Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡ.Κ.ΕΛ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΤΑΛΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
---------------------
ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΤΑΛΙΑΣ

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24/7/1966


ΣΠΟΥΔΕΣ: Πτυχιούχος πολιτικού τμήματος της Νομικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .
ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές, μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών του τμήματος πολιτικής επιστήμης & δημόσιας διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Συγγραφέας του επιστημονικού εγχειριδίου "Το τέλος της πολιτικής", "Μετακοινωνία 1", " Η Υπέρβαση της Κοινωνίας και της Πολιτικής" Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα ΑΘΗΝΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ 1994

Δημοσιέυσεις Άρθρων σε έγκυρες εφημερίδες και περιοδικά (Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ΠΡΙΝ, Πολιτικά Θέματα, Επιστημονική Σκέψη, Α1 κ.α)

Συμμετοχή σε συνέδρια & συμπόσια του ΥΠΕΞ (ΟΗΕ, ΑΧΕΠΑΝΣ, ΚΛΠ), Καθηγητής Κοινωνιολογίας στη Σχολή "Σοφία Σλήμαν".

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ειδική Νομική Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του ΥΠΕΞ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.Κ.Ο "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΕΡ.Κ.ΕΛ)

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ «ΤΑ ΣΠΑΣΕ» ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΙΒΑΝΩΦ

..

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ!

Όπως αποκαλύπτει ο «Στόχος» που κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη ο πρέσβυς μας στο Βερολίνο Αναστάσιος Κριεκούκης δεν άφησε ανενόχλητη της Γυφτοσκοπιανή προπαγάνδα στην Γερμανία που εξελισόταν σε εκδήλωση στο ίδρυμα Αντενάουρ με ομιλητή τον Πρόεδρο των Σκοπίων Ιβάνωφ. Ο Έλληνας διπλωμάτης πήγε εκεί που μιλούσε ο βουλγαροσκοπιανός και «τά σπασε» αφήνοντας τους πάντες άφωνους –για να μην χρησιμοποιήσουμε αγοραία έκφραση- και τον Ιβάνωφ να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα με κρυάδες και ηλιθιότητες. Όσο υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται και που το λέει το φιλοκάρδι τους, όσο κι αν βάζουν το χεράκι τους οι ξένες δυνάμεις,αυτή η μάχη δεν χάνεται. Αρκεί να την δώσουμε και να μην μας πουλήσουν όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν οι γνωστοί τσανακογλύφτες καρεκλοκένταυροι των Αθηνών. Στην φωτογραφία ο πρέσβυς μας στο Βερολίνο Αναστάσιος Κριεκούκης. (ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ... ΜΗΝ..)

ΠΗΓΗ:http://www.stoxos.gr/2009/09/blog-post_9618.html

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κρήτη

Ενδιαφέρον του κ.Θεοδώρου Β για τους πυροπαθείς του Ν. Αττικής

Στις 27 Αυγούστου επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ, κατόπιν ολιγοήμερης παραμονής στην γενέτειρά του Κρήτη.
Κατά την επίσκεψή του στην μεγαλόνησο ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.Ειρηναίο, προς τον οποίο εξέφρασε τα φιλάδελφα αισθήματα και την αμέριστη συμπαράσταση του Πατριαρχικού Θρόνου των Αλεξανδρέων προς το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο, χαρακτηρίζοντας την τοπική Εκκλησία της Κρήτης ως "πιστή και αφοσιωμένη θυγατέρα της Μ.τ.Χ.Ε.", καθώς και με τον κ.Σεραφείμ Τσιώκα, Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσης απηύθυνε ευγνώμονες ευχαριστίες προς φορείς και συλλόγους, οι οποίοι στηρίζουν το πολυσχιδές ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου, καθώς και τους ιδιώτες εκείνους που με πρωτοβουλία τους διατηρούν κυτία εντός των καταστημάτων τους υπέρ των εμπεριστάτων παιδιών της αφρικανικής ηπείρου.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τους πυροπαθείς του ν. Αττικής

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο Βʼ, εξέφρασε την συμπαράσταση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας από την πρόσφατη πυρκαγιά στον Νομό Αττικής και τον διαβεβαίωσε ότι το παλαίφατο Πατριαρχείο θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αποκαταστάσεως των ζημιών που προσεκλήθησαν.

Με πληροφορίες του Αρχιμ.Παντελ.Αράθυμου

http://www.provoles.de

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 16ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων

Συνέντευξη Τύπου Προέδρων ΠΣΕΚΑ, ΠΟΜΑΚ και ΝΕΠΟΜΑΚ


Την απόλυτη ικανοποίησή τους από τη διεξαγωγή των εργασιών του 16ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων, με τη συμμετοχή του Προέδρου και των Μελών του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), όπως και τη στήριξη των οργανώσεων τους προς την κυβέρνηση της Κύπρου στις προσπάθειες που καταβάλει για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του εθνικού θέματος, εξέφρασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι Πρόεδροι των ΠΣΕΚΑ, ΠΟΜΑΚ και ΝΕΠΟΜΑΚ, κ.κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, Χάρης Σοφοκλείδης και Χρήστος Καραολής.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στις ενημερώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, τον Υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου, που όπως τόνισαν, διαφώτισαν τους ομογενείς για τις συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων, οι οποίες ελπίζουν να ευοδωθούν.«Οι ενημερώσεις που μας έγιναν ήταν σημαντικές, και τόσο χρήσιμες για εμάς, ιδιαίτερα στη δύσκολη φάση που περνάει το Κυπριακό. Από την πλευρά μας, ως Κύριοι του εξωτερικού, θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ, Χάρης Σοφοκλείδης. Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη ενιαίας προβολή του κοινού στόχου, απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου, ενώ τόνισε τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει η οργάνωση για τη νέα γενιά αποδήμων Κυπρίων, σε όλες τις ηπείρους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Προέδρου της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ.

«Όλοι πήραμε δυνάμεις και φεύγουμε αισιόδοξοι. Πρέπει να έχουμε ελπίδα, ώστε να οδηγηθούμε στην επιθυμητή λύση», τόνισε ο κ. Κρίστοφερ, εκφράζοντας την ικανοποίηση του από το γεγονός, ότι η παρούσα κυβέρνηση της Κύπρου αναγνωρίζει, περισσότερο από τις προηγούμενες, την ανάγκη συντονισμένης διαφώτισης, διεθνώς, επισημαίνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να διατεθούν περισσότερα κονδύλια.

«Δεν πρέπει να ξεχάσει η διεθνής κοινή γνώμη τη σημαίνει η Τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή της Κύπρου, γι΄ αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα Think Tanks στις ΗΠΑ, όπως και ο ακαδημαϊκός χώρος», σημείωσε-μεταξύ άλλων-ο κ. Κρίστοφερ.

Σε ερώτηση τι διαφορετικό θα πρέπει να περιμένουμε με τη νέα διακυβέρνηση των ΗΠΑ στο εθνικό θέμα, ο κ. Κρίστοφερ ανέφερε ότι η διαφοροποίηση του Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, του Αντιπροέδρου, Τζον Μπάϊντεν και της Υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρη Κρίντον, είναι σημαντική.

«Στις έως τώρα συναντήσεις που είχαμε, μας απολογήθηκαν για τους λανθασμένους χειρισμούς των ΗΠΑ, στην προσπάθεια να επιβάλει το σχέδιο Ανάν. Αυτό από μόνο του είναι ικανοποιητικό, μαζί με τη διαβεβαίωση, ότι θα στηρίξουν μία λύση που προέρχεται από τις δύο κοινότητες, χωρίς εξωτερικές πιέσεις και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα», επισήμανε ο κ. Κρίστοφερ. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα πιέσουν την Τουρκία για την προώθηση μιας λύσης, που θα αναγνωρίζει τα ισότιμα δικαιώματα όλων των πολιτών της Μεγαλονήσου. Ανέφερε, επίσης, ότι σε κάθε ανακοίνωση της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αναγνωρίζεται πλέον η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το επόμενο διάστημα, στόχος των οργανώσεων των αποδήμων είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων σε χώρες του εξωτερικού, που θα προβάλλουν το εθνικό θέμα, με έμφαση στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, που διεκδικεί μία θέση στην ενωμένη Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ, Χρήστος Καραολής, αναφέρθηκε στα προγράμματα της οργάνωσης για τους νέους απόδημους Κυπρίους. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγιναν συναντήσεις και με εκπροσώπους της Νεολαίας του ΣΑΕ, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο Δικτύων Νεολαίας, σε όλο τον κόσμο.

