Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Γιατί τόσο πρόωρες εκλογές;

Όποιος Δεξιός ψηφοφόρος να ξαναψηφίσει τη ΝΔ δεν σέβεται τον εαυτό του και την αξιοπρέπεια του!Η ΝΔ είναι ανίκανη να κυβερνήσει παρ’ όλο που έχει πλειοψηφία και δυνατότητες συνεργασίας με την πολιτική Δεξιά. Κανένας πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση δεν έχει κερδίσει εκλογές τρείς φορές στη σειρά. Μετά την ισχνή απόδοση του 2007, είναι αμφίβολο η ΝΔ να κρατήσει τα ίδια αποτελέσματα. Η ΝΔ έχει αποκλείσει συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ. Το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει, αλλά ίσως όχι αρκετά για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο επόμενος εκλογικός νόμος είναι πλειοψηφικός και Προεδρικές εκλογές πάντα το Μάρτιο μήνα 2010. Η ΝΔ αφήνει τη χώρα μας σε μια δύσκολη εποχή με πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα. Θλιβερό τέλος σε βάρος της χώρας μας!

Όπως ο θείος του, ο Κώστας Καραμανλής και η παρέα του αποτελούν τα πιο ύπουλα και αμείλικτα αντίπαλα της ελληνικής Δεξιάς. Ο Θείος του, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην επιστροφή τουτο 1974 από το Παρίσι, ξεκίνησε ένα σφοδρό πόλεμο με τους εκφραστές και κοινωνικούς φορείς της Δεξιάς. Πρόδωσε τον Βασιλιά Κωνσταντίνος Β! σε εξορία από την Χούντα, απαγορεύοντας τον να γυρίσει στην Ελλάδα να υπερασπίσει την τιμή του και επικύρωσε την χουντική κατάργηση του θεσμού. Ειρωνικά, ο Κωνσταντίνος ήταν ο μόνος στην ελληνική εξουσία που τόλμησε μια ένοπλη αντίσταση. Καθιέρωσε ένα θεσμικά ανίσχυρο Πρόεδρο Δημοκρατίας που αργότερα ο φίλος του, Ανδρέας Παπανδρέου, τροποποίησε με λευκό πραξικόπημα να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στον πρωθυπουργό.

Σε μια «σοσιαλομανία» με τον Παναγιώτη Παπαληγούρα (πατέρας του νυν υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας) κατέστρεψε περιουσίες και επιχειρήσεις σαν την ΟΑ και τα ναυπηγεία να υπερκεράσει το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ και της κομμουνιστής Αριστεράς. Υποστήριξε τους φίλους του με θαλασσοδάνεια. Ο στενός συνεργάτης του Γεώργιος Ράλλης, γιός κατοχικός πρωθυπουργός, προωθούσε μια προοδευτική νομοθεσία να καταστρέψει την Ελληνική γλώσσα στα σχολεία και καταργήσει την αξιοκρατία στην παιδεία, παραδίδοντας την ελληνική νεολαία στα χέρια Αριστερών συνδικαλιστών. Όταν άρχισε να καταρρέει η κυβέρνηση του από την εσωτερική σήψη και οικογενειοκρατία, τακτοποίησε τον εαυτό του πολιτικά, έγινε Πρόεδρος Δημοκρατίας και έβαλε τον φίλο του Ράλλη πρωθυπουργό σαν «δούρειος ίππος του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Από την νοοτροπία της ΝΔ, η Ελλάδα καταδικάστηκε χρόνια σε αριστερές και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, καταστρεπτικές δημόσιο-οικονομικές πολιτικές, και μόνιμο χάος στα σχολεία και πανεπιστήμια. Μπορούμε να το ξεχάσουμε!

Σήμερα ο ανεψιός του, μια χλιαρή πολιτική εκδοχή που ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος του με εσωκομματικές ραδιουργίες των βαρόνων (κυρίως ο Βαρβιτσιώτης και ο Κεφαλογιάννης – πάλη η οικογενειοκρατία με τους υιούς και σόι νέους υπουργούς), μας αφήνει μετά πέντε χαμένα και άδεια χρόνια με υπερχρεωμένο δημόσιο, την Αθήνα σε κατάληψη μεταναστών και τα δάση μας καμένα. Μόλις δύο χρόνια από τις εκλογικές του αρλούμπες του 2007 και η χώρα μας ανέτοιμη σε μια βαθειά διεθνής οικονομική κρίση, μας ζητάει καινούργια λαϊκή εντολή.

Ούτε καν συζητάει συνεργασία με το πατριωτικό κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. που είναι ο πραγματικός φορέας της πολιτικής Δεξιάς και προόδου στον τόπο μας! Σοβαρή πολιτική, εθνικά οράματα ποτέ δεν ενδιαφέρονταν τη ΝΔ. Η αλλεργία τους για συνεργασία με ΛΑ.Ο.Σ δείχνει το αληθινό πρόσωπο του κόμματος. Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ Δεξιό ή αξιοκρατικό κόμμα. Πάντα έκανε ότι μπορούσε να υπονομεύει την Δεξιά ιδεολογία να περιφρονήσει το ελληνικό φιλότιμο. Ο πολιτικός λόγος της ΝΔ ήταν πάντα κούφιος.

Πολύς κόσμος είναι οργισμένος και σε αγανάκτηση και έχουν κάθε δικαίωμα. Η μόνη λύση είναι μεγάλη πλειοψηφία στο ΛΑ.Ο.Σ. Φτάνει πια!


Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Έλληνες ισχυρίζεται τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής «Birlik»


Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Έλληνες ισχυρίζεται τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής «Birlik»


Λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει το προκλητικότατο δημοσίευμα της «μειονοτικής» τουρκόφωνης εφημερίδας της Κομοτηνής «Birlik» στις 19 Αυγούστου.
Η εφημερίδα φιλοξενεί μια παντελώς αυθαίρετη εθνοτική απογραφή της χώρας των Γραικών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από 8,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν είναι Έλληνες.

Η «Birlik» προσπαθεί να εγείρει θέμα μειονοτήτων στην Ελλάδα τις οποίες, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το επίσημο κράτος προσπαθεί να κρατήσει στην αφάνεια. Υποστηρίζει ότι σε μελλοντική απογραφή και εφόσον οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν απρόσκοπτα την εθνική τους συνείδηση, το αποτέλεσμα θα εκπλήξει.
Σύμφωνα λοιπόν με τους... πρόχειρους υπολογισμούς της εφημερίδας,στην Ελλάδα κατοικούν 3,5 εκατομμύρια Ρουμανοβλάχοι και 800.000 Αρβανίτες παλαιάς γενιάς.

Στην περιοχή της Μακεδονίας κατοικούν -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- 500.000 Βουλγαρο μακεδόνες ενώ 400.000 είναι εκχριστιανισμένοι οθωμανοί-Καππαδόκες. Συνεχίζοντας την «απογραφή» της, η εφημερίδα πηγαίνει στην Κρήτη, όπου βρίσκει να κατοικούν 200.000 πολίτες αραβικής, άλλοι τόσοι τουρκικής καταγωγής και ένας μικρότερος αριθμός (100.000) ενετικής καταγωγής!
Οι ελληνοποιημένοι Αλβανοί - Βορειοηπειρώτες φτάνουν τους 100.000 και οι Τούρκοι μουσουλμάνοι της Θράκης τους 150.000.
Επίσης, χαρακτηρίζει άλλους 3,5 εκατομμύρια Έλληνες «μιγάδες ακαθόριστης προέλευσης».

Μήπως άραγε θα έπρεπε να θυμίσουμε τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αλλά και τα λεχθέντα από τον σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας κύριο Γκιούλ σχετικά με την ποιότητα των Τούρκων της Τουρκίας;
Επειδή οι εντεταλμένοι αρθρογράφοι της «Μπιρλίκ» θέλουν να δημιουργούν ζητήματα εκ του μη όντος, ακολουθώντας την τακτική του "τα απλώνω και ό,τι κερδίσω", αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσαν να πούνε και την πηγή αυτής της απογραφής τους.

-------------------------------------------------------------Πόσο πιό ξεκάθαροι να γίνουν οι Τούρκοι;
Εικονικός βομβαρδισμός της νήσου Φούρνοι με υπερπτήση οκτώ τουρκικών μαχητικών σε τρία επίπεδα σημειώθηκε χθες το απόγευμα από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.Πέντε ώρες πριν είχε γίνει κατόπτευση της περιοχής από τον ίδιο σχηματισμό των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Μετά τον εικονικό βομβαρδισμό του Φαρμακονησίου και του Αγαθονησίου η Αγκυρα προχώρησε ένα βήμα πιο μέσα στο Ανατολικό Αιγαίο βομβαρδίζοντας εικονικά τους Φούρνους!
Πρόκειται για ένα κατοικημένο ελληνικό νησί που βρίσκεται μεταξύ Σάμου και Ικαρίας και μακριά από την «γκρίζα ζώνη», που αυθαίρετα χάραξε η Τουρκία μετά την κρίση των Ιμίων.

Εικονικός βομβαρδισμός

Η χθεσινή νέα θρασύτατη πρόκληση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν άκρως σχεδιασμένη και εξελίχθηκε σε δύο φάσεις:
Στις 11:00 π.μ., οκτώ τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου και αφού πέρασαν πλησίον των Φούρνων χωρίς να κάνουν υπερπτήση, μισή ώρα μετά, στις 11:30 π.μ. βγήκαν από το FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου.
Οπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε, τα οκτώ τουρκικά F-16 έκαναν κατόπτευση περιοχής...
Τα ίδια τουρκικά αεροσκάφη έκαναν την επανεμφάνισή τους στο Αιγαίο πέντε ώρες αργότερα. Στις 16:00 μ.μ. έκαναν την ίδια διαδρομή με αντίθετη κατεύθυνση. Μπήκαν στο FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου και βγήκαν 35 λεπτά μετά νοτίως της Σάμου. Μόνο που αυτή τη φορά «εγκλώβισαν» τους Φούρνους.

Η οκτάδα των τουρκικών F-16 σε τυπικό σχηματισμό δράσης πέταξε ταυτόχρονα πάνω από το κατοικημένο ελληνικό νησί σε τρία επίπεδα.
Συγκεκριμένα τέσσερα οπλισμένα F-16 σε ρόλο βομβαρδιστικών πέταξαν σε ύψος 3.600 ποδών και τα άλλα τέσσερα σε ρόλο παρατηρητή και υποστήριξης πετούσαν ανά δυάδες σε ύψη 7.800 ποδών και 21.000 ποδών!
Κατά τις δύο εμφανίσεις τους στο Αιγαίο τα οκτώ τουρκικά F-16 έκαναν 21 παραβιάσεις, ενώ το απόγευμα έγινε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που είχαν σπεύσει στην περιοχή για αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών.

Στοιχεία

Οι χθεσινοί εικονικοί βομβαρδισμοί των Φούρνων ήταν το επιστέγασμα των ποιοτικά αναβαθμισμένων τουρκικών προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο κατά τον μήνα Αύγουστο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πενταετίας, κατά τον μήνα Αύγουστο που υποτίθεται ισχύουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που προβλέπουν άρση της αεροπορικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, φέτος σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκε διπλάσιος αριθμός παραβιάσεων και υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών.

Επίσης παρατηρείται αύξηση οπλισμένων τουρκικών μαχητικών, καθώς και εμπλοκών μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών.
Διάβημα για νέες τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τους Φούρνους
Ως εξαιρετικά σημαντική ποιοτικά εκτιμάται από τους αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ η χθεσινή τουρκική πρόκληση, που με οκτώ F-16 «πέρασαν σουβλάκι» -κατά την αεροπορική έκφραση- και σε τρία διαφορετικά ύψη, τους Φούρνους, πραγματοποιώντας ισάριθμες υπερπτήσεις.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Τύπου του οποίου Γρηγόρης Δελαβέκουρας ανακοίνωσε την υποβολή σχετικού διαβήματος από πλευράς της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα χθες, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στις 16.00, σχηματισμός οκτώ τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου. Στις 16.28 τα τέσσερα αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν των Φούρνων, σε ύψος 3.600 ποδών, ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα τέσσερα αεροσκάφη χωρισμένα σε δύο ζεύγη πραγματοποίησαν υπέρπτηση επίσης άνωθεν των Φούρνων, σε ύψος 7.800 και 21.000 ποδών αντίστοιχα. Τελικά, στις 16.35, ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου. Συνολικά χθες δύο σχηματισμοί, με 16 μαχητικά, από τα οποία τα οκτώ οπλισμένα, πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις και 21 παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, προτού αναχαιτιστούν από τα αεροσκάφη της ελληνικής αεράμυνας με τα οποία σημειώθηκε μία εμπλοκή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες επίσης στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση του Αράξου, έφτασαν τρία ακόμα από τα νέα υπερσύγχρονα F-16C Block.52+ Advanced κι εντάχθηκαν στη δύναμη της ιστορικής 335 Μοίρας της Π.Α. Ας σημειωθεί ότι πιλότος σε ένα από τα μαχητικά, που έφτασαν με πτήση από τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Λόκχιντ Μάρτιν στις ΗΠΑ, ήταν και ο αντισμήναρχος Στίβεν Σπέκχαρντ, εξάδελφος του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Επικοινωνία Μπακογιάννη με Τούρκο ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών είχε την Τρίτη η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με παραβάσεις εντός FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη, που έθεσαν σε κίνδυνο πολιτική πτήση.
Επίσης, με οδηγίες της κας Μπακογιάννη, η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε χθες σχετικό διάβημα τονίζοντας τη μεγάλη ενόχληση και τη βαθιά ανησυχία της χώρας μας για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείο εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας τόνισε ότι "oι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο χωρίς σχέδια, και οι συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου είναι επικίνδυνες και μπορούν να προκαλέσουν δυστύχημα".
Τέλος, ο κος Δελαβέκουρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παράνομη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι "η επίσκεψη αυτή γίνεται σε αντίθεση προς τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό".capital.gr

