Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.

Η Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας Δράσις-Κ.Ε.Σ ανακοινώνει πως άρχισε η προετοιμασία των ποδοσφαιρικών της ομάδων, της παλαιότερης του αθλητικού Ε.Π.Α και της νεοσύστατης Α.Π.Ε.Π., και προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν στα πιο κάτω τηλέφωνα για να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους.
Βασίλης Χριστοφίδης 6999260129 (Ε.Π.Α.)
Στέλιος Γεωργίου 6996369801 (Ε.Π.Α.)
Στυλιανός Σωτηρίου 6973665511 (Α.Π.Ε.Π.)

Το Δράσις-ΚΕΣ πιστό στο σημαίνοντα ρόλο που εδώ και χρόνια διαδραματίζει, αποδεικνύει πως πέραν των εθνικών ζητημάτων στα οποία έχει διαχρονικές και ξεκάθαρες θέσεις, απόρροια μιας σταθερής και αναλλοίωτης ιδεολογίας, πως έγνοια του είναι και ο φοιτητής και θα είναι πάντα δίπλα του σε όποια βοήθεια χρειαστεί.

Γι αυτό τον λόγο βλέποντας πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Αθλητικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Αθήνας της Ε.Φ.Ε.Κ. προέβει στην δημιουργία και δεύτερης ομάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους φοιτητές να έχουν μια θέση στις ομάδες του, πάντα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας και του εύ αγωνίζεσθε.

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

ΕΞΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Αυτό είναι το κείμενο που μοιράζουν οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ στους ξένους φιλάθλους και αποστολές του champions league...


Στις 8 Νοεμβρίου 1926 ιδρύθηκε ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας (ΠΟΕΛ), στην οδό Λήδρας της Λευκωσία σε ένα ζαχαροπλαστείο. Το ταλέντο των μελών του ΠΟΕΛ και η ικανότητά τους στους αγώνες στίβου, διεύρυνε τα τμήματα του σωματείου και έτσι, 2 χρόνια αργότερα, μετονομάστηκε σε ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας).

Ο ΑΠΟΕΛ με την 80χρονη και πλέον ιστορία του, με τις επιτυχίες του στην Κύπρο και στα Κύπελλα Ευρώπης, έχει καταστεί ο «Θρύλος του Κυπριακού Ποδοσφαίρου». Ήδη μετρά συνολικά 50 τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ η ύψιστή διάκρισή του στην Ευρώπη, είναι η φετινή είσοδός του στους ομίλους του Champions League.

Πάνω απ΄όλα όμως, πέραν της αθλητικής και πολιτιστικής του προσφοράς, ο ΑΠΟΕΛ ήταν παρών στο καθήκον για την υπεράσπιση της Κυπριακής Ελευθερίας και στους αγώνες των Κυπρίων για την Ένωση του νησιού με την Ελλάδα.

Με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, αθλητές, μέλη και φίλοι του ΑΠΟΕΛ, προσέτρεξαν στη φωνή της μαχόμενης πατρίδας, για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την ενσωμάτωση της Κύπρου με τον ελληνικό εθνικό κορμό.
Πολλοί αθλητές και μέλη του ΑΠΟΕΛ καταζητήθηκαν κι έπεσαν μαχόμενοι πολεμώντας για την ελευθερία της Πατρίδας μας.

Το καλοκαίρι του 1974, βρήκε τον ΑΠΟΕΛ και πάλι μαχόμενο στην πρώτη γραμμή αντίστασης κατά του Τούρκου εισβολέα. Και πάλι οπαδοί, αθλητές και μέλη του σωματείου αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση της Πατρώας Γης και αντιστάθηκαν στις διεκδικητικές βλέψεις της Τουρκίας. Αποτέλεσμα η διχοτόμηση της πατρίδας μας και η Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου, όπου και εδρεύει ο ΑΠΟΕΛ να είναι η μοναδική ημικατεχόμενη πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Σήμερα, 35 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, η ιδιαίτερη μας πατρίδα Κύπρος, αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, συνεχίζει να τελεί υπό τη κατοχή της Τουρκίας. Ενώ καθημερινά αποκαλύπτονται τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας, κατά των Ελλήνων Κυπρίων, η χώρα αυτή επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η τουρκική εισβολή προκάλεσε αναρίθμητες συνέπειες για τον κυπριακό ελληνισμό: ξεριζωμός 200.000 Ελλήνων προσφύγων από τις πατρογονικές τους εστίες, 1619 αγνοούμενοι, χιλιάδες νεκροί στρατιώτες και άμαχοι, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καταπάτηση των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων, ανεξέλεγκτος εποικισμός των κατεχόμενων περιοχών... Ο τουρκικός στρατός κατοχής απαγορεύει στους Έλληνες Κύπριους να απολαύσουν τις βασικές ελευθερίες της διακίνησης, εγκατάστασης και περιουσίας, επειδή κατά παράβαση της Νομιμότητας συντηρεί το ψευδοκράτος της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση νόμιμο και αναγνωρισμένο κράτος. Η Τουρκία προωθεί την πώληση των ελληνικών κατεχόμενων περιουσιών σε ξένους Ευρωπαίους τουρίστες, βεβηλώνει τα ιστορικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ λειτουργεί παράνομα καζίνο, κυκλοφορεί βρώμικο χρήμα, διακινεί ναρκωτικά και έχει καταστήσει τα κατεχόμενα, ως σταθμό των λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή για τη μετάβασή τους και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, υπάρχει και η πόλη της Αμμοχώστου, η οποία πριν την τουρκική εισβολή είχε το μεγαλύτερο λιμάνι της Κύπρου και για πολλά χρόνια αποτελούσε σημαντικό οικονομικό πνεύμονα του νησιού. Από το 1974 όμως και μέχρι σήμερα, η πόλη είναι εγκαταλελειμμένη και το λιμάνι παραμένει κλειστό.

Μέσα σ’ όλη αυτή την κατάσταση υπάρχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε το 1979 και είναι ο παλαιότερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών στην Κύπρο. Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αποκαλούνται «Πορτοκαλί» λόγω του πορτοκαλί χρώματος που φοράνε. Η ιστορία των Πορτοκαλί ξεκίνησε το 1992 όταν ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε με την ΑΕΚ Αθηνών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια…
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ οργάνωσε ομαδική εκδρομή για να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Στο παιχνίδι οι οπαδοί της ΑΕΚ Αθηνών φορούσαν κίτρινα σακάκια και τότε γεννήθηκε η ιδέα στους οργανωτές της κερκίδας να φορέσουν και αυτοί κάτι ανάλογο. Φτάνοντας στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ Λεμεσού, οι οργανωτές της κερκίδας γύρισαν τα σακάκια τους στο πορτοκαλί και ξεκίνησαν να κατευθύνονται απέναντι από τα δημοσιογραφικά θεωρία, δηλαδή κάτω από το ρολόι του Μακαρίου Σταδίου. Εκεί δηλαδή που βρίσκονταν οι οπαδοί της ΑΕΛ Λεμεσού, οι οποίοι έβλεπαν τους φανατικούς μας οπαδούς να κατευθύνονται κατά πάνω τους και έτσι αναγκαστήκαν να μετακινηθούν σε άλλη κερκίδα. Η μερίδα των οπαδών που καταλάμβαναν τον χώρο κάτω από το ρολόι άρχισε να πληθαίνει και όλο και περισσότεροι άρχισαν να υιοθετούν το πορτοκαλί χρώμα που αποτελούσε πλέον το σήμα κατατεθέν του φανατικού ΆΠΟΕΛιστα. Οι Πορτοκαλί έμειναν εκεί στο ρολόι όπου και έγινε ο τόπος τους. Εκείνη ήταν η ιστορική πρώτη μέρα των πορτοκαλί που έμελλε να γράψει ιστορία. Το Πορτοκαλί χρώμα μπορεί να επιλέγηκε τυχαία, καθιερώθηκε όμως λόγω της επιμονής των φανατικών μας οπαδών να ξεχωρίζουν από τους οπαδούς άλλων ομάδων. Σχολιαστήκαν και καταπολεμηθήκαν έντονα οι Πορτοκαλί από την πρώτη μέρα ίδρυσης τους, ακόμη και μέχρι σήμερα.

Ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ πέραν της ενίσχυσης της ομάδας μας στις αθλητικές της υποχρεώσεις, πρώτιστο μας καθήκον είναι η διαφώτιση της διεθνούς κοινότητας για το εθνικό μας πρόβλημα. Ως εκ τούτου, καλούμε τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη, που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να ευαισθητοποιηθεί το εθνικό μας πρόβλημα και να πει το ηχηρό ΟΧΙ στη συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, εφʼόσον συνεχίζει να αδιαφορεί για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

ΕΞΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Τούρκος πτέραρχος διοικητής στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Λάρισα

Posted: 19 May 2009 11:12 AM PDT

Για πρώτη φορά Τούρκος ανώτατος αξιωματικός θα υπηρετήσει στην Ελλάδα, όπως προαναγγέλλει σε θριαμβευτικό πρωτοσέλιδό της η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Τούρκος πτέραρχος θα τοποθετηθεί την διετία 2011-2013 στην θέση του διοικητή του Νατοϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, αφού το αντίστοιχο στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ κλείνει οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του στρατιωτικού συντάκτη του ALPHA Δήμου Βερύκιου, της απόφασης προηγήθηκε διπλωματικό παρασκήνιο, κατά το οποίο η Ελλάδα συναίνεσε πλήρως στην έλευση του Τούρκου πτεράρχου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην τελευταία Σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και κρατήθηκε μυστική, προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναζητεί τώρα τρόπους να διαχωρίσει πλήρως τις λειτουργίες του Ελληνικού Στρατηγείου Αεροπορίας που βρίσκεται στη Λάρισα και λειτουργεί σε κοινές εγκαταστάσεις και με κοινό προσωπικό με το αντίστοιχο Νατοϊκό, ώστε οι ευαίσθητες πληροφορίες που διαχειρίζεται η Ελληνική Αεροπορία, να μην τίθεται σε γνώση του Τούρκου ανώτατου αξιωματικού.

Το δημοσίευμα της Hurriyet καταλήγει με την επισήμανση, ότι πλέον ο Τούρκος πτέραρχος θα είναι αυτός που θα λαμβάνει γνώση και θα διαχειρίζεται όλες τις παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, καθώς στο στρατηγείο φθάνουν όλες οι αναφορές για τις αερομαχίες στο Αιγαίο. Όπως τονίζει η Hurriyet, για πρώτη φορά μετά από 190 χρόνια θα υπηρετήσει στην Ελλάδα Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τα Ελληνικά αεροσκάφη να «παρενοχλούν» τα Τουρκικά στο Αιγαίο.

Πηγή: ALPHA
Ρεπορτάζ: Δ. Βερύκιος, Μ. Ζαχαράκη


Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/05/blog-post_8626.html

Για «νίκη των Ελλήνων Σοσιαλιστών» κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ


Κληρονομική...Δημοκρατία,Παπανδρέου 3g(3η γενιά)...
Τα διεθνή μέσα για τη νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ξεκίνησε η κριτική στη κυβέρνηση Παπανδρέου


Με το καλημέρα εξαπέλυσαν "επίθεση" τα μικρότερα κόμματα στον Γ.Παπανδρέου

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ...

Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος Γεώργιος Παπανδρέου και η νέα Ελληνική κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι
Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου
Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ: Χάρης Παμπούκης
υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γιώργος Πεταλωτής
Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας, Θεοδώρα Τζάκρη (με έδρα τη Θεσσαλονίκη)
Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
υπουργός: Λούκα Κατσέλη
υφυπουργοί: Σταύρος Αρναουτάκης, Μάρκος Μπόλαρης (με έδρα τη Θεσσαλονίκη)
Υπουργείο Οικονομικών
υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Υπουργείο Εξωτερικών
υπουργός: Γιώργος Παπανδρέου
αναπληρωτής υπουργός: Δημήτρης Δρούτσας
υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
υπουργός: Βαγγέλης Βενιζέλος
αναπληρωτής υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών
υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη
υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης, Θάνος Μωραΐτης
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
υπουργός: Αννα Διαμαντοπούλου
υφυπουργοί: Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Πανάρετος
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
υπουργός: Δημήτρης Ρεππας
υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης, Νίκος Σηφουνάκης
Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
υφυπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
υφυπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
υπουργός: Κατερίνα Μπατζελή
υφυπουργός: Μιχάλης Καρχιμάκης
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
υπουργός: Χάρης Καστανίδης
υφυπουργός: Αποστόλης Κατσιφάρας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
υφυπουργός: Αντζελα Γκερέκου


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡ.Κ.ΕΛ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Ο γραμματέας της νομαρχιακής Βάρης-Βάρκιζας Γεώργιος Παπασημάκης εξηγεί γιατί ψήφισε ΛΑ.Ο.Σ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...