Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

H NEA Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΔΕΙΑΣ: OΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

H NEA Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΔΕΙΑΣ: OΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009
Δραγώνα Θάλεια Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Δραγώνα Θάλεια, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.ΒΗΜΑ

Η γυναίκα του εκδότη και χωρίς τίτλο σπουδών έγινε γ.γ του υπουργείου Παιδείας

Η Θάλεια Δραγώνα έγινε γ.γ του υπουργείου παιδείας. Μας ταλαιπώρησαν τόσες μέρες για να επιλέξουν την τ.σύζυγο του εκδότη Δραγώνα και την μοναδική γυναίκα που δεν έχει πτυχίο και είναι καθηγήτρια!
Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες που έγιναν καθηγήτριες και κατάφερε να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών!

Αντε και εις ανώτερα.
Τα βιογραφικά τι τα θέλατε; Ας παίρνατε όποιους θέλατε...
2810.GR

Κλάσεις προοδευτικότερη της Μαρίας Ρεπούση η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αντιρατσίστρια καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα

Αν στις Εκλογές η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ κατέβαλαν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την διάσημη πλέον Ελληνίδα ιστορικό Μαρία Ρεπούση, είναι βέβαιο ότι θα ξεσπούσε σάλος και χιλιάδες ψηφοφόροι θα απέφευγαν να ψηφίσουν την Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ γι΄ αυτή και μόνο την επιλογή τους...
Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο, αλλά ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφια μία κυρία που μπροστά της η Μαρία Ρεπούση φαντάζει σαν σκληρή εθνικίστρια. Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...

Τι είναι άραγε η πατρίδα μας;

Όπως λένε όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, την κ. Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σαν ρουσφέτι στον καλό του φίλο από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο Κολωνάκι Νίκο Μουζέλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα Επικρατείας την Θάλεια, όταν έμαθε ότι διαπρέπει στους Αντιρατσιστικούς Αγώνες. Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων. Κατά σύμπτωση, αυτά ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αγάπες του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε με πόση προθυμία δέχτηκε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Θάλεια, πετώντας έξω την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, που είναι πασίγνωστη Πόντια εθνικίστρια...

Και τώρα ας δούμε τα αντιρατσιστικά κατορθώματα της κ. Δραγώνα που την κατατάσσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά από την Ρεπούση σε προοδευτικότητα... Τον Φεβρουάριο του 1997 κυκλοφόρησε από τις προοδευτικές εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα (σε συνεργασία με άλλους γνωστούς αριστερούς) που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση».

Πρόκειται για ένα κακογραμμένο σύγγραμμα 540 σελίδων, το οποίο αμέσως προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό!

Πριν δούμε μερικά απ΄ όσα γράφει σ΄ αυτό το αντιρατσιστικό βιβλίο η κ. Δραγώνα και οι σύντροφοί της, πρέπει να πούμε ότι το «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» έγινε γρήγορα το ευαγγέλιο των αποδομητών της Εθνικής μας Συνείδησης, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον Συνασπισμό μέχρι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000 παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» που είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται Έλληνες!

Η σειρά αυτών των αποδομητικών της Εθνικής μας Συνείδησης ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004. Έγινε δηλαδή κι εδώ ό,τι ακριβώς με την Ιστορία της Ρεπούση: Παραγγέλθηκε επί ΠΑΣΟΚ και μπήκε στα σχολεία επί Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από την ίδια την Θάλεια Δραγώνα, στα ντοκιμαντέρ «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» συμμετείχαν ή έκαναν το ντεμπούτο τους όλοι οι αστέρες της Ομάδος Λιάκου - Γιαννοπούλου - Ρεπούση - Κουλούρη και δεν συμμαζεύεται.

Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!
Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:

1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).

4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.

5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

Το ελληνικό αίμα γίνεται και νερό

Περιττεύει να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες. Κι όμως: Σε λίγες ημέρες θα είναι βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα διαπρέψει στους αντιρατσιστικούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής.

Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία: Οι απόψεις αυτές της κ. Δραγώνα που πριν 10 χρόνια μας φαινόντουσαν γραφικές και αστείες, έχουν σήμερα κυριαρχήσει και υποστηρίζονται από τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην. Και μόνο να θέσεις θέμα Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα, αυτομάτως θεωρείται ρατσιστής. Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΣΥΝ που να μην τάσσεται υπέρ της συνεχούς νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών ακόμη κι αν οι Έλληνες γίνουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.
konstandaras.gr

Θάλεια Δραγώνα
Γεννήθηκε το 1955, είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει έντονη συμμετοχή στη διοίκηση του πανεπιστημίου και εξελέγη πολλές φορές Πρόεδρος στο Τμήμα της.
Τα ερευνητικά της αντικείμενα αφορούν την εκπαίδευση παιδιών με διαφορετικές εθνοπολιτισμικές ταυτότητες, την ψυχοκοινωνική πρόληψη, τη λειτουργία της οικογένειας. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιστημονικά άρθρα και βιβλία. Συνδιηύθυνε πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για την ένταξη στην εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη. Είναι ανάμεσα στους σχεδιαστές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του (1997-2004). Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και εμπειρογνώμων στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09), μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εκπαίδευσης, δικαιωμάτων και μετανάστευσης.

ΠΗΓΗ: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_4253.html

Ποιοί υπέγραψαν το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν το 2004. Και λίγα λόγια για το τι προέβλεπε.

Ποιοί υπέγραψαν το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν το 2004. Και λίγα λόγια για το τι προέβλεπε.
ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ;
ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΩΝ ΨΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ΄ ..
ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ , ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ; Η ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;


Οι "προσωπικότητες" που υπέγραψαν το εμετικό κείμενο υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ - 7 Απριλίου 2004".

Ειρήνη Αβραμοπούλου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Αθηνά Αθανασίου, Λουκία Αικατερινιάδου, Στέλλα Αικατερινιάδου, Ζωή Ακριβούλη, Δέσποινα Αλεξανδράκη,

Νίκος Αλιβιζάτος, Σία Αναγνωστοπούλου,

Φωτεινή Αναγνωστοπούλου, Γρηγόρης Ανανιάδης, Αρης Αναστασάκης, Βασίλης Αναστασιάδης, Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου, Βενετία Αποστολίδου, Φούλα Αρταβάνη-Τσαπλ, Μιχάλης Αρτεμάκης, Ζήνα Ασημακοπούλου, Κατερίνα Αυγέρη, Σοφία Αυγητίδου, Σωτήρης Βαλντέν,

Μανώλης Βασιλάκης (έγραψε το αντιορθόδοξο βιβλιο Η μάστιγα του Θεού), Λίνα Βεντούρα, Στέλιος Βιρβιδάκης, Νικόλας Βουλέλης, Βασίλης Βουτσάκης, Έφη Γαζή,

Ρέα Γαλανάκη,

Τάκης Γασπαράτος, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Γεράσιμος Γεωργάτος, Βασιλική Γεωργιάδου, Μαρία Γεωργίου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Γιαννιτσιώτης,
Γιάννης Γιαννουλόπουλος, Γιώργος Γιαννουλόπουλος (ομάδα Ρεπούση),

Δημήτρης Γιατζόγλου, Μανώλης Γκαζής, Νίκος Γκιώνης, Ελένη Γκόνη, Μελίττα Γκουρτσογιάννη, Διονύσης Γουσέτης,

Γιώργος Γραμματικάκης,

Πάνος Γρέδης, Ρέα Δελβερούδη, Κώστας Δέλκος, Βασιλική Δενδρινού, Βαρβάρα Δεσποινιάδου, Σωτήρης Δημητριάδης, Δημήτρης Δημητρόπουλος,

Νίκος Δήμου,

Χαριτίνη Δίπλα, Θάλεια Δραγώνα (ομάδα Ρεπούση),

Αγγελος Ελεφάντης,

Παύλος Ελευθεριάδης, Λεωνίδας Εμπειρίκος, Χάρης Εξερτζόγλου, Πάνος Ευαγγελόπουλος, Μιχάλης Ζάβιακας, Κατερίνα Ζαγγελίδου, Κωνσταντίνα Ζάνου,

