Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Hellas today 2/3http://byzantinempire.blogs...
Hellas today II the Greek Orthodox churches

Hellas today 1/3Hellas, the ancient mother of human civilization today.

'Nikosia The Wall - Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την «Πράσινη Γραμμή» '

Η έναρξη της έκθεση φωτογραφίας των καλλιτεχνών Μάρκου Γκίττη από τη Γερμανία, Arūnas Baltėnas από τη Λιθουανία και Κατερίνας Ατταλίδου από την Κύπρο με θέμα την «Πράσινη Γραμμή» θα πραγματοποιηθεί στις 15.09.09 και ώρα 18.00 στο Presse- und Informationsamt der Bundesregierung, Presse- und Besucherzentrum, Reichstagufer 14, 10117 Berlin. Η έκθεση των τριών καλλιτεχνών θα μείνει ανοιχτεί μέχρι τις 28.09.09


http://www.provoles.de

Tριμελές κλιμάκιο του ΟΣΚ επισκέφθηκε Ε.Δ.Σ. του Βούππερταλ

Ελεγχος για την καταλληλότητα του κτιρίου του Ε.Δ.Σ. του Βούππερταλ
Σύμφωνα με πληροφορίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Βούππερταλ την Δευτέρα 07.09.09 έγινε έλεγχος για την καταλληλότητα του κτιρίου του Ε.Δ.Σ. του Βούππερταλ, από τριμελές κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, το οποίο ήρθε για τον σκοπό αυτό από την Αθήνα και μετά από εντολή του Ειδικού Γραμματέα κ. Στέφανου Βλαστού. Στη Β´τάξη του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Βούπερταλ ,στις 25.08.09 αποκολλήθηκε κατά την διάρκεια του μαθήματος φωτιστικό και κομμάτια από το ταβάνι της αίθουσας. Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός, αφού η δασκάλα λίγα λεπτά πριν είχε αλλάξει τη θέση των θρανίων.
Τα ευρήματα του ελέγχου και τα μέτρα που χρειάζονται για να λυθεί το πρόβλημα δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί.


http://www.provoles.de

Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας με μέλη της Γεν. Συνελεύσεως του ΜΚΟ «Φως της Αφρικής»

Ενημέρωση για το πρόγραμμα της ψηφιοποίησης χειρογράφων
και παλαιτύπων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας

Σε γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και ένας εκ των ιδρυτικών μελών του ΜΚΟ «Φως της Αφρικής» κ. Τάκης Αράπογλου, προς τιμή των Ιδρυτικών Μελών του ΜΚΟ, παρέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αξώμης κ. Πέτρο και τον κ. Θωμά Καρακώστα, Υπεύθυνο Προγραμμάτων και Προγραμματισμού του ΜΚΟ «Φως της Αφρικής».
Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της Τραπέζης, ήταν η κ.Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αρχόντισσα του Πατριαρχικού Θρόνου και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και ο κ.Αλέξανδρος Σαρακάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΜΚΟ.


http://www.provoles.de

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τη Μικρά Ασία στην Καβάλα.

Τιμή στον πρόξενο των ΗΠΑ στη Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον και στον εκπρόσωπο
της Ιαπωνικής πρεσβείας στην Ελλάδα
Για τη συμβολή τους στη διάσωση των Μικρασιατών το 1922.

Εκδήλωση μνήμης και ανάδειξης σημαντικών και άγνωστων ταυτόχρονα στιγμών της ιστορίας της Μικράς Ασίας, διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», με την υποστήριξη της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Καβάλας- Ξάνθης- Δράμας, της Νομαρχίας Καβάλας, των Δήμων Καβάλας και Φιλίππων και του ΤΕΙ Καβάλας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας με την παρουσία πλήθους πολιτών που κατέκλυσαν το χώρο και πλαισιώθηκε από την ορχήστρα και τη χορωδία του Συλλόγου.


http://www.provoles.de

14 Σεπτεμβρίου
Tο ιερώτερο σύμβολο του χριστιανισμού είναι ο Τίμιος Σταυρός· η σημαία και το λάβαρο της Εκκλησίας. Μια φορά ήταν όργανο θανατικής εκτελέσεως των κακούργων και των ατίμων, ξύλο καταισχύνης και κατάρας. Από τότε όμως που επάνω σ' αυτόν πέθανε ο αναμάρτητος Σωτήρας του κόσμου, ο Σταυρός έγινε "τίμιον ξύλον". Από τότε το σχήμα του χαράσσεται πάνω στους τάφους των χριστιανών στις κατακόμβες και μετά τους διωγμούς στολίζει τα στέμματα των χριστιανών βασιλέων, υψώνεται επάνω στις εκκλησίες και παντού είναι το φυλακτό και το στολίδι των χριστιανών. Γι' αυτό σήμερα, που γιορτάζομε την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα από την Αγία Ελένη και την ύψωσή του από τον άμβωνα της Εκκλησίας, για να τον δη ο κόσμος, γι' αυτό λοιπόν σήμερα ψάλλει η Εκκλησία· "Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης· Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας...".

Ἀπολυτίκιον τοῦ Σταυροῦ, Ἦχος α´.
Σῶσον Κύριε τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς Βασιλεῦσι κατὰ βαρβάρων δωρούμενος καὶ τὸ σὸν φυλάττων διὰ τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα.

Κοντάκιον, Ἦχος δ´ . Αὐτόμελον
Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ ἑκουσίως, τῇ ἐπωνύμῳ σου καινὴ πολιτεία, τοὺς οἰκτιρμούς σου δώρησαι, Χριστὲ ὁ Θεός, Εὔφρανον ἐν τῇ δυνάμει σου, τοὺς πιστοὺς Βασιλεῖς ἡμῶν, νίκας χορηγῶν αὐτοῖς, κατὰ τῶν πολεμίων, τὴν συμμαχίαν ἔχοιεν τὴν σήν, ὅπλον εἰρήνης, ἀήττητον τρόπαιον

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...