Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2009

ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ!!!

Έποικοι εναντίον Τούρκων στα κατεχόμενα

E-mailΕκτύπωσηPDF
011009-turksΣάλος έχει ξεσπάσει στα κατεχόμενα εδάφη της Βόρειας Κύπρου, από το κύμα εγκληματικότητας που έχει σαρώσει το ψευδοκράτος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι δράστες είναι Τούρκοι έποικοι - ναι αυτούς που θέλει να νομιμοποιήσει ο πρόεδρος Χριστόφιας - οι οποίοι έχουν ξεσηκώσει εναντίον τους το λαϊκό αίσθημα.
Ο τουρκοκυπριακός Τύπος γράφει ότι οι Τούρκοι της Τουρκίας φθάνουν στα κατεχόμενα μόνο με την επίδειξη ταυτότητας και τονίζει ότι μόνο αν τεθεί τέρμα στην ελεύθερη είσοδό τους στα κατεχόμενα, θα μειωθούν τα εγκλήματα, όπως κλοπές, βιασμοί και βομβιστικές επιθέσεις.
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις" υποστηρίζει ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα τάσσονται υπέρ της επανεξέτασης των παράνομων πρωτοκόλλων μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, που επιτρέπουν την άνετη είσοδο εποίκων με ταυτότητες.
Η ψευδοκυβέρνηση Έρογλου αντιτίθεται σε τέτοια επανεξέταση, με το δικαιολογητικό ότι "δεν είναι η κατάλληλη ώρα", ενώ ο ίδιος ο Έρογλου ισχυρίστηκε ότι "η είσοδος με ταυτότητες αφορά μόνο όσους έρχονται για σύντομη παραμονή. Όσοι έρχονται για να εργαστούν πάνω από ένα μήνα, πρέπει να επιδείξουν διαβατήριο", είπε.
Φανταστείτε, πόσο μαζοχιστική είναι η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, η οποία θέλει να κάνει όλους αυτούς τους εποίκους «επίτιμους πολίτες» του Κυπριακού κράτους που ίσως προκύψει από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ. Την ίδια στιγμή που δεν τους θέλουν ούτε οι Τουρκοκύπριοι στα εδάφη τους, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υποκύπτει στις πιέσεις της Άγκυρας και των «διεθνών παραγόντων» που θέλουν να αλλοιώσουν την πλυθησμιακή σύσταση του νησιού. Ρε, που φτάσαμε...

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Αριστοτέλης ο δάσκαλος του Μεγάλου Αλέξανδρου

E-mailΕκτύπωσηPDF
300909-aristotelisΓεννημένος στην Μακεδονία την εποχή που ο χρυσός αιώνας των Αθηνών βρισκόταν στο ηλιοβασίλεμά του, ο Αριστοτέλης είχε την καλή τύχη να υπάρξει μαθητής του σπουδαίου Πλάτωνος, αλλά και το μεγάλο προνόμιο να γίνει διδάσκαλος του κατοπινού κοσμοκράτορα, Αλεξάνδρου του Μεγάλου.
Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη αντιπροσωπεύει την τελική άνθιση της ελληνικής σκέψης στο φυσικό της περιβάλλον, την πόλη - κράτος. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Αριστοτέλη ως φιλοσόφου είναι ένας ρωμαλέος νους, που αρνιόταν να πιστέψει ότι ο κόσμος αυτός δεν ήταν απολύτως πραγματικός. Για αυτόν, η Φιλοσοφία αποτελούσε προσπάθεια ερμηνείας του φυσικού κόσμου. Αναπόφευκτα λοιπόν η κυρίαρχη νότα της φιλοσοφίας του ήταν η σύγκρουση με τον δάσκαλο του. Κι έτσι άρχισε να απομακρύνεται από την πλατωνική διδασκαλία, αλλά και από την Ακαδημία, ιδρύοντας τη δική του σχολή, το περίφημο Λύκειον.
Καθώς όμως όλα τα ωραία πράγματα είναι εφήμερα, έτσι και οι καλές ημέρες που ο Αριστοτέλης δίδασκε τους μαθητές του στο Λύκειον, τελείωσαν με τον απροσδόκητο θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η μοίρα που τον περίμενε στην πόλη που γέννησε τη Φιλοσοφία αλλά και που εξόντωσε τον μεγαλύτερο ίσως εκπρόσωπο της, δεν θα ήταν άλλη από αυτή του Σωκράτη, αν ο ίδιος ο Αριστοτέλης δεν φρόντιζε να καταφύγει στη Χαλκίδα.
Ένας κόσμος ολόκληρος με τις δόξες και τα πάθη του, με τους θριάμβους αλλά και τις στιγμές αδυναμίας του, περιγράφεται με λυρικό τρόπο μέσα στις σελίδες αυτής της μονογραφίας. Σελίδες που οδηγούν τον αναγνώστη σε ένα μαγευτικό ταξίδι, σε μία άλλη εποχή, ενός ελληνικού κόσμου πλημμυρισμένου στο φως, ρωμαλέου και σφριγηλού που, καταδαπανώντας αφειδώς όλες του τις δυνάμεις, ξεκίνησε από τη γωνιά αυτή της Ευρώπης και εξελλήνισε την Ανατολή.
Οι εκδόσεις «Νοών», με το νέο τους αυτό έργο, προσφέρουν στο αναγνωστικό τους κοινό άλλη μία χρυσή σελίδα ελληνικής ιστορίας. Γιατί όπως είπε ο Νίτσε «ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, αρκεί όμως να παρεμβάλλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής για να φωτιστεί αμέσως άπλετα!»

ΠΗΓΗhttp://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2520:2009-09-30-12-55-09&catid=98:2008-10-17-07-34-07&Itemid=285

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ

Τσερκέζοι, Λαζοί και Γεωγιανοί ζητούν δικαιώματα από τον Ταγίπ Ερντογάν

E-mailΕκτύπωσηPDF
021009-erdoganΤους άνοιξε η όρεξη! Με αφορμή τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες προέβη κατά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, σχετικά με την κυβερνητική πρωτοβουλία στο Κουρδικό και η οποία θα συνεχισθεί σε μεγαλύτερο εύρος, συμπεριλαμβάνοντας σχεδόν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της Τουρκίας, σύλλογοι Τσερκέζων, Λάζων και Γεωργιανών ζήτησαν δημόσια να συμπεριληφθούν και τα δικά τους αιτήματα στην κυβερνητική πρωτοβουλία (που στόχο έχει τις ψήφους των Κούρδων). Συγκεκριμένα, o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Καυκάσου, Cihan Candemir, υποστήριξε ότι η γλώσσα και ο πολιτισμός της κοινωνίας των Τσερκέζων μειονοτικών κινδυνεύουν να αφανισθούν, εξαιτίας της αφομοίωσής τους. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Λαζών ζήτησε -με σχετική γραπτή ανακοίνωσή του- από την τουρκική κυβέρνηση να συμπεριλάβει και τους Λαζούς στην ανωτέρω διαδικασία. Επίσης ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου του Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργιανών, Fazli Kaya, επισημαίνοντας ότι οι Γεωργιανοί της Τουρκίας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη γλώσσα, τον πολιτισμό και της ταυτότητά τους, δήλωσε: «Ένα από τα βασικότερα αιτήματά μας είναι η εξασφάλιση της εκπαίδευσης, της έκδοσης δημοσιευμάτων καθώς και της προβολής εκπομπών στη μητρική μας γλώσσα. Τα αιτήματά μας δεν προκαλούν διαχωρισμούς, αλλά αντιθέτως, συνιστούν αδελφοποίηση». Όμως, την ίδια ώρα φάνηκαν και οι υπόγειες γεωπολιτικές διαδρομές. Εκπρόσωποι των συλλόγων Βοσνίων και των Αλβανών που διαβιούν στη γείτονα, ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν παρόμοια αιτήματα, διαχωρίζοντας τη θέση τους.

ΠΗΓΗ: WWW.ELKOSMOS.GR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...