Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

OI ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

OI ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Δυστυχώς, οι περισσότεροι βουλευτές απαξιούν την ίδια την δημοκρατία και απέχουν προκλητικά από τα έδρανα του κοινοβουλείου που τους έστειλε ο ελληνικός λαός με την ψήφο τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκλέγονται για να μήν χάσουν την καρέκλα και τους παχυλούς μισθούς.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
ΠΗΓΗ: http://www.youtube.com/watch?v=cKUw6-KL_z4&feature=channel

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
________________________________________
«Συμφωνία της Μαδρίτης» Ιούλιος 1997.
Posted: 14 Sep 2009 04:31 AM PDT
Του Στάθη (από την «Ελευθεροτυπία»)


Συμφωνία της Μαδρίτης
Στις 8 Ιούλη 1997, λοιπόν, άρχισε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Στο περιθώριο της Συνόδου και με την επίβλεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κ. Σημίτης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Σ. Ντεμιρέλ, περιστοιχιζόμενοι από τους υπουργούς Εξωτερικών Πάγκαλο και Τζεμ, υπογράφουν συμφωνία με σκοπό «τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και την απομάκρυνση του κινδύνου σύρραξης ανάμεσα στις δύο χώρες». Η συμφωνία έμεινε στην ιστορία ως «Συμφωνία της Μαδρίτης».

Στη συμφωνία αναφέρεται ότι:

«Και οι δύο χώρες θα αναλάβουν προσπάθεια να προωθήσουν διμερείς σχέσεις, που θα βασίζονται σε:
Αμοιβαία δέσμευση για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.

* Σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας.

* Σεβασμό των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.

* Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους.

* Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, και

* δέσμευση διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας».

Είναι ακριβώς η τρίτη παράγραφος εκείνης της συμφωνίας, την οποία επικαλείται σήμερα η Τουρκία, για να «νομιμοποιήσει» τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο...


________________________________________

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Ίμια …έντεκα χρόνια μετά

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ
Α1 - 27 Ιανουαρίου 2007, σ.22

Βέβαια, για να γίνει πλήρως κατανοητή η κρίση στα Ίμια και οι επιπτώσεις της πρέπει να ενταχθεί σε μία ακολουθία ιστορικών γεγονότων που μετέβαλαν -σε βάρος της Ελλάδας- το status quo στο Αιγαίο:

-Στις 31 Μαΐου 1995 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα τη «Σύμβαση για το δίκαιο της Θάλασσας», που επιτρέπει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ.
-Η πολιτική του κατευνασμού συνεχίσθηκε τον Ιανουάριο του 1996 στα Ίμια. Ο τότε υπουργός εξωτερικών κ. Πάγκαλος αδημονούσε να φυσήξει αεράκι για να απομακρυνθεί η σημαία, ενώ ο κ. Σημίτης έκλεισε την αυλαία ευχαριστώντας την Αμερική.
-Στις 8 Ιουλίου 1997 με το κοινό ανακοινωθέν της Μαδρίτης αναγνωρίσαμε «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και υπονομεύσαμε τη δυνατότητα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια.
-Στις 10 Δεκεμβρίου 1999 στο κείμενο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ελσίνκι η Ελλάς αναγνωρίζει ότι «εκκρεμούν συνοριακές διαφορές» με την Τουρκία. Θέτουμε πλέον υπό αμφισβήτηση ενυπογράφως τα σύνορά μας εμείς οι ίδιοι.
Είναι ενδεικτικό πως ως σήμερα το Ελληνικό Λιμενικό δεν επιτρέπει στους ψαράδες της Καλύμνου να πλησιάσουν στο ένα μίλι τα Ίμια.
________________________________________

________________________________________

Μια νέα υποχώρηση στο Αιγαίο.
Πως η συμφωνία για τους αεροδιαδρόμους ανοίγει το διάδρομο για συγκυριαρχία στο Αιγαίο

Η συμφωνία με την Τουρκία για του αεροδιαδρόμους στο Αιγαίο που μέσω ICAO (International Civil Aviation Organization - Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας), αλλοιώνει σημαντικά τις μέχρι τώρα πάγιες ελληνικές θέσεις
Το Αιγαίο μοιράζεται σε δύο παράκτιες χώρες, το FIR Αθηνών καταργείται, η Ελλάδα διατηρεί εναέριο χώρο 6 ν.μ. αντί των 10 ν.μ. και ο αεροπορικός έλεγχος του Αιγαίου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ μεταβιβάζεται και στις δύο χώρες.
- Καταργούνται οι υπάρχοντες αεροδιάδρομοι Κασσάνδρα-Λήμνος (J/UJ-60) και Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Χίος-Ρόδος-Λευκωσία (L/UL-609) που λειτουργούσαν από τα 11.000 πόδια και 4.500 πόδια αντίστοιχα.
- Δημιουργούνται δύο νέοι αεροδιάδρομοι: Ο Ν-127 Ροδόπη-Λήμνος-Σμύρνη-Ντάλαμαν από το ύψος των 14.000 ποδιών και άνω και ο Ν-128 Κασσάνδρα-Λήμνος από το ύψος των 13.000 ποδιών και άνω και στη συνέχεια Σμύρνη-Ρόδος από το ύψος των 14.000 ποδιών και άνω.
Το άμεσο αποτέλεσμα αυτών των μετατροπών δίνει πλέον την ελευθερία στα τουρκικά μαχητικά να κινούνται ανεξέλεγκτα σε ύψη μέχρι και 14.000 πόδια, ενώ μέχρι σήμερα είχαν περιορισμούς μέχρι τα 4.500 και 11.000 πόδια, ανάλογα με τον αεροδιάδρομο. Αυτό επηρεάζει και την διεξαγωγή των ασκήσεων από τουρκικά μαχητικά που πλέον μπορεί να γίνεται σε απόσταση 5,6 μιλίων από τις ακτές της Λήμνου και εντός της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου της Λήμνου.
νέοι αεροδιάδρομοι θα διέρχονται από το FIR Κωνσταντινούπολης, το οποίο σημαίνει κέρδη για την Τουρκία.

Ουσιαστικά η συνδιαχειριστική λογική της σημερινής κυβέρνησης, έφτασε στο απόγειο της, ικανοποιώντας ουσιαστικά τρεις (3) εκ των πέντε (5) πάγιων διεκδικήσεων της Τουρκίας.
Η υπογραφείσα συμφωνία αποτελεί ένα κακό προηγούμενο καθώς ανοίγει την όρεξη στην Τουρκία για το επόμενο βήμα της που είναι η πλήρης αμφισβήτηση του FIR Αθηνών και η εδραίωση των διεκδικήσεων της

Η Ελλάδα που ουσιαστικά είχε κλειδώσει για 6 χρόνια τους αεροδιάδρομους του Αιγαίου με την ΝΟΤΑΜ 1157 (ελληνική απάντηση στην Τουρκία), την ακυρώνει με την σειρά της εκδίδοντας την ΝΟΤΑΜ 267, αποκαθιστώντας την ομαλή εναέρια κυκλοφορία στο Αιγαίο.
ΠΗΓΗ:
http://www.strategy.gr/aerodiadromoi.html

http://www.geocities.com/anaxfiles/forum/aegean.html

Ως «ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ», αναφέρεται σε άρθρο της SABAH

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…
Posted: 19 Sep 2009 03:18 AM PDT
Η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στη Θράκη, απασχολεί τα τουρκικά μέσα.Ως «ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ», αναφέρεται σε άρθρο της SABAH


Το ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τόλμησε να μιλήσει για το τουρκικό προξενείο, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Με τον τίτλο «Ο εχθρός των Τούρκων έθεσε την υποψηφιότητά του στη Δυτική Θράκη» η τουρκική εφημερίδα Sabah φιλοξενεί στις εσωτερικές της σελίδες ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Αθήνα, για την παρουσία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη στο ψηφοδέλτιο του νομού Ροδόπης. Η είδηση της υποψηφιότητάς του στην περιοχή μας και οι επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στο εκλογικό αποτέλεσμα, ήδη είχε σχολιαστεί από τον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο, όπου το ερώτημα ήταν κοινό για όλους και το εξής «από πού προέκυψε το ξαφνικό ενδιαφέρον του Γ. Καρατζαφέρη για τη Θράκη;».

Στο ερώτημα αυτό έσπευσε να απαντήσει και το γραφείο Τύπου της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΛΑ.Ο.Σ. που στην ανακοίνωσή του, αναφέρει, ότι «η υποψηφιότητα οποιουδήποτε αρχηγού κόμματος σε μία ακριτική περιοχή, κάθε άλλο παρά «ύποπτη και «περίεργη» μπορεί να θεωρηθεί. Καμία ψήφος δεν θεωρείται χαμένη (ακόμη και αν αυτή είναι η λευκή), πόσο μάλλον η ψήφος στο ΛΑ.Ο.Σ. το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τόλμησε να μιλήσει για το ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, τον οποίον όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν τολμά να πάρει θέση».

Στην ανταπόκριση στην τουρκική εφημερίδα Sabah αναφέρεται ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., που είναι το μοναδικό άκρως εθνικιστικό κόμμα της Ελλάδας, παραμερίζοντας όσα έχει δηλώσει κατά της Τουρκίας και προκειμένου να συλλέξει ψήφους, στράφηκε προς τη δυτική Θράκη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του σε εκλογική περιφέρεια της περιοχής, όπου και ζει «τουρκική» μειονότητα. Ο κ. Καρατζαφέρης, για τον οποίο δεν υπάρχει πιθανότητα να αποσπάσει τις ψήφους της «τουρκικής» μειονότητας, στοχεύει στις ψήφους των ακραίων εθνικιστών, οι οποίοι αντιδρούν εναντίον της «τουρκικής» μειονότητας. Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο ότι με τις ψήφους, τις οποίες θα λάβει από εκεί, θα εισέλθει και στη Βουλή.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του, γνωστοποιώντας την υποψηφιότητά του στην περιοχή αυτή, είπε: «Αποτελεί απάντηση στη συνεχή προκλητική στάση της Τουρκίας». Όμως, δεν διευκρίνισε ακόμη σε ποια πόλη της δυτικής Θράκης θα είναι υποψήφιος. Ο Καρατζαφέρης επέκρινε με σκληρή γλώσσα και την κυβέρνηση, ότι προβαίνει σε συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και σημείωσε: «Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν και πετούν στο Αιγαίο, όποτε το επιθυμούν».

Στην ανταπόκριση αναφέρεται, επίσης, ότι οι ψήφοι της μειονότητας στη Δυτική Θράκη δίνουν τη δυνατότητα στα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να εκλέξουν τρεις βουλευτές χωρίς να αναφέρεται σε χριστιανούς ή μουσουλμάνους.

Αυτό που ήθελε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ το πέτυχε, αφού σε καθημερινή βάση πρωταγωνιστεί στις τουρκικές εφημερίδες. Πού να πατήσει και το πόδι του στην Θράκη.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
*Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ
________________________________________

Δευτέρα, 8 Σεπτέμβριος 2008
Μερικά στρέμματα γης λιγότερα….*1999: Οι δηλώσεις Παπανδρέου περι τουρκικής μειονότητας προκαλούν θύελλα αντιδράσεων εντός Ελλάδος . Η καθεστωτική Χουριέτ απευθύνει ένα "Bravo Yorgo" το οποίο πέρασε στην ιστορία.Η απόψεις του ΓΑΠ όμως όχι μονο δεν πέρασαν στην ιστορία,αλλά επανέρχονται απειλητικά...

Πηγή: http://www.enkripto.com/2009/09/4-2009_16.html Εν κρυπτώ


Πολλές φορές έχω μιλήσει για τον πολιτικό καιροσκοπισμό και άλλες τόσες για την … «στρατευμένη» δημοσιογραφία.
Σε αυτή την δημοσιογραφία που συνήθως ακολουθεί τους εκάστοτε υπουργούς ή πρωθυπουργούς στο εξωτερικό , μεταφέροντας με τη πένα τους μια...ψευδή ευωδία.., αντί της αληθούς και αφόρητης δυσοσμίας.
Παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρο του Θωμά Σάρα με τίτλο «Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής» που δημοσιεύτηκε πριν δυο μήνες περίπου στην επιθεώρηση «Πατρίδες» του Καναδά.
Γράφει ο δημοσιογράφος:
«Μήνες αργότερα την ίδια χρονιά (1999), πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά η ετήσια σύνοδος της πολιτικής ηγεσίας των μελών του ΝΑΤΟ.
….. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε ότι οι εργασίες πήγαν πολύ καλά και ότι ο ίδιος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος για την συνεργασία και κατανόηση που επέδειξαν όλα τα μέλη.
Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των ερωτήσεων βρήκα την ευκαιρία και ρώτησα τον ομιλητή πως είναι δυνατόν να μιλά για “συνεργασία και κατανόηση“, ενώ την ίδια ώρα οι ειδήσεις ανέφεραν ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς επίσης ότι μόλις πρόσφατα οι δύο χώρες μέλη της συμμαχίας, ήλθαν τόσο κοντά στο πόλεμο εξ αιτίας ορισμένων ελληνικών νησιών που διεκδικούσε η “σύμμαχος της Ελλάδας, Τουρκία. “
“Έχεις δίκιο, “ συμφώνησε με τα λόγια μου ο Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον, “εδώ έχουμε πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι τελικά είμαστε στο σημείο επίλυσης του, καθώς η Ελληνική πλευρά αποδέχεται ορισμένους συμβιβασμούς ικανοποίησης αιτημάτων της Τουρκίας, παραιτουμένη για τον σκοπό αυτόν δικαιωμάτων της προς όφελος της εδραίωσης της ειρήνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.
Αυτή είναι μια υποχρέωση που ανέλαβε η ελληνική πλευρά και πιστεύω ότι σύντομα το θέμα αυτό θα έχει τακτοποιηθεί. “
Κατά σύμπτωση μερικές εβδομάδες αργότερα επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Παπανδρέου.
Με την ευκαιρία εκείνης της επίσκεψης, οργανώθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τους φορείς των ομογενειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε πάνω στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ως ..,Τούρκους.
Ζήτησε δε την κατανόηση των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο ...πολύ-πολιτισμό.
Όταν κάποια στιγμή μου δόθηκε ο λόγος ανάφερα στον Υπουργό τους ισχυρισμούς των Αμερικανών υπευθύνων και τον ρώτησα εάν πραγματικά συμφωνεί μαζί τους.
“Για του λόγου του αληθές“, τόνισα, “επικαλούμαι και την μαρτυρία του Πρέσβη σας στο Τορόντο ο οποίος ήταν παρόν και άκουσε αυτά που ειπώθηκαν“, και του έδειξα τον παρακαθήμενό του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα.
Ο υπουργός αφού με άκουσε, απάντησε: “ Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας. “
Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού.
Σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες ρώτησα τον Υπουργό εάν είχε ενημερωθεί και συμφωνούσε μαζί του ο Ελληνικός λαός στον οποίο ανήκε η ….υπό διαπραγμάτευση γη.
Δυστυχώς ο τελευταίος δεν απάντησε, ... καθώς έγινε παρεμβολή από τον γραμματέα τύπου του υπουργού και μου ζητήθηκε να αρκεστώ μόνο σε μία ερώτηση, “προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία ερωτήσεων και στους υπόλοιπους δημοσιογράφους“………..»
Αυτά γράφει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος δίνοντας ημερομηνίες, τόπο και ονόματα.
Είπατε τίποτα ; Τα ακούσατε ή τα διαβάσατε ποτέ αυτά από τους ελλαδίτες δημοσιογράφους που συνόδευαν την αποστολή και παρευρίσκονταν στην συνέντευξη τύπου;
Μερικά ….στρέμματα γης…. λιγότερα , για να κοιμάται ήσυχος…….

ΠΗΓΗ: http://politis-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_08.html


Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΕΡ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΛΙΚ Αύγουστος του 1999

Tο δίδαγμα αυτής της ιστορίας ποιο είναι για έναν Ελληνα;

Οτι σημαντικότερο όλων είναι η συνύπαρξη των λαών. O πολυπολιτισμικός χαρακτήρας των κοινωνιών. Aνοχή στο διαφορετικό, ανοχή στον διπλανό σου ασχέτως αν είναι άλλης φυλής, άλλης θρησκείας, άλλης εθνότητας και άλλης πολιτικής άποψης. Aυτά είναι και τα ιδανικά που πρέπει να προωθεί η Ελλάδα. Kι η Eλλάδα αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη στα Bαλκάνια προωθώντας αυτές τις αρχές και συμβάλλοντας έτσι στην ευρωπαϊκή τους προοπτική.
……
Aρκετοί στη χώρα μας φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Tο επιχείρημά τους είναι ότι, αν μιλήσουμε για μειονότητα τουρκικής καταγωγής, αμφισβητούνται τα σύνορα.
Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις, παρ’ ότι και οι λέξεις έχουν μια ιδιαίτερη σημασία. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής. Βεβαίως, οι Συνθήκες μιλάνε για μουσουλμάνους. Kατά καιρούς, το θέμα της μειονότητας τίθεται παράλληλα με το θέμα της διεκδίκησης εδαφών. Εάν δεν αμφισβητούνται τα σύνορα, ποσώς μ’ ενδιαφέρει το αν ο ένας λέγεται μουσουλμάνος ή Τούρκος, Βούλγαρος ή Πομάκος. Tα Βαλκάνια θα έχουν την ησυχία τους εάν διασφαλίσουμε τα σύνορα και παράλληλα διασφαλίσουμε και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Αν όμως ο όρος «τουρκική μειονότητα» χρησιμοποιείται από μια χώρα για να δημιουργήσει αναταραχές, για ν΄ αλλάξει τα σύνορα, τότε βεβαίως αυτός ο όρος δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα.
Ως αναπληρωτής υπουργός προωθήσατε την κατάργηση του άρθρου 17 του Κώδικα της Iθαγένειας, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως μια γενναία πράξη. Πιστεύετε ότι έχουμε ξεπεράσει πλέον οριστικά τα προβλήματα που σχετίζονται με τη μειονότητα;
Εγώ προώθησα την κατάργηση του άρθρου 17 και το Υπουργείο Εσωτερικών το έκανε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε κάποιον που είναι διαφορετικός, κάποιον που είναι μιας άλλης θρησκείας. Aντίθετα, πρέπει αυτό τον άνθρωπο να τον κάνουμε να αισθανθεί ότι είναι μέρος αυτής της κοινωνίας και ότι η διαφορετικότητά του είναι προνόμιο. Kουβαλά μια άλλη κουλτούρα, τη γνώση ενός άλλου λαού, και αυτό είναι δύναμη για όλους μας.
ΠΗΓΗ: http://www.klik.gr/148/papa/index3.htm

Η… «Ελληνοπούλα» και «Πομακοπούλα» Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν ψηφίζει στις εκλογές Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης
19.04.2007
Η φωτογραφία της «Ελληνοπούλας» και «Πομακοπούλας» Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν αφιερώνεται στους φωστήρες της δημοσιογραφίας των καναλιών της Αθήνας, στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, την Άννα Διαμαντοπούλου και όλα τα κομματικά του στελέχη που συνηγόρησαν στην επιλογή της για υποψήφια στην υπερνομαρχία Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης.
Είναι η στιγμή που ψηφίζει στις εκλογές που έγιναν για εκλογή της νέας διοίκησης της καταργημένης από τον Άρειο Πάγο, «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», μέλος της οποία είναι η εν λόγω κυρία, στην οποία εκλέχτηκαν οι Οζάν Αχμέτογλου, Σερίφ Μουσταφάογλου, Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, Ερκάν Ντεμιρογκλουλαρί, Μουσταφά Τράμπα, Σαλίχ Βέλκο και Ραμαντάν Ντουβάν. Χαιρέτισαν τις εκλογές οι δήμαρχοι Μύκης Αγγά Μουσταφά Ερόλ και Σελέρου Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ και ο ψευτομουφτής Μετέ Αχμέτ.
ΠΗΓΗ: http://www.xronos.gr/minority/detail.php?ID=34479

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Καταγγέλλουν την Καραχασάν ότι προσπαθεί να εκτουρκίσει Πομάκους!
25/03/2007


Σελίδες: 1

Πολύ σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της εκλεκτής του Γ. Παπανδρέου, της κ. Καραχασάν, κάνει η εφημερίδα «NATPRESH» της Κομοτηνής, η «Φωνή των Πομάκων» όπως είναι ο υπότιτλός της. Πρόκειται, επισημαίνουμε εμείς, για μια εφημερίδα, έκδοση του «Κέντρου Πομακικών Ερευνών», η οποία παλεύει κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να διατηρήσει ζωντανή την παράδοση των Πομάκων της ευαίσθητης αυτής περιοχής.

Και λέμε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, επειδή εκτός απ' τις αφόρητες -κυριολεκτικά- πιέσεις κύκλων του τουρκικού προξενείου που φτάνουν μέχρι και τις απειλές και τους ανοιχτούς εκβιασμούς, προκειμένου να αποδεχτούν ότι η μόνη μειονότητα είναι η… «τούρκικη» και ότι δεν υπάρχουν ούτε πομάκοι ούτε πομάκικη μειονότητα ούτε πομάκικη γλώσσα, υπάρχει και η ανεξήγητη έως και εξοργιστική, ακόμα και ύποπτη στάση της ελληνικής πολιτείας, που αντικειμενικά αβαντάρει το προξενείο στις επιδιώξεις του! Εξαίρεση κάποιοι, λίγοι, πολιτικοί της Θράκης, ανάμεσά τους και ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης

Έχουν λοιπόν οι Πομάκοι της Θράκης ένα δύσκολο αγώνα να δώσουν προκειμένου να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, τη γλώσσα τους, τις παραδόσεις τους, τα ήθη και έθιμά τους. Έναν αγώνα δίχως τη συμπαράσταση -πλην εξαιρέσεων- πολιτικών της περιοχής και υπό τη «σπάθη» των απειλών και εκβιασμών απ' την Τουρκία…

Στο τεύχος του προηγούμενου μήνα η γενναία πομάκικη εφημερίδα (υπεύθυνός της ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα) και υπό τον τίτλο «ΡΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ» προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες για τη συμπεριφορά της κυρίας Καραχασάν, την οποία, όπως όλοι ασφαλώς θυμόμαστε, ο Γ. Παπανδρέου μετά βαΐων και κλάδων έχρισε υποψήφια υπερνομάρχη Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης και η οποία μετά το χρίσμα που έλαβε είχε κάνει κάμποσες επαμφοτερίζουσες δηλώσεις (τουλάχιστον…) που είχαν προκαλέσει από σύγχυση έως και οργή.

Πηγη: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=13196&colid=&catid=34&dt=2007-03-25%200:0:0


________________________________________

Τα εγκλήματα του Πασόκ που δεν πρέπει να ξεχνάμε!*

*1.* Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% (το
1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ).

*2.* Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων
συμφερόντων(έξι οικογένειες.

*3.* Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες
της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη
ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνείς εκθέσεις
κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και
της Λατινικής Αμερικής.

*4.* Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου
ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές
υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη.

*5.* Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των
ΔΕΚΑ(Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

*6.* Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω
από τα όρια της φτώχειας και δημιουργία νεόπτωχης τάξης..
http://bp3.blogger.com/_ZPNQmCuJc5U/RupRKuPF_oI/AAAAAAAADSU/Xz3dHMWbi-A/s1600-h/anterograde_amnesia.jpg

*7.* Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρoύνται με
το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που
παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην
περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα Σημίτη και προέδρου Γιώργου.

*8.* η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της
Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής
πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί.

*9.* Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής
πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι
πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας. Αποκαλύφθηκαν όλα ύστερα από την προκλητική, άνευ όρων, στήριξη του Σχεδίου Ανάν.

*10.* Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό
Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής(βαλκανικής)
χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας
με απρόβλεπτες συνέπειες για χώρες στα σύνορά μας.

*11.* Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις  από Σημίτη, αμφιβόλου
αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο
πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν
από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι
πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και
προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

*12.* Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα
αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος
(που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά
και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την
Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3
τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 :
τα περίφημα διπλά βιβλία του Πασόκ).

*13.* TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού
βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες,
εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και
474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα
αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

*14.* Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές
υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβά
http://bp3.blogger.com/_ZPNQmCuJc5U/RupRluPF_tI/AAAAAAAADS8/ZJzDcOE11Mc/s1600-h/looting-of-america-pix.jpg σεις
και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοίΣημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες τους,δηλαδή τους χρηματοδότες τους.

*15.* Στα δημόσια έργα κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες αλλά φούσκωναν
οι τσέπες των ευνοούμενων 'πράσινων κατασκευαστών' , κυρίως του
Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν
κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία.


*16.* Εθνικό Κτηματολόγιο : φαγώθηκαν αμέτρητα δις από το Λαλιώτη και
πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου.


*17.* Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και
τελικά έφτασε το 5.7%.

*18.* εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

*19.* Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής
ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους
κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας»
ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές
ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους
ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν.
Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.

*20.* Προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν
στους διώκτες του Τούρκους.

*21.* Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις
διαφθοράς-διαπλοκής παρά του ότι προκαλούσε συνήθως 'όποιον έχει
στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη'.

*22.* Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους
Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος
καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα
αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης
επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις
πράξεις αυτές.

*23.* Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής
Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ  και ο
Νεονάκης 64 εκ. , σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι
δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

*24.* Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων
(Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του
Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De
Boer.

*25.* Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγελίζονταν πάντα
αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων
αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το
1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001
ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

*26.* Αγροτικό Ζήτημα : τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την
Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής
παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις http://bp0.blogger.com/_ZPNQmCuJc5U/RupR--PF_uI/AAAAAAAADTE/LhaIgfuaLZc/s1600-h/FallingMan.jpg>όμως
χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες
αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από
ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως
όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν
τις επιδοτήσεις επʼ άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων
που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν
μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται(χωματερές) ή
προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας
δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις . Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

*27.* Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και
υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% -
1500%.

*28.* Ανεργία : το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το
81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το
1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%.

*29.* Ολυμπιακή αεροπορία : τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή
στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό
Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την
κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής
υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.

*30.* ΑΣΕΠ : κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες
ʽαποκαταστατικέςʼ διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που
ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη
και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες
παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας
στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από
1 εκ. ʽπράσιναʼ παιδιά….. Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν πασόκ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το πασόκ».

*31.* Το φιάσκο της οδούς Νιόβης στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του
επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη
ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της
ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε
αρχηγό της ΕΛ.ΛΑΣ τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο
εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος.
Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του
Υπουργείου Εσωτερικών.

*32.* Υπόθεση Πάσσαρης : δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια
απόδρασής του από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί. Πρέπει να
αναφέρουμε και τη μετέπειτα πλήρη αδυναμία σύλληψής του. Γιατί ο
αστυνομικός να ριψοκινδυνεύσει τη ζωή του όταν είναι διορισμένος
πρασινικαρτούχος;

*33.* Διαφθορά : το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλ
λικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% - 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους το υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια ʽκέρδισεʼ η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοΐδη και όχι σε υπουργούς του.

