Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Μακεδονία

Ψηφίστε ΟΛΟΙ!
Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147 Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα. Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.GO!!!!

Σκάνδαλα, Δεοντολογία και Βουλευτικό Άσυλο

Είναι δείγμα της Μεταπολίτευσης ότι ο πολιτικός μας κόσμος έχει γίνει μια άρχουσα τάξη, απολαμβάνοντας ψηλή κοινωνική θέση, πακτωλούς αποδοχές και πολλά άλλα προνόμια. Η τρίτη ελληνική δημοκρατία έχει εκφυλιστεί σε μια κατάσταση οπού η χώρα κηδεμονεύεται από πολιτικές δυναστείες. Πέραν από τις μεγάλες πολιτικές οικογένειες που κυριαρχούν στα μεγάλα κόμματα εξουσίας, η Βουλή έχει γεμίσει από θυγατέρες, υιούς και ανίψια πρώην βουλευτών σαν μικρότερο αρχοντιά.


Η ελληνική πολιτική τάξη απέχει πολύ από τον κόσμο εργασίας των παραγωγικών τάξεων. Η κλασσική σταδιοδρομία στην πολιτική νομενκλατούρα είναι πανεπιστήμιο, δημόσια διοίκηση ή θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διοικητικές θέσεις στους μεγάλους δημοσίους οργανισμούς και μια βουλευτική καριέρα. Η διαπλοκή στο ιδιωτικό τομέα ξεκινάει στην συναλλαγή των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, που είναι το χωράφι της άρχουσας μας πολιτικής τάξης.


Το 2004 είδαμε στο σκάνδαλο του Πόρτο Καρρά ένα Πρόεδρος Δημοκρατίας με το θράσος να γράψει υπόμνημα, δικαιολογώντας την υπογραφή του σε μια αμφίβολη νομοθεσία που είχε πλαστές υπογραφών βουλευτών ως «υπεράσπιση του Συντάγματος». Από την τότε προεκλογική εκστρατεία, ένας υποψήφιος βουλευτής υποσχέθηκε να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής να ακολουθήσει το πρωτότυπο ή του Αμερικανικού Κογκρέσου ή της Ευρωπαϊκής Βουλής για περισσότερη εξασφάλιση της διαφάνειας.


Τώρα πέντε χρόνια αργότερα και μετά από πληθώρα περαιτέρω σκανδάλων, μήπως είναι καιρός να επιβάλουμε αυστηρούς κωδικούς δεοντολογίας στο Δημόσιο, την αλλαγή κανονισμού Βουλής σε πιο αυστηρά πρωτότυπα και την κατάργηση του βουλευτικού ασύλου;;;


Με τόσα προνόμια, η πολιτική μας τάξη δεν μπορεί να αποδέχεται περισσότερη προσωπική ευθύνη και λογοδοσία;

Κώστας Καραμανλής - μεγάλη πολιτική αποτυχίαΟ Κώστας Καραμανλή έγινε Πρωθυπουργός το Μάρτιο 2004 με 45,4% του ψήφου, κερδίζοντας 165 έδρες στη Βουλή. Πέντε-μισή χρόνια αργότερα και μετά με δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με ισχνά αποτελέσματα, ο Καραμανλής βρίσκεται μπροστά σε μια εκλογική ήττα. Πως κατάφερε να βρεθεί σ’ αυτή οικτρή θέση; Τι οι αιτίες της αποτυχίας του, ιδιαιτέρως σε μια εποχή που θριαμβεύει η πολιτική Δεξιά στη Ευρώπη με δυναμικές και χαρισματικές ηγέτες όπως ο Νικολά Σαρκοζί της Γαλλίας, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Ιταλίας;

Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί ένας αντί Σαρκοκί ή αντί Μπερλουσκόνι. Στη Γαλλία και στην Ιταλία υπάρχουν πιο αξιοκρατικά συστήματα. Ο Σαρκοζί ήταν ο πρώτος Γάλλος πρωθυπουργός να μην είναι απόφοιτος των «Μεγάλων Σχολείων». Ανέβηκε στη πολιτική του καριέρα από τη βάση του κόμματος του. Είχε εμπειρία υπουργού και πάλεψε ανταγωνιστικά να γίνει αρχηγός κόμματος. Ο Μπερουσκόνι είναι αυτό-δημιούγητος επιχειρηματίας που ανέβηκε από το τίποτε. Μπήκε στην πολιτική πριν χρόνια οπού ιδρύθηκε καινούργιο κόμμα που αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα Ιταλίας. Ο Κωστάκης είναι πολύ μικρότερο διάστημα και προϊόν πολιτικής δυναστείας. Δεν κράτησε ποτέ μια θέση στη ζωή του λόγω της αξίας του. Πάντα το κριτήριο της επιλογής του ήταν το οικογενειακό του όνομα. Το στέμμα της ΝΔ του χάρισαν ο κ. Βαρβιτσιώτης και ο κ. Κεφαλογιάννης μετά από μία μοιραία συνάντηση στο σπίτι του Βαρβιτσώτη στη Γλυφάδα το 1997. ¨Ήταν τότε ένας σχεδόν ασήμαντος βουλευτής.

Και ο Σαρκοζί και ο Μπερλουσόνι πάλεψαν να ενώσουν το Δεξιό τους πολιτικό χώρο και να το ενισχύσουν στις χώρες τους σε πιο δεξιά κατεύθυνση αποχωρώντας από το πολιτικό κέντρο. Καίριο θέμα για τους δύο είναι η λαθρομετανάστευση. Ο Κώστας Καραμανλής συνέχισε το πολιτικά απαρχαιωμένο μοντέλο του κέντρου με ερωτοτροπίες με την Αριστερά. Αδιαφορούσε για το θέμα της λαθρομετανάστευσης και μάλιστα ο υπουργός του εσωτερικών κατήγγειλε τους Ιταλούς για τα περιοριστικά τους μέτρα στον τομέα αυτό.

Ο Σαρκοζί και ο Μπερλουσκόνι ποτέ δεν διστάζουν να κυβερνούν στις χώρες τους. Μαζέψανε μια ισχυρή ομάδα υπουργών γύρο τους και προχωρήσανε στα προγράμματα τους χωρίς εκπτώσεις. Ο Κώστακης έβαλε φίλους και γνωστούς στη δική του ομάδα. Οι περισσότεροι ήταν κενότητες ούτε μπορούσε να τους ελέγξει. Έδειχνε μεγάλες προσωπικές ανεπάρκειες σε διοικητικές ικανότητες. Στα προγράμματά του, ο Κωστάκης έκανε ημίμετρα με πάρα πολλές εκπτώσεις και ατολμίες. Το άδοξο τέλος του ήταν αρχές του μηνός όταν παραβίασε τον όρκο του για το Σύνταγμα,, αποφεύγοντας τις υποχρεώσεις του σαν Πρωθυπουργός να κυβερνήσει και αναγγέλλοντας εκλογές για επιπόλαιους και μικροπολιτικούς σκοπούς σε βάρος της χώρας του.

Ο Σαρκοζί και ο Μπερλουσόνι διεύρυνε το πολιτικό του χώρο. Η Δεξιά έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη στις χώρες τους με μεγάλες πλειοψηφίες. Ο Καραμανλής διέλυσε το δικό του πολιτικό χώρο για να ικανοποιήσει και κατευνάσει την Αριστερά. Φοβόταν πάντα το πολιτικό κόστος. Πρόσφατα υιοθέτησε με επιθετική πολιτική με την ελληνική πολιτική Δεξιά με την άρνηση πάσης συνεργασίας.

Ο Κώστας Καραμανλής αποδείχτηκε αντάξιος για την ηγεσία του Δεξιού πολιτικού χώρου και ανίκανος για τη θέση του Πρωθυπουργού.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡ.Κ.ΕΛ & ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ

Ο αντιπρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Ελληνισμού Γιώργος Παπασημάκης και συνεργάτες του συζητούν με τον πρόεδρο της κυπριακής φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ Ανδρέα Ζίζιρο στην εκπομπή της Λένας Λιβανός "Τα χρώματα του λόγου".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΟ πρόεδρος του ΕΡ.Κ.ΕΛ Πέτρος Καρτάλιας θα είναι υποψήφιος του κόμματος του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...