Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Η αλήθεια για την πτώση του «Απάτσι»

Η αλήθεια για την πτώση του «Απάτσι»

Αντιρατσιστική αηδία στο Ηρώδειο

Αντιρατσιστική αηδία στο Ηρώδειο

Λαθρομετανάστες, αντιρρησίες συνείδησης, και πολύχρωμοι περαστικοί συνόδευσαν την Κούνεβα σε μοντέρνα εκδοχή του... Προμηθέα Δεσμώτη!


Το είδαμε και αυτό... Οι επαγγελματίες αντιρατσιστές εκμεταλλευθήκαν ακόμη και τον χώρο του Ηρωδείου, έτσι ώστε να προωθήσουν την αντιρατσιστική και ανθελληνική προπαγάνδα τους, γελοιοποιώντας παράλληλα τον ιερό θεσμό της Αρχαίας Τραγωδίας.
Συγκεκριμένα στην αυλαία του Ελληνικού Φεστιβάλ στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη, παρουσιάστηκε η αντιρατσιστική εκδοχή του Προμηθέα Δεσμώτη! Μάλιστα για την επιτυχία του όλου concept επιστρατευτήκαν ακόμη και λαθρομετανάστες αλλά και αντιρησίες συνείδησης, οι οποίοι ως «ηθοποιοί»(!) εισήλθαν επί σκηνής λέγοντας «Είμαστε η Αθήνα», «Μας επέλεξαν επειδή αντιπροσωπεύουμε στατιστικά τον πληθυσμό της πόλης. Αντιπροσωπεύουμε την ηλικιακή πυραμίδα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας». Και το αντιρατσιστικό αίσχος συνεχίστηκε με το εξής κωμικοτραγικό «Ερχόμαστε από διαφορετικές χώρες και ηπείρους», διευκρίνισαν κρατώντας τα σημαιάκια τους. «Τρεις από εμάς δεν είναι καταγεγραμμένοι», μας πληροφόρησαν προτού «αναδυθούν» από μια καταπακτή τρεις μετανάστες, και συνέχισαν λέγοντας με ποιον από τους ήρωες του Αισχύλου ταυτίζονται!

Η ταλαιπωρία μας συνεχίζεται...
Η «τραγωδία» (μας) όμως δεν σταματά εδώ καθώς στην συνέχεια εμφανίστηκε επί σκηνής ως «από μηχανής Θεός» η Κωνσταντίνα Κούνεβα, και μάλιστα δια εκπροσώπου, η οποία φορούσε αρχαιοελληνικό προσωπείο παραμορφωμένο και καλωδιωμένη έτσι ώστε να ακούγεται η ηχογραφημένη φωνή της Κούνεβα! Το αντιρατσιστικό αυτό «έπος» συνεχίστηκε με διαφόρους «αντιρρησίες συνείδησης», αλλοδαπούς μετανάστες, και πολλούς ακόμη άλλους ακαθόριστου περιεχομένου τύπους, να διέρχονται από τη σκηνή του Ηρωδείου με διάφορες ερωτήσεις να απαρτίζουν την πλοκή. Τι ερωτήσεις; Θαυμάστε: «Ποιος θα άλλαζε αν αποκτούσε εξουσία;». Οι περισσότεροι επέλεξαν το «εγώ όχι», κάνοντας το κοινό να γελάσει. «Ποιος από εσάς πιστεύει πως είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων;» (ένα 30% υπολογίσαμε πως απάντησε θετικά). Άλλες ερωτήσεις απαιτούσαν ακόμα μεγαλύτερη αντιρατσιστική «ευαισθησία»: «Ποιος θέλει να φύγουν οι μετανάστες από την Αθήνα;».
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που τα αρχαία θέατρα από ιεροί χώροι μετατρέπονται σε στίβο κατάπτυστης νεοταξικής προπαγάνδας. Έχουμε δει ακόμη και στην Επίδαυρο αρχαίες τραγωδίες με έκφυλους να προβάλουν τον κιναιδισμό, αλλά αυτή τη φορά πραγματικά με το να διέρχονται από την σκηνή λαθρομετανάστες παριστάνοντας του ταλαίπωρους πιστεύουμε ότι ξεπεράστηκε κάθε όριο πρόκλησης. Ευθύνες θα ζητηθούν; «Τραγικά» πράγματα...

ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΉ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ

ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ26.07.2010 παραμονή της γιορτής του Αγ. Παντελεήμονα, 7.30 το απόγευμα . Η εκκλησία ασφυκτικά γεμάτη καθώς και ο χώρος έξω στις 2 πλατείες, με τον κόσμο να κάθεται στα σκαλιά και στα παγκάκια για να παρακολουθήσει την λειτουργία από τα μεγάφωνα της εκκλησίας.

Γιορτή για την εκκλησία μας, την ενορία μας και την ευρύτερη περιοχή , με ακόμα μεγαλύτερη σημασία στις μαύρες μέρες της κυβερνητικής και αλλοδαπής κατοχής και τρομοκρατίας που ζούμε.Οι μόνιμοι λαθρομετανάστες (Αφγανοί, πακιστανοί, μπαγκλαντεσιανοί, γυφτορουμάνοι) έχουν απομακρυνθεί από τον γύρω χώρο, είτε λόγω αστυνομίας( που εξαφανίζονται στην παρουσία των αστυνομικών –ΤΥΧΑΙΟ;;;;;;) , είτε γιατί είναι μουσουλμάνοι και δεν μετέχουν σε χριστιανική γιορτή.Οι κάτοικοι καθόμαστε στα πεζούλια ακούγοντας την λειτουργία , χαιρετιόμαστε με τους γείτονες, ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή λευτεριά για του χρόνου, ο ένας στον άλλο. Χαιρόμαστε και τιμούμε τον πολιούχο της μαρτυρικής περιοχής μας, όταν μπροστά μας εκεί στα σκαλιά της εκκλησίας, κατά την διάρκεια της λειτουργίας, μπροστά σε όλο τον κόσμο έρχεται ένα παιδάκι , γυμνό από την μέση και κάτω μόνο με το μπλουζάκι του και κάνει την ανάγκη του μπροστά μας στα σκαλιά. Κάποια γειτόνισσα από όλους που καθόμασταν λέει στο παιδάκι ότι δεν επιτρέπεται αυτό που κάνει , εδώ που το κάνει, την ώρα που το κάνει και ρωτάει που είναι η μητέρα του.

Τότε σηκώνονται τρεις Αλβανίδες προκλητικά , λες και μας περίμεναν, από τα σκαλιά, και με θράσος και επιθετικό ύφος μας απαντάνε: τι θέλετε;. Τους απαντάμε ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται και με το ίδιο ύφος μας απαντούν:Ότι ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ Εδώ.

Σαστισμένες τις ρωτήσαμε τι εννοούν Ότι ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ και επίσης να φύγουμε από πού;; Από την εκκλησία που βαφτιστήκαμε; Από την πλατεία που μεγαλώσαμε; Από την γειτονιά που μένουμε; Από το σπίτι μας; Από την Χώρα μας; Από πού;;;;;Η απάντηση των 3 Αλβανίδων χωρίς άλλη κουβέντα, που σημειώνουμε μένουν στην Κυψέλη, ήταν να ορμήξουν καταπάνω μας, να μας πετάξουν 2 γεμάτα μεγάλα μπουκάλια νερό , ουρλιάζοντας ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και να προσπαθήσουν να μας δείρουνε. Προσπαθήσαμε και αποφύγαμε τα μπουκάλια και τις μπουνιές όταν η μια Αλβανίδα που ήταν η μητέρα του παιδιού και έγκυος σήκωσε σαν τον Σβαρτζενεγκερ ολόκληρο καρότσι και μας το πέταξε με δύναμη καταπάνω μας, αφού τα μπουκάλια δεν μας πέτυχαν. Το αποφύγαμε και αυτό και αρπάζει το καρότσι η δεύτερη και μας το ξαναπετάει. Η τρίτη ήταν από πίσω μας περικυκλώνοντας μας και σε κατάσταση αμόκ οι 3 Αλβανίδες μας ξαναεπιτιθενται με γροθιές με αποτέλεσμα σε μία γειτόνισσα να σπάσουν 3 δόντια. Παρενέβησαν άλλοι κάτοικοι άντρες για να τις σταματήσουν και μετά από κάποιες ξόφαλτσες που έφαγαν και αυτοί αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν μένος τους, ήρθε η αστυνομία και τις προσήγαγε στο Τμήμα τις 2 από αυτές. Υποβλήθηκαν μηνύσεις από τους κατοίκους και οδηγήθηκε η τραυματισμένη Ελληνίδα στον Ιατροδικαστή.

Κατά την διάρκεια της παραμονής των μηνυτών και μηνυομένων στο ΑΤ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ οι Αλβανίδες, παρουσία των Αστυνομικών αποκάλεσαν ξανά τις Ελληνίδες που υπέβαλλαν μήνυση ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και τις απείλησαν ότι ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ, 3.500 Αλβανοί μένουμε εδώ .

ΟΙ Αστυνομικοί περιορίστηκαν να τους κάνουν παρατήρηση και μάλιστα η τρίτη Αλβανίδα που προσήχθη από τους κατοίκους κατάφερε και διέφυγε μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα.Την 28.07.2010 η υπόθεση εκδικάστηκε κατά το ήμισυ διότι ο εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη την άσκησε κατά το ήμισυ και ελλιπή (ΤΥΧΑΙΟ;;;;;) με αποτέλεσμα η έγκυος Αλβανίδα να αφεθεί ελεύθερη αντί να παραμείνει φρουρούμενη στο νοσοκομείο, για να δικαστεί αργότερα αν την ξαναβρούνε και αυτή που ήταν παρούσα, να δικαστεί μόνο για το μπουκάλι που πέταξε και το ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ που είπε.

Όσο για την 3η αλβανίδα που απέδρασε από το Αστυν. Τμήμα καθώς και για τις απειλές από τους 3.500 Αλβανούς της περιοχής για την σωματική ακεραιότητα των εμπλεκομένων Ελλήνων ούτε συζήτηση, τόσο από τους Αστυνομικούς όσο και από τον Εισαγγελέα.(τυχαίο;)Για εσκεμμένη και προβοκατόρικη συμπεριφορά (μένουν στην Κυψέλη και κατέβηκαν στον Αγ. Παντελεήμονα, όταν εμείς φεύγουμε από εδώ και πάμε στην Φωκίωνος να ανασάνουμε) , για την προσβολή ιερών συμβόλων και για την εσκεμμένη σωματική βλάβη ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Από ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ , ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ (ΤΥΧΑΙΟ;;;;).Ο δε Έλληνας δικηγόρος τους Γ.Κ. που διατηρεί δικηγορικό γραφείο ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ,μας ενημέρωσε ότι ένα παιδάκι που το βάλανε επι τούτου να κατουρήσει στο ιερό της εκκλησίας για παράδειγμα, δεν μπορούμε να του κάνουμε παρατήρηση γιατί το νουθετούμε και δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα, ψευδομαρτύρησε για την έγκυο ότι ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΡΟΩΡΑ και στην αγόρευση του αποκάλεσε τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.

Η μήνυση κατά του δικηγόρου Γ.Κ. για την συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα έχει ήδη κατατεθεί.Αν ο σεβασμός προς τους λαθρομετανάστες είναι να τους επιτρέπουμε να προσβάλλουν τα ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ των Ελλήνων, αν η ενσωμάτωση των αλλοδαπών σημαίνει ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΧΩΡΑ Μας , σε ΑΛΒΑΝΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ , ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΤΟΤΕ ΌΧΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ανοιχτός και κηρυγμένος πόλεμος για την διατήρηση του ΗΘΟΥΣ, ΤΟΥ ΥΦΟΥΣ, ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ και ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ Της ΧΩΡΑΣ Μας.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Κάθε ΗΜΕΡΑ, Κάθε ΩΡΑ Κάθε ΛΕΠΤΟ, ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ Μας ΕΠΙΒΆΛΛΟΥΝ.

Δείξτε στους αλλοδαπούς-λαθρομετανάστες τον ίδιο σεβασμό με τον ίδιο τρόπο που μας τον δείχνουν και αυτοί:

ΚΛΟΠΕΣ, ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΦΟΝΟΙ, ΒΙΑΣΜΟΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ Μας, ΦΤΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΩΝΤΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ Μας, ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ Μας, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΟ

ΤΙΜΗΣΤΕ Τους λαθρομετανάστες Όπως Μας ΤΙΜΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ .Όλοι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ μα και οι λειτουργοί της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ που εκτελούν εντολές διάλυσης αυτής της Χώρας ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ για:

ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,για

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , για

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Της ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, για

ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ Της ΨΥΧΗΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ Κάθε ΕΛΛΗΝΑ .

Και πρέπει να τιμωρηθούν όπως αξίζει στους ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΤΙΜΗΣΤΕ Τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ,τους ΠΑΠΑΔΕΣ, Όπως Μας ΤΙΜΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ .

Αν κάποιοι νομίζετε ότι με προβοκάτσιες θα τρομάξετε και θα αναγκάσετε τους Έλληνες ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ αλλά και όλης της Χώρας, να γονατίσουν και προσκυνημένοι να περιμένουν τον θάνατο που τους ετοιμάζετε ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.

Όσο και να μας απειλείτε με Αλβανούς , Αφγανούς , με τον κατάπτυστο ιερέα(;) ΠΡΟΚΟΠΗ που ήρθε να συνεχίσει την διατεταγμένη υπηρεσία του ΧΑΦΙΕ , ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ, με τις ευλογίες και με εντολές του ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και που ακόμα και χθες στο κήρυγμα του στη γιορτή του Αγ.Παντελεήμονα, μιλούσε υπέρ των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ και κατά των ελάχιστων Ελλήνων.Όποιους και να στείλετε, είμαστε όρθιοι, ο πόλεμος ξεκίνησε , ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ Είναι ΨΗΛΑ ΚΑΙ Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ Είναι ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ .ΚATOIKOI ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, agiospanteleimonas@gmail.com,693030444

«Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»

«Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»

ΠαιδείαΔημήτρης Νατσιός

Θα ξεκινήσω με τρία κείμενα. Ένα από την αρχαία Ελλάδα, το επόμενο από την Πονεμένη Ρωμιοσύνη, το κακώς λεγόμενο Βυζάντιο και το τρίτο από την νεότερη εποχή. «Άρξομαι των προγόνων» πρώτα, όπως λέει ο Περικλής στον Επιτάφιο. Ίσως και ο λόγος μου σήμερα είναι και αυτός επιτάφιος, επικήδειος επάνω στο άταφο σώμα της Παιδείας μας, της πάλαι ποτέ εθνικής και νυν νεοταξικής και καλύτερα δαιμονικής. Δεν έλεγε ο Πατροκοσμάς «το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»; Το κακό ήρθε και το κακό έχει όνομα «ο όφις ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος».

Το πρώτο κείμενο είναι από το εξαίσιο πόνημα του Πλουτάρχου «περί παίδων αγωγής». Αφού προτάσσει ο φιλόσοφος την μεγάλη αλήθεια «Παιδεία δε των εν ημίν εστίν αθάνατον κα θείον», αναφέρεται στον νομοθέτη της Σπάρτης, τον Λυκούργο: «Ο Λυκούργος ο νομοθέτης των Λακεδαιμονίων, πήρε δύο κουταβάκια γεννημένα από τους ίδιους γονείς και τα μεγάλωσε με τρόπο εντελώς διαφορετικό το ένα από το άλλο, κάνοντας το ένα λαίμαργο και με ροπή στην κλοπή, και το άλλο ικανό στην ανίχνευση και επιτήδειο στο κυνήγι. Αργότερα, όταν κάποτε οι Λακεδαιμόνιοι είχαν συγκεντρωθεί σ’ ένα μέρος, τους είπε: Για την απόκτηση της αρετής, Λακεδαιμόνιοι, μεγάλη συμβολή έχουν και η συνήθεια και η εκπαίδευση και η διδαχή και ο τρόπος αγωγής, και τούτα ευθύς θα σας τ’ αποκαλύψω. Έφερε τότε τα δυο σκυλιά και τ’ άφησε ελεύθερα, αφού έβαλε στη μέση μπροστά τους ένα δοχείο με φαγητό κι ένα λαγό. Τότε το ένα σκυλί κίνησε κατά τον λαγό, ενώ το άλλο όρμησε στο δοχείο. Οι Λακεδαιμόνιοι δεν μπορούσαν ακόμα να καταλάβουν τι σημασία απέδιδε σ’ αυτό και με ποια πρόθεση τους έδειχνε τα σκυλιά∙ τότε τους είπε: Και τα δυο τούτα είναι από τους ίδιους γονείς, αλλά, με το να λάβουν διαφορετική αγωγή, το ένα έγινε του φαγητού και το άλλο του κυνηγιού».

Κείμενο δεύτερο, αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, από το θαυμάσιο «περί κενοδοξίας και ανατροφής των τέκνων». «Αν οι καλές διδασκαλίες χαραχτούν, στην ψυχή του παιδιού, όταν ακόμη είναι τρυφερή, κανείς δεν θα μπορέσει να τις αφαιρέσει, γιατί θα έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα, όπως η σφραγίδα στο μαλακό κερί».

Το τρίτο είναι από τον λόγο του Κολοκοτρώνη στους μαθητές των Αθηνών, το 1838, στην Πνύκα. «Παιδιά μου, να μην έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε εις του καφενέδες και εις τα μπιλιάρδα. Να δοθείτε εις τα σπουδάς σας, και καλλίτερα να κοπιάσετε ολίγον δυο και τρεις χρόνους, και να ζήσετε ελεύθεροι εις το επίλοιπο της ζωής σας, παρά να περάσετε τέσσαρους πέντε χρόνους τη νεότητά σας και να μείνετε αγράμματοι. Να σκλαβωθείτε εις τα γράμματά σας. Να ακούετε τας συμβουλάς των διδασκάλων και γεροντοτέρων, και, κατά την παροιμία, μύρια ήξευρε και χίλια μάθαινε. Η προκοπή σας και η μάθησή σας να μην γίνει σκεπάρνι μόνο δια το άτομό σας, αλλά να κυττάζει το καλό της κοινότητος, και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας».

Με τα τελευταία του λόγια, ο αγράμματος, αλλά βαθιά μορφωμένος Γέρος του Μοριά, επαναλαμβάνει τον Θουκυδίδη. «Καλώς μεν γαρ φερόμενος ανήρ τα καθ’ εαυτόν, διαφθειρομένης της πατρίδος ουδέν ήσσον ξυναπόλλυται, κακοτυχών δε εν ευτυχούσι, πολλώ μάλλον διασώζεται». (στο Β΄, 60). Μεταφράζει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, εκείνη την εποχή οι πολιτικοί ήξεραν γράμματα, τα σημερινά αγράμματα και απελέκητα απολειφάδια πολιτεύονται με ζεμπεκιές και κουμπαριές. Γράφει ο Βενιζέλος: «Διότι ο άνθρωπος που ευδοκιμεί εις τας ιδιωτικάς του υποθέσεις, εάν η πατρίς του καταστραφεί, χάνεται κι αυτός μαζί της, ενώ είναι πολύ πιθανόν ότι θα σωθεί, εάν κακοτυχεί μεν ο ίδιος, η πατρίς του όμως ευτυχεί». Ας τα έχουν υπ’ όψιν τους αυτά τα λόγια οι τωρινοί χρυσοκάνθαροι με το κλεφτοκατσικάδικο ήθος. Κάπως το γράφει ο Καρυωτάκης: «Επρόδωσαν την αρετήν/ κι ήρθαν οι έσχατοι πρώτοι/ με χρήματα παίρνεται η καρδιά/ κι αποτιμάται ο φίλος».

Και τα τρία τιμαλφή κείμενα που παρέθεσα, τζιβαϊρικά πολυτίμητα που μας παρέδωσαν σοφοί, ήρωες και άγιοι του Γένους μας, αναδεικνύουν την σπουδαιότητα της αγωγής, της Παιδείας με αξίες που πρέπει να λαμβάνει ο άνθρωπος στην παιδική ηλικία. ( Οι λέξεις αγωγή και αξία είναι ομόρριζες. Από το ρήμα άγω, στον μέλλοντα άξω- από δω η αξία. Η αγωγή πρέπει να οδηγεί σε αξίες). Κατ’ αρχάς τι είναι Παιδεία; Χρησιμοποιώ ένα ορισμό του Πλάτωνα: «Παιδεία εστί ου την υδρίαν πληρώσαι, αλλά ανάψαι αυτήν». Η Παιδεία είναι, όχι το γέμισμα άδειου δοχείου, (ο εγκέφαλος του παιδιού), αλλά άναμμα ψυχής, είναι φως. (Εδώ έχουμε σπερματικό λόγο: «ουχ αλλότρια εστί τα Πλάτωνος διδάγματα του Χριστού» γράφει ο άγιος Ιουστίνος, ο φιλόσοφος και μάρτυρας. Από τα φώτα του Πλάτωνος φτάνουμε στο «φως Χριστού φαίνει πάσι»). «Το σχολείο φωτίζει τους ανθρώπους», λέει ο άγιος Κοσμάς.

Το σχολείο όμως σήμερα δεν φωτίζει, σκοτίζει, σκοτάδι πολύ που επικάθησε και στις ψυχές των παιδιών, γι’ αυτό το πετροβολούν. Όταν ένας νέος σπάζει μια βιτρίνα ή ένα τζάμι σχολείου αναγκάζει τα αντικείμενα να του απαντήσουν, ακόμη και να τον χειροκροτήσουν, μιας και οι πάντες τον αγνοούν ή τον περιφρονούν. Αυτό βιώνει σήμερα στο σχολείο, αισθάνεται ανύπαρκτος. Και ερχόμαστε εμείς, παραφουσκωμένοι από έπαρση και αλαζονεία και λέμε στους νεότερους: Εμείς στα χρόνια σας είχαμε αξίες. Απαντούν: και τι τις κάνατε; Μπαζώσαμε την συνείδησή μας και περνάμε καλά. Ο λόγος του Πατροκοσμά είναι αδυσώπητος: «Είναι μια μηλιά και κάνει ξινά μήλα. Εμείς τώρα τι πρέπει να κατηγορήσουμε, τα μήλα ή τη μηλιά; Τη μιλιά. Λοιπόν κάμνετε καλά εσείς οι γονείς, οι δάσκαλοι συμπληρώνω, όπου είστενε η μηλιά, να γίνονται και τα μήλα γλυκά». «Εκ γαρ του καρπού το δέντρο γινώσκεται». Τώρα είμαστε σε κρίση, δηλαδή, στο σάπισμα. Και για να φτάσουμε στο σάπισμα των καρπών, έπρεπε να πληγούν καίρια πρώτα οι γονείς, μετά οι δάσκαλοι και τελευταίοι, μέσω των βιβλίων, οι μαθητές. Και αυτό γιατί; Γιατί η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, που είναι το καλλιτεχνικό όνομα του μυστηρίου της ανομίας, δοκίμιο , τις δυνάμεις της πρώτα εδώ, στην Ελλάδα στην έπαλξη της σοφίας, στο προπύργιο της Ορθοδοξίας. Το κακό ξεκίνησε επί δικτατορίας. Γιατί; Γιατί συνθήματα όπως «πατρίς – θρησκεία- οικογένεια» ή «Ελλάς – Ελλήνων- Χριστιανών» σημαίνουν ότι μετατρέπεις σε ιδεολογία, αξίες εδραίες και τιμαλφείς τις οποίες βίωνε ο λαός μας για αιώνες. Ο Σεφέρης με λίγους στίχους συνόψισε το κακό: «Ελλάς πυρ/ Ελλήνων πυρ/ Χριστιανών πυρ/ τρεις λέξεις νεκρές. Γιατί τις σκοτώσατε;».

Ήρθε το Πολυτεχνείο. Αναλαμπή της νιότης. Χωρίς κουκούλες εκείνα τα παιδιά- μόνο οι δοσίλογοι, οι δήμιοι και οι προδότες φορούν κουκούλα - κλόνισαν το καθεστώς, το οποίο κατέπεσε εν μέσω τραγωδίας… αλώθηκε η Κύπρος μας. Μεταπολίτευση. Ρυτίδες εμφανίζονται στον λαό. Τον γέμισαν ενοχές, επειδή ανέχτηκε τους Απριλιανούς. Επέπεσαν πάνω του και οι δήθεν προοδευτικοί, οι οποίοι βρήκαν μια ουρανόπεμπτη δικαιολογία να διαπομπεύσουν τις ριζιμιές αξίες του Γένους και την πατρίδα και την πίστη και την οικογένεια. Όποιος τις επικαλούνταν ήταν (και είναι) χουντικός. Ανοίγει άβυσσος κάτω από τα πόδια μας. Χάσαμε την ταυτότητα μας, φορέσαμε προσωπείο, γίναμε μασκαράδες. Ο Έλληνας, ο Ρωμιός, ο Γραικός- όλα δικά μας είναι- υποκορίστηκε έγινε Γραικύλος. Νόμισε ο δυστυχής πως αν παραμείνει Έλληνας, όπως τον έμαθαν οι πατεράδες του, θα μείνει πίσω, θα είναι συντηρητικός. «Έκοψε δρόμο», έχασε τον προσανατολισμό του, βρέθηκε στον γκρεμό. Τον έφαγε η πρόοδος η πολλή, η αχώνευτη. Ύψωσε σε εθνικό ιδεώδες έναν «πολιτισμό» - (Δύση)- διαφορετικό από πολλές απόψεις από τον δικό τους, μόνο και μόνο επειδή ήταν υλικά υπέρτερος.

«Εδώ και τώρα» άρχισε η «αλλαγή» του, ο εξευρωπαϊσμός του, ξεπούλησε τιμημένα πρωτοτόκια αντί πινακίου φακής, σάπιας, μουχλιασμένης, βρώμικης. (Και η «αλλαγή» δεν άλλαξε μόνον τα «παιδιά της αλλαγής». Ο κοινωνικός μετασχηματισμός ήταν ολικός και δομικός). Από «αριστοκράτης», όπως λέει ο Ελύτης, ξέπεσε στην τάξη των λακέδων. Και αυτός ο ξεπεσμός, ονομάστηκε ευημερία. Ρίχτηκε με μανία στην ζήτησή της, διαβρώνοντας τις εσωτερικές του δυνάμεις. Στόχος του ο εύκολος και άκοπος πλουτισμός. Η λαϊκή θυμοσοφία συνόψισε ευθύβολα την περιρρέουσα σκυβαλοκρατία: τα λίγα βγαίνουν με κόπο τα πολλά με κόλπο. Πάχυνε το σώμα του, φτώχυνε η ψυχή του. Αλλάζει τον τρόπο ανατροφής των παιδιών του. Αναθρέφει μοσχοαναθρεμμένους μοναχογιούς και μοναχοκόρες, παρέχοντάς τους άφθονα υλικά αγαθά, γιατί δεν μπορούσε να τους προσφέρει το φυσικό λίπασμα της ανατροφής των παιδιών, την αγάπη, γιατί «όσο πλεονάζεις τω πλούτω, τοσούτω ελλείπεις τη αγάπη» (Μέγας Βασίλειος). Λησμόνησε ο αξιοθρήνητος το ευλογημένο «όχι». Φοβήθηκε μην τον πουν οπισθοδρομικό. Έτρεμε, όπως προείπαμε, και τις λοιδορίες των κατ’ επάγγελμα προοδευτικών. Προσθέστε και την εξηλιθίωση μέσω της τηλεόρασης, που ανέλαβε τον ρόλο του τρίτου γονέα. Έχει υπολογιστεί στην Αμερική –αν θέλεις να δεις την Ελλάδα του μέλλοντος επισκέψου την σημερινή Αμερική λέει ένα εύστοχο ρητό- μέχρι την ενηλικίωσή του ένα παιδί παρακολουθεί 100.000 φόνους. Η καταδιεφθαρμένη τηλεόραση πήρε την θέση της μάνας, γεγονός που εξηγεί και την γλωσσική ένδεια των μαθητών και των δασκάλων της νέας γενιάς. (παγκόσμιος=πάγκος + οσμή. Έτσι ετυμολόγησε την λέξη ένας εκκολαπτόμενος δάσκαλος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ). Γιατί παιδεία θα πει γλώσσα. Και η ελληνική γλώσσα είναι πρώτα δουλειά της μάνας. Οι μαστοί της είναι τρεις. Οι δυο για το γάλα και ο τρίτος το στόμα της, η λαλιά της, η γνήσια και άδολη πηγή της γλώσσας. ‘Όταν αυτός ο δροσερός σταλακτίτης στερεύει τότε αντικαθίσταται από το αναίσχυντο στόμα της τηλοψίας.

Σειρά έχει ο δάσκαλος. Καταστρέψαμε τον δάσκαλο ως θεμέλιο και ψυχή του σχολείου, για να τον μεταβάλλουμε σε συνδικαλιστή και φροντιστή, σε πρότυπο ιδιοτέλειας και αδιαφορίας, σε πενταροκυνηγό που ξέρει απλώς να έχει διεκδικήσεις και να πολιτικολογεί. Δεν καταλαβαίνουμε πως καλό είναι το σχολείο με αφοσιωμένους δασκάλους, με δασκάλους, οι οποίοι, μετ’ επιστήμης, χαλυβδώνουν τα παιδιά με ψυχή και Χριστό, με φιλοπατρία και φιλοτιμία, με πρότυπο τον άγιο και τον ήρωα, τον Πατροκοσμά και τον Καραϊσκάκη. «Όλα τα έθνη για να προοδεύσουν πρέπει να βαδίσουν εμπρός, πλην του ελληνικού που πρέπει να στραφεί πίσω» γράφει ο Δημ. Καμπούρογλου. «Η Ελλάδα είναι γεννημένη από τους πεθαμένους» λέει ο ποιητής. Έτσι φτιάχνουμε σχολείο, με το πολυτίμητο τζιβαϊρικό της παράδοσης και όχι με νέες τεχνολογίες, όπως οραματίζεται η διαβιουπουργός, ένα σχολείο – ΚΕΠ, με πανικόβλητους υπαλλήλους που τους λέμε δασκάλους και με καλωδιωμένους πελάτες, επισκέπτες που ονομάζονται και μαθητές. Σχολείο ίσον δάσκαλος λέει ο Παλαμάς. Ή όπως κανοναρχούσε ο άγιος της πολιτικής, ο Ιω. Καποδίστριας «Αν η παρούσα γενεά δεν ενδυναμωθεί από ανθρώπους μορφωμένους εν καλή διδασκαλία και μάλιστα προς τον κανόνα της αγίας ημών πίστεως και των ηθών μας, θα είναι δυσοίωνο το μέλλον της Ελλάδος και η διακυβέρνησή της αδύνατη».

Σειρά είχαν τα βιβλία, κυρίως της γλώσσας, τα οποία είναι τα σημαντικότερα και, από πλευράς συγγραφής, τα δυσκολότερα. Γεφυρώνουν την προσχολική ηλικία με την σχολική φάση της παιδικής και σημαδεύουν τον ψυχικό μας κόσμο εφ’ όρου ζωής. Ο δάσκαλος και το αναγνωστικό – όπως το λέγαμε παλιά – αποτελούν για τον μικρό μαθητή ενσάρκωση της κοινωνίας στην οποία το σχολείο τον οδηγεί. Στο σχολείο το παιδί καλείται για πρώτη φορά να εργασθεί υπεύθυνα, να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή δεν είναι μόνο ανέμελο παιχνίδι, αλλά κυρίως κόπος προσφοράς και ότι εν τέλει στην θυσία της προσφοράς, βρίσκεται η πιο μόνιμη, η πιο μεγάλη χαρά. Στα νέα βιβλία γλώσσας του δημοτικού (από το 2006) έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία υποχώρηση του λογοτεχνικού κειμένου κατά 40% και την εισαγωγή νέων κειμενικών ειδών όπως: συνταγές μαγειρικής, μικρές αγγελίες, διαφημίσεις, αφίσες, οδηγίες χρήσης συσκευών, κόμικς, άρθρα από εφημερίδες και περιοδικά. Το επιχείρημα των αρμοδίων είναι η προσαρμογή στην σύγχρονη, νέα εποχή. Και αφού οι σύγχρονοι θεοί είναι ο καταναλωτισμός και η ανταγωνιστικότητα, γιατί το σχολείο να αντισταθεί; Ο λαός μας έλεγε: «κάλλιο γνώση παρά γρόσι». Τώρα η γνώση υποκλίνεται στην πληροφορία, στο εφήμερο, στο άχρηστο, για να καταλήξουμε σ’ έναν νέο τύπο ανθρώπου: στον μορφωμένο βάρβαρο. Μια απλή περιδιάβαση στα βιβλία γλώσσας δημοτικού και γυμνασίου, τα περιοδικά ποικίλης ύλης, αποκαλύπτει γιατί τα βιβλία αυτά βάλλουν κατά της αγίας Ορθοδοξίας, κατά της πατρίδας μας και συνιστούν προπαιδεία καταναλωτισμού. Ας αφήσουν για λίγο οι γονείς το τηλεχειριστήριο της διαφθοράς και ας ανοίξουν τα βιβλία των παιδιών τους. Ερώτηση επιλογική: κάποιοι κολοκυθολογούντες μιλούν για «πολιτισμένη» εποχή και εξελιγμένο αιώνα, συγκρίνοντάς τον με τις δήθεν «καθυστερημένες» δεκαετίες του ’50 ή του ’60. Θα ανέχονταν όμως οι «αμόρφωτοι» εκείνοι Έλληνες κείμενο στην Α’ Γυμνασίου στο οποίο εξυμνείται η παιδεραστία; Τώρα περνά αντουφέκιστο.

O tempora o mores…

εισαγωγή ομιλίας με θέμα τα σχολικά βιβλία

Nατσιός Δημήτρης

δάσκαλος- Κιλκίς

Τούρκος φορτηγατζής εμβολίζει στρατιωτικό τζιπ - Σκοτώθηκε ένας υπαξιωματικός!

Τούρκος φορτηγατζής εμβολίζει στρατιωτικό τζιπ - Σκοτώθηκε ένας υπαξιωματικός!

