Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Εξοπλιστική φρενίτιδα στην Άγκυρα


thumb

Το... κλαδί ελιάς που μας «προσφέρουν» οι Τούρκοι μέσω δηλώσεων τουΕρντογάν και υπουργών του για μείωση εξοπλισμών σε Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα από την Αθήνα. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς με τις τούρκικες φρεγάτες να πλέουν ανοιχτά από το Σούνιο και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο να μη σταματάνε ούτε καν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ωστόσο η επιμονή των Τούρκων στη λογική των ακραίων προκλήσεων δεν είναι ο μοναδικός λόγος που έχει κάνει την ελληνική πλευρά να... κουμπώνεται με τις προτάσεις της Άγκυρας. Η εξοπλιστική φρενίτιδα που επικρατεί στη γειτονική χώρα ανατρέπει κάθε ισορροπία στο Αιγαίο και αυτό δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί ούτε από τον... Δρούτσα, που, όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να θεωρηθεί «τουρκοφάγος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε σε δημόσιες δηλώσεις τουεπιφυλακτικός στις προτάσεις για μείωση των εξοπλισμών επισημαίνοντας τη συμπεριφορά των «απέναντι», ειδικά το τελευταίο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση των Τούρκων για μείωση των εξοπλισμών προκάλεσε αμηχανία στην ελληνική πλευρά, που δεν ήθελε να εμφανιστεί ότι απορρίπτει μια «επίθεση φιλίας» της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία ρίχνει όλη την ευθύνη των προκλήσεων στο Αιγαίο στους στρατιωτικούς της.

Το σύστημα Ερντογάν «ρίχνει» το δόλωμα ότι «μόλις καθαρίσω με το στρατιωτικό κατεστημένο, που κάνει όλη τη φασαρία, όλα θα είναι πιο ήρεμα και άρα γιατί να δίνουμε τα λεφτά μας στη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τονΟμπάμα για όπλα;». Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο.

Όριο το 2015

Η Τουρκία, που στην αμυντική πολιτική της είναι σαφώς πιο σοβαρή καιμεθοδική από εμάς, έχει επιλέξει από νωρίς το μαχητικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς και έχει μπει ως συμπαραγωγός στο πρόγραμμα του αμερικάνικου μαχητικού JSF. Έτσι έχει παραγγείλει 120 κομμάτια από το νέο προϊόν των Αμερικάνων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα είναι το πρώτο «αόρατο» μαχητικό αεροσκάφος που θα εξαγάγουν σε άλλες χώρες.

Πέρα όμως από το αμερικάνικο παραμύθι (διότι αόρατο... δεν θα είναι το νέο μαραφέτι), και μόνο η είσοδος 120 νέων αεροσκαφών στο Αιγαίο θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στην αντιμετώπιση της τούρκικης απειλής στο Αιγαίο.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι δικοί μας πτέραρχοι πιέζουν αφόρητα για επιλογή νέου μαχητικού θέτοντας ως βασικό κριτήριο για την επιλογή του την παράδοση 40 μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς το αργότερο μέχρι το 2013. Μέσα στο 2010 η ελληνική Π.Α. αποσύρει οριστικά και τα τελευταία, «πανάρχαια» Α-7, οπότε το αριθμητικό έλλειμμα μεταξύ των δύο αεροπορικών οπλοστασίων διευρύνεται.

Ο Βενιζέλος έχει πει ότι εντός του 2010 θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το νέο μαχητικό αεροσκάφος. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην γκαντεμιά μας είμαστε και λίγο τυχεροί, αφού οι Αμερικάνοι τα έχουν κάνει μαντάρα στο πρόγραμμα JSF και οι καθυστερήσεις παραδόσεων αεροσκαφών θα είναιτουλάχιστον δύο χρόνια. Από το 2015 και μετά όμως τα ψέματα τελειώνουν και η ισορροπία στον ουρανό του Αιγαίου θα είναι πλέον μια ανάμνηση.

Οι Τούρκοι, πρώτη φορά, έχουν αρχίσει να ρίχνουν τρελά λεφτά και για τον εκσυγχρονισμό του ναυτικού τους ναυπηγώντας νέες φρεγάτες και κορβέτες. Έχουν παραγγείλει έξι υποβρύχια σαν τον δικό μας «Παπανικολή» – χωρίς όμως να γέρνει – κι έχουν κάνει σαφές ότι θέλουν να το παίξουν... αυτοκρατορία.

Ο ίδιος ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ο Μπασμπούγ, το είπε σε ομιλία του σε επιτελείς του Ναυτικού του στη βάση του Γκιολτσούκ, υποστηρίζοντας ότι «το ναυτικό πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο σ’ όλες τις αυτοκρατορίες», συμπεριλαμβανομένης και της Οθωμανικής, την οποία ως γνωστόν με νέα μορφή θέλει να αναβιώσει ο Τούρκος «Κίσινγκερ», ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι Τούρκοι έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουνμόνοι τους οπλικά συστήματα που δείχνουν με σαφήνεια τον επιθετικό τους προσανατολισμό. Τα ειδικά οχήματα τα οποία μεταφέρουν κινητές γέφυρες που έφτιαξαν μόνοι τους, έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθούν για υδάτινα κωλύματα σαν αυτό του Έβρου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει προβληματίσει πολύ τους Έλληνες στρατηγούς.

Με αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο ακόμη και για τον Δρούτσα να δεχτεί να καθίσει σε τραπέζι και να συζητήσει το ενδεχόμενο μείωσης των εξοπλισμών. Έτσι κι αλλιώς αυτός δεν θα έχει τίποτε να προσφέρει και οι απέναντι δεν έχουν βέβαια την πρόθεση να μην παραλάβουν ό,τι έχουν ήδη πληρώσει. Το θέμα είναι ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του θα συνεχίσουν να παριστάνουν το«λευκό περιστέρι της ειρήνης» στο Αιγαίο, κυρίως για να ακούνε οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ πόσο καλά παιδιά είναι κατά βάθος αυτοί οι Τούρκοι και πόσο ξεροκέφαλοι είμαστε εμείς.

Ε, και όποιο κορόιδο «τσιμπάει» κατά καιρούς στο εσωτερικό της Ελλάδας καλό τους κάνει σ’ αυτήν τους την απόπειρα...

Πρωτοφανής υπεροπλία

Η τούρκικη υπεροπλία στο Αιγαίο είναι τρομακτική και πρωτοφανής στη διαχρονική ελληνοτουρκική αντιπαράθεση. Από το 1974 και μετά, υπήρχε πάντα μία σχετική ισορροπία τρόμου στα οπλοστάσια των δύο χωρών, η οποία όμως τα τελευταία έξι χρόνια, ειδικά την περίοδο της διακυβέρνησηςΚαραμανλή, ανατράπηκε δραματικά υπέρ της Άγκυρας.

Μπορεί σύσσωμα τα κόμματα να υποστηρίζουν τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, αλλά ποιες είναι αυτές οι δαπάνες; Η τελευταία αγορά που έκανε η Ελλάδα ήταν η αγορά 30 μαχητικών αεροσκαφών F-16 το 2005, μια αγορά που «ισοφαρίστηκε» αμέσως από τη Τουρκία, η οποία παρήγγειλε άλλα τόσα αεροσκάφη από τους Αμερικάνους.

Αν βάλουμε κάτω τους αριθμούς, διαπιστώνουμε ότι σήμερα οι φίλοι μας απέναντι έχουν 220 F-16 στη διάθεσή τους με ποσοστά διαθεσιμότητας που ξεπερνούν το 90% – διότι αυτοί αγοράζουν ανταλλακτικά – κι εμείς έχουμε στα χαρτιά 160, από τα οποία πετάνε τα 90! Ο Βενιζέλος προσπαθεί να αποδεσμεύσει 160 εκατομμύρια δολάρια για να αγοραστούν ανταλλακτικά για τα αμερικάνικα αεροσκάφη, αλλά, ακόμη και σήμερα να τα παραγγείλει, τα αποτελέσματα της αγοράς θα αρχίσουν να φαίνονται έπειτα από μία τριετία!

Δεν είναι όμως μόνο τα υπάρχοντα αεροσκάφη που προβληματίζουν τους Έλληνες επιτελείς και κάνουν επιφυλακτικούς ακόμη και τους πιο μετριοπαθείς πολιτικούς. Οι εν αναμονή παραλαβές νέων μαχητικών αεροσκαφών από την Άγκυρα τινάζουν στον αέρα κάθε έννοια ισορροπίας μεταξύ των δύο χωρών.


ΠΗΓΗ: Εξοπλιστική φρενίτιδα στην Άγκυρα | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Αλητείες από το indymedia κατά της Εκκλησίας


E-mailΕκτύπωσηPDF
090410-ekklhsiaΣε επιθέσεις κατά εκκλησιών καλούσε το indymedia, η εν Ελλάδι διαδικτυακή βάση των πρακτόρων του Σόρος, την ώρα που οι Έλληνες ορθόδοξοι πενθούσαν για τα πάθη του Χριστού και ανέμεναν την Ανάσταση. Διαβάστε, για να δείτε με ποιους έχει να κάνει η ελληνική κοινωνία:
«Όσοι έχετε οικονομικό πρόβλημα τα παγκάρια σήμερα είναι γεμάτα. Οι παπάδες δεν θα κάνουν καμία ελεημοσύνη ούτε θα δώσουν τίποτα σε κανέναν άπορο. Όταν φεύγει ο επιτάφιος, μέσα στις εκκλησιές μένουν γύρω στα 6-7 άτομα, όλοι ακολουθούνε τον επιτάφιο... Μόλις απομακρυνθεί ο επιτάφιος με τον κόσμο, μπαίνεις, ορμάς στο παγκάρι με τα 4-5 παππούδια (που δεν φεύγουν απλά επειδή δεν μπορούν να περπατήσουν πολύ) και σε δύο λεπτά έχεις πάρει και τον δίσκο με τα φράγκα και φεύγεις... Και κάνεις Πάσχα!!! Φεύγοντας ρίχνεις και στους άπορους που ζητιανεύουν από έξω τίποτα να περάσουν και αυτοί κάπως καλά».
Τα παραπάνω, αναδεικνύουν και τη δειλία των αντιεξουσιαστών. Καλούν τους «συντρόφους» τους να μπουν στις εκκλησίες όταν λείπει ο κόσμος και να επιτεθούν σε ηλικιωμένους που «δεν μπορούν να περπατήσουν πολύ». Εδώ, υπενθυμίζουμε την άποψη της κ. υπουργού Παιδείας, αρμόδιας και για θέματα θρησκευτικής λατρείας για το indymedia, όπως αυτή καταγράφηκε το Νοέμβριο του 2009: «Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία. Αλίμονο αν βάλουμε μπροστά το θέμα του φόβου. Νομίζω ότι πάνω από όλα είναι η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης». Αν οι προτροπές σε βιαιότητες κατά εκκλησιών και ηλικιωμένων, αποτελούν «ελευθερία έκφρασης», τότε τι να πούμε εμείς...

ΠΗΓΗ:http://www.elkosmos.gr/

ΑΛΒΑΝΟΙ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ


ΤΟ 'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ' ΣΤΟΥΣ ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ


Το νέο περιστατικό έλαβε χώρα στη Μύκονο. Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι του νησιού στην «Espresso», τέσσερα άτομα αλβανικής καταγωγής (δύο γυναίκες και δύο άνδρες, ηλικίας από 35 ώς 40 ετών), που ζουν στη Μύκονο, κατέβασαν από τον ιστό της την ελληνική σημαία -η οποία ήταν αναρτημένη έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας- την έριξαν στο έδαφος και στη συνέχεια άρχισαν να την ποδοπατούν.
Την αποτρόπαια πράξη των Αλβανών είδε ένας κάτοικος του νησιού.Αναυδος, τους ρώτησε γιατί το έκαναν και εκείνοι φέρεται να του απάντησαν ότι είχαν πιει πολύ αλκοόλ και δεν ήξεραν τι έκαναν. Κατόπιν, επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο Ι.Χ. και έγιναν «καπνός».
Πρέπει να σημειωθεί, πως πρόκειται για ένα από τα απανωτά περιστατικά βεβήλωσης του εθνικού μας συμβόλου που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.
Τελευταίο περιστατικό, η αποτρόπαιη πράξη ομάδας αλοδαπών που έβαλε στο μάτι την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο
.


πηγή:espressonews
αετός για το stoxos.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...