Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

Δημοτικές εκλογές με συμμετοχή μεταναστών

Στα 7.000.000 του εκλογικού σώματος ενσωματώνονται και 2.500.000 αλλοδαποί που τους δίδεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ξεκινούν οι διεργασίες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Δημοτικές εκλογές με συμμετοχή μεταναστών
Δέσμευση Ραγκούση για «καθαρές» σχέσεις με τα ΜΜΕ

Ευρείες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, προβλέπουν την παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε μετανάστες, για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, την ελληνική ιθαγένεια θα αποκτούν παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και των οποίων οι γονείς ήδη ζούσαν κάποιο διάστημα στη χώρα, αλλά και σε παιδιά που μετείχαν της ελληνικής παιδείας, πηγαίνοντας σε ελληνικό σχολείο για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου, θα αφορά σε μετανάστες δεύτερης γενιάς και όσους έχουν συμπληρώσει πενταετία παραμονής στη χώρα, στο πρότυπο των ρυθμίσεων που ακολουθούν άλλες χώρες της Ε.Ε. Στόχος είναι να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Παράλληλα, ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι θα συστηθεί εντός των επόμενων ημερών επιστημονική επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί όλες τις εναλλακτικές προτάσεις, σχετικά με την προσαρμογή του "γερμανικού" μοντέλου στα ελληνικά δεδομένα. Θα ακολουθήσει διαβούλευση, με στόχο να εξασφαλιστεί η συναίνεση που θα επιτρέψει την εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου στις επόμενες εκλογές, το 2013.

Σχετικά με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, επανέλαβε τη δέσμευση για αιρετούς περιφερειάρχες και την κατάργηση της ρύθμισης για εκλογή από τον α΄γύρο με το 42% των ψήφων. Όσον αφορά στις αλλαγές στη διοικητική δομή του κράτους, προανήγγειλε τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής και στη συνέχεια τη διαβούλευση με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την κατάρτιση "οδικού χάρτη" για την υλοποίησή της.

ΜΜΕ

Μιλώντας για τις σχέσεις της πολιτείας με τα ΜΜΕ, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για καθαρές σχέσεις, με πολιτικό σύστημα διαρκώς ελεγχόμενο αλλά όχι εξαρτώμενο και ΜΜΕ με διαφανή οικονομικά που δεν θα χειραγωγούνται από το κράτος. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πρόθεση αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών για ψηφιακή εκπομπή, με ταυτόχρονη υποχρέωση για αναλογική εκμπομπή, έως την κατάργησή της το 2012. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για ορθολογική κατανομή της κρατικής διαφήμισης, συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ.

πηγη: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=93297ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
ΕΣΥΕ: Στο 6,3% η ανεργία στους αλλοδαπούς

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μη ενεργά άτομα αλλοδαπής ιθαγένειας ανέρχονται σε 148.323.
Στο 6,3% ανέρχεται η ανεργία στα άτομα αλλοδαπής ιθαγένειας σύμφωνα με την ειδική έρευνα για τη θέση στην αγορά εργασίας των μεταναστών και των αμέσων απογόνων τους που διεξήγαγε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Η πλειοψηφία των ατόμων που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό ήρθε στην Ελλάδα για να βρει εργασία το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό στα άτομα που έχουν γεννηθεί σε κάποια από τις 12 νέες χώρες -μέλη της ΕΕ (60,4%). Τα άτομα που έχουν γεννηθεί σε κάποια από τις 15 παλαιότερες χώρες-μέλη της ΕΕ δηλώνουν κατά πλειοψηφία (59,8%) ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους (π.χ. γάμος με Έλληνα/Ελληνίδα ή άλλος λόγος).

Ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων με αλλοδαπή ιθαγένεια δήλωσε ότι έχει περιορισμένη άδεια παραμονής στη χώρα (47,9%) ενώ το ποσοστό ατόμων που δήλωσε ότι δεν έχει άδεια παραμονής ανέρχεται σε 2,9%.

Εξάλλου, ένα ποσοστό 46,4% δήλωσε ότι έχει άδεια παραμονής αόριστης διάρκειας. Τέλος, ένα σημαντικό ποσοστό των αλλοδαπών δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην Ελλάδα μόνιμα (46,6%) ή πάνω από πέντε έτη (23,4%) ή από ένα έως πέντε έτη (9,9%).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_19/08/2009_293063

Υ.Γ. Άρα οι μετανάστες στη χώρα μας είναι 2.354.333 και εργάζονται τα 2.200.000 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Εύλογο, αφού ισχύει ο νόμος επιδότησης με 75% των εργοδοτών που απασχολούν αλλοδαπούς εργαζομένους. Δηλ. αν απασχολείς Έλληνα εργαζόμενο δεν επιχορηγείσαι, εάν όμως έχεις αλλοδαπό επιχορηγείσαι με 75%. Είναι δυνατόν να πάρεις Έλληνα εργαζόμενο;

(ΑΥΡΙΑΝΗ 16/03/09)Aυτά είναι τα επίσημα στοιχεία, με τα ανεπίσημα πόσοι είναι οι αλλοδαποί εν Ελλάδι;

Δύο κόσμοι στην Ελλάδα

Υπάρχουν δύο κόσμοι στην Ελλάδα:

  • Η Ναυτιλία, η οποία απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, με πολλές εταιρείες εισηγμένες στη Wall Street, στο διεθνές πεδίο και την ενεργή προώθηση των επιχειρήσεων με χώρες όπως η Κίνα. Οι πλοιοκτήτες πιστεύουν ότι δεν είναι μειωτικό να μεταφέρουν φορτία για τις ξένες εταιρείες ή να συμμετέχουν σε κοινοπραξίες με ξένα συμφέροντα. Σέβονται γενικά τις συμβάσεις τους. Επαναδιαπραγμάτευση δεν θεωρείται απόδεκτη συμπεριφορά.
  • Το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο κακός είναι ο πιστωτικός κίνδυνος και όλο χειροτερεύει, όπου κάθε σύμβαση με μια ξένη εταιρεία θεωρείται μειωτική, ξεπούλημα και μια επίθεση στην εθνική κυριαρχία. Ένας δημόσιος τομέας που δεν έχει ενδοιασμούς για την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, είναι αναξιόπιστος και κακοπληρωτής.

Η έννοια της Αριστεράς είναι για το κράτος να δανείζεται χρήματα και να οικοδομήσει την οικονομία από κοινωνικά δικαιώματα και τις δημόσιες επενδύσεις χωρίς καμιάς έννοιας παραγωγής.

Στις αλκυονίδες ημέρες του ΠΑΣΟΚ την περίοδο του 1981 το σύστημα αυτό λειτούργησε για περίπου 3-4 χρόνια μέχρι να προκαλέσει οικονομική κρίση το 1985 που οδήγησε σε υποτίμηση 15% της δραχμής και το πρώτο από μια σειρά προγράμματα «λιτότητας». Ένα μεγάλο μέρος του κρατικού προϋπολογισμού πήγε σε πληρωμές τόκων και την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Σχεδόν κανένας από την υπό κρατικό έλεγχο επιχειρήσεων που έμεινε στον μαύρο στους υπολογισμούς και η πλειοψηφία τους κατέληξε με συγκλονιστικές οικονομικές απώλειες που προέκυψαν από κακή δημόσια (και κομματική) διαχείριση. Πολλοί από αυτούς τελικά έπρεπε να κλείσουν και να πωληθούν με σημαντικό κόστος για την ελληνική φορολογούμενου, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων αυτοχρηματοδοτούμενων συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων.

Σήμερα, η Ελλάδα κατέχει ένα δημόσιο χρέος περίπου 100% του ΑΕΠ και δημοσιονομικά ελλείμματα που υπερβαίνουν κατά πολύ το 10% του ΑΕΠ - είναι τρεις φορές το επιτρεπόμενο επίπεδο στο Σύμφωνο Σταθερότητας! Πρόσφατες μελέτες της ΕΕ προβλέπει το ελληνικό εθνικό χρέος να αυξηθεί σε 160% του ΑΕΠ μέχρι το 2025 και πάνω από 800% μέχρι το 2060. Η Ελλάδα έχει μια πολύ περιορισμένη παραγωγική βάση και το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στη ζώνη του ευρώ.

