Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

CIA+MIT+MI6 και άλλα καλά παιδιά!

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΕΞΙΑ – ΦΙΛΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ - ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (αντιεξουσιαστές) ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΟΗΣΗΣ
Αξίζει να το διαβάσετε
[Όταν τα άκρα ενώνονται ..]
Γράφει: Ο Κ. Αθανασίου ΡΕΣΑΛΤΟ. Τεύχος-26
....... σήμερα στην Ελλάδα, τα άκρα ενώνονται, αλλά με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο: το φιλοατλαντικό ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, η επίσης φιλοατλαντική ΝΔ της Ντόρας, η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» της νεοφιλελεύθερης σχολής Μάνου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προστατευόμενοί του και συνοδοιπόροι του «αντιεξουσιαστές» και «αντιρατσιστές» τύπου "antifa" έχουν όλοι ταυτόσημες σχεδόν μεταξύ τους θέσεις: εθνοφοβία, «αντιρατσιστική» υστερία, ατομικισμός, αντιχριστιανισμός, «μεταμοντερνισμός», αντιπατριωτισμός, αντιρωσικές και αντισερβικές θέσεις, συγκεκαλυμμένος φιλοϊμπεριαλισμός. Έτσι όλοι οι παραπάνω ακολουθούν μία κοινή και ενιαία γραμμή αναφορικά με πολλά και καίρια ζητήματα: υπέρ του σχεδίου Ανάν, υπέρ των νέων σχολικών βιβλίων του CDRSEE, υπέρ της ελληνοτουρκικής «φιλίας», υπέρ της «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας, κατά του «ρατσισμού», κατά του δικαιώματος της Εκκλησίας να έχει λόγο ως προς τα εθνικά θέματα και τα κοινωνικά προβλήματα.
Στα «έγκριτα» τηλεοπτικά κανάλια υπερπροβάλλονται συνεχώς και «όλως τυχαίως» βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων που πρόσκεινται στην «φιλοαμερικανική πτέρυγα» του χώρου τους (π.χ. η Άννα Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και η Ντόρα και ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΝΔ), καθώς και στελέχη του αγαπημένου κόμματος του συστήματος, του Συνασπισμού, με πρώτο απ' όλους, τον συνεχώς προωθούμενο «φερέλπιδα» νέο πολιτικό, Αλέξη Τσίπρα. Η ταύτιση απόψεων μεταξύ όλων των παραπάνω ασφαλώς και δεν είναι τυχαία. Η άτυπη σύμπλευση δυνάμεων που κινούνται από τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό μέχρι τον «αντιεξουσιαστικό» χώρο καταδεικνύει την κοινή πηγή προέλευσής τους[ii].
Διακομματική συνεργασία. Το παράδειγμα της ΜΚΟ «Παρέμβαση».
