Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Τα «Γεγονότα» του Κώστα Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη

E-mailΕκτύπωσηPDF
230310plevrisbook-0Σε μία αίθουσα που αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους φίλους του, παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης το βιβλίο του «Γεγονότα 1965-1977» την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.
Οι εκατοντάδες Θεσσαλονικείς που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι το πατριωτικό κοινό της πόλεως διψά για εκδηλώσεις με εθνικό περιεχόμενο. Γεγονός, που τόνισε ο εκδότης του «ΕΚ» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, παίρνοντας πρώτος τον λόγο. Για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας «το πόσο σημαντικός είναι ο ιδεολογικός αγώνας και η αναψηλάφηση της ιστορίας, χωρίς διάθεση απολογίας προς τους αντιπάλους μας.
Στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουριαννίδης, κάνοντας χαιρετισμό αμέσως μετά και τονίζοντας με τη σειρά του τη σημασία που έχει η ύπαρξη βιβλίων που καταπιάνονται με «δύσκολες» περιόδους, όπως αυτή της 21ης Απριλίου.
Εν συνεχεία, τον λόγο είχε ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Δημήτρης Καψάλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Κώστα Πλεύρη και στους κοινούς αγώνες που είχαν από την δεκαετία του '60.
Τελευταίος πήρε τον λόγο ο συγγραφέας, ο οποίος, αφού ανέλυσε τα επί μέρους θέματα, τα οποία πραγματεύεται το βιβλίο, στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σύγχρονα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδος. Πρώτος σε ιεράρχηση τοποθέτησε το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως, το οποίο, όπως τόνισε, απειλεί την ίδια την βιολογική μας υπόσταση ως έθνος. Όσο για τα οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητος, τα χαρακτήρισε ως ένα καλοστημένο παιχνίδι μεταξύ της κυβερνήσεως και της Αμερικής για να καταφέρουν να μειώσουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων πρευρέθησαν ο δημοτικός σύμβουλος και τέως αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ματθαίος Τσούγκας, τα στελέχη της Βασιλικής Ενώσεως Γιώργος Παπαδόπουλος και Αστέριος Τόσκας, καθώς και πολλά μέλη και στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ.

Υ.Γ.: Να επαναλάβουμε ότι στην εκδήλωση όχι μόνο παρέστη αλλά την συντόνισε κιόλας, ο εκδότης της εφημερίδος μας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, τον οποίον άνευ λόγου κάποιοι «δημοσιογράφοι» επέλεξαν να προφυλάξουν, αποσιωπώντας την παρουσία του στα ρεπορτάζ που έκαναν. Ευχαριστούμε, αλλά εμάς δεν μας χρειάζεται αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: