Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Ώρα για μια διακήρυξη δικαιωμάτων για τους φορολογούμενους

Παρά να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από χρόνια αποτυχημένες πολιτικές με καταστροφικά αποτελέσματα: ισχνές οικονομικές αποδόσεις και εσωτερικό χρέος 109% ΑΕΠ - ο Παπακωσταντίνου διάλεξε την πατροπαράδοτη φενάκη λαϊκισμού της λεγόμενης «ήπιας προσαρμογής». Θέλει να συνεχιστεί στη μαρξιστική του συνταγή της μείωσης της οικονομικής ελευθερίας και να βάλει το ΠΑΣΟΚικό χέρι στην τσέπη του έλληνα φορολογούμενη για Ευρώ 4 δις για να τρέφει το αδηφάγο ελληνικό κράτος και να προωθήσει την ανακατανομή εισοδήματος από τις παραγωγικές τάξεις στην πολιτική του πελατεία εξαρτημένη στο δημόσιο.

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις σε προσωπικές ελευθερίες έγιναν όταν ο κόσμος αντιδρούσε έναντι του κράτους και της ληστρικής φορολογίας. Καιρός είναι στην Ελλάδα για μια διακήρυξη δικαιωμάτων για τους φορολογούμενους να βάλει φραγμούς στην πολιτική εξουσία να ξοδέψει χρήματα. Δεν υπάρχει θεσμικός περιορισμός στη Ελλάδα ούτε για κρατικές δαπάνες ούτε για δημόσιο χρέος.

Καιρός είναι για θεσμικές αλλαγές που περιορίζουν τις κρατικές δαπάνες πέραν από το συνδυασμένο ποσοστό αύξησης του πληθυσμού και του πληθωρισμού, όπως μετράται είτε από το κόστος ζωής σε επίπεδο κράτους, ή αύξηση των τιμών των ιδιοτήτων τους σε τοπικό επίπεδο. Για τους πολιτικούς να ξοδέψουν πάνω από το επιτρεπτό επίπεδο αυτό θα απαιτούσε ή ψήφος από τα δύο τρίτα στην ελληνική βουλή ή λαϊκό δημοψήφισμα. Το ίδιο χρειάζεται να περιορίζει το εθνικό χρέος. Πρέπει να διοριστεί όριο πέραν αυτού θα απαιτούσε ειδικό δημοψήφισμα ψηφοφόρων για περαιτέρω δανειοδότηση.

Μιλάμε συχνά για ελευθερία στην Ελλάδα, αλλά στην πράξη έχουμε τραγική έλλειψη οικονομικής ελευθερίας με ένα ληστρικό κράτος που καταπιέζει την τσέπη του έλληνα. Περίεργο γιατί ο ελληνικός λαός δεν επαναστατεί για την απελευθέρωση του από την κηδεμονία του αδηφάγου κράτους που κατασπαταλεί τον κόπο της εργασίας του και επιβαρύνει μελλοντικές γενεές με χρέη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...