Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Σήμερα όλοι οι Ενωτικοί γιορτάζουμε τον αγώνα της ΕΟΚΑ, μέχρι να φθάσει το ποθούμενο!
ΠΗΓΗ: http://ellines-antepithesi.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

Δυο λιλιπούτειοι Έλληνες δίνουν τις οικονομίες τους για να στηρίξουν την Ελλάδα

Ομογένεια / Ελλάδα

Δυο λιλιπούτειοι Έλληνες δίνουν τις οικονομίες τους για να στηρίξουν την Ελλάδα

Αθήνα, 13.04.2010

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος δέχθηκε στο γραφείο του δύο ανήλικα αδέλφια, συνοδευόμενα από τη γιαγιά τους, τα οποία αποφάσισαν και κατέθεσαν τις οικονομίες που είχαν στον κουμπαρά τους στον Λογαριασμό Απόσβεσης Δημοσίου Χρέους, που έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα δύο παιδιά ζουν στην Πετρούπολη και είναι ο Νικόλας, 8 ετών, μαθητής της Β’ Δημοτικού και ο Γιώργος, 6 ετών που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Τα παιδιά μαζί με τη γιαγιά τους, κυρία Σοφία Παπαδάτου, πήγαν στην Αγροτική Τράπεζα της περιοχής τους και κατέθεσαν τις οικονομίες που είχαν μαζέψει στον κουμπαρά τους δίνοντας από 10 ευρώ ο καθένας. Ο Πρόεδρος της Βουλής όταν πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και ανταποκρίθηκε στην επιθυμία που του εξέφρασαν να επισκεφθούν τη Βουλή.

Πρόεδρος της Βουλής: «Με συγκινήσατε…»

Ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος στη συνάντηση που είχε με τα δύο παιδιά και τη γιαγιά τους στο γραφείο του εξέφρασε τη χαρά του που επισκέφθηκαν τη Βουλή τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Είστε η πιο επίσημη και η πιο ευχάριστη επίσκεψη που έχω δεχθεί αυτούς τους μήνες που είμαι Πρόεδρος της Βουλής. Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω από κοντά και πρέπει να πω ότι παρακολουθώντας χθες πολύ πρωί ένα ρεπορτάζ με συγκινήσατε και όχι μόνο εμένα. Με την πρωτοβουλία και τον αυθορμητισμό σας μας συγκινήσατε όλους.

Θα ήθελα λοιπόν να σας συγχαρώ εκ μέρους όλων των συναδέλφων βουλευτών, όλης της Βουλής, γι’ αυτή την πρωτοβουλία και είμαι σίγουρος ότι και ο Νικόλας και ο Γιώργος μεγαλώνοντας θα γίνουν πολύ χρήσιμοι άνδρες για την κοινωνία και πολύ καλοί άνθρωποι και καλοί Έλληνες που είναι ήδη, από αυτή την ηλικία. Δεν περιμέναμε ότι δύο λιλιπούτειοι Έλληνες θα είχαν πάρει την πρωτοβουλία αυτή για να στηρίξουν τη χώρα. Κάθε καινούργια γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη και η δικιά τους γενιά θα είναι ακόμα καλύτερη και με γνώσεις και με ευαισθησίες».

«Φοβηθήκαμε για την Ελλάδα»

Ο οκτάχρονος Νικόλας απάντησε στον Πρόεδρο:
«Φοβηθήκαμε με αυτά που ακούγαμε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να πουλήσει τα νησιά της και την Ακρόπολη και αποφασίσαμε να σπάσουμε τον κουμπαρά μας και να δώσουμε τα λεφτά».

«Θα μάθουμε από τα παιδιά αν τα ακούμε»

Από την πλευρά της η γιαγιά των παιδιών κυρία Σοφία Παπαδάτου δήλωσε:

«Εγώ χάρηκα ιδιαίτερα με την κίνηση των παιδιών, γιατί όταν ακούς από ένα μικρό παιδάκι που του κάνουν εντύπωση αυτά που ακούει και τα θυμάται, να σου λέει να τα λεφτά μας γιαγιά, να πάμε να τα καταθέσουμε, αυτό σημαίνει ότι η νέα γενιά πάει πιο καλά, ανεβαίνει. Εμένα με ευχαριστεί που είναι καλά παιδιά και αγαπούν την Ελλάδα. Καμιά φορά μας μιλάνε τα παιδιά αλλά δεν έχουμε αυτιά να τα ακούσουμε. Αν τα προσέξουμε λίγο θα μάθουμε πολλά γιατί τα μυαλά τους είναι πολύ αυθόρμητα και καθαρά. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη σημερινή ημέρα».

Τα δύο ανήλικα αδέλφια μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους είπαν ότι από τη Δευτέρα που ανοίγουν τα σχολεία θα προτρέψουν και τους συμμαθητές τους να καταθέσουν και αυτοί τις οικονομίες τους στον ειδικό λογαριασμό. Μετά τη συνάντηση τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής στην αίθουσα της Ολομέλειας και στη συνέχεια επισκέφθηκαν διάφορους χώρους του Κοινοβουλίου.

Αποχαιρετώντας τα παιδιά ο Πρόεδρος τους έκανε δώρο δύο παιδικά βιβλία «Τα Παραμύθια με τη ρίγανη» του Γιάννη Ρεμούνδου και το βιβλίο «Ο τελευταίος βασιλιάς της Ατλαντίδας» της Κίρας Σίνου, ενώ στη γιαγιά τους έδωσε ένα λεύκωμα των Εκδόσεων του Ιδρύματος της Βουλής σχετικά με «Το θέμα της μητέρας στην ελληνική ζωγραφική».

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων

Διακεκριμένες Ελληνίδες της Διασποράς στο Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη

ΣΑΕ

Διακεκριμένες Ελληνίδες της Διασποράς στο Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη

Θεσσαλονίκη, 13.04.2010

«Σας ευχαριστούμε που διανύσατε χιλιάδες χιλιόμετρα για να έρθετε στη μητέρα Ελλάδα σε μια δύσκολη εποχή. Σας ευχαριστούμε που κρατάτε ψηλά τη σημαία της πατρίδας και μεταλαμπαδεύετε στα παιδιά και τα εγγόνια σας τις αξίες και τα ιδανικά του ελληνισμού. Η Ελλάδα χρωστάει στους απόδημους Έλληνες για όλα όσα δεν έκανε η επίσημη Πολιτεία για τα παιδιά της ομογένειας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, υποδεχόμενος σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Νομαρχία τις διακεκριμένες Ελληνίδες οι οποίες θα βραβευθούν στη μεγάλη εκδήλωση «Τιμή στην Ελληνίδα της Διασποράς», που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010, στις 20:00’ μ.μ., στο ξενοδοχείο Porto Palace (26ης Οκτωβρίου 65, αίθουσα Grand Pietra Hall) στη Θεσσαλονίκη. Παρόντες ήταν η Γραμματέας του ΣΑΕ Όλγα Σαραντοπούλου, ο Διευθυντής Τηλεπικοινωνιακής Περιφέρειας Βορείου Ελλάδος του ΟΤΕ Βασίλης Ρηγόπουλος (εκπρόσωπος του χορηγού ΟΤΕ) και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Χρύσα Σάμου, που θα παρουσιάσει την αυριανή εκδήλωση.

Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τις Ελληνίδες της Ομογένειας για την αποδοχή της πρόσκλησης και ζήτησε απ’ αυτές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση και την προβολή του ελληνισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη. «Πρέπει όλοι οι Έλληνες, όπου γης, να γίνουμε φραγμός σε όσους καπηλεύονται την πατρίδα», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΑΕ Στέφανο Ταμβάκη και τα μέλη του ΔΣ του φορέα για τη στήριξη της εκδήλωσης «Τιμή στην Ελληνίδα της Διασποράς», που, όπως τόνισε, «έχει γίνει πλέον θεσμός για την Ομογένεια και για την μητρόπολή της, τη Θεσσαλονίκη». Επίσης, ο Νομάρχης έθιξε το ζήτημα του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ζητώντας «να συμμετάσχει στην επέτειο και ο απόδημος ελληνισμός».

