Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Σαν σήμερα...

Δευτέρα
24
Αυγούστου
Κοσμά του Αιτωλού νεομάρτυρος

1185 Οι νορμανδοί υπό τον κόμη Αλδουΐνο κυριεύουν τη Θεσσαλονίκη.

1422 Ο Αυτοκράτωρ Μανουήλ Β΄ αποκρούει ισχυρή επίθεση 50.000 Τούρκων, υπό τον Μουράτ Β΄, κατά της Κωνσταντινουπόλεως.

1779 Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στο Βεράτι τον νεομάρτυρα και διδάσκαλο του Γένους Κοσμά τον Αιτωλό.

1824 Ο Ελληνικός Στόλος συγκρούεται με τον τουρκοαιγυπτιακό μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού.

1922 Το Γ΄ Σώμα Στρατού μεταφέρεται από τον Πάνορμο στην Θράκη.
1935 Πεθαίνει στο Παλαιό Φάληρο ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

Τελετή απονομής βραβείων του 8ου Ετήσιου Μαθητικού Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού

Στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Α. Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι, στην αίθουσα τελετών «Jacqueline de Romilly”, η τελετή απονομής των βραβείων του 8ου Ετήσιου Μαθητικού Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία.
Η τελετή τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας


* Αναδημοσιευση απο www.provoles.de

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας

Το πρώτο παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών ολοκληρώθηκε στις 22 Αυγούστου με μεγάλη επιτυχία στην ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας που συνδιοργάνωσαν η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», ο Δήμος Μουζακίου, το Τ.Σ. Μαυρομματίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ» και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Η παγκόσμια Συνομοσπονδία άνοιξε μια καινούρια σελίδα για την Θεσσαλία και τους ανθρώπους της. Η Θεσσαλια με την γεωγραφική της θέση, τον φυσικό της πλούτο, τον πολιτισμό της, την ιστορία της, τα μνημεία της και κυρίως τους δυναμικούς ανθρώπους της, πληρεί όλες της προϋποθέσεις για να πάει ψηλά.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το πρωί στην κεντρική πλατεία Μαυρομματίου όπου έγινε η κατάθεση στεφάνου στον έφιππο ανδριάντα του ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη από τον παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων π. Κύριλλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικές αρχές της Θεσσαλίας, πολλοί εκπρόσωποι φορέων, ενώ συγκινητικές ήταν οι στιγμές συνάντησης μεταναστών που είχαν χρόνια να βρεθούν.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου στο συνεδριακό κέντρο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» και τόνισε λέγοντας: «Οι Θεσσαλοί όλου του κόσμου ένωσαν τις δυνάμεις. Διανύουμε μια νέα εποχή θεσσαλικής πολιτιστικής ιστορίας με παγκόσμια συμμετοχή». Τις εργασίες του συνεδρίου συντόνισε τριμελής Γραμματεία που αποτελούταν από τον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Αποστόλου (τ. Βουλευτή στο Ολλανδικό κοινοβούλιο), από τον Γραμματέα κ. Νικόλαο Βλάχο (φιλόλογο από το Μαυρομμάτι) και από το μέλος κ. Δημήτριο Κωστόπουλο (μαθηματικό).
Την παρουσίαση του συνεδρίου επιμελήθηκε η κ. Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη (πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Χαϊδαρίου Αθηνών «Η Θεσσαλική Γη») και κάλεσε τους «οικοδεσπότες» του συνεδρίου να χαιρετίσουν την εκδήλωση. Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός δήλωσε περήφανος που το πρώτο παγκόσμια συνέδριο διοργανώθηκε στο Δήμο Μουζακίου. Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραισκάκης» κ. Κώστας Νάσιος τόνισε την σημασία των λόγων του ήρωα όταν μιλούσε για την ομόνοια και ενότητα ανάμεσά μας. Ο Νομάρχης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας κ. Φώτιος Αλεξάκος που απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και εξέφρασε ένθερμα αισθήματα αγάπης προς όλους του Θεσσαλούς.
Τη σημαντική αυτή μέρα για τους Θεσσαλούς όλου του κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους οι: Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων π. Κύριλλος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Σπύρος Παπαδόπουλος (πρώην Γενικός Γραμματέας Υπ. Ανάπτυξης), ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας, ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολος Καναβός (Νομ. Σύμβουλος), η Αντινομάρχης Καρδίτσας κ. Ερμιόνη Βασιλού, οι Βουλευτές κ. Κώστας Τσιάρας, κ. Σούλα Μερεντίτη, κ. Χρήστος Χάιδος, κ. Αστέριος Ροντούλης, κ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Σαλαγιάννης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο Δήμαρχος Ιτάμου κ. Βασίλης Τσαντήλας, ο Δήμαρχος Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσαντής, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Βασίλης Καραδήμος, η πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Μουζακίου κ. Σοφία Τόλια και εκπρόσωποι Θεσσαλικών Συλλόγων που εδρεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ευχές για την επιτυχία του συνεδρίου-ανταμώματος απέστειλαν πολιτικοί παράγοντες και φορείς του τόπου μας που δεν μπόρεσαν να περεβρεθούν.
Η κ. Ευανθία Στηβανάκη (Φιλόλογος - Επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών) αναφέρθηκε στον Γεώργιο Καραϊσκάκη και την σχέση που είχε με τους Φιλέλληνες και τους Έλληνες της διασποράς. Ο κ. Μιχαήλ Ζουμπουλάκης (Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οικονομικού προγραμματισμού, Φοιτητικής Μέριμνας, δημοσίων και διεθνών Σχέσεων) παρουσίασε το θέμα «Η ταυτότητα του Θεσσαλού μετανάστη. Ιστορικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά». Ο κ. Δημήτριος Α. Λάππας (Επίκουρος καθηγητής ανατομικής πανεπιστημίου Αθηνών) αναφέρθηκε με πολύ συγκινητικό τρόπο σε Θεσσαλούς γιατρούς και σε γιατρούς της Διασποράς και πρότεινε την ίδρυση μιας ομάδας παγκόσμιας Θεσσαλών ιατρών υπό την αιγίδα της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Ο κ. Νικόλαος Λιάνος (Διπλωματούχος Φυσικός Πανεπιστημίου Ζυρίχης) αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα «Περιβάλλον και ενέργεια για θέματα απορριμμάτων και υδροφόρου δυναμικού» και πρότεινε την σύσταση ομάδων εργασίας μεταξύ ελβετικών κρατικών φορέων και Θεσσαλικών αρχών. Η κ. Ευθυμία Δ. Γιώτη (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Θράκης) παρουσίασε το θέμα «Η ξενιτιά στη ζωή του ανθρώπου και οι αναφορές μέσα από το δημοτικό τραγούδι». Σε αυτό το σημείο η ηθοποιός-σοπράνο όπερας κ. Άννα Τσουκαλά ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια για την ξενιτιά με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας συναισθήματα συγκίνησης και δάκρυα στα μάτια των ομογενών. Την ηθοποιό συνόδευσε ο δεξιοτέχνης μουσικός κ. Σωτήρης Σαμαράς από την Καλαμπάκα.

Ο κ. Πέτρος Τσιάρας (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προπονητής ποδοσφαίρου) αναφέρθηκε για τον εθελοντισμό για τους Μεσογειακούς Αγώνες της Θεσσαλίας 2013 και παρότρυνε τους συνέδρους να συμμετάσχουν σε αυτόν τον θεσμό.

Το Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας αποφάσισε σε κάθε Συνέδριο που θα διοργανώνεται στην Θεσσαλία σε συνεργασία πάντα με έναν διαφορετικό Δήμο της Περιφέρειας να τιμούνται πρόσωπα που κατάγονται από τον τόπο μας και που διακρίθηκαν για το έργο τους. Στο πρώτο συνέδριο τιμήθηκαν ο κ. Βάϊος Φασούλας από τον Γραμματέα της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας κ. Ιωάννη Κίτσιο για την προσφορά του στην Λογοτεχνία και η κ. Βούλα Μεσημέρη από την Αντιπρόεδρο της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας κ. Ασπασία Ρωσσίδη για την προσφορά της στον πολυπολιτισμό.

Αποκορύφωμα του συνεδρίου ήταν η παρουσία του απόγονου του Γεωργίου Καραϊσκάκη, κ. Ιωάννη Λεωνίδα Καραϊσκάκη λίγο πριν το ψήφισμα για την μεταφορά των οστών του ήρωα από τον Ν. Φάληρο στο Μαυρομμάτι, στην γενέτειρά του. Οι σύνεδροι και οι παρόντες αποφάσισαν ομόφωνα τη μετακομιδή τους σε συγκινησιακό κλίμα.

Με ενθουσιασμό, πρωτοπορία και ιδιαίτερη συγκίνηση ακολούθησε απονομή αναμνηστικών πλακετών στους παρευρισκομένους Θεσσαλικούς Συλλόγους – μέλη της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. Στην παρένθεση αναφέρετε ο εκπρόσωπος που παρέλαβε το μετάλλιο. Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣ. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» (κ. Ιωάννης Κίτσιος). Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Αυστραλίας (κ. Σούλα Ρωσσίδη), Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Τορόντο Καναδά (κ. Άρης Παπαϊωάννου), Θεσσαλικός Σύλλογος Μόντρεαλ Καναδά (κ. Νίκος Κωστόπουλος), Θεσσαλικός Σύλλογος Ελβετίας (κ. Νικόλαος Λιάνος), Θεσσαλικός Σύλλογος Ντύσσελντορφ (κ. Γεώργιος Βράντζας), Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Χαϊδαρίου Αθηνών «Η Θεσσαλική Γη» (κ. Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη), Θεσσαλικός Σύλλογος Καβάλας (κ. Ηλίας Μαντζιώκας), Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλής Καρδίτσας «Ο Άγιος Δημήτριος» (κ. Λία Μπακλαβά), Σύλλογος των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγόμενων (κ. Μαρία Νασιάκου-Κατσαρού), Ένωση καταγόμενων από την επαρχία Αγιάς Λάρισας στην Αθήνα (κ. Ιωάννα Σπηλιωτακάρα), Ένωση πολιτιστικών Θεσσαλικών Συλλόγων Νομού Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» (κ. Νώντας Μπακάλης), Σύλλογος απανταχού Μουζακιωτών Θεσσαλίας «Ο Γομφεύς» (κ. Στέφανος Κούτρας) και το κοινόν των Μαγνητών (κ. Κώστας Πόπποτας).

Μετά τη λήξη του συνεδρίου παρατέθηκε γεύμα στους συνέδρους από τον πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ». Το απόγευμα οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτριο Γιώτη στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο «Γ. Καραϊσκάκης», στο σπίτι – μουσείο του Γ. Καραϊσκάκη, στην σπηλιά του Γ. Καραϊσκάκη και στην Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου – Καραϊσκάκη Μαυρομματίου.

Το ίδιο βράδυ οι εκπρόσωποι των μελών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας διασκέδασαν στην μεγάλη εκδήλωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, όπου συμμετείχε ο χορευτικός όμιλος Τρικάλων υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Μάνου ξεσηκώνοντας όλο το κοινό να χορέψει παραδοσιακούς χορούς.

Η παγκόσμια Συνομοσπονδία ευχαρίστησε όλα τα άτομα που πήραν μέρος στην οργάνωση αυτής της μεγάλης εκδήλωσης και τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να ξανανταμώσουν του χρόνου!

* Αναδημοσιευση απο www.provoles.de

Πατριαρχείο και στρατηγική Fait Accompli

Το ακόλουθο άρθρο έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ και μας το έχει στείλει ο Αναστάσιος Καζαντζίδης

Πατριαρχείο και στρατηγική Fait Accompli
Το άρθρο που ακολουθεί, θα ήταν ευχής έργο να το διάβαζαν και να το μελετούσαν όσοι και όσες αποφασίζουν για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Το έχει γράψει ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής Ορχάν Κεμάλ Τζενκίζ και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΡΑΝΤΙΚΑΛ στις 10-5-2009.
΄΄ Έχει η Τουρκία μια στρατηγική για τις μειονότητες;
Ναι, κατ εμένα έχει μια στρατηγική για τις μειονότητες, την οποία εφαρμόζει με άκρως συστηματικό τρόπο. Για την κατανόηση αυτής της στρατηγικής και τους τρόπους εφαρμογής της, θα πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση του Ρωμαίικου Πατριαρχείου Φαναρίου, μέσα από την ιστορική προοπτική, εστιαζόμενοι στο σύνολο της εικόνας και όχι σε επιμέρους στοιχεία.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η δυσκολία στην κατανόηση και την εξήγηση του νομικού καθεστώτος του Πατριαρχείου. Έχουμε να κάνουμε με μια ‘’λεπτή κρατική πολιτική’’.
Όμως αυτή η ‘’λεπτή κρατική πολιτική’’ έχει φέρει στο σημείο εξαφάνισης αυτό το ιστορικό ίδρυμα. Δηλαδή σχεδόν έχει φτάσει στον επιδιωκόμενο σκοπό.


Πρώτα, ας εξετάσουμε γενικά, τι είναι αυτή η στρατηγική και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πως εφαρμόζεται στο Πατριαρχείο.
Το όνομα της στρατηγικής μας είναι fait accompli και θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε και στρατηγική των ‘’μονίμων τετελεσμένων’’.
Η στρατηγική λειτουργεί ως εξής:
Παίρνετε κάτι από τον εχθρό/αντίπαλό σας με μια ξαφνική κίνηση. Δηλαδή του αρπάζετε ένα κομμάτι. Όταν το κάνετε αυτό, βασίζεστε και σε ορισμένες φυσικές τάσεις του αντιπάλου σας. Ο αντίπαλος είναι αρκετά συντηρητικός και φοβάται μην χάσει αυτά που έχει στα χέρια του. Γι αυτό του αποσπάτε ξαφνικά και χωρίς να αντιληφθεί ένα κομμάτι από αυτά που διαθέτει. Τότε εκείνος σκέφτεται: ‘’Εντάξει, αυτό με πόνεσε. Αλλά αν προσπαθήσω να αγωνιστώ για να τα επανακτήσω, μπορεί να τα χάσω όλα’’.
Μετά την επιθετική ενέργειά σας, διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση. Εσείς είστε λίγο πιο πλούσιος/ισχυρός, ενώ ο αντίπαλός σας πιο αδύνατος. Στη συνέχεια μεσολαβεί ένα διάστημα και όταν δεν το περιμένει ο αντίπαλός σας, κάνετε μια νέα επιθετική κίνηση και αρπάζετε ένα κομμάτι ακόμη. Η απέναντι πλευρά είναι πάλι διστακτική, συνεχίζει να μην σκέφτεται αυτό που έχασε, αλλά σκέφτεται αυτό που μπορεί να χάσει. Μετά από ένα ακόμη διάστημα, κάνετε μια νέα κίνηση αρπαγής. Μετά από κάποιο καιρό, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Η απέναντι πλευρά έχει απωλέσει τα περισσότερα που είχε στα χέρια της.
Αυτή η στρατηγική συνεχίζεται μέχρι ο αντίπαλος να χάσει τα πάντα.
Η στρατηγική που περιγράφω παραπάνω, ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στο Πατριαρχείο. Ενδεχομένως κατά την αφήγησή μου, να ήρθε στο νού σας η καταπατημένη περιουσία του Πατριαρχείου. Όλοι γνωρίζουμε εκείνο το κομμάτι της υπόθεσης, επειδή γίνεται ευκολότερα κατανοητό. Από το 1974 και μετά, το Πατριαρχείο και τα ιδρύματα που υπάγονται σε αυτό, απώλεσαν χιλιάδες μικρά και μεγάλα ακίνητα.
Αυτά κατασχέθηκαν το ένα μετά το άλλο. Τα βακούφια που κατέθεσαν το ‘’δηλωτικό’’ του 1936, εάν δεν είχαν δηλώσει ότι μπορούσαν να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία μετά από αυτή την ημερομηνία, όση περιουσία απέκτησαν θεωρήθηκε εκτός νόμου.
Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 1974, σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται με το Κυπριακό.
Αυτή την πλευρά της ιστορίας αρκετοί την γνωρίζουμε. Και με την υπενθύμιση του Ομπάμα θυμηθήκαμε ότι παραμένει κλειστή η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Όμως επειδή αυτά τα γνωρίζουμε αποσπασματικά, δεν μπορούμε να δούμε το σύνολο της εικόνας.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Σήμερα το Πατριαρχείο με την 1000 ετών ιστορία του, δεν έχει μια αναγνωρισμένη νομική προσωπικότητα. Τα δικαιώματά του, υποτίθεται ότι έχουν κατοχυρωθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης, όμως εάν εξετάσουμε τις δικαστικές αποφάσεις θα δούμε ότι η συνθήκη στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για την άρνηση των δικαιωμάτων του! Το νομικό καθεστώς του Πατριαρχείου μας παρουσιάζεται, πίσω από ένα πέπλο μυστηρίου. Όμως εάν αφήσετε κατά μέρος όλη αυτή την πολυλογία, στην πραγματικότητα θα αντιμετωπίσετε την εξής πραγματικότητα: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει νομικά, την ύπαρξη του Πατριαρχείου, παρά μόνο υπομένει στην πράξη την ύπαρξή του.
Όλα αυτά τα χρόνια, οι Ρωμιοί της Τουρκίας, είτε εκπατρίστηκαν με τις ανταλλαγές πληθυσμών, είτε εξαναγκάστηκαν να φύγουν με τις μεθοδεύσεις όπως τις 6/7 Σεπτεμβρίου 1955. Από τον πληθυσμό που υπερέβαινε το ένα εκατομμύριο, απέμειναν μόνο 3 με 4 χιλιάδες Ρωμιοί. Και το κράτος μας λέει, η Ιερά Σύνοδος που θα εκλέξει τον Πατριάρχη μπορεί να αποτελείται μόνο από αυτούς του Τούρκους υπηκόους Ρωμιούς και με όμοιο τρόπο, μονο ένας Τούρκος υπήκοος μπορεί να εκλεγεί Πατριάρχης. Υποθέτω ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί κάποιος μεταξύ των Ρωμιών που απέμειναν στην Τουρκία, που θα διαθέτει τις ιδιότητες που απαιτούνται για το αξίωμα του Πατριάρχη, για να εκλεγεί στη θέση αυτή. Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης απ όπου έχουν αποφοιτήσει σχεδόν όλοι οι Πατριάρχες είναι κλειστή. Που θα εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί Πατριάρχες;
Όταν εξετάσουμε τα τετελεσμένα, θα διαπιστώσουμε πως τα θύματα έχουν υιοθετήσει τον ρόλο που έχει επιλεγεί γι αυτά. Ποτέ δεν προσπαθούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Για παράδειγμα δεν χρησιμοποιούν τα νομικά μέσα. Δεν σας είναι εύγλωττο, ότι το Πατριαρχείο δεν έχει κάνει καμία προσφυγή στην δικαιοσύνη, για το δικό του νομικό καθεστώς;
Βέβαια στην πληροφορία αυτή προσθέστε και το εξής: Η οδός μπροστά από το Πατριαρχείο ονομάζεται ΣΑΝΤΡΑΖΑΜ ΑΛΙ ΠΑΣΑ. Την Οθωμανική περίοδο, δυο Πατριάρχες κρεμάστηκαν μπροστά στο Πατριαρχείο. Και το σύγχρονο κράτος μας, έδωσε στο δρόμο το όνομα του Πασά που κρέμασε έναν από τους δυο Πατριάρχες!
Το fait accompli, είναι μια στρατηγική η οποία εφαρμόζεται παραδοσιακά κατά ισχυρών αντιπάλων. Εάν αντιμετωπίζετε τις μειονότητές σας ως ‘’εσωτερική προέκταση του εξωτερικού εχθρού’’. Τότε δεν έχετε ενδοιασμούς να εφαρμόζετε παρόμοιες στρατηγικές. Διότι εκείνοι είναι οι ‘’ εγχώριοι ξένοι’’.
Ο Ομπάμα, όπως και οι προκάτοχοί του, μας παρακάλεσε για την κατάσταση του Πατριαρχείου.
Η Αμερική ανησυχεί ότι εάν ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ από την Τουρκία, η θρησκευτική ηγεσία των Ορθοδόξων στον κόσμο, θα περάσει στα χέρια της εκκλησίας της Μόσχας.
Όμως η Τουρκία συνδεδεμένη στον αυτόματο πιλότο, απέχει πολύ από το να αντιληφθεί τις συνέπειες που μπορεί να έχει σε παγκόσμια κλίμακα η στρατηγική fait accompli .
Υποτίθεται ότι από τη Λωζάνη προέκυψε μια βούληση της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτή η βούληση, είναι στην κατεύθυνση της απαλλαγής από το Πατριαρχείο. Παρά τα τόσα χρόνια που πέρασαν, τον κόσμο και την Τουρκία που άλλαξε, αυτά δεν έχουν καμία σημασία για αυτούς που εφαρμόζουν αυτή τη στρατηγική.
Κατά τη γνώμη μου, την Τουρκία δεν την διοικούν τα εθνικά συμφέροντά της, αλλά οι φοβίες της.
Και όσο δεν αντιμετωπίζουμε το παρελθόν μας, θα συνεχίσουμε να φτωχύνουμε και να είμαστε όμηροι των φόβων μας.
Η ιστορία του Πατριαρχείου, μας εξιστορεί εν συντομία την ίδια την Τουρκία.

