Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Παρακαλω να στηριξουμε ολη αυτην την προσπαθεια.

http://www.facebook.com/group.php?gid=125064247404&ref=nf

ΔΡΑΣΙΣ -Κ.Ε.Σ.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Σε όλους αυτούς που δυναμώνουν τη φωνή τους
στις σειρήνες του ενδοτισμού και της ηττοπάθειας.

Σε όλους αυτούς που αρνούνται πεισματικά να
καθυποτάξουν τη σκέψη τους σε κομματικές εντολές.


Σε αυτούς
που δεν έχουν διαγράψει την εισβολή , δεν
συμβιβάζονται με την κατοχή, αρνούνται να
νομιμοποιήσουν τα εγκλήματα των κατακτητών
στο όνομα ενός «έντιμου» συμβιβασμού και μιας
ανύπαρκτης ελληνοτουρκικής φιλίας.


Σε όλους αυτούς
που εξακολουθούν να μιλούν:

για εισβολή και όχι για «Κυπριακό πρόβλημα»

για κατοχή και όχι για «δικοινοτική διαφορά»

για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και όχι για «εξεύρεση λύσεως»

για Κόκκινη και όχι για «Πράσινη Γραμμή»

για τουρκοκυπριακές συμμορίες και όχι για
«τουρκοκυπριακά κόμματα».


Σε όλους αυτούς
, τους Εθνικά περήφανους, ανένδοτους
Έλληνες που αγωνίζονται για μια Κύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ,
για πάντα ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


Αγέρωχοι στις επάλξεις.

...Γιατί η λευτεριά δεν χαρίζεται...


www.drasis-kes.org

Είμαστε εμείς κι εμείς...ας διαφωτίσουμε τον κόσμο όμως.


Αυτό που θα ξεθαφτεί και θα νεκραναστηθεί σε λίγους μήνες είναι εξ ολοκλήρου επίτευγμα του Δημήτρη Χριστόφια.Ανέβηκε στην προεδρία του κράτους για να λύσει το κυπριακό και πρέπει πάση θυσία να το επιτύχει με οποιοδήποτε κόστος.
Μπαίνουμε συνέλληνες στο τελευταίο στάδιο πριν την δοκιμασίαεγκάθετος της Τουρκίας Ταλάτ επιβεβαίωσε τις απαράδεκτες πλην όμως ΣΤΑΘΕΡΕΣ και ΚΑΘΑΡΕΣ προτάσεις των Τούρκων για τηνλύση.Διαβάστε τι ακριβώς είπε και σας παρακαλώ να μην το ξεχάσετε την ώρα του δημοψηφίσματος(το οποίο λανθασμένα αλλάαναπόφευκτα έρχεται)

Περί πώλησης της Κύπρου…
Σε ερώτηση του Τ/κ δημοσιογράφου εάν «πωλείται η Κύπρος», οΤαλάτ υπογράμμισε, «είναι δυνατόν ποτέ ο άνθρωπος να πουλήσει την πατρίδα του; Την Κύπρο δεν την πουλάει κανείς». Μάλιστα διαμήνυσε στον τουρκικό λαό ότι: «Το Κυπριακό βρίσκεται σε σίγουρα χέρια. Κανείς να μην ανησυχεί. Στην Κύπρο δεν μπορεί να γίνει κάποια συμφωνία, η οποία θα είναι εναντίον των Τ/κ και της Τουρκίας. Επιθυμούμε μια συμφωνία, η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή. Και η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να είναι εναντίον των Τ/κ και της Τουρκίας».

Ιστορική πηγή του 1908 αποκαλύπτει για το πως παραμυθιάζανε οι Βούλγαροι τα παιδιά στο σχολείο ότι ήσαν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.

Από το βιβλίο του Allen Upward με τον τίτλο "The east end of Europe" που εκδόθηκε το 1908. Μιλάει για Βουλγαρικό σχολικό βιβλίο όπου τα παιδιά μαθαίναν μεταξύ άλλων ότι οι Βούλγαροι (στα νότια Βαλκάνια) με την εισβολή των Ελλήνων (κα΄που το 800 π.Χ.) τους έμαθαν με το ζόρι Ελληνικά, αλλά η βάση του πλυθυσμού παράμενε Βουλγαρική. Μάλιστα φημισμένοι Βούλγαροι ήσαν ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος...


συνέχεια εδώ


Greekalert

"Τ΄ Άγιον Όρος" μέσα από τα μάτια του Φώτη Κόντογλου


Για όσους δεν το γνωρίζουν,ο γνωστός ζωγράφος-αγιογράφος-συγγραφέας μόνασε για κάποιο διάστημα τη δεκαετία του '30 στο Περιβόλι της Παναγίας,μαζί με τον Εγγονόπουλο (φωτογραφία αριστερά).Μερικά χρόνια αργότερα,όντας λαικός,καταθέτει τη γνώμη του για την εκκοσμίκευση του Όρους από τη μεριά των προσκυνητών.Παρόλο που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε,δαβάζοντάς το θα βρείτε μεγάλες ομοιότητες με τη σύγχρονη εποχή (πηγή:Αγιορείτικες Μνήμες):

"Στο τέλος παραδόθηκε στον τουρισμό και το μεγάλο κάστρο της Ορθοδοξίας, τ' Αγιον Όρος.

