Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ - ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ (17 Ιανουαρίου 1939 - 28 Ιανουαρίου 2008)ΑΘΑΝΑΤΟΣ..................................................................ΖΕΙΣ!

Σουηδία- Γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων


Υπέρ της τέλεσης θρησκευτικού γάμου μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου ψήφισε σήμερα η σύνοδος της Εκκλησίας της Σουηδίας, θέτοντας τέλος σε διαμάχη ετών στους κόλπους της.
Η απόφαση θα ισχύει από 1ης Νοεμβρίου και ελήφθη κατά πλειοψηφία από τους 251 εκπροσώπους της Εκκλησίας της Σουηδίας, η οποία είναι Λουθηρανική και στην οποία ανήκει περίπου το 80% από τα 9 εκατομμύρια Σουηδών.
Τον περασμένο Απρίλιο, η σουηδική Βουλή θέσπισε νόμο, τον οποίο υπερψήφισαν τα έξι από τα επτά κοινοβουλευτικά κόμματα, που επιτρέπει το γάμο ομοφυλοφίλων ζευγαριών.
Δυστυχώς οι αιρετικοί έχουν ξεφύγει πλέον πέρα από κάθε έννοια της αληθινής Χριστιανικής διδασκαλίας...

ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ
Στις 2 τελευταίες εκπομπές στον "ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ" του κώστα Χαρδαβέλα νέες φοβερές αποκαλύψεις για την νύχτα των Ιμίων.
Συμμετέχουν οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ:Άδωνης Γεωργιάδης,Μάκης Βορίδης,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ:Θεόδωρος Νικολαίδης,Αντώνης Αντωνιάδης,Γιώργος Νταβρής,Κωνσταντίνος Ματάλας,Χρήστος Μακρυγιάννης,Αντώνης Ναξάκης,ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Tάσος Μπουριώτης,ο ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ Μιχάλης Ρέλος,ο ΠΡΕΣΒΗΣ Χρήστος Ζαχαράκης και ο ΙΑΤΡΟΣ Νίκος Βλαχάκος.(όλα αυτά σε 29 βίντεο)

Με τις χειρότερες προϋποθέσεις το δανειακό πρόγραμμα του 2010

Καιρός οι μπατίρηδες των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πληρώσουν τα επιτόκια που τους αξίζουνε παρά να κλέβουν τις αποταμιεύσεις του κόσμου με εξευτελιστικά χαμηλά επιτόκια.

Ο Έλληνας φορολογούμενος τους εμπιστεύεται με τα δικά του λεφτά; Βεβαίως όχι!

Από χρόνια κακοδιοίκησης και οικονομικές επιπολαιότητες όπως στρώνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάθονται....Του Σωτηρη Νικα

Με κακούς οιωνούς, αποτέλεσμα της άθλιας δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και της αναξιοπιστίας των στοιχείων που παραθέτουν οι αρχές, ξεκινάει το δανειακό πρόγραμμα του νέους έτους. Ενα πρόγραμμα που αναμένεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το φετινό, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται να επιδεινωθούν οι όροι δανεισμού του Δημοσίου και να καταγράψει μεγαλύτερη αύξηση το κόστος δανεισμού απ’ ό,τι το 2009.

Για φέτος όλα δείχνουν ότι το δανειακό πρόγραμμα θα κυμανθεί στα επίπεδα των 62 - 67 δισ. ευρώ. Για του χρόνου, μόνο οι υποχρεώσεις του Δημοσίου ανέρχονται σε 34,7 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και τα κεφάλαια για την κάλυψη των ελλειμμάτων εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί στα επίπεδα των 55 - 60 δισ. ευρώ.

Προάγγελος του τι θα συμβεί του χρόνου, ήταν η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch μέσα στην εβδομάδα από Α σε Α-. Η εξέλιξη αυτή, αν και αναμενόμενη, δεν παύει να προκαλεί έντονο προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο που θα πρέπει πλέον να πείσει τις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιστρέψει την κακή εικόνα των δημοσίων οικονομικών της, έτσι ώστε να μπορεί να δανειστεί για να «επιβιώσει».

Η υποβάθμιση από τον διεθνή οίκο, ήρθε αμέσως μετά τη σκληρή στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα και τα αναθεωρημένα για πολλοστή φορά στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στους Ευρωπαίους ομολόγους του. Οι εξελίξεις της εβδομάδας που πέρασε έδωσαν το στίγμα του τι ακολουθεί για την ελληνική οικονομία σε περίπτωση που δεν καταφέρει η κυβέρνηση να περάσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

Αρχικά ήταν οι θεσμοί (Eurogroup, Ecofin) που κατέκριναν την Ελλάδα και στη συνέχεια οι αγορές. Μάλιστα, αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα αργήσουν και άλλοι οίκοι αξιολόγησης να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Η Standard & Poor’s έχει ήδη αξιολογήσει την Ελλάδα με Α- από τον Ιανουάριο, γεγονός το οποίο ουσιαστικά δείχνει ότι οι αγορές δεν πίστευαν όσα τους έλεγε η Ελλάδα. Μια πιθανή νέα υποβάθμιση θα οδηγήσει τη βαθμολογία της χώρας στην κατηγορία ΒΒΒ+, με την πτώση αυτή να έχει και ψυχολογική και πρακτική σημασία.

Ψυχολογική, γιατί έπειτα από χρόνια στην πρώτη κατηγορία πιστοληπτικής ικανότητας θα περάσει η χώρα στη δεύτερη και πρακτική γιατί η Ελλάδα θα βρεθεί μόλις δύο κατηγορίες πάνω από την ΒΒΒ-. Οταν αξιολογείται κάποια χώρα σε αυτήν την κατηγορία, αυτόματα τα ομόλογά της δεν γίνονται δεκτά ως ενέχυρο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες.

Παράλληλα, η υποβάθμιση από τη Fitch ώθησε ανοδικά το κόστος δανεισμού του Δημοσίου. Η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό χθες αυξήθηκε στις 139 μονάδες βάσης από 132 μονάδες που ήταν την Πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι οι επόμενες εκδόσεις του Ελληνικού Δημοσίου θα πραγματοποιηθούν σε χειρότερο κλίμα απ’ ό,τι σήμερα, ενώ η επιβάρυνση θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους επόμενους προϋπολογισμούς με την αύξηση των δαπανών για τόκους. Γι’ αυτό και το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει άμεσα να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων για να καλύψει τις φετινές «τρύπες» του προϋπολογισμού. Το επιπλέον ποσό που θα δανειστεί το Δημόσιο φέτος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των 5 - 10 δισ. ευρώ και οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν από αρχές Νοεμβρίου.

Για το 2010, όμως, η κατάσταση δύσκολα θα ανατραπεί. Θα πρέπει η κυβέρνηση να δείξει ότι έχει ένα σοβαρό, αξιόπιστο και συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και περιορισμού του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, για να βελτιωθεί η εικόνα στην ελληνική αγορά ομολόγων. Μάλιστα, αναλυτές υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα πρέπει να έχει μετρήσιμους στόχους έτσι ώστε οι αγορές να μπορούν να ελέγχουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει από τώρα ότι για το επόμενο έτος θα πρέπει να δανειστεί 34,7 δισ. ευρώ για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και μόνον. Εξ αυτών, τα 17 δισ. ευρώ αφορούν σε λήξεις ομολόγων, τα 3,9 δισ. ευρώ σε λήξεις εντόκων γραμματίων, το 1,8 σε λήξεις Eurocommercial Papers και τα 11,8 δισ. ευρώ στην πληρωμή τόκων. Παράλληλα, αν η κυβέρνηση κατορθώσει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 9% του ΑΕΠ, τότε αυτό σημαίνει ότι το ταμειακό έλλειμμα θα διαμορφωθεί περίπου στο 10-11% του ΑΕΠ. Με το ΑΕΠ να εκτιμάται στα 240 δισ. ευρώ, προκύπτει ότι για την κάλυψη των ελλειμμάτων θα χρειαστεί το Δημόσιο να δανειστεί περί τα 24 δισ. ευρώ το 2010, ανεβάζοντας τον συνολικό δανεισμό στα επίπεδα των 59 δισ. ευρώ.

Το χειρότερο είναι ότι τα νούμερα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά και οι αγορές και οι διεθνείς επενδυτές. Επίσης, γνωρίζουν ότι τα περισσότερα δάνεια η Ελλάδα θα τα συνάψει εντός του πρώτου εξαμήνου, καθώς οι υποχρεώσεις που θα κληθεί να καλύψει στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου ανέρχονται στα 23,2 δισ. ευρώ. Με τα δεδομένα αυτά και εφόσον δεν υπάρχουν σαφείς πρωτοβουλίες αντιστροφής της κατάστασης από την κυβέρνηση, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι το κόστος δανεισμού του Δημοσίου για το 2010 πιθανόν να εκτοξευτεί σε επίπεδα μεγαλύτερα ακόμα και από τα φετινά ιστορικά υψηλά.

Υποβάθμιση τραπεζών

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης για πέντε μεγάλες εγχώριες εμπορικές τράπεζες προχώρησε η Fitch Ratings, μετά την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Αγροτικής Τράπεζας (ΒΒΒ από BBB+) καθώς επίσης και στην υποβάθμιση των Support Rating Floors της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς.

Οπως σημειώνεται στην ανάλυση της Fitch, η διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύει τις τράπεζες διατηρείται αμετάβλητη, ωστόσο η ικανότητά της να το πράξει έχει μειωθεί, όπως φαίνεται στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγηση της Ελλάδας σε A-.

Αναλυτικότερα, ο οίκος υποβαθμίζει τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Αγροτικής Τράπεζας σε BBB από BBB+ και F3 από F2, αντίστοιχα. Το outlook παραμένει αρνητικό. Ταυτόχρονα υποβαθμίζει το Support Rating Floor σε BBB από BBB+.

Η Fitch υπογραμμίζει ότι η μακροχρόνια πιστοληπτική ικανότητα των υπόλοιπων τεσσάρων τραπεζών βασίζεται στην ατομική οικονομική τους ισχύ και δεν θίγεται από την υποβάθμιση της Ελλάδας.

Για την Εθνική Τράπεζα, τη Eurobank, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, ο διεθνής οίκος επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας, τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση και την ατομική αξιολόγησή τους. Και για τις τέσσερις, ωστόσο, η Fitch υποβαθμίζει το Support Rating Floor. Για την ΕΤΕ από ΒΒΒ+ σε ΒΒΒ, για τη Eurobank σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ, για την Alpha Bank σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ και για την Τρ. Πειραιώς σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ.

Παράλληλα, προχώρησε στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων σε προγράμματα και χρεόγραφα που έχουν εκδώσει οι ελληνικές τράπεζες με εγγύηση του ελληνικού κράτους σε A- από A.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ(ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΙΕΧΩΒΑ)

Μόνο η αλήθεια του Θεού σώζει τον άνθρωπο. Αυτή η αλήθεια μας φανέρωσε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Ήρθε στον κόσμο για να "κηρύξει το ευαγγέλιο του Θεού" (Μαρκ. 1,14). Να διδάξει και να "μαρτυρίσει την αλήθεια"(Ιω. 18,37). Γνωρίζοντας, λοιπόν ο άνθρωπος την αλήθεια του Χριστού ελευθερώνεται από την αμαρτία (Ιω. 8,32). Υπακούοντας σ' αυτήν μετέχει στην αληθινή ζωή (Ιω. 14,6)
Απέναντι στην αλήθεια του Θεού βρίσκεται η πλάνη και η αίρεση. Η πλάνη αρνείται την αλήθεια και η αίρεση τη νοθεύει. Έτσι ο άνθρωπος που έπεσε σε πλάνη ή παρασύρθηκε απο την αίρεση χάνει τη δυνατότητα της σωτηρίας.
Η Εκκλησία που είναι "ο στύλος και το στήριγμα της αλήθειας"( Ά Τιμ. 3,15), απο τα πρώτα χρόνια ακόμη, αγωνίστηκε σκληρά να κρατήσει ακέραιη και ανόθευτη την αλήθεια, που μας παρέδωσε ο Χριστός. Η συνεχής φροντίδα των Αποστόλων και των διαδόχων τους ήταν να προφυλάξουν τους χριστιανούς από τις πλανεμένες διδασκαλίες, τους "ψευδοδιδασκάλους" και τους "ψευδοπροφήτες (Ματθ. 7,15 ΄Β Πετρ. 2,1 Ά Ιω. 4,1 )
Ανθρώποι αιρετικοί που προσπάθησαν να διαστρέψουν την αλήθεια (Πραξ. 20,30), εμφανίστηκαν πολλοί. Τέτοιοι παλαιότερα ήταν οι Αρειανοί, οι Πνευματομάχοι, οι Εικονομάχοι και άλλοι. Αιρετικοί υπάρχουν και στις μέρες μας. Εξίσου επικίνδυνοι με τους παλιούς, και υπηρετώντας τον ίδιο πάντα στόχο: κηρύσσοντας "διεστραμμένα" να αποσπούν τους χριστιανούς "οπίσω αυτών". Στην αίρεση τους.

Απο τους πιό επικίνδυνους αιρετικούς των ημερών μας είναι και οι Χιλιαστές. Σ' αυτούς αναφέρονται τα παρακάτω. Σκοπό έχουν να σε πληροφορήσουν για το τι πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτούς. Διάβασε τα με προσοχή. Προσπάθησε ν' ανταποκριθείς σε οτι με αγάπη σου ζητάμε. Κάνε να φτάσει και σε χέρια άλλων αδελφών μας, που πιθανόν βρίσκονται σε άγνοια ή ακόμη και σε κίνδυνο.

"Προσέχετε τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι σας έρχονται με ένδυμα προβάτων, ενώ μέσα τους είναι λύκοι αρπακτικοί"
Ο ΚΥΡΙΟΣ (Ματθ. 7,15)

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ

Οι πιό βασικές αλήθειες τις πίστεως μας σε αντίθεση με τους Χιλιαστές που είναι από τους πιό φοβερούς αιρετικούς όλων των εποχών, διότι υιοθέτησαν και κηρύττουν τις περισσότερες από τις πλάνες, που στηρίχτηκαν κατά καιρούς από διάφορους αιρεσιάρχες. Σ' αυτές πρόσθεσαν και πολλές άλλες. Εδώ απλώς αναφέρουμε τις μεγαλύτερες.


1.Βασική αλήθεια του Χριστιανισμού είναι η πίστη στην Αγία Τριάδα. Ο Θεός είναι Ένας κατά την ουσία αλλά ταυτόχρονα Τριαδικός, δηλαδή τρία Πρόσωπα, ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα.
1. Οι Χιλιαστές όχι μόνο απορρίπτουν την πίστη στον Τριαδικό Θεό, αλλά φτάνουν να γράφουν πώς η Τριαδική διδασκαλία προέρχεται από τη "διάνοια του Σατανά" ( Άρα λένε πώς ένας Άγιος Σπυρίδονας αποδυκνείοντας αυτά σκεφτόταν απο τον Σατανά)

2. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι "Θεός αληθινός εκ Θεού αληθινού". Γεννημένος προαιώνια από το Θεό Πατέρα, είναι της ίδιας ουσίας και της φύσεως μ' εκείνον. Όντας λοιπόν τέλειος Θεός, έγινε και τέλειος άνθρωπος "δια την ημετέραν σωτηρίαν".
2. Οι Χιλιαστές, όπως ο παλιός αιρεσιάρχης Άρειος, που καταδικάστηκε απο την Ά οικουμενική Σύνοδο, αρνούνται τη θεότητα του Χριστού μας και διδάσκουν πως είναι κτίσμα, δηλαδή δημιούργημα του Θεού. Αυτή και μόνο η πλάνη τους δείχνει πως είναι "αντίχριστοί"

3. Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Όπως ο Υιός, που γεννιέται από το Θεό Πατέρα, είναι της ίδιας φύσεως μ' εκείνον, έτσι και το Άγιο Πνεύμα, που εκπορεύεται επίσης απο τον Πατέρα (Ιω. 15,26), είναι πάλι της ίδιας φύσεως και της ίδιας ουσίας, δηλαδή Θεός.
3. Για το Άγιο Πνεύμα οι Χιλιαστές προχωρούν ακόμη πιό πέρα και από τους παλιούς Πνευματομάχους, που καταδίκασε η ΄Β οικουμενική Σύνοδος. Δεν παραδέχονται όχι μόνο τη θεότητα του, αλλά ούτε και την προσωπική του υπόσταση. Το θεωρούν απλώς ενεργό δύναμη του Θεού.

4. Ο άνθρωπος δεν αποτελείται μόνο απο σώμα. Έλαβε από το δημιουργό Θεό και ψυχή, που είναι αθάνατη. Ακόμη δεχόμαστε πώς η ζωή συνεχίζεται και μετά το θάνατο μάς.
4. Οι Χιλιαστές δεν πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής, όπως παλιά οι Θνητοψυχίτες. Γι' αυτούς ο άνθρωπος είναι μόνο σώμα. Ότι ονομάζουμε ψυχή, έιναι απλώς η ζωή, όπως ακριβώς η ζωή των ζώων. Πεθαίνοντας ο άνθρωπος περιέρχεται στην ανυπαρξία. Εκμηδενίζεται.

5. Για μας τους Ορθοδόξους η Παναγία είναι "η μητέρα του Κυρίου" μας
5. Οι Χιλιαστές δεν αναγνωρίζουν την Παναγία ως Θεοτόκο και παρερμηνεύοντας , όπως το συνηθίζουν, διάφορα χωρία της Γραφής, απορρίπτουν οτι υπήρξε Αειπάρθενος.

6. Εμείς τιμούμε τους Αγίους του Θεού, δηλαδή εκείνους που αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους στο Θεό και έζησαν ακολουθώντας πιστά το θέλημα Του. Δεχόμαστε ακόμη πως αυτή η μεταχή τους στη θεία ζωή, τους δίνει τη δυνατότητα να μεσιτεύσουν στο Θεό για μας.
6. Οι Χιλιαστές αρνούνται την ύπαρξη των Αγίων και επομένως τις μεσιτείες τους και την τιμητική προσκύνηση τους εκ μέρους των πιστών. Και είναι φυσικό, αφού δέχονται πως οι άνθρωποι- άρα και οι Άγιοι - μετά το θάνατο τους εκμηδενίζονται.

7. Ως χριστιανοί ανήκουμε στην Εκκλησία, που είναι το σώμα του Χριστού μας. Σωζόμαστε μόνο όταν έιμαστε μέλη της Εκκλησίας και όταν γινόμαστε μέτοχοι της θείας χάριτος μέσω των μυστηρίων, που συνέστησε και παράδωσε ο ίδιος ο Λυτρωτής μας Ιησούς.
7. Οι Χιλιαστές δεν πιστεύουν στην Εκκλησία. Αρνούνται τη σωστική χάρη των μυστηρίων. Πολεμούν και διαβάλλουν τους κληρικούς.

8. Ο Σταυρός του Κυρίου μας είναι το καύχημα όλων των πιστών, αφού επάνω του θυσιάστικε ο Λυτρωτής μας. Τον μισούσαν και τον προσκυνούσαν οι χριστιανοί ήδη από τα αποστολικά χρόνια. Έτσι κι εμείς εξακολουθούμε να τον σεβόμαστε και να τον προσκυνούμε.
8. Οι Χιλιαστές δεν χρησιμοποιούν και δεν τιμούν το Σταυρό. Είναι χαρακτηριστικό: Δεν κάνουν ποτέ το σημείο του σταυρού! Φτάνουν μάλιστα ν' αποκαλούν εμάς τους χριστιανούς που τον κάνουμε ειδωλολάτρες!

9. Οι Ορθόδοξοι τιμούμε και ασπαζόμαστε τις ιερές εικόνες. Όχι βέβαια, τα ξύλα, αλλά τα εικονιζόμενα ιερά πρόσωπα.
9. Οι Χιλιαστές είναι εικονομάχοι. Όχι μόνο δεν τιμούν και δέν προσκυνούν τις εικόνες αλλά τις χλευάζουν και τις καταπατούν.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
Ασφαλώς κάτι έχεις ακούσει για τους Χιλιαστές. Ακόμη είναι πιθανό να έχουν χτυπήσει και την πόρτα του σπιτιού σου ή να τους είδες κάπου (στη λαϊκή αγορά, σε μια πλατεία, σε κάποιο δρόμο), να πουλούν τα βιβλία και τα περιοδικά τους. Λοιπόν, τι ακριβώς είναι οι Χιλιαστές;

Πρόκειται για μιά ύπουλη και επικίνδυνη αίρεση. Μια ξενόφερτη και ξενοκίνητη οργάνωση. Μια τεράστια πολυεθνική μετοχική εταιρία, που εδρεύει στο Μπρούκλιν της Αμερικής και από εκεί, μέσω βιβλίων και περιοδικών της που διοχετεύει σ' ολόκληρο τον κόσμο, κηρύττει τις πιό χοντροκομμένες πλάνες και επαναλαμβάνει τις περισσότερες από τις αντιχριστιανικές διδασκαλίες, που μέχρι σήμερα υποστήριξαν οι διάφοροι αιρετικοί.

