Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Βεβήλωσαν και έκλεψαν σημαία από μειονοτικό σχολείο της Θράκης


  • Υπέστειλαν την ελληνική σημαία από σχολείο
  • Νέα προβοκάτσια που προσπαθεί να δημιουργήσει «άνοδο θερμοκρασίας» στη Θράκη
  • Η Άγκυρα παίζει με Αιγαίο και Θράκη και η κυβέρνηση ξεκίνησε τις διακοπές του Πάσχα
  • Ελλείψει του ελληνικού κράτους, ανέλαβε δράση το παρακράτος των τούρκων πρακτόρων...
Το «έργο» έχει παιχτεί πριν μερικές ημέρες και στον Ίασμο του γειτονικού νομού Ροδόπης. Γι αυτό το «έργο» -τη σκηνοθεσία του οποίου έχουν αναλάβει οι γνωστοί δειλοί κύκλοι ανθελληνισμού που δρουν στη Θράκη, έχουν υπάρξει πάρα πολλές προειδοποιήσεις κατά το παρελθόν, όπου γινόταν ειδική αναφορά στην σοβαρή πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων ανθελληνικών δράσεων.
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στο νομό Ξάνθης, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες που βανδάλισαν το δημόσιο δημοτικό μειονοτικό σχολείο του ορεινού χωριού Κένταυρος.
Συγκεκριμένα, σε διάφορους βανδαλισμούς επιδόθηκαν άγνωστοι δράστες κατά του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζεται το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κενταύρου της Ξάνθης, αλλά δεν αρκέστηκαν μόνο σ΄ αυτό.
Υπέστειλαν την ελληνική Σημαία από τον ιστό της, η οποία ήταν τοποθετημένη στον προαύλιο χώρο και την πήραν μαζί τους, ενώ ακολούθως ανέγραψαν στα τζάμια εισόδου του σχολείου ανθελληνικά συνθήματα και ζωγράφισαν την τουρκική σημαία
Η επιλογή του τόπου (Κένταυρος Ξάνθης) έγινε για να μπορέσει - η προβοκατόρικη αυτή ενέργεια- να τραβήξει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής και να τους στοχοποιήσει σε πιθανή «ενέργεια αντεκδίκησης», η οποία πλέον αναμένεται προκειμένου οι προβοκάτορες της Άγκυρας να μπορέσουν να αναβαθμιστούν
Η πράξη αυτή σαν σκοπό έχει να εμπλέξει τους κατοίκους της περιοχής και να τους «κολλήσει» την εικόνα του ανθελληνισμού, αλλά η αλήθεια απέχει πολύ κα ακριβώς αυτό το στοιχείο οδήγησε τους πρακτορίσκους της Άγκυρας να προβοκάρουν την ηθική υπόσταση και την φιλοπατρία των ελλήνων πομάκων κατοίκων της περιοχής. Το ενδιαφέρον του τούρκου προξένου, κυρίου Σαρνίτς, για την συγκεκριμένη περιοχή, έχει εκφραστεί πριν από ένα χρόνο, όταν και αποφάσισε να συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργάνωναν Πομακικοί πολιτιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής. Η ευγενική χορηγία, με δωρεάν προσφορά τουρκικού συγκροτήματος, καθώς και η παρουσία του ίδιου του τούρκου προξένου, σηματοδότησαν την στόχευση του Κενταύρου, ως στρατηγικού σημείου του ενδιαφέροντος της Άγκυρας.
Και αυτό το ενδιαφέρον εμπλέκεται άμεσα με την υποστολή της ελληνικής σημαίας (συχνό φαινόμενο πλέον), καθώς και με τον βανδαλισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων του ελληνικού δημοσίου…
Πράξη «ηρωική» για εκείνους που την εκτέλεσαν, αλλά ποτέ δεν φανταζόντουσαν πως κάποιος από αυτούς που τους είδαν, θα τους «έδινε» στην αστυνομία, η οποία έχει ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους, με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της. Βλέπετε, η κλοπή ενός συμβόλου –της σημαίας- είναι διαφορετικής βαρύτητας από το κάψιμό της (που συνηθίζεται επί σειρά ετών στην Αθήνα), όπως και οι βανδαλισμοί με την αναγραφή ανθελληνικών συνθημάτων, που σηματοδοτούν την «προέλευση» των «βανδάλων»… οι οποίοι προφανώς δεν άντεχαν να βλέπουν την γαλανόλευκη που κυμάτιζε στο ελληνικό δημοτικό σχολείο του χωριού…
Τέλος, ίσως αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός αυτό γίνεται σε μία περίοδο κατά την οποία το Αιγαίο βρίσκεται κάτω από τουρκική πίεση, ενώ η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση... "καταστολής", αφού οι αντιδράσεις της σε ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος δεν είναι καν υποτονικές, αλλά κυριολεκτικά μηδενικές...
Κωνσταντίνος

πηγη:http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_8389.html

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2010

Τα πομακόπουλα του Μεγ. Δέρειου τραγουδάνε: από τη γη μου αρνιέμαι να παραδώσω μία σπιθαμή!