Τις ευχαριστίες του ΣΑΕ στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για την πολύ καλή συνεργασία και τη συνέχιση της πρωτοβουλίας να τιμώνται διακεκριμένες Ελληνίδες της διασποράς εξέφρασε η γραμματέας του ΣΑΕ Όλγα Σαραντοπούλου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΑΕ Στέφανο Ταμβάκη. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που μπορούμε να τιμούμε αυτές τις γυναίκες, οι οποίες με αφοσίωση και θυσίες καταφέρνουν να προωθούν τα ιδεώδη του ελληνισμού στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σαραντοπούλου.

«Αν ήμασταν πουλιά θα πετούσαμε, στα βουνά θα κελαηδούσαμε, στην όμορφη Ελλάδα μας εδώ θα κατοικούσαμε». Μ’ αυτούς τους στίχους ευχαρίστησε το Νομάρχη για την τιμητική βράβευση η Αλεξάνδρα Βακιτσίδη, τιμώμενη Ελληνίδα της διασποράς από την Περιφέρεια Ωκεανίας (Αυστραλία).
Για τις δυσκολίες της Ομογένειας των 100 Ελλήνων που ζουν στο ταραγμένο Κιργιστάν, καθώς και για τα προβλήματα ανισότητας και διαφθοράς που καθημερινά ανιτμετωπίζουν, μίλησε η Όλγα Κουπριάνοβα, τιμώμενη Ελληνίδα από την Περιφέρεια Χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Στις δυσκολίες να κρατηθούν ζωντανές θρησκεία και γλώσσα αναφέρθηκε η Ιωάννα Ζωνναρά από την Αργεντινή (Περιφέρεια Κεντρικής και Νότιας Αμερικής), μιλώντας για τη σταδιακή συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού που ζει εκεί, παρά το ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.

Η Βρισηίς Μαύρου-Παιδούση (Περιφέρεια Καναδά) έκανε λόγο για τις προσπάθειες «να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού», αναφερόμενη στις πολύ καλές υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχουν τα τρίγλωσσα ελληνικά σχολεία των ομογενών του Καναδά.

Τη βοήθεια του Νομάρχη και της επίσημης Πολιτείας στα προβλήματα της καθημερινότητας της μικρής ελληνικής κοινότητας στην Παλαιστίνη ζήτησε η Μαργαρίτα Καπετανέα, τιμώμενη Ελληνίδα από την Περιφέρεια Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής. «Έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε ζει υπό κατοχή και σε δύσκολες συνθήκες», είπε η κ. Καπετανέα.

Το πρωί οι Ελληνίδες της διασποράς είχαν συνάντηση και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος τις ενημέρωσε για τις δράσεις του δήμου. Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στις 25 αδελφοποιήσεις, που έχει συνάψει ο δήμος με πόλεις άλλων χωρών, μεταξύ αυτών με το δήμο Μελβούρνης.

Στην εκδήλωση «Τιμή στην Ελληνίδα της διασποράς», που θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Χρύσα Σάμου, θα βραβευθούν οκτώ διακεκριμένες Ελληνίδες, από το εξωτερικό και τη γενέτειρα, που διακρίθηκαν για τη συνολική προσφορά τους στον οικουμενικό ελληνισμό και οι οποίες προτάθηκαν από τις Περιφέρειες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Συγκεκριμένα θα τιμηθούν οι:

  • Βρισηίς Μαύρου-Παϊδούση (Περιφέρεια Καναδά)
  • Όλγα Κουπριάνοβα (Περιφέρεια χωρών πρώην ΕΣΣΔ)
  • Μαργαρίτα Καπετανέα (Περιφέρεια Αφρικής, Εγγύς /Μέσης Ανατολής)
  • Αλεξάνδρα Βακιτσίδη (Περιφέρεια Ωκεανίας)
  • Αθανασία Σίσκου (Περιφέρεια Ευρώπης)
  • Ιωάννα Ζωνναρά-Γεωργαλού (Περιφέρεια Κεντρικής και Νότιας Αμερικής)
  • Μαρίνα Μουστάκα (Περιφέρεια Αμερικής)
  • Έλενα Αμβροσιάδου (Ελλάδα)
  • Χαρά Νικοπούλου (Ελλάδα)

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία του ΟΤΕ.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ERT World, η ΕΡΤ3 και η εκπομπή «Διασπορά», το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εφημερίδες Αγγελιοφόρος και το portal www.agelioforos.gr


πηγη: http://www.sae.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...