Δύσκολες ώρες για τον Ελληνικό Στρατό, που μετράει τρεις νεκρούς μέσα σε λίγες ώρες, αφού πριν το τραγικό δυστύχημα στην Πάχη Μεγάρων ένα τροχαίο που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή της Ρεντίνας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μόνιμου 35χρονου Επιλοχία. Φορτηγό από την Τουρκία συγκρούστηκε με το όχημα του Ελληνικού Στρατού με αποτέλεσμα ο μόνιμος 35χρονος επιλοχίας να χάσει τη ζωή του, ενώ οι άλλοι πέντε στρατιωτικοί επιβάτες του οχήματος τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στο 424 ΓΣΝΕ.

Το φορτηγό έπεσε στο πίσω μέρος του στρατιωτικού οχήματος, κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες. Ο οδηγός του φορτηγού έχει συλληφθεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η άγνωστη επίθεση της Τουρκίας κατά του defencenet.gr και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Η άγνωστη επίθεση της Τουρκίας κατά του defencenet.gr και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Την άγνωστη επίθεση της Τουρκίας με πρωτοφανείς απειλές κατά της DefenceNet Media ( ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, defencenet.gr, ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ κλπ) αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr. Θεωρούμε πλέον ότι επιβάλλεται η δημοσιοποίηση του όλου γεγονότος, αφού το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε απ’όταν συνέβη, μέχρι σήμερα, μειώνει τις πιθανότητες η εξωφρενική και πέραν πάσης διπλωματικής λογικής, τουρκική πρόκληση κατά μιας ελληνικής εκδοτικής εταιρείας να εντασσόταν σε κάποιο γενικότερο σχεδιασμό με έντονα τα στοιχεία της προβοκάτσιας σε βάρος μας ή σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Ένα ενδεχόμενο που μας απέτρεψε αρχικά από την δημοσιοποίησή της.
Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια πριν δέκα ημέρες, κατέδειξε με επώδυνο τρόπο την ισχύ των νέων Μέσων Ενημέρωσης που έχουν γεννηθεί μέσα από το διαδίκτυο.

Ειδικά όταν αυτά συνδυάζονται διαδραστικά με τις έντυπες εκδόσεις τους, όπως συμβαίνει με την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και το defencenet.gr. Το ανησυχητικό είναι ότι η δολοφονία Γκιόλια πέτυχε τον σκοπό της - την αναστολή λειτουργίας του blog troktiko – και αυτό αποτελεί κακό προηγούμενο. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιες «απόλυτες» λύσεις των «επικοινωνιακών προβλημάτων», παρακρατικών, εμπόρων όπλων, εχθρικών κρατών με εγχώριους πεμπτοφαλαγγίτες συνεργάτες κλπ. δεν θα εφαρμοστούν και σε άλλες περιπτώσεις...

Ας δούμε λοιπόν από την αρχή την ροή των γεγονότων:

Στις αρχές Ιανουαρίου το defencenet.gr, αναδημοσίευσε από έναν Τούρκο blogger μία ψηφιακή απεικόνιση που έδειχνε την ελληνική Βουλή να φλέγεται μετά από υποτιθέμενο κτύπημα πυραύλου Yildirim ή γενικώς «προϊόντων» της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας ROKETSAN. Η ίδια απεικόνιση δημοσιεύθηκε σε κάποια ελληνικά blogs που διακρίνονται για τις εθνοκεντρικές τους απόψεις, μεταξύ των οπoίων και στο blog troktiko. Το σχόλιο του defencenet.gr που συνόδευε την απεικόνιση ήταν πολύ προσεκτικό, και μιλούσε δεικτικά μεν, αλλά γενικά για το «πως βλέπουν οι γείτονες – αναφερόμενοι στον blogger – το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Στις 15 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με ολόκληρο το τμήμα του ευρύτερου σχεδίου ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ που προέβλεπε εισβολή της Τουρκίας στον Έβρο και κατοχή του Βορείου Έβρου το 2003. Το δημοσείευμα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία. Αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι και σε ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους, που υποστηρίζουν ένθερμα την ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Στις 25 Φεβρουαρίου έφτασε στα γραφεία του site και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ μία επιστολή με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου (αρχικά με φαξ και εν συνεχεία με ταχδρομείο) από αυτές που σίγουρα δεν φτάνουν κάθε μέρα. Για την ακρίβεια πρέπει να ήταν η πρώτη επιστολή του είδους που έλαβε ελληνικό ενημερωτικό μέσο, τουλάχιστον μετά το 1974.

Μία επιστολή με υπογραφή «Δημοκρατία της Τουρκίας» από την τουρκική πρεσβεία της Αθήνας και τον Πρώτο Γραμματέα B. Ceyhun Erciyes. Μία επιστολή η οποία αρχικά νομίσαμε ότι πιθανόν να ήταν και ... φάρσα και για τον λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με την ίδια την πρεσβεία για να επιβεβαιώσουμε το γνήσιο του κειμένου, όπως και έγινε.

Διότι οι χαρακτηρισμοί, οι έμμεσες απειλές και οι προειδοποιήσεις από ένα κράτος προς μία εταιρεία media, κάθε άλλο παρά συνήθεις είναι. Για την ακρίβεια αποτελεί πρωτοφανές γεγονός και ακριβώς επειδή το όλο θέμα ξέφευγε κατά πολύ από τα συνήθη πλαίσια για τον λόγο αυτό ενημερώθηκαν από το defencenet.gr και την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, άμεσα τα αρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας σε ανώτατο επίπεδο.

Το κείμενο της επιστολής που λάβαμε ήταν σαφώς «τελεσιγραφικό», απειλητικό. Και η υπογραφή «Τουρκική Δημοκρατία»!

Εκφράσεις του τύπου «βαθιά απογοήτευση και ενόχληση για την δημοσίευσή σας» (σ.σ. της Τουρκίας!) ή άλλες όπως «δημοσιεύσεις σαν την παρούσα δεν κάνουν καλό στις προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας» (!!!) είναι καινοφανείς από ένα κράτος προς ένα site ή ένα περιοδικό. Και ανησυχητικές. Ειδικά από κράτη που όπως έχει δείξει η περίπτωση του Θεόφιλου Γεωργιάδη, επιφυλάσσουν ειδική μεταχείριση σε αυτούς που «τα ενοχλούν».

Όσο για τον ισχυρισμό που διατυπώνεται στην επιστολή ότι «δημοσιεύσεις σαν την παρούσα δεν κάνουν καλό στις προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας» χρειάζεται αρκετό θράσος για να διατυπωθεί: Η Τουρκία η οποία απειλεί με ειδική διακήρυξη της Εθνοσυνέλευσης της την Ελλάδα με πόλεμο αν η τελευταία εφαρμόσει το νόμιμο δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., θεωρεί ότι η αναδημοσίευση μιας αμφιβόλου ποιότητας ψηφιακής απεικόνισης «δεν κάνει καλό στις προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία»!

Η Τουρκία που έχει θεσμοθετήσει τις αναθεωρητικές απόψεις της, που στέλνει να μαχητικά και τα πολεμικά σκάφη της να παραβιάζουν καθημερινά σύνορα και κανόνες θεωρεί ότι το defencenet.gr … υπονομεύει τις προσπάθειες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Είναι τόσο εξωπραγματικά τα όσα αναφέρονταν στο κείμενο της επιστολής που κρίθηκαν τουλάχιστον «ύποπτα». Το όλο θέμα χαρακτηρίστηκε από την συντακτική ομάδα του defencenet.gr και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ως περίπτωση «ειδικού χειρισμού» και παρά το γεγονός ότι δημοσιογραφικά αποτελούσε αυτό που λέμε «πιασάρικο» θέμα δεν προχωρήσαμε στην δημοσιοποίησή της, τότε, θεωρώντας ότι μπορεί πίσω από αυτή την απ’ευθείας απειλή της Τουρκίας να κρύβεται κάτι άλλο, π.χ. μια εν τη γεννέση της προβοκάτσια. Εκτός και αν πρόκειται για το γνωστό νεο-οθωμανικό θράσος

Παραθέτουμε την ελληνική μετάφραση της επιστολής, καθώς και το πρωτότυπο κείμενο.ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2010


DefenceNet Media Publishing Group
Μεσογείων 2, Πύργος Αθηνών
Κτίριο Β΄, 11527, Αθήνα, Ελλάδα

Αγαπητέ Κύριε/ Κυρία,

Σας γράφω για να σας μεταφέρω τη βαθιά μας απογοήτευση και ενόχληση σχετικά με το επισυναπτόμενο δημοσίευμα που «ανεβάσατε» στον δικτυακό σας τόπο, το οποίο όχι μόνο είναι προκλητικό, αλλά επίσης περιλαμβάνει ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Είναι περιττό να δηλώσω ότι τέτοιες ανεδαφικές δημοσιεύσεις σαν την παρούσα δεν κάνουν καλό στις προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας.

Σημειώστε επίσης ότι η Roketsan ΑΕ έχει το δικαίωμα να καταφύγει σε νομική δράση έναντι στην παράνομη χρήση του λογοτύπου της και με έναν τόσο προκλητικό τρόπο.

Ως ένδειξη υπεύθυνων εκδόσεων, ζητάω από εσάς να μετακινήσετε το προαναφερθέν δημοσίευμα από τον δικτυακό σας τόπο το συντομότερο δυνατόν και να μας ενημερώσετε σχετικά.B. Ceyhun Erciyes,
Πρώτος Γραμματέας

Η Αχίλλειος πτέρνα των Τούρκων στο Κυπριακό

Η Αχίλλειος πτέρνα των Τούρκων στο Κυπριακό

Toυ καθηγητή Νεοκλή Σαρρή

Ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής είναι πρόεδρος της ΕΔΗΚ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_5255.html

Γιατί να αγοράσω Ελληνικά προϊόντα...

Γιατί να αγοράσω Ελληνικά προϊόντα...

ΛΑΘΡΟ-ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ Βέρντε ¨Αντον από το Κισινάου της Μολδαβίας

ΛΑΘΡΟ-ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ Βέρντε ¨Αντον από το Κισινάου της Μολδαβίας
ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ Η ΑΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ

ΜΟΛΔΑΒΟΣ ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ!!!
ΑΥΡΙΟ ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ - Η ΑΛΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ!
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/07/blog-post_6474.html

"Κλείδωσαν" σε πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ οι άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στην Ελλάδα!

"Κλείδωσαν" σε πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ οι άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στην Ελλάδα!

Όποιος νιώθει έκπληξη από την εξέλιξη, μάλλον δεν κατοικεί στην χώρα του αμερικανοτραφούς πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου

Ομάδα ξένων, κυρίως αμερικανικών, εταιρειών με εγχώριους συνεργάτες (όμιλοι Λάτση, Βαρδινογιάννη) έχουν έλθει ήδη σε επαφή με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες και είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων για έρευνα και συνεκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων που θα βρεθούν στον ελλαδικό χώρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, με τον νέο φορέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα δημιουργηθεί.
Αυτές οι επαφές είναι και η αιτία της στροφής 180 μοιρών της κυβέρνησης στο θέμα των πετρελαίων και από την απόλυτη άρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξή του στις αρχές Δεκεμβρίου σε ότι αφορά την ύπαρξη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και τις ειρωνείες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Βουλή σε όσους υποστήριζαν (μεταξύ των οποίων και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε αποκαλυπτική έρευνα-ανάλυση στο τεύχος Μαίου) την ανάγκη διερεύνησης πετρελαιοφόρων πεδίων στον ελλαδικό χώρο, περάσαμε στην ίδρυση φορέα.
Ο οποίος μάλιστα βάσει των όσων υποστήριξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γ.Μανιάτης, θα είναι έτοιμος να δώσει άδειες στο χρόνο ρεκόρ του ενός έτους! Φυσικά μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού ΥΠΕΚΑ την επαύριο των δηλώσεών του για τις άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ. Εκεί υποτίθεται ότι παρουσίασε «τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής σε αμερικανούς αξιωματούχους κατά την τριήμερη επίσκεψή του 7-9 Ιουλίου)». Πρακτικά δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις για την ευνοϊκή μεταχείριση των αμερικανικών εταιρειών.
Άλλωστε ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για θέματα Οικονομίας, Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Jose Fernandez, τη βοηθό Υφυπουργό Ενέργειας αρμόδια για την Ευρώπη, δρ. Phyllis Yoshida, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη, τους -μεταξύ άλλων- Daniel Stein και Rebecca Neff, συμβούλους του Ειδικού Απεσταλμένου για θέματα Ενέργειας Ευρασίας, Πρέσβη Richard Morningstar.
Πρόκειται για μία ομάδα που έχει κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις (με την αμερικανική έννοια του όρου) με τις μεγάλες πολυεθνικές πετρελαίου τις περίφημες «7 αδελφές» (ESSO, Shell, BP, Chevron, Τexaco κλπ).
Oι αμερικανικές εταιρείες θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαια την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελλαδικό χώρο.
Στο διάστημα 1997-2001 ξένες εταιρείες ερεύνησαν χερσαίες περιοχές γύρω από τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και την Αιτωλοακαρνανία. Εκεί, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Shell Ρομπ Ράουτς, υπάρχουν αποθέματα περί τα 2 δισ. βαρελια τα οποία θεωρητικώς καλύπτουν τις ανάγκες μας για 20 χρόνια.
Το μεγαλύτερο κοίτασμα ή εν πάση περιπτώσει το κοίτασμα με την υψηλότερη βεβαιότητα ύπαρξης υδρογονανθράκων βρίσκεται νοτιοατολικά της Κέρκυρας, κοντά στους Οθωνούς. Στο Αιγαίο η περιοχή του Μπάμπουρα κοντά στη Θάσο κλπ.

Ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά των blogs άρχισε και επισήμως

Ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά των blogs άρχισε και επισήμως

Από χθες, Κυριακή 25.7.2010, σύσσωμα τα ΜΜΕ της χώρας, μέσω των υπαλλήλων τους (βλ. δημοσιογράφοι) κήρυξαν τον πόλεμο κατά των ελληνικών ιστολογίων. Η αγωνία τους, που είχε αρχίσει να καταγράφεται μέσα από σποραδικά κείμενα (ένα χρόνο περίπου πριν), φαίνεται πως μετατράπηκε σε κάτι πολύ πιό ουσιώδες. Τα ΜΜΕ διάγουν έναν πόλεμο επιβίωσης εναντίον πολιτών που διατηρούν ιστολόγια (blogs) και που καταθέτουν μία διαφορετική οπτική γωνία για τα τεκταινόμενα, αλλά και που πολλές φορές εμφανίζουν όλα όσα είχαν συνηθίσει να αποκρύπτουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και οι μετέχοντες σε αυτά δημοσιογράφοι (φυσικά, δεν είναι όλα τα ΜΜΕ και όλοι οι δημοσιογράφοι διαπλεκόμενοι, αλλά αυτό αποτελεί ένα κλαδικό τους ζήτημα το οποίο όφειλαν να το "ξεκαθαρίσουν" πριν οδηγηθούν στην απαξίωση από την πλευρά των πολιτών).
Τα συμφέροντα των εκδοτών είναι δεδομένο πως χτυπιούνται, αφού οι έλληνες πολίτες δεν αγοράζουν τις εφημερίδες τους ούτε και αν τους προσφέρουν διακοπές στη Χαβάη... Φυσικά, οι πολίτες αντιλήφθηκαν και τον ρόλο των τηλεοπτικών προπαγανδιστικών μηχανισμών που είχαν στηθεί και που λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση.
Οι σχέσεις των ΜΜΕ με επιχειρηματίες, με πολιτικούς (και ποιός ξέρει τι άλλο...) θεωρούνται δεδομένες πλέον από τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι διαπίστωσαν πως το διαδίκτυο προφέρει εναλλακτική και ποιοτικότερη ενημέρωση από τα "κλασσικά" ΜΜΕ (φυσικά και το διαδίκτυο έχει τα "προβλήματά" του, αφού αρκετοί "πηδώντας από τον 7ο όροφο" βρήκαν τον χώρο ως ιδανικό μέσο διάσωσής τους, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν την σαπίλα στο νέο τους "μετερίζι"...).
Ο πόλεμος, λοιπόν, άρχισε με συνδυασμένες βολές, κανονικές επιθέσεις, από δημοσιογραφίσκους ή μεγαλοδημοσιογράφους που διαπίστωσαν πως υπάρχει περίπτωση να απωλέσουν την 4η εξουσία και να αναγκαστούν να ξεχάσουν "το χαβιάρι από το παντεσπάνι". Φυσικά, οι γνωρίζοντες την εξέλιξη του διαδικτύου στον υπόλοιπο κόσμο, ξέρουν πολύ καλά πως αυτή τη στιγμή το δημοσιογραφικό - εκδοτικό κατεστημένο "τινάζει τα πόδια του" όπως ένας ετοιμοθάνατος. Το τέλος της διαπλοκής (με τη μορφή που αυτή εξελίχθηκε) είναι δεδομένο. Είναι βέβαιο πως δεν θα διστάσουν οι "δημοκράτες" να βγάλουν τις μάσκες και να φανερώσουν τον έρποντα φασισμό τους, ζητώντας την επιβολή άρσης της ανωνυμίας. Και ίσως να το καταφέρουν... Αλλά θα είναι μόνο μία παράταση στην αγωνία που ζούνε. Γιατί; Μα, γιατί τώρα οι πολίτες ξέρουν... Και ξέρουν ποιοί τους έκλειναν τα μάτια και ποιοί τους έσπρωχναν -σε βάθος χρόνων- συνειδητά στον γκρεμό.
Η απαξίωση του τύπου, με τη σημερινή του μορφή και τρόπους λειτουργίας- είναι δεδομένη. Και τα νέα δεδομένα, οφείλουν να τα μελετήσουν, να τα σεβαστούν και να προσαρμοστούν σε αυτά, όλοι εκείνοι που θησαύρισαν χωμένοι στη διαπλοκή. Αν δεν ακολουθήσουν την "οδό της σωτηρίας" τους, πολύ φοβάμαι πως θα γνωρίσουν και άλλα πολλά, πέρα από την απαξία...

Κωνσταντίνος


Εκβιαστές και πράκτορες οι bloggers!!!
Άρχισαν ήδη οι επιθέσεις στους bloggers από κάθε δυνατό μέσο. Σκοπός είναι η φίμωση των ελεύθερων φωνών. Αφορμή υπήρξε η δολοφονία Γκιόλια. Από την μέρα εκείνη και μετά οι φωνές της " δήθεν" λογικής όσον αφορά το θέμα της ανωνυμίας στα blogs, άρχισαν να δυναμώνουν.
Χθες Κυριακή, έγιναν πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ. Κεντρικός τίτλος του πρωτοσέδιλου: "ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ BLOG"! Χαρακτηρίζεται μάλιστα Υπόκοσμος που κινείται ανεξέλεγκτα.
Μπράβο κ. Κουρή! Φερέφωνο του φασισμού της κυβέρνησης η ΑΥΡΙΑΝΗ, πάντοτε "πράσινη", αλλά όλα έως ένός σημείου.
Ξέρουν ότι δεν μπορούν βέβαια να χτυπήσουν τις ανεξάρτητες φωνές κι έτσι τις απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών, που όλο και περισσότερο στρέφονται στα blogs για να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, μιας και η ειδήσεις στα μεγάλα κανάλια έχουν γίνει είτε "κλειδαρότρυπες", είτε ώρα τηλεοπτικών διαφημίσεων προβάλλοντας το τάδε τσιπουράδικο στην παραλία του Βόλου, ή το δείνα κατάστημα ρούχων με μεγάλες εκπτώσεις στην Τσιμισκή.
Αυτό είναι τα επίπεδα δημοσιογραφίας που κάνουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι.
Δημιουργούν λοιπόν κλίμα, για να επιβάλλουν επωνυμία στα γραφόμενα στο διαδίκτυο. Να ξέρουν δηλαδή ποιος πιστεύει τί και τί λέει.
Ωραία δημοκρατία πρεσβεύετε...
Να μου πείτε, εδώ το Σύνταγμα της χώρας έχει καταστραγηθεί και κανείς δεν λέει τίποτα!
Λένε όμως τα blogs και αφυπνίζουν τους πολίτες. Πολίτες που αύριο θα πάνε λίγο πιο συνειδητοποιημένοι να ψηφίσουν. Και τρέμουν τους αφυπνισμένους πολίτες.

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – Τέλος στα παραμύθια με τους δράκουλες

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – Τέλος στα παραμύθια με τους δράκουλες

Άφησαν ελεύθερους τους αλβανούς ληστές των σούπερ μάρκετ!

Άφησαν ελεύθερους τους αλβανούς ληστές των σούπερ μάρκετ!

--------------------------------------------------------------------------------


Αν δηλώσεις Έλληνας πας φυλακή και για κλήση, ενώ αν είσαι λαθρομετανάστης αγνώστου διαμονής σε αφήνουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους! Συγχαρητήρια κ. Χρυσοχοίδη και κ. Καστανίδη για το σύγχρονο Ελληνικό κράτος!

Διαβάζουμε στην Καθημερινή:

Το απόγευμα της 10ης Ιουλίου έπειτα από παρακολούθηση που διήρκησε περισσότερο από δύο μήνες, αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην εξάρθρωση σπείρας Αλβανών κακοποιών, τα μέλη της οποίας είχαν από το 2007, οπότε και δραστηριοποιήθηκαν για πρώτη φορά, μέχρι πρότινος διαπράξει ούτε λίγο ούτε πολύ 26 ληστείες σε σούπερ μάρκετ της Αττικής και της περιφέρειας. Για την υπόθεση ακολούθησε εκτενής ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον διοικητή Ασφαλείας κ. Γιάννη Δικόπουλο, ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετώπισαν οι αρχές τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας κακοποιών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις Αλβανοί ηλικίας από 26 έως 34 ετών είχαν από τις ληστείες στα σούπερ μάρκετ συγκεντρώσει λεία 1.250.000 ευρώ. Επένδυαν τα χρήματα στη χώρα τους όπου φέρονται να κατέχουν μεταξύ άλλων καφετέριες και μπαρ, ενώ στην Ελλάδα προχωρούσαν σε αγορές πολυτελών αυτοκινήτων. Από την πολύμηνη παρακολούθηση προέκυψε ότι οι δράστες διατηρούσαν δύο κρησφύγετα στο κέντρο της Αθήνας όπου κατέφευγαν έπειτα από κάθε ληστεία.


Οπλα και στολές

Σε έρευνα στα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν τέσσερα πιστόλια, ένα πολεμικό όπλο Kalashnikov αλλά και στολές υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «Βασιλόπουλος» τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να μην κινούν υποψίες κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 12 Ιουλίου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος με τη σειρά του παρέπεμψε την υπόθεση σε Τακτική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η δικαστική ωστόσο εξέλιξη της υπόθεσης, που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ», γεννά εύλογα ερωτήματα. Κι αυτό διότι παρά την πλούσια δράση των συλληφθέντων, τα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον τους δεν κρίθηκαν από μόνα τους ικανά ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή! Οπως προκύπτει από ενημερωτικό σημείωμα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, πλην ενός, «οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, μετά την απολογία τους για την υπόθεση αυτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους»!

Η υπόθεση έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατο δημοσίευμα της «Κ» σύμφωνα με το οποίο η -σε πολλές περιπτώσεις- παράδοξη ποινική μεταχείριση συλληφθέντων κακοποιών αποδίδεται σε «σιωπηρή οδηγία» του υπουργείου Δικαιοσύνης για περιορισμό των προφυλακίσεων με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών. Αστυνομικές πηγές μιλώντας στην «Κ» έκαναν λόγο για ύπαρξη εγκυκλίου για περιορισμό των προφυλακίσεων κάτι που όμως δεν είχε επιβεβαιωθεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Στην περίπτωση των Αλβανών ληστών, πλην του 34χρονου D.R., τελικά προφυλακίστηκαν και ο 26χρονος D.G. μόνο διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις και ο 31 ετών S. E. σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία.


Και σε Αλγερινούς

Ανάλογη μεταχείριση επεφύλασσαν οι δικαστικές αρχές και στη δεκαμελή σπείρα Αλγερινών που από τον περασμένο Μάρτιο έως την 15η Ιουλίου κατηγορούνται ότι διέπραξαν ούτε λίγο ούτε πολύ... 132 ληστείες σε βάρος πεζών, κλοπές από αυτοκίνητα και αρπαγές τσαντών. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί η διαπίστωση ότι κάποιοι εκ των συλληφθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους παρά το γεγονός ότι στη δικογραφία που σχημάτισε για την υπόθεση η Ασφάλεια Αττικής αναφέρονται ως «αγνώστου διαμονής».

Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, η ηγεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησε σε επίσημη και εκτενή ενημέρωση των δημοσιογράφων, προσδίδοντας μεγάλη βαρύτητα στη δράση της σπείρας των αλλοδαπών.

Σύμφωνα πάντως με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης που έφερε στο φως η «Κ» στις 4 Ιουλίου, στις φυλακές της χώρας βρίσκονταν τον Μάιο 11.412 κρατούμενοι ενώ 7.500 θέσεις είναι η συνολική χωρητικότητά τους με συνέπεια να διαμορφώνονται ασφυκτικές συνθήκες κράτησης.

ELLINIKA ISTORIKA BIBLIA

ELLINIKA ISTORIKA BIBLIA


ELLINIKA ISTORIKA BIBLIA

KATEVASTE

http://rapidshare.com/users/GSMXUV
      
........................................................,

Η Οδύσσεια σε... πέτρινη απεικόνιση!

Η Οδύσσεια σε... πέτρινη απεικόνιση!

Η είδηση κυκλοφόρησε το... 2006. Ερώτηση. Έκανε ο... κανένας κάποια κίνηση για τη χρονολόγηση της πινακίδας; Τι τρέμουν; Μήπως τους βγει καμιά χρονολογία μερικών χιλιάδων ετών και γκρεμιστούν όλα τα ψεύδη με τα οποία έχουν χτίσει την ανυπαρξία τους; Και εκείνη την πάλαι ένδοξη και τώρα έρμη τοποθεσία, δεν έχουν το τσαγανό να εξαλείψουν την υβριστική ονομασία..."άγιος αθανάσιος"; Τόσο πολύ τους κάθεται στο λαιμό η "Σχολή Ομήρου";

Επεισόδια της Οδύσσειας σε αρχαία πινακίδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/11/2006

Ενα σημαντικό εύρημα από την Ιθάκη, μία πινακίδα που «αφηγείται» με γλαφυρό τρόπο ένα από τα επεισόδια της Οδύσσειας, παρουσιάστηκε στο γερμανικό αρχαιολογικό περιοδικό «Kadmos». Στην πινακίδα απεικονίζεται ένα πλοίο με τον Οδυσσέα δεμένο στο κατάρτι και εκατέρωθεν τερατόμορφα σχέδια, μία τρίαινα και σημάδια πιθανής γραφής Γραμμικής Β.

Το εύρημα, ώς τώρα αχρονολόγητο, βρέθηκε μαζί με άλλες πινακίδες που φέρουν επίσης σκηνές από την Ιλιάδα και Οδύσσεια, στην περιοχή «Αγιος Αθανάσιος» ή «Σχολή Ομήρου» της Ιθάκης κατά τις ανασκαφές που διενεργεί στη θέση αυτή για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η Λίτσα Κοντορλή - Παπαδοπούλου και ο Θανάσης Παπαδόπουλος. Την επιστημονική δημοσίευση του αρχαίου συνυπογράφουν οι δύο Ελληνες αρχαιολόγοι με τον ειδικό σε θέματα επιγραφικής Βρετανό G. Owens.

Πινακίδες με Γραμμική Β στην Ελλάδα έχουν βρεθεί σε προαύλια αρχαίων ανακτορικών συγκροτημάτων. Στη θέση του «Αγίου Αθανασίου» έχει ανακαλυφθεί από το 1996 που ερευνάται, μεγάλη αρχαία κτιριακή εγκατάσταση με δύο άνδηρα που επικοινωνούν μεταξύ τους με λαξευμένες στο βράχο κλίμακες που παραπέμπουν σε ανακτορικού τύπου συγκρότημα.

Αναγνωρίζοντας το υπουργείο Πολιτισμού τη σημασία των ευρημάτων της Ιθάκης προχώρησε προ μηνός (20/9/2006) στη δημοσίευση της απόφασης της απαλλοτρίωσης περίπου 25,5 στρεμμ. στην ως άνω περιοχή προκειμένου να συνεχισθεί η αρχαιολογική έρευνα, η οποία όμως γίνεται κάθε χρόνο με ελάχιστα οικονομικά μέσα που προσφέρουν τοπικοί φορείς της Ιθάκης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μία ενίσχυση από την πολιτεία, κάποιες τράπεζες ή επιχειρήσεις θα μπορούσε να φωτίσει μια σελίδα της Ιστορίας της πατρίδας του Οδυσσέα που παραμένει ακόμη στην αχλύ του μύθου.


Άλλη μία σχετική πρόκληση: Τολμήστε να χρονολογήσετε τις πέτρες της αφετηρίας και του τερματισμού του Σταδίου της Ολυμπίας!

4 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙς ΗΡΩΩΝ

http://olympia.gr/2010/07/24/zougla-veto/#comment-334194 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙς ΗΡΩΩΝΠρώτη Περίπτωση «αγωνιστή της Δημοκρατίας

Αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής του, όπου και διαμένει, επειδή έχει αποκτήσει ξένη (Κολομβιανή) υπηκοότητα.
1. Απελαύνεται από την χώρα.

2. Φυλακίζεται.

3. Του στερούνται τα πολιτικά του δικαιώματα.

4. Πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

5. Πληρώνει 14.000 δρχ. στη χώρα αυτή και….

6. Γίνεται Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας (1982-1985), Διοικητής Εμπορικής Τράπεζας (1981-1982), Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (1979-1981), διευθυντής του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών(2001 έως σήμερα ).

Το όνομα αυτού Κώστας Βαΐτσος

Δεύτερη περίπτωση ήρωος

Αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής;

1. Στιγματίζεται ως φυγόστρατος.

2. Δεν του επιτρέπεται να εργαστεί στο δημόσιο.
3. Δεν του επιτρέπεται η κατοχή όπλου.

4. Πληρώνει για να μην υπηρετήσει 29.000δρχ.

5. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ και έχει υπό τις εντολές του ολόκληρο το στράτευμα, προχωρεί σε συμφωνίες αγορών πολεμικού υλικού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, την ώρα που εάν του δώσουν ένα G3, θα το πιάσει από την κάννη !
Το όνομα αυτού Άκης ΤσοχατζόπουλοςΤρίτος ήρωας …

Αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόμενος όπως ομολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό ώστε να τον β άλουν Ι-5 για βαριά ψυχικά νοσήματα με τάσεις αυτοκτονίας; (Πράγμα που έγινε)

1. Οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.

2. Δεν του δίνεται άδεια οδήγησης

3. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής
4. Γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος δημοσιογράφος της Ελλάδος με 80.000.000 δρχ. συμβόλαιο τον μήνα, οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς χαρτί ! ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε απώλεια του πρώτου όπλου , μετά από λίγο διάστημα δήλωσε απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του έδωσε άδεια για τρίτο!

Το όνομα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή ΤαρζάνΤέταρτος αγωνιστής της Φαυλοκρατίας.

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του παριστάνοντας επίσης τον τρελό;
1. Εισάγεται σε κλινική για θεραπεία.

2.Του χορηγούνται ψυχοφάρμακα.
3. Δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο.

4. Δεν μπορεί να καταλάβει υπεύθυνη διοικητική θέση οπουδήποτε.

5. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ως υπουργός μάλιστα , εκτός απο την ΑΕΠΙ , υποχρέωσε (δια νόμου παρακαλώ) να πληρώνουν όλοι όσοι έχουν στο κατάστημα τους ακόμη και ένα….. ραδιόφωνο… εκτός από την ΑΕΠΙ και την…. Ενωση Μουσικοσυνθετών Ελλάδος. Ποιά είναι αυτή; Κάποιοι μουσικοσυνθέτες που δεν ήθελαν την ΑΕΠΙ για δικούς τους λόγους έφτιαξαν αυτή την περιβόητη… ένωση που βγαίνει και χαρατσώνει όπως η ΑΕΠΙ!!! Διπλό χαράτσι γιά το ίδιο θέμα ! Γιατί έχουν μουσική στο κατάστημά τους !!

Το όνομα αυτού Θάνος Μικρούτσικος

Συνταξιούχος η Μιλένα Αποστολάκη - Σε πρόωρη σύνταξη απο την Ολυμπιακή

Συνταξιούχος η Μιλένα Αποστολάκη - Σε πρόωρη σύνταξη απο την Ολυμπιακή
Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;;

Όχι, απλά .... ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου...

Κι όμως αποτελεί γεγονός , η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.

Η τέως υπουργό του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή , με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα , με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. , τώρα... πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.... κανείς δεν καλοθυμάται , αφού η κ. Αποστολάκη , χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Βέβαια .... εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί , με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε – αν ποτέ πάρουμε – 850 ευρώ , κι αυτά στα 65.....

Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που θα πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο νεοφιλελεύθερος Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να ονομάζονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.

Για όλα αυτά το ΔΝΤ φταίει πάλι ή τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν μαζί με τους βολεμένους χειροκροτητές τους, που έχουν τώρα το θράσος να κατεβαίνουν και στους δρόμους και να τους κλείνουν για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους;

Αλλά βέβαια, όπως πολύ σωστά κάποιος είχε πει: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό…

Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !

Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς…

"Με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια...": Να απολυθούν από το Ελληνικό Δημόσιο οι υπεύθυνοι αυτής της προδοτικής πράξης

"Με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια...": Να απολυθούν από το Ελληνικό Δημόσιο οι υπεύθυνοι αυτής της προδοτικής πράξης
Ο χάρτης της συνθήκης του 1932, τον οποίο αποδέχτηκε η Τουρκία. Στο χάρτη φαίνεται ότι τα Ίμια ανήκουν στην ιταλική επικράτεια και από το 1947 στην Ελλάδα.

Τα Ίμια, όπως και το σύνολο των νησιών της Δωδεκαννήσου, σε συνθήκη που συνήψε το 1932 η Ιταλία με την Τουρκία, συμπεριλαμβάνονται σε χάρτη στον οποίο φαίνεται ότι ανήκουν στην Ιταλική Επικράτεια. Η Τουρκία ποτέ δεν αμφισβήτησε την κυριαρχία των Ιμίων, όσο αυτά ανήκαν στην Ιταλία.

Στις 27 Ιουνίου 1946 οι νικήτριες δυνάμεις του Β' ΠΠ αποφασίζουν στο Παρίσι να παραχωρήσουν στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα, που μέχρι τότε ανήκαν στην Ιταλία. Μερικούς μήνες μετά, στις 10 Φεβρουαρίου 1947, στη συνθήκη ειρήνης που υπογράφηκε και πάλι στο Παρίσι μεταξύ των συνασπισμένων Δυνάμεων, στις οποίες συμμετείχε και η Ελλάδα, η Ιταλία εκχωρεί στην Ελλάδα με πλήρη κυριαρχία τα νησιά της Δωδεκανήσου και τις παρακείμενες νησίδες.
ένα χρόνο αργότερα, στις 9 Ιανουαρίου 1948, με τον υπ' αριθμ. 518 νόμο που ψήφισε η Δ΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων "Αι νήσοι της Δωδεκανήσου Ρόδος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Κάσος, Σύμη, Κως, Λέρος, Τήλος και Καστελλόριζον, ως και αι παρακείμεναι νησίδες, προσαρτώνται εις το Ελληνικόν Κράτος από της 28ης Οκτωβρίου 1947".

Με το νόμο αυτό, που αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα, τερματίζεται το μεταβατικό στάδιο της ελληνικής στρατιωτικής διοίκησης. Η 7η Μαρτίου 1948, ορίζεται ως ημέρα της πανηγυρικής τυπικής ενσωμάτωσης.

Η επίσημη τελετή της ενσωμάτωσης έγινε στις 7 Μαρτίου του 1948. Το 1955 η Δωδεκάνησος έγινε νομός με πρωτεύουσα τη Ρόδο.

Το 1996, η Τουρκία, με αφορμή την προσάραξη του πλοίου Φιγκέν Ακάτ στη νησίδα Ίμια, αρνείται την ελληνικότητα των Ιμίων και διατείνεται ότι αυτά είναι Τουρκικά. Η προκλητικότατη αυτή ενέργεια των Τούρκων, που ανατρέπει συνθήκες που υπέγραψε η ίδια και η διεθνής κοινότητα, προκάλεσε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μια κρίση που αποκλιμακώθηκε με παρέμβαση των ΗΠΑ και μετά από μονομερείς και επώδυνες υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, μπροστά στις προκλητικές διεκδικήσεις των Τούρκων. Μετά την αποκλιμάκωση και τις υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, η Ελλάδα δεν ασκεί κυριαρχία επί των Ιμίων, τα οποία είναι πλεόν μια αμφισβητούμενη περιοχή.

Αυτή είναι η ιστορία της "Κρίσης των Ιμίων". Έτσι θα την έγραφε ένας ιστορικός μιας τρίτης χώρας, αν εκαλείτο να διδάξει το ιστορικό της κρίσης του 1996 σε παιδιά του Γυμνασίου.
Οι Έλληνες καθηγητές διδάσκουν στα Ελληνόπουλα της Α' Γυμνασίου τα εξής:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!


Μέσα στις τρεις αυτές σειρές κρύβεται το έγκλημα που διαπράττει το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, το οποίο το πληρώνουμε όλοι εμείς, οι Έλληνες πολίτες-φορολογούμενοι, δηλητηριάζοντας τις ευαίσθητες ψυχές 15χρονων παιδιών με αθλιότητες και προδοτικές ιστορικές ανακρίβειες, που θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα.
Μέσα σε τρεις γραμμές δυο τραγικά και συνάμα προδοτικά λάθη:


Πρώτον:
...με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια...
Λέμε και μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι στα Ίμια υπήρχε διεκδίκηση, χωρίς να αναφέρουμε ποιός διεκδίκησε και γιατί. Δηλαδή διακδίκησε η Τουρκία, η Ελλάδα ή και οι δυο χώρες μαζί;


Δεύτερον:
...ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις...
Η κρίση αποκλιμακώθηκε με υποχωρήσεις που έκανε η ελληνική και όχι η τουρκική πλευρά, άρα οι υποχωρήσεις δεν είναι αμοιβαίες.
Όταν λες σε παιδιά 15 ετών ότι στα Ίμια έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις, εξισώνεις στην ουσία Ελλάδα και Τουρκία, από τη στιγμή που είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Τουρκία δεν υποχώρησε σε τίποτα και ότι την επόμενη της κρίσης βρέθηκε πολιτικά κερδισμένη, αφού η Ελλάδα έβαλε την 'υπογραφή' της και νομιμοποίησε στην ουσία μια απαράδεκτη τουρκική διεκδίκηση, νομιμοποίηση που επεκτείνει και το συγκεκριμένο εδάφιο του βιβλίου 'ιστορίας', που συνέγραψαν η κ. Ευαγγελία Λούβη και ο κ. Δημήτρης Ξιφαράς και το ενέκριναν οι κριτές αξιολόγησης, κ.κ. Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης.


Να έλθει άμεσα το θέμα στη Βουλή και να απομακρυνθούν από το Ελληνικό Δημόσιο με τις ταχύτερες διοικητικές διαδικασίες όλοι οι ανωτέρω υπεύθυνοι, που διέπραξαν πράξη εσχάτης προδοσίας, δικαιώνοντας σε ελληνικό βιβλίο ιστορίας τις απαράδεκτες θέσεις μιας φασιστικής και επεκτατικής χώρας, όπως είναι η Τουρκία.


Επίσης, πώς είναι δυνατόν μετά πό δέκα χρόνια, που θα στρατευθεί ο νέος που διδάχτηκε αυτή την αθλιότητα, να κληθεί να υπερασπιστεί και αν χρειαστεί να δώσει ακόμα και τη ζωή του για τα Ίμια, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας.
Η υπόθεση με τους προοδότες που έχουν διεισδύσει στο ελληνικό υπουργείο παιδείας έχει φθάσει στο απροχώρητο.


Έξω οριστικά από το Ελληνικό Δημόσιο οι υπηρέτες του εθνομηδενισμού και της φασιστικής γενοκτόνου Τουρκίας.


Γιατί αν δεν γίνει αυτό άμεσα και με παραδειγματικό τρόπο, θα συνεχίσουν το προδοτικό τους έργο οι άθλιοι αποδομιστές, που επιδιώκουν την αλλοίωση μέσω της παιδείας των ιστορικών παραδοσιακών χαρακτηριστικών του Έλληνικού Έθνους.Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com:80/2010/07/blog-post_6125.html#ixzz0vk4jxMaU

Με αφορμή την άθλια αναφορά στο βιβλίο 'ιστορίας' για τα Ίμια

Με αφορμή την άθλια αναφορά στο βιβλίο 'ιστορίας' για τα Ίμια


Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή;
Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.
Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.
Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται.
Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και το ξέρουν.
Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
Θυμηθήτε το, κάνουν μια νέα μορφή γενοκτονίας και το ξέρουν πάρα πολύ καλά....
Πηγή: http://teachers-limnou.blogspot.com


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com:80/2010/07/blog-post_5667.html#ixzz0vk4FVdh0

Γιατί αποκλείστηκε Ελληνοτουρκικός πόλεμος -Πολιτικές εξελίξεις και ιδεολογία την τελευταία 20ετία στην Ελλάδα-

Γιατί αποκλείστηκε Ελληνοτουρκικός πόλεμος

-Πολιτικές εξελίξεις και ιδεολογία την τελευταία 20ετία στην Ελλάδα-

Του Νεοκλή Σαρρή
* Ο Νεοκλής Σαρρής είναι ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος της ΕΔΗΚ.

Το Παρόν
www.paron.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13307&Itemid=139

Πρόγραμμα CCIP της ΕΑΒ: Μπίζνες στην Μπανανία και "φέσι" 15 εκατ. ευρώ στους ιθαγενείς!

Σε σκάνδαλο με σαφή τα ίχνη του αδίκηματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος εξελίσσεται η σύμβαση του προγράμματος CCIP/STAR της ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) για την αναβάθμιση συνολικά 101 (94+7) μαχητικών αεροσκαφών της USAF που σταθμεύουν στην Ευρώπη. Όπως αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο ανήκει η ΕΑΒ, η εταιρεία έχει ζημία από το πρόγραμμα, το οποίο αναλήφθηκε με διαγωνισμό το 2007 και ξεκίνησε να υλοποιείται τον χειμώνα του 2008, συνολικά 15.000.000 ευρώ! Μέσα σε 2,5 χρόνια, μόλις! Από το ποσό αυτό τα 7 εκατομμύρια είναι «καθαρή» ζημία και τα 8 εκατ. ευρώ είναι το κόστος της επένδυσης για το πρόγραμμα το οποίο όμως δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε καμία άλλη εργασία της ΕΑΒ. Είναι πλεόν σαφές ότι «η μεγάλη επιτυχία», όπως είχε διαφημιστεί της ανάληψης του προγράμματος έγινε δυνατή γιατί η ΕΑΒ υποκοστολόγησε το πρόγραμμα! Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η USAF ζήτησε στην πορεία του προγράμματος εργασίες από την ΕΑΒ οι οποίες δεν είχαν προσυμφωνηθεί ή εν πάση περιπτώσει υπήρξε κάτι που να επιβαρύνει το πρόγραμμα σε σχέση με τα αρχικώς υπολογισθέντα.

Η USAF ζήτησε αυτά που είχαν υπογραφεί και πλήρωσε αυτά που είχαν συμφωνηθεί. Και όλα αυτά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα 2-3 ετών που δεν δικαιολογεί καμία χρονική υστέρηση που να μεγαλώσει το κόστος. Και μάλιστα η ζημία των 15 εκατ. ευρώ, είναι με ισοτιμία δολαρίου - ευρώ 1:1,20, δηλαδή σατην πραγματικότητα έφτασε περίπου τα 20 εκατ. ευρώ σε ένα πρόγραμμα μόλις 50 εκατ. ευρώ! Οι Αμερικανοί πλήρωναν σε δολάρια και τους ήρθε μέχρι και 15% φθηνότερα, αφού το ευρώ είχε φτάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι και 1,45 έναντι του δολαρίου!

Γιατί όλη αυτή η ζημιά; Γιατί υπήρχαν φαίνεται «δεύτερες σκέψεις» της διοίκησης πίσω από την ανάληψη του προγράμματος που σχετίζονται με τις επιδιώξεις της Lockheed Martin για ανάληψη του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών F-16 της Π.Α. Στην παρούσα φάση αυτό που έχει σημασία είναι η ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι. Και είναι μεγάλη. Κατάφερε και κέρδισε το έργο γιατί ζήτησε «ψίχουλα» για το πρόγραμμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Τάσος Φιλιππάκος στην ομιλία του κατά την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους στις 2/2/2008 είχε αναφέρει επι λέξει: «...Και άλλες Ευρωπαϊκές εταιρείες είχαν υποβάλει προσφορές, διεκδικώντας το έργο. Μόλις μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την υπογραφή της σύμβασης, ολοκληρώθηκαν όλα τα αναγκαία έργα προετοιμασίας της ΕΑΒ, για την υποδοχή των αμερικανικών μαχητικών. Ήταν μία τιτάνια προσπάθεια, που απαιτούσε νέες υποδομές, νέες διεργασίες, ειδική εκπαίδευση, αλλά και σημαντικές επενδύσεις».

Μόνο που δεν είπε ότι κέρδισαν τον διαγωνισμό γιατί έδωσαν υποκοστολογημένη προσφορά. Δικά τους ήταν άλλωστε τα λεφτά;

Το απίστευτο είναι ότι παραμύθιασαν, κατά το κοινώς λεγόμενο, τους πάντες με ανακοίνωσή τυος στην οποία έγραφαν ότι «...αν υπολογίσουμε τις προοπτικές ανάληψης προγραμμάτων C.C.I.P που διανοίγονται για την ΕΑΒ πέραν από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και σε χώρες που διαθέτουν ήδη σημαντικό αριθμό μαχητικών F-16 όπως, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Πολωνία και το Μπαχρέιν. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των μαχητικών F-16 ξεπερνούν τα 4.300 αεροσκάφη παγκοσμίως».

Απίστευτα ψεύδη, καθώς η μεν Πολωνία έχει αγοράσει 48 F-16 Block 52+, αλλά δεν χρήζουν κανενός προγράμματος αναβάθμισης, αφού ξεκίνησαν να παραδίδονται μόλις το 2006 και είναι στα ίδια επίπεδα με τα ελληνικά F-16 Adv. Άλλα μαχητικά F-16 δεν υπηρετούν στην πολωνική Π.Α. έτσι ώστε να πρέπει να περάσουν απο πρόγραμμα «ομογενοποίησης» CCIP. Όσο για τα F-16 των ΗΑΕ, αυτά είναι πιο προηγμένα και από τα F-16 της USAF αφού ανήκουν στο Block 60, αναπτύχθηκαν με ειδική χρηματοδότηση των ΗΑΕ (80 μονάδες) και είναι τόσο πιθανό να περάσουν από πρόγραμμα CCIP/STAR στην ΕΑΒ, όσο είναι πιθανό να δύσει ο ήλιος στην Ανατολή...

Φυσικά η USAF δεν έχει καμία εμπλοκή με το σκάνδαλο, αφού το μόνο που έκανε ήταν να αξιοποιήσει το «δώρο» της διοίκησης Φιλιππάκου και τις άριστες δημόσιες σχέσεις της Lockheed με την συγκεκριμένη διοίκηση. Έστω και με κάποια μικρή καθυστέρηση στις παραδόσεις...

Το θέμα είναι αυτά τα 15 εκατ. ευρώ, ποιος θα τα πληρώσει στους Έλληνες φορολογούμενους...

Τμήμα ειδήσεων defenenet.gr

Μαντζικέρτ

Από τά χρόνια τού αυτοκράτορα Βασιλείου τού βουλγαροκτόνου έως τήν μάχη τού Μαντζικέρτ μεσολάβησαν μόλις 60 χρόνια.. Τί συνέβη μέσα σ' αυτό τό διάστημα όπου μιά πανίσχυρη αυτοκρατορία στά χρόνια τού Βασιλείου κατέληξε όχι μόνον νά μήν μπορεί νά αντιμετωπίσει μιά συμμορία νομάδων τής στέππας, αλλά αυτή η μάχη νά σημάνει καί τήν αρχή τού τέλους τής αυτοκρατορίας;
Η απάντηση δέν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.. (Δέστε άς πούμε, τί συμβαίνει σήμερα..) Οι διάδοχοι τού Βασιλείου ήταν άνθρωποι ανύπαρκτου μεγέθους, κατά συνέπεια ολίγιστοι εως ανύπαρκτοι ως ηγέτες, καί όπως είναι επόμενο σέ τέτοιες περιπτώσεις, η πολιτικοοικονομική ολιγαρχία βρίσκει πεδίο ελεύθερο νά αναπτυχθεί καί τελικά νά επιβληθεί.. Προωθώντας τήν διαφθορά καί τήν απαξίωση νόμων καί θεσμών, κατέστρεψε τήν μεσαία τάξη, επέβαλε φεουδαρχικό καθεστώς υφαρπάζοντας τά κτήματα τών μικρών καί μεσαίων αγροτών καί μετατρέποντάς τους σέ δουλοπαροίκους.. Αυτοί οι αγρότες όμως ήταν καί η βάση τού στρατού τού Βυζαντίου.. Έτσι τό έμψυχο κι άψυχο υλικό τού στρατού απαξιώθηκε, αποδυναμώθηκε όχι μόνον αριθμιτικά αλλά καταρρακώθηκε καί ηθικά.. Η αδηφάγος οικονομική ελίτ πού καθόριζε πλέον τά πράγματα, θεωρούσε τόν στρατό όχι μόνον περιττή σπατάλη, αλλά κι επικίνδυνο γιά τά συμφέροντά της καί τήν ίδια της τήν ύπαρξη!
Καί μέ αυτόν τόν στρατό ο αξιόλογος αυτοκράτωρ Ρωμανός Διογένης πήγε νά πολεμήσει στό Μαντζικέρτ τής Αρμενίας μέ τήν γνωστή έκβαση καί αποτελέσματα..

http://www.antinews.gr/?p=54508

Η "επανάσταση" του Ίλιντεν και τα σχέδια ερημοποίησης της Μακεδονίας

Η "επανάσταση" του Ίλιντεν και τα σχέδια ερημοποίησης της Μακεδονίας

Σαν χθες,στις 20 Ιουλίου 1903, γιορτάσθηκε κυρίως από τους Σκοπιανούς και τους Βουλγάρους η επανάσταση του Ίλιντεν
Πρόκειται όμως για πραγματική επανάσταση;

Το αυστριακό σχέδιο ειρήνευσης της 21ης Φεβρουαρίου 1903 στην Μακεδονία δεν επέφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Ταυτοχρόνως άρχισαν παρασκηνιακές διπλωματικές κινήσεις προς συνομολόγηση νέων συμφωνιών για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Η Βουλγαρία, που απέβλεπε να δημιουργήσει στην Μακεδονία εντυπωσιακές ενέργειες και συμφέρουσα για αυτήν ατμόσφαιρα,προ της λήψης αποφάσεων από τις Μεγάλες δυνάμεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στέλνει τον Απρίλιο του 1903 νέα στίφη κομιτατζήδων, άριστα οργανωμένα και εξοπλισμένα. Η ψευδοεπανάσταση εγκαινιάζεται τα μέσα Απριλίου στην Θεσσαλονίκη με αναρχικές, δυναμιτιστικές ενέργειες που διεπράχθησαν από τους εισελθόντες εκ Βουλγαρίας κομιτατζήδες. Την 17/4/1903 ανατινάσσεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το γαλλικό ατμόπλοιο «Γκουανταλκιβίρ», την επομένη ανατινάσσεται η Οθωμανική Τράπεζα, η οποία τότε ήταν υπό γαλλική διοίκηση, όπως επίσης ανατινάσσεται και η Γερμανική λέσχη. Βόμβες εξερράγησαν στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό, στο Ταχυδρομείο, στο Ελληνικό Θέατρο, στο Ελληνικό Ζυθοπωλείο και σε πολλές ελληνικές οικίες.
Θύματα υπήρξαν ως επί το πλείστον Έλληνες, γυναικόπαιδα. Τούρκος σχεδόν κανένας.
Η απόπειρα ανατινάξεως αμαξοστοιχείας από την Κωνσταντινούπολη με 300 γυναικόπαιδα ευτυχώς απέτυχε, διότι η βόμβα εξερράγη 200 μέτρα προ της αφίξεως της αμαξοστοιχείας. Ανατινάσσεται επίσης και η σιδηροδρομική σήραγγα της Δράμας. Σε όλη την Μακεδονία οι βουλγαρικές συμμορίες περιτρέχουν την ύπαιθρο και σκορπούν τον όλεθρο και την καταστροφή. Η Γερμανική «Εφημερίδα της Κολωνίας» δημοσιεύει συνέντευξη στελέχους του Κομιτάτου τον Απρίλιο του 1903 που δηλώνει τα εξής ασύλληπτα:
«Το πρόγραμμα μας είναι να ανατινάξουμε τις πόλεις της Μακεδονίας, να πυρπολήσουμε τα χωριά, να καταστρέψουμε τις σοδειές, να αχρηστεύσουμε τις τηλεγραφικές και σιδηροδρομικές γραμμές, να μεταβάλλουμε την Μακεδονία σε έρημο. Έχουμε στη διάθεση μας μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας και άλλων εκρηκτικών υλών, πυρομαχικά και 20 φυαλίδια με βακτηρίδια πανώλους».
Τα εγκλήματα αυτά οι Βούλγαροι διεσάλπισαν ως Εθνική Επανάσταση και ως προαναγγελία της μεγάλης Εθνικής Επανάστασης της «Βουλγαρικής Μακεδονίας».
Οι απόπειρες των Βουλγάρων προξένησαν αγανάκτηση στην Ευρώπη,η σλαβική προπαγάνδα όμως εγκαίρως κατόρθωσε να διασκεδάσει τις πρώτες κακές εντυπώσεις και να παρουσιάσει τους δράστες ως ήρωες.
Έτσι, λίγες μόνο μέρες μετά τα γεγονότα, ο Γάλλος δημοσιογράφος Πρεσσανσέ γράφει στον Παρισινό «Χρόνο»:
«Οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν πρέπει να επιτρέψουν να καταστραφεί αυτή η άξια ενδιαφέροντος φυλή (η βουλγαρική), της οποίας το επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη πρέπει να θεωρηθεί ασύνετο και όχι εγκληματικό».
Έπειτα από λίγες ημέρες στον Παρισινό «Χρόνο» γράφεται:
«...ότι οι δυναμιστές της Θεσσαλονίκης είναι άξιοι δια το παράσημο του Οσμανιέ».
Όμως, ο εκβουλγαρισμένος Σλαβόφωνος Μάρκος Στόγιαν,ένας εκ των «επαναστατών» που αυθορμήτως παρουσιάστηκε στις τουρκικές αρχές, δήλωσε στην κατάθεση του θέσεις που δεν συναύδουν με τον Παρισινό «Χρόνο»:
«Οι αρχηγοί της Βουλγαρομακεδονικής κινήσεως είναι άθλιοι απατεώνες. Μας έπεισαν ότι μετά την απόπειρα η Ευρώπη και η Ρωσία θα στείλουν πολεμικά, θα αποβιβάσουν αγήματα και θα καταλάβουν την πόλη...
Μπορούσα να δραπετεύσω ,προτίμησα όμως να παραδοθώ για να μπορώ να διασαλπίσω σε όλο τον κόσμο ότι οι Βούλγαροι αρχηγοί είναι άθλιοι απατεώνες και με το ψεύδος κατάφεραν να εξαπατήσουν τον αγροτικό πληθυσμό. Μας έλεγαν ότι μία ημέρα αφού κατακτήσουμε την Μακεδονία θα γίνεται εσείς κύριοι της γης και θα έχετε δεκαπλάσια γη απ’ ότι έχετε σήμερα...
Επαναλαμβάνω ότι εξαπατηθήκαμε. Οι Αρχηγοί μας είναι ελεεινοί ανθρωπίσκοι, οι οποίοι εξαπατούν όλο τον κόσμο και εκμεταλλεύονται την βλακεία και ευπιστία των φτωχών χριστιανών χωρικών για να επιτύχουν πολιτικους σκοπούς. Δια τούτο αποφάσισα να παραδοθώ και να ομολογήσω».
Την εποχή εκείνη,θέλοντας το Κομιτάτο να κερδίσει την εύνοια της ευρωπαϊκής γνώμης, σοφίστηκε να καλέσει τον γνωστό φιλελεύθερο αγωνιστή Ιταλό στρατηγό Ριτσιώτη Γαριβάλδη για να συμμετάσχει στον «απελευθερωτικό» αγώνα. Ο Ιταλός στρατηγός όμως απάντησε αρνητικώς:
«Το Μακεδονικό Κίνημα δεν είναι ευπρόσδεκτο από τον λαό, αλλά επιβεβλημένο σ’αυτόν υπό επικρατείας η οποία σ’ έναν και μόνον σκοπό αποβλέπει, στο να εγκατασταθεί με ό,ποιον τρόπο στις ακτές της Μεσογείου».
Από τα πρώτα αποτελέσματα του ψευδοκινήματος τα βουλγαρικά Κομιτάτα δεν έμεινα ευχαριστημένα. Οι επιδιωκόμενοι σκοποί δεν είχαν επιτευχθεί. Δεν φάνηκε επουδενί η δημιουργία επαναστάσεως του Βουλγαρικού λαού.Δια τούτο οργανώνονται νέες «επαναστάσεις» στην πεδιάδα Μοναστηρίου – Περλεπέ.
Διαδίδουν στους χωρικούς ότι ο στρατός του Τσάρου καταφθάνει.Προσπαθούν να φανατίσουν τους αγρότες,τους εξαναγκάζουν, είτε με πειθώ είτε δια της βίας, να κάψουν τα σιτηρά και τους οίκους των τσιφλικούχων. Ο άοπλος όχλος παρασύρεται και την νύχτα της 19ης προς 20ης Ιουλίου 1903 ξημερώνοντας της εορτής του Αγίου Ηλίου καίει τα πάντα στον κάμπο βορείως του Μοναστηρίου. Οι αγρότες πιστεύουν ότι τους ακολουθεί ο Τσάρος της Ρωσίας και ο Βασιλιάς των Ρωμιών, όπως διέδιδε το Κομιτάτο για να παρασύρει τους Έλληνες. Διέδωσαν επίσης ότι ο Ελληνικός Στρατός κατέλαβε τα Γιάννενα και βαδίζει προς Φλώρινα!
Αμέσως όμως φάνηκε το ψεύδος. Ο τουρκικός στρατός εμφανίστηκε αυθημερόν από το Μοναστήρι και σάρωσε τα πάντα.
Η πλέον τραγική μοίρα επεφυλάχθη για το Κρούσοβο (20 χλμ. Δυτικώς του Περλεπέ), το οποίο κατοικείται από 8.000 βλαχόφωνους Έλληνες με ακμαίο ελληνικό φρόνημα και 2.000 Σλαβόφωνους, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος είχε παρασυρθεί στον Βουλγαρισμό.
Την νύκτα της 20ης Ιουλίου, ο Βούλγαρος Ιβάνωφ επικεφαλής 350 περίπου κομιτατζήδων κύκλωσε το Κρόυσοβο. Η εκ 50 ανδρών τουρκική φρουρά της πόλης κατάφερε να διαφύγει. Οι Βούλγαροι, εισέλθοντες στην πόλη αμαχητί φόνευσαν 10 γυναικόπαιδα Τούρκων και 5 Έλληνες προύχοντες. Δεν προέβησαν στους συνήθεις εμπρησμούς και σε λεηλασίες. Υποχρέωσαν τους κατοίκους να εργαστούν για την κατασκευή χαρακωμάτων, επιστράτευσαν βιαίως πολλούς νέους και διέδιδαν ότι η επανάσταση κατά των Τούρκων απλώνεται σε ολόκληρη την Μακεδονία, η οποία βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο του κομιτάτου.
Για την δημιουργία εντυπώσεων σχημάτισαν στο Κρόσοβο την πρώτη κυβέρνηση του Κομιτάτου από τους ιδίους Βούλγαρους Κομιτατζήδες, η οποία διατυμπανίζεται μέχρι και σήμερα από τους Βούλγαρους, Σκοπιανούς, Ρώσους,Σέρβους ως «η πρώτη στην ιστορία «Μακεδονική» κυβέρνηση»!!!
Μέτα 10 ημέρες όμως, 3.000 Τούρκοι υπό τον Μπαχτιάρ Πασά με 18 πυροβόλα συγκεντρώθηκαν έξω από το Κρούσοβο. Ο Μπαχτιάρ Πασάς διέταξε τους Κομιτατζήδες να παραδοθούν. Οι Βούλγαροι στην αρχή προέβαλαν ελαφριά αντίσταση. Από την στιγμή όμως που δολοφονήθηκε ο Ιβάνωφ, οι Βούλγαροι περισυνέλεξαν από τους κατοίκους του Κροσόβου, κυρίως από Έλληνες, 100 λίρες τις οποίες απέστειλαν στον Μπαχτιάρ Πασά με την συμφωνία να αφήσει τους Κομιτατζήδες να απέλθουν του Κρουσόβου και να μην λεηλατήσει την Βουλγαρική (Σλαβόφωνη) συνοικία της πόλεως. Πράγματι οι Κομιτατζήδες αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ ο τουρκικός στρατός ορμώντας στην πόλη κατέστρεψε τα πάντα εκτός της Βουλγαρικής συνοικίας. Ο απολογισμός της καταστροφής:
- 300 ελληνικές κατοικίες λεηλατήθηκαν,
- 203 ελληνικά καταστήματα κάηκαν,
- όλες οι ελληνικές εκκλησίες κατεστράφησαν.
- 46 Έλληνες εσφάγησαν όπως και 3 Βουλγαρίζοντες (οι τελευταίοι προφανώς τυχαίως).
Η καταστροφή του Κρουσόβου ήταν και το τέλος της επαναστάσεως της 20ης Ιουλίου 1903, η οποία μέχρι και σήμερα διατυμπανίζεται υπό των Βουλγάρων και Σλάβων ως η επανάσταστη του Ίλιντεν (Ηλίου -ημέρα) και εθνική εξέγερση των Βουλγάρων της Μακεδονίας!

Πηγή: «Η εναντίον της Μακεδονίας βουλγαροκομμουνιστική επιβουλή»
Συγγραφέας: Γ.Α.Λ

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Η χαμένη νίκη του Ελληνισμού

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Η χαμένη νίκη του Ελληνισμού

Κύπρος, γη ελληνική εδώ και 4.000 τουλάχιστον χρόνια. Γη Ελλήνων ηρώων, γη του Αυξεντίου, του Καραολή, του Δημητρίου, του Παληκαρίδη, αλλά και του Ισαάκ και του Σολωμού. Το παρόν άρθρο δεν είναι παρά ένα μικρό, ταπεινό προσκύνημα μνήμης στο οχυρό αυτό του ελληνισμού και τους ανθρώπους του, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 32 χρόνων από το μοιραίο Ιούλιο του 1974, όταν το μιαρό πόδι των Τούρκων «ειρηνευτών» βεβήλωσε τα άγια χώματα της Μεγαλονήσου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο για την εισβολή του Αττίλα όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ

Τμήμα ιστορικών αφιερωμάτων defencenet.gr

Ο Αττίλας είναι πάντα εκεί !

Ο Αττίλας είναι πάντα εκεί

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ηταν σαν σήμερα, τριάντα έξι χρόνια πριν. Στις 20 Ιουλίου 1974 άρχιζε η υλοποίηση της τελευταίας φάσης του αμερικανικού σχεδίου για τη διχοτόμηση της Κύπρου, με την έναρξη της εισβολής του Αττίλα. Η προδοτική χούντα των συνταγματαρχών της Αθήνας είχε πια ολοκληρώσει το έγκλημά της. Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος είχε προ πολλού αποσύρει την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο. Ο δικτάτορας Ιωαννίδης είχε ανατρέψει στις 15 Ιουλίου 1974 με φασιστικό πραξικόπημα των ελληνικών στρατευμάτων στο νησί τον πρόεδρο Μακάριο.

Τα πάντα ήταν έτσι έτοιμα για την τουρκική εισβολή.

Πρώτον, η Αγκυρα είχε πλέον κάθε δικαιολογία να προφασιστεί ότι η εισβολή της αποσκοπούσε δήθεν στην "αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας". Η "προδοτική" όπως απεκαλείτο στην εποχή της, Συνθήκη της Ζυρίχης, που είχε υπογράψει ως πρωθυπουργός ο εκλιπών Κωνσταντίνος Καραμανλής, εκχωρούσε όντως αυτό το δικαίωμα στους Τούρκους.

Δεύτερον, ολόκληρη η Ευρώπη ήταν εναντίον του φασιστικού καθεστώτος των πραξικοπηματιών στην Κύπρο, άρα κάθε άλλο παρά ενστάσεις είχε στην κρίσιμη αρχική φάση της τουρκικής εισβολής.

Τρίτον και σημαντικότερο, η εγκαθίδρυση στην Κύπρο καθεστώτος πρακτόρων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εξουδετέρωνε εντελώς τη Σοβιετική Ενωση, η παρέμβαση της οποίας είχε σώσει την Κύπρο το 1964. Θα ήταν προφανώς γελοίο να περίμενε κανείς να παρεμπόδιζαν οι Σοβιετικοί το 1974 την τουρκική εισβολή για να διασώσουν τα... όργανα των ΗΠΑ που είχαν καταλάβει την εξουσία στη Λευκωσία.

Ο Αττίλας πέρασε. Δεν δίστασε πλέον να δείξει το πραγματικό πρόσωπο και τις πραγματικές προθέσεις του σκορπώντας τον θάνατο, την καταστροφή, τη λεηλασία.Τα χρόνια κύλησαν. Οι άνθρωποι άρχισαν να ξεχνούν. Και στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, ακόμη και στην Κύπρο, καθώς σιγά σιγά αλλάζουν οι γενιές και τα υλικά συμφέροντα.

Οι Αμερικανοί νόμισαν ότι είχαν κερδίσει οριστικά το παιχνίδι. Υποτίμησαν τις λαϊκές αντιστάσεις, νομίζοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν καταντήσει σαν τις πολιτικές ηγεσίες της Κύπρου και της Ελλάδας. Εφαγαν έτσι ένα απροσδόκητο χαστούκι με το 76% του "Οχι" στο επαίσχυντο σχέδιο Ανάν, το οποίο είχε υποστηρίξει ως νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι για καμιά δεκαετία επέκριναν, τουλάχιστον στα λόγια, τον Αττίλα, τώρα έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο πολιτικής αλλά και ηθικής κατάπτωσης να ανησυχούν σφοδρότατα για τη... "συνεχιζόμενη απομόνωση" του παράνομου κατοχικού καθεστώτος! Εκβιάζουν μάλιστα συνεχώς την κυπριακή κυβέρνηση με μύριους τρόπους να πάψει να βάζει εμπόδια στην αποκατάσταση απευθείας σχέσεων της ΕΕ με το καθεστώς του Αττίλα! Εκτακτο δείγμα του "ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού" με τον οποίον εκστασιάζονται κάποιοι...

Το ερώτημα είναι αν έχουν απομείνει στην Κύπρο ακόμη κάποιοι πολιτικοί ηγέτες που συνεχίζουν να "φυλάττουν Θερμοπύλες". Δύσκολη, δυσάρεστη η απάντηση. Το μέτωπο του "Οχι" δεν υφίσταται πλέον. Υπέκυψε στις κομματικές σκοπιμότητες, αλλά και στα ρήγματα που υπάρχουν στην κυπριακή κοινωνία.

Η κυβέρνηση Χριστόφια είναι πολύ αδύναμη. Λόγω της γραμμής του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την κυβέρνηση.

Το κεντροδεξιό ΔΗΚΟ παρέμεινε μεν, γιατί είναι αθεράπευτα εθισμένο στη νομή της εξουσίας από την οποία εξαρτά κυριολεκτικά την ύπαρξή του, αλλά ταυτόχρονα όλα σχεδόν τα στελέχη του και η βάση του διαφωνούν ολοκληρωτικά με τους χειρισμούς Χριστόφια στο Κυπριακό.

Ο δεξιός ΔΗΣΥ δρα ως φερέφωνο των αμερικανικών θέσεων -πάντα έτσι δρούσε μετά την ανεξαρτησία του 1960 η κυπριακή Δεξιά- φτάνοντας μέχρι του φαιδρού σημείου να κατηγορεί τον Δ. Χριοστόφια για... "αδιαλλαξία (!!!)" στο Κυπριακό. Το χειρότερο από όλα είναι ότι μετά τη διαγραφόμενη αποτυχία Χριστόφια δεν αποκλείεται καθόλου να δούμε είτε αμιγή κυβέρνηση του ΔΗΣΥ είτε κυβέρνηση ΔΗΣΥ με "τσόντα" το ΔΗΚΟ!
ΕΘΝΟΣRead more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_7265.html#ixzz0vk08GI00

Πληρωμένοι δολοφόνοι εκτέλεσαν τον Γκιόλια

Πληρωμένοι δολοφόνοι εκτέλεσαν τον Γκιόλια

Το τελευταίο μήνυμα στο blog, αναρτήθηκε λίγο πριν από τη δολοφονία του και συγκεκριμένα στις 5:16 το πρωί της Δευτέρας και έγραφε:«Αύριο θα δείτε πως λειτουργεί το κράτος της διαπλοκής μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και επιχειρηματία! Με φωτο και ντοκουμέντα…»Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν το θύμα ήταν ο συντάκτης του ρεπορτάζ, αλλά και τις παραμέτρους της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη.Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.

Σύμφωνα με το δελτίο του MEGA μια γυναίκα είδε τους δράστες που δολοφόνησαν τον Σωκράτη Γκιόλια αφού εκείνη την ώρα ήταν στον κήπο του σπιτιού της. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, οι 3 δράστες δεν έιχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, φορούσαν λευκα πουκάμισα, σκούρα παντελόνια και έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Στο αυτοκίνητο τους περίμενε και 4ος συνεργός και αμέσως μετα τη δολοφονία, οι τρεις του φώναξαν "βάλε μπροστά να φύγουμε γρήγορα".

Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους, και του είπε, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του γι'αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.

Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί το Σάββατο (17/07), από τον Άλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.

Τα κίνητρα της δολοφονίας ερευνώνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Τους δράστες φέρεται να είδε η σύζυγος του θύματος, η οποία μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς κατέβηκε στο δρόμο.

Όμως η γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί ακόμα να καταθέσει.

Συμβόλαιο θανάτου
Η μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες των αρχών, εικάζεται ότι έγινε ή χρηματοδοτήθηκε από κάποιους που ενοχλήθηκαν από τα δημοσιεύματα του blog Troktiko.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε παραδεχτεί ότι ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που έγραφαν στο blog, και ήδη από το απόγευμα της Κυριακής (18/07) υπήρχαν αναρτήσεις ότι τη Δευτέρα (19/07) θα υπάρξουν αποκαλύψεις.

Το τελευταίο μήνυμα στο blog, αναρτήθηκε λίγο πριν από τη δολοφονία του και συγκεκριμένα στις 5:16 το πρωί της Δευτέρας και έγραφε:

«Αύριο θα δείτε πως λειτουργεί το κράτος της διαπλοκής μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και επιχειρηματία! Με φωτο και ντοκουμέντα…»

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν το θύμα ήταν ο συντάκτης του ρεπορτάζ, αλλά και τις παραμέτρους της υπόθεσης.
cosmo.grRead more: http://infognomonpolitics.blogspot.com:80/2010/07/blog-post_3064.html#ixzz0vjTcMIvP

Η δολοφονία του Γκιόλια: Οι μαφιόζοι θέλουν να κλείσουν τα στόματα των «ενοχλητικών»

Η δολοφονία του Γκιόλια: Οι μαφιόζοι θέλουν να κλείσουν τα στόματα των «ενοχλητικών»
2:42 μ.μ. | Posted by pais

Ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ και κατά μαφιόζικο τρόπο. Με την ίδια συνταγή που δολοφόνησαν τον Μπάμπαλη: Συνταγή μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Τότε οι μυστικές υπηρεσίες με τη μεταμφίεση της «17Ν» δολοφόνησαν έναν αρχιβασανιστή της χούντας: Γινόταν εκκαθάριση λογαριασμών εντός της CIA και ταυτόχρονα μας πλάσαραν την τρομοκρατία των μυστικών υπηρεσιών με «επαναστατικό» πρόσωπο…
Σήμερα ανοίγουν τον κύκλο του αίματος, μεταφέροντας τον αμερικάνικο γκανγκστερισμό, και μέσα στο δημοσιογραφικό χώρο, δολοφονώντας δημοσιογράφους που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ και έχουν γίνει «ενοχλητικοί»…

ΣΗΜΕΡΑ έχουν γίνει ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ. Τόσο αδίστακτοι που δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, ούτε ανατρέχουν σε «επαναστατικά» άλλοθι…
ΣΗΜΕΡΑ μετατρέπουν ολόκληρη την Ελλάδα σε Σικάγο.
Την έχουν μετατρέψει σε Σικάγο με τα εκατομμύρια των εισαγόμενων αλλοδαπών και κυρίως με την ΕΙΣΑΓΩΓΗ όλων των μαφιών του διεθνούς εγκλήματος.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας θήτευσε στη «μεγάλη σχολή» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου!

Αποτέλεσε τον κεντρικό πυλώνα των εκπομπών του και ΓΝΩΡΙΖΕ πολλά και ήρθε σε ΕΠΑΦΕΣ με ακόμα «πιο πολλά»!!!

Σε μια ορισμένη φάση ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΚΕ από αυτή τη «Σχολή». Ξεκίνησε μετά ένας ανηλεής και εξοντωτικός πόλεμος εναντίον του, με απειλές ανομολόγητες και αυθάδεια βαρβαρότητας.

Ο πόλεμος των μεγάλων συμφερόντων, σήμερα έχει πάρει μορφές οξύτατης παράνοιας, το ίδιο και ο πόλεμος ανάμεσα στους «μπράβους» των μεγάλων συμφερόντων (μυστικές υπηρεσίες και μαφιόζικες συμμορίες).

ΚΑΙ ο Σωκράτης Γκιόλιας ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΛΑ…

Αυτό είναι το πλαίσιο της στυγνής δολοφονίας του.

Η συνταγή: Η γνωστή μαφιόζικη που έχει ήδη εφαρμοστεί.

Ο Στόχος: Να επιβληθεί η τρομοκρατία της ΦΙΜΩΣΗΣ σε κάθε «ενοχλητικό», σε κάθε έναν που «γνωρίζει πολλά» και πάει να κουνηθεί…

Η γνωστή μας τρομοκρατία μεταφέρεται πλέον και στους «ειδικούς» χώρους, με πρώτο το δημοσιογραφικό χώρο. Αρχίζει να παθαίνει ρωγμές αυτός ο δημοσιογραφικός χώρος, μέσω των ιστολογίων, και πρέπει να πέσουν πάνω του βολές προειδοποιητικές, βολές θανάτου…

Η στυγνή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει: Το μήνυμα των μαφιόζων του χρήματος, των μπράβων τους και των μυστικών υπηρεσιών…

Το μήνυμα ότι δεν πρέπει κανείς να κοιμάται ήσυχος αν δεν συμμορφώνεται με «τας υποδείξεις»…

Ματαιοπονούν οι δήμιοι και οι μαφιόζοι τους…

Καμιά δολοφονία δεν μπορεί να αναχαιτίσει το ποτάμι της οργής της ελληνικής κοινωνίας. Αντίθετα το φουσκώνει…

Αυτοί που θα σαρωθούν στο τέλος θα είναι οι ίδιοι και τα αφεντικά τους…


http://resaltomag.blogspot.com/

Δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια: Η επανάσταση στην ενημέρωση μέσω διαδικτύου "μετράει" τον πρώτο νεκρό...

Δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια: Η επανάσταση στην ενημέρωση μέσω διαδικτύου "μετράει" τον πρώτο νεκρό...

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, γενικού διευθυντή του ρ/σ «ΘΕΜΑ FM», αλλά και του ανθρώπου, που όπως όλα δείχνουν, ήταν o δημιουργός και η «ψυχή» του μεγαλύτερου ελληνικού ειδησεογραφικού blog, troktiko, λέει πολλά για το πόσο ειδικό βάρος έχει αποκτήσει η ενημέρωση μέσα από το διαδίκτυο και σε ποιο βαθμό έχει «διατρήσει» τα παραδοσιακά ΜΜΕ. ‘Όπως και τους κινδύνους που συνεπάγεται για τους συντελεστές της αυτή η επανάσταση στην ενημέρωση που στην Ελλάδα δυναμώνει μέρα με την ημέρα. Η δύναμη της ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου είναι μεγαλύτερη στις ηλικίες μεταξύ 18 και 40 ετών, ακόμα και από αυτή την δύναμη της τηλεόρασης! Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Η εξάπλωση της ευρυζωνικότητας υπολείπεται κατά πολύ σε σύγκριση με αυτή των άλλων κρατών της Ε.Ε. και πάνω απ’όλα η διάδοση της χρήσης του διαδικτύου υπολείπεται από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Και όμως: Η ενημέρωση σήμερα στην Ελλάδα μέσω του διαδικτύου, τείνει να υποκαταστήσει, όχι τις εφημερίδες οι οποίες είναι "χαμένες από χέρι" μπροστά στο πρώτο τυχαίο blog (!), αλλά την ίδια την τηλεόραση. Αυτό που ζούμε λέγεται και «επανάσταση δημοκρατίας», αλλά με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται για τους συντελεστές της κάτι τέτοιο.

Ο Σωκράτης ο Γκιόλιας, έπεσε θύμα ακριβώς αυτής της επιτυχίας που είχε το troktiko την οποία ούτε και ο ίδιος ανέμενε: Έγινε στόχος δυνάμεων (είτε είναι «τρομοκράτες» είτε παρακρατικοί) τις οποίες δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να προβλέψει ότι θα γινόταν ποτέ στόχος, αλλά και δεν μπορούσε να τις αναχαιτίσει.

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών με, συνολικά, δεκάδες φρουρούς, ιδιωτικούς ή της ΕΛΑΣ, με θωρακισμένα αυτοκίνητα, με αλεξίσφαιρες σκοπιές έξω από τα σπίτια τους, είναι ασφαλείς. Άλλωστε το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν τους παρέχει – και ορθώς – όλα τα μέσα για να είναι ασφαλείς. Έστω και αν έχουν πλέον σε πολλές περιπτώσεις μικρότερο ειδικό βάρος στην πληροφόρηση από αυτό που έχουν τα ενημερωτικά sites όπως το defencenet.gr ή blogs, όπως το troktiko.

Γιατί;

Γιατί τα ανεξάρτητα ενημερωτικά sites και τα blogs – με όλα τα μειονεκτήματα τους τα τελευταία – αποτελούν «μονάδες ανταρτοπολέμου» σε ένα πεδίο μάχης όπου τα «τακτικά στρατεύματα», τα παραδοσιακά ΜΜΕ, είναι καταδικασμένα να αποτύχουν, απλώς γιατί έχουν απωλέσει την έννοια το ΑΝΣΚ («αντικειμενικού σκοπού»): Πολεμούν σε αρκετές περιπτώσεις όχι για την ενημέρωση, αλλά για την χειραγώγηση της ενημέρωσης.

Στο defencenet.gr, στηριζόμενοι στο επιτελείο της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και έχοντας καταφέρει να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο πυρήνα ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη σε θέματα γεωστρατηγικής, άμυνας και ασφάλειας, έχουμε γνωρίσει από «πρώτο χέρι» τι σημαίνει «απόπειρα χειραγώγησης και τρομοκράτησης».

Όχι μόνο από εμπόρους όπλων, αλλοτριωμένα κυβερνητικά στελέχη, πουλημένους αξιωματούχους κλπ, αλλά και από ξένες δυνάμεις. Γνωρίζουμε ότι ειδικά έναντι των τελευταίων είμαστε ιδιαίτερα «ευάλωτοι», αν αποφασίσουν να «τελειώνουν» μαζί μας. Ειδικά με δεδομένο ότι έχουμε «σφραγίδα και ονοματεπώνυμο» και ξέρουν που να μας βρουν. Όπως και μας βρήκαν. Όχι ότι η ανωνυμία - παραδοσιακή τακτική των blogs την οποία θεωρούμε θεμέλιο αυτής της «λαϊκής επανάστασης» στα ΜΜΕ – προστάτεψε τον άτυχο Γκιόλια.

Με όλα αυτά νομίζουμε ότι ήρθε πλέον η ώρα για να φέρουμε στην δημοσιότητα ένα κλασικό παράδειγμα ευθείας απειλής κατά της διαδικτυακής ενημέρωσης και μάλιστα απειλής προερχόμενης από ξένη δύναμη. Για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Εντός της εβδομάδας τα σπουδαία...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΙΜΑ

ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΙΜΑ !


ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΙΜΑ


# Βιβλιοπωλεία Αθηναϊκά κατά της Νέας Εποχής : Ενόχλησαν τους "γνωστούς" , κάηκαν απο "αγνώστους" !


# Φίλιππος Συρίγος (δημοσιογράφος ) : Ενόχλησε τους "γνωστούς" , μαχαιρώθηκε απο "αγνώστους" !


# Στέφανος Κόλλιας ( οικολόγος , αγωνιστής στην Γκιώνα ) : Ενόχλησε τους "γνωστούς" , κάηκε το σπίτι του απο "αγνώστους" !


# Σωκράτης Χριστοδουλάρης ( αγωνιστής του Ελληνοπρεπούς χώρου ) : Ενόχλησε τους "γνωστούς" , κάηκε το σπίτι του απο "αγνώστους" !


# Σωκράτης Γκιόλιας ( δημοσιογράφος ) : Ενόχλησε τους "γνωστούς" , δολοφονήθηκε απο "αγνώστους" ( 19-7-2010 ) !


Ο πόλεμος με την Νέα Εποχή πέρασε σε νέα φάση . Τώρα άρχισαν να δολοφονούν !


Τί θα κάνουμε συνέλληνες ; Θα καθήσουμε ήρεμοι να περιμένουμε την δική μας σειρά ;
Ως πότε πια ;
Οι εχθροί μας σκέφτονται "Σε λίγο καιρό ποιός θα θυμάται τον Γκιόλια ;"


ΕΔΩ πρέπει να χτυπήσουμε ! Να μην αφήσουμε να ξεχαστούν ! Κάθε μέρα να αναμεταδίδουμε την λίστα των ηρώων και των μαρτύρων μας ! Μέχρι οι ηθικοί αυτουργοί να κρεμαστούν σε κάποιο δέντρο .


Οι ημερομηνίες μαρτυρίου να γίνουν ορόσημα και σύμβολα του αγώνα μας .


Ο,τιδήποτε λιγότερο αν κάνουμε θα είναι σαν να προδίδουμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας .


Στείλτε ονόματα βιβλιοπωλείων και ημερομηνίες συμβάντων . Στείλτε και άλλα ονόματα μαρτύρων μας που πιθανόν να μου διέφυγαν .
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ !


***************************************************************


pitago99@gmail.com


Αρχική σελίδα : http://sites.google.com/site/pitago99/pitago


Το παρόν κείμενο βρίσκεται και στην http://sites.google.com/site/pitago99/martyr

Ο μαϊντανός είναι ανθεκτικός αν είναι στο ψυγείο...

Ο μαϊντανός είναι ανθεκτικός αν είναι στο ψυγείο...

Της Μαριλης Mαργωμενου

Αυτές τις μέρες στην οδό Σίνα 18, έξω απ’ το γραφείο του Αλ. Μητρόπουλου, κάνει ουρά το τσούρμο των αδικημένων. Οσο κλείνει η στρόφιγγα για τους εργαζομένους, τόσο ανοίγει γι’ αυτόν. Στα γραφεία των εργατολόγων κάθε «κεφάλι» αποτιμάται 150 - 300 ευρώ. Αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για τον πρωταγωνιστή του τηλεοπτικού εργατικού δικαίου.

Η ιστορία αρχίζει από παλιά, και ίσως είναι σκόπιμο να τον αφήσουμε μόνο του να συστηθεί. Το κάνει άλλωστε πρόθυμα, ακόμη κι αν τον πετύχετε στη μέση του δρόμου! Ως πειστήριο, επιδεικνύει μια φωτογραφία όπου παρακολουθεί την ομιλία του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου το 1974 στο Καστρί. Υστερα εξηγεί πώς διώχθηκε για χάρη του ΠΑΣΟΚ: «Στα 16 μου με απέβαλαν από τα γυμνάσια της Ηλείας»! Κι ύστερα, η ξενιτιά: «Μετανάστευσα στην Αθήνα το 1969», συνεχίζεται η οδύσσεια του ξεριζωμένου εργατολόγου. «Οι διώξεις μου διήρκεσαν όλη τη χούντα» - δηλαδή, μέχρι να γίνει 20 χρόνων... Αλλά όπως λένε και οι τηλεκριτικοί, ευτυχώς ο μαϊντανός είναι ανθεκτικό φυτό, ειδικά αν το βάλει κανείς στο ψυγείο. Στο σοσιαλιστικό ψυγείο ο κ. Μητρόπουλος τρύπωσε από φοιτητής, και άντεξε ώς το ’85, οπότε και διεγράφη μαζί με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Μπορεί αυτή η επιλογή να μην του «βγήκε» πολιτικά (τελικά τον οδήγησε στο ΔΗΚΚΙ του Δ. Τσοβόλα...), αλλά επαγγελματικά αποδείχθηκε κίνηση ματ.

Βλέπετε, τα θεμέλια της μητροπουλικής αυτοκρατορίας μπήκαν το 1989. Ηταν οι σύντροφοί του, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, που του ανέθεσαν την πρώτη μεγάλη υπόθεση μαζικών προσφυγών συνταξιούχων της ΔΕΗ. Εκτοτε, ο κ. Μητρόπουλος ειδικεύτηκε στη «βαριά βιομηχανία» αγωγών από εργαζομένους. Και αν σήμερα ο ίδιος δεν δικηγορεί, το γραφείο του θεωρείται «η μεγάλη των εργατολόγων σχολή». Οι περίπου 100 συνεργάτες του, εκτός από υποθέσεις εργαζομένων, αναλαμβάνουν και υποθέσεις εργοδοτών(!), και ενίοτε φροντίζουν και για... υποθέσεις υπουργών! Στο παρελθόν, ο Π. Παναγιωτόπουλος, ο Πρ. Παυλόπουλος και άλλοι υπουργοί ποικίλων αποχρώσεων επιστράτευσαν τα «μητροπουλάκια» για να τους ετοιμάσουν σχέδια νόμων. Κι επειδή η ζωή κάνει κύκλους, μερικούς απ’ αυτούς τους νόμους εκλήθησαν στη συνέχεια να πολεμήσουν στα δικαστήρια τα δικηγορικά γραφεία «Α. Μητρόπουλος και συνεργάτες»!

Οπως και να έχουν τα πράγματα, στους νομικούς κύκλους όλο και πιο πολύ ακούγεται πως ο κ. Μητρόπουλος είναι ίσως ο πλουσιότερος Ελληνας δικηγόρος! Αληθινό επίτευγμα για κάποιον που μπορεί να δηλώνει «καθηγητής της Νομικής Σχολής», αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς επίκουρος. Γιατί, για να φθάσεις πάνω από τον βαθμό του επίκουρου, στον οποίο ο κ. Μητρόπουλος έχει κολλήσει χρόνια τώρα, χρειάζεται διδακτορικό. Και όπως λένε οι φαρμακερές καθηγητικές γλώσσες, το διδακτορικό απ’ τη Γιουγκοσλαβία και το ινστιτούτο αυτοδιαχείρισης «Εντβαρντ Καρντέλι» δεν περνάει στην ημεδαπή... Αλλά η πελατεία δεν πτοείται από τέτοιες λεπτομέρειες: κάθε μία από τις εκατοντάδες εμφανίσεις του Α. Μητρόπουλου στις πρωινές εκπομπές ακολουθείται από άπειρα τηλέφωνα υποψήφιων πελατών. Γι’ αυτό κι εκείνος έχει ως εναρκτήρια ατάκα το «σας ευχαριστώ που με τιμάτε με τη φιλία σας», όποιος κι αν είναι ο παρουσιαστής. Παλαιότερα, ένας δημοσιογράφος (που μετά σταμάτησε να τον καλεί, αφού τον έβλεπε κάθε πρωί στην πανίδα του Γ. Αυτιά...) του απήντησε «κ. Μητρόπουλε, βλέπω πως το ρήμα “τιμώ” το κλίνετε σε όλους τους χρόνους!». Αλλά ο τηλε-εργατολόγος ξέρει να απαντά στις προκλήσεις με ευγενικά sms. Σε αυτά προσφωνεί τους ρεπόρτερ «φίλε καλέ» αν πρόκειται για άνδρα, ή «ευγενική κυρία», αν πρόκειται για γυναίκα. Θυμάται πάντα τις γιορτές και τα γενέθλιά τους. Πρόσφατα εγκαινίασε και τα μηνύματα μαζικής αποστολής: «Αν κάποιο παιδί σας δίνει πανελλαδικές, εύχομαι καλή επιτυχία. Αλέξης»!

Χωρίς παχύ μουστάκι

Και παράλληλα, ετοιμάζει καίριο χτύπημα σε επίπεδο πολιτικό. Χωρίς το παχύ μουστάκι που λάνσαρε κάποτε στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΚΙ, αλλά με το αιώνιο κοτλέ σακάκι εμφανίστηκε προ μηνός στη γιάφκα των παλαιοπασόκων, εκεί όπου ο συγκεντρωσιάρχης Γ. Παναγιωτακόπουλος τιμούσε για χιλιοστή φορά τον Α. Παπανδρέου. Οι φήμες λένε πως ο Αλ. Μητρόπουλος βολιδοσκοπεί τους δυσαρεστημένους του σοσιαλισμού: ελπίζει να ηγηθεί της περήφανης αυτής ορδής, και να εκλεγεί περιφερειάρχης!

Μόνο που οι παλαιοπασόκοι έχουν μνήμη. Δεν μπορεί να ξέχασαν πως στη δύσκολή τους ώρα, το 1989, που ο ασθενής Ανδρέας σερνόταν στο ειδικό δικαστήριο, ο Αλ. Μητρόπουλος στις εφημερίδες απαιτούσε την «άμεση αποχώρηση του Παπανδρέου» και άλλα εξίσου αιρετικά. Οπότε, αν τελικά ο εργατολόγος ζήσει στις εκλογές το μεγάλο περιφερειακό του όνειρο, η τηλεόραση θα έχει κάνει το θαύμα της: ο τηλε-μαϊντανός θα γίνει το πρώτο φυτό στην ιστορία που μεταλλάχθηκε από ποώδες σε αναρριχητικό, και πέταξε κλαριά μακριά, από τα τηλεοπτικά κανάλια ώς το Μέγαρο Μαξίμου...


--------------------------------------------------------------------------------

Kλείσιμο

Hμερομηνία : 17/7/10


Copyright: http://www.kathimerini.gr

ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ, ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ - Ομιλία στο βιβλιοπωλείο ΕΣΟΠΤΡΟΝ 10/06/2010

Ομιλία στο βιβλιοπωλείο ΕΣΟΠΤΡΟΝ 10/06/2010

Η προσπάθεια εξάπλωσης του Σιωνισμού στην Κρήτη

Η προσπάθεια εξάπλωσης του Σιωνισμού στην Κρήτη
(MITSOTAKI DORA)
Η εκδήλωση ενός ενεργού ενδιαφέροντος για την προσάρτηση της Κρήτης από οργανωμένα σιωνιστικά κέντρα, γίνεται ολοφάνερη κατά την μεταπολεμική περίοδο, σε μία μεταιχμιακή δηλαδή εποχή, κατά την οποία συντελείται η οριστική μετάβαση της Ελλάδας στη σφαίρα επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμά της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στην Κρήτη.
Η απόπειρα της διεισδύσεως των σιωνιστικών κεφαλαίων, στην Κρήτη είχε γίνει ήδη ορατή με την προσπάθεια της εβραϊκής εταιρείας «Λίττον», να αναλάβει την οικονομική ανάπτυξη της νήσου. Παρά την προσωρινή αποτυχία τους να επιτύχουν έναν τόσο εμφανή στόχο, οι σιωνιστές δεν πτοήθηκαν.
Αργότερα η επίσης εβραϊκή εταιρεία «Ακριτέθ» θα επιτύχει την επιζητούμενη διείσδυση, αναλαμβάνοντας σχεδόν το μονοπώλιο των κρητικών χαρουπιών και κρασιών. Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία της απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις σιωνιστικές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίσθηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της εβραϊκής μυστικής υπηρεσίας Mossad.
Κατ’ αυτό τον τρόπο έθεταν σε εφαρμογή τα σιωνιστικά σχέδια που απέβλεπαν στην αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Κρήτης, σχέδια τα οποία είχαν δει το φως της δημοσιότητας ύστερα από μία σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Αθηναϊκή» σύμφωνα με τα οποία το Ισραήλ είχε συστήσει από το 1971 έναν οργανισμό με διεθνείς προεκτάσεις, στον οποίον είχε ανατεθεί η υλοποίηση ακριβώς αυτών των αποτρόπαιων ανθελληνικών σχεδίων.
Όταν οι εβραίοι προπαρασκεύαζαν ποικιλότροπα, την επίθεση του Αττίλα το 1974 στην Κύπρο, κάποιος μη γνώστης της πραγματικότητας, δεν θα μπορούσε να φανταστεί την συμβολή του Ισραήλ στην διάπραξη των τουρκικών θηριωδιών, η οποία αποτελούσε μία έμμεση μορφή προβολής διεκδικητικών αξιώσεων στην Κύπρο. Οι υπουργοί Εξωτερικών Αμύνης των ΗΠΑ Κίσιγκερ και Σίσκο αντίστοιχα, οι οποίοι γνώριζαν τις κινήσεις των Τούρκων ήταν εβραίοι. Επίσης κατά τη διεξαγωγή της τουρκικής αποβάσεως (Αττίλας Ι) τις επιχειρήσεις συντόνιζε ισραηλινό πολεμικό πλοίο εφοδιασμένο με τέλειο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Ακόμη και το 2000 όλοι όσοι ασχολούνταν με το κυπριακό ζήτημα ήταν εβραϊκής καταγωγής. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Κύπρου στο Τελ-Αβίβ Π. Ευθυμίου. Συγκεκριμένα, κατά τον πρέσβη, ο υπουργός εξωτερικών της Αγγλίας Ρίκφιντ, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Φαϊσάλ, ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Χόλμπρουκ, η πρώην προϊσταμένη του Μ. Ολμπράϊτ, αλλά και ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών Χ. Ροζάκης είναι εβραϊκής καταγωγής. ‘Όπως άλλωστε και οι Σίσκο, Κίσιγκερ κ.ά.
Τα προηγούμενα χρόνια την ίδια ακριβώς τακτική υιοθέτησαν οι εβραίοι και στο θέμα της Κρήτης. Είναι δε βέβαιο, ότι σε ανύποπτο χρόνο, οι σιωνιστικές επιβουλές κατά της Κρήτης, θα εκδηλωθούν εκ νέου, δεδομένου ότι οι σιωνιστές εργάζονται θέτοντας μακροπρόθεσμους στόχους.
Η Κύπρος για να επικαλεσθούμε ένα απτό παράδειγμα το οποίο συμβάλλει στην πληρέστερη κατανόηση αυτής της τακτικής, είχε τεθεί στο στόχαστρο από το 1896-97, οπότε επέρχεται η χρεοκοπία της Ελλάδος και η υπαγωγή της στον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο.
Από τότε έχουν παρέλθει εκατό περίπου χρόνια και ακόμη η κατάσταση γύρω από αυτό το ζήτημα παραμένει ασαφής και ρευστή. Το μόνο βέβαιο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η Ελληνική αυτή νήσος χάνεται βαθμιαία, εξαιτίας της ορατής πλέον αμερικανοεβραϊκής επιβολής. Δεν αποκλείεται λοιπόν, ανάλογη έκβαση να λάβουν αργότερα το Μακεδονικό ή το Κρητικό ζήτημα, στα πλαίσια ενός εδαφικού διαμελισμού της Ελλάδος, ο οποίος προβλέπεται από τους σιωνιστές.
‘Ηδη οι εβραίοι, μεταπολεμικά και εντεύθεν, καταβάλουν διαρκείς προσπάθειες, για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαιη ιουδαϊκή εστία. Η επιδίωξη αυτή εστιάζεται σε μία προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του εβραίου καθηγητή και στελέχους της Mossad Ανκόρι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.
Παράλληλα με το σιωνιστικό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι επισκέψεις αυτές είχαν τον χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδίων και αποσκοπούσαν στην δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την εβραϊκή ιστορία της Κρήτης.
Ο Τζβη Ανκόρι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε επιστημονικές ανακοινώσεις.

Τα παραμύθια των Εβραίων
Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός όσο και ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός προήλθαν από εβραίους. Στην πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μία γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποιήσεως των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και την Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Ανκόρι δεν είχαν όρια, αφού δεν δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων ήταν εβραίος!
Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Ανκόρι δεν διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για την παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μία σειρά άρθρων του εβραίου αρχαιολόγου Σάυρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.
Η ανάμειξη του Ανκόρι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ των άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον Ελλαδικό χώρο.
‘Ηδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί από τον ελεγχόμενο από τον σιωνισμό βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την Ελλάδα. Χαρακτηριστική επ’ αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής εφημερίδας «Sunday Times», η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι EURO-NEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει την Κρήτη ως ανεξάρτητη χώρα. Ανάλογη είναι και η κατάσταση που παρουσιάζεται στον τομέα των συγκοινωνιών (λόγου χάρη «Κρητικές Αερογραμμές»).
Λόγω της σοβαρότητος της σημασίας του εν λόγω θέματος, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εκδηλώνεται ως αξίωση των εβραίων να διεκδικούν την προέλευση του Kρητικού πολιτισμού αλλά ακόμη και να υποστηρίζουν την σημιτική προέλευση των Kρητών, γεγονότα τα οποία αμφότερα είναι ψευδή, ανιστόρητα αλλά και προσβλητικά για τον Ελληνισμό, θα πραγματοποιήσουμε μία σύντομη ιστορική αναφορά η οποία καταδεικνύει την ανθελληνική δράση των εβραίων (και) επί του κρητικού ζητήματος, πέραν των όσων ανεφέρθησαν στην εισαγωγή αυτού του κειμένου.
Aνέκαθεν οι εβραίοι τηρούσαν ανθελληνική στάση, κανόνας από τον οποίο βέβαια δεν εξαιρούνταν οι εν Κρήτη ευρισκόμενοι σημίτες. Από το 1204 μ.Χ. η Κρήτη τελούσε υπό ενετική κατοχή. Κατά την χρονική περίοδο 1204-1669, πολλές φορές οι Κρήτες επεδίωξαν την απελευθέρωση της νήσου δια της εξεγέρσεως, επαναστατικές κινήσεις οι οποίες πάντοτε κατεπνίγησαν στο αίμα με τη συμβολή των λατίνων ιερέων αλλά και των εβραίων κατοίκων του Ηρακλείου.
Ο Β. Ψιλάκης στο βιβλίο του «Ιστορία της Κρήτης» (Χανιά, 1909, σελ. 160), επ΄ αυτού μεταξύ των άλλων αναφέρει: “η πολυάριθμη τότε των εβραίων εν Χάνδακι κοινωνία δυσμενώς διακειμένη προς τους ορθοδόξους Χριστιανούς, επηύξανε την σύγχυσιν, ραδιουργούσα, ωτακουστούσα και προδίδουσα και συνετέλει και αυτή ου μικρόν εις την δείνωσιν των πραγμάτων”.
Ο A. Haudecoeur (Εισαγωγή στο Hippolyte Noiret, σελ. 12 κ.ο.κ.) αναφέρει περί των εβραίων τα ακόλουθα: έχοντες δική τους συνοικία, ιδιαίτερες συνθήκες ζωής και περιβολή, οφείλαν να φέρουν στο εξωτερικό τους ένδυμα σήμα όμοιο με το Ο, σε μέγεθος άρτου. Αυτοί ήσαν τοκογλύφοι και έμποροι, συχνά δε η Ενετική Γερουσία εψήφιζε νόμους εναντίον τους περιστέλλοντας τον τόκο των δανείων, απαγορεύοντας τα αθέμιτα κέρδη και βοηθώντας τους οφειλέτες.
Ακόμη και αυτοί οι Ενετοί είχαν εκπλαγεί από την δολιότητα των εβραίων, σε σημείο μάλιστα το Μέγα Ενετικό Συμβούλιο να απαγορεύσει στους εβραίους (1423 μ.Χ.) να διαμένουν στην Ενετία για διάστημα περισσότερο των 25 ημερών, όπως επίσης απαγόρευσε στους εβραίους να δανείζουν με τόκο χρήματα στους Ενετούς. Οι εβραίοι ωστόσο, κατά πάγια τακτική τους, συνήψαν καλές σχέσεις με τους Ενετούς, ώστε να έχουν το ελεύθερο να εκμεταλλεύονται τους υπόδουλους ΄Έλληνες, όπως άλλωστε έπρατταν και καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Επανερχόμενοι στη σημερινή κατάσταση, είναι γνωστό ότι οι εβραίοι προσπαθούν να μεταβάλλουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεγάλων εκτάσεων στην Κρήτη, αγοράζοντας τεράστια κτήματα, προκειμένου να διεισδύσουν αποτελεσματικότερα και να επηρεάσουν τη ζωή της Κρήτης. ‘Όμως οι όποιες μεθοδεύσεις τους, θα έχουν την κατάληξη εκείνης του πράκτορα της Μοσσάντ Ε. Ράμελ, καθώς θα προσκρούσουν στην σθεναρή αντίθεση των Ελληνοπρεπών κατοίκων της Κρήτης, όλων εκείνων που υπερήφανοι για την Ελληνική καταγωγή τους, δεν ανέχονται να διαχέονται σενάρια περί δήθεν σημιτικής καταγωγής του κρητικού πολιτισμού.