Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010

Η Θάλεια Δραγώνα απειλεί να διώξει την ηρωική δασκάλα του Εβρου!

Η Θάλεια Δραγώνα απειλεί να διώξει την ηρωική δασκάλα του Εβρου!

Την ώρα που η υπουργός Παιδείας βράβευε τη θυγατέρα του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Χαρά Νικοπούλου, η ειδική γραμματέας του υπουργείου εξαπέλυε αδιανόητη επίθεση εναντίον της, ζητώντας της μαζευτεί»«ΜΗ διανοηθείς να ντύσεις τους Πομάκους μαθητές με ελληνικές παραδοσιακές στολές την 25η Μαρτίου», απείλησε η Θ. Δραγώνα τη Χ. Νικοπούλου.«ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ σωστή δασκάλα», φέρεται να της είπε η κυρία Θάλεια Δραγώνα, απειλώντας την ταυτόχρονα με άμεση μετάθεση από το σχολείο όπου διδάσκει.ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του μειονοτικού σχολείου στις εθνικές επετείους έχουν θορυβήσει τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας, που θεωρούν τουρκικό έδαφος την περιοχή!
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
savvidispan@gmail.com

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας κυρίας Θάλειας Δραγώνα βρίσκεται η δασκάλα του μειονοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου Εβρου κυρία Χαρά Νικοπούλου, επειδή υποστηρίζει με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι.

Η κυρία Δραγώνα επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας τη με «επίσπευση» της μετάθεσής της από τον Εβρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια η κυρία Νικοπούλου έχει γίνει κόκκινο πανί για τους εγκάθετους της Αγκυρας στη Θράκη, οι οποίοι θεωρούν πως η εκπαίδευση των μαθητών της μειονότητας θα πρέπει να έχει τουρκική σφραγίδα, ακόμη και αν αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων στο Μεγάλο Δέρειο.

Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου η κυρία Νικοπούλου βρέθηκε στην Αθήνα, όπου παρέλαβε από τα χέρια της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση 2010» για την έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «Δέρειο στη γνώση» Από το βήμα της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός επεσήμανε πως τόσο στο Μεγάλο Δέρειο όσο και στην υπόλοιπη Θράκη υπάρχουν μαθητές Πομάκοι οι οποίοι είναι και αισθάνονται Ελληνες και ζητούν τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση. Μετά τη βράβευση η κυρία Νικοπούλου παρουσίασε την εργασία της για το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, που παρακολούθησε και η υπουργός Παιδείας, η οποία στο τέλος τη συνεχάρη.

«ΜΑΖΕΨΟΥ...»
Στο διάλειμμα της εκδήλωσης η κυρία Νικοπούλου δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας για τα όσα δημόσια δήλωσε για την εκπαίδευση των Πομάκων από το βήμα. Οπως δήλωσαν στο «ΘΕΜΑ» αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, η κυρία Δραγώνα επέπληξε την εκπαιδευτικό κατηγορώντας τη για «άσκηση εξωτερικής πολιτικής στον χώρο του σχολείου», ενώ την απείλη σε ευθέως πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μετατεθεί μια ώρα αρχύτερα από τον Εβρο όπως η ίδια έχει ζητήσει. «Δεν είσαι σωστή δασκάλα», της είπε, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυρίας Νικοπούλου, η οποία της υπενθύμισε πως λίγο νωρίτερα βραβεύτηκε για το έργο της από την ίδια την υπουργό Παιδείας. Το επεισόδιο είχε συνέχεια, αφού η ειδική γραμματέας του υπουργείου, σε έντονο ύφος και κουνώντας τον δείκτη του χεριού της, κατηγόρησε την εκπαιδευτικό πως γίνεται... «υποχείριο» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που προσπαθούν να «στριμώξουν» την κυβέρνηση με ερωτήσεις στη Βουλή για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη και στον χώρο της μειονότητας.

Ακόμη και ο πρόσφατος εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου βρέθηκε στο στόχαστρο της κυρίας Δραγώνα, η οποία ζήτησε από την κυρία Νικοπούλου να «μαζευτεί» και να μη διανοηθεί να ντύσει τους Πομάκους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου με εθνικές παραδοσιακές στολές, αν και ήταν επιθυμία πολλών γονέων του χωριού.

Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με την κυρία Νικοπούλου, ζητώντας της να σχολιάσει τη συμπεριφορά της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας προς το πρόσωπό της. Η ίδια αρνήθηκε κάθε σχόλιο και δήλωση, επικαλούμενη τη θέση της ως δημοσίου υπαλλήλου, επιβεβαιώνοντας ωστόσο το φραστικό επεισόδιο με την κυρία Δραγώνα στους χώρους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στις 13 Μαρτίου.


~ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ «ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΩΝ»
Κόκκινο πανί γιατί καλλιεργεί την ελληνική συνείδηση στους μαθητές
Κόρη του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Νικόπουλου, η νεαρή εκπαιδευτικός δεν χρησιμοποίησε το αξίωμα του πατέρα της για να πετύχει έναν «καλό» διορισμό στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, αλλά ζήτησε να διοριστεί το 2004 στο Μεγάλο Δέρειο του Νομού Εβρου, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα μαζί με τον σύζυγό της, μεταφέροντας εκεί και τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Η παρουσία της στο απομακρυσμένο χωριό γρήγορα θορύβησε τους σκληροπυρηνικούς κύκλους της μειονότητας, αφού η εκπαιδευτικός αρνήθηκε να συναινέσει στη γραμμή τουρκοποίησης των Πομάκων μαθητών της, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν για την ίδια τα προβλήματα.

Ηταν η πρώτη εκπαιδευτικός στο χωριό που πραγματοποίησε εκδηλώσεις και παρελάσεις στις εθνικές επετείους. Που μίλησε στους μαθητές της για την Ελληνική Ιστορία, τους έμαθε ποιήματα και τραγούδια για το 1821 και το 1940, τα οποία τα παιδιά απήγγελλαν και στη συνέχεια τραγουδούσαν εξοργίζοντας τους εγκάθετους της Αγκυρας, οι οποίοι θεωρούν τουρκικό έδαφος την περιοχή! «Υπάρχουν κύκλοι του τουρκικού προξενείου που δεν επιθυμούν την παρουσία μου γιατί θεωρούν την περιοχή τουρκική. Φαίνεται ότι τους χαλάω τα σχέδια με το να κάνω απλώς τη δουλειά μου. Να διδάσκω δηλαδή τους μαθητές μου και να προσπαθώ να τους δημιουργήσω ελληνική συνείδηση», είχε δηλώσει στις 17/2/2009 η κυρία Νικοπούλου σε συνέντευξή της στο «ΘΕΜΑ».

Αρχικά επιχειρήθηκε η εκδίωξή της από το χωριό με συγκέντρωση υπογραφών, η οποία όμως εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού η πλειοψηφία των γονέων, των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου αρνήθηκε να υπογράψει. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο σε βάρος της, που μάλιστα καλύφθηκε τηλεοπτικά οπό το τουρκικό κανάλι TRT1, το οποίο πάλι δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Ακολούθησε ο ξυλοδαρμός της (8/2/2008) από μουσουλμάνο «τουρκόφρονα» κάτοικο του χωριού, που είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετήσει νάρθηκα στο χέρι της.

Πρόσφατα εφημερίδες της μειονότητας αναπαρήγαγαν την ψευδή είδηση πως η εκπαιδευτικός προσέβαλε τη θρησκεία του Ισλάμ ζητώντας από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ.

Ηταν μια είδηση καθαρά στημένη, που σκοπό είχε να στοχοποιήσει στον μουσουλμανικό κόσμο την κυρία Νικοπούλου, η οποία ήδη έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕΛ.22
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_3783.html
Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_3783.html#ixzz0jxu9fU2e

ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ


TΟ ΔΡΑΣΙΣ- ΚΕΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ...


Το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. για ακόμα μια χρονιά τίμησε τους ήρωες του ενωτικού αγώνα 55-59 με Λαμπαδηφορία.Παραμονή της 1ης Απριλίου στον Αγ.Ιωάννη Πιτσιλιάς, οι Δρασίτες με μέλη του υπόλοιπου Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. ,της Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν. και των κατοίκων του Αγ.Ιωάννη βροντοφώναξαν ξανά ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ .Η λαμπαδηφορία κατέληξε στης Κύπρου τα βουνά, και η ώρα 00:00 σχηματίστηκε φλεγόμενο το ΕΟΚΑ, σκορπίζοντας ρίγος συγκίνησης στους παρευρισκομένους που έψαλλαν τον εθνικό ύμνο αλλά και τον ύμνο του Φορέα
''Εμπρός μη χάνουμε καιρό,
ας μπούμε αράδα-αράδα,
Ελλάδα μας,Ελλάδα,
αστέρι τ'ουρανού.
Ελλάδα μας,Ελλάδα
δε βγαίνεις απ΄το νου.''
Εμείς δεν το παίζουμε εκ του ασφαλούς με αοριστολογιές και δεσποτισμούς. Αρνούμαστε να καθυποτάξουμε εαυτούς σε κομματικές εντολές και συμβιβασμούς, μένοντας αγέρωχοι στις επάλξεις του αγώνα.ΔΙΚΑΙΩΣ μπορούμε να κοιτάμε στα ΜΑΤΙΑ τους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. πως συνεχίζουμε καθημερινό αγώνα για μια πατρίδα ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ στην αγκαλιά της μάνας Ελλάδος.Έλληνες, όπου και να βρίσκεστε, ακούστε τη φωνή μας: Εμπρός! Όλοι μαζί για τη λευτεριά της Κύπρου μας!

Αντ'επιλόγου το αγαπημένο τραγούδι του Αυξεντίου ''Ο Ραγιάς'' σε μια παραλλαγή στίχων:
Διψούν οι κάμποι για νερό και τα βουνά για χιόνια
Διψά κι η Κύπρος Λευτεριά η σκλάβα τόσα χρόνια.
Ξύπνα καημένε μου ραγιά ξύπνα να δεις ελευθεριά!

ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

ΠΗΓΗ: WWW.STOXOS.GR

Το Αγιο Φως, οι Τσολιάδες και το... σκότος


Tsolias!Στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα δεν… χωράνε οι τσολιάδες για λόγους οικονομίας! Και το καλύτερο: Ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ. Δ. Δρούτσας δικαιολογεί αυτήν την απόφαση στηριζόμενος στην ίδια απόφαση που είχε πάρει ο προκάτοχός του Θοδωρής Κασίμης!

Αυτά να βλέπουν στη ΝΔ και μετά να μην αναρωτιούνται γιατί ο λαός τους γύρισε την πλάτη. Μα είναι δυνατόν για λίγα ευρώ – από τη στιγμή που μοιράζουν τόσα στους ημέτερους – να μην ταξιδεύουν στα Ιεροσόλυμα οι Εύζωνοι, που συμβολίζουν τον Ελληνισμό, από τη στιγμή μάλιστα που οι Αραβες κάνουν… κρα για να αυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή. Ντροπή, το λιγότερο…


ΠΗΓΗ: www.elora.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...