Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Σκοπιανά πολιτικά παιχνίδια στον αγώνα με την Ελλάδα!

Η πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Νεολαίας της ΠΓΔΜ να διοργανώσει μεταφορά οπαδών, με κρατικούς πόρους, προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα της χώρας μόνον στον αγώνα με την εθνική Ελλάδος, στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας, στις 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, απασχολεί μεγάλη μερίδα του σημερινού Τύπου των Σκοπίων.

Τα σχετικά δημοσιεύματα έχουν τους εξής τίτλους:

* Σπιτς: «Κρατικά χρήματα για πολιτική στήριξη / Η Κυβέρνηση θα στείλει 500 οπαδούς στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας, κάτι που για την αντιπολίτευση αποτελεί πολιτική αυτοκτονία, τη στιγμή που αναμένεται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα με την Ελλάδα να εισέλθουν σε τελική φάση».

* Ντνέβνικ: «Καραβάνι για στήριξη ή για σκάνδαλα».

* Βρέμε: «Ο αγώνας της εθνικής ομάδας στην Πολωνία έλαβε πολιτική χροιά / Κρατικά χρήματα για στήριξη κατά της Ελλάδας».

* Βεστ: «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κυβέρνηση ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ στην Πολωνία / Νικήστε την Ελλάδα, τίποτε άλλο δεν είναι σημαντικό».

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με έξοδα του κράτους και «με τις ευλογίες» της κυβέρνησης της χώρας, θα μεταφερθούν 500 περίπου οπαδοί, προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα μπάσκετ της ΠΓΔΜ στον αγώνα με την Ελλάδα, στις 7 Σεπτεμβρίου, στην Πολωνία.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας της χώρας επιβεβαίωσαν πως η κυβέρνηση προτίθεται να χρηματοδοτήσει με 55.000 ευρώ αυτή την αποστολή οπαδών, με την αιτιολογία ότι είναι απαραίτητο «να στηριχθεί η εθνική ομάδα της χώρας».

«Η στήριξη της κυβέρνησης για τους οπαδούς θα ισχύει μόνον για τον αγώνα με την Ελλάδα»,τονίζεται με επικριτική διάθεση στα δημοσιεύματα και συμπληρώνεται ότι η μεταφορά οπαδών θα εξαρτηθεί από το εάν τελικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας καταφέρει να εξασφαλίσει εισητήρια για τον αγώνα με την Ελλάδα.

Η εφημερίδα «Σπιτς» συμπληρώνει πως το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ έχει ήδη ενημερώσει γραπτώς την πρεσβεία της Πολωνίας στα Σκόπια ότι μεγάλη ομάδα φιλάθλων θα μεταβεί στην Πολωνία, προκειμένου να παρακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Από το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσαν ότι η Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας της χώρας απηύθυνε έκκληση για παρέμβαση, καθώς και ότι από την πλευρά τους έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες.

«Από το Γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ - προστίθεται στο δημοσίευμα- δήλωσαν ότι έχουν πλήρη άγνοια όσον αφορά τη σχετική πρόθεση της Γραμματείας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, να στηρίξει οικονομικά το ταξίδι των οπαδών. Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, χθες, τήρησε πλήρη σιγή σε ό,τι αφορά το θέμα, ενώ το αλβανικό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, DUI, του Αλί Αχμέτι, αντέδρασε έντονα».

«Εν καιρώ οικονομικής κρίσης, όταν μετράμε το κάθε δηνάριο, εάν πράγματι κάποιος από το κράτος συμφώνησε να παραχωρηθούν χιλιάδες ευρώ για τη διοργάνωση μεταφοράς ομάδας οπαδών, και ιδιαίτερα για τον αγώνα με την Ελλάδα, είναι όντως μια μη σοβαρή κίνηση», δήλωσε ο βουλευτής του DUI, Τζέβαντ Αντέμι.

Το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα «Νέα Δημοκρατία», συμπληρώνει το δημοσίευμα, καθώς και το κόμμα της αξιωματικής ανιπολίτευσης -«Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM)- αντέδρασαν επίσης έντονα, εκφράζοντας την ανησυχία τους και εκτιμώντας ότι αυτή η ιδέα, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, αλλά και η οικονομική κρίση είναι αισθητή στη χώρα, μπορεί να αποτελέσει «πολιτική αυτοκτονία» και μεγάλο κίνδυνο για εκείνους που θα ταξιδεύσουν στην Πολωνία. Αυτό που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα, είναι ένα ενδεχόμενο επεισόδιο με τους Έλληνες, το οποίο θα κοστίσει ακριβά στην χώρα, υποστήριξαν τα ανωτέρω κόμματα.

Η ΠΓΔΜ θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στο Πόζναν, στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ ανδρών 2009, το οποίο φιλοξενεί η Πολωνία το διάστημα 7-20 Σεπτεμβρίου.

Αναδημοσιευση http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/27/1707098.htm

Η κατάσταση στην Κύπρο και η Δ.Δ.Ο

Έλληνες,

Η κατάσταση στην Κύπρο είναι το λιγότερο τραγική, πρωτίστως στο εθνικό θέμα.Απο την μέρα που ανέλαβε την προεδρία της Δημοκρατίας ο κ.Χριστόφιας τα πράγματα οδηγούνται σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια για όλους μας.Ο κ.Χριστόφιας προχώρησε σε απαράδεκτες και αντεθνικές παραχωρήσεις θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του κυπριακού Ελληνισμού..
Τι πραγματικά είναι αυτό που κατάντησε σημαία της ελληνικής(ελλαδικής και κυπριακής) πλευράς ως η μορφή λύσης του κυπριακού;
H Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία(Δ.Δ.Ο) είναι το σύστημα που προνοεί 2 νέα ιδρυτικά κρατίδια(Ελληνοκυπριακό και Τουρκοκυπριακό) που θα δημιουργήσουν το νέο κοινό κράτος.Το νέο κράτος δεν θα έχει σταθερή πολιτειακή ηγεσία αφού ο κ.Χριστόφιας συμφώνησε στην εκ περιτροπής προεδρία, οπότε για κάποιο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος θα είναι Έλληνας και για κάποιο άλλο Τούρκος.Εκτός του ότι απορρίπτει την πλειοψηφική δημοκρατία, νομίζω είναι κατανοητό ότι όταν στην προεδρία υπάρχει Τούρκος, θα παίρνει εντολές ουσιαστικά και θα ενεργεί με βάση τα συμφέροντα της Τουρκίας.Επίσης το νέο κράτος θα αναγκαστεί να συντηρεί 2 αστυνομίες, 3 κυβερνήσεις(1 για κάθε κρατίδιο και 1 του ομόσπονδου κράτους) και τόσες δημόσιες υπηρεσίες εις διπλούν. Όλα αυτά στα θέματα διακυβέρνησης και οικονομίας.Η κοινωνία και η ασφάλεια είναι δυο άλλα μεγάλα κεφάλαια.Η λύση αυτή δεν προϋποθέτει ΑΜΕΣΗ αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων απο το νησί(αλλά ούτε και μακροπρόθεσμα).Επίσης δεν προνοεί αποχώρηση των εποίκων(αφου ο κ.Χριστόφιας απεδέχθει ΓΙΑ ΑΡΧΗ 50 χιλιάδες Τούρκους για...ανθρωπιστικούς λόγους!).Επιπρόσθετα δεν θα επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες στα σπίτια και τις περιουσίες τους λόγω των “εγγυημένων πλειοψηφιών”(ότι δηλαδή κάθε κοινότητα θα είναι η πλειοψηφία στο δικό της κρατίδιο).Όσοι επιστρέψουν θα είναι υπό Τουρκοκυπριακή Διοίκηση.
Ακόμη το κάθε κρατίδιο θα έχει το δικό του “εσωτερικό” σύνταγμα και την δική του σημαία. Είναι προφανές ότι το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υποβιβαστεί σε σύνταγμα του “Ελληνοκυπριακού” κρατιδίου, όπως και η σημαία. Στην αντίπερα όχθη το σύνταγμα του “Τουρκοκυπριακού” κρατιδίου θα είναι το υπάρχον “σύνταγμα” της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, όπως και η σημαία.Αυτό το μόρφωμα θα υπήρξε πουθενά αλλού στον κόσμο γιατί πολύ απλά δεν είναι ούτε πολιτειακά εφαρμόσιμο, δημιουργεί εθνοτικές προστριβές και πολλά οικονομικά προβλήματα.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι δεν θα είναι ο τάφος μόνο της Κύπρου η αποδοχή ενός τέτοιου σχεδίου αλλά και της ίδιας της Ελλάδος,διότι πρώτον μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ελληνοτουρκική σύρραξη, και δεύτερον θα ανοίξει την όρεξη της Τουρκίας για διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Θράκη.Οι πατριώτες Έλληνες της Κύπρου χρειαζόμαστε την βοήθεια των αδελφών Ελλαδιτών ούτως ώστε να αποτρέψουμε το επερχόμενο σχέδιο το οποίο θα είναι πολύ χειρότερο από το προηγούμενο λόγω των παραχωρήσεων του Χριστόφια ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν στον λαό “δίκαιη λύση”.O αγώνας θα είναι άνισος γιατί πλέον τώρα τα 2 μεγάλα κόμματα(πάνω από 60% μαζί) αναμένεται να υπερψηφίσουν το σχέδιο. Πρέπει όμως να δώσουμε την μάχη και ας είναι με τους δικούς τους κανόνες. Είναι χρέος μας να σώσουμε την Ελληνική Κύπρο. Είναι χρέος μας να σώσουμε την Ελλάδα μας.
Ένας Έλληνας της Κύπρου.

Σπίτι - Βόμβα!!!

Διαδήλωση ισλαμιστών στα Κατεχόμενα.Ηταν ζήτημα χρόνου, με τους χιλιάδες εποίκους που κουβάλησε η Τουρκία στα Κατεχόμενα, να σημειωθεί ισλαμική έξαρση. Τόση που άρχισε να προβληματίζει και το κατοχικό καθεστώς, αλλά και την τουρκική κυβέρνηση, καθώς και τις τουρκικές ΕνοπλεςΔυνάμεις που παρουσιάζονται θεματοφύλακες του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας: «Ο Αλλάχ ήρθε εδώ» και «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>http://ellines-antepithesi.blogspot.com/2009/08/blog-post_9732.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...