Σ' αυτό το περιβόλι της Παναγίας, που, κατά το θέλημά της, δεν το πάτησε θηλυκό ποδάρι, είτε από άνθρωπο είτε από ζωντανό, μπαινοβγαίνουνε τώρα χιλιάδες άνθρωποι από κάθε φυλή, άλλοι με πίπες στο στόμα, άλλοι με κοντά βρακιά, άλλοι μισόγυμνοι, με κουβέντες, με γέλια, αφού πηγαίνουνε για να διασκεδάσουνε, όπως είναι κουρασμένοι από τις δουλειές τους, από τις επιχειρήσεις τους, από τις μηχανές, από τα τραίνα, από τ' αεροπλάνα, από τα παπόρια, από τ' αυτοκίνητα, από τα θέατρα, από τα λουτρά, από τα ξενοδοχεία, κι από όλα τα άλλα που καταγίνουνται στην πατρίδα τους.

Αλλά, κι εδώ που έρχουνται, κουβαλάνε μαζί τους τη μυρουδιά απ' όλα αυτά, και γι' αυτό δεν είναι σε θέση να νοιώσουνε τίποτα κι είναι ακατάνυκτοι, ολότελα ξένοι στα προαιώνια μυστήρια που κλείνει μέσα του τ' Αγιον Όρος. Γιατί, πώς είναι τρόπος να μεταδοθεί εκείνη η πνευματική ευωδία σε ανθρώπους που δεν έχουνε πνευματική όσφρηση; Πώς να νοιώσουνε όσα βλέπουνε κι ακούνε, αφού αυτά είναι καρποί υπερούσιοι κι αποκαλυπτικοί της ευσέβειας, της προσευχής, της υψηλής θεωρίας; Δεν φταίγουν αυτοί οι άνθρωποι, που κάποιοι απ' αυτούς είναι αγαθοί και ταπεινοί, αλλά βρίσκουνται ολότελα μακρυά από την κατάσταση που πρέπει να βρίσκεται όποιος γνωρίζει πως εκείνο το μέρος δεν είναι τόπος για αναψυχή, ή για περίπατο, ή για διασκέδαση, ή και ακόμα για μάθηση, αλλά έχει γραμμένη απάνω του τούτη την επιγραφή:«Ως φοβερός ο τόπος ούτος! Ουκ έστιν άλλο, ειμή οίκος Θεού και αύτη η πύλη του ουρανού».

Δεν γνωρίζουνε, οι δυστυχείς, πως αυτά που βλέπουν και που ακούγουν, δεν καταλαβαίνουνται με τον νου. Που να υποθέσουνε πως μήτε εκείνοι οι ίδιοι που τους οδηγούνε δεν είναι σε θέση να νοιώσουνε την αληθινή σημασία τους, παρά πως η γνώση που έχουνε απ' εκείνα τα ιερά πράγματα, είναι γνώση εξωτερική, μηχανική, ξώπετση, γιατί «η προς Θεόν σχέσις γίγνεται δια της ψυχικής μνήμης και των δεήσεων της προσευχής και ολοκαυτώσεως».

Εδώ δεν είναι τόπος που να βρίσκει απάντηση η αμαρτωλή περιέργεια του ανθρώπου, αλλά είναι τόπος που άνθρωποι που αρνηθήκανε τον κόσμο, αγωνίζουνται στους πνευματικούς αγώνες, με κακοπάθηση του κορμιού, με εγκατάλειψη στον Κύριο, με νηστεία, με χέρια σηκωμένα κατά τον ουρανό, με στόμα κλεισμένο επί χρόνια, με καρδιά σφαλισμένη σε κάθε εξωτερική συνάφεια. Κατά λάθος πήρατε αυτόν τον δρόμο.

Σεις ζητάτε να ευχαριστήσετε τις αισθήσεις σας και το σώμα σας, ενώ εδώ που σας φέρανε είναι ο τόπος του χαροποιού πένθους κι όσοι ζήσανε και ζούνε εδώ πέρα, δεν θα σας χαροποιήσουν, γιατί ζούνε με τον πόνο της καρδίας, και τους ζεσταίνει ο ζήλος για τη σωτηρία της ψυχής τους. Πώς λοιπόν ήρθατε εδώ, σαν να είναι τράπεζα στρωμένη και γάμος, ενώ είναι καθημερινή θύμηση του θανάτου κι αναστεναγμός και κράξιμο λυπητερό προς τον Θεό;"

Απόσπασμα από το βιβλίο «Μυστικά Άνθη»

Εκδόσεις: Αστήρ - Παπαδημητρίου

ΠΗΓΗ:http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/08/blog-post_30.htmlLinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...