στο άρμα τους ουσιαστικά κυβερνώμενη απο αυτά τα συμφέροντα της εκάστοτε υπερδύναμης και όχι απο το συμφέρον της Πατρίδος και του Λαού. Άλλες φορές που προσπαθούν κάποιοι εξ αυτών να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση το κάνουν αναιμικά και χωρίς αυτοπεποίθηση, υποχρεούμενοι σχεδόν πάντα σε αναδιπλώση και στην επιστροφή στην τακτική της υποτέλειας και του yes men.

Εαν δεν πάρουμε μαθήματα απο την ανυποχώρητη στάση των Αρχαίων μας προγόνων απέναντι στους εχθρούς του Εθνούς, δεν εντρυφίσουμε στην Βυζαντινή Διπλωματία και δεν εξετάσουμε όπως πρέπει την τουρκική και ισραηλινή διπλωματία και πολιτική οι οποίες και βάθος χρόνου έχουν και αδεσμευτες απο τον ξένο παράγοντα και προς όφελος του εθνικού τους συμφέροντος είναι άσχετα αν είναι εχθρικές προς τον Ελληνισμό, η Ελλάς θα παραμένει έρμαιο των εκάστοτε ισχυρών και θα υποστεί ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές στο μέλλον.

Γεώργιος Παπασημάκης
Αντιπρόεδρος ΕΡ.Κ.ΕΛ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...