Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Κομμουνιστές συμμορίτες σαμποτάρουν την ελληνική οικονομία

Ποιοι θα επικρατήσουν;

Tου Αλεξη Παπαχελα

Η ζημιά που υφίσταται η χώρα με την υπόθεση της COSCO είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη. Σε μια εποχή που η Eλλάδα χρειάζεται επειγόντως ξένους επενδυτές, μία κλίκα συνδικαλιστών έχει αποφασίσει ότι όχι απλώς δεν τους χρειαζόμαστε, αλλά ότι πρέπει να φύγουν κιόλας. Οι Κινέζοι έχουν ήδη υποστεί πολλά σοκ κατά τη διαπραγμάτευση για τη σύμβαση. Πολλοί τους είχαν προειδοποιήσει ότι είναι «τρελοί» να θέλουν να επενδύσουν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Κάθε πρεσβεία, η ιαπωνική, η γερμανική, η αμερικανική, έχει από 2 - 3 ιστορίες τρόμου να διηγηθεί για το τι τράβηξαν διάφοροι επενδυτές, οι οποίοι θέλησαν να τολμήσουν το ακατόρθωτο: να στήσουν μια κανονική, υγιή επένδυση στην Ελλάδα. Οι Κινέζοι τα γνώριζαν αλλά, όντας Κινέζοι, επέμεναν γιατί είχαν άποψη για τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Ελλάδα ως μεταφορικός κόμβος αλλά και ως κέντρο μεταποίησης για κινεζικά προϊόντα.

Το μεγαλύτερο σοκ το υπέστησαν όταν επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου και με ενθουσιασμό πρότειναν να γίνει η υπογραφή της συμφωνίας από τον πρόεδρο της Κίνας και τον Ελληνα πρωθυπουργό στην προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά. «Αποκλείεται» τους απάντησαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του Μαξίμου και εξήγησαν στους έκπληκτους Κινέζους πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να οργανωθούν διαδηλώσεις και επεισόδια. Υποθέτω πως για μια ανερχόμενη υπερδύναμη που όλοι, από το Βιετνάμ έως τη Νιγηρία, επιδιώκουν τις επενδύσεις της, θα πρέπει να ήταν πολύ μεγάλο το σοκ.

Δυστυχώς αυτά είναι τα μηνύματα που δίνουμε σε κάθε ξένο που θέλει να επενδύσει εδώ και που έχει να περάσει ανάμεσα σε συμπληγάδες. Εχει ο ενδιαφερόμενος απέναντί του: την ευρηματική ελληνική γραφειοκρατία, συνεχή αιτήματα για λάδωμα, μικρούς και μεγάλους νταβατζήδες που θέλουν να του πουλήσουν προστασία και να τον εκβιάσουν, πολιτικούς που δεν καταλαβαίνουν οτιδήποτε πρακτικό και βεβαίως μερικούς συνδικαλιστές, οι οποίοι λειτουργούν ενίοτε όπως η μαφία σε παλιές αμερικανικές ταινίες... Δεν είναι τυχαίο πως πολλές πολυεθνικές αποφασίζουν απλώς να φύγουν από την Ελλάδα και ότι πολλοί ξένοι εντυπωσιάζονται από το γεγονός ότι ακόμη και χώρες σαν τη Βουλγαρία είναι πολύ πιο σοβαρές στην αντιμετώπισή τους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά που τραβάει, και ενδεχομένως να τραβήξει για καιρό ακόμη η COSCO στην Ελλάδα, έχουν μαθευτεί παγκοσμίως, από το Χονγκ Κονγκ έως το Βερολίνο. Ενισχύεται το στερεότυπο πως η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου ο νόμος και το κράτος αλλάζουν κάθε φορά που αναδεικνύουμε μία νέα κυβέρνηση. Ηταν ήδη πολύ αρνητική η εικόνα της χώρας στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους και σίγουρα δεν ενισχύεται η φήμη της όταν ένας κολοσσός υπογράφει μια συμφωνία με το ελληνικό κράτος και κατόπιν εμποδίζεται να την υλοποιήσει.

Το μόνο ίσως θετικό από την όλη ιστορία είναι ότι κάποιοι στην κυβέρνηση κατάλαβαν πόσο καταστροφική ήταν η απόφαση της αρμοδίας υπουργού να ανοίξει ζητήματα για το λιμάνι, τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή πριν από τις εκλογές. Και γι’ αυτό ανετέθη στον κ. Σηφουνάκη να «κόψει τον βήχα» όσων άνοιξε η όρεξη με το επεισόδιο της COSCO.

Από την έκβαση της περιπέτειας του λιμανιού θα εξαρτηθούν πάντως πολλά. Το κυριότερο; Το αν θα επικρατήσουν τελικά οι μικροί και μεγάλοι νταβατζήδες σε αυτήν τη χώρα, οι οποίοι θέλουν κλειστή οικονομία, κλειστά επαγγέλματα, κλειστή Ελλάδα.

Προς μια βιώσιμη εθνική πολιτική

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών είναι ότι η χώρα μας αντιθέτως με την γενική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε μια καταστροφική στροφή προς μια αριστερή κυβέρνηση όπου αρκετά ανώτερα στελέχη έχουν κομμουνιστικές αντιλήψεις για ταξικό πόλεμο και κρατικοδίαιτες λύσεις οπού μια μικρή κομματική νομενκλατούρα σε στενό κύκλωμα ευνοούμενων ελέγχει τους περισσότερους οικονομικούς πόρους με την πλειοψηφία του λαού εξαρτημένη στην κυρίαρχη κρατική μηχανή. Το φάντασμα του Ζαχαριάδη ζει ακόμα και η Ελλάς παραμένει την τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης.