Οι ηγέτες των οργανώσεων των αποδήμων Κυπρίων ευχαρίστησαν θερμά την παρουσία του Προέδρου του ΣΑΕ, Στέφανου Ταμβάκη, και όλων των Μελών του προεδρείου για την παρουσία τους στο συνέδριο και επισήμαναν τις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν για περαιτέρω συνεργασία στην προβολή του Κυπριακού. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε, σε συνεργασία με το ΣΑΕ, να δρομολογηθεί η δημιουργία οργανώσεων της ΠΣΕΚΑ σε χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν την πολύχρονη προσφορά του, στο Διευθυντή της Υπηρεσίας Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Πρέσβη Χαράλαμπο Ιωαννίδη, ο οποίος αφυπηρετεί, και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του αντικαταστάτη του, Πρέσβη Αντώνη Τουμαζί.

http://www.provoles.de

Εκλογές 2009 - Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ.

Στη Ροδόπη κατεβαίνει ως υποψήφιος ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ανακοίνωσε χθες τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος για όλη την επικράτεια. Ο Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης θα είναι υποψήφιος στη Ροδόπη.http://www.provoles.de

Αφιέρωμα του "BBC" στον Ψηλορείτη

Στο πλαίσιο σειράς εκπομπών του "BBC" για την Ελλάδα

Αφιέρωμα στον Ψηλορείτη προγραμματίζει να παρουσιάσει το τηλεοπτικό κανάλι της Αγγλίας "BBC". Για το σκοπό αυτό, συνεργείο του "BBC", υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου και σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ξεναγήθηκε στον Ψηλορείτη και πραγματοποίησε εικονοληψίες στην ορεινή περιοχή. Το αφιέρωμα εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εκπομπών του "BBC" με τίτλο "Ελληνικός Μύθος σε σχέση με τα ορεινά συγκροτήματα της Ελλάδος" το οποίο έχει σκοπό να αναδείξει τόσο την ομορφιά της χώρας αλλά κυρίως την μυθολογία και λαογραφία κάθε περιοχής.


http://www.provoles.de

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΑγαπητέ μου αδελφέ Ιωάννη,
Εύχομαι ο Θεός να δώσει γρήγορα να έλθει η Χάση του τουρκικού φεγγαργιού .Αμήν. Του Αγίου Δημητρίου κλείνω δύο χρόνια που προσευχήθηκα Στην Αγία Σοφιά μας, και είπα τα παράπονα μου στον Καλόν Θεόν. Με κατάλαβε ο τούρκος φύλακας πού προσευχὀμουν και με έδιωχνε έξω κλπ και πρόσθεσα και άλλα παράπονα Στον Θεόν. Πιστεύω δεν θα την αφήσει την Αγία Σοφιά μας στα χέρια των βρώμικων τούρκων. Είναι ένας Λαός σαν τους γύφτους βρώμικος και φοβιτσιάρικος.τώρα δεν έχουν ιδανικά, διότι πριν πιστεύανε στον Μωάμεθ, αργότερα στον Κεμάλ. Τώρα ούτε στο Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφώθηκαν κάπως , και είδαν ότι ήτο ένας αγύρτης ο Μωάμεθ) ούτε και στον Κεμάλ πιστεύουν, αλλά στην σαρκολατρία. Ενώ εμείς πιστεύουμε Στον Χριστό. ο οποίος έχει συνέχεια την Θεϊκή Του Αξία. και ο Ελληνικός Λαός έχει πάντα ιδανικά. Και τον Χριστό και την Παναγία μαζί του.
Με αγάπη Χριστού
Μοναχός Παΐσιος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...