Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ένα αξιόλογο κείμενο...

Αυτό που κατέστρεψε τον τόπο και τον Ελληνισμό γενικότερα, είναι ότι δεν έχουμε στρατηγική και συγκεκριμένη μεθοδολογία προς επίτευξη της. Στην ιστορία μας, εξαιρείται ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος είχε στρατηγική, είχε μεθοδολογία και διενεργούσε μυστική διπλωματία. Μάλιστα, υπάρχουν χάρτες στους οποίους φαίνεται ο Βενιζέλος να συμφώνησε με ξένες δυνάμεις η Ελλάς να φτάνει μέχρι τον Σαγγάρειο ποταμό!Συμφώνησε όμως με ξένες δυνάμεις!Και αν δεν βρεθόντουσαν άλλοι στο δρόμο του, απ' αυτούς που φωνάζουν περισσότερο αλλά χωρίς στρατηγική, θα το είχε επιτύχει.

Επανέρχομαι στην έλλειψη στρατηγικής και στην επικράτηση των συναισθηματισμών. Με ποιό τρόπο θα επιτύχεις απελευθέρωση;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>http://ellines-antepithesi.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

Ο ΈΛΛΗΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΖΑΝΗΣ ΝΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΡΙΑΛΤΟ" ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ


Dionysios Lazanis wins for composition and performance at the Rialto Theater with his song "Ellada" and being awarded by the Sponsors "Giannis Daperis ( Owner fo Greek radio chcr todays CKDG and Mary Daperis
Category: Music

Αποκάλυψη Τουρκοκυπρίου για 320 Εκτελεσθέντες !!!

Φοβερες αποκαλυψεις απο τα εγκληματα στην κυπρο το 1974


"Ευρωπαίος πολίτης περιγράφει, σε πρώτο πρόσωπο, τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για έκδοση άδειας παραμονής και άδειας εργασίας στην Ισπανία

Όταν ήρθα στην Ισπανία πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!) για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).Εκεί μου ζήτησαν:

1) Αντίγραφο
ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).
2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.
3) Με έστειλαν στο «ΙΚΑ» της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.
4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμενα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να
δώσει συγκατάθεση!!! Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος!!!
Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την «Εφορία ΑΦΜ».
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το «ΙΚΑ» από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η
τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι
Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).
Ρωτώ λοιπόν : Στην Ελλάδα, ποιος από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...