Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ)Η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) ήταν οργάνωση των Ελληνοκυπρίων που έδρασε κατά την χρονική περίοδο 1955-1959 για την ελευθερία της Κύπρου από την Βρετανική κυριαρχία και την ένωσή της με την Ελλάδα.Στρατιωτικός αρχηγός της ΕΟΚΑ ήταν ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας,Κύπριος στρατιωτικός,γνωστός με το ψευδώνυμο «Διγενής», από τον Βυζαντινό θρύλο του Διγενή Ακρίτα. Πολιτικός αρχηγός της ΕΟΚΑ ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο οποίος μετά την απελευθέρωση διετέλεσε πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η ΕΟΚΑ υποστηρίχθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση με όπλα και χρήματα και ραδιοφωνικούς σταθμούς που εξέπεμπαν από την Αθήνα,Η εκστρατεία του ξεκίνησε στις 1 Απριλίου 1955 με επίθεση σε κυβερνητικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς, τον ραδιοσταθμό και σε βρετανικό στρατόπεδο της Αμμοχώστου.Περισσότερα από 30.000 αγγλικά στρατεύματα χρησιμοποιήθηκαν για να καταστείλουν την εξέγερση!!!
Η δραστηριότητα της ΕΟΚΑ έληξε στις 24 Δεκεμβρίου 1959 όταν επήλθε παύση του αγώνα μετά την συμφωνία της Ζυρίχης αλλά δεν επιτεύχθηκε ο πραγματικός στόχος της ΕΟΚΑ που ήταν η ένωσις της Κύπρου με την Ελλάδα.
Σε μάχες σκοτώνονται ο Μάρκος Δράκος, ο Μιχαήλ Γεωργάλλας και ο Γρηγόρης Αυξεντίου μαζί με πολλούς άλλους αγωνιστές.
Αναγνώριση της Ε.Ο.Κ.Α.: Η 1η Απρίλη τιμάται ως εθνική επέτειος από τους Έλληνες της Κύπρου, ως η μέρα έναρξης του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.. Το Γενάρη του 1986 κατατέθηκε στην κυπριακή βουλή σχέδιο νόμου με το οποίο η Ε.Ο.Κ.Α. αναγνωρίζεται επίσημα ως η απελευθερωτική οργάνωση της Κύπρου. Το σχέδιο νόμου, που επίσημα αναγνωρίζει την 1η του Απρίλη ως εθνική επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας, εγκρίθηκε το 1989.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟ ΕΡ.Κ.ΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΕΡ.Κ.ΕΛ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με απόφαση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΕΡ.Κ.ΕΛ κ.κ. Πέτρου Καρτάλια και Γεωργίου Παπασημάκη αναλαμβάνει καθήκοντα ο/η

Γεώργιος Γεωργίου____του__Νικολάου__

Κάτοικος__Ηλιουπόλεως __Οδός___Ασκληπιού 11_______

Ημ.γέννησης__28/5/1971 __Εθνικότης______Έλληνική_____

Θρήσκευμα____________Χριστιανός Ορθόδοξος______


Ως υπεύθυνος του Τομέα_"Παγκοσμίου Συμβουλίου Προώθησης και διάδοσηςτων Πολεμικών Τεχνών"_ Το οποίο φιλοδοξεί να αναβιώσει το Πολεμικό Πνεύμα και τρόπο ζωής των Αρχαίων και Βυζαντινών προγόνων μας ως μέσο προώθησης της Πνευματικής και Σωματικής Υγείας και της Ειρήνης. ________________________________________

που υπάγεται στην διεύθυνση Πολιτικής και Διεθνών σχέσεων του Ιδρύματος μας. Ωφείλει να δρα πατριωτικά υπέρ του Έθνους για την εκπλήρωση των σκοπών του ιδρύματος οι οποίοι είναι ταυτόσημοι με τους πόθους της Φυλής για Ελλάδα, Ορθοδοξία, Οικογένεια, Εθνική ανεξαρτησία, Κοινωνική δικαιοσύνη, Πανελληνισμό και πάνω απο όλα λευτεριά στις σκλάβες Πατρίδες του Ελληνισμού.


ΑΘΗΝΑΙ
14/10/2009

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΤΑΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ
Αι υπηρεσίαι προσφέρονται αμισθί

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Γεωργίου και το Ninjutsu


Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου στις 28 Μαϊου 1971. Το 1974 την περίοδο του πολέμου στο νησί, ήρθε στην Ελλάδα. Γνώρισε τον αθλητισμό (στίβο) στην ηλικία των 8 ετών και μέχρι την ηλικία των 15 χρώνων είχε λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες, όπου είχε διακριθεί πολλές φορές. Στην ηλικία των 15 χρόνων γνώρισε τις πολεμικές τέχνες Judo και Full Contact Karate. Τον κέρδισε όμως το Νinjutsu.

