Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Το μεγάλο κόλπο (ΔΝΤ}

Ενδιαφέρον! (Παρ’ ότι μακροσκελέστατον)
Γιατί να αποτελεί πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας η Ελλάδα —με τα 240 δις ΑΕΠ και με εξωτερικό χρέος, το οποίο ανέρχεται στα 594 δις. δολάρια και άρα στο 182% του ΑΕΠ της— και όχι η Ιρλανδία; Η Ιρλανδία, με μικρότερο ΑΕΠ —της τάξης των 200 δις. δολαρίων— και ένα απίθανο εξωτερικό χρέος των 1,235 τρις. δολαρίων, που αντιπροσωπεύει πάνω από το 1.200% του ΑΕΠ της. Γιατί να βιάζεται η Ελλάδα να ξεπουλήσει το εθνικό της κεφάλαιο και όχι η Ολλανδία; Η Ολλανδία, με ΑΕΠ 675 δις. δολάρια και εξωτερικό χρέος 2,580 τρις. δολάρια, που αντιπροσωπεύει πάνω από το 380% του ΑΕΠ της. Γιατί η Ελλάδα και όχι η ίδια η Μ. Βρετανία; Η πάλαι ποτέ κυρίαρχος των "κυμάτων". Η Μ. Βρετανία, η οποία —με ΑΕΠ 2,472 τρις— χρωστάει το εξωφρενικό ποσό των 10,45 τρις, που ξεπερνά το 400% του ΑΕΠ της.

Η περίπτωση της Ελλάδας ήταν ακόμα πιο δύσκολη γι' αυτούς, αν αναλογιστεί κάποιος ότι σχεδόν το 60% αυτού του δημοσίου χρέους οφείλεται σε 12 μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Credit Suisse, η UBS, η Societe Generale, η BNP Paribas και η Deutsche Bank. Πάνω από το 60% του δημόσιου χρέους της η Ελλάδα το χρωστά στους μεγάλους τοκογλύφους του Πλανήτη και όχι στους λαούς, ώστε να έρθει σε ρήξη μ' αυτούς. Χρήματα τοκογλύφων έχει πάρει και όχι τις συντάξεις ή τις τραπεζικές καταθέσεις λαών. Η Ελλάδα οφείλει στις ίδιες τράπεζες, οι οποίες αγοράζουν μαζικά CDS —δηλαδή ασφάλιστρα εις βάρος της Ελλάδας— και οι οποίες ευθύνονται για τη σημερινή της τραγική θέση................................................................................................................................................................................................................................................................................................Όλα αυτά όμως τα δήλωνε, αφού είχε υποκλέψει την ψήφο των Ελλήνων. Δεν τα έλεγε προεκλογικά, ώστε να γνωρίζει ο λαός τι ακριβώς ψήφιζε. Προεκλογικά έλεγε τα ακριβώς αντίθετα. Τι έλεγε; "Χρήματα υπάρχουν". "Αυξήσεις θα δώσουμε". "Τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα προστατεύσουμε". Αντιλαμβανόμαστε δηλαδή ότι τα όσα έλεγε τα έλεγε για να "κλέψει" την ψήφο των Ελλήνων. Να την κλέψει, για να εξυπηρετήσει τα πραγματικά του αφεντικά. Τα αφεντικά, τα οποία ο ίδιος αποκαλύπτει, όταν μας λέει ως "Έλληνας Πρωθυπουργός" ότι έχουμε ανάγκη από μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Όμως, αυτά τα αφεντικά τα αποκαλύπτει εκ των υστέρων. Δεν τα αποκάλυψε εκ των προτέρων. Δεν τα αποκάλυψε όταν έπρεπε οι Έλληνες ν' αποφασίσουν αν θα έχουν έναν Έλληνα Πρωθυπουργό μιας ανεξάρτητης Ελλάδας ή έναν διορισμένο "μεγαλονομάρχη" μιας Παγκόσμιας Νέας Τάξης. Δεν αποκάλυψε την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, για να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού απέναντι στο πρόσωπό του, αλλά μοίραζε "αυξήσεις" και κοινωνικές παροχές. Σε επιλογές αυτής της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης αναζητούμε τη δική του "επιτυχία".Τό πλήρες κείμενο εδώ:

http://www.eamb.gr/new_text/colpogrosso-dnt.htm

Το μεγάλο κόλπο του Παπανδρέου με το ΔΝΤ.

Η μεγάλη προδοσία

της κυβέρνησης της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ

και της Goldman Sachs.

Ο Γιάννης Τσιλιμίγκρας για το βιβλίο Ιστορίας της 6ης

Γ. Τσιλιμίγκρας: α) βιβλίο Κ. Πλεύρη β) μεταναστευτικό

Γιάννης Τσιλιμίγκρας - ΛΑ.Ο.Σ. Β΄Αθηνών

Ο Γιάννης Τσιλιμίγκρας για τις παρελάσεις

Ο Γιάννης Τσιλιμίγκρας (ΛΑ.Ο.Σ. Β΄ ΑΘΗΝΩΝ) στη ΝΕΤ

Κρητη και Κυπρος

ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Βορεια Ηπειρος

Ο τελευταιος Παλαιολογος

Αυτοκρατωρ Κωνσταντινος 'ΙΑ Παλαιολογος

Modern Greece

Καστελόριζο & Ρώ 6

Καστελόριζο & Ρώ 5

Καστελόριζο & Ρώ 4

Καστελόριζο & Ρώ 3

Καστελόριζο & Ρώ 2

Καστελόριζο & Ρώ

Η αποχώρηση του Κων-νου Πλεύρη από την εκπομπή του ΑΝΤ1 28-10-2007

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...