* Πηγή: εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ
* Αναδημοσιευση απο www.provoles.de

Nikosia the wall - Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την «Πράσινη Γραμμή»

Πραγματοποιείται από τρεις καλλιτέχνες στο Βερολίνο

Τρεις καλλιτέχνες, ο Μάρκος Γκίττης από τη Γερμανία, ο Arūnas Baltėnas από τη Λιθουανία και η Κατερίνα Ατταλίδου από την Κύπρο θα παρουσιάσουν την εργασία τους σε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Πράσινη Γραμμή».
Η έκθεση φωτογραφίας θα ξεκινήσει στις 15.09.09 και ώρα 18.00 στο Presse- und Informationsamt der Bundesregierung, Presse- und Besucherzentrum, Reichstagufer 14, 10117 Berlin. Η έκθεση των τριών καλλιτεχνών θα μείνει ανοιχτεί μέχρι τις 28.09.09
Η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται με επίδειξη ταυτότητας.

* Αναδημοσιευση απο www.provoles.de

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα Εξεταστικά Κέντρα

Για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα Εξεταστικά Κέντρα για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του Εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων:
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Οι εξετάσεις στο μάθημα Γενικής Παιδείας και στα μαθήματα κατεύθυνσης θα διενεργηθούν σε τέσσερα εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη από 7 μέχρι και 11 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα:

Α) Στην Αθήνα και συγκεκριμένα
- στο Πειραματικό Γυμνάσιο και Πειραματικό Γενικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής (Μουσών και Παπαδιαμάντη ΤΚ 15452 - Π.Ψυχικό τηλ.2106725413 και 2106718781), θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Α μέχρι και Λ
- στο 1ο ΓΕΛ Αμαρουσίου (Κηφισίας 213-Μαρούσι τηλ.2108020325), θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Μ μέχρι και Ω

Β) Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα
- στο 3Ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Αποστόλου Παύλου 28, ΤΚ 54634- Θεσσαλονίκη-τηλ.2310209987, Φαξ 2310968217), θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Α μέχρι και Λ
- στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς (Καραμανλή και Μακεδονίας ΤΚ 55132-Καλαμαριά τηλ.2310480114-2310480112, Φαξ 2310475286), θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Μ μέχρι και Ω

Γ) ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται (εφόσον έχουν υποβάλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά) από επιτροπή που θα εδρεύει στο Βαθμολογικό Κέντρο 1Ο Γυμνάσιο-1ο ΓΕΛ Μοσχάτου (ακτή Ποσειδώνος 11, Μοσχάτο-Αθήνα), εκτός από τα ειδικά μαθήματα «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ», «ΙΤΑΛΙΚΑ» και «ΙΣΠΑΝΙΚΑ» τα οποία εξετάζονται στο Υπουργείο Παιδείας (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι-Αττική) από την Κ.Ε.Ε.ΕΜ.


* Αναδημοσιευση απο www.provoles.de

Θρακικός Ελληνισμός. Ιστορική ταυτότητα και γενοκτονία

Δίγλωσση έκδοση, στα ελληνικά και αγγλικά, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Θρακικών Σωματείων και του Θρακικού Περιοδικού Ενδοχώρα.
Θράκη-Αύγουστος 2009

Είναι διαπιστωμένο πλέον ότι ο Θρακικός Ελληνισμός και γενικότερα ο Ελληνισμός του Πόντου, της Μικράς Ασίας- Ιωνίας, της Καππαδοκίας, ο οποίος ζούσε στο οθωμανικό κράτος μέχρι το 1922-1923, παρότι έπαιξε σημαντικότατο αν όχι κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη του ελληνικού λαού, αμέσως μετά την έλευσή του ως ακρωτηριασμένο προσφυγικό σώμα στον ελλαδικό χώρο, μπήκε στο περιθώριο.

Η μεταπολίτευση άνοιξε έναν άλλο κύκλο ο οποίος όμως, κατά τη γνώμη μας, ήταν πολύ περιορισμένος πολιτισμικά και πολιτικά. Οι Θρακιώτες είχαν επιπλέον λόγους για να αναδείξουν και τα υπόλοιπα κομμάτια της ιστορίας τους, αφού μία σειρά από αιτίες δεν άφηναν το Θρακικό πολιτισμό να αναπνεύσει. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι μουσουλμανικές μειονότητες, η μετανάστευση της δεκαετίας του 1960 προς τη δυτική Ευρώπη -κυρίως προς την τότε δυτική Γερμανία- αλλά και προς το εσωτερικό της Ελλάδας, δημιούργησαν καταστάσεις ασφυξίας. Η Θρακική παράδοση και ιστορία περιοριζόταν σε δύο- τρεις χορούς και τραγούδια, και η Θράκη ήταν γνωστή ως τόπος εξορίας για ανεπιθύμητους δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς. Η πολιτική αυτή ήθελε τη Θράκη παραμεθόρια περιοχή, τόπο συνόρων και εξορίας. Το «θα σε στείλω στον Έβρο» πέρασε από τον κινηματογράφο μέχρι τη λογοτεχνία.
Αυτός ο κύκλος συνεχίστηκε μέχρι τη δεκαετία του 1990, όταν οι Θρακιώτες, κατανόησαν ότι δεν μπορούσε να κινηθεί ένας σύγχρονος άνθρωπος μόνο με ένα μικρό μέρος του πολιτισμού τους και Θρακιώτες πέρασαν στο στάδιο της αυτογνωσίας στις αρχές του 1990, όταν διοργάνωσαν τα πρώτα παγκόσμια συνέδρια, τα οποία εκτός των άλλων ανέδειξαν πτυχές του μαζικού διωγμού των προγόνων τους. Στη συνέχεια αποφάσισαν την θέσπιση της 6ης Απριλίου ως ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, μέρος της Γενοκτονίας των Ελλήνων.
Το βιβλίο αποτελεί μία σύντομη αλλά περιεκτική αναφορά στην ιστορική ταυτότητα του Θρακικού Ελληνισμού, επικεντρώνοντας την ανάλυση στη γενοκτονία και τελικά στην εκδίωξη των Ελλήνων. Αποτελεί επίσης μία συμβολή στην προσπάθεια ανάδειξης του Θρακικού Ελληνισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και στην τεκμηρίωση της γενοκτονίας που υπέστησαν οι Έλληνες.


