Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Tον Πρέσβη Χαράλαμπο Ιωαννίδη, τίμησε το ΣΑΕ και οι οργανώσεις της Κυπριακής Διασποράς

Τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Πρέσβη Χαράλαμπο Ιωαννίδη, ο οποίος αφυπηρετεί από το πόστο του, μετά από την πολύχρονη προσφορά του προς τους απόδημους, αποχαιρέτησαν με μία σεμνή εκδήλωση οι σύνεδροι του 16ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων, οι εργασίες του οποίου έληξαν στις 28.08.09 .
Για την προσωπικότητα του κ. Ιωαννίδη, ο οποίος επί σειρά ετών ακούραστα προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες, συνδράμοντας το έργο των οργανώσεων της διασποράς (ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΣΑΕ), μίλησαν οι ηγέτες της ομογένειας.

«Ο Πρέσβης, κ. Ιωαννίδης, υπήρξε στενός συνεργάτης μας όλα αυτά τα χρόνια και μας προσέφερε έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη στο έργο μας.
Η ενημέρωση που μας παρείχε, ανελλιπώς, για τις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού, μας βοήθησαν να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο έργο, που από κοινού προάγουμε με την ΠΟΜΑΚ και την ΠΣΕΚΑ», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης από το βήμα του συνεδρίου, ευχαριστώντας, διαμέσου του κ. Ιωαννίδη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και την Κυπριακή κυβέρνηση για την άψογη συνεργασία. Με δεδομένα τα αισθήματα φιλίας, ο κ. Ταμβάκης τόνισε ότι προσβλέπει σε συνέχιση της συνεργασίας αυτής και στο μέλλον, απ΄ όποιο πόστο και να βρίσκεται ο κ. Ιωαννίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι προσφωνήσεις των Προέδρων της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ, κ.κ. Χάρη Σοφοκλείδη και Φίλιπ Κρίστοφερ, όπως και των άλλων προέδρων ομογενειακών οργανώσεων, απ΄ όλο τον κόσμο, ευχαριστώντας τον και για την άψογη διοργάνωση του 16ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ) και της Συνόδου του Συμβουλίου της ΝΕΠΟΜΑΚ.

Εμφανώς συγκινημένος ο Πρέσβης, κ. Ιωαννίδης, ευχαρίστησε την Υπηρεσία και τους ανθρώπους εκείνους που του εμπιστεύτηκαν το τόσο σημαντικό πόστο του Διευθυντή Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων.

«Με τον τρόπο αυτό συνέβαλαν στη δική μου κινητοποίηση, λειτουργία και προσφορά στον χώρο τούτο», τόνισε-μεταξύ άλλων ο κ. Ιωαννίδης, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες από τα βάθη της ψυχής του, για την τιμή που γίνεται στο πρόσωπο του, από την ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ-ΝΕΠΟΜΑΚ, καθώς και από το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), και όλες τις οργανώσεις της διασποράς, τις οποίες χαρακτήρισε ως «σταθερούς σηματοδότες και φωτοδότες των αγώνων μας για δικαίωση στο χώρο της αγωνιζόμενης ιδιαίτερης μας πατρίδας όσο και στον ευρύτερο χώρο της Διασποράς».

Τέλος, ο Πρέσβης κ. Ιωαννίδης ευχαριστήσε και το νέο Διευθυντή της Υπηρεσίας κ. Αντώνη Τουμαζή και τους εξαίρετους συνεργάτες του, τους συναδέλφους και όλο το προσωπικό που εργάστηκε για την οργάνωση του Συνεδρίου.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας δεν θα παύσουμε, όσο «αναπνέομε και σωφρονούμε» να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις τον υψηλό αυτό στόχο από κάθε θέση, και κάθε μετερίζι και αν βρεθούμε στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

