Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Αδιάκοπες προκλήσεις κατά του ελληνισμού από την Αλβανία

E-mailΕκτύπωσηPDF
250510-mpolanosΤα μεσάνυχτα της 23ης προς 24η Μαϊου, άλλη μια πράξη βίας προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των διώξεων που δέχεται ο ελληνισμός στην Αλβανία: Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο του σπιτιού του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της μειονοτικής οργάνωσης ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», Βασίλη Μπολάνου χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές στο σπίτι του ιδίου καθώς και σε γειτονικά σπίτια και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Δυστυχώς το γεγονός αυτό δεν μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη.
Κανείς γνωρίζων δεν μπορεί να πει πως δεν ήταν αναμενόμενη μια τέτοια πράξη έχοντας υπ' όψιν το κλίμα που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα από αλβανικούς κύκλους:
Σε συνεδρίαση της Αλβανικής Βουλής στις 23 Δεκεμβρίου, Τσάμηδες βουλευτές επετέθησαν κατά του προέδρου του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), Βαγγέλη Ντούλε. Μετά την χυδαία φραστική επίθεση του βουλευτή Ιντρίζι, ο έταιρος τσάμης κύριος Ταχίρι κινήθηκε απειλητικά εναντίον του προέδρου του ΚΕΑΔ και χρειάστηκε παρέμβαση τρίτων για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τις απειλές εντός του κοινοβουλίου, ακολούθησαν απειλητικά τηλεφωνήματα τις επόμενες ημέρες.
Πριν από λίγες εβδομάδες το «Αλβανικό Μέτωπο για την Εθνική Ολοκλήρωση» με συμμετέχοντες Αλβανούς από τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, το Κόσσοβο και την Αλβανία συνεδρίασε στην Χιμάρα και εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της «Μεγάλης Αλβανίας» σε μια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από οπλισμένους άνδρες οι οποίοι δεν παρέλειψαν να προκαλέσουν τους κατοίκους της Χιμάρας επιδεικνύοντας τα όπλα και γράφοντας συνθήματα. Συχνές είναι οι εκδηλώσεις οργανώσεων Τσάμηδων με θέμα τις διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδος στις οποίες συμμετέχουν μέλη του αλβανικού κοινοβουλίου και τυγχάνουν μεγάλης προβολής από τα αλβανικά ΜΜΕ. Σε πολιτικό επίπεδο, το ανθελληνικό μένος συντηρείται και προάγεται από την πολιτική ηγεσία τόσο της εκάστοτε κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. Θέματα όπως η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα, τα νεκροταφεία των Ελλήνων πεσόντων του 1940, οι διεκδικήσεις των Τσάμηδων καθώς και οι «απάνθρωπες» συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, βρίσκονται συνεχώς στην επικαιρότητα και ο κάθε πολιτικός προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί κάνοντας χρήση της κατάλληλης εθνικιστικής ρητορείας.
Το κλίμα αυτό σε συνδυασμό με την αδιάφορη στάση της Ελλάδας, παρά τα διαβήματα και τις διαμαρτυρίες των Βορειοηπειρωτών, ενθαρρύνουν ενέργειες όπως η χθεσινή. Ενέργειες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας και τις προσπάθειες διατήρησης των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Περιμένουμε από την ελληνική πολιτική ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις πρέπουσες πρωτοβουλίες. Το αλβανικό κράτος πρέπει να αναλογισθεί τις ευθύνες του και να προασπίσει τα μειονοτικά δικαιώματα όπως ορίζουν οι συμβάσεις που έχει υπογράψει. Η Ένωση Χειμαρριωτών, ούσα αδιάκοπα παρούσα στις εξελίξεις που αφορούν τον τόπο μας τα τελευταία 20 χρόνια, δεν θα μείνει άπραγη στις προκλήσεις.

ΠΗΓΗ:WWW.ELKOSMOS.GR

Η νέα ιστορία


030610-plevris

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης απαντά σε Δραγώνα και Διαμαντοπούλου

Επιθυμών να συμβάλω στη νέα κατεύθυνσι του σχολικού βιβλίου ιστορίας με σκοπό να αμβλυνθούν οι Ελληνικές ακρότητες για τους Τούρκους, στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, σας αποστέλλω ωρισμένας γενικάς απόψεις μου. Ας αρχίσουμε από το 1453. Εκείνη την εποχή παρουσιάσθηκαν στην πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας οι Τούρκοι. Αυτοί ήσαν ανέκαθεν ένας ειρηνικός και φιλήσυχος λαός. Βασική απασχόλησίς τους ήσαν τα γράμματα και οι τέχνες. Η συμβολή τους στον ανθρώπινο πολιτισμό υπήρξε και παραμένει σημαντική. Αν δεν υπήρχαν οι Τούρκοι, δεν θα είχαμε φιλοσοφία, γλυπτική, αρχιτεκτονική, αθλητισμό κ.τ.κ. Οι Τούρκοι διέπρεψαν επίσης στην λογοτεχνία. Μεγάλοι Τούρκοι διέπρεψαν επίσης στην λογοτεχνία. Μεγάλοι Τούρκοι τραγικοί ήσαν Μεχμετύλος, ο Μουσταφλής, ο Χασανίδης κ.ά. Σπουδαία υπήρξε προσέτι η συμβολή των Τούρκων στις επιστήμες, όπως στα μαθηματικά, στην γεωμετρία, στην ιατρική κ.τ.λ. Επιφανέστερος Τούρκος ιατρός, που από πολλούς θεωρείται ιδρυτής της ιατρικής ήταν ο Αχμετλιός και φυσικά πρέπει να αναφέρουμε, ότι απ' όπου επέρασαν οι Τούρκοι άφησαν απαράμιλλα δείγματα του πολιτισμού τους, όπως θέατρα, στάδια, βιβλιοθήκας κ.τ.λ. Βέβαια και οι Έλληνες έκτισαν δύο-τρία θέατρα, όπως της Εφέσου, που όμως δεν συγκρίνεται με τα τουρκικά και δι' αυτό οι Τούρκοι εκεί δεν δίδουν παραστάσεις δραμάτων, αλλά οργανώνουν καμηλοδρομίες. Αξιοσημείωτα είναι και τα ήθη των Τούρκων, τα οποία χαρακτηρίζονται από αγάπη προς τον συνάνθρωπο, πραότητα, καλωσύνη, με συνέπεια να επικρατήση η φράσις «έγινε Τούρκος», που σημαίνει ευγενέστατη συμπεριφορά. Ένας τέτοιος ανώτερος λαός δεν μπορούσε να περάση απαρατήρητος από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Μόλις τους είδε, αναχώρησε από τα φτωχά ανάκτορά του και επισκέφθηκε την πλούσια σκηνή του Μωάμεθ. Με επιμονή του ζήτησε να τον φιλοξενήση στην Πόλη και στην Ελλάδα. Ήταν μία μοναδική ευκαιρία να εκπολιτισθούν οι Έλληνες, από την επαφή τους, με τους Τούρκους. Ο Μωάμεθ στην αρχή δεν ήθελε, διότι εφοβείτο μήπως οι Τούρκοι, που θα εγκατασταθούν στις Ελληνικές πόλεις, χάνουν τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα. Τελικά, υπεχώρησε και αποφάσισε να παραμείνουν στις Ελληνικές χώρες όχι για πολύ καιρό μόνο για τετρακόσια χρόνια. Τις άριστες σχέσεις Ελλήνων-Τούρκων διαταράξανε κάποιοι Έλληνες ακραίοι. Αυτοί ήσαν διάφοροι ξενοφοβικοί και ρατσιστές, όπως ο Ρήγας που κυκλοφόρησε μάλιστα και βιβλίο («Θούριος») στο οποίο προσέβαλε τους Τούρκους ως Έθνος και διέγειρε φυλετική διάκρισι και μίσος κατά των Τούρκων. Ευτυχώς, οι εκπρόσωποι ενός Παρατηρητηρίου συμφωνιών εμήνυσαν τον Ρήγα για ρατσισμό κ.τ.λ. Τελικά, τον σκότωσαν, διότι τότε λειτουργούσε η υπέροχη οθωμανική δικαιοσύνη, όχι όπως τώρα, που οι ρατσιστές αθωώνονται.

Ζούσαμε αγαπημένοι

Έτσι, φθάνουμε στο 1821. Τότε, αρκετά τυχοδιωκτικά ακραία στοιχεία σαν τους Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Νικηταρά κ.τ.λ. μαζί με φασιστικές ομάδες της εποχής βιαιοπραγούσαν εναντίον των φιλησύχων Τούρκων και τους ζητούσαν να φύγουν από την Ελλάδα, στην οποίαν τόσα πολλά προσφέρανε. Οι Τούρκοι, εκ φύσεως ήπιοι χαρακτήρες, αποφάσισαν να φύγουν. Αλλά συνάντησαν την αντίδρασι του Ελληνικού λαού, που ξεχύθηκε στους δρόμους για να τους εμποδίση, διότι ο Ελληνικός λαός αγαπούσε βαθειά τους Τούρκους και τους ευγνωμονούσε για την ευημερία των Ελλήνων. Μεγάλοι ιστορικοί, όπως ο Ισμέτ Σκατά, περιγράφουν συγκινητικές στιγμές αποχωρισμού Ελλήνων-Τούρκων. Στην Ήπειρο οι κάτοικοι δεν άντεχαν τον χωρισμό και γνωρίζουμε όλοι, ότι πολλές γυναίκες του Ζαλόγγου πέσανε στον γκρεμό, διότι δεν είχε νόημα η ζωή τους δίχως Τούρκους. Στο Μεσολόγγι οι Έλληνες προσφέρανε τα σπίτια τους στους Τούρκους για να μείνουν και κάποιοι να φύγουν. Είναι η γνωστή έξοδος του Μεσολογγίου. Ωστόσον, οι ακραίοι, φασίστες, ακροδεξιοί, ρατσιστές, αντισημίτες κ.ά. δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα με τον εθνικισμό και τον φανατισμό τους. Μάλιστα, ένας - αν δεν με απατά η μνήμη λεγότανε Αθανάσιος Διάκος - σ' επίδειξι ρατσισμού και εθνικισμού καυχιότανε, ότι «Γραικός γεννήθηκα και γραικός θα πεθάνω». Αφού οι Τούρκοι είδαν, ότι υπήρχαν Έλληνες που δεν τους θέλουν, σηκώθηκαν και έφυγαν. Όμως, οι ακραίοι δεν ησυχάσανε. Υποδαυλίσανε επαναστάσεις και το 1912 ανάγκασαν τους Τούρκους να φύγουν και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Και πάλι, οι εθνκιστές με τον φανατισμό που τους διέκρινε, εκστρατεύσανε εναντίον των Τούρκων στην Μικρά Ασία. Τελικά, το 1922 οι Τούρκοι με διπλωματικότητα και αβρότητα έπεισαν τους Έλληνες να αποχωρήσουν από την Μικρά Ασία. Τους διευκόλυναν να φύγουν από την Σμύρνη, αλλ' εκείνη την ημέρα απεργούσαν οι ναυτικοί και έγινε συνωστισμός στην παραλία. Από τότε, Έλληνες και Τούρκοι γείτονες και φίλοι, ζουν αγαπημένοι, ο ένας δίπλα στον άλλο. Μπορεί κάποιοι ακραίοι να φωνάζουν, αλλ' έχομεν την Διαμαντοπούλου, την Ρεπούση, την Δραγώνα, τον Ηρακλείδη, τον Φούφουτο κ.τ.λ. και προ παντός τον πρωθυπουργό μας, που σαν νέος Παλαιολόγος καλεί τους Τούρκους να έλθουν στην Χώρα, να φέρουν τον λαμπρό πολιτισμό τους, τα ήθη και έθιμά τους. Καθήκον των νέων γενεών είναι να φροντίσουν να αναπτυχθούν στενές σχέσεις Ελλάδος -Τουρκίας. Να αγαπάμε τους Τούρκους, διότι αλλοιώς δεν θα διαλυθή η Ελλάς.

ΚΟΙΝ: καν Διαμαντοπούλου
Λέσχη Μπίλντερμπεργκ


ΠΗΓΗ: http://www.elkosmos.gr

Tο ραντεβού του Σόρος για την επίθεση στην Ελληνική οικονομία με υπότιτλους.

Tο ραντεβού του Σόρος για την επίθεση στην Ελληνική οικονομία με υπότιτλους.

Κύριε ΓΑΠ, πόσες φορές έχετε δει τον Σόρος πρόσφατα;

Όχι, ο Σόρος δεν είναι μπαμπούλας. Είναι μία γραφική αχόρταγη φιγούρα που ζει παρασιτικά βασισμένος σε καραγκιόζηδες πολιτικούς και λειτουργούς. Φτηνούς. Πολύ φτηνούς. Όσο οι αρλεκίνοι της περιβόητης λέσχης. Εσύ φίλε συμπολίτη θα ανεχθείς να σου βουτάει το βιός ένας αχόρταγος γελοίος με τη βοήθεια κάποιων λαδωμένων υπαλλήλων της καρπαζάς;

Δείτε το βίντεο:


Ευχαριστούμε θερμά το ΙΧΩΡ για το βίντεο.

http://olympia.gr/
http://gataros.blogspot.com/2010/06/blog-post_7936.html

Ξεσηκωμός ή θάνατος !

Ξεσηκωμός ή θάνατος !


Προώθηση από Πολύδωρο-----------------------------------

"...Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι σ'αυτόν έλαχε να σώσει το Έθνος του, έτσι θα προσπαθήσουν πολλοί και θα το σώσει όποιος μπορέσει...
...Δε με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το Έθνος, και το ξέρω επειδή γι'αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μού έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό...
...Όταν ένας του Γένους δε θέλει να χαθεί το Γένος, πώς μπορεί το Γένος να χαθεί? Αφού εγώ δεν το θέλω, πώς μπορεί να χαθεί το Έθνος μου? "
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ (Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα)From: Costas Skandalis [mailto:ks@aegean-theory.gr]
Λαοί του κόσμου ξεσηκωθείτε!Ξεσηκωμός ή θάνατος!Γράφει: Ιωάννης (Ίων) Καρακώστας, συγγραφέας, στοχαστήςΟ «ακήρυκτος» τρίτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, ήδη κηρύχθηκε. Οι καρχαρίες της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, αποφάσισαν
να ρίξουν στο θάνατο, το 1/3 του πληθυσμού της γης, ήτοι περί τα δύο δισεκατομμύρια θα πεθάνουν από την πείνα, μέσα στην προσεχή πενταετία.

Για την Ελλάδα αντιστοιχεί να πεθάνουν τα 3.500.000 των Ελλήνων.

Απέναντι σε αυτές τις αποφάσεις των παγκόσμιων στρατοκρατών επιβάλλεται οι λαοί του κόσμου να ξεσηκωθούν. Ο ξεσηκωμός, ας αρχίσει από την Ελλάδα, που υπήρξε το πρώτο θύμα των σκληρών και απάνθρωπων μέτρων της τρόϊκας και είναι η πρώτη που θα δεχθεί και νέα πιο σκληρά μέτρα.

Καλύτερος ένας περήφανος θάνατος ενός εξεγερμένου λαού, παρά ένας ταπεινωτικός θάνατος ενός πεινασμένου. Αν δεν ξεσηκωθούμε, ως λαοί, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να μας γλιτώσουν από τον επερχόμενο βέβαιο θάνατό μας. Όλες οι κυβερνήσεις είναι πιόνια των ισχυρών και δεν εισακούονται απ’ αυτούς, οι οποίοι φοβούνται μόνο τους λαούς. Οι λαοί, έχουν χρέος να ξεσηκωθούν και από ρυάκια να γίνουν ορμητικοί χείμαρροι,
που να παρασύρουν όλα τα καθάρματα που, δόλια και σκόπιμα, προκαλούν τη φτώχεια και την πείνα και σπείρουν το θάνατο στους λαούς.

Η εξέγερση των λαών, είναι καθήκον ιερό για να σωθεί η ανθρωπότητα από τους σατανικούς ιμπεριαλιστές της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας. Ο πλούτος των εθνών έχει συγκεντρωθεί στα χέρια των ολίγων, ήτοι στους τραπεζίτες, στις πολυεθνικές εταιρίες, στις βιομηχανίες που παράγουν και πωλούν όπλα και «έξυπνα» σύγχρονα οπλικά συστήματα, καθώς επίσης και σ’ εκείνες τις βιομηχανίες που παράγουν, εμπορεύονται και διακινούν ναρκωτικά και φάρμακα, τα οποία προκαλούν συστηματικά τον αργό θάνατο στην ανθρωπότητα. Δεν κυκλοφορεί ζεστό χρήμα στην αγορά, το έχουν στις τράπεζες οι τραπεζίτες. Οι αγορές έχουν στεγνώσει. Οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας κόβονται στο μισό μέχρι πλήρους κατάργησής τους. Η φτώχεια κτυπά την πόρτα στους λαούς, η παγκόσμια πείνα γίνεται καθημερινό βίωμα και ο θάνατος της ανθρωπότητας είναι αναπόφευκτο γεγονός.

Ας μην περιμένουμε άπραγοι το θάνατό μας, κατά λεγόμενο: «Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω». Μπορούμε να ζήσουμε, αν θέλουμε.

Χρειάζεται να διώξουμε τα κνώδαλα της παγκόσμιας εξουσίας και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Όταν ισχυροί παράγοντες της κοινωνίας προβάλλουν προσκόμματα και δημιουργούν αναχώματα, μπροστά στο κοινωνικο- οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι, τότε, οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις είναι ιστορική αναγκαιότητα και κοινωνική νομοτέλεια. Τα πράγματα κινούνται αέναα και νομοτελειακά μπροστά, όπως παρατηρεί ο ογκόλιθος της φιλοσοφίας Ηράκλειτος: «Πάντα ρειν...είναι παγίως ουδέν». Ένας λαός, όταν καταπιέζεται και του αφαιρούνται κεκτημένα δικαιώματα από τις άνομες ολιγαρχίες και τις ανίκανες κυβερνήσεις του, η εξέγερσή του είναι καθήκον, διότι το Δίκαιο του καταπιεσμένου και πεινασμένου λαού είναι πιο ισχυρό από τους νόμους της καθεστηκυίας τάξης. Οι πεινασμένοι και μελλοθάνατοι λαοί, δε έχουν να χάσουν τίποτα.Αν μεν μείνουν άπραγοι είναι βέβαιο πως θα πεθάνουν όλοι. Αν όμως ξεσηκωθούν είναι βέβαιο πως οι πιο πολλοί θα ζήσουν.
Κάποτε, εμείς οι Έλληνες είπαμε: «Λευτεριά ή θάνατος» και αποκτήσαμε τη Λευτεριά μας.Τώρα, πρέπει να πούμε: «Ξεσηκωμός ή θάνατος», για να μην πεθάνουμε από την πείνα. Αυτό είναι το σημερινό σύνθημά μας. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Το κομματικό σύστημα δεν έχει το κύρος να αντιταχθεί στο σκληρό και ανάλγητο προσωπείο της τρόϊκας, διότι είναι μέχρι μυελού οστών διεφθαρμένο. Το κομματοκρατικό σύστημα πρέπει να το αλλάξουμε εκ βάθρων και να το μετατρέψουμε σε πολιτικό, άμεσα Δημοκρατικό. Όχι εξουσία στα κόμματα. Η εξουσία ανήκει στο λαό, από το λαό και για το λαό. Έλληνες ξεσηκωθείτε, ν΄ αλλάξουμε το Σύνταγμα της Χώρας, μέσα από μια «Πανελλήνια λαϊκή συντακτική συνέλευση». Με την αλλαγή του Συντάγματος να ζητούμε:1. Να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι επίορκοι πολιτικοί, που καταχράστηκαν την εξουσία του λαού, καταλήστευσαν το δημόσιο χρήμα και ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, έριξαν στη φτώχεια τον ελληνικό λαό και οδήγησαν τη Χώρα στην υπερχρέωση, την ταπείνωση, τον εξευτελισμό και την ανυποληψία. Τα εγκλήματά τους δεν έχουν παραγραφεί ή και, αν έχουν, κατά τους δικούς τους νόμους, ο λαός, που είναι πάνω από το Σύνταγμα, έχει την εξουσία να ανακαλεί την παραγραφή τους και να τους παραπέμπει σε δίκη.2. Να επιστραφούν αμέσως τα κλεμμένα και να κατασχεθούν οι περιουσίες απ’ όλους εκείνους που αυτά τα χρόνια, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παρανόμως και καταχρηστικώς, πλούτισαν σε βάρος του λαού και του τόπου.3. Να τεθούν σε αχρησία όλα τα πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης, διότι είναι αναξιόπιστα να διαχειριστούν, στο μέλλον, τη λαϊκή εξουσία και αδυνατούν να στείλουν τους ενόχους στη δικαιοσύνη, αφού αυτά, είτε ενέχονται στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, είτε την ανέχθηκαν και, εκ ως

τούτου: «Ένοχος, ένοχο ού ποιεί». Αντί των κομμάτων, με τη μεσολάβηση των οποίων, διεξάγονται εκλογές φαρσοκωμωδία, οι βουλευτές, στη Βουλή των Ελλήνων, να αναδεικνύονται, μέσα από την καθιέρωση ενός καθαρά αντικειμενικού συστήματος κλήρωσης, ανάμεσα από όλους τους ενεργούς Έλληνες πολίτες, που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Χώρας και έχουν το συνταγματικό δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Οι κατ’ αυτόν τον τρόπο αναδεικνυόμενοι δεν θα έχουν το δικαίωμα της κλήρωσης ξανά, αν δεν κληρωθούν όλοι όσοι έχουν το προς κλήρωση δικαίωμα.4. Να απαγορευθεί η εξαγγελθείσα μείωση και περικοπή των μισθών και συντάξεων, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα και να εξασφαλιστούν πλήρως τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Να επανέλθει το κοινωνικό κράτος και να βελτιωθεί στο καλύτερο και όχι στο χειρότερο, που το θέλει η τρόϊκα.5. Να κηρύξει η Ελλάδα παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους, ως προϊόντος διαφθοράς, με βάση το διεθνές νομικό δόγμα: "Odious Debt"

( ειδεχθές χρέος). Η Χώρα τα χρέη της να πληρώσει από εκείνα που θα πάρει από εκείνους που τα έκλεψαν ή παράνομα και καταχρηστικά πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι άλλοι Έλληνες δεν οφείλουν να πληρώσουν τίποτα, αλλά μόνο όσοι έκλεψαν και πλούτισαν. Ο καθένας απ’ αυτούς να ελεγχθεί:
Τι είχες και τι έχεις; Που τα βρήκες και πως τα απέκτησες; Αν κλεμμένα, παράνομα και αδικαιολόγητα φέρ ‘τα πίσω.6. Να ζητήσει το Ελληνικό δημόσιο, από την πλούσια σήμερα Γερμανία, να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα και τις καταστροφές που μας προκάλεσε στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης, να σταματήσει η Ελλάδα να αγοράζει οπλικά συστήματα από τη Γερμανία και να ασκηθεί δίωξη και αγωγή σε βάρος της simens, για ηθική αυτουργία και συνέργια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Όλα αυτά μπορεί να τα κάνει μόνο μια κυβέρνηση ενός εξεγερμένου λαού και όχι κυβερνήσεις, που προέρχονται από, τα υποταγμένα στο παγκόσμιο κατεστημένο, πολιτικά κόμματα.7. Να στηριχθεί η Ελλάδα στα δικά της πόδια, αξιοποιώντας όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Χώρας (πετρέλαια, πολύτιμα μέταλλα, αιολική και ηλιακή ενέργεια κ.λ.π). Η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν. Οι πολιτικοί της Ελλάδας, δεν μπορούν, διότι είναι δούλοι της φιλαρχίας τους, υποτελείς και εξαρτημένοι στους ξένους και είναι μόνιμα ερωτευμένοι με την εξουσία, για την εξουσία, εξαπατώντας, μόνιμα και συνεχώς τον, ευκολόπιστο και πάντα προδομένο, λαό.8. Ν’ αλλάξει η Ελλάδα πολιτική ρότα στο διεθνές πολιτικο-οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και να παύσει να είναι η Χώρα του «ανήκομεν εις την Δυσιν», αλλά «Η Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες» και που να τα έχει καλά με όλον τον κόσμο, Δύση και Ανατολή, Βορρά και Νότο.Αυτά τα λίγα, αφού δεν μπορούν να τα κάνουν οι πολιτικοί, τότε, οφείλουν να παραιτούνται και να αφήνουν άλλους Έλληνες πολίτες, που έχουν τη θέληση να τα κάνουν. Αν δεν παραιτούνται και κολλάνε, σαν στρείδια, στην εξουσία και κατατυραννούν ολόκληρο λαό, τότε, επιβάλλεται το χρέος του λαού να τους ανατρέπει και να καθιερώνει νέους θεσμούς. Διότι, όσο συντηρείται ένας παρακμασμένος θεσμός, όπως είναι τα πολιτικά κόμματα, τότε και το κράτος παρακμάζει και οι λαοί πτωχεύουν και δυστυχούν.

Μπροστά σε αυτή την κρίση, οικονομική και πολιτική, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ένα μάς σώζει: «Ξεσηκωμός ή θάνατος»!

http://truthseeker-vasiliki.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

Έλληνες εργάτες στην Αλβανία

Έλληνες εργάτες στην Αλβανία

του Πάτροκλου Γεωργιάδη
patroklosgeorgiadis@yahoo.com
Αμέσως μετά την πτώση των καθεστώτων των χωρών του στρατοπεδικού σοσιαλισμού, η Ελλάδα φάνηκε να ξαναβρίσκει το χαμένο της ζωτικό χώρο. Περιστοιχιζόμενη μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 από κράτη-δορυφόρους της ΕΣΣΔ και έχοντας στα ανατολικά της σύνορα τον παραδοσιακό της εχθρό, ο οποίος την εποχή εκείνη διακρινόταν και από εσωτερική πολιτική αστάθεια, ήταν υποχρεωμένη να περιορίζεται στα του οίκου της, με μόνη ίσως φωτεινή εξαίρεση την παγκόσμια δυναμική του ελληνόκτητου εφοπλισμού.

Τα πράγματα άλλαξαν και πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι το «στίγμα» στο νοτιοανατολικό χάρτη της Ευρώπης, παρ’ όλα τα εγγενή του προβλήματα, ήταν η όαση των Βαλκανίων. Διέθετε ένα κρατικοδίαιτο μεν, αλλά σημαντικό επιχειρηματικό δυναμικό που εύκολα ξανάβρισκε το δρόμο του στον εγγύς γεωγραφικό χώρο. Άλλωστε, οι καθηλωμένοι στη στασιμότητα γείτονες ήταν καταρχάς φιλικοί και δεκτικοί στις ελληνικές επενδύσεις. Παραμερίζοντας τους δικούς τους ανεκπλήρωτους, λόγω κομουνισμού, μεγαλοϊδεατισμούς, αποδέχτηκαν την οικονομική έφοδο των ελληνικών επιχειρήσεων. Φάνηκε προς στιγμήν ότι η Ελλάδα θα μετατρεπόταν στο οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων και όχι μόνο η ίδια θα ξέφευγε από την περί «Ψωροκώσταινας» αντίληψη, αλλά θα γινόταν υπό προϋποθέσεις και ο μοχλός ανάπτυξης όλης της περιοχής.

Τα πρώτα αρνητικά σημάδια δεν άργησαν να φανούν. Η Ελλάδα δεν αντικατέστησε τις απαρχαιωμένες οικονομικές της δομές, εμπνευσμένες από έναν άκρατο κρατισμό. Οι επιχειρήσεις, ψάχνοντας για φτηνά εργατικά χέρια, άρχισαν να κλείνουν τις ντόπιες μονάδες τους και να μεταφέρουν την παραγωγή στους γείτονες. Το συνάλλαγμα που εισέρεε ενδυνάμωσε την απάθεια του ελληνικού κράτους και μαζί με τα ολοένα και αυξανόμενα δανεικά διατηρούσε και διεύρυνε την κατανάλωση. Τι κι αν οι πρώτες φωνές ανέργων Βορειοελλαδιτών έκρουαν το καμπανάκι για την επερχόμενη τραγωδία; Τι κι αν οι πρώτοι φτωχοσυνταξιούχοι ξεκίνησαν μια ιδιότυπη μετανάστευση σε γειτονικές χώρες, καθώς εκεί μπορούσαν με την πενιχρή τους σύνταξη να ζήσουν πολύ καλύτερα; Για το κράτος αυτά ήταν μάλλον αμελητέες παράπλευρες απώλειες ενόψει του επερχόμενου μεγαλείου.

Το μεγαλείο τελικά δεν ήρθε. Ήρθε όμως με τη μεγαλοσύνη του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και πάλι όμως, αντί η Ελλάδα να κατανοήσει ότι πρέπει παράλληλα να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης, να απενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα, να εκμεταλλευτεί αλλά και να φτιάξει εξαρχής θεσμικό πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων, ακολούθησε την πεπατημένη «φοροεπιδρομή». Οδηγεί και τους τελευταίους επιχειρηματίες σε έξοδο από τη χώρα, δείχνοντας ότι δεν έχει καταλάβει πως η εποχή δεν έχει καμία σχέση με την προ του ’90 περίοδο.

Γιατί πώς είναι δυνατό να πιστεύει κανείς ότι με εταιρικό φόρο της τάξης του 40% θα μείνει κάποιος στη χώρα ή ακόμα καλύτερα θα επενδύσει σ’ αυτή; Όταν χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η ΠΓΔΜ, η Αλβανία και η Κύπρος φορολογούν την επιχειρηματικότητα με 10% και έχουν παραλλήλως φθηνότερο λειτουργικό κόστος, για ποιο λόγο η Ελλάδα θα γίνει πόλος έλξης του επιχειρείν;

Στην πραγματικότητα εκείνο που συμβαίνει αυτή την περίοδο στη χώρα μας είναι η ολοκλήρωση της αποβιομηχάνισης που ξεκίνησε πριν από μερικές δεκαετίες. Και δεν αποτελεί άλλοθι το χρέος. Αν η σημερινή κυβέρνηση ήθελε, μπορούσε να «κυνηγήσει» τη φοροκλοπή. Αντ’ αυτού επέλεξε, για μια ακόμη φορά, τον εύκολο εισπρακτικό δρόμο. Μόνο που τώρα η ανοιχτή αγορά δίνει λύση στα επί σειρά ετών θύματα με αποτέλεσμα, αν συνεχίσει έτσι, να μην μπορεί να εισπράξει τίποτα. Αποτέλεσμα θα είναι να μην μπορεί και να «ξεχρεώσει» τίποτα.

Αν το ανέκδοτο πριν μερικά χρόνια είχε ως θέμα του τον «Αλβανό τουρίστα» στην Ελλάδα, ας μην παραξενευτούμε για τη νέα πραγματικότητα, που απευχόμαστε μεν αλλά είναι κοντά μας: «Έλληνας εργάτης» στην Αλβανία.

Στους πίνακες που παρατίθενται διαπιστώνεται η κατεύθυνση των γειτόνων μας αλλά και παγκοσμίως. Είναι εντελώς αντίθετη από τη δική μας.

http://m-epikaira.grRead more: http://infognomonpolitics.blogspot.com:80/2010/06/blog-post_189.html#ixzz0qA9EXSqd

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ "ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ" ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ...

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ "ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ" ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ...

Η ζωοφίλια στην "ακτιβιστική Τουρκία" του Ερτογάν, είναι τόσο μεγάλη, που η εικονιζόμενη σκυλίτσα δεν γλύτωσε και αυτή από τις ερωτικές ορέξεις, Τούρκου "ακτιβιστή"...
Ως "δημοκρατικό κράτος" σεβόμενο τα προσωπικά δεδομένα, ακόμα και των ζώων η Τουρκία, έκρυψε τα μάτια της βιασθείσας σκυλίτσας, να μην την εκθέσει δημοσίως...


Köpeğe tecavüzden gözaltına alındı
20 Şubat 2010 Cumartesi 00:25Mahallede başıboş gezen köpeğin başına gelmeyen kalmadı! Tecavüz mağduru köpeğin yardımına mahalleli koştu.Ypoloipo

Διαβάστε περισσότερα... Αναρτήθηκε από omiros στις 3:23 μ.μ. 1 σχόλια Ετικέτες ΤΟΥΡΚΙΑ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ "ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ" ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ...


"Ο καταγόμενος από την Αττάλεια Χασάν Αρίκ τραυμάτισε με μαχαίρι το 43χρονο γείτονα του Ιμπραίμ Αλκάν, την ώρα που αυτός είχε μπει στο κοτέτσι του, και βίαζε ένα κοτόπουλο. Ο συλληφθείς και ιδιοκτήτης του κοτόπουλου κατηγόρησε τον γείτονα του και κλαίγοντας είπε : Μα γίνεται αυτό μπροστά στα κοτοπουλάκια ;"

To θύμα, μετά την "επίθεση φιλίας"του Ιμπραίμ, υπέστη ψυχολογικό σοκ, με αποτέλεσμα να σταματήσει να κατεβάζει αυγά.
Ypoloipo

Διαβάστε περισσότερα... Αναρτήθηκε από omiros στις 2:57 μ.μ. 0 σχόλια Ετικέτες ΤΟΥΡΚΙΑ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ "ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ" ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ...

ΒΙΑΣΜΟΣ
Απριλίου 21, 2010

Εφ. Ραντικάλ, 17-3-2010

Στην Σμύρνη βίαζε για μέρες ένα σκυλί τύπου κανγκάλ που ήταν έγκυος. Το άτομο αυτό αφού έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα αφέθηκε ελεύθερος. Η Φιλοζωική πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο για να υποβάλλει μήνυση.

Οι φιλόζωοι αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση στα βίαια και σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος των αδέσποτων ζώων, και πως είναι ανάγκη να προστατεύονται από τους νόμους. Το σκυλί τύπου κανγκάλ ονόματι Μασούμ, που ανήκει στον δικηγόρο Σ.Α., ο Μ.Α. το έκλεισε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και το βίαζε για τρεις μέρες. Λόγω των αμέτρητων φορών που βιάστηκε, έχασε τα 2 από τα εννιά κουτάβια που εγκυμονούσε και τα υπόλοιπα τα έβγαλαν με επέμβαση

Σχόλιο : Ισως τον προκαλεσε !


http://tourkikanea.wordpress.com/2010/04/

«Με επιστροφή στη δραχμή θα επιβιώσει η Ελλάδα»

«Με επιστροφή στη δραχμή θα επιβιώσει η Ελλάδα»

Φτάσαμε λοιπόν ως εδώ. Η σημερινή «Καθημερινή», διαπρύσιος ως γνωστόν υποστηρικτής των μέτρων του ΔΝΤ και ακάματος πολέμιος όσων διαφώνησαν μαζί τους, διαπιστώνει (επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς) ότι η αγορά και ο ιδιωτικός τομέας συνολικά βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας . Επικρίνει επίσης την κυβέρνηση για απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού ο οποίος σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Και ποια είναι ή λύση; «Με επιστροφή στη δραχμή θα επιβιώσει η Ελλάδα» μας εξηγεί σε επόμενο άρθρο της

Ο Γερμανός οικονομολόγος Γιοακίμ Σταρμπάτι, ο άνθρωπος που ηγείται της προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του κατά του πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, δηλώνει λάτρης της χώρας μας και θεωρεί ότι η πράξη του βοηθάει την Ελλάδα. Τη χώρα μας, εξάλλου, διαλέγει τα τελευταία χρόνια για τις διακοπές του, παραθερίζοντας σε σπίτι Γερμανών φίλων του στη Μεθώνη της Πελοποννήσου, όπου και βρίσκεται σήμερα. «Δεν πρόκειται για μια πράξη εναντίον της Ελλάδας», μας εξηγεί, «οι βοήθειες που παρέχονται δεν βοηθούν την Ελλάδα, αλλά τις τράπεζες. Έρχονται τα χρήματα στην Ελλάδα, τα παραλαμβάνει στην είσοδο ο πρωθυπουργός σας κύριος Παπανδρέου, διασχίζει το “ελληνικό σπίτι” και από την πίσω πόρτα τα δίνει στις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά είναι για τις τράπεζες και όχι για την Ελλάδα».

Ο καθηγητής Σταρμπάτι μαζί με άλλους δύο Γερμανούς οικονομολόγους, ένα καθηγητή Νομικής κι ένα πρώην ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Thyssen, της γνωστής μας από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στηρίζουν νομικά την προσφυγή τους στον γνωστό όρο της Συνθήκης του Μάαστριχτ, του no-bailout, ότι δηλαδή μία χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να διασώσει μία άλλη χώρα πληρώνοντας τα χρέη της. Η Κομισιόν έχει ξεπεράσει αυτόν τον όρο, θεωρώντας ότι το πακέτο προς την Ελλάδα δεν αποτελεί διάσωση, αλλά αρωγή. «Εδώ πρόκειται για ένα παιχνίδι με τις λέξεις. Στην πραγματικότητα είναι ένα bail-out», ισχυρίζεται ο Σταρμπάτι.

Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Ελλάδα είναι να γίνει ανταγωνιστική και για να το καταφέρει αυτό θεωρεί ότι πρέπει η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή, να την υποτιμήσει. Για να εξηγήσει πώς θα βοηθηθεί η Ελλάδα από μία τέτοια εξέλιξη φέρνει το παράδειγμα του τουρισμού. «Εφ’ όσον είναι άδεια τα ξενοδοχεία, μας εξηγεί, είναι σημαντικό να τα γεμίσουν ξένοι τουρίστες, κάτι που θα γινόταν πιο εύκολα αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή και την υποτιμούσε». Ο Σταρμπάτι είναι απολύτως βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να δώσει πίσω τα χρήματα από το πακέτο βοήθειας. «Μοιάζει με ένα κολυμβητή», μας λέει, «που προσπαθεί να φθάσει στην όχθη, αλλά δεν καταφέρνει να πολεμήσει τα ρεύματα. Η Ελλάδα δεν ακολουθεί πια δική της πολιτική. Ακολουθεί την πολιτική που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον, μέσω της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Εγώ λατρεύω τους Έλληνες, είναι περήφανοι, ειλικρινείς και δεν θέλω πια οι Έλληνες απλά να ακολουθούν, αλλά να ορθώσουν πάλι το ανάστημά τους».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100050_06/06/2010_403591

Πού είναι οι απίστευτοι μισέλληνες να κάνουν δηλώσεις;

Πού είναι οι απίστευτοι μισέλληνες να κάνουν δηλώσεις;Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
“Μεγάλη μπουκιά φάε …μεγάλη κουβέντα μη λες” …λέει ο ελληνικός λαός …και για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, εκτέθηκε το γνωστό “τσίρκο” του “ανθρωπισμού” και του “πολιτισμού”. Εκτέθηκε το μισελληνικό “κονκλάβιο” της πολιτικής και της “διανόησης” στην Ελλάδα. Μητσοτάκης, Κοέν, Δήμου, Φραγκουδάκη και τα άλλα τα “παιδιά”, αναγκάζονται τώρα και κρύβονται. Μαθαίνουν να σφυρίζουν και να μιμούνται το παιδί του Λουντέμη, που μετρούσε τ’ άστρα.
Δεν μπορούν να πάρουν τη “σημαία” του ανθρωπισμού και του πολιτισμού και να την μπήξουν στην “καρδιά” των Ελλήνων. Αυτοί, οι οποίοι ψάχνουν ευκαιρίες, για να βγουν και να καταγγείλουν “βαρβαρότητες”, τώρα κρύβονται.
Στη θέση του κατηγορούμενου αυτή τη φορά δεν είναι οι Έλληνες και η Ελλάδα, για να βγουν και να τους βρίσουν. Στη θέση του κατηγορούμενου είναι πλέον το κράτος του Ισραήλ. Το κράτος των επαγγελματιών θυμάτων. Το κράτος των αφεντικών τους. Το θέμα της ισραηλινής αθλιότητας είναι “πιασάρικο” και εύκολο στον χειρισμό του, αλλά απαγορευμένο. Είναι θέμα, το οποίο ενδείκνυται για πύρινους λόγους και για εκ του ασφαλούς επίδειξη ευαισθησίας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Οι δολοφόνοι σ’ αυτήν την περίπτωση είναι τα ίδια τα “αφεντικά” τους. Τώρα είναι δύσκολο να ξεκινήσουν να υπερασπίζονται τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί πρέπει να θίξουν τους Ρότσιλντ, τους Ροκφέλερ, τον Τρισέ, τον Μπενράκε, τον Σόρος, τον Κίσινγκερ και πλήθος άλλων “καλών” και προπάντων πολιτισμένων ανθρώπων.
Αναγκαστικά τώρα εκτίθενται. Αναγκαστικά τώρα εξευτελίζονται. Αυτοί, οι οποίοι ξεσήκωσαν τον κόσμο ολόκληρο για τον προβοκατόρικο εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων, τώρα κάνουν τους αδιάφορους. Αυτοί, οι οποίοι στο όνομα του πολιτισμού προσπάθησαν να “ματώσουν” τον “εγκληματικό” ελληνισμό, τώρα κάνουν τους αδιάφορους μπροστά στα εγκλήματα των Εβραίων δολοφόνων του δολοφονικού Ισραήλ. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για εξευτελισμό. Εξευτελίζεσαι όταν “ξεσηκώνεις” τον κόσμο για μια καμένη ντιβανοκασέλα και ένα καπνισμένο ταβάνι και κλείνεις τα μάτια σε μια μαζική δολοφονία. Σε ένα απίστευτο μακελειό με θύματα ανθρώπους, οι οποίοι απλά ήθελαν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους.
Εξευτελίστηκες μία φορά, όταν δεν ζήτησες συγνώμη με την αποκάλυψη της προβοκάτσιας της Κρήτης και εξευτελίζεσαι πολλαπλάσια, που δεν καταγγέλλεις τη δολοφονία αμάχων ανθρώπων από ένα οργανωμένο και οπλισμένο κράτος. Μιλάμε για το απόλυτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού. Ακόμα και το τρομοκρατικό έγκλημα φανατικών – αλλά μεμονωμένων – τρομοκρατών είναι ασήμαντο μπροστά στο έγκλημα ενός επίσημου μηχανισμού …ενός νόμιμου κράτους. Μιλάμε για το απεχθέστερο των εγκλημάτων. Μιλάμε για κρατική τρομοκρατία. Μιλάμε για δολοφόνους, οι οποίοι φορούσαν επίσημες κρατικές στολές ενός κράτους “πειρατή”. Ενός κράτους, το οποίο δεν έχει καμία σχέση όχι απλά με τον διεθνή νόμο, αλλά με τη λογική.
Και όμως… Οι γνωστοί “ευαίσθητοι”, που μπορούν να εντοπίσουν και να καταγγείλουν ακόμα και ένα ανεπαίσθητο αντισιωνιστικό “βλέμμα”, κάνουν τα στραβά μάτια, βλέποντας το σιωνιστικό έγκλημα. Αυτοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τα “φονικά” βλέμματα, δεν αντιλήφθηκαν τα φονικά όπλα. Εξαφανίστηκαν όλοι τους …Ούτε είδαν …ούτε άκουσαν το παραμικρό. Προφανώς “πείστηκαν” από το επίσημο κράτος του Ισραήλ για το “δίκιο” του. Το δίκιο αυτού, ο οποίος αυτοπροστατεύεται από τους “τρομοκράτες”. Τους “τρομοκράτες”, οι οποίοι μετέφεραν “ύποπτα” αναπηρικά καροτσάκια, “εκρηκτικά” Depon και “φονικές” πατερίτσες.
Αυτό το ανθρωπιστικό “τσίρκο” αναζητούμε σ’ αυτό το κείμενο. Τους γνωστούς έμπορους “πολιτισμού” και ανθελληνισμού.
Θα ξεκινήσουμε από την απουσία του πιο “αγαπημένου”. Από την εκκωφαντική “σιωπή” του ανθρώπου, ο οποίος τοποθετείται σε όλα τα θέματα πριν από όλους. Πού είναι ο συνήθως βιαστικός Μητσοτάκης, να μας πει τις απόψεις του για το ισραηλινό έγκλημα; Αν αυτοί, που έβαλαν φωτιά στην ανενεργή Συναγωγή —και οι οποίοι αποδείχθηκε ότι δεν ήταν Έλληνες— ήταν η “ντροπή της Κρήτης” σε περίπτωση που ήταν Έλληνες, τότε οι Ισραηλινοί φονιάδες τι είναι; Η “ντροπή της ανθρωπότητας”; Γιατί δεν βγαίνει να τους καταγγείλει; Φοβάται να καταγγείλει τους Ισραηλινούς, γιατί τους έχει ανάγκη τώρα που η Ντορούλα έπιασε το “ράφι” και έχει ανάγκη το διεθνές “προφίλ”;
Πού είναι εκείνος ο απίστευτος χαφιές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Ο Andrew Apostolou, ο οποίος “αρθρογραφεί” στη Wall Street Journal; Αυτός, ο οποίος παραλλήλισε τη σύγχρονη Ελλάδα με την Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Έλληνες —και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Κρητικοί— είναι κάτι σαν βάρβαροι και αιμοσταγείς “ταλιμπάν-γενίτσαροι”. Τους “ταλιμπάν”, που καίνε “ντιβανοκασέλες”, τους εντόπισε. Τους “ταλιμπάν”, που σκοτώνουν αθώους, δεν τους είδε; Μόνον τις “ντροπές” της Ελλάδας βλέπει; Τις “ντροπές” των αφεντικών του δεν τις βλέπει ο “μεροκαματιάρης” των Ισραηλινών; Αυτός, ο οποίος αισθανόταν ντροπή για τον εαυτό του, επειδή είναι ομοεθνής εμπρηστών, δεν αισθάνεται τώρα ντροπή, που είναι κωλοσφούγκι δολοφόνων;
Πού είναι ο γνωστός “παπατζής” του Λουτρακίου; Η λάσπη του τζόγου. Το κατακάθι της κοινωνίας. Αυτός, ο οποίος απειλούσε θεούς και δαίμονες, επειδή απλά υπέθετε ότι κάποια ελληνικά “κτήνη” έκαψαν στη Συναγωγή των Χανίων μερικά “πατερικά” σωβρακολάστιχα, ένα “ιερό” μπαουλοντίβανο και μια “ευλογημένη” ντιβανοκασέλα. Αν κάποιοι, που καίνε μερικές ντιβανοκασέλες, πρέπει να “ξεκουμπιστούν” από το νησί τους, τι πρέπει να κάνουν οι Ισραηλινοί μετά από τα εγκλήματά τους; Να “ξεκουμπιστούν” αρχικά από τη Μέση Ανατολή και στη συνέχεια από τον Πλανήτη;
Πού είναι η Φραγκουδάκη; Η γνωστή “ιατροδικαστής” μαζικών εγκλημάτων. Αυτή, η οποία ανακάλυψε ότι το κύριο αίτιο του θανάτου στη Μικρασιατική Καταστροφή ήταν ο συνωστισμός. Γιατί δεν επαναλαμβάνει την “επιστημονική” της δράση; Ας βγει κι ας πει στον κόσμο την “αλήθεια” για το μοιραίο συμβάν. Να βγει και με τη γνωστή “επιστημοσύνη” της να διαβεβαιώσει τον κόσμο ότι τους ακτιβιστές δεν τους σκότωσαν οι Ισραηλινοί. Οι ακτιβιστές σκοτώθηκαν, επειδή το πλοίο δεν είχε σκαλοστάσια στις προβλεπόμενες από τον διεθνή νόμο διαστάσεις. Μερικοί από αυτούς σκοτώθηκαν, επειδή, εξαιτίας του ενθουσιασμού τους και των εσφαλμένων εκτιμήσεών τους, έπεσαν με απίστευτη φόρα πάνω σε κάτι σφαίρες, τις οποίες τις είχαναφήσει οι Ισραηλινοί να “αιωρούνται”.
Πού είναι ο “μέγας” διανοούμενος Δήμου με το “ανεπανάληπτο” έργο με τον τίτλο …”Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας”; Ο άτυχος Δήμου. Πραγματικά άτυχος, γιατί δυστυχώς γι’ αυτόν οι δολοφόνοι δεν είναι κάποιοι δασύτριχοι Έλληνες, για να βγει —ακόμα και με τις πιτζάμες— και να τους καταγγείλει. Να βγει και να διεκδικήσει τη “δόξα” του εκπολιτιστή “κονκισταδόρα” της βαλκανικής μας γειτονιάς. Ο άνθρωπος ήταν πολύ άτυχος, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια. Γιατί δεν γράφει την επόμενη επιτυχία του με τον τίτλο …“Η δυστυχία του να είσαι χαφιές”; Να το γράψει και να το αφιερώσει στον εαυτό του, στους δικούς του και σε όλους τους παραπάνω.
Αϊ στο διάολο καραγκιόζηδες !!!
Πηγή: ΟΛΥΜΠΙΑRead more: http://infognomonpolitics.blogspot.com:80/2010/06/blog-post_1344.html#ixzz0qA5E02pb

Θράκη � Έλληνας υπερνομάρχης γιόρτασε την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς!!!

, Θράκη � Έλληνας υπερνομάρχης γιόρτασε την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς!!!

Έλληνας υπερνομάρχης γιόρτασε την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς!!!
Όταν η ηλιθιότητα επιβραβεύεται με πολιτικά αξιώματα, τότε οι υπεύθυνοι καλούνται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ειδάλλως...
Το κείμενο που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί 3-6-2010 και αποτελεί τεκμήριο της πολιτικής ανεπάρκειας - ηλιθιότητας της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης (όχι ότι η κεντρική πολιτική σκηνή των Αθηνών τα πάει καλύτερα), η οποία εμπλέκεται σε "καταστάσεις" οι οποίες αναδύουν μίσος προς την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Εκτός και εάν οι πολιτικοί αυτοί εκφράζονται μέσα από εκδηλώσεις αυτού του είδους.
Η δημοσίευση της τουρκόφωνης ιστοσελίδας
Το επί αιώνες συνεχιζόμενο έθιμο του ¨40 κουρμπάνια¨ θα πραγματοποιηθεί πάλι φέτος σε περιοχή κοντά στη Χλόη. Στην τελετή που κάθε χρόνο ενώνει εκατοντάδες ανθρώπους μας, θα αναγνωστούνε προσευχές και θα προσφερθεί το περίφημο φαγητό Μπακιρλαμά.
Στο ¨40 Κουρμπάνια¨ όλοι μπορούνε να συμμετάσχουν.
Τα προηγούμενα χρόνια στην τελετή μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ, ο κοινοτάρχης Κέχρου Αμπντουλκαντίρ Χαφίζ Χότζα, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ, η αντινομάρχης Ροδόπης Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου Μηνόπουλος και εκατοντάδες ομογενείς μας (διπλανή φωτογραφία). Αυξημένο αναμένεται το ενδιαφέρον και για την φετινή τελετή.
Το έθιμο ¨40 Κουρμπάνια¨ χρονολογείται από την κατάκτηση της Δ.Θράκης από τους Τούρκους. Είναι μια τελετή τιμής για τους σαράντα μάρτυρες που κατέκτησαν τη Δ.Θράκη. Γίνεται κάθε χρόνο 40 μέρες μετά το Χιντερλέζ. Παλιά γινόταν ημέρα Πέμπτη. Τα τελευταία χρόνια με τη σκέψη στους εργαζόμενους, μετατέθηκε για Κυριακή. Παλιά γινόταν πάνω στην συνοριακή γραμμή Ελλάδας-Βουλγαρίας. Μετά τον επανακαθορισμό των συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες κάποιοι τάφοι των αγίων έμειναν στη Βουλγαρία. Και κάποιοι στην ελληνική πλευρά. Ο λαός σκέφτηκε ότι η τελετή δεν θα ήταν δυνατόν να γίνεται πάνω στην συνοριακή γραμμή και επέλεξε την περιοχή στη Χλόη που απέχει 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
Η γιορτή στην Ανατολική Θράκη γιορτάζεται ελεύθερα!!!
Φίλοι προσέξτε τις φωτογραφίες από το περσινό πανηγύρι των Δυτικοθρακιωτών που κατοικούνε στην Τουρκία. Το πανηγύρι το οργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης-παράρτημα Προύσας. Πρόκειται για πανηγύρι προς τιμήν της κατάκτησης της Θράκης από τους Οθωμανούς (υπάρχει σχετικό άρθρο της εφ. Γκιουντέμ). Εκεί λοιπόν που οι άνθρωποι αυτοί εκφράζουν ελεύθερα τους πόθους τους, γιορτάζουν και ανάλογα.

Σχόλιο 1: Δηλαδή ο υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου μετείχε σε γιορτή για την κατάκτηση της Θράκης από τους Οθωμανούς. Δεξιά του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Δείτε τη σχετική φωτογραφία.
Σχόλιο 2: Δεν είμαστε κατά της συμμετοχής μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης σε γιορτές των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. Όμως, όταν αυτές οι γιορτές γίνονται για να εκθειάσουν την Τουρκία, τον Τουρκισμό ή (όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση) την ενθύμηση της τουρκικής κατοχής στην Θράκη, τότε μάλλον οι "προύχοντες" θα πρέπει να προσέχουν την πιθανότητα να μεταβληθούν σε τουρκοτσολιάδες (στην περίπτωση που δεν είναι...). Γνώμη μας, είναι πως η τοπική αυτοδιοίκηση και εν γένει η ελληνική πολιτεία πρέπει να παρίσταται, να συμπαρίσταται και να συνεορτάζει με τους έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και να μην αφήνει κενό χώρο στην Άγκυρα. Γιατί, τότε, λειτουργούν οι απλοί κανόνες της φυσικής, που θέλουν το κενό να συμπληρώνεται άμεσα από άλλη (γειτονική) "δύναμη" ή ύλη... Αυτό μπορούν να το καταλάβουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα ή πρέπει να κάνουν ειδικά σεμινάρια στην... καρπαζιά; Γιατί όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει... φάπα!

Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/blog-post_7818.html

Ας ξεστραβωθούν οι «αναρχικοί» πριν να είναι πολύ αργά, πριν αρπάξει ο Λαός το «καριοφίλι».

Ελεύθερος ο Κορκονέας κι αυτή είναι η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξη (φωτο. από REAL NEWS)


Ας ξεστραβωθούν οι «αναρχικοί» πριν να είναι πολύ αργά, πριν αρπάξει ο Λαός το «καριοφίλι».

ΠολύδωροςΤο παράδοξο του Επίκουρου.


Θέλει ο θεός να αποτρέψει το κακό και δεν μπορεί;
Τότε δεν είναι παντοδύναμος…
Μπορεί, αλλά δεν το επιθυμεί;
Τότε είναι κακός..
Είναι και ικανός και το επιθυμεί;
Τότε από πού προέρχεται το κακό;
Μήπως είναι και ανίκανος και δεν το θέλει;
Τότε γιατί τον αποκαλούμε θεό;The paradox of EpikourusDoes God want to deter Evil and he cannot?

Then he is not all mighty.

He can but He does not want to?

Then He is bad.

Is He able to (deter Evil) and He also wants to?

Then where does Evil come from!

Lest He is not able to and does not want to either?

Then why do we call him God?

