Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Στο σταυροδρόμι των αποφάσεων και των αναπόφευκτων εξελίξεων

Στο σταυροδρόμι των αποφάσεων και των αναπόφευκτων εξελίξεων
•Λασκάρισε ο ιστός!
•Τα τελευταία γεγονότα μας οδηγούν σε μια δραματική διαπίστωση: Λασκάρισε ο ιστός της κοινωνίας, των διανθρώπινων σχέσεων, των θεσμών και της ισορροπίας ανάμεσα στο σεβασμό του πολίτη προς αυτούς αφενός, και προς τους νόμους της συντεταγμένης πολιτείας αφετέρου
Του Δημήτρη Ιατρόπουλου
Τις πταίει;
Τέτοιες ισορροπίες πλέον έχουν προ πολλού απολεσθεί στη νεοελληνική κοινωνία.
Και οι αιτίες είναι πολλές: Πρώτα-πρώτα η πολιτισμική παρακμή. Που ήρθε ως αποτέλεσμα της ασυνείδητης διαχείρισης των πολιτισμικών πυλώνων. Εισαγωγή αλλοδαπής υποκουλτούρας, εκπαίδευση στα όρια της ηλιθιότητας και του ανθελληνισμού, προχειρότητα στη διαμόρφωση πολιτιστικών προγραμμάτων, ξεχαρβάλωμα των σχέσεων μέσα από την τερατώδη ανάπτυξη των μέσων επικοινωνίας, ιδιώτευση του πολίτη, κι εξάρτησή του απ την λαϊκίστικη θέαση της τηλοψίας.
Ένας σχεδιασμένος σκοταδισμός και μια ανεξέλεγκτη αγραμματοσύνη, η τελευταία φαίνεται καθαρά εσχάτως στην γλωσσική αφασία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.
Το παιχνίδι των τραπεζών από την άλλη, με τις πιστωτικές κάρτες, λασκάρισε όπως ήταν φυσικό και κάθε έλεγχο ανάμεσα στην εργασία και την αμοιβή, τον ελεύθερο χρόνο και τα δικαιώματα του εργαζόμενου παράλληλα με τις υποχρεώσεις του. Όλα μπαχαλοποιήθηκαν.
Μια άλλη παράμετρος, η έκλυση των ηθών. Αυξανόμενη εγκληματικότητα, ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εμπόρων λευκού θανάτου και ελαφρότητα διαπροσωπικών επαφών και σχέσεων, στο επίπεδο μιας οριζόντιας «σεξουαλικής-σεξιστικής» ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ιδιαίτερα ο ρόλος των φύλων και συνακόλουθα η ελληνική οικογένεια.
Ε, αφήσαμε για τελευταίο το… λούκουμο που λέμε και στο βόλεϊ. Το κοινωνικά και ιστορικά ανυπόληπτο, πολιτικό προσωπικό της χώρας, την πολιτική ασυδοσία, την αδίστακτη συμμορία που λυμαίνεται τα πάντα στον τόπο, τους επίορκους αλήτες και επαγγελματίες απατεώνες που τα καταφέρνουν να μπαινοβγαίνουν και στο ίδιο το ένδοξο ελληνικό Βουλευτήριο συχνάκις, με δύο λόγια όλη αυτή την ηθική σαβούρα, που έφερε τον τόπο στο χείλος της καταστροφής.
Ο σημερινός Έλληνας ζαλισμένος, από την πλαστική, υποθηκευμένη στις τράπεζες, ψευδοευημερία και τη φενάκη, νομίζει ότι κάνει ό,τι θέλει, δίχως έλεγχο και κυρώσεις.
Έρμαιο στα ποικίλα κέντρα πρακτόρων εντός και εκτός της επικράτειας.
Που εύκολα δημιουργούν εγκληματική ατμόσφαιρα στον τόπο, τον κατακαίνε με πυρκαγιές, τον προβοκάρουν με στημένα γεγονότα, και ωθούν τη νεολαία του, σ' ένα ανεξέλεγκτο και άνευ ουσιαστικών αιτημάτων εξεγερτικό «πλάνο», πανέξυπνα καθοδηγούμενο από ιδεομάγαζα που σπεκουλάρουν στην πλάτη της.
Πειραματόζωα...
Η χώρα μας ως γνωστόν έχει επιλεγεί ως το πρώτο πείραμα της διάλυσης των εθνών και του πολιτισμού τους, της κατάργησης από την κοινωνική διαστρωμάτωση της μεσαίας τάξης, της προλεταριοποίησης του συντριπτικού ποσοστού του λαού και της διάλυσης των θεσμικών στεγανών που απαρτίζουν μια καλώς δομημένη δημοκρατία.
Επιλέχτηκε η Ελλάδα κυρίως γιατί το πολιτικό της προσωπικό δεν σχετίζεται με το εθνικό συμφέρον αλλά τις δικές του τσέπες και προσωπικές μωροφιλοδοξίες, οπότε οι κερδοσκόποι ήξεραν πως δεν θα εύρισκαν μπροστά τους κοινωνικό εθνικό μέτωπο και θα περνούσαν εύκολα το παιχνίδι τους, όπως κι έγινε μέσα από το διαλυμένο πολιτικό σύστημα και το λασκάρισμα του κοινωνικού ιστού της χώρας.
Η… «αντιπαγκοσμιοποίηση»!
Η παγκοσμιοποίηση, οδηγεί την ανθρωπότητα απευθείας στους στόχους της, με εντυπωσιακή θρασύτητα και μάλιστα με καλοστημένο «ενάντιο» παραμύθι, που δηλώνεται μέσα από δήθεν αυτόνομα μιντιακά και ιντερνετικά «μαγαζάκια» και που αποσκοπεί να μας «πληροφορήσει» για την Παγκόσμια Εταιρία και να σπρώξει υποτίθεται τις μάζες σε… αντίσταση!
Ουσιαστικά όμως μας λένε, ακούστε εδώ, αυτοί είναι αυτοί, κι έχουνε σκοπό να πάνε προς τα κει τα πράγματα. Όσοι τα καταφέρετε και επιβιώσετε στο μεγάλο παιχνίδι που κιόλας μπαίνει στην τελική του φάση, θα είσαστε και οι δοκιμασμένοι άξιοι να παραμείνετε, όχι όρθιοι, αυτά είναι παλιά και εύκολα, ούτε αξιοπρεπείς και παραμύθια τούμπανα, αλλά απλώς… ζωντανοί!
Κι αυτό περνάνε έντεχνα τα παπαγαλάκια της «αντιπαγκοσμιοποίησης» υποτίθεται, στο ομαδικό υποσυνείδητο, για να συνηθίζει ο κόσμος τη φρίκη... Δεν μιλάνε όμως, ποτέ, για την αντίσταση των εθνών, αλλά για μιαν αόριστη «διεθνή» εξέγερση!
Εμείς, τι κάνουμε;
Τι κάνουμε λοιπόν εδώ, τότε, στην Ελλάδα; Τι να κάνουμε; Θα διαχειριστούμε αυτό το λασκάρισμα και μακάρι η φυλή μας που τόσα έχει αντέξει, να ξαναμιλήσει μέσα μας κάποτε. Ως τότε όμως, θυμηθείτε με, μέχρι το χειμώνα θα έχουν καταργηθεί οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θα έχουν απελευθερωθεί οι απολύσεις, θα έχουν συρρικνωθεί οι συντάξεις και η ελληνοποίηση τόσων χιλιάδων εργατών αλλοδαπής προέλευσης θα ρίξει στη ντόπια αγορά ένα πανσπερμικό πλήθος ανέργων και απελπισμένων ανθρώπων που σε δύο επίπεδα θα προωθήσουν τη δυναμική της επιβίωσης τους:
Πρώτα, στα χαμηλά μεροκάματα της ανοιχτής πλέον ζήτησης, -έλα δω εσύ, δεν με νοιάζει αν είσαι Έλληνας ή Ινδός ή Πακιστανός, θέλω αυτή τη δουλειά και δίνω τριάντα ευρώ, παίζεις; Αν πεις όχι, θα πεταχτεί ο επόμενος φτωχοδιάβολος και θα πει, έρχομαι εγώ αφεντικό, με είκοσι...
Σε δεύτερο επίπεδο όμως, το λασκάρισμα των θεσμών και η εγκληματικότητα που γίνεται ανεξέλεγκτη, θα οδηγήσουν ίσως πολύ σύντομα στη στιγμή που θα χτυπάνε την πόρτα ενός ανειδοποίητου πολίτη τέσσερις πεινασμένοι, και δίχως να χρειαστεί να τον σκοτώσουν, θα τον αποσύρουν απ την ιδιοκτησία του και θα εγκαθίστανται, κάνοντας κατάληψη όχι μονάχα του χώρου του, αλλά και της υπαρξιακής του διαδρομής μέσα στην ίδια τη χώρα του.
ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ:
Μακάρι να μην το ζήσουμε. Αλλά ας το ξέρουν οι σχετικοί και αρμόδιοι, ότι βρίσκεται κι αυτό ακόμα προ των πυλών της κοινωνίας μας. Και μάλιστα συμφέρει τα αφεντικά του πλανήτη. Φασαρίες, επιθέσεις, αναστάτωση, αυτά ρίχνουν το βρώμικο νερό στ αυλάκι της Παγκόσμιας Εταιρίας...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_198.html