Αναδημοσιευση - www.provoles.de

Ενημέρωση της Συντονίστριας Α/θμιας Εκπαίδευσης για το ΕΔΣ στο Βούππερταλ

Η Συντονίστρια της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Λαζαρίδου ενημερώνει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του ΕΔΣ στο Βούππερταλ για τις ενέργειες, που ήδη είχε κάνει πριν το περιστατικό που συνέβη στη Β´τάξη του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Βούπερταλ την περασμένη Τρίτη 25.08.09, όπου αποκολλήθηκε κατά την διάρκεια του μαθήματος φωτιστικό και κομμάτια από το ταβάνι της αίθουσας
Ακολουθεί η ανακοίνωση:


Ντύσσελντορφ, 28.08.2009
Α.Π.: Φ.26/2770

Π ρ ο ς
τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του ΕΔΣ
στο Βούππερταλ
(μέσω του Δ/ντή του σχολείου)

Κοιν.:
1) τον Ειδικό Γραμματέα ΠΟΔΕ του ΥΠΕΠΘ, κ. Στέφανο Βλαστό
2) την Προϊσταμένη της Δ/νσης ΠΟΔΕ του ΥΠΕΠΘ, κ. Άννα Κρέτσα
3) τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων
του ΕΔΣ στο Βούππερταλ

Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες της Συντονίστριας Α/θμιας Εκπαίδευσης για το κτιριακό πρόβλημα του ΕΔΣ στο Βούππερταλ»

Το γεγονός της πτώσης του ηλεκτρικού λαμπτήρα στο σχολείο αποκάλυψε το κτιριακό πρόβλημα του ΕΔΣ στο Βούππερταλ που χρονολογείται από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου συμβολαίου στέγασης του ΕΔΣ στο κτίριο επί της οδού Uellendahlerstr. αρ. 400 και για το οποίο δεν δόθηκε λύση όλα τα χρόνια λειτουργίας του.

Επειδή ασχολήθηκα από τη θέση της Συντονίστριας ουσιαστικά με το θέμα αυτό, σας ενημερώνω για τα εξής:
Η αλληλογραφία μου για την επίλυση του θέματος έγινε και γίνεται με τους αρμόδιους φορείς και ενημερώνεται ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, του οποίου ο ρόλος είναι σύμφωνα με τη νομοθεσία συνεργατικός και όχι παρεμβατικός. Η αλληλογραφία με τους αρμοδίους φορείς μέσα στον έναν χρόνο της θητείας μου για ένα πρόβλημα που ξεκινάει από το 2004 και δεν έχει επιλυθεί ούτε στο ελάχιστο όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του σχολείου, αριθμεί τα 30 έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον μου για την επίλυσή του και επικεντρώνεται στα εξής:
στην τακτοποίηση των ελλείψεων στα μέτρα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας και των ηλεκτρολογικών προβλημάτων του κτιρίου, στην αποκατάσταση των συνθηκών υγιεινής καιστη διαπίστωση, καταγραφή και αναφορά των ελλείψεων που απορρέουν από τις ανεκτέλεστες υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη βάσει του μισθωτηρίου συμβολαίου.
Για το θέμα της καταλληλότητας και της ασφάλειας του κτιρίου του ΕΔΣ στο Βούππερταλ έστειλα στις 21/5/2009 (Α.Ε.Π. 117) έγγραφο στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κ. Π. Μαρκουλάκη, με την παράκληση να δεχτεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς, ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην επίλυση του κτιριακού, στο οποίο δεν έλαβα καμία απάντηση.
Για το θέμα της καταλληλότητας και της ασφάλειας του κτιρίου του ΕΔΣ στο Βούππερταλ ο πρώην Δ/ντής του σχολείου με ενημέρωσε εγγράφως ότι έγιναν από την πλευρά του όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των ελλείψεων του κτιρίου σύμφωνα με τις υποδείξεις των γερμανικών υπηρεσιών.
Για το θέμα της καταλληλότητας και της ασφάλειας του κτιρίου του ΕΔΣ στο Βούππερταλ σε συνάντησή μου στις 30/06/2009 με τον πρώην Δ/ντή και Υποδιευθυντή, τον νυν Δ/ντή του σχολείου, καθώς και τον κ. Ζυγά, ο τελευταίος δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απορρέουν από το μισθωτήριο συμβόλαιο του κτιρίου για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μέσα στο καλοκαίρι και πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Ως εκ τούτου διαπιστώνετε έμπρακτα το ενδιαφέρον μου για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου σας, για το οποίο τώρα ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων με το όψιμο ενδιαφέρον του απαιτεί άμεση λύση, παραγνωρίζοντας ότι οι αρμόδιοι έχουν επιληφθεί ουσιαστικά επί του θέματος.

