Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009

Χάρτης με όλα τα μέτωπα της φωτιάςΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 24ΩΡΟΥ

Το πανεπιστήμιο της Χαβάης χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα για τη θερμοκρασία σε όλα τα σημεία της γης μας δίνει έναν χάρτη με το τι ακριβώς καίγεται τις τελευταίες 24 ώρες

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗView Larger Map

ΠΗΓΗ:http://ellas-afipnisi.blogspot.com

Ας μη μας δουλεύουν στο ΓΕΕΘΑ για τους S-300230809-s300Αν αυτή είναι η νέα ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μόνο αισιόδοξοι για το μέλλον δεν μπορούμε να αισθανόμαστε! Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα ηγεσία του στρατεύματος, προσπαθεί με διαρροές να εξωραΐσει την εικόνα της και να κλείσει τα στόματα όσων κάνουν λόγο για «στενές επαφές τρίτου τύπου» με την Ουάσινγκτον. Με μια κίνηση που προδίδει τουλάχιστον καιροσκοπισμό, το ΓΕΕΘΑ προχώρησε σε μια (καθ' όλα) αόριστη (θυμίζει τη γνωστή δήλωση του Άκη ότι οι πύραυλοι θα πάνε στην Κύπρο...) διαρροή περί «ενεργοποίησης» μέσω βολών του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους.
Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, από τότε που εγκαταστάθηκε σε ελληνικό έδαφος, δεν έχει πραγματοποιήσει βολή. Ούτε μία. Δεν έχει ενσωματωθεί στον αντιαεροπορικό αμυντικό ιστό, ούτε το στράτευμα προωθεί κάτι τέτοιο, φοβούμενο τις ΝΑΤΟϊκές (και κυρίως τις αμερικανικές) αντιδράσεις. Οι S-300 δεν θεωρούνται συμβατοί με τα υπόλοιπα (αμερικανικά) αντιαεροπορικά συστήματα, εκτός των TOR M1, που είναι επίσης ρωσικής κατασκευής. Επίσης: δεν υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με τους Ρώσους για τα ανταλλακτικά του.Απίστευτο, ε; Κι όμως! Άρα, βολή πως; Πότε; Και γιατί αυτές οι διαρροές τώρα; Για να καθησυχαστούν τα στελέχη και κυρίως ο κόσμος ότι η νέα ηγεσία «δεν μασάει»; Αν είναι έτσι, αυτό ας το δείξει στην πράξη και όχι με διαρροές. Εξάλλου, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο Αιγαίο, είναι πολλές, ελέω Τουρκίας...
Η όλη ιστορία με τους S-300, θυμίζει αυτό που έγινε με τα σπουδαία κατά τα άλλα άρματα μάχης (δεν έχουν πυρομαχικά) και τα μαχητικά ελικόπτερα: άλλο ένα αξιόμαχο σύστημα, που παρέχει στη χώρα μας ένα σπουδαίο τακτικό πλεονέκτημα, κείται (δήθεν) ενεργό, αλλά στην ουσία άχρηστο. Γιατί «κάποιοι» στο ΓΕΕΘΑ τρέμουν στην ιδέα ότι οι Γιάνκηδες θα «στραβώσουν» και θα αρχίσουν να πιέζουν ποικιλοτρόπως.
Αυτοί οι «κάποιοι» λοιπόν, ας κάτσουν στα αυγά τους και τουλάχιστον, ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Κοινώς, ας αφήσουν τα οπορτουνιστικά επικοινωνιακά παιχνίδια κατά μέρος και ας προσηλωθούν στην αποστολή τους: στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

ΠΗΓΗ: http://www.elkosmos.gr

H.A.F. CL-215 Canadair ''355 M.T.M.''

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΡΟΔΟΠΟΛΗ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ...

Δεκάδες μέτωπα και εκατοντάδες εστίες στην Βορειοανατολική Αττική συνθέτουν σκηνικό κόλασης που καμιά ανθρώπινη δύναμη δεν μπορεί να ανατρέψει. Δεν είναι ώρα για καταμερισμούς ευθυνών ούτε για συζητήσεις σεναρίων. Και ο αέρας να πέσει αυτή η φωτιά έχει σηκωθεί τόσο ψηλά που δημιουργεί αέρα και αυτοτροφοδοτείται μόνη της. Θα καίει ότι καίγεται και μάλιστα ανάμεσα από κατοικημένες περιοχές. Ο Στρατός έχει ήδη θέσει όλες του τις δυνάμεις στην μάχη και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε και ανακλήσεις.

Εκατοντάδες σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Χιλιάδες σπίτια κινδυνεύουν και οι κάτοικοι τους πρέπει να σταθούν ιδιαίτερα ψύχραιμοι ακολουθόντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Εκτός από την Αττική ακόμη 80 φωτιές εως τώρα έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την χώρα από το πρωί. Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα στην Κάρυστο και την Σκύρο.


ΠΗΓΗ: www.stoxos.gr

Οι έποικοι δεν έχουν θέση μέσα στην Κύπρο, είναι παρείσακτοι.

H εκκλησία είναι το μοναδικό ισχυρό αγκάθι για τους ανθέλληνες πολιτικάντηδες και την πλατφόρμα του ΝΑΙ. Ουσιαστικά μόνο αυτή κάνει αντιπολίτευση μαζί με κάποιες άλλες προσωπικότητες.Η εκκλησία έχει την υποχρέωση να εκφράζει την κάθε της ανησυχία για το κυπριακό, άλλωστε με πρωτοβουλίες της έγινε η έναρξη της επανάστασης των Κυπρίων το 1955. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος λοιπόν, επανέλαβε ότι "οι έποικοι είναι παρείσακτοι στην Κύπρο και ότι πρέπει να πάνε πίσω στα σπίτια και τις περιουσίες τους στην Τουρκία"."Τους έφερε η Άγκυρα για να ανατρέψει την δημογραφική σύνθεση του νησιού μας" σημείωσε.Αυτό είναι λογικό διότι ο εποικισμός αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ και δεν θα κουραστώ να το λέω.Επίσης ο Μακαριότατος είπε ότι τον ερχόμενο μήνα η Εκκλησία της Κύπρου θα καταθέσει τριπλή αγωγή εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αγωγή που αφορά την άρνηση της Τουρκίας να αφήνει τον κλήρο και το λαό να πηγαίνει στους χώρους λατρείας του που βρίσκονται στα κατεχόμενα, δεν επιτρέπει τη συντήρηση των ιερών ναών και δεν επιτρέπει την καλλιέργεια της περιουσίας της Εκκλησίας.
Αρχιεπίσκοπε μαζί σας!
ΠΗΓΗ: www.ellines-antepithesi.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...