Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Συλλογή υπογραφών: Να αποσυρθεί η κ. Θ. Δραγώνα από την γ.γ. του υπ. Παιδείας

Συλλογή υπογραφών: Να αποσυρθεί η κ. Θ. Δραγώνα από την γ.γ. του υπ. Παιδείας
Συγγραφέας: Της Σύνταξης

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ : http://www.ardin.gr/node/2707
(Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στα ελληνικά) : http://www.ardin.gr/node/2707

(του Στάθη, από την 'Ε')Η τοποθέτηση της Θ. Δραγώνα στην Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας, ξεσήκωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων. Τούτο ήταν απόλυτα φυσιολογικό, μιας και η Θάλεια Δραγώνα έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί με άρθρα, στα βιβλία και τις παρεμβάσεις της με θέσεις που θίγουν το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το κλίμα της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης αυτοκρατορίας, που θέλει τον άνθρωπο έναν ανέστιο υπήκοο της δικτατορίας της αγοράς, η Θ. Δραγώνα προωθεί εδώ και χρόνια μέσα από τα άρθρα και τα βιβλία της μια νέα, αποεθνικοποιημένη, εργαλειακή εκδοχή της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κυρία Δραγώνα, το σχολείο θα πρέπει να προσαρμοστεί πλήρως στην νέα «παγκοσμιοποιημένη» πραγματικότητα της χώρας μας εγκαταλείποντας κάθε αναφορά στο συλλογικό φαντασιακό αυτής της κοινωνίας, τις ιδιαίτερες αξίες, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της. Για την κυρία Δραγώνα, όλα αυτά, καταδικάζονται συλλήβδην ως οπισθοδρομικός εθνοκεντρισμός.

Δίχως όλα αυτά δεν υπάρχει παιδεία. Ένα δήθεν «πολυπολιτισμικό», δίχως ταυτότητα σχολείο είναι ένα φαστ φουντ σχολείο που μεταδίδει ξερές πληροφορίες και κούφιες δεξιότητες, φτιάχνοντας πειθήνιους υπηκόους και άκριτους καταναλωτές.

Δίχως όλα αυτά δεν υπάρχει κοινωνία. Εάν κατεδαφίσουμε τη συλλογική ταυτότητα των Ελλήνων τι θα απομείνει; Μια πολυεθνική βαβέλ, όπου επικρατεί ο πόλεμος των διαφορετικών ομάδων μεταξύ τους, μέσα σε συνθήκες ατομισμού, εξαθλίωσης, εγκληματικότητας και φτώχειας.

Δίχως όλα αυτά, τέλος, δεν υπάρχει ελευθερία. Ένας λαός συγκροτείται σε ελεύθερο σώμα, διεκδικώντας την δική του κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την μνήμη του παρελθόντος του. Δίχως αυτά, καταλήγει δούλος στα χέρια των πολυεθνικών, των ελίτ, και των πρεσβειών.

Και βέβαια, καθ’ όλη την διάρκεια της νεώτερης –τουλάχιστο– ιστορίας του, ο ελληνικός λαός έχει δώσει αγώνες για την ελευθερία και την δικαιοσύνη, αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, μπροστά στους οποίους οι εφήμεροι τεχνοκράτες φαντάζουν, βεβαίως, ελάχιστοι.

Εξάλλου, τι καλύτερη απόδειξη για το επικίνδυνα αδιέξοδα που ελλοχεύουν πίσω από τις απόψεις της Θ. Δραγώνα από το γεγονός ότι, για τα τελευταία 15 χρόνια, οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν διαλύσει την ελληνική εκπαίδευση, καθοδηγούνται και καταρτίζονται από τους ομοϊδεάτες της στα παιδαγωγικά ινστιτούτα και τα αντίστοιχα τμήματα του πανεπιστημίου. Για να μην μιλήσουμε για τα ευρωπαϊκά προγράμματα των εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζονται οι συνοδοιπόροι της κ. Δραγώνα, αλλά και πολύ συχνά η ίδια.

Οι κυβερνώντες και οι απολογητές τους γνωρίζουν πολύ καλά, ότι εξαιτίας όλων αυτών, η επιλογή τους δεν επικροτείται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και στον αγώνα τους για την υπεράσπιση της Θ. Δραγώνα, το μόνο που μπορούν να επικαλεστούν είναι το σκιάχτρο της Άκρας Δεξιάς, γιατί δίχως αυτό, οι νεοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές και οι λοιποί κοσμοπολίτες υποστηρικτές της, είναι σίγουρο ότι θα ήταν στριμωγμένοι στην γωνία.