Πέραν των παραπάνω υπάρχουν και επίσημα πολιτικοί φορείς ο οποίοι «συστεγάζουν» πολιτικούς και παράγοντες από τα κόμματα του κατεστημένου με κοινές ιδεολογικές θέσεις αναφορικά με τον «εκσυγχρονισμό» της κοινωνίας. Απτό παράδειγμα συμπόρευσης και συνεργασίας μεταξύ πολιτικών προσώπων που έχουν ως κοινή τους συνισταμένη την «εκσυγχρονιστική» (νεοταξική θα λέγαμε) ιδεολογία, αποτελεί μεταξύ άλλων η ένωση πολιτών «Παρέμβαση», γνωστή και από το περιοδικό που εκδίδει με τίτλο «Κοινωνία Πολιτών». Ο πολιτικός αυτός σχηματισμός ιδρύθηκε το 1995 ως μία «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» (ΜΚΟ) και έχει ως στόχο «τη δράση υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη»[iii]. Τα μέλη και οι φίλοι της «Παρέμβασης» ανήκουν κυρίως στα τρία καθεστωτικά κοινοβουλευτικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), ενώ υπάρχουν και άλλοι που προέρχονται από μικρότερα, συγγενή ιδεολογικά -όπως προκύπτει- κόμματα (Φιλελεύθεροι, Οικολόγοι Πράσινοι). Όπως είναι φανερό, από την «Παρέμβαση» απουσιάζουν όλοι όσοι θεωρούνται πατριώτες, εθνικιστές ή κομμουνιστές. Αντιθέτως στις τάξεις της συγκαταλέγονται προσωπικότητες που εκφράζουν το πολιτικό και πνευματικό κατεστημένο, κατ' εξοχήν θεματοφύλακες της «πολιτικής ορθότητας», όπως ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Μουζέλης, πανεπιστημιακός, από το ΠΑΣΟΚ και ο συνάδελφός του και εμπνευστής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης (και σφοδρός υπέρμαχος των νέων σχολικών βιβλίων) [iv], Θάνος Βερέμης (Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας επί Γιαννάκου). Η «Παρέμβαση» «...αν και δεν συμμετέχει στον κομματικό ανταγωνισμό, εκφράζει σταθερά τις προτιμήσεις της για μεμονωμένα άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους»[v]. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων η «μεταμοντέρνων» απόψεων συγγραφέας σχολικών βιβλίων, Θάλεια Δραγώνα, βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και σύζυγος του Νίκου Μουζέλη (γνωστή για τις άκρως αντεθνικές της θέσεις και -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- για τις παρατυπίες βάσει των οποίων έγινε πανεπιστημιακός)[vi], ο γνωστός τ. βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης (προσκείμενος στη μητσοτακική πτέρυγα), ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Τάσος Αβραντίνης, καθώς και ο γνωστός για τις καταδίκες του από το ΕΡΣ λόγω των βωμολοχιών που εξεστόμιζε συχνά από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες της «Παρέμβασης» ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας, αφού η οργάνωση αυτή έχει αναμειχτεί στην ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, συνεργαζόμενη ανοιχτά με την ΟΤΠΟΡ (ΜΚΟ χρηματοδοτούμενή από τις ΗΠΑ), η οποία και είχε αναλάβει να εκτελέσει το σχέδιο ανατροπής του Σέρβου ηγέτη το 2000[vii].
ΟΑΚΚΕ: οι «φιλοαμερικανοί κομμουνιστές»
Η ΟΑΚΚΕ (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ) είναι ένα μικρό «αριστερό» κόμμα (έλαβε στις τελευταίες εκλογές κάτι παραπάνω από 2.000 ψήφους). Η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο ότι από «υπέρ-ορθόδοξο» σταλινικό κόμμα κατέληξε να γίνει απολογητής της Νέας Τάξης και υπέρμαχος του «εκσυγχρονισμού». Πολλοί θα πουν ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί τους, αφού οι άνθρωποι που εκφέρουν αυτές τις απόψεις χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης. Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την παραπάνω άποψη, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε προσωπικά τους συντάκτες των κειμένων της οργάνωσης που τοιχοκολλούνται τακτικά σε αφίσες στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό όμως που καθιστά την ΟΑΚΚΕ χρήσιμη για τη μελέτη των πολιτικών φαινομένων που συνοδεύουν την παγκοσμιοποίηση, είναι ότι αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη «νεοταξική αριστερά» και τον αστικό νεοφιλελευθερισμό, αποκαλύπτοντας άθελά της τη στενή μεταξύ τους ιδεολογική συγγένεια. Η ΟΑΚΚΕ έχει ως βασική πολιτική της θέση την υπεροχή της Δύσης και του δυτικού / αστικού πολιτισμού έναντι των υπολοίπων. Ερμηνεύοντας τη μαρξιστική θεωρία με έναν ιδιότυπο τρόπο, θεωρεί ότι οι καπιταλιστικές και ιμπεριαλιστικές χώρες του δυτικού κόσμου θα πρέπει να υπερισχύσουν ως ευρισκόμενες σε «πιο προοδευμένο εξελικτικό στάδιο» σε σχέση π.χ. με αυτές της Μέσης Ανατολής, εφαρμόζοντας τα αγαθά της «αστικής δημοκρατίας». Θεωρεί επίσης την κάθε αντίσταση ενάντια σε αντεργατικά μέτρα ως «βιομηχανικό σαμποτάζ». Έχει δε μία τέτοια παθολογική εμπάθεια κατά της Ρωσίας, (κατάλοιπο προφανώς των αντισοβιετικών της θέσεων από την εποχή του Μάο) που θεωρεί ότι ο κύριος εχθρός της ανθρωπότητας είναι η «σοσιαλφασιστική» Ρωσία και ο «φασιστικός άξονας» Ρωσίας - Κίνας - Ιράν. Για όλα επίσης τα δεινά της πατρίδας μας κύριος υπεύθυνος είναι η Ρωσία και «ρωσόδουλες» ηγεσίες του τόπου που την υπηρετούν! Ακόμη και η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είχε έναν «αντιδραστικό χαρακτήρα», καθότι ήταν «ρωσικός δάκτυλος»[viii]! Και φυσικά ο «κύριος ύποπτος» για τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην Πελοπόννησο είναι ο «ρωσικός σοσιαλιμπεριαλισμός»[ix]!
Η ΟΑΚΚΕ όμως προχωράει ακόμη παραπέρα: συμμετέχει με χαιρετισμό του γ. γ. της, Ηλία Ζαφειρόπουλου στο ιδρυτικό συνέδριο της νεοφιλελεύθερης «Φιλελεύθερης Συμμαχίας», που έλαβε χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2007, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προάσπισης των «ατομικών δικαιωμάτων» και της συντονισμένης πάλης των «δημοκρατικών δυνάμεων» ενάντια στο «φαιοκόκκινο μέτωπο»[x]. Στα πλαίσια αυτά φαίνεται ότι εντάσσεται και η απροκάλυπτη στήριξή της προς το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου του καλοκαιριού του 2006, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις δυνάμεις αντίστασης των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου ενάντια στην ισραηλινή κατοχή ως «φασιστικές»[xi]. Κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος με άλλους προαγωγούς της Νέας Τάξης (π.χ. Terminal 119)[xii], συγκροτεί την φερόμενη ως φιλοσιωνιστική οργάνωση «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία», η οποία πρωτοστάτησε στην προσπάθεια δικαστικής καταδίκης του γνωστού αντιεβραίου δικηγόρου, Κώστα Πλεύρη, για το βιβλίο του «Εβραίοι. Όλη η αλήθεια»[xiii] (τα γραφεία της «Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας» στην Αθήνα στεγάζονται στο ίδιο κτήριο με αυτό της ΟΑΚΚΕ (Χαλκοκονδύλη 35) και έχουν τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου..).
Η ΟΑΚΚΕ μας είναι γνωστή επίσης για την σύμπραξή της με γνωστούς φιλοσκοπιανούς κύκλους της δυτικής Μακεδονίας, αφού συνεργάστηκε στις εκλογές του 1996 με το μειονοτικό κόμμα των σλαβοφρόνων «Ουράνιο Τόξο», το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στο νομό Φλωρίνης, κατερχόμενη μαζί τους σε κοινό ψηφοδέλτιο, ενώ μετείχε μαζί με άλλες ανθελληνικές οργανώσεις σε συνέδριό του εν λόγω κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (Solun) το 2004[xiv].
