Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Εμείς και οι άλλοι με λαθρομετανάστες και ιθαγένεια

Η παρούσα ελληνική νομοθεσία δεν διαφέρει πολύ από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Γαλλία και Ιταλία έχουν τροποποιήσει πρόσφατα τους νόμους τους με πιο αυστηρά κριτήρια για ιθαγένεια. Στις ΗΠΑ καταψηφίστηκε πρόπερσι μια προσπάθεια για νομιμοποίηση λαθρομεταναστών. ‘Έτσι δεν υπάρχει ξένο δάκτυλο στην Ελλάδα στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ.

Τουναντίον, το ΠΑΣΟΚ πάει έναντι των διεθνών τάσεων. Η χώρα μας έχει αναποτελεσματική φύλαξη συνόρων. Αντιθέτως με άλλες χώρες, δεν έχουμε τίποτε στη νομοθεσία μας περί ιθαγένειας για εθνική ασφάλεια ούτε για μαθήματα για ελληνική συνείδηση ούτε για ποσόστωση. Και η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα στη Ευρώπη που θέλει να χαλαρώσει την νομοθεσία της περί ιθαγένειας!

Βέβαια τα Ηνωμένα Έθνη χειροκροτεί τα προτεινόμενα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, αλλά η πλειοψηφία είναι μουσουλμανικές χώρες και στυγνές δικτατορίες τόσο αγαπημένη στην Αριστερά.

Ποιος φταίει; Το ΠΑΣΟΚ και όλοι που υποστηρίζουν τις ιδέες αυτές. Άλλες χώρες δεν αυτοκτονούν μόνοι τους και φροντίζουν τα συμφέροντά τους καλύτερα....

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ.Καλά το θέμα έχει πλάκα τελικά.
ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ βδομάδα τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης, διαδίδουν την ΕΛΠΙΔΑ τους ότι ο ΛΑ.Ο.Σ διαλύεται και τα στελέχη του τα παίρνουν οι πέντε άνεμοι. Συνήθως αρχίζουν με τον Βορίδη, πάνε Γεωργιάδη, ακουμπάνε Πλεύρη κι ο χορός καλά κρατεί.
Σήμερα διαβάζω σε ΕΓΚΥΡΑ και αγαπημένα μπλόγκ, που πήραν την "είδηση" απο τα γνωστά παπαγαλίστικα διαστρεβλωτικά μπλογκ, ότι ο Βορίδης ήρθε στα χέρια με τον Γ.Καρατζαφέρη, χθές στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής γιατί διαφώνησε με τον τρόπο συλλογής των υπογραφών, ότι ΟΣΟΝΟΥΠΩ ανεξαρτητοποιείται και είναι θέμα ημερών η προσχώρησή του στην Ν.Δ, γιατί είναι παλιόφιλος του Σαμαρά και τελικά απο ΣΗΜΕΡΑ αποτελεί ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ στο ΛΑ.Ο.Σ.
ΩΠΑ λεβέντες, ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι λειτουργεί ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ !! παίρνουμε ΜΙΣΗ αλήθεια, την περιχύνουμε με καμιά δεκαριά ψέματα και ο α
νεμιστήρας της λάσπης αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Σημειώστε λοιπόν ΑΙΣΧΡΟΙ και ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ (για τους αρχικούς λέω, τους... ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ).
ΠΡΩΤΟΝ: Εχθές ΔΕΝ συνεδρίασε ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο Μάκης Βορίδης βρίσκεται στην... ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΤΡΙΤΟΝ: Ο Μάκης θα είναι ΜΕΤΑ τον τελευταίο που θα φύγει απ το ΛΑ.Ο.Σ
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ συνεδρίασε την ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ εβδομάδα.
Ποιά είναι η ΜΙΣΗ αλήθεια; ότι όντως ο Μάκης πρότεινε ΚΑΙ άλλους τρόπους συλλογής υπογραφών , όπως και άλλα στελέχη πρότειναν καμιά δεκαριά τρόπους. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ τελικά συμφώνησαν με την πλειοψηφούσα άποψη που ΗΔΗ υλοποιείται.
Βλέπετε τελικά τι μηχανεύονται τα μουχλιασμένα δημοσιογραφικά καταγώγια;
Δεν συνεχίζω άλλο γιατί εκνευρίζομαι!!
ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
Γραμματέας Οργανωτικού ΛΑ.Ο.Σ

Το ρεάλιτε«Cabinet Show» του Γιώργου

Και τώρα, βγάλτε μια κόλλα χαρτί!

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Το μόνο που βελτιώνεται σταθερά σε τούτη τη χώρα είναι η παραγωγή της εκπομπής του Γιώργου στην κρατική τηλεόραση, το αγαπημένο μας «Cabinet Show». Χθες ήταν η πρώτη φορά που η εκπομπή μεταδόθηκε από πολυκάμερο συνεργείο, οπότε οι τηλεθεατές είχαμε την ευκαιρία να βλέπουμε και πλάνα των προσώπων των υπουργών, καθώς παρακολουθούσαν τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των συναδέλφων τους.