Τέλος, για το συμβάν της πτώσης του ηλεκτρικού λαμπτήρα και τις ενέργειες της Συντονίστριας σχετικά με το θέμα αυτό σας επισυνάπτω το σχετικό έγγραφό Α.Π. Φ.26/26.08.2009 για ενημέρωσή σας.
Η Συντονίστρια Α/θμιας Εκπαίδευσης

Μαρία Λαζαρίδου M.A.
Δασκάλα – Φιλόλογος Γερμ.

Αναδημοσιευση - www.provoles.de

Ερώτηση δημοσιογράφου της EXPRESS για το πρόβλημα στέγασης του Δημοτικού σχολείου Ντίσελντορφ

Ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας απηύθυνε το ερώτημά του
στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο

Επιστολή στην οποία αναφέρει το ιστορικό του προβλήματος της στέγασης του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντίσελντορφ και με την οποία απευθύνει τέσσερις ερωτήσεις απέστειλε στο Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βερολίνο ο δημοσιογράφος της τοπικής γερμανικής εφημερίδας στο Ντίσελντορφ, EXPRESS, κ. Günther Classen. Ο κ Classen στην επιστολή του χαρακτηρίζει ως λάθος την αγορά του κτιρίου στην Mettmannerstr. η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κόστισε συνολικά 1.500.000 Ευρώ (1,1 εκατ. για αγορά του κτιρίου, 200.000 Ευρώ μεσιτικά και άλλα 200.000 Ευρώ συμβολαιογραφικά και άλλα έξοδα).

Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρει επίσης ότι κατά την αγορά του κτιρίου το κρατίδιο της Βόρεια Ρηνανίας Βεστφαλίας, που ήταν και ο πωλητής, είχε τονίσει τους αγοραστές, το ελληνικό δημόσιο, ότι το κτίριο είναι με ασβέστη επιβαρυμένο και γι΄αυτό είναι τόσο φθηνό, και ως εκ τούτου, οι αγοραστές γνώριζαν τι αγοράζουν. Ο κ. Classen σημειώνει επίσης ότι, όπως λέγεται η συμφωνία έκλεισε με γνώση της τότε Γενικής Προξένου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κας. Κάτιας Γεωργίου καθώς επίσης και της πρώην Συντονίστριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας κας. Παλαιολόγου.
Ο Γερμανός Δημοσιογράφος απευθύνει ερωτήματα στο κ. Παντελούρη και παρακαλεί να διαβιβαστούν στους αρμόδιους για να απαντηθούν. Μεταξύ άλλων ο κ. Classen ρωτάει αν ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας είναι ενήμερος για τα γεγονότα, τι θα γίνει με το κτίριο και που θα βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την επιδιόρθωση του.

Αναδημοσιευση - www.provoles.de

Αναβολή της προγραμματισμένης αποχής των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βούπερταλ

Στη Β´τάξη του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Βούπερταλ ,την περασμένη Τρίτη 25.08.09 αποκολλήθηκε κατά την διάρκεια του μαθήματος φωτιστικό και κομμάτια από το ταβάνι της αίθουσας. Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός, αφού η δασκάλα λίγα λεπτά πριν είχε αλλάξει τη θέση των θρανίων.
Οι γονείς εδώ και μήνες έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για την κακή κατάσταση του σχολικού κτιρίου, στο οποίο στεγάζονται περίπου 180 μαθητές και μαθήτριες αλλά δεν υπήρξε καμία ενέργεια μέχρι και σήμερα.
Μετά το αναμενόμενο σύμφωνα με του γονείς περιστατικό, το Διοικητικό Συμβούλιο Γονέων και Κηδεμόνων είχε αποφασίσει την αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους στις 31.08.09 και στις 01.09.09 και κοινοποίησαν την απόφασή τους μεταξύ άλλων, στον υφυπουργό Παιδείας κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο και στον Ειδικό Γραμματέα Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κ. Στέφανο Βλαστό.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ειδικός Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κ.Στ. Βλαστός με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Βούπερταλ κ. Μάμμο, δήλωσε ότι θα στείλει κλιμάκιο του ΟΣΚ στην Γερμανία για τον έλεγχο του σχολικού κτιρίου και υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει προσωπικά για τη λύση του προβλήματος.
Ο Ειδικός Γραμματέας Παιδείας Ομογενών ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης αποχής, η οποία έγινε δεκτή από το Δ.Σ

Αναδημοσιευση - www.provoles.de

Μιλόσοσκι: Η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της


milososki Μιλόσοσκι: Η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της

Ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Μιλοσόσκι

Η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε σήμερα στο Reuters, o υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι, εκτιμώντας παράλληλα ότι είναι πλέον πιο πιθανό να μπλοκάρει η Αθήνα την υποψηφιότητα των Σκοπίων για ένταξη στην Ε.Ε..

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters στο περιθώριο συνόδου στη Σλοβενία, ο κ. Μιλόσοσκι μίλησε για νέα δυναμική στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και σημείωσε ότι η Αθήνα δείχνει να έχει σκληρύνει τη στάση της από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ του 2008.

«Η μόνη αλλαγή ήταν προς το χειρότερο», δήλωσε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ για τη ελληνική στάση στο ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε: «Έχουν σκληρύνει τη στάση τους, μας ανησυχεί το ενδεχόμενο ενός δεύτερου ελληνικού βέτο (αυτή τη φορά) για το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.».

Ο γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Κατσούδας, που ήταν επίσης παρών στη σύνοδο, δήλωσε πως είναι απαισιόδοξος ότι μπορεί να λυθεί σύντομα το πρόβλημα της ονομασίας.

Η ΠΓΔΜ υπέβαλε υποψηφιότητα για ένταξη στην Ε.Ε. το 2005, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Επίτροπος, Όλι Ρεν, δήλωσε τον Ιούλιο ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να αρχίσουν εντός των επόμενων μηνών, όμως ο κ. Μιλόσοσκι σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

«Πιστεύω πως όσο πιο ασταθής είναι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος για ένα δεύτερο βέτο σε βάρος της “Μακεδονίας”» εκτίμησε ο Αντόνιο Μιλόσοσκι

Από την πλευρά του ο κ. Κατσούδας αναφέρθηκε στις προκλήσεις της σκοπιανής πλευράς με τις μετονομασίες δρόμων και σταδίων, και επανέλαβε την απαισιοδοξία του για το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης σύντομα.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μιλόσοσκι δήλωσε πως ελπίζει ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς θα καταθέσει νέα πρόταση για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού μεταξύ των δύο μερών.

«Εμείς στη “Μακεδονία” είμαστε έτοιμοι να διανύσουμε την απόσταση που μας αναλογεί προκειμένου να φθάσουμε σε μία λύση», τόνισε και επεσήμανε:

«Είναι αξιοσημείωτο πως δεν έχει συμβεί ούτε ένα επεισόδιο ασφαλείας μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας, ενώ το εμπόριο μεταξύ των δυο χωρών και οι επενδύσεις βελτιώνονται. Οι επιχειρηματίες είναι πιο πραγματιστές απ’ ό,τι η κυβέρνηση».

Πηγή: Naftemporiki.gr

Αποτυχημένος και για τον Λιμνίτη...

Μας λένε όλα τα παπαγαλάκια του ΑΚΕΛ οτι πρέπει να έχουμε κοινό εσωτερικό μέτωπο, να στηρίζουμε τον πρόεδρο και να μην του ασκούμε κριτική γιατί είμαστε θιασώτες της μη λύσης και της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.Όταν η πολιτική σου κ.προεδρε είναι μια σκέτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ, από τα εσωτερικά προβλήματα, την οικονομία μέχρι το εθνικό θέμα τι πρέπει να λέμε δηλαδή;Eσυ πρέπει να νιώθεις ντροπή όχι να θυμώνεις κι από πάνω(από τα γεννοφάσκια σου υμνητής του δικτάτορα Στάλιν κάτι πήρες κι εσύ).Αφού όλοι ξέρουμε ότι η λύση του Κυπριακού είναι δύσκολη λόγω της αδιάλλακτης τουρκικής στάσης, τουλάχιστον μην μας εξευτελίζεις με το να ακουμπάς τις θέσεις τους.Η πολιτική σου είναι πολιτική του άρπα-κόλλα και της "σιασούρας".Γιατι βιάστηκες να ανοίξεις την Λήδρας εφόσον οι Τούρκοι δεν άνοιγαν με καμία δύναμη τον Λιμνίτη;Ενω τους επιτρέπουμε να περνούν κάθε Αύγουστο, να πάνε στα Κόκκινα να γιορτάσουν(!) όταν μας βομβάρδισαν το 1964, αυτοί εμπαίζουν τους κατοίκους του Πύργου με το προσκύνημα στον Άγιο Μάμα Μόρφου.Αν δεν ξέρεις την παροιμία που λέει «δώσ' του σιοινίν του χωρκάτη, να μπει με τις ποδίνες στο κρεβάτι» να την μάθεις!Η ψοφοδεής πολιτική σου βλάπτει αυτό τον τόπο.Και ναι αμφισβητώ και τον πατριωτισμό σου.Άντε τώρα..."όλοι είμαστε πατριώτες" κτλ κτλ.Έτσι είναι ο πατριωτισμός;

Αναδημοσιευση - http://ellines-antepithesi.blogspot.com/

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?
1.Η ΤΟΥΡΚΙΑ (από την εποχή του Οζάλ) εκπονήθηκε σχέδιο εξόντωσης της Ελλάδος μέσω της εισροής λαθρομεταναστών.
2.ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ( οι ασιάτες εργάτες δεν έχουν καθόλου ταξική συνείδηση και και εκτός του ότι ρίχνουν τα μεροκάματα διασπούν τη εργατική τάξη σκίβοντας το κεφάλι στους εργοδότες τους για τα ψίχουλα που τους πετούν γιατί στη πατρίδα τους τα χρήματα αυτά έχουν αξία.
3.Ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.
4.ΣΚΟΤΕΙΝΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Είναι φιλάνθρωποι αυτοί που λένε "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών" η χαρακτηρίζουν "τρομοκρατία" τις απελάσεις????
Κάθε άλλο γιατί όταν δέχεσαι ανθρώπους που δε μπορείς να δώσεις εργασία και στέγη τους εξωθείς στην εγκληματικότητα,κλοπή,πορνεία,εμπόριο ναρκοτικών επετεία κτλ
πάντως προσωπικά δε θα είχα αντίρρηση οι κύριοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να τους πάρουν στα σπίτια τους προφανώς για να ενδιαφέρονται τόσο πολύ θα έχουν λύσει τα προβληματά τους.....
Δε φαντάζομαι να νομίζει κανείς από εσάς ότι οι εργάτες στις φάμπρικες αφήνουν τις δουλειές τους και πέφτουν στη θάλασσα για να εμποδίσουν τις απελάσεις Αυγανών και Πακιστανών μαδώντας παράλληλα τα μαλλιά τους...
Όταν δεν έχεις νόημα στη ζωή σου γίνεσε κουλτουριάρης αλλά δεν είναι καλύτερα να βοηθάς του συμπατριώτες σου τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός συνόρων όταν υποφέρουν?αυτό έκαναν οι πρόγονοι μας!!!

ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ VS ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΝ * INVOCATION TO ALEXANDERΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ: ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΝ
ANONYMOUS: INVOCATION TO ALEXANDER

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ

MUSIC: DIMOS MOUTSIS
THE DANCE OF BRAVERY

Βιντεο-δημιουργία: ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ
http://heliodromion.blogspot.com/

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΑΡΕΙΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΣΣΟΥ.

ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
Οι υμέτεροι πρόγονοι, ελθόντες εις Μακεδονίαν και εις την άλλην Ελλάδα, κακώς εποίησαν ημάς, ουδέν προηδικημένοι· εγώ δε των Ελλήνων ηγεμών κατασταθείς, και τιμωρήσασθαι βουλόμενος Πέρσας, διέβην ες την Ασίαν, υπαρξάντων υμών. Και γαρ Περινθίοις εβοηθήσατε, οι τον εμόν πατέρα ηδίκουν, και εις Θράκην, ης ημείς ήρχομεν, δύναμιν έπεμψεν Ώχος. Του δε πατρός αποθανόντος υπό των επιβουλευσάντων, ους ημείς συνετάξατε, ως αυτοί εν ταις επιστολαίς προς άπαντας εκομπάσατε...


ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ:
Οι δικοί σας πρόγονοι αφού ήρθαν στη Μακεδονία και την άλλη Ελλάδα, προξένησαν κακά σε εμάς, ενώ δεν είχαν πάθει κανένα αδίκημα πρωτύτερα από εμάς. Εγώ δε αφού εκλέχτηκα αρχηγός των Ελλήνων και επειδή ήθελα να τιμωρήσω τους Πέρσες, πέρασα στην Ασία, επειδή εσείς πρώτοι κάνατε εχθρική αρχή. Διότι και τους Περινθίους βοηθήσατε, και στη Θράκη, την οποία εμείς εξουσιάζαμε, έστειλε στρατιωτική δύναμη ο Ώχος. Αφού δε φονεύθηκε ο πατέρας μου από τους συνωμότες που επιβουλεύονταν τη ζωή του, τους οποίους εσείς οργανώσατε, όπως εσείς οι ίδιοι διαδόσατε με κομπασμό με τις επιστολές...

(Αρριανός, Αλεξάνδρου Ανάβασις, Βιβλ. Β΄)

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΔΩ:
http://pyrisporos.blogspot.com/2008/1...


Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΝΥΣΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ:

Αρχαίο Κείμενο:
Ως δε επέμβη τηι Νύσηι Αλέξανδρος, εκπέμπουσι παρ αυτόν οι Νυσαίοι τον κρατιστεύοντα σφών, όνομα δε ην αυτώι Άκουφις, και ξυν αυτώι πρέσβεις των δοκιμωτάτων τριάκοντα, δεησομένους Αλεξάνδρου αφείναι τω θεώ την πόλιν. Παρελθείν τε δη ες την σκηνήν την Αλεξάνδρου τους πρέσβεις και καταλαβείν καθήμενον κεκονιμένον έτι εκ της οδού ξυν τοις όπλοις τοις τε άλλοις και το κράνος περικείμενον και το δόρυ έχοντα· θαμβήσαί τε ιδόντας την όψιν και πεσόντας ες γήν επί πολύ σιγήν έχειν...

Απόδοση:
Άμα έφθασεν ο Αλέξανδρος εις την Νύσαν, απέστειλαν προς αυτόν οι Νυσαίοι τον άριστον εξ αυτών άνδρα, όστις ωνομάζετο Άκουφις, και μαζί με αυτόν τριάκοντα πρέσβεις εκ των επιφανεστέρων συμπολιτών των, δια να παρακαλέσουν τον Αλέξανδρον να αφήση τήν πόλιν εις τον θεόν ελευθέραν. Και εισήλθαν λοιπόν εις την σκηνήν του Αλεξάνδρου οι πρέσβεις και τον εύρον να κάθηται και να είναι σκονισμένος ακόμη από τον δρόμον και μαζί με τα άλλα όπλα να φορή την περικεφαλαίαν και να κρατή και το δόρυ· έμειναν δε έκθαμβοι, καθώς είδαν το πρόσωπόν του, και αφού έπεσαν εις την γήν, έμειναν σιωπηλοί επί πολλήν ώραν...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ:
http://heliodromion.blogspot.com/2009...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...