* Αναδημοσιευση απο www.provoles.de
* Πηγη http://malkidis.blogspot.com e-mail alkidis@gmail.comΑυτό

16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ)

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Ταμβάκης και Μέλη του Προεδρείου της οργάνωσης συμμετέχουν στις εργασίες του 16ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ), από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου.
Την επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει απόψε το βράδυ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας.
Στην τελετή έναρξης, μεταξύ των επισήμων, χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος του ΣΑΕ.


* Αναδημοσιευση απο www.provoles.de

ιδού ο χάρτης που έχει αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία

χάρτηςΧάρτης που εμφανίζει τη διασπορά των Ελληνικών φύλλων κατά το 433 π.Χ.

Αυτοί οι χάρτες αποσύρθηκαν από τα Ελληνικά σχολεία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 καθότι θεωρήθηκαν “εθνικιστικοί”, μάλλον από τους ίδιους “προοδευτικούς” κύκλους που σήμερα αλλάζουν τα βιβλία…

Την ίδια στιγμή που στα Τουρκικά βιβλία γράφονται σημεία και τέρατα, όπως:

«Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

«Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)

«Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».

«Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια
το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

«ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο».

«οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το 2480 π.Χ.».

«ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής».

πηγή: Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ – Νίκος Χειλαδάκης
http://apneagr.blogspot.com/2008/03/blog-post_27.html

ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;;; ΜΠΑ!!! ΛΙΓΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ , ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΜΑΣ

ΠΗΓΗ: http://enimerwsi2.wordpress.com/

Aρνηθήκαμε δωρεάν πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Ρωσία, αλλά δεχθήκαμε της Τουρκίας!

Aρνηθήκαμε δωρεάν πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Ρωσία, αλλά δεχθήκαμε της Τουρκίας!


Μπορεί να αρνηθήκαμε την βοήθεια της Ρωσίας σε πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά δεχθήκαμε την Τουρκίας! Ήδη αυτή την στιγμή ένα παλαιό τουρκικό CL-215 βρίσκεται στην Ελευσίνα, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των ξένων αεροσκαφών που επιχειρούν μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις αεροπυρόσβεσης.


Δωρεάν πυροσβεστικά αεροσκάφη προσέφερε η...


Το IL-76P είναι το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος του κόσμου με 42 τόνους νερού μεταφορική ικανότητα! Εφοδιάζεται στο έδαφος και έχει επιχειρήσει και πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα με απίστευτα αποτελέσματα (με μία ρίψη επιτυγχάνει αποτελέσματα όσο 7 CL-415 μαζί!). Συγκεκριμένα το 1999 είχε πραγματοποιήσει 25 εξόδους ρίχνοντας 1.050 τόνους νερού. Επιχειρεί με ταχύτητα 300 χλμ. α.ώ και επιτυγχάνει ρίψεις από 100 μέτρα ύψος.

Το Beriev Be-200 μεταφέρει 12 τόνους νερού (έναντι 6.115 λίτρων του CL-415) με ταχύτητα διπλάσια των CL-415 (710 χλμ, έναντι 346).

defencenet

http://troktiko.blogspot.com/

Ιδού η απόδειξη ότι τα Σκόπια είναι Vardarska

Ιδού η απόδειξη ότι τα Σκόπια είναι Vardarska

Ιδού η απόδειξη ότι τα Σκόπια είναι Vardarska

Το εικονιζόμενο γραμματόσημο της Γιουγκοσλαβίας εκδόθηκε το 1939 και κυκλοφόρησε επισήμως έως το 1944 – έτος… βαπτιστηρίων των Σκοπίων, από τον Ανθέλληνα Τίτο, σε… «Μακεδονία»!


περισσότερα...

http://www.elora.gr/portal/

Ποτε θα καμει Ξαστερια - Νικος Ξυλουρης

Απο την φωνη του μεγαλου Νικου Ξυλουρη και την λεβεντογεννα μας Κρητη προς ολους τους Ελληνες ανα τον κοσμο.


Τουρκική προπαγάνδα στην Ελληνική Βικιπαιδεία για την Κύπρο

Μια ενδιαφερουσα αναφορα.


http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=34&t=14551

ΜΙΚΡΑΣΙΑ...

