Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Πώς έκρυβαν οι Ναζί τους θησαυρούς των κατακτημένων

Πώς έκρυβαν οι Ναζί τους θησαυρούς των κατακτημένων

Με αφορμή τα υβριστικά δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο για τη χώρα μας, πολύς λόγος γίνεται για το ζήτημα της λεηλασίας του χρυσού και των οικονομικών πόρων της Πατρίδας μας κατά την κατοχή. Είναι επίκαιρη, επομένως, η αναφορά στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου «ναζιστικού» θησαυρού από τα συμμαχικά στρατεύματα το 1945.


Σε αλατωρυχεία βάθους 800 μέτρων κοντά στο χωριό Merkers, νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Διαθέτουν πέντε εισόδους και 58 χλμ σήραγγες. Οι Ναζί είχαν μεταφέρει τους θησαυρούς του Τρίτου Ράιχ από την πρωτεύουσα, σε αυτήν την κρυψώνα, επειδή οι Ρώσοι προέλαυναν γοργά στις ανατολικές πεδιάδες.

Στις σήραγγες αυτές βρέθηκαν:
-7 δισ. ευρώ σε 550 σάκους με ράβδους χρυσου.
-18.527 χρυσά νομίσματα της Γαλλίας, της Ελβετίας, και της Ελλάδας.
-Χιλιάδες χρυσά και ασημένια κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι.
-Πίνακες και έργα τέχνης αμύθητης αξίας, αλλά και σημαντικά βιβλία.
-Γερμανικοί καλλιτεχνικοί θησαυροί.
-Μερικές σακούλες με χρυσά δόντια από τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός των Ναζί που αποθηκεύτηκε σε ένα μέρος. Από εδώ και πέρα υπάρχουν δύο εκδοχές:

α) Οι θησαυροί φορτώθηκαν σε δεκάδες φορτηγά και αναχώρησαν σε άγνωστη κατεύθυνση και τίποτε δεν έγινε από τότε γνωστό για την τύχη του θησαυρού.

β) Η μετακίνηση έγινε με τρένο καταλαμβάνοντας το μέγεθος δεκατριών βαγονιών. Τα αγαθά και τα έργα τέχνης που διασώθηκαν, μεταφέρθηκαν στην τράπεζα Reichsbank της Φραγκφούρτης, για την ταξινόμηση περιουσιών.

Αξίζει να αναφερθεί πως ακόμα και σήμερα, πολλά έργα τέχνης και χρυσαφικά που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί εξακολουθούν να αγνοούνται.
http://tsilimigrasyiannis.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

Απροσάρμοστοι οι τούρκοι στην Γερμανία


190410-turkish-germanyΗ πολυπόθητη προσαρμογή των Τούρκων στην Γερμανία συναντά ακόμη και σήμερα δυσκολίες, παρ' ότι μιλάμε πλέον για την τρίτη γενεά μεταναστών από την Τουρκία. Σύμφωνα με έρευνα, ένας στους πέντε Τούρκους μετανάστες μιλά καθόλου έως και ελάχιστα γερμανικά.
Οι Πολωνοί, οι Έλληνες και οι Ιταλοί, καθώς και αρκετοί μετανάστες από την πρώην Γιουγκοσλαβία προσαρμόζονται πολύ πιο εύκολα και εντάσσονται στην αγορά εργασίας. Αυτά τα συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδος «Die Welt» (Ο Κόσμος) μετά από έρευνα που έγινε με εντολή του τμήματος μεταναστών και προσφύγων του γερμανικού ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών.
Το συνολικό αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει μόνο συγκεκριμένες ομάδες από τους 6,8 εκ. μετανάστες που ζουν στην Γερμανία έχουν προσαρμοσθεί. «Κατέχουν την γερμανική γλώσσα τόσο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινές τους ανάγκες και στην απαιτήσεις της εργασίας τους χωρίς προβλήματα» γράφουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές για τις συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες. Αισθητές είναι οι διαφοροποιήσεις ανά ομάδα μεταναστών, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης. Όπως γράφει η εφημερίδα, σχεδόν δύο τρίτα των Πολωνών που ζουν εκεί και εξήντα τοις εκατό των Ελλήνων έχουν ολοκληρωμένη είτε την δευτεροβάθμια είτε την τριτοβάθμια εκπαίδευσή τους με τους Ιταλούς και τους Γιουγκοσλάβους ν' ακολουθούν.
Ανάμεσα στους Τούρκους βρέθηκε μόνο ένα 41% το οποίο έχει τελειώσει το σχολείο, ενώ συγχρόνως οι Τουρκάλες υπερεκπροσωπούνται με ένα 7% στην ομάδα των αναλφαβήτων της χώρας. Αλλά και οι κοινωνικές διαφορές είναι αισθητές σύμφωνα με την έρευνα. Πάνω από 15% των Τούρκων και μόνο ένα 7,6% των Ελλήνων ζουν από επιδόματα, ενώ η διαφορά εκτοξεύεται εις ό,τι αφορά την γνώση της γερμανικής γλώσσας.
Κάθε πέμπτος Τούρκος δεν μιλά την γλώσσα, την ώρα που αυτό ισχύει για κάθε δέκατο έβδομο Ιταλό και κάθε δέκατο Πολωνό. Οι μισοί Τούρκοι δεν έχουν καμμία επαφή με τον γερμανικό πληθυσμό της χώρας. Την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο μέρος των Ιταλών και των μεταναστών από την πρώην Γιουγκοσλαβία έχουν κοινωνικές συναντήσεις πάνω από μία φορά την εβδομάδα με Γερμανούς.