Ελληνική αντίδραση για τις νέες τουρκικές παραβιάσεις Διάβημα από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία της υπουργού Εξωτερικών με τον τούρκο ομόλογό της, μετά τις νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη. Σε μία εξ' αυτών μάλιστα, παρενοχλήθηκε πτήση της πολιτικής αεροπορίας.
Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση την Τρίτη (1/9) 0 εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε:
"Οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο χωρίς σχέδια, και οι συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου είναι επικίνδυνες και μπορούν να προκαλέσουν δυστύχημα.

Με οδηγίες της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε χθες σχετικό διάβημα τονίζοντας τη μεγάλη ενόχληση και τη βαθιά ανησυχία της χώρας μας για τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Επιπλέον, η Υπουργός Εξωτερικών είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα με τον Τούρκο ομόλογό της.
Το Υπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει για το περιστατικό τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ".

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, τριπλή πτήση πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά πάνω από τους Φούρνους Ικαρίας, σε κλασσικό σχηματισμό μάχης με αλληλοκαλύψεις των επιμέρους στοιχείων.
Πιλότος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο οποίος πραγματοποιούσε πτήση από τη Ρόδο στη Μυτιλήνη, κατήγγειλε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά.
http://kostasxan.blogspot.com/

Μέσα μου θα έχω αίμα και δάκρυ Ελληνικό...


απ του Ρωμιού την καρδιά....

Το μέγα θέμα της λαθρομετανάστευσης και η ποσόστωση.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΠΙΛΛΗΣ *
Με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας ξεχάσαμε το λαθρομεταναστευτικό. Το θυμήθηκα υποχρεωτικά βλέποντας αργά το βράδυ στο κανάλι που μας αποκαλεί <<ελληναράδες>>, τον γνωστό συνεργάτη του Σόρος (συνημμένο και κατωτέρω) κ. Παύλο Τσίμα να συνομιλεί με τον απασχολήσαντα πρόσφατα το Πανελλήνιο σκηνοθέτη Γαβρά που ως <<γνωστόν>> είχε πρόσφατα σε φίλμ του <<περγράψει>> τους κυρίως υπαίτιους της καταστροφής του Παρθανώνα.
Στην χθεσινή νυκτερινή εκπομπή οι κ.κ. Τσίμας και Γαβράς εκάθοντο σε ένα καφενείο πλήρες Αφρικανών λάθρο ή σκετο μεταναστών, δεν μπορώ να γνωρίζω.
Οι πλείστοι των Αφρικανών, σε ένα απίθανο σκηνοθετικό ντεκόρ, υποθέτω του κ. Γαβρά, εκάπνιζαν ναργιλέ με τουμπεκί ή με άλλα χρησιμοποιούμενα στον ναργιλέ για κάπνισμα. Η εξακρίβωση του χρησιμοποιούμενου για κάπνισμα υλικού ήταν δυστυχώς αδύνατη μέσω της εικόνας της τηλεόρασης.

Κύπρος - προκαλεί η Τουρκία στα κατεχόμενα


Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι σχέδιο τύπου Ανάν ή ένωση με τη Τουρκία και οι 2 περιπτώσεις σημαίνουν έλεγχο της νήσου από τη Τουρκία,μετά τον "έρωτα" των Τούρκων με τους Ρώσους του Πούτιν η Τουρκία φλερτάρει τώρα και με την Αρμενία...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...