Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για όλα...Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για
Σκοπιανό
Μουσουλμάνους Θράκης
Εικόνες στα σχολεία
Φορολογία Εκκλησίας κ.α

ΘΑΥΜΑΤΑ- Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ

Μια απο τις συγκλονιστηκότερες εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλα
(Αθέτος Κόσμος) που αποδυκνείει την αλήθεια της πιστεώς μας...

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ
(Από τον φοιτητή Θεολογίας κ. Σοφό Μιχάλη)

Δεν θα παύση η Αγία του Χριστού Ορθόδοξος Εκκλησία, να αναδεικνύη αγίους έως της συντελείας του αιώνος. Χαίρει η Εκκλησία διά τους νεοφανείς αγίους, εξαιρέτως δε, διά το νέκταρ το γλυκύτατον της εναρέτου ζωής, το πολύτιμον σκεύος των δωρεών του Παναγίου Πνεύματος, τον Θεοφόρον Ιεράρχη, τον Άγιον Νεκτάριον επίσκοπον, Πενταπόλεως.
Ο Άγιος του Θεού, γεννήθηκε την 1 Οκτωβρίου του 1846 στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης κι έλαβε το όνομα Αναστάσιος. Οι γονείς του ήταν ο Δημοσθένης Κεφάλας κι η Μαρία Κεφαλά. Η μητέρα του ήταν πολύ ευσεβής και όταν ο Άγιος ήταν πέντε ετών του δίδαξε τον ν' ψαλμό του Δαβίδ. Όταν ο Αναστάσιος έφθανε στον στίχο " διδάξω ανόμους τας οδούς σου" τον επαναλάμβανε πολλές φορές, σαν να ήξερε πόσο καθοριστικός θα ήταν ο ρόλος του αργότερα.

Για λόγους οικονομικούς αφού τελείωσε το Δημοτικό και το Σχολαρχείο στην πατρίδα του, έφυγε σε ηλικία δεκατεσσάρων χρονών για την Κωνσταντινούπολη, και προσελήφθη ως υπάλληλος σε συγγενικό κατάστημα με μόνη αμοιβή στέγη και τροφή. Παρά τις δύσκολες συνθήκες βρίσκει καταφύγιο στη μελέτη, τη μόνιμη στη ζωή του συντροφιά και, μάλιστα, όσα από τα ρητά τα θεωρούσε ωφέλιμα για τους αγοραστές του, τα σημείωνε στα περιτυλίγματα του καπνού. Αργότερα εργάστηκε ως παιδονόμος στο Αγιοταφικό Μετόχι της Πόλης, όπου διευθυντής ήταν ο θείος του. Αγαπούσε και συμμετείχε σχεδόν κάθε ημέρα στις εκκλησιαστικές ακολουθίες. Ο πόθος διά την Μοναχική Πολιτεία ήταν διακαής.
Το 1868 σε ηλικία είκοσι ετών φεύγει από την Πόλη και μεταβαίνει στην Χίο και υπηρετεί ως γραμματοδιδάσκαλος στο Λιθί, έως το 1873, όπου προσέρχεται στην Νέα Μονή και μετά από τριετή δοκιμασία λαμβάνει στις 7 Νοεμβρίου 1876 το αγγελικό σχήμα με το όνομα Λάζαρος. Στις 15 Ιανουαρίου (ημέρα της βαπτίσεώς του) το 1877 χειροτονείται διάκονος από τον μητροπολίτη Χίου, Γρηγόριο και μετονομάζεται σε Νεκτάριο. Στην Χίο φοιτά στο Γυμνάσιο, αλλά ο σεισμός του 1881 τον αναγκάζει να έρθει στην Αθήνα, όπου στο Βαρβάκειο δίνει τις απολυτήριες εξετάσεις, ως κατ' οίκον διδαχθείς και παίρνει το απολυτήριο
Το 1881 ταξιδεύει στην Αλεξάνδεια, όπου συναντά τον πατριάρχη Σωφρόνιο, ο οποίος τον παροτρύνει να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, κάτι που γίνεται εφικτό με την οικονομική υποστήριξη των αδελφών Χωρέμη. Το 1882 πήρε την υποτροφία του κληροδοτήματος Α.Γ. Παπαδάκη. Πήρε το πτυχίο του τον Οκτώβριο του 1885 με βαθμό "καλώς".
Στις 23 Μαρτίου του 1886 χειροτονείται πρεσβύτερος από τον Αλεξανδρείας Σωφρόνιο. Στις 6 Αυγούστου του ιδίου έτους χειροθετείται Μέγας Αρχιμανδρίτης και Πνευματικός και τοποθετείται στην Πατριαρχική Αντιπροσωπεία Καΐρου. Εργάζεται συνεχώς με ζήλο και αυταπάρνηση. Η Εκκλησία της Αλεξανδρείας τον αμείβει με το ύπατο αξίωμα. Στις 15 Ιανουαρίου του 1889 χειροτονείται μητροπολίτης Πενταπόλεως, στον Άγιο Νικόλαο Καΐρου (ο οποίος ανακαινίστηκε ριζικώς υπό του Αγίου), από τον Πατριάρχη Σωφρόνιο, τον πρώην Κερκύρας Αντώνιο και τον Σιναίου Πορφύριο. Ως μητροπολίτης συνέχισε να ασκεί τα ίδια καθήκοντα, χωρίς μάλιστα να πληρώνεται, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης του Πατριαρχείου. Έλαβε ενεργό μέρος για τις εκδηλώσεις της 50ετηρίδος της αρχιερατείας του ευεργέτη και προστάτη του Πατριάρχη, που έμελλε να γίνει διώκτης του. Με μεγάλη ταπείνωση δέχτηκε το αξίωμα της αρχιερωσύνης και είναι αξιοσημείωτο να αναφέρωμεν τι έλεγε προς τον Κύριο: "Κύριε διατί με ανύψωσες εις τοσούτον μέγα αξίωμα; Εγώ σου εζήτησα να γίνω μόνον Θεολόγος κι όχι Μητροπολίτης. Εκ νεαράς ηλικίας Σου εζήτησα να γίνω ένας απλός εργάτης του Θείου Λόγου Σου, και Συ, Κύριε, τώρα με δοκιμάζεις με τόσα πράγματα. Αλλ' υποτάσσομαι, Κύριε, εις το θέλημα Σου, και δέομαι: καλλιέργησε εντός μου την ταπεινοφροσύνην και τον σπόρον των λοιπών αγίων αρετών, δι' ων τρόπων γνωρίζεις, και αξίωσόν με να ζήσω πάσας τας επί γης ημέρας μου συμφώνως προς τους λόγους του μακαρίου Παύλου, όστις λέγει: "Ζω Δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός". Και ο Κύριος εισάκουσε τη δέηση του ταπεινού Ιεράρχου. Οι αρετές του Αγίου διεδόθηκαν παντού και όλοι μιλούσαν με θαυμασμό για το θησαυρό που τους χάρισε ο Θεός. Όμως ο δημιουργός της κακίας, ο διάβολος, δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του. Πράγματι κάποιοι φιλόδοξοι κληρικοί που είχαν εισχωρήσει στο περιβάλλον του ενενηντάχρονου Πατριάρχη διέβαλαν τον Άγιο ότι δήθεν ξεσηκώνει το λαό και επιδιώκει να αναλάβει τον Θρόνο της Αλεξανδρείας. Μάλιστα υπαινίχθησαν και ηθικές παρεκτροπές του δικαίου Νεκταρίου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παύση του Αγίου από τη Διεύθυνση του Πατριαρχικού Γραφείου και … του επέτρεπαν να λαμβάνει μέρος τροφής εν τη κοινή τραπέζη μετά των ιερέων και να διαμένει στο οίκημα της Πατριαρχικής Επιτροπείας. Μετ' ολίγον αποπέμπεται από την Αίγυπτο με την αιτιολογία " μη δυνειθείς να εξοικειωθή προς το κλίμα της Αιγύπτου". Μάταια ζήτησε να συναντήσει τον Πατριάρχη. Οι πιστοί εθλίβησαν που στερήθησαν τον " συμπαθέστατον των Αρχιερέων και τον αγαθώτατον και δραστηριώτατον των κληρικών".
Εδέχθη ο θείος πατήρ την αδικίαν ταύτην και πικρή δοκιμασία εν πολλή ευχαριστία προς τον Κύριον και ανεχώρησε από την Αίγυπτο κι ήλθε στην Αθήνα το 1889, χωρίς χρήματα και απογοητευμένος αναζητώντας εργασία, αδυνατώντας να πληρώσει ακόμη και τα ενοίκια στην Νεάπολη (Εξάρχεια). Μετά από αγώνες καταφέρνει να πάρει μία θέση ιεροκήρυκος στην Εύβοια. Τον Ιούλιο του 1893 μετατίθεται στην νομό Φθιωτοφωκίδος όπου εργάζεται ακάματα για μόλις έξι μήνες, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Τον Μάρτιο του 1894 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Εργάζεται με ζήλο Θεού για την εμφύτευση του ιερού ζήλου της ιεροσύνης στους ιεροσπουδαστές του, αλλά και την επαγγελματική τους αποκατάσταση, την αναμόρφωση του αναλυτικού προγράμματος της σχολής, ακόμη και για την καλυτέρευση του φαγητού και την άθληση. Κατάφερε να χορηγούνται τέσσερις υποτροφίες κάθε χρόνο για μαθητές προερχόμενους από τη Μικρά Ασία. Το κυριότερο είναι ότι αποτελεί για αυτούς ένα ζωντανό παράδειγμα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη λατρευτική ζωή και ανέδειξε ως λατρευτικό κέντρο το ναό του Αγίου Γεωργίου της Ριζαρείου και τη σχολή πνευματικό ίδρυμα προσκαλώντας επιστήμονες να δίνουν διαλέξεις. Η προσευχή του ήταν το σημαντικότερο λίπασμα για την άνθηση της σχολής. Παράλληλα ασκούσε και λειτουργικό, κηρυκτικό, εξομολογητικό και φιλανθρωπικό έργο. Σχετίζεται με τον παπα-Πλανά και παίρνει μέρος στις αγρυπνίες στο εκκλησάκι του Αγίου Ελισαίου όπου έψαλαν οι Παπαδιαμάντης και Μωραϊτίδης. Τον Ιούλιο του 1898 επισκέπτεται για πρώτη φορά το Άγιο Όρος. Διέμεινε για ένα μήνα και επισκέφτηκε τα κυριότερα μοναστήρια και σκήτες. Συνδέθηκε ιδιαίτερα με τον Γέροντα Δανιήλ με τον οποίο διατήρησε μία πολύχρονη φιλία. Επίσης συνεδέθη με τον π. Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη ο οποίος αργότερα διαδέχθηκε τον Άγιο Σάββα της Καλύμνου στην πνευματική καθοδήγηση της μονής στην Αίγινα. Το επόμενο καλοκαίρι (Αύγουστος 1898) ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη και την γενέτειρά του Σηλυβρία. Είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής και τους τάφους των γονέων του. Το 1904 έγινε πραγματικότητα η επιθυμία του για ίδρυση γυναικείας μοναστικής αδελφότητος, αρχικά αποτελουμένης από τέσσερις αδελφές. Ο Άγιος δεν έπαυε να τις κατευθύνει πνευματικά, να τις στηρίζει ηθικά και οικονομικά. Στις 7 Φεβρουαρίου του 1908 υπέβαλε την παραίτησή του από τη διεύθυνση της Ριζαρείου λόγω ασθενείας.
Αφοσιώνεται στην καθοδήγηση των μοναχών, στην ανοικοδόμηση της μονής, στη συγγραφή και στην πνευματική και οικονομική στήριξη των αδυνάτων κατοίκων του. Οι δοκιμασίες όμως δεν σταμάτησαν. Για ποικίλους λόγους η επίσημη αναγνώριση της μονής δεν ήλθε παρά μόνο όταν ο Άγιος είχε κοιμηθεί. Επιπλέον, κατηγορήθηκε για ανηθικότητα από τη μητέρα μίας κοπέλας που κατέφυγε στη μονή να μονάσει. Όλες αυτές τις δοκιμασίες τις βίωνε με απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό και είναι χαρακτηριστικό πως μία από τις προσφιλείς ασχολίες του ήταν η φιλοτέχνηση σταυρών στους οποίους έγραφε " Σταυρός μερίς του βίου μου".
Η υγεία του Αγίου ήταν πάντα εύθραυστη. Από τις αρχές του 1919 η πάθηση του προστάτη άρχισε να επιδεινώνεται. Μετά από παράκληση των μοναχών εισάγεται στις 20 Σεπτεμβρίου στο Αρεταίειο νοσοκομείο των Αθηνών, όπου νοσηλεύτηκε για πενήντα ημέρες. Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου του 1920, προς το μεσονύκτιο παρέδωσε πλήρης ουρανίου γαλήνης την μακαρία ψυχή του εις χείρας Θεού ζώντος, τον οποίο αγάπησε εκ νεότητος και δι' όλου του βίου εδόξασεν, σε ηλικία 74 ετών. Το τίμιο λείψανο του Αγίου ευωδίαζε και ευώδες μύρον έκβλυζε από το πρόσωπό του. Αυθημερόν μεταφέρθηκε στην Αίγινα, στο Μοναστηράκι του κι εψάλη η εξόδιος ακολουθία και ετάφη εν συρροή κλήρου και λαού.
Ο τάφος του ανοίχτηκε επανειλημμένα κατά τα επόμενα χρόνια και για είκοσι και πλέον έτη το σώμα του ήταν σώον και αδιάφθορον, εκχέον την άρρητον ευωδίαν της αγιότητος ως μυροθήκη του Αγίου Πνεύματος. Αλλ' ύστερον διελύθη, κρίμασιν οις οίδεν ο Θεός, ως διελύθησαν πολλά αδιάφθορα λείψανα αγίων. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1953 έγινε η ανακομιδή των χαριτόβρυτων λειψάνων του, υπό του Μητροπολίτη Ύδρας Προκοπίου, παρισταμένων και άλλων κληρικών, μοναχών και πλήθους λαού. Μια άρρητη ευωδία πλημμύρισε την περιοχή. Το 1961 έγινε η επίσημος αναγνώρισις του Αγίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
"Μέγας ο Κύριος ημών και της μεγαλοσύνης Αυτού ουκ έσται πέρας, ο δοξάζων τους δοξάσαντας αυτού" ως αψευδώς επηγγήλατο. Όντως ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο Άγιος του αιώνος μας, ο γλυκύς, ο πράος, ο ανεξίκακος, ο ταπεινός και διά τούτο έλαβε και λαμβάνει τόση χάρη από τον Κύριος της Δόξης. Ο συμπαθής Άγιος να παρέχει ενί εκάστω, εν παντί και πάντοτε την πατρική και σωστική αντίληψίν του και βοήθειαν. Αμήν.

http://www.i-m-patron.gr/agiosnektarios/

Αυτήν την Μεγάλη Παράδοση έχουμε Χρέος να συνεχίσουμε! ΛΕΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΔΩ!


εἰπεῖν τὸ ἔπος πρὶν ἢ συμμῖξαι σφέας τοῖσι Μήδοισι,
πυθόμενον πρός τευ τῶν Τρηχινίων ὡς ἐπεὰν οἱ βάρβαροι ἀπίωσι τὰ τοξεύματα, τὸν ἥλιον ὑπὸ τοῦ πλήθεος τῶν ὀιστῶν ἀποκρύπτουσι·

τοσοῦτο πλῆθος αὐτῶν εἶναι. τὸν δὲ οὐκ ἐκπλαγέντα τούτοισι εἰπεῖν ἐν ἀλογίῃ ποιεύμενον τὸ Μήδων πλῆθος,

ὡς πάντα σφι ἀγαθὰ ὁ Τρηχίνιος ξεῖνος ἀγγέλλοι, εἰ ἀποκρυπτόντων τῶν Μήδων τὸν ἥλιον ὑπὸ σκιῇ ἔσοιτο πρὸς αὐτοὺς ἡ μάχη καὶ οὐκ ἐν ἡλίῳ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟΣΓράφει ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε πάνω από έναν μήνα στην εξουσία και ήδη αρχίζει να αποδεικνύη ότι θα πραγματοποιήση τους χειρότερούς μας φόβους. Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω σήμερα κανένα σχόλιο για την διαφαινομένη οικονομική της πολιτική, όχι διότι συμφωνώ με αυτήν, αλλά διότι άλλα είναι για μένα τα πιο σημαντικά. Τα Έθνη και τα Κράτη δεν καταστρέφονται από τα οικονομικά τους προβλήματα. Έχουμε χρεωκοπήσει πολλές φορές στο παρελθόν, είναι κακό και δέον είναι να αποφεύγεται, αλλά η φυλετική αλλοίωσις, το Δημογραφικόν, οι υποχωρήσεις στα Εθνικά μας θέματα, αυτά είναι που καθορίζουν την πορεία ενός έθνους στον χρόνο.

Ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας λοιπόν και στα εθνικά θέματα, αλλά και στο θέμα της συνθέσεως του πληθυσμού, δείχνει την διάθεσί του να καταστρέψη τα πάντα.

Απέκρυψε την επιστολή Ερντογάν, την οποία δεν θα μαθαίναμε εάν δεν κυκλοφορούσε η είδησις στην Τουρκία, πήγε το πρώτο 24ωρο της θητείας του να συναντήση τον Ερντογάν, συζητά τον “διάλογο” μεταξύ των δύο χωρών (πράγμα που ανατρέπει την εξωτερική μας πολιτική εδώ και 60 χρόνια), συζητάει με τα Σκόπια για την “Βόρειο Μακεδονία”. Φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος τον Δεκέμβριο να τα δώση όλα υπέρ της Νέας Τάξεως…

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, προχθές ανεκοίνωσε ότι όχι μόνον θα δώση ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών που μεγάλωσαν εδώ (περίπου 200.000), όχι μόνον θα δώση δικαίωμα ψήφου στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές σε όσους μετανάστες μένουν εδώ 5 χρόνια (δεν διευκρίνισε εάν εννοεί μόνον τους νομίμους ή και του παρανόμους….), αλλά ανεκοίνωσε την πρόθεσί του να αλλάξη την περί ιθαγενείας Νομοθεσία και να υιοθετήση η Ελλάς, το καθεστώς που ισχύει μόνον στις Η.Π.Α. και σε καμμία Ευρωπαϊκή χώρα. Σύμφωνα με αυτό το νέο καθεστώς, κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, αυτομάτως θα αποκτά ελληνικό διαβατήριο και πολιτικά δικαιώματα εδώ…

Ακόμη και η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, σε χθεσινό της άρθρο (της κας Λώρης Κέζα), επισημαίνει το αυτονότητον. Ότι εάν ισχύση κάτι τέτοιο, τότε μιλιούνια, εκατοντάδες χιλιάδες έγγυες γυναίκες θα έρχονται από όλες τις γειτονικές μας χώρες για να γεννούν εδώ. Έτσι τα παιδιά τους θα έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο και οι γονείς ευρωπαίων πολιτών αυτομάτως θα μένουν νομίμως εδώ χωρίς κανείς να μπορή να τους απελέση! Καταλαβαίνετε τί έχει να γίνη;

Στην πρόσφατη Σύνοδο για την Μετανάστευσι, αποκαλύφθηκε ότι σύμφωνα με τις πιο έγκυρες μελέτες, 240.000.000 άνθρωποι επιθυμούν να έρθουν σε μία οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή Χώρα. Πού λέτε να έρθουν εάν ισχύση η δέσμευσις Παπανδρέου; Ήδη βλέπω γυναίκες από την Τουρκία να μεταβαίνουν για να γεννήσουν στα γειτονικά τους νησιά του Αιγαίου, μετανάστριες έγγυες κατά εκατοντάδες μέσα στα πλοία στο Αιγαίο, ώστε να γεννούν μόλις πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα, αλλά και την κάθε παράνομη και παράνομο μετανάστη, να κάνουν επειγόντως παιδί, ώστε να μην μπορή κανείς να τους διώξη μετά από εδώ…

Όταν αυτές οι θέσεις του νέου Πρωθυπουργού έγιναν γνωστές, όλοι μας βρεθήκαμε προ μεγάλου φόβου. Εδώ στην “Εκκλησία του Δήμου” μας, άρχισαν και δικαίως να φθάνουν κατά δεκάδες τα μηνύματα για το τί θα έπρεπε να κάνη ο ΛΑ.Ο.Σ. Άλλοι έλεγαν Συλλαλητήρια, άλλοι διαμαρτυρίες, ερωτήσεις κλπ

Χθες κατά την Σύνοδο της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. (στην οποία και εξελέγην ομοφώνως νέος Γενικός Γραμματεύς της) ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε την κίνησι ΜΑΤ.

Καλούμε επισήμως από χθες την Κυβέρνησι του ΠΑΣΟΚ να δεσμευθή δημοσίως ότι δεν θα προχωρήση σε αυτά τα μέτρα, σε αντίθετη περίπτωσι και εφ όσον επιμείνει δεσμευόμαστε να καταψηφίσουμε την επανεκλογή του κ. Παπούλια και αν και η όποια νέα ηγεσία της Ν.Δ. το αποφασίσει να πάμε τον Μάρτιο σε νέες Εκλογές, ώστε το εκλογικό σώμα, οι έλληνες πολίτες και όχι οι Πακιστανοί και οι Αφρικανοί που ονειρεύεται ο γεννηθείς στις Η.Π.Α. Γιώργος Παπανδρέου, να αποφασίσουν εάν θέλουν να αυτοκτονήση το έθνος μας ή όχι.

Η πρότασις είναι συγκεκριμένη και τεραστίας πολιτικής σημασίας! Το ΚΚΕ έχει 21 έδρες, αλλά έχει δεσμευθεί και πάντα έτσι κάνει, ότι δεν θα συμμετάσχει στην διαδικασία. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν από κοινού 173 έδρες και άρα δεν εκλέγουν Πρόεδρο. Εάν εμείς ψηφίσουμε τον κ Παπούλια τότε τό τί θα κάνη η Ν.Δ. είναι αδιάφορο. Εάν η Ν.Δ. ψηφίση, το τί θα κάνουμε εμείς είναι επίσης αδιάφορο. Εμείς όμως από κοινού με την Ν.Δ., μπορούμε να ρίξουμε την Κυβέρνησι και να δώσουμε την ευκαιρία στους Έλληνες να αποφασίσουν οι ίδιοι γι’αυτά τα τόσο δραματικά σοβαρά θέματα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. παραμένει πάντοτε υπέρ της πολιτικής σταθερότητος και κατά των συχνών εκλογικών αναμετρήσεων αλλά ενώπιον της σωτηρίας της πατρίδος, όλα τ’αλλα ωχριούν. Θεωρούμε ότι η εντολή που έλαβε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου δεν καλύπτει την πρόθεσί τους να μετατέψουν την Ελλάδα σε “Πακιστάν” και άρα ο λαός και μόνον ο λαός έχει την ευθύνη να αποδεχθή ή όχι κάτι τέτοιο.

Η όποια νέα ηγεσία της Ν.Δ. είμαστε βέβαιοι ότι ενώπιον αυτής της καθαρής και έντιμης προτάσεως από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, θα αναγκαστή να αναλάβη τις ευθύνες της. Ο κόσμος της παρατάξεως δεν θα αποδεχθή την για δευτέρα φορά παράδοσι της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ και από την νέα ηγεσία και είμαι βέβαιο ότι οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες θα βγουν στουν δρόμους για να αναγκάσουν την ηγεσία τους να αποδεχθή την πρότασί μας και να σώσουμε την Ελλάδα. Εάν δεν το πράξη τότε οι ευθύνες και της νέας ηγεσίας θα είναι τεράστιες και φυσικά θα αποδειχθή απολύτως ποιος αντιπολιτεύεται στ’αλήθεια και ποιος όχι το ΠΑΣΟΚ.

Η πρότασις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. θέτει όλο το πολιτικό σύστημα προ των ευθυνών του. Την Κυβέρνησι ώστε να αναλογιστή ότι δεν υπάρχει περίπτωσι να αφήσουμε ησύχως να περάση κάτι τέτοιο, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να ανατρέψουμε αυτή την καταστροφική για το έθνος μας εξέλιξι. Την νέα ηγεσία της Ν.Δ., ώστε να αποδείξη εάν πράγματι ο Κώστας Καραμανλής ήταν μία κακιά παρένθεσις και ότι έμαθε από τα λάθη της. Και κυρίως θέτει προ των ευθυνών του τον ίδιο τον λαό μας, ο οποίος θα πρέπη, έξω από τις κομματικές παρωπίδες να συνειδητοποιήση τί είδους “Κερκόπορτα” ανοίγει και πώς θα πρέπη να ψηφίση σε μία τέτοια περίπτωσι, στέλνοντας τον κ. Παπανδρέου πρόωρα σπίτι του.

Το πολιτικό παιχνίδι με την καθοριστική πρωτοβουλία Καρατζαφέρη ξεκίνησε και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες…

Υ.Γ. Ευχαριστώ πρωτίστως τον Πρόεδρο για την τιμητική του πρότασι να εκλεγώ Γραμματεύς της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ, αλλά και τα μέλη της Κ.Ε, που ομοφώνως και πανηγυρικώς με εμπιστεύθηκαν. Θα βάλω τα δυνατά μου για να φτιάξουμε το κόμμά μας ακόμη καλλίτερο για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες μας ευθύνες!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...