Η Αριστερά αντιδρά σφοδρά έναντι των ξένων επενδύσεων. Είναι υποχρεωμένη να ταΐζει την εκλογική τους βάση των συνδικάτων με σοσιαλιστική ρητορεία που απαιτείται για να αποτραπεί την κομμουνιστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ). Θεωρεί την ξένη επένδυση ταπεινωτική και κάτω από την αξιοπρέπειά τους. Δεν τους αρέσει επειδή μειώνει τον έλεγχο και τη δικαιοδοσία τους. Σημαίνει λιγότερο κυβέρνηση έτσι ώστε να μειώνει το πολιτικό τους τσιφλίκι.

Ωστόσο, η οικονομική δραστηριότητα που χρηματοδοτείται από το κεφάλαιο, σε αντίθεση με τα δανειακά χρήματα είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο σχηματισμό θέσεων εργασίας και τη γενική οικονομική ανάπτυξη από δημόσιες επενδύσεις. Ιδιωτικές επενδύσεις φέρνουν σύγχρονες εγκατασάσεις, το μετοχικό κεφάλαιο αυξάνεται και η επαγγελματική διαχείριση οδηγεί γενικά σε ένα πιο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και την καλύτερη ποιότητα ελληνική διαχείριση.

Οι ξένες επενδύσεις αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην Ελλάδα:

  • Ένας υπερχρεωμένων δημόσιος τομέας, που απειλεί την υψηλή φορολογία και επιβάλλει σημαντικές κοινωνικές εισφορές στις μισθοδοσία που επηρεάζουν αρνητικά το κόστος εργασίας.
  • Ένα μην ελκυστικό νόμισμα, που είναι υπερτιμημένο: το υψηλό κόστος από τη συμμετοχή του Ευρώ. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από τις χώρες της Άπω Ανατολής, οι οποίοι ανήκουν στην ζώνη του δολαρίου ΗΠΑ και σκοπίμως διατηρούν υποτιμημένες συναλλαγματικές ισοτιμίες για να προωθήσουν εμπορικά πλεονάσματα και εξαγωγές.
  • Εχθρικά κομμουνιστικά ελεγχόμενα εργατικά συνδικάτα έτοιμα να ακρωτηριάσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα με άγρειες απεργίες για πολιτικά κίνητρα.

Ήταν συγκλονιστικό το περασμένο Σάββατο ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα με την πυγμή να συζητήσει το οικονομικό κόστος της απεργίας των Λιμενεργατών:

  • 3 εκατ. ευρώ ανά ημέρα απώλεια εισοδήματος στο δημόσιο.
  • Σημαντικές εκτροπές φορτίων σε άλλα ανταγωνιστικά λιμάνια και πιθανή μόνιμη απώλεια εμπορικής κίνησης
  • Κάκιστες σχέσεις με COSCO και την κινεζική κυβέρνηση που θα αποθαρρύνει άλλους υποψήφιες επενδυτές να πατήσει στην Ελλάδα και να εξετάσει τις ιδιωτικές επενδύσεις ή κοινές επιχειρήσεις με το ελληνικό Δημόσιο.

Ενώ η Ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση, κανένα πολιτικό κόμμα εκτός ΛΑ.Ο.Σ έχει τα κότσια να καταγγείλει την κομμουνιστική Αριστερά για τις ζημιές στο εθνικό συμφέρον από αυτή την απεργία και το ΠΑΣΟΚ για την διγλωσσία και την αριστερή ρητορική που τροφοδότησε την εργατική αναταραχή.

Η τάση της πλειοψηφίας στην Ευρώπη είναι η προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων και επιχειρήσεων. Ήταν πολύ σαφής στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές με την άνοδο του φιλικό για τις επιχειρήσεις κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος ότι η Ελλάδα μπορεί να αντέξει σε αυτή την τάση και να επιβιώσει. Έλληνες πολιτικοί έχουν πολλά να μάθουν από την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα στην διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων τους με υπεύθυνο τρόπο και να τιμήσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΤΣΗΣ: ΕΤΣΙ ΒΥΘΙΣΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΩΡΗΚΤΟ "ΦΕΤΙΧ ΜΠΟΥΛΕΝΤ"

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ


NTOKOYMENTO: Να πώς περιγράφει το γεγονός ο ίδιος ο υποπλοίαρχος Βότσης σε αναφορά του προς το τότε υπουργείο Ναυτικών την καταδρομική επιχείρηση του τορπιλοβόλου 11 και την βύθιση του τούρκικου θωρηκτού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης:

“Απέπλευσα εκ Λιτοχώρου την πρωίαν και κατέπλευσα εις Σκάλαν Ελευθεροχωρίου, όπου παρέμεινα μέχρι 9ης εσπέρας, οπότε απέπλευσα διά την επίθεσιν. ”Το Καραμπουρνού εφώτιζε συνεχώς την θάλασσαν διά των προβολέων του, αλλά διήλθον απαρατήρητος μεταξύ Καραβοφανάρου και Βαρδάρη. Κατόπιν έφθασα εις τον λιμένα της Θεσσαλονίκης και την 11 και 20΄ διέκρινα άνευ αμφιβολίας το Τουρκικόν θωρηκτόν ανάπρωρον (εστραμμένον) προς τον πνέοντα Μέσην (Β.Α.) εις την δυτικήν άκραν του κυματοθραύστου. ”Εις την αντίθετον δεξιάν άκραν (συνήθη τόπον αγκυροβολίας) υπήρχε Ρωσσικόν πολεμικόν, υποθέτω και άλλα. Εχώρησα ήρεμα, πάντοτε απαρατήρητος και κατηύθυνα την πρώραν εις το μέσον του Τουρκικού θωρηκτού. Εξεσφενδόνισα πρώτον την δεξιάν πρωραίαν τορπίλην την 11 και 35΄ από αποστάσεως 150 μέτρων. Έστρεψα είτα ολίγον αριστερά προχωρών και εξεσφενδόνισα την αριστεράν. Ανεπόδισα τότε ολοταχώς όπως απομακρυνθώ της εκρήξεως...”.

Άξιο τέκνο της Πατρίδας... Στην φωτογραφία ο Υποπλοίαρχος τότε του Πολεμικού μας Ναυτικού Νικόλαος Βότσης.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


Ψήφισμα Υπάτου Συμβουλίου για την Κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας/Θράκης

Τα κάτωθι μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ σε κανονική συνεδρίαση του Υπάτου Συμβουλίου στην πόλη της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, την 10η Οκτωβρίου 2009 και έχοντας υπ’ όψη την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας/Θράκης, αποφασίζουν:

Θεωρούμε πως το Υπουργείο Μακεδονίας/Θράκης έπρεπε να παραμείνει ως Υπουργείο για λόγους εθνικής σημασίας και τουλάχιστον μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η ύπαρξη του σήμαινε και σηματοδοτούσε την πρόθεση της Ελλάδας να διαφυλάξει και να υπερασπίσει την ιστορική αλήθεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Επιπλέον η ύπαρξή του ενίσχυε την παραμεθόριο περιοχή της Μακεδονικής και Θρακικής γης. Ο συμβολικός του χαρακτήρας σε περιοχές τις οποίες εποφθαλμιούν γειτονικές χώρες, αποτελούσε μία επισήμανση προς κάθε κατεύθυνση ότι η «Μακεδονία» είναι ελληνική, γεγονός που υποστηρίζει και τεκμηριώνει η παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πιστεύουμε ότι αντίθετα ο ρόλος του Υπουργείου θα έπρεπε να αναβαθμιστεί καθώς θα εξυπηρετούσε την πρόθεση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας αλλά και το συμφέρον της χώρας να καταστεί η Θεσσαλονίκη ο στρατηγικός επιχειρηματικός και οικονομικός κόμβος των Βαλκανίων, η οικονομική και επιχειρηματική πύλη στα Βαλκάνια. Οι Μακεδόνες της Διασποράς απευθύνουν προς την κυβέρνηση ένθερμη έκκληση να επανεξετάσει την απόφασή της για την κατάργησή του και να ενδυναμώσει τον ρόλο του στις περιοχές ευθύνης του. Οι υπογράφοντες:

Νίνα Γκατζούλη/Υ.Πρόεδρος -Δρ. Αντώνης Παπαδόπουλος/Υ.Αντιπρόεδρος- Μαρία Χατζηνάκου/Υ.Γραμματέας- Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης/Ύ.Ταμίας -Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής/Κυβερνήτης-Δημήτρης Τασσόπουλος/Κυβερνήτης-Δημήτρης Χατζής/Βοηθός Κυβερνήτη-Φώτης Γερασόπουλος/π. Υ. Πρόεδρος-Νίνα Περοπούλου/π.Υ. Πρόεδρος-Σωτήριος Πρώιος/π. Υ. Πρόεδρος-Πάνος Δ. Σπηλιάκος/π. Υ. Πρόεδρος-Αθανασία Μπίσκα/Πρόεδρος ΜΚ-Αθανασία Γρηγοριάδου-Βασίλης Γκατζούλης-Νίκος Βατσικούρας-Ελεονόρα Σπηλιάκου-Μαρία Παπαδοπούλου-Δημήτρης Βοζιρικίδης-Βασίλης Τσαντίλας-Αθανάσιος Λιάμπας


Απίστευτο και όμως αληθινό!!!

Άγγλος αστυνομικός διέταξε πολίτη να αφαιρέσει την σημαία ως... ρατσιστικό σύμβολο

E-mailΕκτύπωσηPDF
121009-bensmithΑπίστευτο και όμως αληθινό. Στην Αγγλία, χώρα της πολυπολιτισμικής παράνοιας και της αποθέωσης του «πολιτικώς ορθού», συνέβη και αυτό.
Άγγλος αστυνομικός της τροχαίας σταμάτησε τον 18χρονο Ben Smith για έναν καθιερωμένο έλεγχο άδειας κυκλοφορίας. Έκπληκτος ο νεαρός Άγγλος άκουσε τον αστυνομικό να του ζητάει να βγάλει την εθνική σημαία της Αγγλίας που είχε στο πίσω μέρος του οχήματος του, διότι προσβάλει τους μετανάστες, ως εκ τούτου είναι ρατσιστική ενέργεια! Ο νεαρός οδηγός, ο οποίος είναι φανατικός φίλαθλος της εθνικής ομάδας της χώρας του, αρχικά θεώρησε πως ο αστυνομικός αστειευόταν, μέχρι που αυτός τον απείλησε με επιβολή προστίμου 30 λιρών!
Όπως δήλωσε ο Ben Smith «Ειλικρινά, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έλεγε ο αστυνομικός. Μου έλεγε με σοβαρό ύφος ότι η σημαία ήταν ρατσιστική και προσβλητική για τους μετανάστες. Απλά σκέφτηκα ότι ήταν κάποιο αστείο και άρχισα να γελάω, αλλά εκείνος με κοίταξε πολύ σοβαρά και είπε ότι θα έπρεπε να πληρώσω, επιτόπου, 30 λίρες ως πρόστιμο αν αρνιόμουν. Ένιωθα πραγματικά παράξενα και γύρισα σπίτι πολύ σοκαρισμένος»
Το κωμικοτραγικό αυτό συμβάν σχολίασε και ο βουλευτής των Συντηρητικών Philip Davies, ο οποίος συμμετέχει στην πολιτική εκστρατεία εναντίον του «πολιτικώς ορθού», με την εξής δήλωση: «ο αστυνομικός θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του. Πώς μπορεί να είναι ρατσιστικό το να φέρει κάποιος την σημαία του μέσα στη ίδια του την χώρα;
Αυτή η τρέλα του «πολιτικά ορθού» μας έχει φέρει μέχρι αυτό το σημείο και μας έχει δημιουργήσει τέτοιου είδους προβλήματα».

πηγηhttp://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2607:2009-10-12-12-41-07&catid=97:2008-10-17-07-33-49&Itemid=284

ΑΝΤΑΝΤ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Παρουσίαση του βιβλίου «Αντάντ κατά Ελλάδος» Β’ τόμος στον Πειραιά

E-mailΕκτύπωσηPDF
181009-antant-bΟι εκδόσεις "Ελεύθερος Κόσμος" και η εφημερίδα "Εν Πειραιεί" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Μπαρμπή «Aντάντ κατά Ελλάδος (β' τόμος)».
Η παρουσίαση θα γίνει στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29 (κτήριο παλαιού ταχυδρομείου) την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Μιχάλης Χάνδακας (εκδότης εφημερίδας «Εν Πειραιεί»), ο Χρήστος Χαρίτος και ο συγγραφέας Κώστας Μπαρμπής. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης του «"ΕΚ" Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.πηγη:http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2636:-l-r-&catid=101:2008-10-17-07-36-27&Itemid=288

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...