Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Κ. ΑΘΗΝΑΣ


ΤΟ ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Φ.Ε.Κ. ΑΘΗΝΑΣ. ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΜΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ 5-7 ΣΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΩΣ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!


ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Τηλέφωνο: 2107754760
Email: drasis@gmail.com
Ιστοσελίδες:
www.drasis-kes.org
http://efaefp.net/

20 Ιουλίου 1974! Οι Τούρκοι κατακτητές πατούν τα άγια ελληνικά χώματα της Κύπρου. Σκοτώνουν, λεηλατούν, βιάζουν. Εκδιώχνουν από τις πατρογονικές τους εστίες 200 000 Ελληνοκύπριους. Από την πρώτη στιγμή προσπαθούν να νομιμοποιηθούν.
15 Νοεμβρίου 1983! Ανακηρύσσεται το παράνομο ψευδοκράτος υπό την ηγεσία του Ντεκτάς, και φυσικά τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας.

Από τη βάρβαρη τούρκικη εισβολή και μετά, η ελληνοκυπριακή πλευρά, ουδεμία ουσιαστική κίνηση έκανε για απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας. Από το ’77 και μετά, τρία χρόνια μόνο από την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, οι εκάστοτε Κυπριακές κυβερνήσεις έχουν την τάση να αυτοεγλκωβίζονται σε καταστροφικές-εκτρωματικές προσπάθειες λύσης, τύπου ομοσπονδίας. Κανένας πολιτικός δεν βγήκε μέχρι τώρα με θάρρος για να υποστηρίξει περίτρανα την πραγματικότητα. Να υποστηρίξει δηλαδή πως στην Κύπρο έγινε εισβολή, έχουμε κατοχή, και η μισή μας πατρίδα είναι σκλαβωμένη από τους Τούρκους. Ως εκ τούτου, δεν θα έπρεπε να παλεύει όλος ο Κυπριακός Ελληνισμός για την απελευθέρωση της Κύπρου; Δυστυχώς εν έτη 2009 έχουμε ξεφύγει κατά πολύ από την πραγματικότητα. Το ψευδοκράτος, με πάγια διπλωματική τακτική έχει γίνει γνωστό και αναγνωρίστηκε από αρκετές χώρες ανά το παγκόσμιο.


Δυστυχώς για μας, το μόνο που δεν πρέπει να έχουμε, είναι η απαίτηση από την διεθνή κοινή γνώμη, να μην αναγνωρίζει το ψευδοκράτος. Από τη στιγμή που σύσσωμη η πολιτική μας ηγεσία πηγαινοέρχεται καθημερινά στα κατεχόμενα, συζητά με τον κατοχικό ψευδοηγέτη Ταλάτ, τρώει και πίνει στις ψαροταβέρνες και τα εστιατόρια της κατεχόμενης Κερύνειας μας, επιτρέπει στους Ελληνοκύπριους πολίτες να εισέρχονται στα κατεχόμενα με επίδειξη των διαβατηρίων τους αιμοδοτόντας οικονομικά το ψευδοκράτος και αναγνωρίζοντας το, φωταγωγώντας η Κυπριακή Δημοκρατία την σημαία του αίσχους στον Πενταδάκτυλο, προωθώντας το νεοκυπριωτισμό στα σχολεία, ανάγοντας τους Τουρκοκυπρίους σε πολίτες διπλής υπηκοότητας, επιτρέποντας στις κομματικές τους παρατάξεις να συνεργάζονται με παράνομες τουρκοκυπριακές νεολαίες στην Κωνσταντινούπολη και τέλος εμμένοντας σε λύση Δ/Ζ-Δ/Κ ομοσπονδίας, πρώτοι εμείς νομιμοποιούμε τον εισβολέα, τον κατακτητή και καταπατητή της γης μας.
Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας εκτός από το ΔΡΑΣΙΣ –ΚΕΣ συμμετέχουν στην κομματοκρατούμενη ομοσπονδιακή Π.Ο.Φ.ΕΝ.
Η ομοσπονδία αυτή κάθε χρόνο στέλνει το δικό της πλαίσιο συνθημάτων για την αντικατοχική το οποίο είναι υποχρεωμένες να στηρίξουν όσες παρατάξεις συμμετέχουν σ’ αυτήν. Θα θέλαμε να αναφέρουμε δύο παραδείγματα συνθημάτων από το πλαίσιο της Π.Ο.Φ.ΕΝ. που προτάθηκαν για να φωναχτούν σε προηγούμενες χρονιές: «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή», «Επαναπροσέγγιση με τους Τουρκοκύπριους». Όσο για τα συνθήματα που πρότειναν για να φωναχτούν στα τούρκικα, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε ΟΧΙ μόνο να φωναχτούν, αλλά ούτε καν να γραφτούν σε ανακοίνωση μας!
Το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. σας καλεί στις 15 Νοεμβρίου 2009, να πορευτείτε μαζί μας για να βροντοφωνάξουμε για ακόμα μια φορά, για την Ελληνικότητα της Κύπρου μας. Ελάτε όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας και να φωνάξουμε πως μόνη λύση του Κυπριακού είναι η απελευθέρωση. Ελάτε να εναντιωθούμε για ακόμα μια φορά σε λύσεις εκτρώματα που προσπαθούν να μας πλασάρουν…


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΟΣ!
Τα 80 χρόνια έκλεισε εχθές 4 Νοεμβρίου Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1929 στον Πειραιά.


Τον Ιούλιο του 1991 επιλέχθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και εστάλη ως Έξαρχος στην Αλβανία, με σκοπό την αναζήτηση στελεχών για την επανασύσταση της τοπικής εκκλησίας, μετά την κατάρρευση του Κομμουνιστικού Καθεστώτος που είχε θεμελιώσει ο Εμβέρ Χότζα. Εκεί βρήκε μόνο κάποιους γηραιούς, βιαίως αποσχηματισθέντες ιερείς, στους οποίους ήταν αδύνατο να βασιστεί η τοπική εκκλησία. Έτσι, αργότερα την ίδια χρονιά, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέλεξε τον ίδιο για Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας. Στις 4 Ιουλίου 1992 ενθρονίστηκε ως νέος Αρχιεπίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.


Έτσι... στην χώρα που μέχρι "προχθές" (και δεν το έζησαν οι πολύ νεώτεροι) όποιος έκανε το σταυρό του οδηγούνταν στην εξορία, όποιος μιλούσε ελληνική φυλακιζόταν, όποιος ήταν υπότροπος εκτελούνταν (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΛΑ... ΑΥΤΑ) τα γενέθλια του Αρχιεπισκόπου θυμήθηκε ο Πρόεδρος Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι ο οποίος και απέστειλε ευχετήριο τηλεγράφημα στον Αρχιεπίσκοπο...

Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ


Οι Βορειοηπειρώτες περιμένουν ακόμη πολλά. Και τα δικαιούνται.Η Αλβανία θέλει να ενταχθεί στην Ευρ. Ένωση και ζητεί να ανοίξουν οι κρουνοί των Ευρώ, όμως αρνείται να φερθεί ως ευρωπαϊκή χώρα απέναντι στους πολίτες της που δηλώνουν Έλληνες. Θυμίζω τα κυριότερα προβλήματα.
1) Διατηρούνται ακόμη οι μειονοτικές ζώνες, τις οποίες είχε αυθαίρετα καθορίσει το κομμουνιστικό καθεστώς. Μόνον 60.000 Βορειοηπειρώτες αναγνωρίζονται ως Έλληνες «μειονοτικοί» , ενώ μεγάλα τμήματα του Ελληνισμού στον Αυλώνα, τη Χειμάρρα, την Κορυτσά, την πόλη του Αργυροκάστρου και αλλού δεν αναγνωρίζονται από τις αρχές. Πρέπει η Αλβανία να πιεσθεί να αναγνωρίσει τον Ελληνισμό σε όλη τη γεωγραφική και πληθυσμιακή του έκταση.
2) Συνέπεια του προηγουμένου είναι και η απαγόρευση ίδρυσης Ελληνικών Σχολείων σε όλα τα μέρη όπου ζουν Έλληνες. Μόνο στην αυθαίρετη μειονοτική ζώνη λειτουργούν δημοτικά σχολεία για τα Ελληνόπουλα. Και εκεί, όμως, βλέπουμε βιβλία που τυπώνονται στα Τίρανα να καλλιεργούν ανθελληνικό κλίμα.
3) Τα αλβανικά δικαστήρια αναγνωρίζουν ψευδείς τίτλους ιδιοκτησίας σε απογόνους πασάδων και μεγαλοτσιφλικάδων στερώντας τη γη από τους Βορειοηπειρώτες. Σε άλλα παραλιακά σημεία γκρεμίζονται, χωρίς νόμιμη δικαιολογία ακίνητα Ελλήνων. Πρόκειται για συστηματική υφαρπαγή της ιδιοκτησίας των Βορειοηπειρωτών.
4) Η ελληνική γλώσσα δεν επιτρέπεται αν χρησιμοποιείται σε πινακίδες των περιοχών όπου ζει ο Ελληνισμός. Οι αιρετοί εκπρόσωποι των Ελλήνων διώκονται «δι’ασήμαντον αφορμήν». Παράδειγμα ο Βασίλης Μπολάνος, Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Δήμαρχος Χειμάρρας.
5) Το κακό κλίμα επιτείνει η εμμονή των μεγάλων αλβανικών κομμάτων στο ζήτημα των Τσάμηδων. Απειλούν να ... δικάσουν την Ελλάδα ενώπιον Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων , διότι η χώρα μας δεν δέχεται να κάνει εισαγωγή μειονότητας και να φέρει πίσω τα παιδιά των εγκληματιών πολέμου Μουσουλμάνων Τσάμηδων που συνεργάσθηκαν με τους κατακτητές το 1941-44.
6) Προσωπικά θεωρώ απαραίτητο να ζητήσουμε την άμεση και αντικειμενική απογραφή των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων που ζουν στην Αλβανία. Άλλωστε αυτό έχει ζητηθεί και από την Ευρ. Ένωση, ενώ η Αλβανία κωφεύει.
7) Τέλος είναι ύπουλη η αλβανική πολιτική προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Ενώ σταμάτησαν οι χοντροκομμένες παρεμβάσεις εις βάρος του θαυμαστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, έχουμε συνεχή φαινόμενα καταστροφών εις βάρος Ναών, Μονών και εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων.
Φυσικά έχουμε και εμείς ως εθνικό κέντρο τις ευθύνες μας. Είναι απαράδεκτο να κινδυνεύει να κλείσει η πανεπιστημιακή σχολή Ελληνικής Φιλολογίας του Αργυροκάστρου, επειδή διεκόπη η χρηματοδότηση από την Αθήνα. Είναι επίσης ευθύνη μας να αγκαλιάσουμε πιο ζεστά τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό της Αυλώνας και της Κορυτσάς, που παραμένει πιστός στην Ορθοδοξία και την ελληνική καταγωγή του, αν και μιλά άλλο γλωσσικό ιδίωμα.Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά και ηθικά τον Ελληνισμό να μην ξεριζωθεί από την αρχέγονο πατρίδα της Βορείου Ηπείρου. Να μην αφήσουμε να πάει χαμένη η θυσία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Ο Ελληνισμός αναζητεί πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι δεν ντρέπονται να μιλήσουν για Έθνος και Πατρίδα. Που δεν διστάζουν να θυμίσουν στην Αλβανία το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914, με το οποίο η Αλβανία αναγνώρισε την διοικητική, εκπαιδευτική και εκκλησιαστική Αυτονομία των Βορειοηπειρωτών εντός, βεβαίως, των Αλβανικών συνόρων.Αυτοί μάς χορεύουν Τσάμικο, εμείς θα τους χορέψουμε ... Κερκυραϊκό.
Του Κωσταντίνου Χολέβα,Πολιτικού Επιστήμονα

Πηγή:North Epirus News Agency
Αετός για το stoxos.gr

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΙΑ...

...

