Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

"ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ"

ΑΠΟΨΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ" ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡ.Κ.ΕΛ. ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22.45

Νομιμοποιούν το ψευδοκράτος

Προκαλεσε αίσθηση η εισήγηση του άρθρου της «Σημερινής» χθες, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προχωρήσει, σε συνεργασία με το εθνικό συμβούλιο, σε κλείσιμο των οδοφραγμάτων, μετά την παρασπονδία της τουρκικής πλευράς στο θέμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη και τον εξευτελισμό στον οποίο υπέβαλε τους πολίτες η κατοχική δύναμη.

Η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα αντέδρασαν αρνητικά στη θέση μας. Δεν αναμέναμε διαφορετική στάση. Το γεγονός, άλλωστε, ότι εφθάσαμε στον έσχατο εξευτελισμό δεν είναι ευθύνη ενός μόνο ανθρώπου, του ηγέτη του κράτους. συνένοχοι και συναυτουργοί είναι
όλη η πολιτική ηγεσία, όλα τα πολιτικά κόμματα. Ποτέ δεν είχαν στρατηγική, ποτέ δεν τόλμησαν να ξεπεράσουν την πεπατημένη, ουδέποτε εγκατέλειψαν το συντηρητισμό και ελάχιστες φορές άρθρωσαν λόγο και υπέβαλαν ρεαλιστικές προτάσεις, οι οποίες να υποβοηθούν το εθνικό θέμα να εξέλθει του τέλματος.
Ποιο επιχείρημα προέβαλαν, προκειμένου να αντικρούσουν τη θέση της «Σημερινής»;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

..ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

...
Oι έντονες πιέσεις του Δημάρχου Κηφισιάς, οι πολιτικές παρεμβάσεις του Ηλία Πολατίδη, οι ακτιβιστικές κινητοποιήσεις των Ανένταχτων Πατριωτών που ανέδειξαν το θέμα και προκάλεσαν τις πρώτες αποφάσεις και ασφαλώς οι προσωπικές ευαισθησίες του Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, έφεραν επιτέλους αποτέλεσμα. Το σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά είναι πλέον χαρακτηρισμένο και επίσημα ως Εθνικό Μνημείο.

Στις 30 Μαρτίου φέτος το θέμα εισήχθη με πρωτοβουλία Σαμαρά στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων με την ένδειξη του επείγωντος και μετά την διήμερη δυναμική κινητοποίηση των Ανένταχτων Πατριωτών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ) το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Μαρτίου. Είχαν προγηθεί εκτεταμένα και συνεχή δημοσιεύματα από τον «Στόχο» και άλλα έντυπα. Στις 25 Ιουνίου το Κεντρικό Συμβούλιο συνεδριάζει και ο Δήμαρχος Κηφησιάς Νίκος Χιωτάκης, παρευρίσκεται και υποστηρίζει θερμά την διάσωση της οικείας του Παύλου Μελά, πάγιο αίτημα και επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής των κατοίκων και όλων των Ελλήνων που βίωναν το σάπισμα της Ιστορίας μας, υπαιτιότητα μιάς διαχρονικής αναισθησίας που πλήττει βάναυσα και κάθετα όλον τον κοινωνικό ιστό.

Η λυτρωτική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και αυτό αντικατοπτρίζεται και από τις ανακουφιστικές και πανηγυρικές δηλώσεις του Δημάρχου Κηφισιάς: «Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά που από την πρώτη στιγμή που του ετέθη το ζήτημα διάσωσης της ιστορικής αυτής οικίας ευαισθητοποιήθηκε, κίνησε άμεσα τις διαδικασίες και φτάσαμε σήμερα σε αυτό το θετικότατο αποτέλεσμα. Επίσης ευχαριστώ το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για την άψογη συνεργασία που είχαμε και την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια που κάναμε από κοινού για την διαφύλαξη και ανάδειξη ενός ιστορικού μνημείου»

"ΣΤΟΧΟΣ"

ΠΗΓΗ:WWW.STOXOS.GR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...