H EAB Υπό Διογμόν!

H EAB Υπό Διογμόν!
Από Flavius Belisarius
Τις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες μιας ομοβροντίας επιθέσεων από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και ειδήσεις που στοχεύουν στην απαξίωση της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και ιδιαίτερα της ΕΑΒ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα δημοσιεύματα αυτά δημιουργούν μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τις μονάδες αυτές στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας και τις παρουσιάζουν ως τα αίτια των θυσιών που υποβάλλεται ο ελληνικός λαός.

Στην πραγματικότητα όμως τα δημοσιεύματα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία πρόσφορου κλίματος προκειμένου ξένα βιομηχανικά και οικονομικά συμφέροντα να αποκτήσουν το 49% της ΕΑΒ, και των άλλων βιομηχανιών έναντι πινακίου φακής, όπως άλλωστε συνέβη και με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με τον αντικειμενικό σκοπό να αποκτήσουν προγεφύρωμα στην ελληνική αγορά αμυντικού υλικού. Δηλαδή με το σκεπτικό ότι το 51% των ελληνικών βιομηχανιών θα συνεχίσει να παραμένει στο κράτος, αυτές θα συνεχίζουν να είναι ΔΕΚΟ και με αυτήν τη λογική η κυβέρνηση θα μπορεί εις το εξής να αναθέτει απ’ ευθείας σε αυτές τις μονάδες (και συνεπώς στους ξένους μετόχους τους) εξοπλιστικά προγράμματα, από αυτά που παραμένουν ανεκτέλεστα στο ΕΜΠΑΕ και που οι κυβερνήσεις αρνούντο μέχρι σήμερα να τα αναθέτουν απ’ ευθείας στις υπό 100% κρατικό έλεγχο αμυντικές βιομηχανίρες ως όφειλαν. Με λίγα λόγια, τα κατευθυνόμενα αυτά δημοσιεύματα σκοπεύουν να καλλιεργήσουν τις συνθήκες ώστε οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες να μετατραπούν σε κερκόπορτα για την άλωση της αμυντικής αγοράς της χώρας.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι κρατικές βιομηχανίες έχουν διοικήσεις που διορίζονται από την κυβέρνηση και που υλοποιούν την πολιτική του μετόχου τους που είναι το ίδιο το κράτος ενώ η κύρια αγορά των μονάδων αυτών είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα έργα που ανατίθενται από αυτές. Κατά συνέπεια για την οποιαδήποτε οικονομική κατάσταση των μονάδων αυτών την ευθύνη φέρουν η εκάστοτε κυβέρνηση και όσοι κρατικοί λειτουργοί εμπλέκονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα και ουδόλως οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ξεκινούν έναν κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους αλλά και της ιδίας της ΕΑΒ. Στο πλαίσιο αυτό παραθέτω ως ακολούθως ενημερωτικό μου κείμενο που μοίρασα στους συναδέλφους.

Τανάγρα, 19 Οκτωβρίου 2010

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καλούμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις λόγω των πρόσφατων επιθέσεων που δεχόμαστε στο μισθολογικό μας και λόγω των διαρροών περί επικείμενης ιδιωτικοποιήσεως της ΕΑΒ.

Χωρίς καμία αμφιβολία οι διαρροές περί των υψηλών μας αποδοχών αποσκοπούν στο να αποτελέσουν αφορμή για νέες περικοπές, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση για τις επικείμενες ενέργειές της κατά της ΕΑΒ αναζητεί στήριγμα στα λοιπά κοινωνικά στρώματα τα οποία ήδη καταδυναστεύει προκειμένου να μας παρουσιάσει ως τους κηφήνες που απομυζούν τον μόχθο του υπόλοιπου λαού χωρίς να προσφέρουμε τίποτα, να μας παρουσιάσει ως το αίτιο του κακού. Παράλληλα προσπαθεί να μας δημιουργήσει συμπλέγματα ενοχής και αυτολύπησης και να μας οδηγήσει σε μία απολογητική στάση. Όμως όλα αυτά στην πραγματικότητα αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου.

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που ιδρύθηκε η ΕΑΒ βρέθηκε στο στόχαστρο των σκοτεινών κύκλων που λυμαίνονται τις προμήθειες των ΕΔ, είτε αυτοί είναι αντιπρόσωποι είτε ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί. Η ΕΑΒ κόβει μίζες από πολλούς, χαλάει τη μαγιονέζα σε πολλούς. Αλήθεια, γιατί μετά από 30 χρόνια λειτουργίας δεν καταφέραμε να αναπτύξουμε δικά μας οπλικά συστήματα; Γιατί σχεδόν στο σύνολό του όλος ο κατασκευαστικός φόρτος προέρχεται από ΑΩ(*); Γιατί μετά από τόσα έργα εκσυγχρονισμού που έχουμε αναλάβει κάτω από ξένες εταιρείες, δεν μπορούμε να προσφέρουμε δικά μας πακέτα χωρίς να έχουμε την ανάγκη των ξένων; Διότι πολλοί κρατικοί λειτουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάντα ήθελαν αγορές από το εξωτερικό για να παίρνουν το κατιτί τους. Μια και η ΕΑΒ είχε ιδρυθεί την ήθελαν για τα μάτια του κόσμου, για να παρουσιάζουν ότι δήθεν φέρνουν αντισταθμιστικό έργο!

Ρωτήστε τους γιατί φύγαμε από την κοινοπραξία του Aermacchi; Διότι ήταν πιο προσοδοφόρο σε αυτούς να συνδιαλέγονται τη μια με τους Κορεάτες, την άλλη με τους Εγγλέζους και ενδιάμεσα με τους Τσέχους. Γιατί δεν συμμετείχαμε σε μια από τις κοινοπραξίες του Typhoon, του F-35, ή του Airbus 400; Όχι! Δεν θέλουν να είναι υποχρεωμένοι να πάρουν το αεροπλάνο στου οποίου τη σχεδίαση και την κατασκευή θα συμμετέχει εξ-αρχής η ΕΑΒ, διότι προτιμούν τις διαπραγματεύσεις στα πλαίσια των οποίων παζαρεύουν τις μίζες!

Σήμερα με αφορμή το αποικιοκρατικό μνημόνιο που έχουν υπογράψει, και με μανδύα την ανταγωνιστικότητα, πάνε να δώσουνε την αγελάδα που παράγει το γάλα στους αποικιοκράτες και να μας υποχρεώσουν να αγοράζουμε το γάλα από αυτούς. Και θέλουν και από πάνω να είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό.

Με το πρόσχημα των χρεών που οι ίδιοι δημιούργησαν τόσα χρόνια με τις ανάξιες διοικήσεις που διόριζαν και με την άρνησή τους να αναθέτουν απ’ ευθείας προγράμματα από το ΕΜΠΑΕ, αφού φρόντισαν για 30 χρόνια ανελλιπώς να τσακίσουν την ανταγωνιστικότητα της ΕΑΒ, και τελευταία να την αποψιλώσουν από προσωπικό, θα έρθουν τώρα να προσφέρουν στους αποικιοκράτες το 49% της εταιρείας επί πίνακι. Και με το 51% παραμένοντας στο κράτος θα δικαιολογούν πλέον τις απ’ ευθείας αναθέσεις προγραμμάτων από το ΕΜΠΑΕ στα ξένα βιομηχανοστρατιωτικά συμφέροντα, αυτά τα προγράμματα που μας αρνούντο μέχρι σήμερα. Ακόμη και η ΒΑΣ(**) θα πάει στους ξένους! Πάνε να δωρίσουν μια εταιρεία που χτίστηκε και μεγάλωσε με τα χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου σε ξένα συμφέροντα! Θα κάνουν αυτό που έκαναν με τα ναυπηγεία σε μεγαλύτερη κλίμακα!

Ασχετοσύνη και ανικανότητα σίγουρα δεν είναι, οπότε αν αυτό δεν είναι η μητέρα πάσης διαφθοράς τότε τι είναι; Διότι μαζί δεν τα φάγαμε κύριοι της κυβέρνησης! Οι έχοντες την εξουσία των αποφάσεων τα φάγατε φροντίζοντας να κάνετε ισχυρότερους τους δυνάστες του λαού σας! Και φθάσατε στο σημείο να ανταμείβετε τους βασιλείς της διαφθοράς με νέες παραγγελίες υποβρυχίων και μάλιστα ακριβότερα απ’ ότι τα αγοράζουν οι Τούρκοι. Αν η πολιτική σας ήταν απαλλαγμένη από τη διαφθορά, τις εξαρτήσεις και τα συμφέροντα θα ακολουθούσατε τη διεθνή πρακτική που επιτάσσει οι εταιρείες που δωροδοκούν να μπαίνουν σε μαύρη λίστα και να μένουν εκτός των κρατικών προμηθειών. Αλλά πώς να το κάνετε αφού είστε οι άνθρωποί τους στην Αθήνα; Πλέον το τελευταίο σας καταφύγιο κύριοι της κυβέρνησης είναι το ψεύδος το οποίο πανικόβλητοι εκτοξεύετε ασυστόλως προς κάθε κατεύθυνση, επιστρατεύοντας τους αργυρώνητους γενίτσαρους των ξένων οικονομικών, βιομηχανιών και στρατιωτικών συμφερόντων.

Αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή ο αγώνας απαιτεί καλή ενημέρωση καταλαβαίνετε τώρα ότι δεν ερχόμαστε να αγωνιστούμε μόνο για την εργασία μας και τον μισθό μας. Καλούμαστε να αγωνιστούμε και για την ελευθερία του αμύνεσθαι, και για το δικαίωμα στην πραγματική ανταγωνιστικότητα, στην οικονομική, τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδος!

Συνάδελφοι, δεν απολογούμεθα! Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε:

1.Την άμεση στελέχωση της ΕΑΒ,
2.Τον άμεσο τερματισμό των συμβάσεων των πάσης φύσεως εξωτερικών συμβούλων,
3.Την άμεση απ’ ευθείας ανάθεση προγραμμάτων από το ΕΜΠΑΕ,
4.Και την άμεση και αναδρομική αποκατάσταση των περικοπών και των 13 και 14 μισθών.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δρ. Αίθων Ναρλής

(*) ΑΩ: Αντισταθμιστικά Ωφελήματα

(**) ΒΑΣ: Η σύμβαση βάσει της οποίας η ΕΑΒ συντηρεί τα αεροσκάφη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις