Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ*

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ*
Συγγραφέας: Βάσος Φτωχόπουλος
Είναι πια διαπίστωση ολονών ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι απλώς ανίκανη αλλά και για κλάματα. Ο Χριστόφιας πρέπει να βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση, τέτοια που μπορεί λόγω και της υγείας του αλλά και των πιέσεων που ποικιλοτρόπως δέχεται, ανά πάσα στιγμή να κρεπάρει. Η κυβέρνηση αυτή τα έχει κάνει θάλασσα. Υπάρχει η πιθανότητα να είναι η μόνη κυβέρνηση που να μην καταφέρει να τελειώσει τη θητεία της.


Ο Χριστόφιας είναι λίγος και επικίνδυνος. Ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ απέδειξαν ότι δεν κάνουν για τέτοιου είδους δουλειές. Η διακυβέρνηση ενός κράτους και λαού δεν είναι το ίδιο με τη διαχείριση ενός μικρού καφενείου στο χωριό. Το ΑΚΕΛ θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνον εάν είχε πίσω του κι έναν κόκκινο στρατό και ένα σωρό άλλα σοβιετικά ιδρύματα. Το ΑΚΕΛ χωρίς τον κόκκινο στρατό και την Γκα Γκε Μπε είναι μια ωρολογιακή βόμβα κάτω από τα θεμέλια της Δημοκρατίας, γι' αυτό και σήμερα το ζήτημα δεν είναι εάν το ΑΚΕΛ κάνει ρουσφέτια, εξάλλου όλοι κάνουν, αλλά εάν το ΑΚΕΛ θα παραμείνει στην εξουσία ώσπου να καταστρέψουν ολοσχερώς τον τόπο.

Ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ μπορεί να φύγουν νύκτα από την Κύπρο, εάν το ΔΗΚΟ επιτέλους σκεφτόταν την Κύπρο και όχι τις καρέκλες τους. Εάν το ΔΗΚΟ φύγει από την κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ θελήσει να αρχίσει ουσιαστική αντιπολίτευση, τότε ο Χριστόφιας ΔΕΝ θα αντέξει ούτε μια εβδομάδα, ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχει κόκκινο στρατό ούτε την Γκα Γκε Μπε να επιβάλουν την παραμονή τους στην εξουσία. Ο Καρογιάν είναι ένας άλλος Χριστόφιας και οι ΔΗΚΟϊκοί οφείλουν ΤΩΡΑ να ασκήσουν πιέσεις, για να τον αναγκάσουν ή να αποσυρθεί ή να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση. Έφτασε η στιγμή της ριζικής ρήξης. Η Κύπρος μπορεί ν' αρχίσει να ανασαίνει ΜΟΝΟ όταν φύγει ο Χριστόφιας. Όχι για να βγει ένας άλλος Χριστόφιας ή ο Αναστασιάδης, αλλά για να μπορέσει η βάση του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ παραμερίζοντας και τον Καρογιάν και τον Αναστασιάδη να πορευτούν με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και να μας αποδεσμεύσουν από τα δεσμά της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Μόνο οι ριζοσπαστικές πολιτικές μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Αυτό ας το εμπεδώσουν πρώτα οι επίδοξοι ηγέτες και ηγετίσκοι του αντικατοχικού μετώπου, οι όποιοι όχι μόνο αδρανούν μπροστά στην μετακομμουνιστική λαίλαπα του καπιταλίστα Χριστόφια, αλλά ταυτοχρόνως φλερτάρουν με τον εξίσου εθνοκτόνο ΔΗΣΥ.

Όλοι λοιπόν στον αγώνα, για να φύγουν νύκτα αυτοί που εν ονόματι του λαού τον οδήγησαν στα πιο αντιλαϊκά χρονικά που γνώρισε αυτός ο τόπος.


*Eφ. ENΩΣIΣ από το φύλλο που κυκλοφορεί (31/7/10).

http://www.yialousa.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: