Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Το Μνημόνιο της ντροπής 1ο

Το Μνημόνιο της ντροπής 1ο http://www.youtube.com/watch?v=9SmJd5gh_Kc

H εθνική απειλή του μνημονίου 1

H εθνική απειλή του μνημονίου 1 http://www.youtube.com/watch?v=KhV0VZcQ4_M

Του Γιάννη Τσιλιμίγκρα

Μια απο τις πολλές προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. για το ασφαλιστικό. Του Γιάννη Τσιλιμίγκρα

Δημιουργία Τράπεζας με τα αποθεματικά των Ταμείων. Κάθε Ταμείο θα συμμετέχει αναλογικά με τα αποθεματικά του.
Φανταστείτε ότι τα ίδια κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας είναι 5,7 δις ευρώ, της Πειραιώς 1,9 δις ευρώ και της Alpha 2,7 δις ευρώ όταν τα αποθεματικά των Ταμείων είναι 26 δις ευρώ και μόνο το ΙΚΑ είχε 5,9 δις ευρώ εκ των οποίων το 1,4 δις ευρώ σε μετρητά!
Για να φτιαχτεί μια τράπεζα απαιτούνται μόνο 5 εκ. ευρώ δηλαδή ποσό αστείο για τα ταμεία. Αυτή η κολοσσιαία τράπεζα θα μπορεί να ανοίξει θυγατρική ασφαλειών όπου θα ασφαλίζει ο κόσμος το σπίτι του, το αυτοκίνητό του κλπ. Μιλάμε για έναν κολοσσό μεγαλύτερο της Εθνικής Τράπεζας με μετρητά και ατελείωτο πελατολόγιο. Έτσι πολύ απλά:

Χάνουν:
1. οι εκάστοτε κυβερνήσεις γιατί δεν έχουν πρόσβαση στον πακτωλό των αποθεματικών. Χρήματα που χρησιμοποιούν είτε για πλουτισμό είτε για διαμόρφωση πολιτικής.
2. οι ανταγωνίστριες τράπεζες γιατί ξαφνικά θα βρεθούν με έναν κολοσσιαίο ανταγωνιστή χάνοντας πελάτες και καταθέσεις.
3. οι επιτήδειοι που με προμήθειες,συμβάσεις κλπ έχουν πρόσβαση σε ατελείωτο χρήμα.

Κερδίζουν:
1. Όλοι οι ασφαλισμένοι γιατί θα έχουν έναν κολοσσό που στο καταστατικό του θα εγγυάται την πληρωμή συντάξεων και τη διατήρηση των ορίων ηλικίας.
2. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία γιατί θα μπορούν να εργάζονται με καλύτερους μισθούς και σύγχρονες συνθήκες στην τράπεζα και τις θυγατρικές της χωρίς να χρειαστεί να απολυθεί κανείς.

Αφού η λύση είναι τόσο απλή γιατί δεν συμβαίνει αυτό;
1. Τα λεφτά είναι πολλά και κάποιοι φροντίζουν εξαγοράζοντας κάποιους διευθυντές εφημερίδων και κάποιους δημοσιογράφους.
2. Το χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για δανεικά κι αγύριστα.
3. Φροντίζουν και βάζουν σε κάποιες διοικήσεις άτομα που δεν θα ζητήσουν πίσω τα λεφτά εκπαιδεύοντάς τους παράλληλα στο τι θα λένε.
4. Είναι πιθανό η ενημέρωση να εκτείνεται σε υψηλά κλιμάκια κάποιων κομμάτων για να σιωπούν και να αποκομίζουν ανταλλάγματα και παροχές.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/07/blog-post_1658.html

Άκης Τσοχατζόπουλος

Συντρόφισσες και σύντροφοι, για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι!
Το δελτίο τύπου έγραφε τότε, τις όχι και τόσο παλιές αλλά καλές ημέρες: "Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μοιράζει φυλλάδια στα διόδια των Τεμπών , Κυριακή 13 Απριλίου 2008 . Την πρόταση εξουσίας του ΠΑΣΟΚ η οποία θα κινείται σε 3 άξονες που αφορούν στη στήριξη του αγροτικού τομέα, στην απασχόληση και διοικητική μεταρρύθμιση ,με στόχο την ενίσχυση της περιφέρειας παρουσίασε από τα Τέμπη κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο".

Λεπτομέρεια: Στο τετράπτυχο φυλλάδιο του Κινήματος αναγράφεται φαρδύ-πλατύ και ειλικρινέστατο: Ελλάδα Αξιών...
http://adiavroxoi.blogspot.com/2010/06/akis-tsochatzopoulos-aka-che-guevara.html

Από τη μεταπολίτευση …στο ΔΝΤ!

Από τη μεταπολίτευση …στο ΔΝΤ!
Ένα οδοιπορικό στην σύγχρονη Ελλάδα!

Αγνώστου Συγγραφέως

Στα μέσα του 1970, μετά την επαναδημοκράτιση είδα τον Φώντα να σουλατσάρει από καφενείο σε καφενείο με δυο τρεις εφημερίδες στη μασχάλη. Όλες στο πρωτοσέλιδο είχαν τη φωτογραφία του ««εθνάρχη» με τα ατάσθαλα φρύδια. Κοτλέ καμπάνα παντελόνι, πουκαμισάκι ξεκούμπωτο με την τρίχα βιτρίνα και τον παχύ σταυρό από τα βαφτίσια του.

Έλεγε ιστορίες στους θαμώνες για την εξορία που τον έστειλε η χούντα. «Αυτοεξορισμένος» κι αυτός στη Σουηδία. Δεν ήταν κι άσχημα τελικά. Έλεγε και ξανάλεγε την ιστορία για τα κορόιδα τους σουηδούς που του αγοράσανε αμάξι επειδή είχε κάνε δήλωση πως το δικό του κάηκε. Κρατική ασφάλεια, κοινωνικό κράτος εκεί. Ένα πλαστό χαρτί απώλειας και να ο δικός σου με το καινούριο volvo.

Mε το volvo ήρθε στην Ελλάδα το 1976 και με την ιδιότητα του αντιστασιακού, αυτοεξόριστου, κατατρεγμένου αντιφρονούντα, κι αμέσως έπιασε δουλειά. Ένας κολλητός του δούλευε στη νομαρχία. τμήμα πολεοδομίας. Κάτι μαγειρέψανε με ένα οικόπεδο, κάτι άδειες πλαστογραφήσανε και με μια αντιπαροχή βρέθηκε με δυο τρία διαμερίσματα στην κατοχή του. Νοίκιασε τα τρία σε φοιτητές της σχολής που άνοιξε στην πόλη και κάαααθονταν. Τώρα είχε χρόνο να σώσει τους συμπολίτες του από την κατάρα της αντιπαροχής που τσιμέντωσε τα πάντα. Στις αρχές του 1980 το… σχέδιο των κυβερνόντων πήγαινε καλά. Μαζέψανε όλο τον πληθυσμό στις πόλεις, τον ένα πάνω στον άλλο. Φθηνά εργατικά χέρια.

Το Φώντα τον συνάντησα τότε πάλι στην Αθήνα. Δεν κρατούσε πια «δεξιές» εφημερίδες αλλά κάτι αφίσες με τον πράσινο ήλιο. Μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές ο μεσιέ με το ζιβάγκο και η χώρα έμπαινε στη νέα εποχή. Ο Φώντας ήταν πια πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου στα Πατήσια, αλλά και παράγοντας σε ποδοσφαιρική ομάδα. Έδωσε το volvo και πήρε μια 318, Μπεμβέ με καθίσματα από δερματίνη, χαμηλωμένη.

Τα λεφτά έρχονταν μόνα τους από τότε που οργανώθηκε στο κόμμα. Τον χώσανε οι κολλητοί σε κάτι επιτροπές, και ρούφαγε το μερίδιό του από τα πακέτα που έρχονταν από την Ευρώπη. Ο «μεγάλος», ο Ανδρέας, δεν γούσταρε την Ευρώπη, αλλά μια χαρά τα πήγε μαζί τους τελικά. Το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο» ήταν καλή ατάκα για τα αντανακλαστικά του λαού, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ανδρέας ήταν όσο Ευρωπαίος ήταν κι ο Κωνσταντίνος. Όσο ο λαός στην Ελλάδα είχε χούντα, αυτοί και οι κουστωδία τους ήταν «εξορία». Όχι, όχι Μακρόνησο. Πιο δύσκολη, στην ξενιτειά. Παρίσια, Στοκχόλμες, Τορόντα, Μανχάταν. Όπου υπήρχαν αμερικάνικες και αγγλικές πρεσβείες, ακριβώς δίπλα κάνανε τα σπίτια τους.Ο Ανδρέας λοιπόν έφερε λεφτά από την Ευρώπη με το σύνθημα «αλλαγή». Πακέτα Ντελόρ. Λεφτά, πολλά λεφτά. Από αυτά τα λεφτά ο Φώντας ζούσε καλά. Συνδικαλίζονταν στα πράσινα στέκια μαζεύοντας ψήφους για το κόμμα. Με το πακέτο μάλμπορο να εξέχει απ την κωλοτσέπη, τα κλειδιά της μπέμπας σε ρόλο
κομπολογιού, το μαλλί μπούκλα μπριγιαντομένο, έτρεχε από σύναξη σε σύναξη πρασινίζοντας τον τόπο. Τα βράδια συνήθως άφηνε στο σπίτι την κυρά, και πήγαινε να «σηκώσει» το κοινωνικό του προφίλ με κολλητούς από κάτι υπουργεία.

Παραλιακή, σκυλάδικο, πρώτο τραπέζι, άσπρη κάλτσα, καφέ λουστρίνι εισαγωγής. ΛεΠά, Χριστοδουλόπουλος, ουίσκι και σαμπάνια μαζί, πιάτα και γαρίφαλα, γκόμενες να κωλοτρίβονται στις γραβάτες, τσιφτετέλια στην πίστα με το χέρι στον αέρα να μοστράρει το μακρύ νύχι του μικρού δακτύλου με το δαχτυλίδι. Παχύς χρυσός με πράσινη πέτρα πάνω. Ξημερώματα για πατσά στη Συγγρού, δίπλα στις πουτάνες.

Αρχές δεκαετίας του 1990. Ο γιος του Φώντα μεγάλωσε και ήταν πια στο Λύκειο. Από το Γυμνάσιο όμως ήταν «ενεργός» πολίτης. Πρόεδρος του 15μελούς που «κατέβαινε» στις σχολικές εκλογές με το κόμμα. Το κόμμα ήταν παντού. Όχι στα νηπιαγωγεία ακόμα, αλλά από το γυμνάσιο μπορούσες να διαλέξεις το κοπάδι σου. Ο γιος ήταν άξιο τέκνο του Φώντα. Είχε μάθει τα κόλπα πως να βγάζει λεφτά από τις
μίζες στις εκδρομές στήνοντας την κατάσταση ανάμεσα στους λεωφορειατζήδες και τους καθηγητές. Όλοι κάτι βάζανε στην τσεπούλα κι όλοι μια χαρά.

Ο γιος είχε εξαντλήσει το όριο των απουσιών αλλά κανένα πρόβλημα, όλα με λίγο λάδωμα από τον μπαμπά κυλάνε καλύτερα. Ο διευθυντής του σχολείου άλλωστε είχε βλέψεις για προϊστάμενος δευτεροβάθμιας και χρειαζόταν πλάτες στο κόμμα. Ο Φώντας είχε καημό ο γιος του να πάει στο Κολέγιο Αθηνών, αλλά δεν του κάτσε. Ήταν σημαντικό να είσαι συμμαθητής με τον γόνο του εφοπλιστή, του εφημεριδά και του μεγαλέμπορου. Αργότερα οι μπίζνες με ποιους θα γίνονταν άλλωστε. με άγνωστους; Με τους συμμαθητές φυσικά! Αλλά κι έτσι όλα τακτοποιήθηκαν.

Στις αρχές του 1990 ο γιος του Φώντα αφού πήγε δυο χρόνια διακοπές στην Αμερική και γύρισε με πτυχίο μάρκετινγκ. Έμαθε απ΄ έξω όλα τα καφέ του Γιέιλ και τις μαζορέτες των αδελφάτων, αλλά τα αγγλικούλια του ήταν επιπέδου lower, ίδια με αυτά του Καραμανλή του νεωτέρου που κι αυτός στο Αμέρικα έφαγε τα νιάτα του σπουδάζοντας πρωθυπουργός.

Γύρισε στην Ελλάδα λοιπόν πτυχιούχος κι άνοιξε με κάτι μαγειρεμένες επιδοτήσεις διαφημιστική εταιρία, ξήγα του μπαμπά. Το μαγαζί πήγε καλά από την αρχή καθώς έπαιρνε «αβέρτα» δημόσια έργα. Τουριστική προβολή Νομού τάδε 150.000, οργάνωση εκθέσεως Υπ. Τουρισμού 900.000, έντυπα Περιφέρειας 1.200.000,
κονκάρδες για το Δήμο 500.000 … και πάει λέγοντας.

Πουλούσε και μίντια στα κανάλια που γέμισαν τον τόπο, ελεύθερη τηλεόραση γαρ. Είχε κάνει κολλητούς μερικούς Νομάρχες και Δημάρχους και έπαιρνε τη δουλειά.

Με διαγωνισμό πάντα. Διαφανέστατα. Ήξερε καλά πως αν δεν χώσεις μαύρα, δεν θα πάρεις τη δουλειά. Έτσι, ένας δούλευε, δέκα πληρώνονταν. Ένας έσκαβε (κι αυτός με stage επιδοτήσεις) και δέκα κονομάγανε. Η πιο κερδοφόρα δουλειά στην Ελλάδα έγινε ο αέρας.

Χρυσοπληρωμένοι αεριτζήδες, πετυχημένοι και κονομημένοι.Έτσι κι ο γιος του Φώνταυ, άλλαξε το φοιτητικό κόκκινο celica με το μπουρί από πίσω και πήρε μια καγιέν μαύρη. Την τούρμπο με φιμέ τζάμια επίσης. Δεν ήθελε όμως να φαίνεται στην εφορία, γι αυτό και το καγιέν το «έβαλε» στην οφ-σορ του που είχε έδρα την Κύπρο. Εταιρικό το αμάξι, όπως και η γκαρσονιέρα που αγόρασε για γαμηστρώνα στο Κολωνάκι κοντά στου Σημίτη για να τον χαιρετάνε οι μπάτσοι της φρουράς.

Στις γκόμενες που ξεμονάχιαζε εκεί έλεγε πως ήταν σύμβουλος του ΥΠ.ΠΟ, έτσι για φιγούρα. Ψέματα βεβαίως, δεν ήταν σύμβουλος, πελάτη τον είχε. Ο μπάρμπα Φώντας ήταν περήφανος για το βλαστάρι του. Είχε βγει στη σύνταξη από τα πενήντα του «δουλεύοντας» το ΤΕΒΕ με πλαστά παραστατικά εργασίας από τη Σουηδία, αλλά
έβγαζε χοντρά φράγκα από τότε που το κόμμα τον έβαλε σύμβουλο στο κρατικό κανάλι. Πολλά λεφτά! Και δεν πατούσε και το πόδι του εκεί. Από τη Μύκονο τηλεφωνικώς οι πολύτιμες συμβουλές του μέσα από την πισίνα ή το τζακούζι που φερε απ΄ τη Σουηδία να του θυμίζει την ξενιτειά.

Έφερε και μια σάουνα αλλά την πήγε στο άλλο εξοχικό στην Αράχοβα. Από τη Μύκονο ερχόταν στην Αθήνα μόνο για τα συμβούλια με Υπουργούς, για να ζεσταθεί το κονέ. Έτσι κι αλλιώς με το σκάφος μια ώρα ήταν η Γλυφάδα από τη Μύκονο και τρως και καμιά αστακομακαρονάδα στο διάμεσο να διαπιστευτεί το στάτους.
Και τα σκυλάδικα κοντά, λίγο άλλαξαν από το ηρωικό 80.

Το κόλπο του χρηματιστηρίου τους άφησε πολλλλλλλά κέρδη

Ήταν μέσα στις κομπίνες που φούσκωναν ανύπαρκτες εταιρίες. Πιο γρήγορα κι από φαρίνα Γιώτης. Όταν δόθηκε το σύνθημα, τα φράγκα μεταφέρθηκαν στην Ελβετία με τσουβάλια και είναι εκεί για τα γεράματα. Ο μπάρμπα Φώντας έμαθε πως ο καλύτερος φίλος του στο πατρικό του δίπλα αυτοκτόνησε από την απόγνωση. Έχασε τα πάντα. Ο Σημίτης που είχε ψηφίσει τον είχε διαβεβαιώσει πως το χρηματιστήριο θα τον κάνει πλούσιο και εκσυγχρονισμένο. Ο Φώντας έστειλε στεφάνι μια που δεν μπόρεσε να πάει στην κηδεία, είχε επιτροπή.

Στα μέσα του 2000 μπήκε πατέρας και γιος στο μεγαλύτερο φαγοπότι όλων των εποχών. Αρμέγανε από παντού, ήταν πια κολλητοί με τους πάντες και διαχειρίζονταν μίζες και λάδια. Σι Φορ Άι, Αντίρια, Ολυμπιακά Έργα, κατασκευές. ότι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Η Ολυμπιακή φλόγα έφερε πολύ χρήμα. Ο Φώντας έχει ακόμα τη δάδα της φλόγας, την μετέφερε κι αυτός για 50 μέτρα. αλλά οι φωτογραφίες βγήκαν «καμένες» επειδή γυάλισε στον ήλιο το ολόχρυσο ρόλεξ και το δαχτυλίδι με την πράσινη πέτρα στο μικρό δάχτυλο με το μακρύ νύχι.

Κάπου σ΄ αυτή την εποχή έχασα τα ίχνη του Φώνταυ και του γιου του. Είχα κι εγώ τα δικά μου προβλήματα επιβίωσης. Έμαθα πως αγόρασαν σπίτια στο Σαν Φραντζίσκο και στο Λονδίνο για τις δύσκολες ώρες. Μάλλον είχαν την πληροφορία πως η Ελλάδα θα γίνει επικίνδυνος τόπος για την κάστα τους αι έφυγαν νωρίς. Οι κολλητοί τους όμως είναι ακόμα εδώ, άπληστοι, αδίστακτοι, ψεύτες απέναντι σε εκατομμύρια φτωχών πια Ελλήνων.
http://www.antinews.gr/?p=52520

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ – Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Σε μια περίοδο οικονομικής λαίλαπας που χτυπάει κατάφορα ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους, και αφού η κατοχική κυβέρνηση πέρασε τα προδοτικά νομοσχέδια για την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, την αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας μέσω του σχεδίου ''Καλλικράτης'', και έβαλε την Ελλάδα στη μέγγενη του Δ.Ν.Τ έρχεται τώρα να διεκπεραιώσει τις τελευταίες εντολές των παγκόσμιων αφεντικών. Να ξεπουλήσει Εθνικά Εδάφη τους ξένους.

Αφού προηγήθηκε η επίσκεψη του Σουλτάνου Ερντογάν και οι συμφωνίες για το Αιγαίο, συνεχίζονται οι προκλήσεις στη Θράκη από πλευράς Τουρκίας και η αδιαφορία των υπευθύνων, εδώ και καιρό διεξάγονται συνομιλίες και για τη λύση του Σκοπιανού με την κατοχική κυβέρνηση να μην προβάλει την παραμικρή αντίσταση στα ζητήματα που θέτουν οι Γυφτοσκοπιανοί. Αυτές τις εντολές πήρε, αυτές εκτελεί.

Κι ενώ οι δύο πλευρές φαίνεται να καταλήγουν στην προδοτική ονομασία ‘’Μακεδονία του Βαρδάρη’’ οι νεοκομιτατζήδες ετοιμάζονται για να περάσουν ξανά την προπαγάνδα τους με αφορμή πανηγύρια που διεξάγονται το καλοκαίρι σε δεκάδες χωριά της Μακεδονίας μας.

Θα τους αφήσουμε να περάσουν ξανά την προπαγάνδα τους;
Δεν τους αφήσαμε πρόπερσυ, δεν τους αφήσαμε πέρσυ, μα ούτε φέτος θα τους αφήσουμε σε ησυχία. Δεν περιμένουμε τίποτα από το σάπιο κράτος και τις υπηρεσίες του.

Εμείς θα είμαστε εκεί που πρέπει κάνοντας αυτό που πρέπει.
Αυτό που προστάζουν τα κόκκαλα των Μακεδονομάχων.

www.stoxos.gr

24-3-2008 ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΦΑΚΕΛΟΙ-ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Παναγία Σουμελά ,Επεισόδια εναντίον Ελλήνων και Ρώσων

Πόντος - Κρυπτοχριστιανοί Πόντιοι

East Rumelia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...