Μήπως να μάθουμε κάτι από τους Αρμένιους;

180310-armeniansΟι απειλές του τούρκου πρωθυπουργού να απελάσει 100.000 Αρμένιους μετανάστες από την Τουρκία, δείχνουν τον εκνευρισμό του από τη συστηματική δράση κατά της Τουρκίας της αρμενικής διασποράς. Και μπορεί να μην υπάρχει πια ASALA, όμως υπάρχει εκεί έξω ένα αποτελεσματικότατο και άριστα οργανωμένο λόμπι, που έχει βαλθεί να καταρρακώσει τη διεθνή εικόνα της Τουρκίας, μέσω της εισαγωγής για συζήτηση στα κοινοβούλια των ανεπτυγμένων κρατών, της γενοκτονίας του 1915. Οι αναγνωρίσεις πέφτουν βροχή, οι κυβερνήσεις παρακάμπτονται και οι Αρμένιοι κερδίζουν τη μία νίκη μετά την άλλη.
Η σκληρή τιμωρία των φυσικών αυτουργών της γενοκτονίας, οι οποίοι καταδιώχθηκαν επιτυχώς σε τρεις ηπείρους (όπως αποφασίστηκε στο Ερεβάν), δεν ικανοποίησε το αρμενικό έθνος. Οι «κυνηγοί» των πρωταιτίων της γενοκτονίας, όπως ο Σογομών Τεχλιριάν, ο Αρσαβίρ Σιρακιάν, ο Μισάκ Τορλακιάν, ο Αράμ Γιεργκανιάν, ο Στεπάν Τζαγικιάν μεταξύ άλλων, αποτελούν θρυλικές μορφές στα μάτια των απογόνων τους. Στην Κωνσταντινούπολη, στο Βερολίνο, στη Ρώμη, στην Τιφλίδα, στη Βιέννη, στη Σόφια και αλλού... Οι Αρμένιοι τιμωροί ήταν εκεί, εξουσιοδοτημένοι από το λαό τους, στήνοντας ενέδρες στους Τούρκους δημίους. Και τους βρήκαν. Τους τιμώρησαν. Έτσι έπρεπε. Ο αιμοσταγής Ταλαάτ Πασά, ο Τζαμάλ Πασά, ο Ενβέρ Πασά, Τσιβανσίρ, ο Σαγίτ Χαλίμ Πασά, ο Μπεχαεντίν Σακίρ, ο Τζεμάλ Αζμί, πλήρωσαν. Και πολλοί άλλοι...
Ξέρουν πολύ καλά οι Αρμένιοι, ότι η τιμωρία δεν αρκεί, ότι η αδράνεια εκφυλίζει τα έθνη, τα καταδικάζει σε αφανισμό. Όπου κι αν βρίσκονται, δρουν, βοηθούν ο ένας τον άλλον, εδραιώνοντας την ψυχική τους ενότητα. Συσπειρώνονται γύρω από το σκοπό τους και ασκούν πιέσεις στους τοπικούς παράγοντες με τους οποίους συνεργάζονται για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. «Άξια γι' ανάθεμα, αν μια μέρα ξεχάσουν τα παιδιά μας τόση οδύνη...», έγραψε ο Αβεντίς Αχαρονιάν. Έτσι διαπαιδαγωγούνται οι Αρμένιοι από τη νηπιακή τους ηλικία. Είτε στο Λίβανο, είτε στις ΗΠΑ, είτε στον Καναδά, είτε στη Γαλλία, είτε στην Ελλάδα, είτε στη Ρωσία, είτε στην Αργεντινή, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Ξέρουν βέβαια να πουλούν πολιτικά, πολύ ακριβά το τομάρι τους. Έχοντας πλέον και ένα κράτος-κοιτίδα, που παρά τα προβλήματα του είναι εκεί και μάχεται, αισθάνονται πιο ασφαλείς, έχουν αυτοπεποίθηση. Και το αποδεικνύουν, αποκρούοντας τις διεθνείς πιέσεις για τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Οι τούρκοι είναι εκνευρισμένοι. Αντιλαμβάνονται ότι όσο κατέχουν αρμενικά εδάφη, τόσο η πίεση της διασποράς των 3.000.000 Αρμενίων, θα κλιμακώνεται. Ο πατριωτισμός των Αρμενίων είναι δεδομένος. Στις τάξεις τους δεν ευδοκιμούν οι αδιάφοροι. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Άγκυρα καταλαβαίνει μόνο από ισχύ...

