Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

ΛΗΣΜΟΝΙΑ...(Στους Ηρωες που εφυγαν και θα'ρθουν)

http://www.youtube.com/watch?v=CdOJdBLMJeo

Μετά την διάλυση βάζει λουκέτο η Ε.Φ.!

ΠΡΑΜΑΤΑ και θαύματα φαίνεται ότι συμφώνησε - σε ότι αφορά την Εθνική Φρουρά- ο "ευέλικτος" Πρόεδρος μας με τον κατοχικό ηγέτη Μεχμέτη Αλί Ταλάτ.
Οπως γράφτηκε στην ¨Σημερινή" σε σημείωμα του συνάδελφου Άδωνη Παλληκαρίδη- το οποίο δεν διαψεύθηκε.
Στο συμφωνημένο έγγραφο των 30 σελίδων, όπως προέκυψε από τις πολλές συναντήσεις του Προέδρου Χριστόφια με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ φαίνεται να υπάρχουν σημεία και τέρατα.
Στο κεφαλαιώδες θέμα της ασφάλειας φαίνεται να έχει συμφωνηθεί ως γενική αρχή η αποστρατιωτικοποίηση, η οποία απογυμνώνει τη χώρα από τις δικές της στρατιωτικές δυνάμεις.
Στο νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας δεν νοείται χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μη συμμετέχει με τις δικές της ένοπλες δυνάμεις στην ΚΕΠΑ. Στο σύστημα ασφάλειας και άμυνας της Ευρώπης δηλαδή και στον υπό δημιουργία Ευρωστρατό. Για την αριθμητική παρουσία της ΤΟΥΡΔΥΚ και της ΕΛΔΥΚ δεν γίνεται λόγος στο έγγραφο, αλλά είναι φανερό ότι οι κατοχικές δυνάμεις θα αλλάξουν όνομα και θα μετονομαστούν σε ΤΟΥΡΔΥΚ.
Δεν αναφέρεται να έχει συμφωνηθεί συγκεκριμένος αριθμός στρατιωτών και οι λεπτομέριες αφέθηκαν να διασαφηνιστούν στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών. Δηλαδή, αντί να επιτευχθεί με τον όρο αποστρατιωτικοποίηση η «αποχώρηση των εισβολέων», τα στρατεύματα κατοχής, μειωμένα μεν, θα νομιμοποιηθούν και θα απογυμνωθεί η Κύπρος από τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς της.
Η συμφωνία για δήθεν αποστρατιωτικοποίηση είναι παραλλαγή του σχεδίου Ανάν.
Το πιο σημαντικό είναι ότι- για την εν λόγω εξέλιξη- φαίνεται να ΜΗΝ είναι ενήμερος ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο οποίος βρίσκεται στην μέγγενη και έχει βραχυκυκλωθεί από κομματόσκυλα του ΑΚΕΛ που άλωσαν την Εθνική Φρουρά και τώρα βάλθηκαν να την διαλύσουν.
Ελπιζουμε να ξυπνήσει εγκαίρως και να πράξει το σωστό, πριν να είναι πολύ αργά…
Το Κυπριακό ποντίκι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

21 Αυγουστου 1821 - Αλωση της Ακροπολης των Αθηνων απο του Οδυσσεα Ανδρουτσου


21 Αυγουστου 1823 - Η μαχη του Καρπενησιου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...