Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Προσδεθείτε, η προσγείωση θα είναι ανώμαλη...


Η ευθύνη για το σημερινό κατάντημα ανήκει πρωτίστως στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς της. Την κυβέρνηση που ανησυχεί για τη «φυσιογνωμία» της και όχι για τη σωτηρία της χώρας, σαν ωραιοπαθής κυρία που προτιμά να μείνει στο πλοίο (τι κι αν βυθίζεται;) παρά να διακινδυνεύσει το μέικ-απ, στο οποίο οφείλει τους θαυμαστές της. Την κυβέρνηση που πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει το δικό μας πρόβλημα δικό τους, για να μας το λύσουν οι άλλοι.


Προσδεθείτε, η προσγείωση θα είναι ανώμαλη...
Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Ηταν παραμονή της 25ης Μαρτίου και το πρωινάδικο τηλεοπτικού σταθμού είχε ετοιμάσει ρεπορτάζ με τις γνώμες συμπολιτών μας (από εκείνους που δεν μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία μιας κάμερας στραμμένης επάνω τους), σχετικά με τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην πάλαι ποτέ «πτωχή, πλην τιμία» πατρίδα μας. Το εισαγωγικό μέρος, όπου ο ρεπόρτερ διατύπωνε το ερώτημα, με φωνή παλλόμενη από οργή και περιφρόνηση για τους Γερμανούς, ήταν ντυμένο με πλάνα της περιόδου 1941-1944, ως εάν η Κατοχή συνεχιζόταν μέχρι σήμερα. Ήταν κωμικό, μέσα στην ανοησία του, όσο και εκείνοι οι περήφανοι κάτοικοι των Ζωνιανών, που ωρυόμενοι ισχυρίζονταν ότι τα κοπέλια άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, επειδή «όταν βλέπουν στολές θυμούνται τους Γερμανούς στην Κατοχή», έστω και αν δεν είχαν γεννηθεί τότε ώστε να θυμούνται τους Γερμανούς...

Οσο για τις απόψεις που είχαν καταγραφεί, αυτές ως επί το πλείστον εξέφραζαν τον πληγωμένο εθνικό εγωισμό, σε μια ποικιλία αποχρώσεων: Από την χαριτωμένη αθωότητα («Αυτοί, παιδί μου, είναι άνθρωποι ατομισταί, ενώ ο Ελληνας έχει μέσα του τη φιλοξενία») μέχρι τον κομπασμό του παλληκαρισμού («Αντ’ από ’δω ρε! Εμείς δεν έχουμε ανάγκη κανέναν τους»). Αφαιρώ ένα μέρος της υπερβολής, που οφείλεται ασφαλώς στον πόνο του εξευτελισμού που προκαλεί η εικόνα της μέχρι πρότινος «ισχυρής Ελλάδας», η οποία εδώ και μήνες έχει βγει στην επαιτεία. Αφαιρώ και ένα άλλο μέρος της υπερβολής, που οφείλεται στην απερίγραπτη ευτέλεια των περισσότερων τηλεοπτικών σταθμών. Και πάλι όμως, αυτό που απομένει είναι απογοητευτικό: Οσο πλησιάζουμε το τέρμα του μύθου της ευμάρειας με δανεικά, του ατομισμού της επιδίωξης μιας άχρηστης τεμπελοδουλειάς στο Δημόσιο εις βάρος των άλλων, τόσο οξύνεται η επιθυμία της απόδρασης από την πραγματικότητα.