Από το 1991 έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια (Tai Kai) του Hatsumi Sensei στην Ευρώπη, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία Ολλανδία και σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Έχει ταξιδέψει έως τώρα 10 φορές στην Ιαπωνία. Εκεί εκπαιδεύεται στο Hombu Dojo του Hatsumi Sensei με τον ίδιο αλλά και με όλους τους Ιαπωνέζους ηψηλόβαθμους προσωπικούς μαθητές του.

Στην ηλικία τον 20 χρόνων γίνεται ο μικρότερος κάτοχος μαύρης ζώνης (SHODAN) και σαν δάσκαλος στην Ελλάδα το 1990 ιδρύει τον "Ηράκλειο σύλλογο πολεμικών τεχνών",
τον πρώτο αναγνωρισμένο Σύλλογο διδαχής του Ninjutsu-Ninpo στην Ελλάδα, όπου διδάσκει το Ninjutsu του Hatsumi Sensei (Βujinkan Dojo).

Προσωπικός μαθητής του Peter King (Shihan 10 Dan, τότε), ταξίδευε πολλές φορές - και δύο φορές τον μήνα - προκειμένου να εκπαιδευτεί μαζί του στην Αγγλία. Έλαβε απο τον Peter King το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Dan. Στην ηλικία τον 25 ετών, μετά απο την επιτυχή εξέταση "Saki", λαμβάνει το 5ο Dan από τον Soke Hatsumi Sensei και
γίνεται ο πρώτος στην Ελλάδα, και μικρότερος σε ηλικία Shidoshi (5o Dan).

Στην ηλικία των 27 παίρνει το 6ο Dan και η πορεία συνεχίζεται. Στην ηλικία των 35 (δηλαδή 10 χρόνια μετά το 5ο dan, χρόνος απόλυτα φυσιολογικός για την κατάκτηση τόσο μεγάλου βαθμού) λαμβάνει απο τον ίδιο τον Hatsumi Sensei το 10ο Dan και γίνεται Shihan του Ninjutsu στο Bujinkan Dojo.

To 2008 παίρνει το Chigyo Menkyo από τον Hatsumi Sensei.
To 2009 παίρνει το Suigyo Menkyo από τον Hatsumi Sensei.

Ο Γιώργιος Γεωργίου και η I.B.A


Ο Γιώργος Γεωργίου στην ηλικία των 20 ετών και για 10 χρόνια ασχολείται με την σωματοφυλακή και την αντιτρομοκρατεία. Γίνεται μέλος της I.B.A. (International Bodyguards Association). Επισκεπτεται την Αγγλία και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης πάμπολλες φορές για εκπαίδευση που περιελάμβανε εκρηκτικά, τακτικές αντιτρομοκρατικού πολέμου, εκπαίδευση σε κάθε είδους όπλου, εκπαίδευση "snipper" (ελεύθερος σκοπευτής), πρώτων βοηθειών, αμυντική επίθετική οδήγησης, ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθηση, άοπλη μάχη, εμπλοκή με τρομοκράτες σε ειδικές καταστάσεις κ.α.

Απο τον αρχηγό της οργάνωσης Βαρόνο James Short, λαμβάνει τους τίτλους του Instructor, National Organiser και National Director Of Greece.
Το 1997 αποκτά την ασημένια ασπίδα εκπαιδευτού της οργάνωσης - τίτλο που μόνο λίγα άτομα στον κόσμο κατέχουν, με πάνω απο 4000 ώρες εκπαίδευση.

Έχει φυλάξει προέδρους και πρωθυπουργούς κρατών στο εξωτερικό, έχει διοργανώσει σεμινάρια σωματοφυλακής και έχει εκπαιδεύσει σε όλη την Ευρώπη στρατό και αστυνομία.

Ο Γιώργος Γεωργίου και το Judo


Ο Γιώργος Γεωργίου κατέχει την μαύρη ζώνη 1ο DAN στο kodokan Judo, Δίπλωμα προπονητού Judo από την Γ.Γ. Αθλητισμού και την ομοσπονδία Judo Ελλάδος, καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως Δάσκαλος. Ο Γιώργος Γεωργίου βρέθηκε αρκετές φορές στο Λύκνο του Judo στην Ιαπωνία στο Kodokan, και είναι μέλος του Kodokan Judo Japan.LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...