ΠΗΓΗ: www.elkosmos.gr

Φτιάχνουν... Έλληνες «μαϊμού»190410-pasok-maimouΕξελληνίζουν τους λαθρομετανάστες στους οποίους χορηγούν «υπηκοότητα», ώστε να τους κρύψουν και να καταστεί αδύνατος στο μέλλον ο εντοπισμός τους, αλλά και η εκτίμηση για το πόσοι έγιναν «Έλληνες». Πήραν το μάθημά τους από τα λάθη που έκαναν με τις παράνομες ελληνοποιήσεις την περίοδο 1998-2000 και τα κάνουν όλα τώρα, «νομότυπα». Προσέξτε τι περιλαμβάνεται στο Άρθρο 94 του «Καλλικράτη», παράγραφος 6, για να καταλάβετε τι μέλλον μας ετοιμάζουν κάποιοι στην Ιπποκράτους: στο άρθρο 75 παρ. ΙΙ του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων προστίθενται οι ακόλουθες αρμοδιότητες, και μεταξύ άλλων «ο εξελληνισμός του ονοματεπωνύμου Ελλήνων του εξωτερικού, ομογενών και αλλοδαπών, που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και παλιννοστησάντων ομογενών, που έχουν την ελληνική ιθαγένεια».
Όλα μελετημένα από το ΠΑΣΟΚ της Νέας Τάξης! Όλα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια! Δεν άφησαν τίποτα στην τύχη του, ενώ παίρνουν μέτρα και για το «αύριο», αν τυχόν υπάρξουν τίποτα «ενοχλητικές» παρενθέσεις τύπου Καραμανλή και αρχίσουν και κάποιοι να σκαλίζουν το τι συνέβη το 2010 (όπως σκάλισαν οι εισαγγελείς το 2000, κατόπιν δημοσιογραφικών αποκαλύψεων). Και όλα αυτά θα γίνουν με τη συνεργασία κυρίως «πρασίνων» δημάρχων, που θα έχουν κάθε λόγο να συνεργαστούν, ενόψει των εκλογών στους ΟΤΑ. Σημειώστε ότι οι περισσότερες εγγραφές σε δημοτολόγια θα γίνουν σε «πράσινους» δήμους, αλλά και στην Αθήνα, όπου πρώτον, λόγω του μεγάλου πληθυσμού, θα περνάει απαρατήρητη η εγγραφή, δεύτερον ο επικεφαλής δεν έχει «θέματα» με τους μετανάστες και τρίτον, το ΠΑΣΟΚ έχει «πλάνα» κατάκτησης της πρωτεύουσας για πρώτη φορά από το 1986. Θεαματικός αριθμός εγγραφών αναμένεται να γίνει και στον Πειραιά, όπου η δημοτική αρχή Φασούλα και το ΠΑΣΟΚ κινούνται ιδιαίτερα δραστήρια σε αυτή την κατεύθυνση!

Φτιάχνουν «υποδομές» για μετανάστες με τα χρήματά μας!
Στα τέλη Μαρτίου, ο Παναγιώτης Φασούλας συναντήθηκε Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο Απασχόλησης και του ζήτησε τη βοήθειά του για τη χρηματοδότηση δράσεων για τους λαθρομετανάστες στο λιμάνι. Μιλάμε για συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Πειραιά και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Ένταξης Περίθαλψης Αλλοδαπών Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Κ.Ε.Π.Α.Π.-ναι, υπάρχει και αυτό, το πληρώνουν αδρά οι Πειραιώτες, κάτοικοι ενός υπερχρεωμένου Δήμου).
Τι προτείνει όμως ο Δήμος Πειραιά, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο; Λειτουργία ιατρείου και οδοντιατρείου για μετανάστες στους χώρους της ΚΟ.Δ.Ε.Κ.Ε.Π.Α.Π., που δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ, λειτουργία γραφείου διασύνδεσης μεταναστών και επιχειρήσεων (τη στιγμή που η ανεργία θερίζει στις τάξεις των Ελλήνων νέων, το ίδιο ανακοίνωσε και ο «πράσινος» νομάρχης Μαγνησίας!), υλοποίηση έρευνας και εκπόνηση μελέτης που αφορά στην αποτύπωση των χαρακτηριστικών και των ιδιαιτεροτήτων των μεταναστών του Πειραιά (καταπληκτικό!), κατάρτιση μεταναστών με στόχο τη δημιουργία διαπολιτισμικών μεσολαβητών (άλλο νεοταξικό φρούτο αυτό), υλοποίηση ενός αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα ικανοποιούν τις βασικές απαιτήσεις γνώσεων που πρέπει να έχουν οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα (π.χ. ελληνική γλώσσα, λειτουργία του ελληνικού κράτους), διοργάνωση συναντήσεων και εκδηλώσεων με θεματολογία όπως η «πρόσβαση των μεταναστών στο ΕΣΥ», «δυνατότητες πρόσβασής των γυναικών μεταναστριών στις κοινωνικές υπηρεσίες», «πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων» και οι «συναλλαγές των μεταναστών με τις δημόσιες υπηρεσίες».

Μόνο έτσι...
Επίσης: Α, μην το ξεχάσουμε: «οργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης και προβολής που αφορά την ενημέρωση των μεταναστών σχετικά με το ιατρείο και το οδοντιατρείο που θα λειτουργήσουν στους χώρους της ΚΟ.Δ.Ε.Κ.Ε.Π.Α.Π., καθώς και σχετικά με το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα ιθαγένειας και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές». Το τελευταίο τους καίει στον Πειραιά, γιατί μόνο έτσι θα πάρουν οι «πράσινοι» με τον πρώην «κόκκινο» Παναγιώτη Φασούλα τον Δήμο, που έχει καταντήσει παράδειγμα προς αποφυγή. Και μπόλικη πολιτισμικότητα: «υλοποίηση δράσεων δικτύωσης μεταναστών, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν στο κοινωνικό τους περιβάλλον, θα ενισχύσουν την πολιτισμική τους ταυτότητα και θα δημιουργήσουν δεσμούς τόσο με άλλους μετανάστες όσο και με όλους του Δημότες του Πειραιά».
Α, μην το ξεχάσουμε: η χρηματοδότηση είναι 100% από δημόσιους πόρους και ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση των συμβάσεων που συνάπτονται στο πλαίσιο του έργου, αποτελεί εξ' ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και προέρχεται από κοινοτικούς πόρους σε ποσοστό 50% και από εθνικούς πόρους σε ποσοστό 50%, διαβάζουμε στον πειραϊκό Τύπο. Κοινώς, οι Πειραιώτες θα πληρώσουν την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά. Και κάτι τελευταίο: όλα αυτά για τους μετανάστες. Για τους Έλληνες κατοίκους, αδιαφορία...

ΠΗΓΗ: www.elkosmos.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...