Πράκτορες και «χρήσιμοι ηλίθιοι»
Σε παρόμοια πλαίσια κινούνται και διάφοροι «αναρχικοί», «αντιεξουσιαστές» και «αντιρατσιστές», οι οποίοι δραστηριοποιούνται από κοινού με μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ υπέρ της «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας και κατά του «φασισμού», του «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας», κάνοντας ποικίλες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της «πολιτικής ορθότητας». Έτσι στους τοίχους των Εξαρχείων μπορεί να δει κανείς γραμμένα συνθήματα του τύπου: «Ο αντιαμερικανισμός είναι το άλλοθι του ελληνικού ιμπεριαλισμού», «Ο αντιαμερικανισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων» ή «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», φαινόμενο που απηχεί «όλως τυχαίως» πάγιες ΝΑΤΟϊκές θέσεις και αντιλήψεις.
Κάτι λοιπόν κρύβεται πίσω απ' όλη αυτή τη «σύμπτωση απόψεων» που εμφανίζεται σήμερα σε ετερόκλητες -πάντοτε όμως "politically correct"- πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Δεν μπορεί όλα αυτά να είναι τυχαία. Κάποιοι είναι ή πράκτορες ή «χρήσιμοι ηλίθιοι». Δεν γίνεται διαφορετικά. Το τι από τα δύο ισχύει, μπορούν να το κρίνουν κάθε φορά οι αναγνώστες. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία φράση-κλειδί, την οποία όλοι τους αποφεύγουν να εκστομίσουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι: «αμερικανικός ιμπεριαλισμός». Αυτό το στοιχείο είναι που διακρίνει τους νεοταξίτες από τους γνήσιους αριστερούς. Γι' αυτό, όταν καλούνται να τοποθετηθούν επί του προκειμένου ζητήματος, περιέρχονται σε δυσχερή θέση. Θέτοντας λοιπόν το ζήτημα του ιμπεριαλισμού σε όλους τους «εκσυγχρονιστές» που δηλώνουν «αριστεροί», μπορεί να φανεί η πραγματική τους ταυτότητα. Γιατί μέσα από τις απαντήσεις τους αποκαλύπτεται το μέγεθος της υποκρισίας τους.
[i] Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, «Ιός» (ένθετο), 11 - 3 - 2007, http://www.iospress.gr/ios2007/ios20070311.htm.
[ii] Ενδεικτικό ίσως είναι ότι ήδη από το 1980 ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος είχε δηλώσει ότι: "Οι αναρχοαυτόνομοι είναι μια μεγάλη ελπίδα για την επανανακάλυψη των αξιών της ελευθερίας από την ελληνική νεολαία και τον απεγκλωβισμό της από τα μαρξιστικά δεσμά". http://www.kke.gr/komep/2004/4/kyrillos.htm.
[iii] http://www.paremvassi.gr/1g.htm
[iv] «Να ποιοι γράφουν ιστορία!», http://gr.altermedia.info/?p=940.
[v] http://www.koinoniapoliton.gr/site/component/option,com_frontpage/Itemid,1/lang,el_GR.UTF8
[vi] «Παράνομα έκαναν καθηγήτρια την κ. Θάλεια Δραγώνα», Το Παρόν της Κυριακής, 16-9-2007.
[vii] «Η Ένωση Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ χαιρετίζει τους αγωνιστές φοιτητές της ΟΤΠΟΡ που ήσαν εδώ και καιρό στον κεντρικό πυρήνα των δημοκρατικών κινητοποιήσεων, και τους οποίους η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ φιλοξένησε στην Ελλάδα συνδιοργανώνοντας μαζί τους την εκδήλωση "Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι, Μουσική για τη Δημοκρατία" στις 16 Σεπτέμβρη 2000. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 2.000 Θεσσαλονικείς, παρά την λυσσώδη αντίθεση των φίλων του κ. Μιλόσεβιτς...». http://www.koinoniapoliton.gr/site/content/view/67/38/lang,el_GR.UTF8
[viii] http://www.oakke.gr/1821/links.htm
[ix] http://www.oakke.gr/posters/posters_2007/foties290807.htm
[x] http://e-rooster.gr/05/2007/461, http://www.oakke.gr/omilia.htm. Στο εν λόγω συνέδριο έλαβαν επίσης μέρος οι Στέφανος Μάνος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και εκπρόσωποι της Ομοφυλοφιλικής - Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας, http://www.olke.org/index.php?menue=ΔΡΑΣΕΙΣ.
[xi] http://www.oakke.gr/poster.htm, http://www.oakke.gr/na414/israel414.htm, http://www.oakke.gr/na415/antisimitismos415.htm
[xii] http://www.blaumachen.gr/blaumachen/pdfs/pdfs/Antideutsche_in_Greece.pdf, Κώστας Αθανασίου, «Terminal 119. Φερέφωνο του σιωνισμού και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη χώρα μας», Ρεσάλτο, τ. 25 (Φεβρουάριος 2008), σ. 13-15, http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2068.
[xiii] http://www.antinazi.gr/
[xiv] http://www.florina.org/html/2004/2004_congress_minutes_gr.html

ΠΗΓΗ: http://www.resaltomag.gr/214.mag

Δημοψηφίσματα τώρα!

Εθνικά Δημοψηφίσματα… για μία συμμετοχική Δημοκρατία
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η νέα Βουλή είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας. Το εύλογο ερώτημα είναι ποια κόμματα, για πόσο χρόνο και κυρίως πώς θα συνεργαστούν; Πώς θα λάβουν αποφάσεις για μείζονα ζητήματα, όπου διαφωνούν ριζικά;
Μία διέξοδο θα μπορούσε να προσφέρει η υιοθέτηση του Ελβετικού μοντέλου. Στην Ελβετία, οι «κυβερνήσεις εθνικής ενότητας» -που προκύπτουν από ένα αναλογικότατο εκλογικό σύστημα- διενεργούν συχνότατα δημοψηφίσματα.Στην Ελλάδα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο στηρίζει μία γνήσια, συμμετοχική και διευρυμένη Δημοκρατία. Θέτει ως πρωταρχικό αίτημα, εκτός από την απλή αναλογική, και την συνταγματική κατοχύρωση Εθνικών Δημοψηφισμάτων με τη συγκέντρωση ενός συγκεκριμένου αριθμού υπογραφών.Τι σημαίνει αυτό; Σε κρίσιμα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη βάση. Περιορίζεται, έτσι, το φαινόμενο κατά το οποίο μία μειοψηφία, ηχηρή και οργανωμένη, δημιουργεί στα μέσα ενημέρωσης την ψευδαίσθηση της πλειοψηφίας και επιβάλλει την άποψή της.Οι κυβερνώντες που δεσμεύονται από ένα αποτέλεσμα -λχ. 60%- σε κάποιο ζήτημα δεν υποκύπτουν σε πιέσεις που ασκούν παράγοντες από το εσωτερικό ή το εξωτερικό, όσο ισχυρές και αν είναι. Τρανταχτό παράδειγμα το δημοψήφισμα στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν.Ακόμη, κάθε πολίτης ή ομάδα πολιτών που διαφωνούν ή θίγονται από κάποιο κυβερνητικό μέτρο δεν χρειάζεται να καταφεύγουν σε ακραίους τρόπους συμπεριφοράς (κλείσιμο δρόμων, συγκρούσεις με την Αστυνομία κλπ.) που ταλαιπωρούν τους ίδιους και τους συμπολίτες τους, χωρίς βέβαια να γίνονται δεκτά τα αιτήματά τους.Για παράδειγμα, στην Ελβετία, αρκεί η συλλογή 200.000 υπογραφών για τη διενέργεια ενός εθνικού δημοψηφίσματος. Σκεφθείτε λοιπόν. Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο ελληνικός λαός είχε κληθεί να αποφασίσει άμεσα:-για το μεταναστευτικό-αν το γειτονικό κράτος των Σκοπίων θα περιέχει στην ονομασία του τη λέξη Μακεδονία ή κάποιο από τα παράγωγά της-για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ-για το άρθρο 16-για το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητεςΣυνειδητοποιήστε πως έτσι εφαρμόζεται άμεσα η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και είμαστε το μοναδικό πολιτικό κόμμα που το προτείνει. Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την διαπλεκόμενη, οικογενειοκρατική, ολιγαρχικού τύπου με δημοκρατικό μανδύα εκπροσώπηση που έχει ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή.Στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό πιστεύουμε πως οι Έλληνες αξίζουν συμμετοχικό τρόπο διακυβέρνησης.

Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ.

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !
*********************
Μια μέρα λείψαμε , μόνο και αυτή για πατριωτικούς λόγους.SORRY ε;
*******************
Είπαμε, πάνω απο τις προσωπικές φιλοδοξίες και τη συλλογή ατομικών, "ψηφοπουλακίων", είναι το ΛΑ.Ο.Σ , η Πατρίδα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Λείψαμε όλοι απο το ιστολόγιο γιατί έπρεπε να είμαστε στην αγαπημένη μας Μακεδονία. Περάσαμε απο Βέροια, Αλεξάνδρεια, Κιλκίς, Κατερίνη , Λάρισα, σε ενα 24ωρο. Ζήσαμε την αγάπη πρός τον Πρόεδρό μας και την ΑΓΩΝΙΑ για το μέλλον της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ !
Μας έλλειψε το ... παιδί μας, το:SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR, το οποίο ειρρήσθω εν παρόδω, γνωρίζουν και οι... πέτρες της Μακεδονίας, αλλά να τρέχεις σαν τρελλός στους κακοτράχαλους Ελληνικούς δρόμους και να ... πληκτρολογείς! ε, δεν είναι και ότι καλύτερο.
Το ξαναλέμε, για μένα προσωπικά δεν είναι αυτοσκοπός η δικαίωση των προσδοκιών μου, με την εκλογή μου ως Βουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ.
Κυρίαρχος στόχος μου,είναι η σημαντική άνοδος του κόμματος, προκειμένου η Ελλάδα μας, να έχει ΦΩΝΗ και να πετάξει απο πάνω της την υποτέλεια και την ενδοτικότητα.
ΠΟΝΑΕΙ η ψυχή μου , δακρύζω, όταν διαβάζω τις Τούρκικες φυλλάδες να ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ και να επαινούν τον εν δυνάμει, αυριανό Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου. Σπαράζει η καρδιά μου όταν οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ χειροκροτούν τις δηλώσεις ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ, των αυριανών Υπουργών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. ΛΟΒΕΡΔΟΥ και ΛΙΑΝΗ που Δηλώνουν ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.
Παίρνει φωτιά το αίμα μου, όταν ΞΕΡΩ πως σε λίγες ημέρες, μπορεί ΑΥΤΟΙ, να είναι οι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ της χώρας μου.
Γι αυτό σας λέω, ΕΣΕΙΣ !!, με την ψήφο σας, μπορείτε να ΣΩΣΕΤΕ την ΕΛΛΑΔΑ μας.
Μην την παραδώσετε αμαχητί στούς εχθρούς της.
ΔΩΣΤΕ τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ , την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σας μάχη, για τη σωτηρία της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
Είναι και ΚΑΘΗΚΟΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ!
Με το χέρι στην καρδιά ΜΗΝ ψηφίσετε αυτούς που είναι ΦΙΛΟΙ των ΕΧΘΡΩΝ μας, ψηφίστε ΕΛΛΗΝΙΚΑ αυτόν που οι εχθροί μας θεωρούν ΑΣΠΟΝΔΟ ΕΧΘΡΟ τους, τον ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, όσο για μας , τους υποψήφιους Βουλευτές του, εισπράξαμε ΗΔΗ τη μεγαλύτερη ηθική αμοιβή.