Χάρη στην καινοτομία αυτή, παρατήρησα τον Θόδωρο Πάγκαλο και μένω με την εντύπωση ότι, ως ευφύης και πρακτικός άνθρωπος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ίσως έχει βρει έναν τρόπο ώστε, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, να κατορθώνει να αναζωογονεί τον οργανισμό του με την ευεργετική επίδραση της «φυσιολογικής νάρκης του εγκεφάλου, κατά την οποία παρατηρείται μείωσις συνειδήσεως και κινητικής ικανότητος». (Ετσι ορίζει τον ύπνο το λεξικό του Δημητράκου...). Σκύβει ελαφρά το κεφάλι, βάζει μπροστά του ένα χαρτί και φοράει τα γυαλιά του με τέτοιο τρόπο ώστε η άνω οριζόντια γραμμή του σκελετού να σκεπάζει τα μάτια. Το μυστικό είναι η γραμμή που σκεπάζει τα μάτια να έρχεται ακριβώς στο ύψος της κάμερας. Δεν λέω ότι ο άνθρωπος το κάνει - θα μπορούσε όμως.

Περισσότερο ενθουσιώδης ήταν η ανταπόκριση της Λούκας στους νέους όρους παραγωγής της εκπομπής. Οσο μιλούσε η υπουργός Ανάπτυξης δεν κοίταξε καθόλου τα πρόσωπα γύρω της. Ηταν απολύτως προσηλωμένη στην κάμερα. Ελπίζω η λατρεία της για την τηλεοπτική κάμερα να μη στενοχώρησε τον αφοσιωμένο θαυμαστή της πολιτικής της Χρήστο Παπουτσή, τον αρχηγό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (σ. σ.: αρχηγός και όχι απλός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθόσον συνηθίζει να ομιλεί για λογαριασμό όλων...). Θυμίζω ότι, προσφάτως, ο Χρ. Παπουτσής έπλεξε το εγκώμιο της Λούκας (διόλου τυχαία μάλιστα για το νομοσχέδιο που της γύρισε πίσω η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα...), επειδή κατά την άποψή του η υπουργός παράγει «ουσιαστικά νομοθετικά μέτρα», ενώ άφησε υπαινιγμούς εις βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι δήθεν υπηρετεί «τη δημοκρατία των βραδινών δελτίων ειδήσεων».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, σύντομα (ίσως και στην επόμενη εκπομπή) η παραγωγή πρόκειται να ενισχυθεί με «steady cam» και «Jimmy jib». Το πρώτο είναι ένα εξάρτημα που απορροφά τους κραδασμούς από τις φορητές κάμερες και επιτρέπει στον καμεραμάν να κινείται με άνεση και να παίρνει κοντινά πλάνα. Το δεύτερο είναι η κάμερα που βρίσκεται επάνω σε γερανό, ώστε να δίνει πανοραμικά πλάνα.

Εντούτοις, η εισαγωγή του «Jimmy jib» έχει θορυβήσει ελαφρώς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς η πληροφορία για τη χρησιμοποίησή της στην κάλυψη του υπουργικού συμβουλίου συνοδεύτηκε από τη φήμη ότι ο Γιώργος σκοπεύει να τους αιφνιδιάσει... με πρόχειρο διαγώνισμα! Επειδή, λοιπόν, προετοιμάζονται για τη στιγμή που θα ακούσουν τους τρομερούς λόγους «και τώρα, βάλτε τις σημειώσεις και όλα τα χαρτιά σας κάτω από το κάθισμά σας και βγάλτε μια λευκή κόλλα χαρτί», μαθαίνω ότι μοιράζουν μεταξύ τους σε φωτοτυπίες τα «power points», που προβάλλονται από διαφάνειες σε κάθε υπουργικό συμβούλιο. Ελπίζω, πάντως, η κατάσταση αυτή να μην οδηγήσει και στη δημιουργία φροντιστηρίου για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου...

Αξιοκρατία Αριστερή στα μάτια του ΓΑΠ!

Απορία αφελούς

Η κ. Αίγλη Μπαλαμπάτση, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως υπεύθυνη της προσωπικής ιστοσελίδας του Γιώργου Παπανδρέου, διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ. Προχθές όμως, στη συνέντευξη των εκατό ημερών, βρισκόταν δίπλα στον πρωθυπουργό, προφανώς όχι με την ιδιότητα του μέλους του Δ. Σ. του ΟΤΕ. Μήπως εδώ υπάρχει μία μικρή σύγκρουση συμφερόντων;

Αντί να προωθήσει ανοιχτή συζήτηση στο θέμα των μεταναστών, η κυβέρνηση εξασκεί ιδεολογική τρομοκρατία!

Μία διάτρητη απάντηση

Του Σταυρου Λυγερου

Οταν προχθές ρωτήθηκε για την παράνομη μετανάστευση, ο πρωθυπουργός απάντησε με ένα κράμα ιδεολογικής εμμονής και φτηνής προπαγάνδας. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση Σημίτη έβαλε «μία πρώτη τάξη». Οι πολίτες γνωρίζουν εάν οι μαζικές νομιμοποιήσεις των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή έβαλαν τάξη ή όχι. Κατηγόρησε, επίσης, τη Ν.Δ. ότι δεν επέβαλε το ελληνοτουρκικό σύμφωνο για την επαναπροώθηση. Η αλήθεια είναι ότι η Αγκυρα δεν το εφαρμόζει. Εχει δεχθεί λίγους πίσω και διευκολύνει όσους προσπαθούν να εισέλθουν παρανόμως στην Ελλάδα. Την ίδια τακτική ακολουθεί και επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Αλλαγή θα υπάρξει μόνο εάν οι Τούρκοι υποχρεωθούν να συνάψουν συμφωνία επαναπροώθησης με την Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τώρα ελέγχονται τα σύνορα. Η αλήθεια είναι ότι η ροή της παράνομης μετανάστευσης δεν έχει συρρικνωθεί και είναι δύσκολο να συρρικνωθεί. Ακόμα και όταν το Λιμενικό εντοπίζει πλοιάρια συνήθως υποχρεώνεται να κάνει επιχείρηση διάσωσης και να μεταφέρει τους παρανόμως εισελθόντες σε ελληνικό έδαφος. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ισχύων Κώδικας Ιθαγένειας «είναι χωρίς κανόνες, είναι πολύ χαλαρός, είναι αυθαίρετος, είναι χωρίς ουσιαστικές προϋποθέσεις». Τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια. Προφανώς τον θεωρεί αυστηρό και γι’ αυτό προωθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει ότι η Ελλάδα θα παραχωρεί ιθαγένεια πολύ πιο εύκολα από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών-μελών της Ε.Ε. Δεν τον απασχολεί ότι έτσι αναπόφευκτα θα τροφοδοτηθούν οι ροές παράνομης μετανάστευσης.

Αντί να απαντήσει στη συγκεκριμένη κριτική Σαμαρά, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για «ακροδεξιά αντίληψη». Η ιδεολογική τρομοκρατία υποδηλώνει βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία. Εν προκειμένω γίνεται και πολιτικό μπούμερανγκ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο για την παραχώρηση ιθαγένειας «είναι και χρέος απέναντι σε ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων που έχουν πια επιλέξει την Ελλάδα ως πατρίδα. Και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα». Αντί να κάνει διάκριση νόμιμων και παράνομων μεταναστών, τους έβαλε σε ένα τσουβάλι, μιλώντας γι’ αυτούς που επέλεξαν την Ελλάδα. Κουβέντα για το δικαίωμα της Ελλάδας (και κάθε κράτους) να επιλέγει ποιους πολιτογραφεί. Πρόκειται για ιδεολόγημα και όχι για παράλειψη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ούτε πρωτοετής φοιτητής δεν θα ισχυριζόταν ότι η απόκτηση ιθαγένειας από ένα μετανάστη είναι ανθρώπινο δικαίωμά του.

Περί ιθαγένειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες

Έκανα πρόσφατα μια συγκριτική μελέτη από τούς νόμους ιθαγένειας σε άλλες χώρες. Το Jus soli εφαρμόζεται σε χώρες - κυρίως στην Βόρεια και Νότια Αμερική - όπου ζητάνε μετανάστες.
Στην Ευρώπη, η παράδοση είναι το Γερμανικό Jus Sanguinis και ο Ελληνικός νόμος ακολουθεί την Γερμανική σχολή. Στο 19η αιώνα, οι Γάλλοι από επιρροή του Ernest Renan υιοθέτησαν μερικά το Jus soli κυρίως σε περιπτώσεις μεταναστών χωρίς πατρίδα, επιτρέποντας ένα παιδί γεννημένο στη Γαλλία να διαλέξει να γίνει Γάλλος σε ενηλικίωση και με την προϋπόθεση συνεχής διαμονής στη Γαλλία. Αρκετές χώρες επιβάλλουν κριτήρια εθνικής ταυτότητας.

Νομίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε το Γερμανικό μοντέλο στην Ελλάδα με το δικαίωμα επαναπατρισμού Ελλήνων και να κρατήσουμε μια περιοριστική πολιτική με τους μετανάστες με αρκετές προϋποθέσεις όπως:

• Μακρή διαμονή στην Ελλάδα.
• Πολιτογράφη μόνο σε ενηλικίωση.
• Υποχρεωτικά μαθήματα Ελληνικής ταυτότητας και εξετάσεις.
• Εξερεύνηση εθνικής ασφάλειας.

Η ελληνική νομοθεσία ήδη είναι αρκετά επαρκής στα παραπάνω, αλλά καλό να προσθέσουμε τα υποχρεωτικά μαθήματα και την εθνική ασφάλεια. Το θέμα της εθνικής ασφάλειας είναι μια προστασία έναντι Ισλαμιστών, Μεγάλης Αλβανίας και άλλων δεινών. Πρέπει να υπάρχει και ποσόστοση κατά τις ανάγκες της εθνικής οικονομίας.

Η χώρα μας πρέπει να είναι σαφής διεθνώς ότι δεν ζητάει μετανάστες και ότι η νομοθεσία της είναι περιοριστική εκτός Ελλήνων της διασποράς.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...