Είτε το θέλουν, είτε όχι όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιτίθεται στις θέσεις που πρεσβεύει η Θ. Δραγώνα για το περιεχόμενο της ελληνικής εκπαίδευσης –όπως επίσης αντέδρασε και στην καθιέρωση του άθλιου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, που στήριζε η ίδια και άλλοι συνοδοιπόροι της. Η απομάκρυνσή της από τη θέση της, λοιπόν, είναι πρώτα και κύρια ζήτημα δημοκρατίας. Κι αφού δέχεστε ότι ο λαός είναι τυπικά κυρίαρχος, τότε είστε υποχρεωμένοι να σεβαστείτε την βούλησή του, και να αποσύρετε την Θ. Δραγώνα από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας.
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ : http://www.ardin.gr/node/2707
(Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στα ελληνικά) : http://www.ardin.gr/node/2707

Για μια εθνική αναγέννηση μετά το μεγάλο φαγοπότι του Ευρώ

Μια εθνική αναγέννηση απαιτεί προπάντων αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης: Η χώρα μας να σταθεί στα πόδια και να παράγει όχι να φυτοζωεί από την ΕΕ σαν φτωχό συγγενής, το κράτος να είναι μικρότερο και να ασχοληθεί σε βασικές υπηρεσίας, ανάπτυξη με ιδιωτικά κεφάλαια και πρωτοβουλία που απελευθερώνει το άτομο να δημιουργεί σε χειραφέτηση από το κράτος.

Θα ήταν προτιμότερο εάν το ελληνικό δημόσιο είχε πάει εξ’ αρχής στο ΔΝΤ να χαράξει αξιόπιστο πρόγραμμα εξυγίανσης παρά στις Βρυξέλλες για βοήθεια με άλλα δάνεια εφ’ όσον μετά δυσκολία αποπληρώνει τα δάνεια που έχει…. Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτιμάει πολιτικό θέατρο και προχειρότητες του ποδιού για να αντιμετωπίσει σοβαρά περίπλοκα προβλήματα.

Ένα φορομπηχτικό πρόγραμμα που θα πνίξει το ιδιωτικό τομέα ως πράξη κανιβαλισμού σε προσπάθεια να σώσει το δημόσιο και τους Ευρωπαίους δανειοδότες κινδυνεύει να παρασύρει την χώρα μας σε χρόνια ύφεση και αυξάνει τα βάρη στο ελληνικό λαό.

Τελικά η ζωή με την Δραχμή ήταν πολύ καλύτερη για το κοσμάκη. Επιβλήθηκε περισσότερη πειθαρχία στο Ελληνικό δημόσιο, που πλήρωνε ένα επιτόκιο της αγοράς και αντιμετώπισε όρια δανειοδότησης στην ίδια λογική των αγορών που επιβάλλεται σε κάθε επιχειρηματία και νοικοκυρά. Ο κόσμος κέρδισε ψηλότερα επιτόκια στις καταθέσεις τους που ενθάρρυνε εκταμιεύσεις και εμπόδισε καταναλωτική πίστη σε μεγάλη έκταση. Οι υποτιμήσεις κράτησε την ανταγωνιστικότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις και στάθηκε φρένο στα εισαγόμενα προϊόντα. Ο κόσμος επένδυσε σε ακίνητα και συνάλλαγμα για να προστατέψει την περιούσια του από τις υποτιμήσεις. Το κόστος ζωής έμεινε χαμηλά. Τώρα με το Ευρώ δεν υπάρχει έξοδος από την μόνιμη ακρίβεια, αυξημένη ανεργία και συρρίκνωση εισοδήματος.

Οι πολιτική τάξη και οι παρέες του που ζούνε παρασιτικά από το ελληνικό δημόσιο ωφελήθηκαν από το Ευρώ και τα φτηνά δάνεια, ενώ καταλήστεψε το ελληνικό λαό και κατέστρεψε την εγχώρια οικονομία. Το Ευρώ τους επέτρεψε ένα γιγαντιαίο δημόσιο φαγοπότι που κατέληξε στα σημερινά χάλια.

Πως θα φύγουμε από το εφιάλτη με την βοήθεια αυτών που το δημιούργησε εξ αρχής πρέπει να το βλέπει κανείς με μεγάλη καχυποψία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...