Η «λεβεντιά» με την οποία έχουμε εμπλακεί σε έναν ανόητο καβγά με τους Γερμανούς μόνον τον ευρωπαϊκού επιπέδου αυτισμό μας αναδεικνύει. Τους κατηγορούμε ότι επισείουν απειλές, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στις συνθήκες (όπως η έξωση από το ευρώ), ενώ εμείς, με τα πλαστά στοιχεία που στέλναμε στην Επιτροπή, παραβιάζαμε συστηματικά την καλή πίστη, στην οποία βασίζεται η τήρηση των συνθηκών. Παρουσιάζουμε έλλειμμα 12,7% και την ίδια ώρα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της. (Ναι, υπάρχουν λεφτά! Τα έχουν οι Γερμανοί...) Το αποκορύφωμα, δε, είναι ότι ζητάμε αλληλεγγύη (δηλαδή, λεφτά – τι άλλο;) και, όταν μας τα αρνούνται, εμείς –θιγμένοι κι από πάνω– απαντάμε ότι ποτέ δεν τα ζητήσαμε! Δεν διαφέρει πολύ η στάση μας από εκείνη της πλατινέ κυρίας που, αφού γύρισε την τσόντα, ύστερα άρχισε να διαμαρτύρεται ότι της κλέβουν τις προσωπικές στιγμές. (Mα δεν είναι τυχαίο ότι η κυκλοφορία του dvd συνετάραξε το πανελλήνιο!..)

Η ευθύνη για το σημερινό κατάντημα ανήκει πρωτίστως στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς της. Την κυβέρνηση που ανησυχεί για τη «φυσιογνωμία» της και όχι για τη σωτηρία της χώρας, σαν ωραιοπαθής κυρία που προτιμά να μείνει στο πλοίο (τι κι αν βυθίζεται;) παρά να διακινδυνεύσει το μέικ-απ, στο οποίο οφείλει τους θαυμαστές της. Την κυβέρνηση που πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει το δικό μας πρόβλημα δικό τους, για να μας το λύσουν οι άλλοι. Μετά απ’ όλα αυτά, γιατί να περιμένουμε ότι οι Γερμανοί θα πάρουν σοβαρά τον αγώνα που δίνει ο Γιώργος μόνον με τα λόγια; Ο Βεστερβέλε, ο κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ, το είπε απερίφραστα: «Η οικονομική βοήθεια θα καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα». Εφόσον οι πολιτικοί δεν δείχνουν την ευθύνη που αρμόζει στις περιστάσεις, τη λύση θα τη δώσει η ζωή. Και θα είναι η χειρότερη δυνατή. Προετοιμαστείτε, γιατί «η προσγείωση θα είναι ανώμαλη», που είπε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης...

ΟΧΙ αναγνώριση του Σκοπιανού κρατιδίου, με ό,τι όνομα κι αν το βαφτίσουν οι υπερατλαντικοί "νταβατζήδες" του!

ΟΧΙ αναγνώριση του Σκοπιανού κρατιδίου, με ό,τι όνομα κι αν το βαφτίσουν οι υπερατλαντικοί "νταβατζήδες" του!
Κόντρα στην ενορχηστρωμένη απ' τους επίβουλους γιγαντιαία επιχείρηση αποπροσανατολισμού, ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Στο λεγόμενο "Μακεδονικό" δεν έχουμε απέναντι μας τους ηγέτες των Σκοπίων. Αυτοί δεν είναι παρά αχυράνθρωποι ποδηγετούμενοι απ' τους μεγάλους "σύμμαχους" μας, αυτόκλητους προστάτες της "δημοκρατίας" και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" παγκοσμίως! Απ' τους Αμερικάνους.

