Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Δυο νεα σημαντικοτατα ιστολογια απο τους Αδελφους συναγωνιστες της Κυπρου.

Δυο νεα σημαντικοτατα ιστολογια με ειδησεις απο τους Αδελφους μας στην Κυπρο βρισκονται στις παρακατω διευθυνσεις.

http://ellines-antepithesi.blogspot.com/


http://www.drasis-kes.org/index.htm

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ !!!

Πρεκας για Λαζοπουλο και Ραδιο Αρβυλα

Η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο συνέδριο των Αποδήμων.

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη πατρική αγάπη τα συνέδρια του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ καθώς και το Παγκόσμιο Συνέδριο της Νεολαίας της ΠΟΜΑΚ που έχουν γίνει ένας ευχάριστος θεσμικός δροσερός σταθμός μέσα στην αύρα του Κυπριακού Αυγούστου.Ίσως καταντά κοινότυπο, αλλά είναι ανάγκη να το επαναλάβω σε όλους σας, αγαπητοί απόδημοι, ότι η Εκκλησία ποτέ δεν σας ξεχνά. Και μόνον η καθημερινή προσευχή μας «υπέρ των εν θαλάσση μακράν» (διαβιούντων), κατά το αρχαίο λεκτικό και την αρχαία ορολογία, δείχνει πόσο σας σκεπτόμαστε και πόσο επενδύουμε σ’ εσάς.Σκέφτομαι πως είναι μεγάλο προνόμιο, πραγματική ευλογία Θεού να έχει ο άνθρωπος δική του πατρική γη. Να μπορεί να προφέρει σαν το πιο φυσικό των πραγμάτων τον μεγάλο λόγο «Είμαι στον τόπο μου. Ή πηγαίνω στον τόπο μου». Όσοι από σας, ή από μας, δεν μπορούμε ελεύθερα να πάμε στο χωριό ή την πόλη μας, ή κι όταν καταφέρνουμε υπό τις ανελεύθερες συνθήκες που μας επεβλήθηκαν να πάμε, ως επισκέπτες, νιώθουμε πως δεν ήταν ο τόπος μας που ξέραμε, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Και καταλαβαίνουμε τη μεγάλη σημασία αυτών των συνεδρίων. Θέλουμε να κατοχυρώσουμε τη δυνατότητα συνέχισης της παρουσίας μας στην Κύπρο (και ας μη φανώ υπεραπαισιόδοξος. Δεν είναι πλέον απόμακρο το αντίθετο ενδεχόμενο)• αλλά θέλουμε να κατοχυρώσουμε και την προοπτική απελευθέρωσης των κατεχομένων μας. Δεν είναι δηλαδή μόνον ο βαθιά ανθρώπινος προσωπικός συναισθηματικός δεσμός με τον τόπο μας που μας κάνει να τον βλέπουμε ως μοναδικό και ανεκτίμητο. Είναι και ο κίνδυνος απώλειάς του που κατευθύνει τα βήματά μας κάθε χρόνο εδώ για ενημέρωση αλλά και για συμπροβληματισμό.
Τριάντα πέντε χρόνια από τα τραγικά γεγονότα του 1974, κι όμως δεν μπορούμε να πούμε πως διακρίνουμε έστω και αμυδρό φως στο δρόμο επίλυσης του προβλήματός μας.
Η συνέχεια εδώ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταστροφική φωτιά την Παρασκευή στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταστροφική φωτιά την Παρασκευή στο Σύνταγμα. Σε κοινή δράση με αφορμή την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική καλούνται οι bloggers και όλοι οι ενεργοί πολίτες την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. (ενδυμασία μαύρα)

Παρενέργειες του...νέου εμβολίου

Το εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης πιθανότατα να συνδέεται με μια σοβαρή ασθένεια του νευρικού συστήματος, προκαλώντας κρούσματα εγκεφαλικής διαταραχής,σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που στάλθηκε στους διευθυντές των νευρολογικών κλινικών της Βρετανίας.Μεγάλη ανησυχία φαίνεται να προκαλεί απόρρητο έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης που στάλθηκε στους διευθυντές των νευρολογικών κλινικών της Βρετανίας, με σχετικό δημοσίευμα της «Μail on Sunday» Σύμφωνα με αυτό, το εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με μια σοβαρή ασθένεια του νευρικού συστήματος και ζητά από τους νευρολόγους όλης της χώρας να παρακολουθούν την περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων εγκεφαλικής διαταραχής, που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Βarre (GΒS) και που είναι πολύ πιθανό να προκαλείται από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Το σύνδρομα αυτό, επηρεάζει τα περιφερειακά νεύρα, προκαλεί παράλυση και δυσκολίες στην αναπνοή και είναι πολύ πιθανό να αποβεί μοιραίο. Εξαιτίας του συγκεκριμένου εμβολίου, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 1976 στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια περίοδο καταγράφηκαν 500 περιπτώσεις του συνδρόμου Guillain-Βarre. Γι΄ αυτό ακριβώς αποσύρθηκε το εμβόλιο 10 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, ενώ εκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις στις οικογένειες που είχαν επηρεαστεί, αναγκάστηκε να πληρώσει η αμερικανική κυβέρνηση. Η πρώτη φάση εμβολιασμών θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και αφορά 13 εκατομμύρια ανθρώπους από 6 μηνών έως και 65 ετών. Οι επιπτώσεις του εμβολιασμού (ιδιαίτερα στα παιδιά) είναι άγνωστες, αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κλινικές μελέτες.

Πηγή: http://www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/preview_news_KALIMERA.asp?category_id=85&NEWS_DATA_ID=184839
Το πραγματικό διακύβευμα είναι η Ελλάδα
Το ποιος έβαλε τη συγκεκριμένη φωτιά με τις ταυτόχρονες 65 εστίες με μαθηματική ακρίβεια μεταξύ 8 και 10 το βράδυ της Παρασκευής και με θερμοκρασίες περί του 22-24 βαθμούςείναι ευνόητο.
Οι φωτιές μπήκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενωθούν κάτι που υποδηλώνει σχεδιασμό ανάλογο με αυτό της Ηλείας το 2007. Παράλληλα υπήρχαν και άλλες 85 εστίες διάσπαρτες στη χώρα.
Προκειμένου να υπολογίσει κάποιος την επέκταση των πυρκαγιών χρειάζεται επιβεβαιωμένο μετεωρολογικό δελτίο, γνώση της μεταφοράς και της διασποράς των επιγείων δυνάμεων από τη πρώτη στιγμή και βεβαίως να είναι σε θέση να παρατηρήσει τη κινητοποίηση και των υπολοίπων τμημάτων του κρατικού μηχανισμού (Αστυνομία, πολιτική προστασία, Δήμοι κτλ) σε πραγματικό χρόνο.
Άρα χρειάζεται πέρα από φίλιες δυνάμεις στο έδαφος και τη χρήση δορυφόρου.
Αυτό αποκλείει την ανάμειξη εγχωρίων παραγόντων και φυσικά κομμάτων ή ντόπιων παρακρατικών μηχανισμών. Επειδή η δουλειά πρέπει να γίνει άμεσα και με συνεχή επισκόπηση του χώρου, το συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι οι δράστες είχαν πρόσβαση σε δορυφορική λήψη της περιοχής σε πραγματικό χρόνο για να μπορούν να προβλέπουν την επέκταση της πυρκαγιάς σε συνδυασμό με την πορεία του ανέμου.

Εξ ου και η κινητοποίηση ορισμένων διεθνών ειδησεογραφικών δελτίων από εχθές το μεσημέρι παρόλο που φαινόταν ότι η κατάσταση δεν θα χειροτέρευση (τότε).
Απλούστατα αυτή που έδιναν το σύνθημα είχαν υπολογίσει και την επόμενη φάση.
Πιστεύω ότι η λογική θα πρυτανεύσει και θα κοπούν οι βλακείες που προέρχονται από κολλημένους σε κόμματα είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε τα υπόλοιπα.
Όποιος νομίζει ότι η όλη φασαρία γίνεται απλά για να πέσει ο Καραμανλής και να έρθει το ΠΑΣΟΚ, πλανώνται πλάνην οικτρά.
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν ανεξαρτήτως κυβέρνησης γιατί ο σκοπός δεν είναι τα ούτως ή άλλως χειραγωγήσημα πρόσωπα, αλλά η συνολική απομείωση του γεωοικονομικού και γεωπολιτικού δυναμικού της χώρας λόγω των προετοιμαζόμενων αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή.
Υπενθυμίζω ότι οι αλλαγές συνόρων ήδη έχουν γίνει (Βλ. Γιουγκοσλαβία, Καύκασο, οσονούπω Ιράκ, Λίβανο κτλ)
Η Ελλάδα ως χώρα σταθερή και διασυνδεόμενη με την ΕΕ, αποτελεί ανασχετικό παράγοντα και συνεπώς χρησιμοποιείτε μια ποικιλία μεθόδων για να αποδεχθεί τη σμίκρυνση της και την υπαγωγή της σε ένα μεταμοντέρνο καθεστώς αποικίας.
Τονίζω για ακόμη μια φορά, ότι ελπίζω οι κομματικές παρωπίδες όλων να μην τους τυφλώσουν από το πραγματικό διακύβευμά.

Αμστελόδαμο

Πηγή: http://www.antinews.gr/?p=12433

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΜΥΡΝΗ!


12/09/09 ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΜΝΗΜΌΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ.


ο "αρχιμανδρίτης" της "μακεδόνικης εκκλησίας".
Δεν ξέχασε ποτέ κάτι που κηρύττει μέχρι και σήμερα, τα φοβερά και τρομερά ιδεώδη της ενιαίας Μακεδονίας, με τη μία γλώσσα και τη μία και μοναδική θρησκεία των Βουλγαρομακεδόνων. Είναι δεινός ρήτορας που επιχειρεί μέχρι και σήμερα να δημιουργεί ψεύτικες, χαλκευμένες και ανιστόρητες ελπίδες στα αφτιά κουφιοκεφαλάκηδων της περιοχής της Φλώρινας.Εαν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος και να συνεχίζει το προδοτικό του έργο ο αποσχηματισμένος τσαρκνιάς.

Η Ελληνική πολιτεία πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα και να θεσπίσει νόμους που να προβλέπουν βαρύτατες ποινές για τέτοια αδικήματα.

ΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΨΕΥΤΟΝΑΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΩΛΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ!

ΔΡΑΣΙΣ -Κ.Ε.Σ. - Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΑΥΤΟΝΟΜΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ.ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΤΟ 18% ΔΕ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ 82% ΛΑΜΟΓΙΑ,ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...