Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Το συμφώνησαν με την Ουάσιγκτον και την Άγκυρα οι «πράσινοι».Το ίδιο έγινε και με τις παρελάσεις συμφωνία με την Ουάσιγκτον και την Άγκυρα.

Τα αμερικανάκια του Παπατζή, μας έκαναν ήδη Επαρχία της Αυτοκρατορίας του Δαβίδογλου
Η κατάργηση των δεξιώσεων στις Ελληνικές πρεσβείες δεν ήταν για Οικονομία.
Το συμφώνησαν με την Ουάσιγκτον και την Άγκυρα οι «πράσινοι».Το ίδιο έγινε και με τις παρελάσεις συμφωνία με την Ουάσιγκτον και την Άγκυρα.Κάτι σαν ΜΟΕ.(Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) .Για αυτό και η «ευαρέσκεια της Τουρκίας» για την απόφαση της Κυβέρνησης Παπανδρέου να μη συμμετέχουν στρατιωτικά οχήματα και αεροσκάφη στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.
Μας είπαν μπράβο γιατί κάναμε αυτό που μας επέβαλαν.
Το κόλπο για τις «οικονομίες», είναι αυτό που λένε «Κάνουμε την κρίση Ευκαιρία».

Ο Τουρκικός έλεγχος εξαπλώνεται μέχρι και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής εξέφρασε την «ευαρέσκεια»του για τον αποκλεισμό από τον κ. Πεταλωτή , των Πομάκων και της «φωνής τους», της εφημερίδας «Ζαγάλισα», από την Ημερίδα «Ελληνική Επικαιρότητα – Στοχευμένες Δράσεις» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου 2010.

Διαβάστε το κείμενο από την Πομάκικη Εφημερίδα Ζαγάλισα

«Τουρκικοί λεονταρισμοί καταγράφηκαν στην Κομοτηνή, όπου κάποιοι κομπάζουν, ότι υποχρέωσαν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιώργο Πεταλωτή, να διαγράψει την Ζαγάλισα και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ από όλα τα έντυπα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, προκειμένου να μην συμμετάσχει στην Ημερίδα με θέμα «Ελληνική Επικαιρότητα-Στοχευμένες Δράσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010.

Για την ΖΑΓΑΛΙΣΑ είναι βέβαια τιμή να την ξεχωρίζουν οι τουρκόφρονες ως μοναδική απειλή για τον Τουρκικό εθνικισμό, σε σχέση με τις υπόλοιπες εφημερίδες της περιοχής.

Για την Ελλάδα όμως είναι ντροπή και για άλλη μια φορά τίθεται το ερώτημα «ποιός πραγματικά έχει τον πρώτο ρόλο σε αυτά τα θέματα στην περιοχή, η Ελλάδα ή η Τουρκία;»

Εάν το ερώτημα σας φαίνεται υπερβολικό, τότε απαντήστε μας γιατί ακολουθήθηκε μεθόδευση με στόχο να αποκλειστεί η μοναδική Πομάκικη εφημερίδα;

Ποιό μήνυμα τελικά στέλνει μια τέτοια κίνηση στους Πομάκους της Ελληνικής Θράκης και ποιό μήνυμα στους καταπιεστές τους;»

Αγαπητοι πατριώτες,

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την Πομάκικη εφημερίδα των αδελφών μας Πομάκων!

Για όσους δεν γνωρίζουν η Ζαγάλισα (Αγάπη) υπήρξε η πρώτη εφημερίδα των Πομάκων.

Η φωνή όλων αυτών που αντιστέκονται στον τουρκικό επεκτατισμό.

Πολεμήθηκε με οργή και φανατισμό από τους τουρκόφρονες μουσουλμάνους.

Ενέδρες στους ταχυδρόμους που την μοίραζαν στα χωριά της Θράκης, δημόσια καταστροφή της εφημερίδας, ύβρεις και απειλές στους συντελεστές της εφημερίδας.

Υπήρχαν όμως και αυτοί που δεν υποχώρησαν και συνέχισαν να διαδίδουν την εφημερίδα χέρι με χέρι.

Η πολεμική ενάντια στην εφημερίδα ανάγκασε τους συντάκτες της να διακόψουν την κυκλοφορία το 2001.

Όμως το πνεύμα της παράδοσης , της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό συνεχίζεται σήμερα με την νέα έκδοση της εφημερίδας μετά από αρκετά χρόνια.

Φέρνει το μήνυμα της ελπίδας σε όλους εκείνους που αντιστέκονται στην Νέα Τάξη.

Στηρίξτε την Πομακική εφημερίδα διαδώστε την φωνή των αδερφών μας Πομάκων ενισχύστε το μέτωπο της αντίστασης στον τουρκικό επεκτατισμό.

Για επικοινωνία με την εφημερίδα Ζαγάλισα :Email : kepoer@yahoo.gr

http://deltio11.blogspot.com/2010/03/blog-post_2502.html

Πέρασαν ΣΥΡΙΖΑ και δεν ακούμπησαν…

Πλην Λακεδαιμονίων
Πέρασαν ΣΥΡΙΖΑ και δεν ακούμπησαν…

Έτυχε να είμαι στην παρέλαση των μαθητών της Ραφήνας… Και να περιμένω την κόρη μου να παρελάσει. Μαζί τα άλλα δύο παιδιά μου. Ο μικρός κουνούσε ενθουσιασμένος μια μικρή σημαιούλα. Η ατμόσφαιρα γιορτινή… Πρώτοι-πρώτοι πέρασαν μερικοί υπερήλικες. Απομεινάρια της θρυλικής εκείνης Εθνικής Αντίστασης 1941-44. Ένας από αυτούς κρατούσε μια από εκείνες τις παλιές σημαίες με το μεγάλο σταυρό στη μέση (τη λέγαμε κάποτε «η σημαία της στεριάς»)…Μετά ακολούθησαν τα παιδιά…

Και κάπου εκεί θυμήθηκα τις βλακώδεις απόπειρες των Συριζαίων να σταματήσουν τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Και με έπιασε νευρικό γέλιο με τις διάφορες θεωρητικούρες περί «εθνικισμού»…

Οι του ΣΥΡΙΖΑ, οπαδοί του άκρατου ατομικισμού, της απόλυτης εξατομίκευσης και της μοναδικής απολυτότητας τους. Οπαδοί της άποψης πως το εγώ είναι το παν και το εμείς είναι τίποτα….

Στη συνέχεια το γέλιο έγινε καγχασμός όταν άκουσα τους περισσότερους γύρω μου να λένε για τις πατρίδες των παππούδων τους μια τέτοια μέρα. Μέσα στις σκόρπιες κουβέντες των Μικρασιατών γύρω μου θυμήθηκα την απίθανη κ. Ρεπούση, που είχε γράψει για «το συνωστισμό της Σμύρνης». Σκέψου σε αυτούς εδώ (όλοι Μικρασιάτες αυτοί που εποίκισαν τη Ραφήνα) να τους έλεγε κανείς για τον «συνωστισμό» της Ρεπούση. Θα αγρίευαν άσχημα και ίσως επαναστατούσαν, μέρα που είναι…

Κι όμως, εκεί που τώρα υπάρχει η «έρημος» του ΣΥΡΙΖΑ και η «ξεραΐλα» της Ρεπούση υπήρχε κάποτε μια ζωντανή διανόηση. Βέβαια την εποχή εκείνοι πολλοί αριστεροί διάβαζαν. Και αρκετοί είχαν υπόψη τους και λίγο τον …Μαρξ!!! Μερικοί εξ αυτών μάλιστα διάβαζαν συστηματικά και ήξεραν και περί συλλογικής συνείδησης, και περί συλλογικής μνήμης, και περί του «εμείς» και περί του «ανήκειν»…

Όμως τα χρόνια πέρασαν και μαζί τους και οι ιδεολογίες που δεν ανανεώθηκαν. Και κάποια στιγμή φτάσαμε στη Ρεπούση. Και τότε έγινε μαζική εισαγωγή κατεψυγμένων θεωριών περί «πολυπολιτισμικότητας» (κατεψυγμένων λόγω του ότι όλα άρχισαν στον Καναδά -τέλη δεκαετίας του 1960- και είχαν σαν στόχο να διασώσουν οι Γαλλόφωνοι το εθνικιστικό Κεμπέκ τους!!!).

Στην Ελλάδα όμως όλα τα παραπάνω, «εθνικιστικά» και γκετοποιημένα, μας ήρθαν σαν «αντι-εθνικιστικά» και «φρέσκιες θεωρίες» στα τέλη της δεκαετίας του 1990!!! Επί Σημίτη. Και η αποϊδεολογικοποιημένη αριστερά μην έχοντας τίποτα καλύτερο τα άδραξε. Η «πρόοδος» βρήκε νέα σημαία, ο Σημίτης βρήκε παντιέρα, και οι του ΣΥΡΙΖΑ νέα «ιερή» ιδεολογία να πιστέψουν… Η Δεξιά αδιαφόρησε (μην πω πως υιοθέτησε και μερικές από αυτές τις ασυναρτησίες) μιας και ως γνωστόν στην Ελλάδα οι δεξιοί ελάχιστες φορές ασχολήθηκαν με ιδέες και ιδεολογίες…

Κάπως έτσι φτάσαμε στην εποχή της απόλυτης εξατομίκευσης. Και με την βοήθεια της τηλεόρασης βγήκαν οι «πολέμαρχοι» του «εθνικισμού» και υπέρμαχοι της «κάργα προόδου» να μιλάνε για την κατάργηση των παρελάσεων… Καθόλου τυχαίο πως κύριος εκφραστής αυτών των ιδεών υπήρξε ο πλέον προβεβλημένος σταλινικός εκπρόσωπος της «υψηλής μπουρζουαζίας» εν Ελλάδι: ο Αλέκος Αλαβάνος…

Πάντα απορούσα για το πώς η υψηλή μπουρζουαζία, διεθνώς, έλκονταν τόσο πολύ από τον Σταλινισμό (π.χ. Φίλμπι κλπ)! Και πάντα απορούσα από το πόσο εύκολα η υψηλή μπουρζουαζία της Ελλάδος μπορούσε να μπασταρδεύει ακόμα τον Σταλινισμό – κάνοντας τον σαλάτα με την τριτοκοσμική «πολυπολιτισμικότητα» (το τι έχει πει αυτός ο Αλαβάνος δεν λέγεται)!!!

Τώρα το πώς πέρασαν αυτές οι απόψεις σαν «αριστερές» και «προοδευτικές» στην Ελλάδα, ένας θεός κι ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουν… Αλλά πόσοι άραγε και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ έδωσαν με γνώση και συγκρότηση κάποιον αγώνα στο πεδίο των ιδεών;

Ευτυχώς, όμως, τα μεγάλα σύνολα, τα έθνη, οι λαοί, οι κοινωνίες, ζουν, υπάρχουν και κινούνται με άλλες νόρμες πολύ πέρα από τις ιδεοληψίες όλων των εισαγωγέων «φρέσκων ιδεών» και κοπανιστού αέρα…

Και θα πάμε και του χρόνου, καλά να είμαστε, και πάλι στην παρέλαση με τα παιδιά… Άσε που έχουμε και το θετικό πως ο Τσίπρας τέλειωσε τον Αλαβάνο!. Αυτό που το βάζεις;. Δεν είναι και λίγο: Να έχει τελειώσει ο Αλαβάνος και να συνεχίζονται οι παρελάσεις… Να, λοιπόν, που κάποιοι πέρασαν ΣΥΡΙΖΑ και δεν ακούμπησαν…
http://www.antinews.gr/?p=38863
Διαμαντής Μπασαντής

Κοντά στους Αιγυπτιώτες

Κοντά στους Αιγυπτιώτες

Αλεξάνδρεια, 26.03.2010

Με τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας γιόρτασε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου η Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό της Βουλής κα Ελπίδα Τσουρή, η οποία βρέθηκε προσκεκλημένη στην Αίγυπτο από την Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, σε κλιμάκιο βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου συμμετείχε και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Η κα Τσουρή έγινε θερμά δεκτή από την Κοινοτική Επιτροπή, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, όπου την υποδέχτηκε ο Προεδρεύων κ. Δημήτρης Βαφειάδης και συζήτησαν από κοινού θέματα της παροικίας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευση των ομογενών.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μείωσης της παρουσίας των εκπαιδευτικών στα ελληνικά εκπαιδευτήρια στην Χώρα του Νείλου, τονίζοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η όποια συρρίκνωση θα λειτουργήσει εναντίον της μακρόχρονης πορείας και προσπάθειας της ελληνικής παροικίας να κρατήσει «Θερμοπύλες». «Για μας, τα σχολεία μας, αποτελούν πνεύμονες πολιτισμού, ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς», τόνισε ο κ. Βαφειάδης, «και παρακαλούμε θερμά την Πολιτεία, παρά την κρίση που όλοι καταλαβαίνουμε και συνειδητοποιούμε ότι υφίσταται, να μην μας κόψει αυτό το οξυγόνο γνώσης και μάθησης για τους αιγυπτιώτες μαθητές μας».

Από την πλευρά της, η κα Τσουρή υποσχέθηκε να μεταφέρει το αίτημα προς την αρμόδια Υπουργό, αποδεχόμενη την τεράστια σημασία και τον ιστορικό ιδιαίτερο ρόλο των σχολείων της Αλεξάνδρειας αλλά και του Καΐρου για την ελληνική ομογένεια.

Τα θέματα της Κοινότητας, εν συνόλω, συζήτησε η Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γιάννη Σιόκα.

Η κα Τσουρή συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανο Ταμβάκη, δηλώνοντας ότι είναι σημαντικό ότι τον επισκέπτεται στον χώρο καταγωγής του, και επισημαίνοντας ότι τόσο η ίδια όσο και η Βουλή βρίσκονται στο πλευρό του ΣΑΕ, πιστεύοντας στα οράματά του και αγωνιζόμενοι από κοινού για την όλο και πιο αποτελεσματική επίτευξη των στόχων του, που είναι κοινοί με την ελληνική πολιτεία και αποτελούν την διατήρηση της ελληνικής λαλιάς και παράδοσης και στην τελευταία γωνιά της οικουμένης, όπου υπάρχει ελληνισμός.

Από την πλευρά του, ο κ. Ταμβάκης μετέφερε την αγωνία και την συμπαράσταση όλου του Προεδρείου του ΣΑΕ για τις δύσκολες στιγμές με την οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας, δηλώνοντας την απόλυτη συμπαράστασή τους και την ενεργοποίηση εκ μέρους των ομογενών για την ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης για την Ελλάδα, της οποίας προσπάθειας έχει τεθεί επικεφαλής ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Τέλος, η κα Τσουρή επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου έγινε θερμά δεκτή από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Επίσκοπο Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, καθώς και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Γ. Διακοφωτάκη ενώ επίσης συνάντησε Προέδρους και Εκπροσώπους παροικιακών σωματείων στν χώρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας όπου την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ιστορικού σωματείου κ. Εδμόνδος Κασιμάτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...