*34.* Ναυάγιο ʽΣαμίναʼ και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία.
Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία
Σφηνιά. Ο Σημίτης ήταν αυτός που ενίσχυσε και υποστήριξε την Minoan
Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Έτσι η
Μίνοαν λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και χωρίς τους ιδιαίτερους και
απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του
Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας
το πλοίο , αναξιόπλοο. Άσχετα από τις απόψεις μελών του πληρώματος δύο
είναι οι εκδοχές του ναυαγίου. Ή το πλοίο είχε μηχανική βλάβη και κανείς δεν έδωσε σημασία ή τη βλάβη την παρουσίασε εκείνη τη στιγμή, λόγω της πλημμελούς συντήρησης. Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοϊας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο φιλοδώρημα.

*35. *Για τέσσερα κακουργήματα άσκηθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού
διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής
εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

*36. *Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις  στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του
πασόκ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας
αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

37.Το 2001 το πασόκ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη
μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο
του 2001 με τις 18 τράμπες.
Δομήθηκε ένα
ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ'
http://bp2.blogger.com/_ZPNQmCuJc5U/RupRLePF_sI/AAAAAAAADS0/DC0L_uJNkFs/s1600-h/stuffed.jpg
αυτό
"παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος
χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

*38.* Η λεηλασία των ταμείων από το Πασόκ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα
κόπτεται... Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις" χρηματιστηριακής, σε
παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. .. Συνολικά χάθηκαν από τα σαϊνια του πασόκ
πάνω από 3,5 δις  (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις  συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις . Το 2002, ο Υπ.Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείματά τους.

*39.* Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ.
, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα
το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. . Το Πασόκ υποχρεούται να
απαντήσει : ....το πασόκ σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!

[Είναι και πάρα πολλά άλλα, αλλά δεν θέλω να το σαρανταρίσω. Μου κάθεται
καλύτερα το 30+9.]

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ; ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ; ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΟΥ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!

H εταιρεία του Εβραίου,David Axelrod, ( http://tzvee.blogspot.com/2008/11/is-david-axelrod-jewish.html) ανώτατου συμβούλου του Ομπάμα, (http://en.wikipedia.org/wiki/David_Axelrod) εργάζεται για τον Γιώργο Παπανδρέου.
H εταιρεία του David Axelrod , ανώτατου συμβούλου του Ομπάμα, εργάζεται για τον Γιώργο Παπανδρέου

ΠΗΓΗ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/09/blog-post_4437.html

OI TΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ…ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…

OI TΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ…ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…

Αποτέφρωσαν τα γραφεία του ΡΕΣΑΛΤΟ

ΠΗΓΗ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3702

Τα τάγματα των κουκουλοφόρων του νέου φασισμού αποτέφρωσαν τα γραφεία του ΡΕΣΑΛΤΟ. Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα 100 κρανιοφόροι πλημμύρισαν την Πλατεία Εξαρχείων!!! 15 κρανιοφόροι με δύο βαριές επί μία ώρα κτυπούσαν μανιασμένα για να σπάσουν την πόρτα ασφαλείας των γραφείων.Και οι αστυνομικοί που βρισκόντουσαν λίγα μέτρα μακριά δεν ...πήρανε είδηση!!! Αφού σπάσανε τις πόρτες μπήκανε στα γραφεία και έσπασαν κυριολεκτικά τα πάντα, μέχρι τα πλακάκια και τα ντουβάρια των τοίχων... Μετά έβαλαν φωτιά και ολοκλήρωσαν το φασιστικό έργο τους. Έφυγαν ανενόχλητοι αρπάζοντας και το κομπιούτερ... Άφησαν και την υπογραφή τους: Την προκήρυξή τους. Διαβάστε το φασιστικό "ήθος" και "ύφος":
Τη στιγμή που η ελληνική δημοκρατία αποπειράται ν' αντιμετωπίσει> τ'αδιέξοδά της με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κατασταλτικός βραχίονας της, η ελληνική αστυνομία συνεχίζει να εξαπολύει καθημερινά> πογκρόμ εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων. Εκκενώσεις κτιρίων,> έλεγχοι, απελάσεις, συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, βιασμοί και δολοφονίες> βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του πολέμου εναντίον των κολασμένων> του καπιταλιστικού κόσμου.> Στο πλευρό του θεσμισμένου κρατικού ρατσισμού συστρατεύονται διαφόρων> ειδών καθάρματα: από τους παρακρατικούς νεοναζί και τους λαϊκιστές> φασίστες μέχρι τους έφεδρους και τους καταστηματάρχες των> φασιστό-<<επιτροπών κατοίκων>>. Αλλά όχι μόνο αυτοί...σα νέοι δωσίλογοι,> διάφοροι τσολιάδες-αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, μηρυκάζουν μέσα από> έντυπα (σαν το Ρεσάλτο) και ιστοσελίδες (σαν το patari.org) το> ρατσιστικό λόγο, πηγαίνουν χέρι χέρι με τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας> και ξερνάνε το εθνικιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο τους.> Μέσα σ' αυτήν την πολεμική συνθήκη καθένας επιλέγει τη θέση μάχης που> του αναλογεί. Κανένας δε βρίσκεται στο απυρόβλητο και ο καθένας θα> πρέπει ν'αναμένει τις συνέπειες των λόγων και των πράξεων του. Έτσι> λοιπόν, επιλέξαμε να επιτεθούμε στις 22.09.09 στα γραφεία του μηνιαίου> περιοδικού Ρεσάλτο το οποίο έχει προπαγανδίσει διάφορες> φασιστοσυνάξεις, όπως αυτή της 9ης Μάη στην Ομόνοια και την αντίστοιχη> αυριανή στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.> ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΣΤΕ, ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!> Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!

Y.Γ. ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Φίλε Ανώνυμε και Επώνυμε ΑΓΑΠΗΤΟΙ-ΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
Θεωρώ ανάγκη να απευθύνω αυτο το ... "γράμμα", στους γνωστούς και άγνωστους φίλους και φίλες, που γνωριστήκαμε και πραγματικά αγαπηθήκαμε μέσα απο αυτόν τον ιστότοπο.
Είναι πρωτοφανής και συγκινητική η συμμετοχή και εκδήλωση συμπαράστασης μέσω mail και τηλεφωνημάτων, είναι και η δικαίωσή μου που πίστεψα σ`αυτήν την νέα (;) μορφή εκλογικού αγώνα.
Ξεκαθάρισα απο την αρχή ότι δεν προέρχομαι απο πολιτικά τζάκια και συνεπώς δεν διαθέτω την οικονομική ευρωστία ώστε να αποδυθώ σε αγώνα με οικονομικά μεγέθη αστρονομικά για μένα.
Οι δυνατότητές μου φτάνουν στο ύψος των 2 μηνιαίων συντάξεων του ΙΚΑ. Δηλαδή κάποιες κάρτες, μονόφυλλο σημείωμα, εξοδα ταχυδρομείου και ΤΕΛΟΣ!
Όμως, για να μην κλαιγόμαστε, διαθέτουμε το ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ μέσον πρόσβασης και επικοινωνίας.

ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ!
Δίνουμε λοιπόν τον αγώνα απο ΕΔΩ.
Και ΣΙΓΟΥΡΑ θα τους αποδείξουμε τη δύναμη των Bloggs.

Aν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, με βρίσκει στο 6996.1000.96

Σημ. Το ΜΟΝΟ μειονέκτημά μας είναι ότι ΔΕΝ μπορούμε, να ψηφίσουμε ΕΔΩ.
Άρα στηρίζουμε , διαδίδουμε, προωθούμε ΟΛΟΥΣ τους ΣΥΝBLOGGERS που κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές της 4ης οκτωβρίου.
Στόχος μας είναι να μπούν όσοι περισσότεροι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ BLOGGERS , όποιο κόμμα κι αν εκπροσωπούν, στη Βουλή.
Φυσικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υπενθυμίσω και τη δική μου υποψηφιότητα.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ με το ΛΑ.Ο.Σ στη Β`ΑΘΗΝΩΝ

GREK ORTHODOX

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ GREEK ORTHODOX TUBE, ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

9

ΕΓΙΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ,ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

Επαίρεται (και με το δίκιο της) η Τουρκία πως κέρδισε την μάχη που έδωσε στην Unesco σχετικά με την εθνικότητα του γνωστού σε όλους μας «Καραγκιόζη». Κάποιοι άλλοι καραγκιόζηδες όμως (υποτιμητική έκφραση) αποφάσισαν να μην αγωνιστούν για την Ελληνική ταυτότητα του λαϊκού ήρωα του θεάτρου των σκιών.
Άφεριμ αφεντάδες μου, που ξέρετε να τρέχετε στα γλέντια, στις δεξιώσεις και στις προμήθειες… Άφεριμ ξεφτιλισμένοι απόγονοι, οικτρά ανθρωπάκια, που ζείτε με την ιδέα που είστε σπουδαίοι…

Πηγή
ΑΕΤΟΣ για το stoxos.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...