Ενα ακομα δειγμα της ποιησης του Νικηφορου Βυζαντινου.Στην Μικρασια φτασατε
με ονειρα και ελπιδες
του εθνους για να σπασετε
τις αθλιες αλυσιδες

Με τολμη,αντρεια και τιμη
παλεψατε στην μαχη
μα οσα κι΄αν πετυχατε
εμεινατε μοναχοι

Σας προδωσαν οι ελληνες
σας πουλησαν κι ξενοι
κι'η μοιρα σας ακομα
υπηρξε δικασμενη

Μην παρατατε το σπαθι
τ΄ονειρο το μεγαλο
η πολις να λευτερωθει
αυτο και τιποτ΄αλλο

ANTIKATOXIKH ΠΟΡΕΙΑ Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.- Ε.Φ.Ε.Ν

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στους αδελφους μας κυπριους αγωνιστες.ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940

Μια κινηση στο γνωστο μας FaceBook σχετικα με την συλλογη υπογραφων προκειμενου να πιεστει η κυβερνηση της Αλβανιας αλλα και ολοι οι αλλοι στο να δημιουργηθουν στρατιωτικα νεκροταφεια για ολους τους πεσοντες ΗΡΩΕΣ μας που επεσαν στο πεδιο της μαχης κατα την περιοδο του ΒΠΠ.Μπορειτε ολοι να συμμετεχετε γιατι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

http://apps.facebook.com/causes/276967?m=3f1cca43

Σοβαρα τα στοιχεια για εμπρησμους και δολιοφθορες οσον αφορα της πυρκαγιες στην ΒΑ αττικη αλλα και σε αλλα σημεια της επικρατειας

ο Αντιπροεδρος του ΕΡ.Κ.ΕΛ. Κος Γεωργιος Παπασημακης αναφερεται σχετικα.
Μεγαλη αναστατωση με τις πυρκαγιες στην Β.Α. Αττικη

Μεγαλη αναστατωση εχει προκληθει στην Αθηνα και ειδικοτερα στο κομματι της ΒΑ αττικης στο οποιο μαινεται για 3η νυχτα η τεραστια πυρκαγια απο την οποια και καηκαν ολοκληρες περιουσιες στον Μαραθωνα,Παλληνη.Σταματα,Ντραφι κα, ανω ακομα δεν εχει ξεκαθαρισει το θεμα των απωλειων και αν υπαρχουν, σε εμψυχο υλικο.
Παρατηρηθηκαν φοβερες ελλειψεις σε θεματα οργανωσης,συντονισμου καθως και μεσων πυροσβεσης ενω η χωρα αναγκαστηκε για ακομα μια φορα να παρακαλεσει για βοηθεια απο το εξωτερικο και απο χωρες οπως η Ιταλια και η Γαλλια ενω και η Κυπρος μας προσφερθηκε να συνδραμει με οσα μεσα μπορει να διαθεσει.
Φαινεται πως ακομα για ενα καλοκαιρι οι υπευθυνοι δεν ελαβαν τα σωστα μετρα πυρασφαλειας και αποδειχτηκαν μικροτεροι των περιστασεων ενω αξιζει ενα μεγαλο μπραβο σε ολους οσους εθελοντικα βοηθησαν και βοηθουν στον αγωνα εναντια στην πυρινη λαιλαπα.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=314062&cid=1

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 1/2www.ereunitiko.blogspot.com Δηλώσεις του Αντιπροέδρου του ΕΡ.Κ.ΕΛ για τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της Χώρας.


9

Τουρκική προπαγάνδα στην Ελληνική Βικιπαίδεια για την Κύπρο.


Στο λήμμα της ελληνικής Βικιπαίδειας για το Κυπριακό Πρόβλημα (http://el.wikipedia.org/wiki/Κυπριακό_πρόβλημα) περιλαμβάνεται και το ακόλουθο απόσπασμα από ομιλία που υποτίθεται έδωσε ο Μακάριος στις 4 Σεπτεμβρίου 1962 στην Παναγιά.
"Μέχρις ότου εκδιωχθεί η μικρή αυτή τουρκική κοινότητα, ούσα τμήμα της τουρκικής φυλής, του φοβερού αυτού εχθρού του Ελληνισμού, το καθήκον των ηρώων της ΕΟΚΑ δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ως περατωθέν."
Τέτοια ομιλία όμως δεν έγινε ποτέ.
Το απόσπασμα αποτελεί απλή επανάληψη ενός ισχυρισμού που περιλαμβάνουν εδώ και χρόνια οι Τούρκοι στις προπαγανδιστικές τους ιστοσελίδες χωρίς καμιά τεκμηρίωση.
Για πηγή η Βικιπαιδεία επέλεξε να βάλει μια επιστολή που έστειλε το 2004 στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βρετανικής Βουλής κάποιος Michael Stephens, τουρκόφιλος άγγλος πρώην βουλευτής, όπου μεταξύ άλλων ακραίων φιλοτουρκικών θέσεων, αναμασά, χωρίς καμιά τεκμηρίωση, και τον πιο πάνω ισχυρισμό. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ>> ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...