From: macedon [mailto:greekthink@yahoo.gr]
Sent: Sunday, 6 June 2010 2:22 AM
To: greekthink@yahoo.gr
Subject: Ελεύθερος ο Κορκονέας κι αυτή είναι η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξη (φωτο. από REAL NEWS)Με αφορμή την αποφυλάκιση του Κορκονέα… δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί ΚΑΜΙΑ εφημερίδα (εκτός από τη REAL news) και ΚΑΝΕΝΑ κανάλι δεν μας έδειξαν ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ … τη φωτογραφία της σφαίρας που σκότωσε τον Αλέξη;;;Βολεύει να τα ρίξεις όλα σ’ έναν αναλώσιμο μπάτσο των 900 ευρώ χωρίς πολιτικές διασυνδέσεις παρά …να εξηγείς για ποιον λόγο επιτρέπεις την τρομοκρατία των απλών ανθρώπων και τι σχέδια έχεις για το μέλλον.Δεν αναρωτήθηκε κανένας γιατί μέχρι και σήμερα δεν αναφέρθηκε ΠΟΤΕ η λέξη «INDYMEDIA» στα κανάλια παρόλο που όλοι ήξεραν ότι μέσω τις συγκεκριμένης ιστοσελίδας οργανώθηκε το κίνημα των αναρχικών στη μνήμη του Αλέξη ;;;

Πως γίνεται ξένες εφημερίδες να παραπέμπουν στο INDYMEDIA για ON LINE ενημέρωση και φωτογραφικό υλικό από τις «αυθόρμητες» δράσεις των «αδικημένων» αναρχικών και στην Ελληνική Τηλεόραση να απαγορεύεται ακόμα και η αναφορά της ιστοσελίδας;

Την ίδια στιγμή που μας αναμετέδιδαν «σοβαρότερες» ειδήσεις όπως …Γιατί οι «ευαίσθητοι» αναρχικοί έτρεξαν να κρυφτούν όταν ΕΝΑΝ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΑ μετά τον χαμό του Αλέξη οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν κι έκαψαν ζωντανά 352 μωρά στη Γάζα τον Ιανουάριο του 2009 ;;;http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/02/352.html257 νεκρά παιδιά μόλις έναν μήνα μετά τον θάνατο του Αλέξη.

Πόσες Ισραηλινές σημαίες είδατε να καίγονται έναν μήνα μετά τον θάνατο του Αλέξη;Πόσες πορείες έγιναν ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ προς τις Ισραηλινές Πρεσβείες στη μνήμη 352 παιδιών όταν για τον Αλέξη μόνο είχαν κινητοποιηθεί οι αναρχικοί σε όλον τον πλανήτη με επεισόδια έξω από δεκάδες (!) Ελληνικές Πρεσβείες ;;;

Γιατί κρύφτηκαν οι κουκουλοφόροι όταν συνδρίασε η λέσχη Bilderberg στην Αθήνα τον Μάιο του 2009 ;;;Γιατί άραγε αυτοί οι επαναστάτες «κατά» του κεφαλαίου, πάνω στην οργή τους … στόχευσαν κατεξοχήν ΜΙΚΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ (374 στον αριθμό!) κι όχι τίποτα επαύλεις στην Εκάλη;;;

ΠΟΙΟΙ εν μέσω παγκόσμιας κρίσης … έστρωσαν τον δρόμο για να υποταχθούμε στο ΔΝΤ;;;Γιατί δεν αναρωτήθηκαν οι «αναρχικοί» για ποιον λόγο το ΣΥΣΤΗΜΑ-ΚΡΑΤΟΣ τους παρέχει δωρεάν και προστατευόμενη φιλοξενία του δικτύου τους στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΜΠ προκειμένου να αναπτύσσουν τρομοκρατική δράση;;;Υπήρχε περίπτωση τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ εχθρούς τους συστήματος να τους φιλοξενούσε ένας βαθιά κομματικοποιημένος και ΚΡΑΤΙΚΟΣ οργανισμός … όπως το Πολυτεχνείο;;;

Μήπως θεωρούν τον Πρύτανη Μουτζούρη … «αντιεξουσιαστή» … όπως και τον Soros «αριστεριστή» και «φιλάνθρωπο» ;;;Υπάρχουν και φόνοι για τους οποίους … οι κουκουλοφόροι κρύβονται … γιατί απλά δεν βολεύει τις ξένες υπηρεσίες στον «εγκεφαλικό προγραμματισμό» των πολιτών.

Τελικά η δράση των αναρχικών … έφερε ελευθερίες ή πολλές «καλές» δικαιολογίες για :

να μας παίρνουν δείγμα DNA, για να λειτουργούν 5.000 κάμερες στην Αθήνα αλλά να απαγορεύεται να βιντεοσκοπήσεις ΠΟΛΙΤΙΚΟ να κλέβει, για να γίνουν επώνυμα όλα τα κινητά τηλέφωνα,

για να παρακολουθούνται νόμιμα οι διαδικτυακές δραστηριότητες κλπ κλπ ;;;Κι όλες αυτές οι παραβιάσεις δικαιωμάτων… μήπως ήταν απαραίτητες για την προστασία του συστήματος από εμάς τους ίδιους … κατά την επιδρομή στις συντάξεις των γιαγιάδων μας από το ΔΝΤ;;;Όσους αντιδημοκρατικούς νόμους δεν θα τολμούσε ούτε η Χούντα να περάσει … τους πέρασαν νύχτα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Bilderberg ως «απάντηση» στη δράση των αναρχικών-τρομοκρατών που τους ήξεραν 20 χρόνια αλλά τους άφηναν να μας τρομοκρατούν, που είχαν καταθέσεις στη CITIBANK με εμβάσματα από Γερμανία, που ήταν ανιψιοί Βουλευτών και που ήταν όλοι κάτοικοι Βορείων Προαστίων.Οι Ισραηλινοί … που η δράση τους συγκαλύπτεται από τους αναρχικούς δια της πλάγιας οδού του «αντιρατσισμού» … δεν χρειάζεται να δημοσιεύσουν τις σφαίρες που σκότωσαν τους Τούρκους. Οι πυροβολισμοί ήταν…http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=14328961

Και για τη μάνα του Αλέξη μία ένσταση…Κυρία μου … ένα παιδί 14 χρονών δεν επιτρέπεται από τον νόμο ΟΥΤΕ στο ΑΣΑΝΣΕΡ της πολυκατοικίας του να μπαίνει χωρίς να συνοδεύεται από ενήλικο.

Πως γίνεται ο δεκαπεντάχρονος Αλέξης να βρίσκεται τόσο μακριά από το σπίτι του, στα Εξάρχεια που ήταν γεμάτα έμπορους ναρκωτικών και πρεζάκηδες, τσαντάκηδες και πορτοφολάδες και μάλιστα όταν είχε σκοτεινιάσει από ώρα;;;Πόσες μάνες που ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους θα άφηναν έναν 15χρονο να γυρνάει μόνος του στα Εξάρχεια μέσα στη νύχτα;;;Μήπως ΔΕΝ ξέρατε τι σημαίνει «ΕΞΑΡΧΕΙΑ» ή απλά δε σας ενδιέφερε;;;Ο Αλέξης βρέθηκε σε λάθος μέρος , λάθος ώρα … ανάμεσα σε μία ομάδα που ήθελε να κάνει τον τσαμπουκά της σε δύο μπάτσους. Κι ο τσαμπουκάς έγινε, και οι μπάτσοι τα πήραν, έκαναν κι αυτοί τον τσαμπουκά τους… κι ένα παιδί έπεσε νεκρό.

Η σφαίρα δεν τον βρήκε ούτε στη βιβλιοθήκη, ούτε στη λέσχη σκάκι, ούτε στο φροντιστήριο, ούτε στο κολυμβητήριο αλλά σε μία ομάδα που εκτόξευε αντικείμενα κατά αστυνομικών κάτι που δεν συνηθίζεται να συμβαίνει σε μία υγιή κοινωνία.

Και δεν δικαιολογώ τον πυροβολισμό διότι όπου υπάρχουν όπλα … έχουμε πάντα νεκρούς ακόμα και κατά λάθος. Κάθε χρόνο θρηνούμε 3-4 νεκρούς μόνο από κακό χειρισμό των όπλων κι εκπυρσοκροτήσεις.

Όμως εγώ τα παιδιά μου … ΔΕΝ θα τα άφηνα ασυνόδευτα στα Εξάρχεια μία νύχτα του χειμώνα με φωτιές κι επεισόδια … ΟΥΤΕ στα 18 τους!

Ειδικά εάν έμενα στο Ψυχικό και τα παιδιά μου δεν ήξεραν πώς να φυλάγονται από τους κινδύνους, είτε του δρόμου είτε του κράτους … σε υποβαθμισμένες περιοχές ΕΚΤΟΣ Ψυχικού.Το κράτος εννοείται ότι δεν πρέπει να σκοτώνει, ούτε η ασφάλεια ζωής σου (ΤΕΒΕ) να σε βάζει στη φυλακή για 1000 ευρώ.

Μέχρι όμως να αποκτήσουμε κράτος και όχι καρικατούρα νομιμότητας … ας προσέχουμε οι ίδιοι τα παιδιά μας.

Από www.macedonia-greece.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...