ΠΗΓΗ: http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3692:2010-03-18-18-08-16&catid=97:2008-10-17-07-33-49&Itemid=284

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην ΠΑΕ Άρης

170310-pae-arisΗ σημαία μας είναι... «εθνικιστικό» σύμβολο! Η απάντηση της ΠΑΕ Άρης, που επικαλείται την ΟΥΕΦΑ, εξόργισε και δικαιολογημένα τους φιλάθλους! Όσο για το παραπάνω απίστευτο επιχείρημα, ακούστηκε στον αέρα, από επισήμους της ΠΑΕ, στην εκπομπή των Αδελφών Λούμπεν, στο Ράδιο Άστυ!
Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή. Σύμφωνα με καταγγελίες οργανωμένων φιλάθλων του Άρη, την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Άρης - ΠΑΟΚ στο γήπεδο Χαριλάου, φίλαθλοι του πρώτου ύψωσαν στη Θύρα 1 δύο ελληνικές σημαίες, αλλά και μία κυπριακή. Λίγα λεπτά αργότερα, υπάλληλοι της ΠΑΕ κατέβασαν τις σημαίες, λέγοντας στους έκπληκτους φιλάθλους πως ο κανονισμός της ΟΥΕΦΑ απαγορεύει την ανάρτηση... εθνικιστικών συμβόλων! Φυσικά, ουδείς άγγιξε κάποιες άλλες σημαίες, όπως της Αργεντινής και της Σενεγάλης, που ήταν αναρτημένες. Φαίνεται ότι κατά τους υπευθύνους της ΠΑΕ, μόνο η ελληνική σημαία αποτελεί... εθνικιστικό σύμβολο! Οι δε παράγοντες του Άρη... επιμένουν! Μυρίζει αριστεριστική παρεούλα εκεί κάπου; Και μάλιστα, παρεούλα που κρύβεται;
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, πριν από ένα χρόνο αποκαθηλώθηκαν στο Αλεξάνδρειο οι θυρεοί με τον Μέγα Αλέξανδρο και το Αστέρι της Βεργίνας... Είναι καιρός οι φίλαθλοι του Άρη να αρχίσουν να κάνουν ερωτήσεις στη διοίκηση της ομάδας τους, γιατί κάτι δεν πάει καλά.

ΠΗΓΗ: http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3684:2010-03-17-22-25-09&catid=98:2008-10-17-07-34-07&Itemid=285

Πως θα τιμήσει η Πολιτεία τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη;

pallikaridisΟι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτης, Η.Πολατίδης και Κ. Βελόπουλος υπέβαλαν ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Γερουλάνο, για τα πενήντα τρία χρόνια από τον απαγχονισμό από τους Άγγλους του ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, του ανθρώπου που ύμνησε την Ελλάδα και τους καημούς του Ελληνισμού της Κύπρου.