Η οργάνωση των Χιλιαστών (" Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά") ξεκίνησε τον περασμένο αιώνα (1881). Ιδρυτής και πρώτος αρχηγός της υπήρξε ο αμερικανοεβραίος έμπορος Κάρολος Ρώσσελ.

Οι Χιλιαστές μας παρουσιάζονται με διάφορα ονόματα. Είναι κι αυτό ένα από τα πολλά τεχνάσματα τους. Αλλάζουν συχνά όχι μόνο ονόματα αλλά και διδασκαλία, όταν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.

Τα πιό γνωστά ονόματα τους είναι Χιλιαστές και μάρτυρες του Ιεχωβά. ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ονομάστηκαν,. γιατί πιστεύουν πως ο Χριστός θα έρθει στη γή για να εγκαθιδρύσει μιά επίγεια βασιλεία, που θα διαρκέσει χίλια χρόνια. Έφτασαν μάλιστα να ορίσουν και χρονολογίες για "το τέλος του πονηρού κόσμου" και την έναρξη της βασιλείας, που βέβαια, διαψεύστηκαν. Η τελευταία χρονολογία που είχαν ορίσει ήταν το φθινόπωρο του 1975. Για μιά ακόμη φορά έπεσαν έξω και γελοιοποιήθηκαν!

Οι Χιλιαστές θέλουν να αποκαλούνται ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ. Με την ονομασία αυτή "Ιεχωβάδες") είναι και πιό γνωστοί στο λαό μας. Γιατί θέλουν να ονομάζονται έτσι; Διότι ισχυρίζονται πως ο Θεός πρέπει να αποκαλείται μόνο με το εβραϊκό του όνομα "Ιεχωβά". Όποιος δεν ονομάζει έτσι τον Θεό δεν σώζεται! Ο ισχυρισμός αυτός είναι τελείως αστήρικτος. Όχι μόνο διότι ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη ονομάζεται ακριβέστερα "Γιαχβέ" αλλά και διότι το όνομα αυτό δεν είναι το μοναδικό. Στην Π. Διαθήκη υπάρχουν κι άλλα ονόματα του Θεού (Ων, Θεός Αβρααμ κ.τ.λ.).

Τελευταία οι Χιλιαστές διεκδικούν ακόμη και το όνομα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ. Ωστόσο, είναι ολοφάνερο πως το κάνουν για να εξαπατήσουν τους απλούς και ακατατόπιστους αδελφούς μας. Χριστιανοί είναι μόνο εκείνοι που πιστεύουν στο Χριστό. Όσοι αρνούνται τη θεότητα Του, όπως οι Χιλιαστές, είναι αντίχριστοι.
" Αγαπητοί, να μην πιστεύεται σε κάθε πνεύμα, αλλά να αποδοκιμάζεται τα πνεύματα, εάν είναι από το Θεό, διότι πολλοί ψευδοπροφήτες βγήκαν στον κόσμο"
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ( Ά Ιω. 4,1)

ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ

Μιλώντας για την οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά, θα πρέπει να καταλάβουμε καλά πως πρόκειται για ένα κολοσσιαίο οικονομικό οργανισμό. Με κέντρο το Μπρούκλιν της Αμερικής η οργάνωση κατευθύνει μιά απίθανη προσηλυτιστική προπαγάνδα, για την οποία διατίθενται ανυπολόγιστα οικονομικά μέσα και στην οποία στρατεύονται τα ατυχή θύματα της χιλιαστικής πλάνης.
Κάθε μάρτυρας του Ιεχωβά είναι ένα εξάρτημα αυτού του τεράστιου μηχανισμού και όργανο των σχεδίων του Μπρούκλιν. Ο "ζήλος" που βλέπουμε να έχουν, δίδοντας τα έντυπα τους και κηρύττοντας τις ιδέες τους, είναι αποτέλεσμα ψυχολογικού καταναγκασμού.
Το πιο σπουδαίο έργο των Χιλιαστών είναι η εξάπλωση των διδασκαλιών τους και η διάδοση των βιβλίων και των περιοδικών τους όπως η "ΣΚΟΠΙΑ" και το "ΞΥΠΝΑ". Είναι τόσο μεγάλη η πλύση εγκεφάλου που υφίστανται, ώστε τους κάνει να πιστεύουν πώς αυτό που κάνουν είναι το πιό σπουδαίο έργο και ότι αποτελεί υπηρεσία και λατρεία πρός τον Ιεχωβά!
Το σκοπό αυτό υπηρετεί ο μηχανισμός και η ιεραρχία της οργανώσεως που έχουν, το άφθονο χρήμα που ξοδεύουν και εισπράττουν, οι συναθροίσεις που πραγματοποιούν, τα συνέδρια που οργανώνουν.
Οι Χιλιαστές κινούνται παντού:
Επισκέπτονται συνοικίες και γυρίζουν απο σπίτι σε σπίτι.
Κυκλοφορούν στους δρόμους, τις πλατείες, τις στάσεις των λεωφορείων, και σταματούν ανύποπτους διαβάτες.
Στέκονται στους φωτεινούς σηματοδότες των δρόμων προτείνοντας τα περιοδικά τους σε οδηγούς αυτοκινήτων.
Τελευταία εμφανίζονται και στους χώρους των λαϊκών αγορών.
Οι Χιλιαστές αρέσκονται να ονομάζονται και "σπουδαστές των Γραφών". Κρατούν πάντοτε στα χέρια ή στις τσάντες τους την Αγία Γραφή και είναι έτοιμοι, αν χρειαστεί, ν' αρχίσουν να αραδιάζουν επιλεγμένα βιβλικά χωρία. Μην τους πιστεύεις. Για τους Χιλιαστές πάνω απο την Αγία Γραφή βρίσκεται το περιοδικό "ΣΚΟΠΙΑ". Τα χωρία της Αγίας Γραφής, που παρερμηνεύουν φρικτά, τα χρησιμοποιούν για να εξαπατήσουν τους αφελείς.
Ένα απο τα πολλά τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι Χιλιαστές, είναι και η ευγένεια. Χτυπώντας την πόρτα ενός σπιτιού εμφανίζονται γλυκομίλητοι και χαμογελαστοί. Προσοχή! Δεν είναι αυθόρμητη η συμπεριφορά τους. Έχουν πάρει οδηγίες γι' αυτό. Και το κάνουν για να ξεγελάσουν τα υποψήφια θύματα τους.