Ο εμφανιζόμενος με προσωπείο διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ο Αμερικάνος Μάθιου Νίμιμτς είναι μόνο ένας θρασύς εγκάθετος των επίβουλων. Μια σοβαρή κυβέρνηση θα τον είχε στείλει αμέσως από κει που ήλθε. Ως μη όφειλε, εμφανίστηκε με δικές του, πέντε τάχα, σύνθετες προτάσεις για το όνομα του γειτονικού κρατιδίου. Την εξής μία: "Δημοκρατία της Μακεδονίας"! Και ζητάει απ' την Ελλάδα να συνυπογράψει απειλώντας μάλιστα αορίστως ότι η τυχόν άρνηση της θα συνεπιφέρει εις βάρος της δεινά! Απαιτεί να περάσουμε μόνοι την θηλιά στο λαιμό μας. Αυτό σημαίνει η αναγνώριση του αμερικανογενούς προτεκτοράτου ως Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Είναι θανάσιμη βολή κατά της εθνικής μας ιδιοσυστασίας και ανοίγει τον δρόμο για τον μέχρι Ολύμπου εδαφικό μας ακρωτηριασμό και για όσες τραγωδίες συνεπάγεται αυτό για τους ελληνικούς πληθυσμούς. Διότι το σκοπιανό ψευδοκράτος, με την στήριξη των ΗΠΑ, των οποίων υπηρετεί τα συμφέροντα στην περιοχή, απροκάλυπτα διακηρύσσει τις επεκτατικές του βλέψεις επί των μακεδονικών εδαφών της χώρας μας.

Από τους βαλκανικούς πολέμους και της τελικής αποτινάξεως του οθωμανικού ζυγού η περιοχή των Σκοπίων ουδέποτε διεκδίκησε το όνομα Μακεδονία και πολύ περισσότερο φυλετική συγγένεια με τους αρχαίους Μακεδόνες και τον Μ. Αλέξανδρο. Και είναι λογικό αφού η περιοχή, που το 1944 για τους δικούς του λόγους, ο Τίτο βάφτισε Ομόσπονδη Δημοκρατία της Μακεδονίας, περιλαμβάνει μόνο το 17% των εδαφών της αρχαίας Μακεδονίας, και αυτό το 17% είναι μόνο το 1/3 της συνολικής της επικράτειας! Οι δε κάτοικοί της εθνικά είναι Σλάβοι και σλαβική γλώσσα μιλούν.

Μέχρι το 1944 η περιοχή ονομαζότανε επισήμως Βαρντάσκα (Βαρδαρία, ελληνικά). Στην μετονομασία της Βαρδαρίας σε Μακεδονία, οι ΗΠΑ εκείνη την εποχή, διέβλεψαν επεκτατικές βλέψεις και στις 26/12/1944 διακήρυξαν ρητά την αντίθεση τους με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Έντβαρντ Στεττίνιους:

"Ή Κυβέρνησις των Η.Π.Α. θεωρεί, ότι συζήτηση περί "Μακεδονικού έθνους, Μακεδονικής πατρίδος και Μακεδονικής εθνικής συνειδήσεως" ισούται με δημαγωγία, που δεν υποκρύπτει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, αλλά υποκρύπτει επεκτατικές διαθέσεις κατά της Ελλάδος".

Σήμερα οι ΗΠΑ κυνικότατα έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών. Διότι τώρα δεν υπάρχει ζήτημα ανάσχεσης του "κομμουνισμού" αλλά αυτοκρατορικής επέλασης τού αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Χάριν ιδιωφελών γεωπολιτικών συμφερόντων τους και αφού διέλυσαν δια πυρός και σιδήρου την Γιουγκοσλαβία, έχουν δρομολογήσει περαιτέρω αναδιάταξη των συνόρων και αυτή την φορά το σχέδιο προβλέπει εδαφικό ακρωτηριασμό και της Ελλάδας. Στόχος των ΗΠΑ είναι να θέσουν την Ρωσία εντός κλοιού. Να την στερήσουν από κάθε δυνατότητα ενεργειακής ή άλλης πρόσβασης στην Ευρώπη, εκτός μόνο μέσω εδαφών που τελούν υπό αμερικάνικο έλεγχο.

Αυτοί είναι οι γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί των Αμερικάνων. Όμως θα περάσουν μόνο αν ως λαός επιτρέψουμε στους σύγχρονους γενίτσαρους ν' ανοίξουν την Κερκόπορτα απ' τα μέσα. Δυστυχώς ο μεγάλος κίνδυνος βρίσκεται εντός. Στα ελληνικά κόμματα, την οικονομική ολιγαρχία, με τα ποικιλώνυμα ΜΜΕ της. Αυτοί πολύ καλά έχουν βολευτεί στο σύστημα των πολυεθνικών και την παγκοσμιότητα. Ούτε λόγους έχουν ούτε διάθεση ν' αντιταχτούν στο αμερικάνικο αφεντικό τους. Φαίνεται να προβληματίζονται μόνο πως θα περάσουν την προδοσία στον ελληνικό λαό. Πως θα την κάνουν να φαντάζει …επιτυχία, ήττα των σκοπιανών, που την πετύχαμε μάλιστα με την υποστήριξη των καλών μας συμμάχων Αμερικανών!

Αν δεν υπάρξουν αυθόρμητες αντιστάσεις το ξεπούλημα είναι προδιαγεγραμμένο. Θυμηθείτε τα λόγια της ʼννας Ψαρούδα - Mπενάκη στις 10/02/05 κατά την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Kάρολου Παπούλια:

"Aναλαμβάνετε, κ. Πρόεδρε, την Προεδρία της Δημοκρατίας, για μία πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: H ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Eυρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί, ενδεχομένως, από νέες μορφές διακυβέρνησης".

Φρικιαστικά τα όσα προανάγγειλε. Περιορισμός εθνικών συνόρων! Μέρους της εθνικής κυριαρχίας! Δικαιώματα που παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων!!.

Είδατε κανένα απ' τους 300 της Βουλής ν' αντιδράσει; Να ζητήσει εξηγήσεις; Όλοι κάνανε την πάπια. Δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί! Τι άλλο σημαίνει η στάση τους αν όχι σιωπηρή αποδοχή του ζοφερού αύριο, που την έλευση του διασάλπισε η Μπενάκη;

Αλλά μήπως αντέδρασαν στην παραχώρηση εκατοντάδων αρμάτων μάχης στα Σκόπια (και αριθμού ελικοπτέρων) που έχουν αγοραστεί με τα χρήματα του ελληνικού λαού και αύριο ίσως χρησιμοποιηθούν εναντίον του; Στο χρηματοδοτούμενο απ' την Ελλάδα "αναπτυξιακό πρόγραμμα" για το κρατίδιο των Σκοπίων; Στις επενδύσεις ενός δις ευρώ, κρατικών και ιδιωτικών ελληνικών εταιριών στην ΠΓΔΜ, που προσφέρουν 20.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι Έλληνες είναι άνεργοι; Στην εισαγωγή μειονοτήτων από χώρες με εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας;

Που είναι τώρα όλοι αυτοί που σε ήρεμους καιρούς παριστάνουν τους υπερπατριώτες; Σε ποιες τρύπες εκτονώνουν τον πατριωτισμό τους; Γιατί δεν οργανώνουν μεγάλα συλλαλητήρια, σαν αυτά που έκαναν τους πουλημένους κήρυκες του ενδοτισμού να καταριούνται τον Χριστόδουλο και να λυσσομανούν για να τον βγάλουν απ' την μέση; Απ' την άλλη, βρήκαν τώρα την στιγμή, όταν κρίνονται μέγιστης σημασίας εθνικά θέματα, να προκαλέσουν εσωτερική κρίση με ανελέητη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα του ελληνικού λαού και κρίση ακόμα και στην Εκκλησία, για ένα ήσσονος σημασίας θέμα.

Τι είναι όλα αυτά αν όχι εσκεμμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού;

Καλά το είπε ο Μίκης Θεοδωράκης: "Δεν σας εμπιστευόμαστε" κύριοι.

Καμιά κυβέρνηση, κανένα κόμμα, καμιά Βουλή δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει δεσμευτικά για την παρούσα και τις επερχόμενες γενεές σε θέμα που αφορά την ύπαρξη του ίδιου του έθνους και την εδαφική ακεραιότητα τής χώρας. Και μη το ξεχνάτε: Το Γουδί είναι πάντα εδώ.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
http://www.patari.org/articles/skopia1.php

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...