Αναφέρουν στην ερώτηση οι βουλευτές:
Πενήντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την θυσία ενός από τους ήρωες για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα , του δεκαοκτάχρονου Έλληνα Κύπριου ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο οποίος τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου 1957 ανέβηκε στο ικρίωμα τραγουδώντας την Ελλάδα και την Ένωση. Άφησε πίσω του ένα μοναδικό ποιητικό έργο που μελοποιήθηκε, τραγουδήθηκε και συνεχίζει να τραγουδιέται.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε χρειάζεται να θυμόμαστε και να τιμούμε τον ανεπανάληπτο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ του Στρατηγού Γρίβα-Διγενή εναντίον τού Εγγλέζου αποικιοκράτη και το ότι η ανωτερότητα του Ελληνικού πολιτισμού και του Ελληνικού πνεύματος συνέτριψε την βαρβαρότητα εκείνων που είχαν βυθίσει την Κύπρο «σε σκοτάδι αιώνων», σύμφωνα με αποστροφή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ερωτάσθε
Πώς τιμά το υπουργείο σας την 53η επέτειο από την θυσία του ποιητή και αγωνιστή Ευαγόρα Παλληκαρίδη που έδωσε την ζωή του για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και δημιούργησε ένα ανεπανάληπτο ποιητικό έργο υμνώντας στους πόθους και την θυσία των Ελλήνων της Κύπρου για την Ένωση;

http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2062:2010-03-18-20-14-26&catid=7:--&Itemid=2

Η Τουρκία θέλει το... Φαρμακονήσι της!

aigaio_tourkiaΕχθρικές ενέργειες σημειώνονται από νωρίς το πρωί κατά της κυριαρχίας μας από τους Τούρκους, στο Ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φαρμακονησίου. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι παρενόχλησαν από το ραντάρ της Ντάτσα και μέσα από τη συχνότητα κινδύνου ελικόπτερο του Λιμενικού μας Σώματος που πετούσε κοντά στο Φαρμακονήσι και το κάλεσαν να… εγκαταλείψει την περιοχή!

Και δεν έμειναν εκεί: λίγο αργότερα, ελικόπτερο του ΛΣ προσεγγίστηκε από δύο τουρκικά F-16 σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου, ενώ αυτό πετούσε εντός του ελληνικού εναέριου χώρου. Ακολούθησε η άφιξη δύο ελληνικών Mirage-2000, που προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου. Αμέσως μετά τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν, εκτελώντας προκλητική υπερπτήση άνωθεν του Φαρμακονησίου.

O στόχος της Αγκυρας είναι προφανής: Θερμό επεισόδιο, επέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή και... συγκυριαρχία στο "ειρηνικό" - αλλά και γεμάτο πετρέλαιο - Αιγαίο. Το κακό είναι ότι ακριβώς επειδή χρόνια τώρα ακολουθούμε αυτή την "ήπια" πολιτική της... μη πρόκλησης, τα γεράκια της Αγκυρας έχουν πειστεί ότι το παραπάνω σενάριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

http://www.elora.gr

ΓΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!