Αιμίλιος Ζαχαρέας,

Ελισάβετ Ζαχαριάδου, Ελευθερία Ζέη, Κώστας Ζέπος, Γκρέτα Ζέπου, Ειρήνη Ζορμπαλά, Μυρτώ Ζορμπαλά, Μαρία Ζωγραφάκη, Κώστας Ζώρας, Χρήστος Ηλιάδης,

Αλέξης Ηρακλείδης,

Κωνσταντίνος Θανασάκης, Παναγιώτης Θανασάς, Νάσος Θεοδωρίδης,
Τάκης Θεοδωρόπουλος,

Νίκος Θεοτοκάς, Χρυσάφης Ιορδάνογλου, Γιώργος Ιωακειμίδης, Σταύρος Ιωαννίδης, Παντελής Καλαϊτζίδης, Ελένη Καλαφάτη, Δώρα Καλλιπολίτου, Ορέστης Καλογήρου, Βασίλης Κάλφας, Μαρκέλλα Κανδυλάκη, Ηλίας Κανέλλης, Παντελής Κάπρος,

Σπύρος Καράβας,

Λεωνίδας Καρακατσάνης, 'Aννα Καραμάνου (Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ. Απόλυτα γραφική. Γνωστή από την ανεκδιήγητη προσφυγή της στην ΕΕ, κατά του άβατου του Αγ. Όρους και υποστηρικτής της χειροτονίας γυναικών!), Μαρία Καραμεσίνη, Φραγκώ Καράογλαν, Ανθη Καρρά, Δήμητρα Κατή, Τάκης Κατσαρός, Ηλίας Κατσούλης, Φεβρωνία Κέντη, Ιωάννης Κεραμετσής, Βαγγέλης Κεχριώτης,

Νίκος Κιάος,

Φρόσω Κιάου-Δημάκου, Τόνια Κιουσοπούλου, Αλέξανδρος Κιτροέφ, Κώστας Κόμης, Απόστολος Κομνηνάκας, Χάρης Κομπολίτης, Μαρίνα Κοντοειδή, Δήμος Κοντός, Νίκος Κοταρίδης, Ηλίας Κούβελας, Χριστίνα Κουλούρη (ομάδα Ρεπούση), Νίκος Κουλούρης,

Πέτρος Κουναλάκης (γνωστός και μη εξαιρετέος),

Αλκης Κούρκουλας, Κώστας Κουτσομιτέλης, Λεωνίδας Κύρκος, Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης, Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, Μαρία Κωστοπούλου, Βασίλης Λαδάς, Λάμπης Λαζαρίδης, Λόης Λαμπριανίδης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Πωλίνα Λάμψα, Αλέκος Λεβίδης, Αντώνης Λιάκος (ομάδα Ρεπούση), Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν, Μυρσίνη Λιοναράκη, Νικήτας Λιοναράκης,

Θάνος Λίποβατς (γνωστός άθεος),

Λίνα Λούβη, Δημήτρης Λουκάς, Αλέκος Μαθιέλλης, Δήμητρα Μακρυνιώτη, Θόδωρος Μαλικιώσης, Κυριάκος Μαλλίνης, Αυγή Μαμαλάκη,

Αντώνης Μανιτάκης (ο πολυπολιτισμικός),

Νίκος Μανωλόπουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης, Σπύρος Μαρκέτος, Πέτρος Μαρτινίδης, Αννα Ματθαίου,

Δημήτρης Μαρωνίτης,

Μάνος Ματσαγγάνης,

Λευτέρης Μαυροειδής,

Ελένη Μαχαίρα-Οντόνι, Θανάσης Μαχιάς, Ηρακλής Μήλλας, Παρασκευάς Μιμίδης,

Γιάννης Μίχας,
Χάρης Μοβσεσιάν, Ρένα Μόλχο, Μάκης Μοσχονάς,

Νίκος Μουζέλης,

Νικόλας Μουσσιόπουλος, Στέφανος Μπαγεώργος,

Γεράσιμος Μπαλαούρας,

Στρατής Μπαλάσκας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης, Παντελής Μπασάκος, Λίζα Μπένου, Βασίλης Μπιτσώρης, Ευγενία Μπουρνόβα, Στέλλιος Μπουτάρης, Αλέκα Μπουτζουβή, Νίκος Μυλωνάς, Αριστείδης Μπαλτάς, Δημήτρης Μπίρμπας, Μάρω Μπουρνού, Νικολέτα Νάκου, Γεώργιος Νακρατζάς, Παναγιώτης Νεστορίδης,