ΠΩΣ Ν' ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε καλά: Οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι πολύ επικίνδυνοι.Τόσο για τις φοβερές πλάνες που διδάσκουν όσο και για το σύστημα που ακολουθούν, προκειμένου να μας αιχμαλωτίσουν στην αίρεση τους. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να είμαστε πάντοτε προσεκτικοί και ν' αντιδρούμε σωστά.
Αν χτυπήσουν την πόρτα μας, θα τους διώξουμε χωρίς καμιά συζήτηση. Είναι αφέλεια να πιστεύουμε πως με τη συζήτηση μαζί τους είναι πιθανό να τους βοηθήσουμε. Δεν έρχονται να μας ακούσουν. Έρχονται για να πλασάρουν το δηληρήριο της πλάνης τους, ακολουθώντας καλά μελετημένο και δοκιμασμένο σχέδιο. Συζήτηση μαζί τους σημαίνει γι' αυτούς πως δείξαμε ενδιαφέρον. Θ' ανοίξουν καρτέλλα με τα στοιχεία μας. Και μετά από λίγες μέρες θα μας ξανάρθουν.
Μακριά από τα χέρια μας τα περιοδικά τους "ΣΚΟΠΙΑ" και "ΞΥΠΝΑ", καθώς και τα διάφορα βιβλία τους. Ούτε μια δραχμή για τον κορβανά (ταμείο) των μαρτύρων του Ιεχωβά. Δεν αγοράζουμε, λοιπόν, τίποτε και δεν δεχόμαστε τίποτε, έστω κι αν μας το προσφέρουν δωρεάν.
Αν εμφανιστούν Χιλιαστές στη συνοικία και τη γειτονιά μας, δεν φτάνει εμείς μόνο να μην τους ανοίξουμε την πόρτα. Πρέπει να ενημερώσουμε σχετικά και τους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας ή τους γείτονες μας. Να ξέρουν κι εκείνοι για τι πρόκειται. Ακόμη ας φροντίσουμε αμέσως να ειδοποιήσουμε και τον εφημέριο της ενορίας μας.
Τους ιερείς μας ακόμη ενημερώνουμε, αν μάθουμε πως σε κάποιο σπίτι της γειτονιάς μας γίνονται συναθροίσεις Χιλιαστών ή ακόμη αν πληροφορηθούμε πως κάποιος αδελφός μας χριστιανός κινδυνεύει να πέσει στα δίχτυα τους.
Δεν παραλείπουμε επίσης να επισημαίνουμε τον κίνδυνο και στους συγγενείς και φίλους μας και να τους συνιστούμε να μή δέχονται επισκέψεις Χιλιαστών στα σπίτια τους.
Είναι χρήσιμο και για μας τους ίδιους, αλλά και για να μπορέσουμς να προστατεύσουμς και άλλους, να είμαστε κατατοπισμένοι πάνω στα όσα διδάσκουν οι Χιλιαστές. Υπάρχουν σήμερα αξιόλογα αντιχιλιαστικά βιβλία, που μπορεί ο εφημέριος μας να υποδείξει ή και μόνοι μας να αναζητήσουμε στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία.
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
Είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί. Ο Κύριος μας ζητά ν' αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Επομένως και τους Χιλιαστές, που έπεσαν θύματα μιάς καταχθόνιας προπαγάνδας.
Λυπούμαστε βαθιά γιατί πρόδωσαν την πίστη τους κι απομακρύνθηκαν από την αλήθεια του Χριστού. Εκείνο που θέλουμε και προσευχόμαστε, είναι να τους φωτίσει ο Θεός να επιστρέψουν στο φώς και στην ορθή πίστη.
Αν απο κάτι αποστρεφόμαστε, αυτό δεν είναι οι μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά οι φρικτές αιρέσεις που υποστηρίζουν και προσπαθούν με λυσσαλέο πείσμα να μας επιβάλλουν.
Ανήκουμε ως χριστιανοί στην ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, δηλαδή την Εκκλησία που κράτησε ανόθευτη κι απαραχάρακτη την αλήθεια, την οποία αποκάλυψε στους ανθρώπους ο Χριστός μας και μας παρέδωσαν οι Απόστολοι του.
Αυτό ασφαλώς αποτελεί για μας ένα υψηλό προνόμιο και μια μεγάλη τιμή. Ταυτόχρονα όμως, γεννά και ορισμένες υποχρεώσεις. Έχουμε χρέος να γνωρίζουμε την πίστη μας. Ποιά είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας μας.
Ιδιαίτερα οφείλουμε να μελετούμε την Αγία Γραφή, που είναι ο ζωντανός λόγος του Θεού. Πρέπει να τονίσουμε πως, αν οι Χιλιαστές καταφέρνουν μερικές φορές να εξαπατούν, αυτό γίνεται γιατί πολλοί απο μας τους χριστιανούς είμαστε ακατατόπιστοι στα θέματα της πίστεως.
Η ορθόδοξη πίστη, ωστόσο, δεν είναι μόνο υπόθεση γνώσεως. Κυρίως είναι ορθός τρόπος ζωής. Ο Χριστός καλεί όλους μας όχι απλώς να Τον γνωρίσουμε, αλλά να ζήσουμε τη δική Του ζωή μέσα στην Εκκλησία που ο ίδιος ίδρυσε.
Η συνεπής χριστιανική ζωή όλων μας είναι η πιό πειστική απόδειξη οτι η πίστη μας είναι η μόνη ορθή πίστη.
Ο χριστιανός που ζεί ενωμένος με το Χριστό με τη συχνή προσευχή, με τακτική συμμετοχή στα μυστήρια και την κοινή λατρεία, τη ζωή και τα έργα της ενορίας του, βρίσκεται σε ασφάλεια.
Ανήκοντας οργανικά και όχι τυπικά στα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού, που είναι η Εκκλησία, δεν κινδυνεύεις από τους λύκους, τους διάφρους δηλαδή αιρετικούς ( Ιω. 10,1-16
)
Aποστολική Διακονία
Της Εκκλησίας Της Ελλάδος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...