Πειραιεύς 18 Mαρτίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Σχετικῶς πρός τόν μέγιστον θόρυβον τόν προκαλούμενον καθημερινῶς ἐξ αἰτίας τῆς περιελεύσεως τῆς φιλτάτης ἡμῶν πατρίδος, τῆς πεπροικισμένης ὑπό τοῦ Δημιουργοῦ δι’ ἐξαιρέτου καί ἐκπληκτικῆς φύσεως εἰς δεινοτάτην οἰκονομικήν ἀνάγκην καί δυσπραγίαν, ἕνεκεν τῆς ὑπερχρεώσεως τῆς χώρας ἀπό τήν λεγομένην μεταπολίτευσιν καί τῶν δηλουμένων φορολογικῶν καί ἄλλων μέτρων ὡς ὑπεραναγκαίων διά τήν ὑπέρβασιν τῆς ἐμφανιζομένης ὡς τραγικῆς καταστάσεως, συνοδευομένης ἀπό ἀφόρητον λαϊκισμόν καί ἀκατάσχετον ψευδολογίαν, ἐπιθυμοῦμεν νά ἀναφέρωμεν ὀλίγα τινά:
Ἀπό τῆς συστάσεως τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους ἡ Ἁγιωτάτη ἡμῶν Ἐκκλησία, ἀριθμοῦσα βίον χιλίων ἑπτακοσίων ἐτῶν, κατά καιρούς προσέφερεν τό 96% τῆς περιουσίας αὐτῆς, διά τάς ἀνάγκας τοῦ Γένους καί ἀπό τό ἐναπομεῖναν 4%, τό 3% τυγχάνει δεσμευμένον διά διαφόρους λόγους, ὑπό τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας. Ἡ δέ «μυθώδης» Αὐτῆς περιουσία δέν εἶναι τόσον τεραστία ὡς θρυλεῖται. Συγκεκριμένως, ὁ κεντρικός Αὐτῆς ὀργανισμός ἔχει εἰς τήν κατοχήν του τό ὅλον, διά τήν τεραστίων διαστάσεων ὀπήν, τοῦ ἐκ 380 δισεκατομμυρίων Εὐρώ ὑπερχέους τῆς Χώρας, σταγόνα, ὕψους 150 ἑκατομμυρίων Εὐρώ, πού ἀντιστοιχεῖ εἰς 9 ἑκατομμύρια μετοχῶν τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης. Ἐν Πειραιεῖ, ἡ Ἁγιωτάτῃ ἡμῶν Ἐκκλησία παρέδωκεν διά τήν ἀνίδρυσιν τῆς πόλεως, καθ’ ὁλοκληρίαν τήν περιουσίαν τοῦ τότε βακουφίου τῆς Ἱ. Μονῆς Ἁγ. Σπυρίδωνος Πειραιῶς ἐξικνουμένη καθ’ ἅπασαν σχεδόν τήν Πειραϊκήν χερσόνησον καί δι’ αὐτό ἡ πόλις τοῦ Πειραιῶς εὐγνωμονοῦσα ἀνεκήρυξεν τόν Ἅγιο Σπυρίδωνα ὡς Πολιοῦχον καί Προστάτην αὐτῆς. Ἑπομένως μαθήματα δεοντολογίας καί ἠθικῆς εἰς τήν Ἁγιωτάτην ἡμῶν Ἐκκλησίαν δέν τυγχάνει εὐπρεπές νά δίδωνται διά τήν ἀποδεδειγμένην ἱστορικῶς ἀλληλεγγύην αὐτῆς πρός τό Ἑλληνικόν Κράτος. Ἡ ἀτυχής καί δεικτική ἀναφορά ὁρισμένων διά τήν ἀνάληψιν ὑπό τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου τῆς μισθοδοσίας τοῦ Κλήρου τῆς Ἁγιωτάτης ἡμῶν Ἐκκλησίας προσκρούει, ἀφ’ ἑνός μέν εἰς τήν ἀνωτέρω ἀδυσώπητον πραγματικότητα καί ἀφ’ ἑτέρου εἰς τήν συμβατικήν ὑποχρέωσιν τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας διά Νόμων αὐτῆς καθοριζομένην. Ἄλλωστε ἡ μισθοδοσία τῶν κληρικῶν ὡς οἱ ἀριθμοί ἀποδεικνύουν μηδέ τῶν Ἀρχιερέων ἐξαιρουμένων ἐξαντλεῖται εἰς τόν βασικόν μισθόν τῶν δημοσίων ὑπαλλήλων ἄνευ ἑτέρων ἐπιδομάτων. Συγκεκριμένως ἔγγαμος Κληρικός παραμένων ἐν ἐνεργείᾳ μέ 60ετή ἐφημερικήν ὑπηρεσίαν λαμβάνει ἀποδοχάς εἰς χεῖρας του 1.466,25 Εὐρώ.
Παρά ὅμως τά ἀνωτέρω πασίδηλα καί αὐταπόδεικτα διά κάθε ἐχέφρονα, ἐάν ἡ οἰκονομική δυσπραγία καί κρίσις τῆς χώρας προείρχετο ἐκ φυσικῆς τινός καταστροφῆς ἤ πανδημίας ἤ πολεμικῆς συρράξεως, ἡ Ἁγιωτάτη ἡμῶν Ἐκκλησία θά ἔδει νά πωλήσῃ τάς κανδήλας τῶν Ἱ. Ναῶν καί τά Ἱ. Σκεύη διά νά συμβάλῃ εἰς τήν ἀνακούφισιν τῆς Χώρας, ὡς κατά τήν μακραίωνα Αὐτῆς ἱστορικήν πορείαν πολλάκις ἔπραξεν. Δέν συμβαίνει ὅμως τί ἐκ τῶν ἀνωτέρω διότι οἱ πάντες γνωρίζουν ὅτι ἡ ὑπερχρέωσις τῆς Χώρας, ὀφείλεται εἰς τήν ἀπληστίαν τῶν ἐχόντων καί τῶν διαχειριστῶν ὑπό τήν σκανδαλώδη κάλυψιν τῶν πολιτικῶς ὑπευθύνων. Κατά τήν διάρκειαν τῆς μεταπολιτεύσεως ὑπῆρξε γενικός οἰκοδομικός ὀργασμός ἔργων πού ἀνεμόρφωσαν τήν Χώρα καί εἰσέρευσε καί τεράστιος πακτωλός κοινοτικῶν χρημάτων ἀλλά οἱ ὑπερβάσεις τοῦ κόστους τῶν ἔργων ἔφθασαν ἕως καί τό 120 τοῦ ἀρχικοῦ προϋπολογισμοῦ. Ἡ πλέον χαρακτηριστική περίπτωσις εἶναι ὁ Κηφισός πού ἐκόστισεν τελικῶς 60,3 ἑκατομμύρια Εὐρώ ἀνά χιλιόμετρον ἔναντι 45,5 ἑκατομμύρια Εὐρώ ἀρχικοῦ προϋπολογισμοῦ, ἐνῶ κατά μέσον ὅρον εἰς τήν Εὐρώπην τό χιλιόμετρον ἀντιστοίχως κοστίζει 30 ἑκατομμύρια Εὐρώ. Ἕτερον παράδειγμα ἡ Ἀττική ὁδός, πού ὑπερέβη εἰς τήν ἀξία κατασκευῆς αὐτῆς τό 120% τοῦ ἀρχικοῦ προϋπολογισμοῦ καί ἀπό προϋπολογισθέντα 9,6 ἑκατομμύρια Εὐρώ ἀνά χιλιόμετρον τελικῶς ἔφτασε εἰς τά 21,1 ἑκατομμύρια Εὐρώ, τά δέ λεγόμενα Ὁλυμπιακά ἔργα ἐκόστισαν πενταπλασίως τῶν προϋπολογισθέντων διά τῆς μεθόδου τῶν ἀπ’ εὐθείας ἀναθέσεων.
Μέ τήν διάσκεψιν τῶν Παρισίων, ἡ Γερμανική Πολιτεία ἀνέλαβεν τήν ὑποχρέωσιν νά καταβάλῃ εἰς τήν Ἑλληνικήν Πολιτείαν διά πολεμικάς ἀποζημιώσεις, ἀλλά καί διά τό ἀναγκαστικόν κατοχικόν «δάνειον», ποσόν ἀνάλογον τῶν 70 δισεκατομμυρίων Εὐρώ, τό ὁποῖον οὐδέποτε διεξεδικήθη καί οὐδέποτε κατεβλήθη. Βεβαίως ἡ ἀπάντησις εἰς τό ἐρώτημα διατί; εἶναι ἁπλουστάτη, διότι ἐάν οἱ κυβερνῶντες τοὐλάχιστον κατά τήν μεταπολίτευσιν, ἀπετόλμων νά διεκδικήσουν τά χρήματα αὐτά θά ἐξεβιάζοντο ὑπό τοῦ Γερμανικοῦ Κράτους μέ τάς ἀποκαλύψεις τῆς ἀρπαγῆς πού συνετελέσθη εἰς βάρος τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου ἀπό τάς δραστηριοποιουμένας εἰς τήν Ἑλλάδα Γερμανικάς ἑταιρείας, αἱ ὁποῖαι προσέφεραν τήν ὑπερτιμολογημένην τεχνογνωσίαν καί τεχνολογίαν των καί φυσικῶς ἐμοίρασαν καί τάς σχετικάς προμηθείας εἰς τούς ὑπογράψαντας τάς ἀναλόγους συμβάσεις. Τυγχάνει ἡλίου φαεινότερον, ὅτι ὁ πολύς κ. Χριστοφοράτος «διεπορθμεύθη» εἰς τήν δωροδοκήσασα Γερμανικήν Πολιτείαν διά τῆς ἑταιρείας SIEMENS, ὑπό τῶν λεγομένων κομμάτων ἐξουσίας τῆς Πατρίδος ἡμῶν διά νά μήν ἀποκαλύψῃ τήν συμβολήν τῆς εἰρημένης SIEMENS εἰς τούς κορβανάδες καί ὄχι μόνον τῶν διαπλεκομένων δύο κομμάτων ἐξουσίας. Τοῦτο ἀπεδείχθη ὑπό τῶν ἀκριτομυθιῶν τοῦ κ. Χριστοφοράτου, ὑπό τῶν εἰρωνικῶν του μειδιαμάτων καί τῶν πολλαπλῶν του δηλώσεων ἀλλά καί ἀπό τήν ὁμολογίαν ὑψηλοῦ Κυβερνητικοῦ καί κομματικοῦ παράγοντος τῆς ἐποχῆς. Ἡ διαπόρθμευσις τοῦ κ. Χριστοφοράτου ἐγένετο ἐπί τῆς διαδόχου Κυβερνήσεως. Καί εὐλόγως ἀντιλαμβάνεται πᾶς τις τό παίγνιον τῶν δύο αὐτῶν κομματικῶν σχηματισμῶν.
Πότε ἐπί τέλους θά κατανοήσωμεν ὅτι ὁ Σιωνιστικός Ἀμερικανικός παράγων ἀπεργάζεται τήν καταδολίευσιν τῆς ἐθνικῆς ἀνεξαρτησίας καί τῆς οἰκονομικῆς μας εὐρωστίας καθώς καί παγκόσμιον κυριαρχίαν εἰς ὅλα τά ἐπίπεδα. Δέν γνωρίζομεν ὅτι τό λεγόμενον Διεθνές Νομισματικόν Ταμεῖον (ΔΝΤ) εἰς τήν ἀδηφάγον ἀγκάλην τοῦ ὁποίου μᾶς ὠθεῖ ἡ δῆθεν ἀλληλεγγύη τῶν ἑταίρων μας εἰς τήν Εὐρωπαϊκήν Ἕνωσιν ἀποτελεῖ ἐπιχειρησιακόν βραχίονα τοῦ πανισχύρου κοσμικῶς σατανιστικοῦ καί σιωνιστικοῦ, ἑβραϊκοῦ λόμπυ τῶν Η.Π.Α.; Διατί λοιπόν ἡ πολιτική καί πολιτειακή μας ἡγεσία ὁδηγεῖ τήν Χώραν εἰς αὐτήν τήν ἐξόχως τραγικήν διά τήν ἐπιβίωσίν της καταδυνάστευσιν; Διατί δέν ἐνστερνιζόμεθα τό ἡρωϊκόν φρόνημα τῶν μαρτύρων καί ἡρώων καί Πατέρων τοῦ Γένους νά ἀποσκορακίσωμεν ἐπί τέλους τόν ἰμπεριαλιστικόν, σιωνιστικόν Ἀμερικανικόν παράγοντα ἐκδιώκοντες τάς ἀλλοτρίων συμφερόντων στρατιωτικάς βάσεις ἐκ τῆς Χώρας καί μεταβάλοντες τήν πολιτική μας νά προσκαλέσωμεν τό ὁμόδοξον ἀντίπαλον δέος διά νά ναυλωχεῖ εἰς τό Αἰγαῖον καί τήν Μεσόγειον καί τότε de jure καί de facto θά δυνηθοῦμε νά ἐπεκτείνωμεν τά χωρικά μας ὕδατα ἀπό τά 6 εἰς 12 μίλια ὅπως προβλέπει τό διεθνές δίκαιο τῆς θαλάσσης, μεταβαλομένου τοῦ Ἀρχιπελάγους τοῦ Αἰγαίου εἰς κλειστήν Ἑλληνικήν λίμνην καί ἐξορύσσοντες τά δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου πού κατά τούς ἐγκύρους ἐπιστημονικούς ὑπολογισμούς τῶν εἰδικῶν Πανεπιστημιακῶν καθηγητῶν ὑφίστανται καί ὄχι μόνον, καθιστάμενοι οὕτω ἐνεργειακῶς αὐτάρκεις τοὐλάχιστον διά μίαν εἰκοσαετίαν καί ὑπερκαλύπτοντες τήν χαοτικήν ὀπήν τῆς ἀθέσμου ὑπερχρεώσεως. Τίθεται ὅμως τό ἐρώτημα ὑπάρχουν Ἕλληνες πολιτικοί ἄνδρες καί γυναῖκες ἀδέσμευτοι παντοιοτρόπως, ἕτοιμοι καί ἕτοιμαι νά ἐπωμισθοῦν αὐτό τό ῥηξικέλευθον, σωστικόν καί ἐπάναγκες ἔργον;

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΠΗΓΗ:WWW.STOXOS.GR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...