Ανδρέας Νεφελούδης,

Θύμιος Νικολαΐδης, Σοφία Νικολαΐδου, Λιλή Ντίνα, Σάκης Ξανθόπουλος, Μιράντα Ξαφά, Αμεντέο Οντόνι,

Γιώργος Παγουλάτος,

Στρατής Πάλλης, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Τάκης Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Πανουσιάδης, Ανδρέας Πανταζόπουλος, Παναγιώτης Πάντος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Στέφανος Παπαγεωργίου,

Μιχάλης Παπαγιαννάκης,

Ελίζα Παπαδάκη, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδόπουλος,

Τέτα Παπαδοπούλου,

Γιάννης Παπαθεοδώρου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Νίκος Παπαμίχος, Πάρις Μαπαμίχος-Χρονάκης, Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Ιωάννα Παπαστάμου, Ανδρέας Παππάς,

Τάκης Παππάς,

Λάκης Παρθενόπουλος, Γρηγόρης Πασχαλίδης, Γιάννης Παυλής, Μίλτος Παύλου,
Βασίλης Πεσμαζόγλου, Στέφανος Πεσμαζόγλου,

Μίλτος Πεχλιβάνος, Μαρία Πινίου-Καλλή, Ειρήνη Πιτταράκη, Πόπη Πολέμη, Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου,

Χρήστος Πολυζωγόπουλος,

Πάνος Ν. Πολυζωίδης, Κώστας Πουλάκης, Μαρίκα Ρόμπου-Λεβίδη, Νίκος Ροτζώκος, Μπάμπης Σαββάκης, Βασίλης Σακελλαρίου, Σεραφείμ Σεφεριάδης, Νίκος Σιγάλας, Νίκος Σιμόπουλος, Χρήστος Σίμος, Δημήτρης Σκουρέλλος, Πάνος Σκοτινιώτης, Κώστας Σπυρόπουλος,

Μιχάλης Σταθόπουλος
Δημήτρης Σταματόπουλος, Γιώργος Στάμου, Γιώργος Στυλιανίδης, Αρης Στυλιανού,

Ριχάρδος Σωμερίτης,

Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Αμαλία Τανδρία, Θανάσης Τζαβάρας, Αμαλία Τζανάκη, Μαρία Τοπάλη,

Μιχάλης Τρεμόπουλος,

Θανάσης Τσακίρης, Πάνος Τσακλόγλου, Αλέξης Τσαούσης, Λίζυ Τσιριμώκου, Σόνια Τσιτήλου, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, Καίτη Τσίχλη-Αρώνη,

Δημήτρης Τσουκαλάς,

Γιώργος Φαράκλας, Νίκος Φίλης, Χάγκεν Φλάισερ, Ελένη Φουρναράκη, Αννα Φραγκουδάκη (ομάδα Ρεπούση), Έμμυ Φρονίμου, Θεανώ Φωτίου, Ποθητή Χαντζαρούλα, Βύρων Χαρίτσης, Βίλμα Χαστάογλου-Μαρτινίδη, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης,

Δημήτρης Χατζησωκράτης,

Τάκης Χατζόπουλος, Χρήστος Χατζόπουλος, Αντώνης Χελιδώνης, Ελένη Χοντολίδου, Δημήτρης Χριστόπουλος, Ζώγια Χρονάκη, Νίκος Χρυσόγελος (ο γνωστός οικολόγος σύντροφος του Τρεμόπουλου),

Σοφιανός Χρυσοστομίδης.

Αν γνωρίζετε κι αλλα λινκ για τους παραπάνω και την εθνική τους στάση μπορείτε να μας ενημερώσετε και να τα βάλουμε...............

Ας θυμηθούμε μερικά μέρη του για να ξερουμε σε τι είπαν ΝΑΙ οι παραπάνω...........

ΕΚ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ
Η σημαία της προτεινόμενης Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας


Σύμφωνα με το σχέδιο Ανάν, οι συνιστώσες πολιτείες της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχουν δικούς τους ύμνους και τη δική τους σημαία. Η σημαία της ομοσπονδίας θα έχει πέντε οριζόντιες λωρίδες διαφορετικού πλάτους. Το μήκος της θα είναι μιάμιση φορά μεγαλύτερη από το ύψος της.

Η κορυφαία λωρίδα είναι μπλε και είναι το 4/20 του ύψους της σημαίας. Η δεύτερη και η τέταρτη λωρίδα είναι λευκή και είναι το 1/20 του ύψους της σημαίας. Η τρίτη λωρίδα είναι κίτρινη και καταλαμβάνει τα 10/20 του ύψους της. Η τελευταία λωρίδα είναι κόκκινη και είναι το 4/20 του ύψους της σημαίας.

Η σημαία έκαστης συνιστώσας πολιτείας θα αναρτάται στα κυβερνητικά κτίρια της συνιστώσας πολιτείας μαζί και κατά τον ίδιο τρόπο με τη σημαία της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας και, εφόσον προβλέπεται από την νομοθεσία της συνιστώσας πολιτείας, μαζί με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάλογα ισχύουν και για τον νέο εθνικό ύμνο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ όπως τις κατέγραψε τοτε το in.gr

Από την επομένη του δημοψηφίσματος, καταργείται η Κυπριακή Δημοκρατία και αντικαθίσταται με ένα δυσλειτουργικό κρατικό μόρφωμα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη σύνθεση των οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας, και του τρόπου λήψης των αποφάσεων, καθώς προβλέπει μερική συναίνεση των Τουρκοκυπρίων. Ακόμη, η δημιουργία ενός ομοσπονδιακού κράτος, με δύο συστατικά κρατίδια, θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη γραφειοκρατία. Παράλληλα, το σχέδιο Ανάν προβλέπει για το νέο ευρωπαϊκών προδιαγραφών κράτος παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο.

Το κόστος της οικονομικής σύγκλισης των Τουρκοκυπρίων με τους Ελληνοκυπρίους ην Κύπρο θα είναι τεράστιο και θα το επωμιστούν κατά κύριο λόγο οι τελευταίοι. Η Κύπρος, που υπήρξε θύμα της τουρκικής εισβολής, θα κληθεί τώρα να καταβάλει το κόστος των συνεπειών, ενώ από την Τουρκία δεν ζητείται καμία οικονομική συνεισφορά. Παράλληλα, η επιβίωση της τουρκοκυπριακής πολιτείας, που θα είναι πολύ ασθενέστερη οικονομικά, θα εξαρτηθεί ολοσχερώς από τους Ελληνοκύπριους, γεγονός που ορισμένους εκτιμητές οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα δημιουργήσει κινδύνους για την οικονομία της Κύπρου με άμεσες συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο των Ελληνοκυπρίων.

Τα οφέλη για τους Ελληνοκύπριους θα καθυστερήσουν, ενώ αντιθέτως οι Τουρκοκύπριοι εξασφαλίζουν από την πρώτη ημέρα όλα τα οφέλη που τους δίνει το σχέδιο λύσης. Είναι ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα και του Κύπριου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλουπου επικαλέστηκε όταν κάλεσε τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου. «Εξαρτιόμαστε από την καλή θέληση της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά ο Κύπριος πρόεδρος.

Το σχέδιο Ανάν δεν προβλέπει άμεση επιστροφή των εδαφών, παρά μόνο μετά από μεταβατική περίοδο 42 μηνών, ούτε άμεση επιστροφή των προσφύγων, για τους οποίους η πρόβλεψη είναι από πέντε έως 19 χρόνια, αλλά και το δικαίωμα αγοράς περιουσίας δίδεται έπειτα από πάροδο 15 ετών.

Η συμφωνία θέτει χρονικούς περιορισμούς στο δικαίωμα ελεύθερης, μόνιμης εγκατάστασης Ελληνοκυπρίων στην τουρκοκυπριακή πολιτεία, γεγονός που αποτελεί παρέκκλιση από το κοινοτικό κεκτημένο. Επίσης, όσοι επιστρέψουν σε περιοχές υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση δεν θα έχουν τοπικά πολιτικά δικαιώματα, καθώς προβλέπεται ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του τουρκοκυπριακού κρατιδίου θα εκλέγονται μόνο από Τουρκοκύπριους.

Παραμένουν στο νησί περίπου δεκάδες χιλιάδες έποικοι νομιμοποιώντας τις προσπάθειες της Τουρκίας να αλλοιώσει το δημογραφικό χαρακτήρα της Κύπρου. Μέσω των εποίκων, η Τουρκία θα επηρεάζει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Κύπρο, για να επιβάλλει δικές της πολιτικές.

Παραμένουν τα τουρκικά στρατεύματα στο νησί και πλέον με την έγκριση των Ελληνοκυπρίων, ενώ καταργείται η Εθνική Φρουρά. Η συνέχιση, δε, της ύπαρξης των εγγυητριών δυνάμεων επιτρέπει στην Τουρκία να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Κύπρου, για να ελέγχει τις αποφάσεις του Προεδρικού Συμβουλίου, και να αναμειγνύεται πλέον σε θέματα που αφορούν όχι μόνο την τουρκοκυπριακή πολιτεία, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο.

Με την αποδοχή του σχεδίου Ανάν νομιμοποιούνται αρκετά από τα τετελεσμένα της εισβολής του 1974, καθώς οι Ελληνοκύπριοι αποδέχονται οριστική απώλεια περιουσιών, αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού, ενώ αρκετοί αναλυτές κάνουν λόγο για αποδοχή παρεκκλίσεων από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που προηγήθηκαν αναφορικά με το Κυπριακό. Παράλληλα θα πρέπει να αποσυρθούν οι προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αποζημιώσεις, ακυρώνοντας έτσι το υφιστάμενο κεκτημένο της υπόθεσης Λοϊζίδου και ανάλογων περιπτώσεων.

Τέλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συνηγορούν υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, το σχέδιο «δεν καταλύει την de facto διχοτόμηση, αλλά αντιθέτως τη νομιμοποιεί και την εμβαθύνει», άποψη που ασπάζεται και ένα μικρό, πλην όμως δυναμικό, τμήμα των Τουρκοκυπρίων.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ όπως τις κατέγραψε τότε το in.gr

Το σχέδιο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει ουσιαστικά τη «διχοτόμηση» της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεδομένου ότι ο νέος συνεταιρισμός θα είναι διζωνικός, καμία από τις πλευρές δεν θα μπορεί να αξιώσει αρμοδιότητες ή ευθύνες επί της άλλης, το τουρκοκυπριακό κράτος θα μπορεί να ασκεί ελεύθερα κυριαρχία, θα έχει δικό του Σύνταγμα, σύνορα, σημαία και εθνικό ύμνο. Με την αποδοχή του σχεδίου Ανάν νομιμοποιούνται αρκετά τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Στο νέο χάρτη θα κατονομάζεται ξεχωριστό τουρκοκυπριακό κράτος και επιπλέον, η σχέση των Τουρκοκύπριων με τους Ελληνοκύπριους δεν είναι σχέση μειοψηφίας-πλειοψηφίας, αλλά σχέση πολιτικής ισότητας. Για παράδειγμα, στη μεταβατική περίοδο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στο Κοινοβούλιο, οι Τουρκοκύπριοι θα είναι ισάριθμοι με τους Ελληνοκύπριους, ενώ μετά τις εκλογές της 13ης Ιουνίου 2004 οι Τουρκοκύπριοι θα εκπροσωπούνται με ίσο αριθμό βουλευτών (24+24) στη Γερουσία.

Το τελικό σχέδιο του ΟΗΕ επιτρέπει τελικά την παραμονή μεγαλύτερου αριθμού εποίκων στο νησί -45.000 σε αντίθεση με τα προηγούμενα σχέδια που προέβλεπαν μείωση του αριθμού τους-, οι οποίοι μάλιστα γίνονται πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικά για την Τουρκία, το σχέδιο επιτρέπει την παραμονή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, παρά την αριθμητική μείωση. Επιπλέον, παραμένουν σε ισχύ οι συμφωνίες Εγγυήσεων του 1960, γεγονός που σημαίνει ότι η Τουρκία –ως εγγυήτρια δύναμη- θα έχει το δικαίωμα να παρέμβει, όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τα εσωτερικά του τουρκοκυπριακού κράτους, αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο.

Σχετικά με το ζήτημα των περιουσιών, ακυρώνεται το υφιστάμενο κεκτημένο στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου (πέτυχε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποζημίωση από πλευράς Αγκυρας για την περιουσία που έχασε λόγω της κατοχής). Στο εξής, οι περιουσιακές αξιώσεις θα είναι αντικείμενο του λεγόμενου Συμβουλίου Περιουσιών, που αποτελείται από ίσο αριθμό Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων. Ακόμα και στην περίπτωση επιστροφής περιουσιών, αυτή δεν θα αρχίσει πριν από 3 χρόνια για όσες παραμένουν ακατοίκητες και πριν από 5 χρόνια για όσες κατοικούνται. Όσο για τους Ελληνοκύπριους που θα εγκατασταθούν στις τουρκοκυπριακές περιοχές, τα πολιτικά τους δικαιώματα περιορίζονται, δεδομένου ότι ακόμα και οι γερουσιαστές στο εκεί κρατίδιο εκλέγονται μόνο από τους Τουρκοκύπριους.

Οι οικονομικά ασθενέστεροι Τουρκοκύπριοι θα ωφεληθούν πολλαπλά από την ένταξη στην ΕΕ, η οποία θα προσφέρει βοήθεια για την οικονομική σύγκλιση του τουρκοκυπριακού κράτους με το ελληνοκυπριακό. Επιπλέον, σημαντικό τμήμα του κόστους για την οικονομική σύγκλιση των δύο κοινοτήτων θα βαρύνει την ανθούσα οικονομικά ελληνοκυπριακή πλευρά.

Τέλος, ιδιαίτερα θετικό για την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι το γεγονός ότι όλες οι πρόνοιες του σχεδίου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ που αφορούν τους Τουρκοκυπρίους τίθενται σε ισχύ άμεσα, εφόσον εγκριθεί η συμφωνία στα δημοψηφίσματα και από τη Βουλή των Ελλήνων και την Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Είναι καλό να μαθαίνουμε την προσφατη ιστορία της Κύπρου μας γιατι οι ίδιοι κύκλοι επιδιώκουν την επαναφορά ενός παρόμοιου Σχεδίου Αναν το οποίο όμως την φορά αυτή θα προωθούν οι "αριστεροί" της Κύπρου.

http://koukfamily.blogspot.com/


ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩ;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ;
ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;
http://krisaion.blogspot.com/2009/11/2004.html


dodecaneseΚάτι περίεργο συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στα Δωδεκάνησα, όπως μας πληροφορούν τοπικές ιστοσελίδες. «Είναι κάποιος στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι και ανοίγει το ραδιόφωνο του να ακούσει τον αγαπημένο του σταθμό, να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει ή να ακούσει ελληνικά τραγούδια. Αντί ελληνικών όμως ακούς ένα ντουγλού- ντουγλού οντά με αμανέδες και ενώ νομίζεις πως πιο κάτω θα βρεις τον ελληνικό σου σταθμό οι Τούρκοι επιμένουν να σου σπάνε τα νεύρα με τα ογλού-ντουγλού οντά, σε όλο σχεδόν το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων.

Κι αν κάποια στιγμή καταφέρεις να πιάσεις ελληνικά σου επιτίθεται πάλι ο Τούρκος και τον χάνεις», γράφει χαρακτηριστικά ένας blogger από την Πάτμο. Αναρωτιόμαστε κατά πόσον αυτά τα φαιμόμενα, είναι τυχαία ή αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου τουρκικού σχεδιασμού στο Αιγαίο. Ποιος θα βρεθεί όμως να μας απαντήσει;

Μάλλον κανείς. Γιατί μετά και την κατάργηση του Υπουργείου Αιγαίου, η Τουρκία παίζει μόνη της μπάλα σε ολόκληρο το Αιγαίο.


ΠΗΓΗ: http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1736:2009-11-17-12-31-47&catid=7:--&Itemid=2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...