Λάβαμε την ΥΨΙΣΤΗ τιμή να είναι το όνομά μας στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ, ΕΘΝΙΚΟ ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ.
ΕΣΕΙΣ θα κρίνετε τους καλύτερους , μέσα απο τους ΙΣΑΞΙΟΥΣ υποψήφιους, να εκπροσωπήσουν την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ στο Εθνικό Κοινοβούλιο.
Έζησα απο κοντά αυτές τις μέρες, το σπαραγμό ψυχής που έβγαζαν με πόνο οι ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του ΛΑ.Ο.Σ που διέθεσαν τις προσωπικές τους δυνάμεις να είναι και αυτοί υποψήφιοι, αλλά τελικά δεν ήταν εφικτό για χ.ψ. λόγους. Υποκλίνομαι με ευλάβεια σ` αυτούς τους θεμελιωτές του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα υπήρχε ΛΑ.Ο.Σ, δεν θα υπήρχε η φωνή της Ελλάδος, δεν θα υπήρχε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Σε όλους ΑΥΤΟΥΣ τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ αγωνιστές, μπορώ να πω μοναχά μια λέξη: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που υπήρξατε.
Τώρα είναι η ώρα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ , είναι η ΚΡΙΣΙΜΗ ώρα του ΑΓΩΝΑ και της ΝΙΚΗΣ.
Θα είμαστε ΟΛΟΙ μαζί και στον αγώνα και στη ΧΑΡΑ της ΝΙΚΗΣ.
Γιατί ΕΤΣΙ είναι οι αγωνιστές του ΛΑ.Ο.Σ, ΠΑΝΩ απ όλα βάζουν το ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Πιεστικές οι αγορές για τη νέα κυβέρνηση


Στο 109% του ΑΕΠ το χρέος

Η εκτεταμένη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση κρύβεται πίσω από την υπερπαραγωγή ελλειμμάτων και χρέους, επισημαίνουν οι διεθνείς οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης και τονίζουν ότι η αντιμετώπισή της αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποι των διεθνών οίκων καθιστούν σαφές ότι οι αγορές ομολόγων δεν δίνουν μεγάλη πίστωση χρόνου στο νέο οικονομικό επιτελείο, το οποίο θα πρέπει άμεσα να θέσει ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα μείωσης και τελικά μηδενισμού του ελλείμματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard & Poor's, το έλλειμμα θα ανέλθει στο 7% του ΑΕΠ φέτος, ενώ το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί στο 109% του ΑΕΠ.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των διεθνών οίκων εφιστούν την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση το κρυφό χρέος του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, καθώς μπορεί να κλονίσει εκ νέου την αξιοπιστία της Ελλάδας στις αγορές με δυσμενείς επιπτώσεις στο κόστος δανεισμού.

Να σημειώνουμε ότι το 2004 όταν η σκυτάλη πέρασε στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ άφησε την χώρα με δημόσιο χρέος 112% του ΑΕΠ και το ελλείμμα 6,6% του ΑΕΠ. Η μείωση του δημόσιου χρέους μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με μείωση των δημοσίων δαπανών, που εκτοξεύονται λόγω και των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων και κακοδιαχείριση, και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Η πολιτική βούληση για αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές είναι ελάχιστη γιατί θα υποσκάπτουν τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος, μειώνοντας σημαντικά τη δύναμη των κομμάτων και δεν υπάρχει η απαραίτητη ευρύτερη κοινωνική συναίνεση.

Ερευνητικό Κέντρο Ελληνισμού και ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ


Ο αντιπρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Ελληνισμού Γιώργος Παπασημάκης και συνεργάτες του συζητούν με τον πρόεδρο της κυπριακής φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ Ανδρέα Ζίζιρο στην εκπομπή της Λένας Λιβανός "Τα χρώματα του λόγου".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...