ΑΠ' ΤΟ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟ Ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ

Μας θύμησε προηγούμενη ανάρτηση μας, τα μύρια όσα τράβαγε ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου στα κατασκότεινα χρόνια του Χότζα και του Αλία. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ενός καθεστώτος απέναντι σε μιά ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, οποία ανάγκασε δια της βιάς να εγκαταλείψει, την θρησκεία της, την γλώσσα της, την καταγωγή της. Που κυνήγησε ωμά ακόμη και την συνείδηση της. Που την απέκοψε με ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ από το Εθνικό της κέντρο. Και την ίδια ώρα η Ελλάδα κοιμόταν... Όπως κοιμόταν κάθε φορά που κάποιο από τα παιδιά της κινδύνευε... ΧΑΠΑΚΩΜΕΝΗ από το άνευρο πολιτικό κατεστημένο της και τους συνοδοιπόρους του, που δεν ήθελαν να χάνουν τις βολές τους...

Πάντα όμως κάποιοι μένουν ξύπνιοι...

Την εποχή εκείνη τους Έλληνες ξυπνούσε ο θρυλικός πιά, Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανός, που όργωνε την Πατρίδα μας φωνάζοντας με την φωνή του, για λογαριασμό των Βορειοηπειρωτών αδερφών μας. Τα χρόνια εκείνα που οι ΒορειοΗπειρώτες την Ανάσταση δεν μπορούσαν να την γιορτάσουν ούτε καμιά άλλη θρησκευτική γιορτή, οι λίγοι τυχεροί που τα χωριά τους βρίσκονταν στα σύνορα έκαναν σιγή και συσκότηση... Γιατι στην άλλη πλευρά, στο Μολυβδοσκέπαστο ο Σεβαστιανός άναβε τον μεγάλο Σταυρό κι έβαζε μεγάφωνα στο βουνό για να λάβουν οι ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ το μήνυμα της Ανάστασης. Με δέος τα θυμούνται αυτά όσοι ανέβηκαν στο βουνό μαζί του... Και δεν πρέπει να χάνουμε ευκαιρία να τα θυμίζουμε...

Απ το Μολυβδοσκέπαστο ο Σεβαστιανός 15 χρόνια μετά την εκδημία και την ταφή του εκεί, αγναντεύει την Βόρειο Ήπειρο, που σήμερα, το ίδιο πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να ξεχάσει και το όνομα της. Σίγουρα δεν θα ήταν ευχαριστημένος ο Σεβαστιανός για τις εξελίξεις... Αλλά σίγουρα θα χαμογελούσε με την επόμενη ανάρτηση μας...

Το μίσος κατά των Ελλήνων φουντώνει στην Αλβανία. Κινδυνεύουν τα αδέρφια μας οι Βορειοηπειρώτες. Εδώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τους δώσει ιθαγένεια!!

Ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου που διαπράχθηκε προσφάτως στη Χειμάρρα της Αλβανίας και το κύμα συμπαράστασης στον δολοφόνο, που ξέσπασε, δείχνει ότι στη γειτονική μας χώρα επωάζεται ο ακραίος ανθελληνισμός. Δράστης ένας εικοσιτετράχρονος Αλβανός και θύμα ο ελληνικής καταγωγής εργοδότης του.

Τα κίνητρα ήταν οικονομικά και η αστυνομία συνέλαβε τον νεαρό, αποκαλύπτοντας φρικιαστικές λεπτομέρειες γύρω από τη δολοφονία. Αν όμως η αποτρόπαια πράξη, αυτή καθαυτή, προκαλεί απέχθεια, τα όσα ακολούθησαν σοκάρουν. Μέσα από τα blogs στο Διαδίκτυο επιχειρείται η ηρωοποίηση του νεαρού διότι σκότωσε έναν Έλληνα! Τα ιστολόγια μεγάλων εφημερίδων, στα οποία παρεμβαίνουν για να καταθέσουν τις απόψεις τους καθημερινά εκατοντάδες αναγνώστες, αλλά και προσωπικά ηλεκτρονικά σημειωματάρια, πλημμυρίζουν μίσος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...