Ως δείγμα γραφής, αμέσως μετά τις εκλογές ξέσπασε μια απεργία λιμενεργατών με τα χειροκροτήματα του ΚΚΕ που στοιχίζει τον Έλληνα φορολογούμενο το ιλιγγιώδες πόσο των τρία εκατομμύρια Ευρώ την ημέρα συν αποζημιώσεις σχετικά με ποινικά ρήτρα σε κρατικό συμβόλαιο με την κινέζικη εταιρία COSCO. Το Ελληνικό Δημόσιο - αντίθετα με τα άλλα κράτη στη ΕΕ - είναι αναξιόπιστο στις συμβατικές υποχρεώσεις του λόγω αριστερής ιδεολογίας εχθρικά προς ιδιωτικές επενδύσεις και επιχειρηματικότητα. Επίπλεον μια χούφτα αριστερών ιδεολόγων και εργατοπατέρων υπαγορεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας μας με εκβιασμούς βίας, καταχρηστικές απεργίες και οχλοκρατία.

Και τα σπασμένα, οι αριστεροί μας άρχοντες ζητάνε από τον Έλληνα φορολογούμενο με μία ληστρική επιδρομή αυξήσεις φόρων και έκτακτες εισφορές σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας για να προωθήσει δικά τους κομμουνιστικά σχέδια ανακατανομής πλούτου με δική τους κρατικής αυθαιρεσίας σε καταπάτηση των προσωπικών ελευθεριών του λάου. Η γενική αντίληψη τους είναι να ρίξουν λίγη ψίχουλα στον κοσμάκη για να ενισχύσει την εξάρτηση τους στη κρατική μηχανή για την εξασφάλιση απόλυτης εξουσίας και να διώξει την ιδιωτική πρωτοβουλία. Έτσι «τζάμπα λεφτά» σ’ αυτούς που ζούνε από το κρατικό κορβανά, άλλα τίποτε για τους ελεύθερες επαγγελματίες που ζούνε από το κόπο τους. Με άλλα λόγια, οι παραγώγικες τάξεις αποκαλούνται να συντηρήσουν τους κηφήνες της αριστεράς.

Κυνηγάνε τα λεγόμενα «μεγάλα τραστ» γιατί αλλοίμονο ο έλληνας πολίτης να αποχτήσει αξιοπρεπής απασχόληση που δεν έχει σχέση με το δημόσιο! Δημόσιες επενδύσεις τους εξασφαλίζουν πλήρης έλεγχο στα μέσα παραγωγής στην κομμουνιστική τους ιδεολογία. Και κάθε έλληνας να ζει σαν την Ψωροκώσταινα από τη θεσούλα του στο ελληνικό δημόσιο με την εύνοια του κομματικού προστάτη…..

Με μεγαλοψυχία, ο καινούργιος μας οικονομικός «τσάρος» ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρόσφατα μας παρουσίασε τον προσχέδιο προϋπολογισμού του 2010. Έχει την συνήθης μίζερη λογιστική αντίληψη τα τελευταία χρόνια που είναι προϊόν του παζάρι με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ελλείμματα και υπερχρέωση του Δημοσίου. Κόβει και ράβει κονδύλια και προσθέτει τη συνηθής πολιτική φενάκη των κοινοτικών προγραμμάτων σαν φορέα ανάπτυξης όπως κάθε κυβέρνηση τα τελευταία 15-20 χρόνια. Η μεγάλη του ελπίδα να μειώσει το έλλειμμα είναι να πέσει το επιτόκιο για να καλύψει τα τοκοχρεολύσια σαν κάθε απελπισμένος που ζει από πιστωτικές κάρτες και είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας.

Το σπάταλο και ατελέσφορο κράτος δεν τον εγγίζει γιατί είναι η πηγή ευημερίας της κομματικής του νομενκλατούρας και φίλων διαπλοκής. Και ας τους χιλιάδες έλληνες των παραγώγικων τάξεων που εργάζονται στο ιδιωτικό τομέα να πεθάνουν από πείνα με ένα ληστρικό κράτος που ξεζουμίζει τον κόπο της εργασίας τους και εμποδίζει τα όνειρα τους να δημιουργήσει κάτι δικό τους με τη φαντασία και πρωτοβουλία του ατόμου. Πάντα το κυρίαρχο Δημόσιο και τα μεγάλα κόμματα που βασιλεύουν και κοροϊδεύουν.

Βέβαια, το αναξιόπιστο και ηλίθιο σχέδιο του Παπακωνσταντίνου έχει ήδη συναντήσει ισχυρές επιφυλάξεις στην ΕΕ. Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του ελλείμματος επιτυγχάνεται από μέτρα μη μόνιμου χαρακτήρα, κυρίως μέσω της αύξησης των φορολογικών εσόδων και σχεδόν καθόλου από το σκέλος των δαπανών. Επιπλέον, με την κομμουνιστική ιδεολογία αποφεύγει να θίξει το ασφαλιστικό και τα κλειστά επαγγέλματα.

Ποτέ τα δύο μεγάλα κόμματα της μεταπολίτευσης δεν είχαν μια βιώσιμη εθνική πολιτική. Θυσίασαν συστηματικά την παραγωγή για άσκοπη κατανάλωση με υπερχρέωση. Είδαν τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού σαν ενόχληση. Προτιμούσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν μια ανεξάντλητη πηγή «τζάμπα λεφτά» για τονώσει την ευρύτερη λαϊκή κατανάλωση σε ανταλλαγή οικονομικής κηδεμονίας να αποτελεί η χώρα μας ένα σκουπιδότοπο των δικών τους εξαγωγών. Η έννοια της πατρίδος έπεσε σε δεύτερη μοίρα μέχρι ακόμα να προτείνουν να παραχωρήσουν την εθνική μας κυριαρχία στις Βρυξέλλες και αυτοί να φυλάξουν τα σύνορα μας και να ρυθμίσουν τις διαφορές μας με τους γειτονικές μας χώρες.

Εμείς προτείνουμε να ξεφύγουμε από την μειοδοτική και μηδενιστική τους λογική και να συνδέσουμε την οικονομική ανάπτυξη με τα εθνικά μας οράματα:
  • Να ενωθούμε με την Κυπριακή Δημοκρατία για ένα μεγαλύτερο και πιο βιώσιμη εθνική οντότητα με μεγαλύτερο πληθυσμό, μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση και ενισχυμένη οικονομική δυναμική.
  • Να αλλάξουμε την αντιπαραγωγική ελλαδική κρατική δομή με καινούργιο εθνικό Σύνταγμα για την εναρμόνιση των δύο πολιτειών.
  • Να έχουμε μικρότερο κράτος που λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια απόδοσης ελεύθερα από κομματική κηδεμονία.
  • Να απαρνηθούμε από τα παλαιομοδίτικες κουμουνιστικές και κρατικοδίαιτες αντιλήψεις και να χαράξουμε ένα ανταγωνιστικό μέλλον ως πρωτοπόροι σε ψηλή τεχνολογία με αυτόνομα και ιδιωτικά πανεπιστήμια και «off-shore» εμπορικές δραστηριότητες παγκόσμιας εμβελείας σαν την ναυτιλία μας.
  • Να στοχεύουμε να είμαστε μια τοπική δύναμη στην ΕΕ, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή με μια παραγωγική οικονομία βάσει καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
Τα παλιά κόμματα και παραδοσιακά πολιτικά τζάκια μας έχουν φέρει εθνική χρεωκοπία και αποτελούν πτώματα. Χρειαζόμαστε νέα γενιά πολιτικών μακριά από τις αντιλήψεις του παρελθόντος.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ''ΑΝΕΧΘΟΥΝ'' ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ

''ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ'',ΛΕΕΙ Ο ΤΑΛΑΤ


Η τουρκική εφημερίδα «Τούρκιγιε» με τίτλο «Η ένταξη του ε/κ τομέα στο ΝΑΤΟ θα είναι η αυτοκτονία μας» γράφει ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανέφερε ότι τόσο η Τουρκία, όσο και το ψευδοκράτος δεν υποστηρίζουν την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ και ότι αυτό αποτελεί ένα θέμα, το οποίο σχετίζεται με την ασφάλεια, συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει σκέψη για την υποστήριξη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ταλάτ είπε: «η τ/κ πλευρά, βεβαίως και η Τουρκία η οποία μας υποστηρίζει, δεν μπορούν να ανεχθούν την είσοδο στο ΝΑΤΟ του στρατού των Ε/κ, οι οποίοι επιβουλεύονται τη ζωή και την περιουσία των Τ/κ. Αυτό δεν μπορεί κατ’ ουδένα τρόπο να γίνει, αλλά ούτε και να το σκεφτούμε.
Ακόμη, θα αποτελέσει μια σοβαρή απειλή ασφάλειας. Μάλιστα, θα είναι και ένα είδος αυτοκτονίας για μας. Αυτό δεν μοιάζει με κάτι άλλο. Εντός των στρατοπέδων του ε/κ στρατού ενίοτε χρησιμοποιούνται και σκληρές αναφορές, τις οποίες δεν θέλω αυτή τη στιγμή να αναφέρω, εναντίον των Τ/κ. Κατά συνέπεια, εμείς δεν μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε την είσοδο του στρατού αυτού στο ΝΑΤΟ. Να μας συγχωρήσουν τόσο η Ε.Ε., όσο και οι Ε/κ».
Η εφημερίδα «Ζαμάν» γράφει για το ίδιο θέμα και έχει τίτλο «Η παροχή άδειας για συνεργασία ΝΑΤΟ – ε/κ στρατού θα είναι αυτοκτονία» και η «Ραντικάλ» έχει τίτλο «Ταλάτ: Ο ε/κ στρατός δεν μπορεί να υπάρξει στο ΝΑΤΟ» γράφει για το ίδιο θέμα.

Πηγή:Efenpress.blog
Αετός για το stoxos.gr

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ!oxi…Και Επιδόματα. Χωρίς φαγητό στο δίσκο! Χωρίς στολές πολυτελείας. Χωρίς άδειες και άλλα αβαντάζ… Παιδιά της Ελλάδος παιδιά, που τρέξατε στα Βουνά, με Χιόνια και Βροχές, με ανέμους και θύελλες και φτάσατε στα Βάθη της Ελληνικής Βορείου Ηπείρου.

Παιδιά της Ελλάδος παιδιά, που φτάσατε στα πέρατα της Μεσογείου με όσα καράβια διέθετε η Ελλάδα, που δώσατε νίκες με τον Παπανικολή, που με τα πολεμικά αεροσκάφη φτάσατε παντού βομβαρδίζοντας και πέφτοντας για την Ελλάδα!

Παιδιά της Ελλάδος παιδιά, που δώσατε την Μεγάλη Μάχη της Αντίστασης στα πικρά χρόνια της Κατοχής, που πολεμήσατε τα μετέπειτα χρόνια που η Ελευθερία δοκιμάστηκε πάνω στα Βουνά, παιδιά που φτάσατε μέχρι την μακρινή Κορέα, που φτάσατε στον Κόλπο, που πάντα δίνατε το ΠΑΡΩΝ χωρίς μισθολόγια και επιδόματα!

Η Ιστορία δίδαξε ότι από Μισθοφόρους έπεσε το Βυζάντιο. Από Μισθοφόρους χάθηκε η αμερικανική υπερηφάνεια στο Βιετνάμ. Και τώρα από Μισθοφόρους χάνεται στο Αφγανιστάν.

ΟΥΔΕΙΣ επιθυμεί να κατηγορήσει τους Στρατιώτες – Μισθοφόρους της Ελλάδος. Ας υπήρχαν! Αλλά τα Ελληνικά Νιάτα να έδιναν το «παρών» και στην Θάλασσα και στον Αέρα!
Οπως το έδιναν πάντα!
Οπως το έδωσαν και στο Ρίμινι όπου υπό τον αντισυνταγματάρχη (τότε) Θρ. Τσακαλώτο έδωσαν Μεγάλες Μάχες, και από τα τρία όπλα, δοξάστηκαν αλλά και κάπου 200 άφησαν τα κόκαλά τους στην Ιταλική Γη.

Παιδιά της Ελλάδος παιδιά.
Θα ακουστεί κι εφέτος το νικηφόρο τραγούδι της Σοφίας Βέμπο!
Πώς ακούγεται;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ


πηγη: http://www.elora.gr

Η Ελληνική Γλώσσα και η καταξίωσις του Χένρυ ΚίσινγκερkisigkerΕν πλήρει αγανακτήσει, καθώς το φαινόμενο συνεχίζεται και επιτείνεται, γράφω, σήμερα – για μια ακόμη φορά – αυτό που, από ετών, παρατηρείται σχετικώς με την εξαθλίωσι της (άλλοτε!…) τόσο εύηχης, μουσικής και εννοιολογικής γλώσσας μας. Αρχής γενομένης από ωρισμένους – ευτυχώς όχι όλων – δημοσιογράφων και κυρίων παρουσιαστών στην Τηλεόρασι, διαπιστώνω ότι, εκτός των άλλων, επτωχεύσαμε και στον συγκεκριμένο τομέα. Ρήματα, ουσιαστικά και επίθετα έχουν διαστραφεί σε ένα ανομολόγητο γλωσσικό τέρας, ενώ και γενικώς η επικοινωνία μας δια ζώσης (κυρίως) έχει καταπέσει πλήρως. Υποθέτω, μάλιστα, ότι σε ελάχιστο χρόνο θα συνεννοούμεθα, μάλλον με μουγκρητά και παντομίμα, παρά με τον, έστω και στοιχειώδη, ελληνικό, προφορικό λόγο.

Ουδεμία άλλη γλώσσα έχει διαφθαρεί, αγαπητοί και ευγενικοί Αναγνώστες, όσο η μητέρα των γλωσσών, δηλαδή η Ελληνική. Ποια θέλετε; Η Γαλλική, η Γερμανική, η Αγγλική ή έστω και η Ρωσική; Ουδεμία έχει υποστεί τέτοια φθορά, όπως η γλώσσα του σύμπαντος κόσμου (ναι!…), η γλώσσα που ακόμη και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές πέμπτης γεννεάς αποδέχονται ως μοναδικό τρόπο να εκφράσουν την οποιαδήποτε έννοια, η Ελληνική.

Θα έλεγε κανείς ότι το πρώτιστο πολιτιστικό στοιχείο μας, η γλώσσα μας, έφθασε σε τέτοιο σημείο ώστε να δικαιωθεί εκείνος ο φοβερός και αποτρόπαιος εχθρός του Ελληνισμού Χένρυ Κίσινγκερ, όταν είπε, προ ελαχίστων δεκαετιών ότι «αυτός ο λαός που ζει εκεί στην Μεσόγειο, ο Ελληνικός παρορμητικός και ενοχλητικός στα σχέδιά μας πρέπει να πειθαρχήσει στις επιδιώξεις μας. Αλλά για να επιτευχθεί αυτό πρέπει, πρωτίστως, να πληγεί η Θρησκεία, η Ιστορία και η Γλώσσα του»!… Οπερ, δυστυχώς, και εγένετο.

Ολοι γνωρίζετε τα πλήγματα που έχουμε, στον βωμό της περιβόητης «παγκοσμιοποιήσεως», υποστεί και στην θρησκεία μας και στην Ιστορία μας. Εκεί όπως που τραυματιστήκαμε – φοβούμαι ανεπανόρθωτα – είναι στην γλώσσα μας. Στην οποία, πέραν των αθλίων «νεολογισμών» που εισέβαλαν, έχουμε και το φαινόμενο της λατινοποιήσεώς της από εκείνους που ακούμε, βλέπουμε και διαβάζουμε, σήμερα.

Επί της δραματικής αυτής μετεξελίξεως της υπέροχης γλώσσας μας δε, παρατηρώ ότι (εκτός ελαχίστων) ουδείς ενδιαφέρεται. Και συμπεραίνω, φίλοι μου, ότι δεν ενδιαφέρεται διότι εκών – άκων, συμμετέχει στην συνομωσία του Χένρυ Κίσινγκερ και τους ομοίους του, εναντίον του Ελληνισμού.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος


πηγη: http://www.elora.gr


Θέλουν αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οι Τούρκοι!ntavoutoglou«Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μία πετυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν».

Την παραπάνω δήλωση φέρεται να έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Νταβούτογλου, σε διάσκεψη στο Σεράγεβο. Φυσικά, στην Αθήνα ουδείς προβληματίστηκε σοβαρά. Και ποιος να το κάνει; Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ και εκ των συντακτών του Σχεδίου Ανάν, Δημήτρης Δρούτσας; Α, όλα κι όλα. Δεν αντιδρούν σε αυτά οι «πράσινοι», αλλιώς θα χαρακτηριστούν «εθνικιστές».

Για κοίτα όμως τι αναπολούν στην Άγκυρα… Αυτοκρατορίες και μεγαλεία. Ο σχεδιασμός τους πάντως, έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. Δουλεύουν μακροπρόθεσμα και επίμονα. Θέλουν να υποδουλώσουν πολιτικά τη Χερσόνησο του Αίμου, να την υποτάξουν στη σφαίρα επιρροής τους. Θέλουν δηλαδή να μας γυρίσουν στον 19ο αιώνα και ίσως και πιο πριν.

Δεν θα περάσουν οι Τούρκοι

Κι όμως, το γεωπολιτικό αυτό παίγνιο δεν θα τους βγει. Οι Τούρκοι δεν αντιλαμβάνονται ότι ο βαλκανικός χώρος, με τις όποιες αντιλήψεις του, είναι ευρωπαϊκός χώρος. Κοινώς, μπολιασμένος με την ελευθερία. Οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες σε αυτή εδώ τη γωνιά της Ευρώπης, ήταν πολύ αιματηροί. Εδώ, η περιοχή είναι γεμάτη από Κόμηδες Δράκουλες. Κανένας κατακτητής δεν τα κατάφερε να εμπεδώσει την κυριαρχία του, όσο ισχυρός και να ήταν. Οι δε κομμουνιστές, παρά τις απάνθρωπες μεθόδους τους, δεν κατόρθωσαν να ξεριζώσουν από τους Βαλκάνιους τον εγγενή ανορθολογισμό τους: την πίστη τους στο Θεό και την αγάπη τους στην πατρίδα. Και τώρα, σαν μια φάρσα, σκάνε μύτη εκ νέου, οι στρατοκράτες της Άγκυρας. Δεν πήραν το μάθημά τους…

Δεν πήραν το μήνυμα…

Και μπορεί στην Αθήνα να μεθοδεύουν «οδικούς χάρτες» για να διευκολύνουν την τουρκική ένταξη, όμως στη Βουλγαρία, η νέα δεξιά κυβέρνηση πήρε σκληρά μέτρα κατά των τουρκόφωνων μουσουλμάνων, πετώντας τους στην κυριολεξία εκτός του πολιτικού παιχνιδιού. Και μάλιστα, με πυγμή, ικανοποιώντας ένα παλλαϊκό αίτημα του βουλγαρικού λαού, που είχε απηυδήσει από το πολιτικό νταβατζιλίκι του πράκτορα Ντογάν και της Άγκυρας. Ξέρετε πως αντέδρασε η Άγκυρα; Το βούλωσε. Ναι! Δεν έβγαλε λέξη. Που να μιλήσει… Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι όταν κάποιος δείχνει τα δόντια του στους Τούρκους και τους στέλνει το μήνυμα ότι «δεν τους παίρνει» για μαγκιές, τότε οι γείτονές μας και επίδοξοι ιμπεριαλιστές κάθονται ήσυχοι, πίσω από τα σύνορά τους.

Φάτε τύπο που θέλει αυτοκρατορίες…

Α ρε Νταβούτογλου. Μυαλό δεν έβαλες. Φυσικά, έχεις στρατιώτες για πέταμα. Τι αξίζει άλλωστε η ανθρώπινη ζωή στην Τουρκία. Τίποτα… Όσο μια εξωδικαστική εκτέλεση της Στρατοχωροφυλακής. Από τις πολλές που έχει κάνει… Αλλά, δεν σου φτάνουν τα εσωτερικά μέτωπα ρε αφελή ΥΠΕΞ της γείτονος; Τα εγκλήματα που κάνατε στην Κύπρο, πολλά από τα οποία αποκαλύφθηκαν φέτος σε όλη τους την ασχήμια μέσω των εκσκαφών, των ταυτοποιήσεων και των ηθοποιών που νιώθουν τύψεις, δεν θα έχετε την ευκαιρία να τα επαναλάβετε κύριοι της Άγκυρας. Πλέον, έχουν γνώση οι φύλακες.

Νίκος Χιδίρογλου


πηγη: http://www.elora.gr

ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!«Η πατρίδα απαιτεί να φτιαχτεί ένα ανάχωμα στην παρακμή»giannakenasΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ.
ΣΤΗΝ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ

Δέχθηκε επιθέσεις, είδε την επιχείρησή του να καταστρέφεται από τους νεοταξίτες κουκουλοφόρους, όμως δεν κάμφθηκε, δεν έκανε πίσω. Ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας, δεν είναι από εκείνους που τρομάζουν ή λουφάζουν. Μπροστάρης σε όλους τους εθνικούς αγώνες, αλλά παράλληλα άνθρωπος με κοινωνικές ανησυχίες που συμπαραστέκεται στους φίλους και συναγωνιστές του, ο φίλος εκδότης μπαίνει στο στίβο της μάχιμης πολιτικής, μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στην Ά Αθηνών. Κυρίες και κύριοι, ο Γιάννης Γιαννάκενας.

Έχετε δεχθεί πολλές επιθέσεις και βιώσατε την ολοσχερή καταστροφή της επιχείρησής σας, από τις «δημοκρατικές δυνάμεις». Αλήθεια, πόσο κοστίζει σήμερα να είσαι πατριώτης;

Σε κάθε αρνητική ιστορική εποχή, αυτοί που έχουν αρχές και ιδανικά βρίσκονται πάντα στο στόχαστρο εκείνων που με τη βία προσπαθούν να κυριαρχήσουν. Το να υπερασπίζεσαι όμως την Πατρίδα και τον λαό, είναι μια στάση ζωής και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Η επιλογή έχει να κάνει με το πόσο χρήσιμοι μπορούμε να είμαστε για το έθνος και όχι το πόσο θα μας κοστίσει. Άλλωστε ένας πατριώτης κοιμάται με ήσυχη τη συνείδηση και σε αυτήν πρέπει να είμαστε εντάξει. Όταν ξεκίνησα ως έφηβος να αγωνίζομαι για τον Ελληνισμό, έχοντας ως πρότυπα τους Λεωνίδα, Παύλο Μελά, Ίωνα Δραγούμη, Θόδωρο Κολοκοτρώνη και τόσους αμέτρητους άλλους, δέχθηκα ως απόλυτα φυσιολογική και την απόλυτη ατομική θυσία για την Ελλάδα.

Ποιες είναι οι άμυνες του πατριώτη απέναντι σε ένα «σύστημα» με δεδομένες αντιλήψεις, που ζητά να αποχρωματίσει εθνικά την κοινωνία μας και να φιλελευθεροποιήσει τις κοινωνικές σχέσεις;

Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε ένα ανθελληνικό και εχθρικό περιβάλλον, είναι η βαθιά πίστη στις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και η αγωνιστική υπεράσπιση της διαχρονικής πορείας της ελληνικής φυλής, με συνέχεια και συνέπεια. Καθώς και η αταλάντευτη προσήλωση στους βασικούς πυλώνες του ελληνικού έθνους, τη θρησκεία, την οικογένεια και την πατρίδα. Οι Έλληνες πάντα αγωνίζονταν υπέρ βωμών και εστιών. Δεν θα επιτρέψουμε εμείς οι πατριώτες να επιβληθεί στους Έλληνες ο ισοπεδωτικός πολυπολιτισμός.

Δραστηριοποιείστε πολλά χρόνια στο χώρο του βιβλίου. Εκεί, όπου η εθνικιστική Δεξιά δεν έχει ισχυρή παρουσία. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το πρόβλημα ξεκινά από την παράδοση του πολιτισμού στην κυριαρχία της αριστεράς, παράδοση η οποία έγινε από τον καταστροφέα της εθνικόφρονας παρατάξεως, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Α΄. Η δε μεταπολιτευτική ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς στη διανόηση αλλά και τη βίαια επιβουλή των θέσεών της στην κοινωνία, με αφθονία χρηματικής στήριξης από την πρώην ΕΣΣΔ, εκτόπισε για μεγάλο διάστημα το εθνοκεντρικό βιβλίο. Σήμερα όμως, το σκηνικό αλλάζει ουσιαστικά χάρις στην ανδρεία στάση εθνοκεντρικών εκδοτών όπως είναι ο Ιωάννης Σχοινάς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο μακαρίτης ο Μιχάλης Γιάκουμος και άλλων, οι οποίοι δεν ενδώσαμε στην τρομοκρατία και στην ανελευθερία των νοσταλγών του Στάλιν. Να γνωρίζετε ότι έχει ξημερώσει μια νέα ημέρα για το εθνοκεντρικό βιβλίο, η οποία ωθεί την θολοκουλτουριάρικη βιβλιογραφία στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Γιατί με τον ΛΑΟΣ; Αλήθεια, τι καθιστά το συγκεκριμένο κόμμα «καλή επιλογή» για έναν πατριώτη;

Αυτή την ώρα ο ΛΑΟΣ δεν αποτελεί μονάχα μια «καλή επιλογή» αλλά είναι η απαραίτητη επιλογή, διότι η ραγδαία σήψη της ελληνικής κοινωνίας που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δυστυχώς βρήκε «άξιο» συνεχιστή τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Β΄, η οποία στάθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει τα καίρια εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Η πατρίδα απαιτεί να φτιαχτεί ένα ανάχωμα στην παρακμή και τα κόμματα του μεταπολιτευτικού πολιτικού κατεστημένου έχουν αποτύχει παταγωδώς. Η 10μελής κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά, γι’ αυτό όσο μεγαλώσει ο αριθμός των βουλευτών, τόσο θα μεγαλώνει και η αντίσταση των Ελλήνων.

Οι ψηφοφόροι δείχνουν σε γενικές γραμμές απροθυμία να απεγκλωβιστούν από τα μεγάλα κόμματα. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Είναι και αυτό ένα φαινόμενο της μεταπολιτεύσεως. Τα δύο μεγάλα κόμματα με όπλο τους εκλογικούς νόμους που ψηφίζουν, έχουν επιβάλλει την άποψη ότι «όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος», βλέποντας προφανώς τους ψηφοφόρους ως πρόβατα. Οι δε πελατειακές σχέσεις που ανέπτυξαν με τους πολίτες αγγίζουν τα όρια της πολιτικής πορνείας. Πιστεύω όμως, ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, θα αρχίσει η μερική ανατροπή του δικομματισμού και αυτό διότι η ΝΔ καταρρέει, απελευθερώνοντας πολλούς πατριώτες ψηφοφόρους της, οι οποίοι απόειδαν 30 χρόνια με τη ΝΔ και στρέφονται πλέον με προσδοκία προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Η δεδομένη διακυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου που εξασφάλισε η ΝΔ με την ακατανόητη διακυβέρνηση, χρειάζεται μια ισχυρή εθνική αντιπολίτευση και αυτή θα είναι του ΛΑΟΣ. Σε αυτή την αντιπολίτευση επιθυμώ να φανώ χρήσιμος στην Α’ Αθηνών, δίπλα στον Θάνο Πλεύρη.

Ο σατανολάτρης Ούρι Γκέλλερ και οι αποβλακωμένοι Ελληνεςuri_gellerΗ άγνοια και εν ταυτώ η αγραμματοσύνη είναι ο καλύτερος σύμμαχος της δεισιδαιμονίας!… Αλλά και του παραλογισμού. Μια ομάδα ατόμων που, ως γνωστόν, εκμεταλλεύεται τους (δυστυχώς) πολλούς αγράμματους και δεισιδαίμονες συνανθρώπους μας είναι κάποιοι πολιτικοί. Αλλά σήμερα δεν θα μιλήσουμε, γι’ αυτούς. Θα ασχοληθούμε με τους… μάγους και το κοινό τους. Και πιο συγκεκριμένα με κάποιον κύριο που ακούει στο όνομα Ούρι Γκέλλερ. Ο κ. Ούρι είναι ήδη γνωστός, φαντάζομαι, στους περισσότερους Ελληνες. Διατείνεται ότι διαθέτει τεράστιες ψυχικές δυνάμεις σε σημείο μάλιστα ώστε να κάνει… θαύματα! Είναι γεννημένος στην Ιουδαία και η επαγγελματική δραστηριότης του ξεκίνησε το 1970 από την Βρετανία, όπου και κατοικεί μονίμως.

Εχει ισχυρισθεί ότι υπήρξε συνεργάτης της NASA (η NASA τον έχει διαψεύσει κατηγορηματικά), ότι έχει με τις… υπερφυσικές δυνάμεις σταματήσει το ρολόϊ Big Ben στο Λονδίνο (έχει, επίσης, διαψευσθεί), ότι 11 εταιρείες εξορύξεων τον πλήρωσαν ένα εκατομμύριο λίρες για να βρει χρυσό και πετρέλαιο (ψέμματα πάλι) και στο ίδιο μήκος κύμματος κινούνται και άλλες δηλώσεις του.

Στην Ελληνική αποβλακωμένη (ως επί το πλείστον) κοινωνία εμφανίσθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, μέσω τηλοψίας. Αντιλαμβανόμενος την απύθμενη βλακεία που χαρακτηρίζει πολλούς συνανθρώπους μας, αφού «απέδειξε» τις μαγικές – υπερφυσικές δυνάμεις του κάνοντας ένα… φασόλι να βλαστήσει και σε άλλη εκπομπή μια… πατάτα, έβαλε όσους βλάκες τον πίστεψαν να… φέρουν κοντά στον τηλεοπτικό τους δέκτη σταματημένα ρολόγια, κουτάλια και πηρούνια προκειμένου: Τα μεν ρολόγια να τα κάνει να ξαναλειτουργήσουν, τα δε κουταλοπήρουνα να τα λυγίσει! Βεβαίως το αποτέλεσμα υπήρξε οικτρό.

Δεν θα σας απασχολούσα με τον κ. Ούρι εάν δήλωνε ότι είναι, απλώς, ένας ταχυδακτυλουργός και έμενε σ’ αυτό. Από την στιγμή, όμως, που παρουσιάζεται περίπου ως ένας προφήτης ή αν θέλετε και ως… θεάνθρωπος, οφείλω να σας επιστήσω την προσοχή ως προς μία πλάνη που είναι δυνατόν να μας – σας οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ισως και στην σατανολατρεία, καθώς πολύ λίγο η (όποια) μαγεία απέχει απ’ αυτήν – εννοώ την σατανολατρεία.

Οσον αδαείς κι αν είναι αυτοί που τον παρακολουθούν και τον πιστεύουν, ας λάβουν υπ’ όψι τους, ότι οι ισχυρισμοί του και εν πολλοίς οι ψευτιές του, πέραν του οικονομικού οφέλους, κάπου αλλού αποβλέπουν. Ας μην κουβαλούν άλλο νερό στον μύλο του κ . Ούρι.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

Ήρθε, προκάλεσε και έφυγε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας!bagisΕίδε όσους είχε να δει και με τη μεσολάβηση κάποιων «τεχνοκρατών», αποφάσισε να «επιμορφώσει» το αθηναϊκό κοινό, για «διμερή» και όχι μόνο, ζητήματα. Οι ανθελληνικές προκλήσεις και αιτιάσεις στην ομιλία του Τούρκου υπουργού Επικρατείας Εκεμέν Μπαγίς στην Αθήνα, που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Σπουδών για τη Μαύρη Θάλασσα (ICBSS), ήταν πολλές. «Δεν είμαστε η μόνη χώρα με στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο», μας είπε, όταν ρωτήθηκε για την εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη κατοχή στο νησί και επικαλέστηκε την ανάγκη προστασίας των Τουρκοκυπρίων. Μιλάμε για μια σχεδόν αστεία απόπειρα πώλησης του πολιτικά παρακμιακού προϊόντος που λέγεται σύγχρονος «τουρκισμός», στο ελληνικό κοινό… Όσο για την υποκρισία του επικεφαλής της προσπάθειας που καταβάλλει η γείτονα χώρα για ένταξη στην ΕΕ, διαβάστε: «Είχαμε προβλήματα και ακόμα έχουμε κάποια προβλήματα». Όταν η λέξη «διεκδικήσεις», μεταλλάσσεται σε «προβλήματα» και δη «διμερή»… Καιρό είχαμε, είναι η αλήθεια, να παρακολουθήσουμε τέτοιο ρεσιτάλ υποκρισίας!

Και τι δεν ακούσαμε…

«Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα αλλά και ασιατική ταυτόχρονα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτό μας κάνει μοναδικούς»! «Είμαστε μια γέφυρα μεταξύ του Ισλάμ και του χριστιανισμού», διαλάλησε, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι μια κοσμική Δημοκρατία. Και τι Δημοκρατία… Πρότυπο! Φυσικά, κουβέντα για την έλλειψη θρησκευτικής & εθνικής ανοχής σε όλα τα επίπεδα, ή για τις δολοφονίες χριστιανών κληρικών αλλά και πολιτών από «κοσμικούς» Τούρκους, ή για την καταπίεση των μειονοτήτων, όπως οι Αλεβίτες και οι Κούρδοι. Αντίθετα, μας προέταξε ότι ο Ναζίμ Χικμέτ επέστρεψε στην Τουρκία (μετά τα όσα μύρια υπέστη…) και μάλιστα, πολιτογραφήθηκε, ότι καθιερώθηκε εθνική εορτή για τους εργάτες, ότι συστάθηκε επιτροπή ισότητας στην Εθνοσυνέλευση, ότι προχώρησαν σε δικαστική μεταρρύθμιση και πλέον τα πολιτικά δικαστήρια δύνανται να διώκουν και να δικάζουν στρατιωτικούς, ότι, ότι… Αλήθεια, πόσο αστείο ακούγεται να επικαλείται ο κ. Μπαΐς τα εδώ και δεκαετίες αυτονόητα στην Ευρώπη!

Ωμός εκβιασμός

Για τη λαθρομετανάστευση, ακούσαμε πράγματα που δεν στέκουν. Όμως, είναι εμφανές ότι η γείτονα χρησιμοποιεί το ζήτημα ως μοχλό πίεσης. Η χώρα που αποτελεί πρότυπο όσον αφορά στην οργάνωση και στη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, λέει δια του υπουργού της ότι πρέπει να γίνει «επιμερισμός βαρών», για να μην επιβαρύνεται μόνο η Τουρκία, η Ελλάδα ή η Ευρώπη. «Δεν είμαστε μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης», μας είπε ο κ. Μπαγίς, προκαλώντας το γέλωτα. «Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα έχουμε μεγαλύτερη αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών». Ακόμα και αυτό το πρόβλημα (που εκείνοι κλιμακώνουν σκοπίμως) χρησιμοποιούν, ώστε να βρουν πρόσχημα και να διεισδύσουν στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ασφαλείας… Πέρσι, μας είπε ο κ. Μπαγίς, «συλλάβαμε 60.000 λαθρομετανάστες». Τόσους πολλούς, αναρωτηθήκαμε εμείς… «Αν δεν είσαστε μέλη της ΕΕ, δεν θα μπορούσατε να συγκρατήσετε τους μετανάστες στο έδαφός σας», μας είπε. Αν δεν είναι αυτό εκβιασμός, πείτε μας εσείς τι είναι!

Τέλος, στην Άγκυρα αγαπούν και το χρήμα. Δεν μπορεί η ΕΕ να δίνει στην Ελλάδα 1000 ευρώ για τον επαναπατρισμό ενός Αφγανού λαθρομετανάστη και μόλις 71 ευρώ στην Τουρκία, μας είπε ο κ. Μπαγίς, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι «δίκαιο»! Έχουν απαιτήσεις οι κύριοι, από την ΕΕ, στην οποία δεν ανήκουν! Αλλά και πάλι, εκβιασμός: ή πληρώστε ή σας στέλνουμε κι άλλους!

Νίκος Χιδίρογλου


πηγη: http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1712:2009-11-06-13-14-21&catid=7:--&Itemid=2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...