260310-megadereioΤο ιστολόγιο της Αντιπαρακμής με πλήθος φίλων από διάφορα μέρη της Ελλάδας έζησε για μία ακόμη φορά τη συγκίνηση του εορτασμού της Εθνικής μας εορτής στο πομακοχώρι Μεγάλο Δέροιο του Έβρου, εκεί όπου η ακούραστη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, μαζί με τις εξαίρετες δασκάλες Σουμάκα Ζαφείρω (τελετάρχης της εκδήλωσης) και Ελπίδα Τζώρτζη (συντονίστρια της χορωδίας), συνεχίζουν να προσφέρουν στον Ελληνισμό, κόντρα στα σχέδια του Τουρκικού Προξενείου για εκτουρκισμό των Πομάκων.
Δείτε το βίντεο και καμαρώστε τα μικρά πομακόπουλα χαριτωμένα να τραγουδάνε "αρνιέμαι σ' οποιονδήποτε να δώσω από τη γη μου μια σπιθαμή".
Εν μέσωοικονομικής κρίσης και ενός ευρύτερου κλίματος απογοήτευσης, ήταν ίσως το καλύτερο μήνυμα που ακούσαμε φέτος. Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι πριν μία μόλις εβδομάδα, η Χαρά Νικοπούλου βραβεύτηκε για την μαθητική εφημερίδα (σε Πανελλήνιο διαγωνισμό).

Τέλος θα συγχαρούμε:
- τους νέους της ΠΕΟΦ (Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωσης Φοιτητών) που κατά δεκάδες πλαισίωσαν για μία ακόμη φορά την εκδήλωση.
- την ΣΦΕΒΑ και τον ΠΑΣΥΒΑ (που παρά την ταυτόχρονη στήριξη τους στο χώρο της Β. Ηπείρου δεν παρέλειψαν να στείλουν εκπροσώπους).
την εφημερίδα "Αντιφωνητής" που κρατάει ειλικρινά επάλξεις στην ακριτική μας Θράκη (να θυμίσουμε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια συλλογής υπογραφών για να κλείσει το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή από τη σελίδα http://proxeneio-stop.org)
- την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο του "Χρόνου" Κομοτηνής Μελαχροινή Μαρτίδου
- τους Νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους της ευρύτερης περιοχής όπως τον Γοδοσίδη Δημήτριο που πάντα βρίσκεται στο πλευρό της Χαράς Νικοπούλου
- τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουριαννίδη
- τους εκπροσώπους του στρατού και της αστυνομίας
- τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου "Αριστοτέλης" της Θεσσαλονίκης
και φυσικά όλους τους Έλληνες πομάκους κάτοικους του Μεγάλου Δεροίου που μπορούνε επιτέλους και αυτοί να εορτάζουν χωρίς φόβο την εθνική μας επέτειο

πηγη: www.elkosmos.gr

Ευνουχισμένη παρέλαση!


parelash athinaΜια ευνουχισμένη παρέλαση σε μια ευνουχισμένη χώρα με καρικατούρα τους λαθρομετανάστες να πουλούν ελληνικές σημαίες! Κάπως έτσι περιέγραψε φίλος της «ΕΩ» την παρέλαση. Υπερβολικός;

Η αντίθετη άποψη ισχυρίζεται ότι εξοικονομήσαμε 2,5 εκ. ευρώ από το «κόψιμο» των μηχανοκίνητων τμημάτων. Αν τόσο κοστολογείται η εθνική υπερηφάνεια, ας είναι. Σημεία των καιρών.

Στην παρέλαση της Κατερίνης, πάντως, είχαμε έντονες αντιδράσεις από πολίτες, όταν αντιλήφθηκαν ότι είχε απαγορευτεί να παρελάσουν ακόμη και πεζοπόρα τμήματα του Στρατού. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται: «Ποιοι είναι αυτοί που έδωσαν εντολή να μην παρελάσει ο στρατός;» και «Πού είναι ο στρατός ρε ξεφτίλες;».


ΠΗΓΗ: WWW.ELORA.GR


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...