Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Κεμαλισμός και τουρκικό Ισλάμ*

Κεμαλισμός και τουρκικό Ισλάμ*
http://www.ardin.gr/

Nαι, συνέβη και στη Μοζαμβίκη. Στην Ελλάδα πότε θα γίνει επιτέλους!

Nαι, συνέβη και στη Μοζαμβίκη. Στην Ελλάδα πότε θα γίνει επιτέλους!

Μοζαμβίκη: Καταδίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών για διαφθορά
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Μοζαμβίκης Αντόνιου Μουνγκουάμπε καταδικάστηκε χθες Σάββατο σε ποινή 20 ετών κάθειρξης για υπεξαίρεση κρατικών κεφαλαίων--πρόκειται για τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο που έχει καταδικαστεί ποτέ για διαφθορά στη χώρα της νότιας Αφρικής.
Ο Μουνγκουάμπε, που διετέλεσε υπουργός από το 2005 ως το 2008, κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της συνέργειας στην κατάχρηση 1,25 εκατ. ευρώ από την εθνική εταιρία διαχείρισης των αεροδρομίων.
Οι συγκατηγορούμενοί του --ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, ο πρώην διευθυντής της οικονομικής της υπηρεσίας, ο πρώην προσωπάρχης του Μουνγκουάμπε και ο πρώην επικεφαλής μιας εταιρίας τροφοδοσίας των αεροδρομίων-- καταδικάστηκαν επίσης σε ποινές φυλάκισης 2 ετών έως και κάθειρξης 22 ετών.
Η απόφαση του δικαστηρίου επέκρινε με δριμύτητα τους κατηγορούμενους για την υπεξαίρεση κρατικών κεφαλαίων σε μια χώρα τόσο φτωχή που εξαρτάται από την διεθνή βοήθεια ακόμα και για τον μισό της κρατικό προϋπολογισμό.
"Οι καταστάσεις αυτές είναι απαράδεκτες σε μια χώρα όπου μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ζει στην απόλυτη φτώχεια", ανέφερε η απόφαση.
Οι κατηγορούμενοι αποφασίστηκε να πληρώνουν 3 εκατ. δολάρια για να καλυφθούν οι ζημίες στην εταιρία διαχείρισης των αεροδρομίων.
Ο δικηγόρος του Μουνγκουάμπε, ’μπντουλ Γκάνι, δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο. "Η απόφαση αποτελεί την τέλεια υπερβολή. Δεν ανταποκρίνεται με κανέναν τρόπο στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν", είπε.
Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι της κατηγορίας ότι χρησιμοποιούσαν κρατικά κεφάλαια για να αποκτήσουν πολυτελείς κατοικίες, αυτοκίνητα και δώρα για μέλη των οικογενειών τους, παροχετεύοντας χρήματα διαμέσου της εταιρίας τροφοδοσίας για να αποκρύψουν τον προορισμό τους.
Η υπόθεση έτυχε εκτενούς κάλυψης από τα ΜΜΕ μετά τη σύλληψη του Μουνγκουάμπε τον Οκτώβριο του 2008. Η επιβολή της ποινής μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση.
Η δίωξη υπήρξε η πρώτη σε βάρος υπουργού στην Μοζαμβίκη, η οποία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση της διαφθοράς στον κατάλογο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com:80/2010/02/n_28.html#ixzz0soim31aK

O μηχανικός Ζίγκμουντ Μινέϊκο

O μηχανικός Ζίγκμουντ Μινέϊκο
Μια αληθινή Γιαννιώτικη ιστορία, με "Παπανδρεϊκό" ...άρωμα.!

Μετά την καταστολή της Πολωνικής επανάστασης κατά των τσάρων, οεβραίος συνεπαναστάτης Ζίγκμουντ Μινέϊκο εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει από τις φυλακές της Σιβηρίας στις οποίες είχε εγκλεισθεί καταδικασμένος σε 12ετη κάθειρξη.
Πριν όμως, είχε προλάβει να τελειώσει την στρατιωτική σχολή της Γαλλίας και να εργασθεί ως Μηχανικός στην Βουλγαρία, όπου και παντρεύτηκε μια εβραία της Βουλγαρίας. Μαζί απόκτησαν μια κόρη, την Σοφία Μινέϊκο που αργότερα γνωρίστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου.
Καρπός του έρωτα τους ο Ανδρέας Παπανδρέου πατέρας του Γιωργάκη.
Τι έκανε όμως ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο προπάπους του Γιωργάκη στα Γιάννενα;
Πολέμησε στο πλευρό του Τούρκικου Στρατού, ως συνεργάτης του Γερμανού αρχιμηχανικού Φον ντερ Γκόλτς.
Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο ένας πανέξυπνος και χαρισματικός άνθρωπος, με την διπλή ιδιότητα του Μηχανικού και του Στρατιωτικού, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των περίφημων οχυρωματικών έργων του Μπιζανίου που σκοπό είχαν την... προστασία της τουρκικής κατοχής στα Γιάννενα από τον Ελληνικό Στρατό. Ο Στρατός μας τελικά, απελευθέρωσε τα Γιάννενα έστω και με την καθυστέρηση την οποία προκάλεσαν τα οχυρωματικά έργα του Μπιζανίου που έγιναν τάφος ηρωϊκός για πολλούς Έλληνες πολεμιστές.
Ένας τάφος, που άνοιξε με τα ίδια του τα χέρια ο προπάππους του Γιωργάκη Παπανδρέου.
Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα που δεν γνωρίζουν σήμερα οι Έλληνες, μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και ελάχιστα για τον καθέναν ξεχωριστά, μπορεί όμως και τίποτα.
Αλλά όμως όλοι πρέπει να ξέρουν... Κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει!

ΠΗΓΗ http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/01/blog-post_5448.html
http://deltio11.blogspot.com/2010/07/o.html

Το Economist χλευάζει τους έλληνες πολίτες για την δειλία τους!

Το Economist χλευάζει τους έλληνες πολίτες για την δειλία τους!

Κοροϊδεύουν τους έλληνες από το Βρετανικό Economist, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Οι Έλληνες διαδηλωτές μειώνονται, ενώ τα μέτρα λιτότητας αυξάνονται"
Γίναμε περίγελος εκείνων που πιέζουν για την εξαθλίωσή μας, αφού συνεχίζουμε να κρυβόμαστε στα σπίτια μας νομίζοντας πως η κρίση δεν θα μπει μέσα σε αυτά

Οι Έλληνες συνδικαλιστές έχουν καταλάβει ότι πρωταγωνιστούν όλο και περισσότερο στα διεθνή τηλεοπτικά μέσα κάθε φορά που κατεβαίνουν σε διαδήλωση εναντίον των μέτρων λιτότητας. Ως εκ τούτου, τα μέλη των κομμουνιστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων που διαδηλώνουν φορούν ολοκαίνουρια ασπροκόκκινα καπελάκια ενώ οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ προτιμούν τα πορτοκαλί μπλουζάκια. Παρόλο όμως όπως διαβάζουμε στον Economist που οι διαδηλώσεις έχουν γεμίσει με χρώμα, έχουν αδειάσει από κόσμο. Την Τρίτη στη διαδήλωση κατέβηκαν λιγότεροι από 20.000 άνθρωποι ενώ στην προηγούμενη της 5ης του Μάη είχαν διαδηλώσει 50.000 άτομα. Ήταν ίσως μια από τις μεγαλύτερες και βιαιότερες διαδηλώσεις μέχρι σήμερα όπου σκοτώθηκαν τρεις τραπεζοϋπάλληλοι.
Η τελευταία διαδήλωση συνεχίζει το δημοσίευμα έγινε με αφορμή τη συζήτηση του ν/σ στη βουλή για το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό. Συγκεκριμένα, από το 2013, η ηλικία συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους θα εξισωθεί στα 65 για τους άντρες και τις γυναίκες, από τα 57 και τα 52 αντιστοίχως. Οι συντάξεις θα μειωθούν. Η κυβέρνηση επίσης έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει και πάγωμα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα για τρία χρόνια αν δεν συμφωνηθεί στις συζητήσεις μεταξύ συνδικαλιστών και εργοδοτών.
Οι επιπτώσεις της μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και η αυξανόμενη ανεργία ήδη έχουν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους. Παρόλο που το ΔΝΤ ελπίζει ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη από τις προβλέψεις, το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3% φέτος. Ο πληθωρισμός ήδη βρίσκεται στο 5.4%, ο υψηλότερος εδώ και δεκατρία χρόνια, όμως αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Τσιγάρα και βενζίνη στη μαύρη αγορά είναι σε μεγάλη ζήτηση.
Η τουριστική σεζόν επίσης είναι πολύ πεσμένη ενώ τα νούμερα αναμένεται περαιτέρω μείωση της τάξεως του 8%. Πολλές ακυρώσεις οφείλονται στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά που μπλοκάρουν τον απόπλου των πλοίων για τα νησιά. Αντιθέτως, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε απεργίες για να μην προκαλέσουν προβλήματα στις πτήσεις από τον εθνικό αερολιμένα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται με το ένα πόδι στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, τα σαββατοκύριακα στα νησιά ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα στο κόμμα του. Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι η εικοσιπενταετής προσπάθεια του κόμματος να δημιουργήσουν ένα κράτος προνοίας, θα αχρηστευτεί. Βρίσκεται υπό σοβαρή πίεση ενώ η προσοχή του επίσης διοχετεύεται στην πάταξη της διαφθοράς. Ήδη εξετάζεται ένας μεγάλος αριθμός μεγαλογιατρών που πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με μεγάλη ακίνητη περιουσία, έχει προς το παρόν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Επίσης, στο στόχαστρο των οικονομικών διωκτικών αρχών έχουν μπει και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Η χώρα τέλος ψάχνει για μεγαλοεπενδυτές. Πρόσφατα ο κύριος Παπανδρέου επισκέφτηκε την Λιβύη και γέμισε τις τσέπες του με τις υποσχέσεις του κυρίου Καντάφι ότι θα στηρίξει τα έργα που γίνονται στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, έχουν ταξιδέψει μέχρι την Κίνα και τις χώρες του Κόλπου. Τα περισσότερα έργα είναι αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ και πρόκειται για αγωγούς αερίου, επεκτάσεις λιμανιών και γιγαντιαία αιολικά πάρκα. Ο κύριος Παπανδρέου ελπίζει ότι το όραμα μιας μελλοντικής ευμάρειας, θα βγάλει από το μυαλό των Ελλήνων τη σημερινή λιτότητα".

Πηγή
http://www.economist.com/node/16490085

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...